Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz
kmarci25 #38444 üzenetére
Sziasztok! Újabb kérdésem adódott az Acer V3-371 (MS2392) notebook-kal kapcsolatban. Egyelőre nem cserélek ssd-t, csak újra raknám a windowst. Közben utánaolvastam, és kiderült, hogy Acer notebook-okon van erre lehetőség gyárilag, boot alatt az Alt+F10 lenyomására jelenik meg a menü. Ha itt kiválasztom, hogy állítsa vissza a gépet gyári állapotba, akkor hibaüzenetet kapok, konkrétan azt, hogy nem találja a megfelelő partíciót. Ez azért érdekes, mert (ugyan nem írtam fel pontosan, de) megvan minden partíció, sosem nyúltam hozzá az ssd-hez semmivel. A kérdésem az, hogy ha egy teljesen új win10-et telepítek, akkor azműködhet, hogy a telepítés során törlöm az összes partíciót, és felteszem a win-t? Nincs ezekben még pluszban valamilyen "védelem"? Nem akarom, hogy legyalulok mindent, aztán nem tudom életre kelteni a gépet...
-
dugo_
veterán
válasz
ph2012 #38597 üzenetére
https://logout.hu/tema/notebook_bearazas_3/friss.html
Valahova a mostani bruttó/nettója közé érdemes belőni.
-
ph2012
senior tag
HP 250 G7 6BP14EA ([link]) laptopot ami 2 hónapos, tökéletes állapotban mennyiért lehet eladni?
-
*Lazlov*
csendes tag
Szia!
Éreztem én, hogy esélytelen a proci csere.
Azért köszönöm, hogy utánanéztél. -
*Lazlov*
csendes tag
Egy régi laptopomban szeretnék processzort cseréltetni és ehhez kérnék segítséget hozzáértő emberektől.
Gép:
-LENOVO G585
-Windows 8.1 PRO N
-Rendszer típusa: 64 bites operációs rendszer x64-alapú processzor
-Processzor: AMD E1-1200 APU with Radeon(tm) HD graphics 1,40 GHZ
-Memória: 8GB DDR3
-Videokártya: AMD Radeon HD 7310M
-Processzor típusa: AMD Radeon HD 7310 Graphics
-HDD: 1TB
Örülnék, ha megoldható lenne egy erősebb cpu-ra váltás.
Mivel a jelenlegi processzor 2 magos, ezért kettőnél több magos procit szeretnék bele, feltéve, ha megoldható.
Sajnos nem vagyok ebben a témában jártas, ezért is kérek segítséget.
Nagyon lassan töltődnek be a weboldalak (Chrome) és a youtube videók már 480px-ben is erősen szaggatnak.
A VLC-vel lejátszott filmek (BDRip,Xvid) jól nézhetőek és nem szaggatnak.
A windows 8.1 rendszer pár napja lett telepítve a laptopra.
A windows rendszer gyorsan betöltődik és a gyártó honlapjáról letöltött driverek is rendben vannak.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Hosssszu
őstag
válasz
Remekelek28 #38591 üzenetére
Erre nem tudok válaszolni.
-
Victoryus
addikt
Párom Asus x51? kb. 7 éves laptopja tegnap kiírta, hogy nincs bootolható eszköz. Kikapcsolás után magához tért, elindult a Win8. Eddig ilyet nem csinált.
HdSentinel szerint 100/100, szoktam néha ellenőrzi, ellenben van seek-read error, meg volt júniusban is egy kimagasló értéke a program szerint. Döglődik a hdd, és mégis 100/100?
Aksi is elég tropa már,.lehet le volt merülve és úgy indított rá. Egyszer volt olyan, bogy 20%-on simán kikapcsolt a gép, mint mikor asztalinál elmegy az áram... Ezt nem szokták szeretni a vinyók, ezt tudom.
Legtöbbször töltőről megy most már. -
Hosssszu
őstag
válasz
Remekelek28 #38587 üzenetére
Adminisztrátori jogosultságű fiókkal lépj be.
És mondjuk ha total commanderrel másolnál akkor azt is futtasd adminisztrátori jogokkal. -
Remekelek28
őstag
válasz
Remekelek28 #38586 üzenetére
Egy újrainditás után megoldódott. Viszont most másolnám az adatokat és egy olyan gondba ütköztem,hogy abba a meghajtóba,melyben a felhasználók rész,vagy mappa van nem enged belépni. Jelenleg nem rendelkezik a mappa eléréséhez szükséges engedéllyel.
Az a baj,hogy ott lenne minden fontos cucc. Van megoldás,h belépjek? -
Victoryus
addikt
válasz
DEJVID #38584 üzenetére
Gondolom 2 külön monitornak ismeri fel őket, tehát vagy kiterjesztett módban használod, vagy külön-külön. Saját tapasztalatból kiindulva külön-külön kéne kezelnie őket a Windowsnak, plusz még ott van a beépített kijelző is. A gépházban képernyő beállításoknál fogja őket külön-külön mutatni, és ott meg lehet adni a sorrendjüket is, csak a megfelelő helyre kell áthúzni az ábrákat. Ott lehet megadni a kiterjesztett módot is, akkor ugye egy kijelzőnek tekinti mindet, egy jó széles asztallal.
-
Victoryus
addikt
válasz
DEJVID #38582 üzenetére
Logikusabb lenne a 2db monitornak 1 db usb-c portot lefoglalni egy dupla hdmi-s átalakítóval. Akkor a másik szabadon maradna.
Nálam volt olyan, hogy laptopról ment egyszerre kivetítő és monitor, kiterjesztett módban win10 alatt, a laptop kijelzőjét meg lekapcsoltam. Igaz, az hdmi>>vga + hdmi kimenet volt.
Az Asus promó oldalán is úgy van a géped feltüntetve, hogy egyszerre 2 monitorral megy. Nagyon szép ez a kis Asus. -
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Van egy ASUS ZenBook 3 Deluxe UX490UA gépem.
Itthon csak az íróasztalnál használom. A közeljövőben egy hosszú hdmi-n összekötöm a tv-vel, ezzel eddig nincs is gond, a hozzá kapott dongle-n van hdmi.
A későbbiekben vennék hozzá egy monitort. Ez is tiszta sor, egy splitterrel megoldható. Viszont szeretnék hozzá második monitort is, és erre nem tudom a megoldást.
Tehát 2 felállásban használnám: 1 hdmi kimenet a tv-re (sima képernyő klónozással), 2 hdmi kimenet a monitorokra (???)
Egyszerre a monitorokat és a tv-t természetesen nem akarom használni, illetve a laptopot is lecsukva tartanám mindkét esetben.
Nem tudom, windowson belül milyen beállítási lehetőségek vannak, illetve milyen dongle-re lenne szükségem. 2 kimenet, vagy 2db 1 kimenetes?
A gépben csak IGP van.
Előre is köszi a segítséget!
-
Marsellus
csendes tag
Sziasztok
Tudna abban segíteni valaki, hogy ezzel a külső akksival tudnám-e tölteni a gamer laptopomat normál / alvó állapotban? (tehát nem azt akarom, hogy játék közben töltsön):
https://www.amazon.de/50000mAh-Portable-Charger-External-Battery/dp/B07CXG6G9N/ref=pd_sbs_147_7?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B07CXG6G9N&pd_rd_r=91677f48-9e2b-4f9c-95f2-d5b35632869c&pd_rd_w=XslHo&pd_rd_wg=didYk&pf_rd_p=74d946ea-18de-4443-bed6-d8837f922070&pf_rd_r=EGRN9FB0MA8S35FBBRT4&psc=1&refRID=EGRN9FB0MA8S35FBBRT4
Csak azért kérdezem, mert a laptopom töltőjére 230W van írva, de egyedül egy amerikai cucc tud 250W-ig bármilyen elektronikai cuccot tölteni (Chargetech 54000), de azt nem lehet kapni Európában és 100e Ft az ára.
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
[link]
Milyen processzort tudok belerakni a T4200 helyet?
Esetleg T9400? -
bigsee
addikt
-
whited
addikt
Sziasztok
Acer Aspire 5742G
Ebbe melyik beépítő keret való, meg tudná valaki mondani ? -
kobe24
tag
Sziasztok!
A napokban vettem egy új laptopot (Asus rog strix g531gt), és az a problémám vele, hogy nem működik a touchpadba épített numpad. Hiába nyomom felül a "num lk" gombot, nem jön elő. Ráadásul az egész touchpad elég furán működik, ahogy hozzáérek már kattintásnak veszi, túlságosan érzékeny. Az asus oldaláról már letöltöttem a drivert hozzá, de nem változott semmi. Valaki tudja mi a megoldás erre? A segítséget előre is köszönöm! -
Dinter
addikt
Sziasztok!
[link] ezt mennyire nehéz SSD-vel és RAM-mal bővíteni? Szét kell szedni az egészet, vagy csak egy fedelet?
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Van egy Dell 1525 T4200 proc.DDR2 2Gb RAM HDD- s laptop.
Most rakok bele SSD-t.
A kérdésem: érdemes a 2Gb RAM-ot 4Gb-ra cserélni, hoz akora gyorsulást?
(Nem kazetás ablaknak használom,
max két ablak van megnyitva, nincsenek + programom, csak böngészés + e-mail.) -
Metacska
aktív tag
Sziasztok,
Helyszűke miatt meg kell szüntetnem otthon az íróasztalt rajta a PC-vel. Egy erősebb 17-es gaming laptop érkezik helyette.
Két kérdésem lenne:
- Milyen normális ár/érték arányú hűtőpadot ajánlotok alá.
- Mivel sajnos nem lesz fizikai asztalom, ezért kellene egy dohányzóasztalra vagy kanapéra ölbe vehető laptop asztal. Itt jó lenne, ha meglévő tapasztalat alapján ajánlanátok.Köszönöm szépen.
-
bigsee
addikt
Üdv! Van egy nemrég vásárolt, használt Lifebook E743 laptopom, amibe vettem egy gyári, 7100 mAH akkumulátort. A hozzá adott leírás szerint - emlékezve a régi szép időkre, kisütés-merítés-kisütés - éjszakára hagytam a töltőn. Reggel, amikor lehúztam, 64 %-on volt, 1 óra 29 perc idővel. Most ez "felment" 55%/3 óra 12 percre.
Még mielőtt bekerült volna az akksi, akkor a laptophoz való gyári "Battery check" kiírta a régi akksira, hogy már igen gyenge, tekintve hogy régi. Az új bekerült, de már nem találom a progit, hova dugtam a gépen
, de másik felhasználóval belépve ugyanezt az üzenetet kaptam... Mintha semmi sem változott volna...
Van valami mód az akksi stat nullázására, vagy nincsen erre szükség, esetleg rakjam újra a wingyózt, hogy észhez térjen...?
-
dugo_
veterán
válasz
szasza8712 #38561 üzenetére
Olvasd ki a chipsetet, és nézd meg a benne lévő proci Inteles adatlapját.
99%, hogy a 2400MHz lesz a top. -
szasza8712
csendes tag
Üdv! Adott egy Asus FX505DU laptop. Tudja valaki hány MHz-ig képes kezelni a memóriát? Gyárilag 8gb 2400mhz van benne. Szemezek egy 2x8gb 3800mhz-es kittel.
-
-
Winne
nagyúr
Urak!
Beteszem ide is, hátha itt valaki meg tudja válaszolni, egy barátom szeretne notebookot venni a mostani mellé, ezek az igényei:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - 1 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) - 400.000 Ft környéke.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) - Fotók, grafikázás, render, tervezés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - Nem kell komolyabb játékra.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - Lesz hordozva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - Win 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - SSD 512 GB és 32 GB ram, optikai meghajtó nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) - 3 kg környékénél ne legyen nehezebb.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - Új
Van valami 5letetek erre?
Ez van neki most, ennél nem szeretne gyengébbet, de legyen könnyebb, mert ez 4 kilo neki kb:
-
dugo_
veterán
válasz
ViharVadász #38556 üzenetére
Ha továbbnyitod az Erőforrás-figyelőt, akkor azt is látod, hogy melyik folyamat jár nagy lemezterheléssel.
-
bkca
tag
Sziasztok,
valaki erre esetleg?
Kiegészítés: standby állapotból rögtön magához tér, azzal nincs probléma. Ha hibernálva vagy kikapcsolva van, akkor a bekapcsológomb megnyomása után után ez történik: hallatszik az ODD jellegzetes kis hangja, halkan felzúg a ventillátor, majd el is hallgat. Pár másodperc csend, majd a folyamat kezdődik elölről. És tart hosszú órákig... -
Kbali
nagyúr
válasz
ViharVadász #38549 üzenetére
Pedig ott a HDD oszlopot használat szerint sorbarendezve látni kellene, hogy mi pörgeti.
-
válasz
NEMO1968 #38534 üzenetére
Ha az eszközkezelőben a Radeon kártyát letiltom akkor megy az Intel szó nélkül. Ha a grafikai beállításokban kijelölöm, hogy melyik programok menjenek az energiatakarékos módban ( Intel kártya ) akkor azokkal megy, de megy a Radeon is. Ennek semmi értelme. Nincs valahol olyan beállítás amivel elsődleges kártyává lehetne tenni az Intelt? Legtöbbet böngészek, videózok, zenét hallgatok a gépen. Ha játszom akkor meg kijelölném a Radeont. Vicces, de még a Radeon beállító panel is Intel feliratos, de ebben sincs lehetőség a kártyák közti váltásra és a Biosban is csak annyi van, hogy az Intelt engedem vagy tiltom.
-
Djuree
félisten
hali!
van egy lenovo y520 laptopom, hogy érem a boot menüt?
bios az f2 ott látja a pendriveot, de nem bootol róla automatikusan. -
ViharVadász
őstag
Épp az a baj, hogy nem mutat úgy semmi konkrétumot, vagy csak én leskelődök rossz helyen. :S
blue_23: Így 10-15 perc után még rendesen pörgeti a HDD-t, lent a billentyűzet alatt van is egy kis jelzőfény ami jelzi a használatot, az csak világít, nem is pislákol, szóval állandóan használja azt valamiért. Előbb meg akartam nézni a Feladatkezelőt, minimum 1 perc volt míg megnyílik. -
blue_23
senior tag
válasz
ViharVadász #38541 üzenetére
Win 10nél a superfetch, vírusírtó és még 1-2 feladat terheli le a merevlemezt/cput, viszont csak az indítást követő 10-15 percben. Ezt követően is ugyanúgy zabálja a HDDt?
-
Kbali
nagyúr
válasz
ViharVadász #38545 üzenetére
A feladatkezelőben elvileg látnod kellene, hogy mi pörgeti
-
-
Kbali
nagyúr
válasz
Milyen gyakran van bekapcsolva a gép? Ha csak ritkán, akkor lehet, hogy a win frissítés teszi.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Vagy rászánod magad a lapos szétszedésére, vagy keresel egy ismerőst, akinek van rutinja ilyesmiben.
Nézem a HDD replacement videót... elb....tt konstrukció! Le kell bontani a billentyűzetet egy HDD cseréhez -
ViharVadász
őstag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy ez pontosan ide való kérdés lesz, ha esetleg nem légyszi irányítsatok át a megfelelő helyre, előre is köszönöm!
Van nekem egy ASUS X551C típusú notebook-om. Eredetileg Windows 8.1-es rendszerrel jött, de mivel átadtam anyumnak a gépet és ő jobban kedvelte a Windows 10-es rendszert, így feltelepítettem neki azt a rendszert. Csak amíg 8.1-en nem volt úgy semmi komolyabb lassulás, Windows 10-en észrevettem, hogy akár egy Chrome böngésző is iszonyat lassan indul be. Van, hogy 1 perc mire felbukkan a Chrome keretje egyáltalán. Észrevettem, hogy a HDD-t pörgeti iszonyatosan valamiért a gép, amire nem sikerült rábukkannom. Azon gondolkoztam, hogy ha vennék egy Ugreen SSD tokot, beleraknák egy SSD-t, arra rá tudnám telepíteni a Windows 10-et, hogy onnan fusson? Mert így jelenleg gyötrelmes ahogy megy ez a gép, de másik rendszert már én se nagyon szeretnék rá a frissítések végett, szétszerelni a gépet meg nem nagyon merem, informatikus meg elég távol van tőlem, hogy megkérhessem őket ilyenre. Remélem érthető a kérdésem.
-
kisqp
tag
Sziasztok! Lehet, hogy nem jo helyen teszem fel a kerdest. Lenovo yoga a12 laptophoz kellene vennem 12V 2A toltot, ami usb c type. Ha veszek egy "sima" gyorstoltot ami tud mondjuk 5V 3A-t, akkor csak lassabban fog tolteni, ugye?
Köszi!
-
bkca
tag
Sziasztok!
Milyen meghibásodás lehet ez, és kb. mennyibe kerülne a javíttatás?
A múlt héten kezdődött egy 2016 áprilisában gyártott Lenovo IdeaPad B51-30 laptopnál, amely 2017. január vége óta van használva, napi rendszerességgel. Úgy kezdődött, hogy hibernálásból csak sokadik nekifutásra tudott visszatöltődni az op. rendszer (Windows 10 Pro 1809 az összes frissítéssel). Aztán kiderült, hogy újraindításnál, illetve kikapcsolt állapotból való bekapcsolásnál is ugyanez a helyzet. A sokadik nekifutás úgy értendő, hogy először csak néhány percnyi idő kellett neki, hogy ismét megjelenjen a beléptető képernyő, most viszont már ott tart, hogy majdnem 15 óra (!) kellett neki ehhez, mondhatni, exponenciálisan növekszik a beinduláshoz szükséges idő... A HD Sentinel 5.20 100%-osnak látja a HDD egészségi állapotát és teljesítményét is. -
S.J.
tag
sziasztok!
van egy elég jónak tűnő ajánlat a gearbeast -en: [link]
MSI GL72M 7REX - 817 Gaming Laptop - Black 227162401
17.3 inch Windows 10 Home Chinese Version Intel Core i7-7700HQkb. 260-270e Ft plusz gondolom vám
megérheti ennyiért?
amatör videóvágás, átlag felhasználás, kis játékra kellene
-
NEMO1968
őstag
Szia!
Tipp!!!
Drivereket jò sorrendben tetted fel?(Intel-AMD)
Meg kellene pròbàlni ùjra ebben a sorrendben öket.
Eszközkezelöben nincs esetleg vèletlenül letiltva az INTEL kàrtya?
Bocs ha làmànak nèzlek,de gyakran a legegyszerübb dolgok nem ugranak be az bernek.
A hibaüzenet pedig szerintem driver problèmàra utal. -
Sziasztok! Lehet, hogy nem notebook, de közel áll hozzá.
Az " Azonnali VGA-s kérdések órája" című topikban már feltettem a kérdést, de nem tudtak segíteni. Erről #74281 és erről #74282 lenne szó. Nem életbe vágó, de ha tudna csak az Intel kártya menni mikor nem játszok talán kevésbé melegedne a gép.
-
válasz
Remekelek28 #38523 üzenetére
Az nem baj mivel a sata csatlakozó egyforma. Gondolom a rögzítő csavarokra a notiban egyszerű a kivétele.
-
Tim82
félisten
válasz
Remekelek28 #38525 üzenetére
Inkább a csatlakozót se törd le.
-
dugo_
veterán
válasz
Remekelek28 #38523 üzenetére
Nem baj, ugyanaz a csatlakozó, csak rögzíteni nem fogos tudni. Úgy tedd le a házat, hogy ne a csatlakozón lifegve lógjon a kisebb hdd.
Ne nyomd meg a tetejét, de törd le a csatit, lehetőleg ne alulról tapicskold a nyákot.
-
válasz
Remekelek28 #38518 üzenetére
A dolog rém egyszerű, kiveszed a Hddt és belerakod a mobil keretbe majd rádugod egy müködö számító gép usb portjára és máris mehet a másolás. Persze ehhez az kell , hogy a mobil keret is satás legyen
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Van egy hibás laptopom egy jól működő 500 gb os hdd val. Van egy jó laptopom is ,illetve egy coolink 3.5 es külső hdd házam. A kérdés a rossz laptoprol,hogyan tudom lementeni a dolgokat. Természetesrn ki tudom szedni a hdd t. -
ricsi99
addikt
válasz
ablutor #38516 üzenetére
Próbáltad már a billentyűzeted /touch padot kikötni a laptopból?
Nekem volt olyan notim ami a melegedés miatt idöszakosan megbolondult a touch pad... ha szétszedtem és pár centire volt az eleje a gépnek akkor tökéletes volt...ha összeraktam akkor kb 10 perc alatt megőrült aztán müködött megint jól.. én egy papirzsepivel orvosoltam hátulról ,aztán nem melegedett -
Miert77
csendes tag
válasz
gogo09 #38513 üzenetére
Sziasztok!
Adott egy Lenovo Legion y 520-as gép, Nvidia 1050 Ti kártyával szerelve, és van benne egy Intel HD 630-as grafikus integrált kártya.
Délután jött egy kék halál, VIDEO TDR FAILURE felirattal. Újra indult, de már csak neteztem, semmi gond nem volt. Este leállítottam, majd reggel bekapcsoltam, és azt vettem észre, hogy a játékom meglehetősen szaggat. Megnéztem az eszközkezelőt, és látom, hogy a 1050 Ti mellett egy sárga felkiállító jel vigyorog. (A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)
Ezután lefutattam egy dxdiagot, ahol ez a hibaüzenet várt: Hiba történt a(z) NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti eszközön. További információért keressen rá a „grafikus illesztőprogram hibakód 43” kifejezésre.
AIDA lefutat, látja a kártyát.
1., Ezután megnéztem a BIOS-t, láttom, hogy discretre van állítva a GPU, azaz a program dönti el, hogy a kívánt teljesítmény érdekében melyik kártyát használja.
2., Ezután visszaállítottam a windowst egy korábbi állapotba, hiba továbbra is fenn áll.
3., Eltávolítottam az eszközkezelőben a 1050 Ti-t, majd újraindítottam a gépet, frissítettem a drivert, semmi.
4. DDU-val töröltem csökkentett módban minden NVIDIA drivert, feltelepítettem a legújabb drivert, a probléma nem szünt meg.
5. Párhuzamosan kitakarítottam a registry adatbázit, lefutattam a lemezkarbantartó programot is, de semmi.
6. Lenovo Nerve Sense futatva, semmit nem talált a kártyával kapcsolatban.
7. Win 10 hibakaereső lefutatva, látja, hogy hiba van a kártya körül, de nem tudja megoldani.
Mit tudnék még kitalálni?
Honnan tudnám kideríteni, hogy a kártya ment-e tönkre, vagy szofveres-e a hiba? Nem tudom kivenni a kártyát, mert ugrik a garancia ( le van ragasztva plombával) . Egyébként 1 éves a gép. Mivel netről lett vásárolva, kicsit macerás a garncia érvényesítése. Vigyem el helyi szervízbe, nézzék meg ők is, vagy így telibe küldjem vissza?
Boccs, ha hosszú lett, de sokat spóroltam rá, szeretném használni is.
Üdv: Tamás
-
dugo_
veterán
válasz
gogo09 #38510 üzenetére
A hibaüzenet alapján egyértelmű, hogy a rácsatolt SATA eszközzel nem tud kommunikálni, emiatt a RAM csere felesleges volt.
Mivel az új meghajtó nem oldotta meg a gondot, ezért vagy a csatlakozónak van fizikai hibája, vagy a chipset kezd döglődni (arra van behuzalozva a SATA csatorna).
Persze ez innentől erősen szervizes történet.
-
gogo09
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Asus x554s laptopom. Procija Intel Quad Core N3150. Kb egy hónapja előjelek nélkül índításnál beadta ezt a hiba üzenetet:PXE-E61: Media test failure, check cable.
PXE-M0F: Exiting Intel Boot Agent.Biosban nem mindig látta a vinyót ami 1Tb hdd volt. Vettem gyorsan egy 500 Gb-os SSD-t. Windows 10 újratelepítésse, de ekkor sem látta mindig a az SSD-t (telepítés közben is). Többszöri újra indítás után néha 20 perc próbálkozás után elindul és a működése hibátlan. Gondoltam memória hiba, cseréltem azt is 4Gb helyett már egy 8Gb-os erősíti a gépet! Hiba továbbra is fennáll. BIOS frissítés után hiba továbbra is megmaradt. Raktam rá Windows 7-et, semmi változás. Win 10 visszarakva.
Mi lehet a megoldás?Előre is köszönöm a segítséget!
-
ricsi99
addikt
válasz
Pandimakaay #38507 üzenetére
Ja.
Pm ment. -
ricsi99
addikt
válasz
Blackhole13 #38506 üzenetére
Gondoltam hogy szinte 0 lessz.
Ezzel be tud állitani az energiaszabályzást. Varázslatos dolgokat tud
Ramokat ,irtad letesztelted... gondolom megnézted egyesévvel is ,hogy mi az ábra.... -
ricsi99
addikt
válasz
Pandimakaay #38504 üzenetére
a 2 vidokártya nagy hibája...
képzeld el páldául hogy a vga csatlakozó az "intel" videokártyába van fizikailag bedrótozva.
Te mondjuk az extra nv kártyádat használnád... játék , film mind1....
Nv kártya előállitja az adatot amit kell de ,hogy a kivezetésre kerüljön azt át kell másolni az "intel" memóriájába ,hogy az képet csináljon belőle is a kivezetésre... teszem azt a HDMI-re kikerüljön.Fapados leírás volt de remélem a lényeg érthető.
Ott a gond ,hogy át kell másolni az adatot az IGP-be (intel) ez idő ,ettöl lesz a lag amikor másolódnak az adatok.
Ugyan az van a crossfire/sli megoldásnál is ezért nyugdíjazták
Na ez van megbonyolitva ,hogy ide oda kapcsol a 2 vga a közt ,mert pl asztalhoz elég az igp ,játékhoz meg kell az nv ereje... ehhez még hozzápakoljuk hogy a win10 is belenyúl ebbe mert az jó neked.
Én kipróbálnám.
Ha van IGP (intel) akkor vagy ideigleinesen letiltanám az nv kártyát ,hogy csak az Igp dolgozzon... egy filmre csak elég az a szutyok vagy megerőszakolni a win10-et ,hogy amikor filmeznél ,akkor az a lejátszó progi kizárólag az igp-t használjaui:Motion blurt megy egyébb szűrőket az IGP - INtel driverében kell kikapcsolni mert mind mind mind picit lassitja az adatmásolást
-
Pandimakaay
tag
válasz
ricsi99 #38502 üzenetére
Regrol remlik vmi, hogy volt egy beepitett es a rendes videokartyam es figyelni kellett melyiket hasznalom legalabbis elsonek beallitani aztan ment mar magatol. De ez osszefugghet ezzel? Siman nezem semmi baja, tvn csinalja csak. Barmi otleted van meg szivesen fogadom, kulfoldi forumon olvastam, hogy motion blurt vegyem nullara, de enyme.meg nem tud iylet, nem talaltam iylen beallitast.
-
ricsi99
addikt
válasz
Blackhole13 #38497 üzenetére
Még1 ,látom bővíteted a ramot... nem lehet ,hogy szimplán nem csípi az újat?
-
ricsi99
addikt
válasz
Pandimakaay #38500 üzenetére
Trükkös a kérdés... főleg az hogy van e /vagy aktiv e az intel gpu a gépedben.
Ha igen akkor azt a részt kell megkapirgálni mert rettentő bugos a rendszer amit megfejel a win10 is.
Az eszközkezelőben 2 gpu van? Ha igen akkor próbaképp ha lehetséges letiltanám az egyiket...és megnézném úgy is.... -
ricsi99
addikt
válasz
Blackhole13 #38497 üzenetére
Ha a biosnál megfexik az már hw gond...
Nem tudom a cpu szabályzására milyen opciók lehetnek a biosban... de próbaképp kikapcsolhatnál mindent ami ehhez kapcsolódik...
Új hozzászólás Aktív témák
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Pro 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Astro / Garancia / Magyar
- Macbook Pro M3 14" 8/512GB 2027.06.23.iSTYLE jótállás
- Asus RogFlow Z13 i7, 16GB ram, 512 SSD, 3050 VGA
- MSI Vector 17 HX laptop / Intel i9 13980HX / Nvidia RTX 4080 12GB / 16GB RAM
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest