-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
tiamat031603 #50607 üzenetére
Rossz a billentyűzet.
-
Grave_444
nagyúr
HP Elitebook laptop nem kapcsolt be feltöltött akkuval, a DC csatlakozó mellett a visszajelző sem világított, ha rá volt dugva a töltő. Dokkolóról sem csinált semmit.
Lehúztam az akksit, bios elemet, mindent vissza és hibátlanul megy.
Szerintetek szórakozzak még vele vagy ez ennyi volt? -
Grave_444
nagyúr
válasz
junior11 #50119 üzenetére
Azzal a bordával nem csodálnám, viszont alap felhasználás alatt biztos használható. [link]
Alapból nincs jó véleményem ezekről a HP gépekről, borzasztó gagyi az egész ház, egyszer szétszedi az ember és széttörik a zsanér körül az összes műanyag, aztán nem lehet összerakni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
dellfanboy #49202 üzenetére
Utálom őket, eszembe is juttattad az egyik céges gépet, ami elkezd 1-eseket írkálni. Fuu de idegesítő, főleg, amikor rajt a hang.
Próbáltam javítani, 2 napig bírta, amíg kolléga szabin volt.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Pyttawrx #49146 üzenetére
Alaplapon lévő csatlakozót néztem, annak érintkeznie kell, de mintha mellette szikrázott volna egyik bekapcsoláskor, azt hittem valami visszajelző led, de azóta rossz a kijelző.
Igazából az is kérdés alaplapon lévő elektronika produkálhat-e ilyet.
Tehát lehetséges, hogy magának az LCD-nek nincs baja?
Nem vagyok eleresztve alkatrésszel, így nem tudom kipróbálni. -
Grave_444
nagyúr
Adott egy Lenovo laptop.
Kijelző háttérvilágítása szállt el, maga a gép működik. (külső kijelzőn oké, a sajátján is valamit éppen hogy látni)Rutinosabb szervizesektől kérdezem, mik a tapasztalatok ilyen esetben?
SMD, alaplapi javítás vagy általában kijelző csere oldja meg?
Talán mintha egy kis villanást láttam volna félig szétszedett állapotban, lehetséges elektronika égett ki az alaplapon. -
Grave_444
nagyúr
Dell E6430 ATG érintőkijelzős laptopba passzol a normál E6430 HD+ kijelző, igaz?
[link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
SeniorTilla #48360 üzenetére
Bocsi, ha félreérthető voltam. Netes kép mindegyik.
Maga a pad gyárinak tűnik, de rajta volt a fólia. -
Grave_444
nagyúr
Szerintetek létezhet az, hogy SONY VAIO VPCZ1 laptopnál gyárilag rajta hagyták a fóliát egyik oldalon a thermal padokon? [link]
A maszkolószalagra hasonlító szigetelés is kicsit furcsa, illetve a gpu-n egy nagyon vékony hővezető lap is van, nincs pasztázva. Nem túl gyakori szerintem. -
Grave_444
nagyúr
válasz
DiamondBack #48298 üzenetére
Kártyára kell kötni a monitorokat ilyen esetben.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
DiamondBack #48296 üzenetére
Rengeteg féle van és nyilván kell tápegység is hozzá. Pl
M2. EGPU adapter. -
Grave_444
nagyúr
válasz
DiamondBack #48293 üzenetére
Thunderbolt csatlakozó ha nincs létezik m.2 adapter is.
Persze azt ki kell vezetni valahogyan és bukod az SSD-t, Wifit vagy mást. -
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Van nálam egy Lenovo Yoga 500.
Adapterről hibátlan, akksiról vibrál a képernyő.
Akkumulátor csere megoldhatja szerintetek? Megy róla amúgy, 35% az elhasználódás. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Armagedown #47933 üzenetére
Kérdés a meghajtó beéri 5V-al vagy kell neki a 12V, tehát az adapter is.
Szerintem ezzel csak a 2,5" meghajtók mennek. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Pyttawrx #47796 üzenetére
A leírtak alapján azt tartom valószínűnek vagy valami olyan hibát, amit műszerész tud kimérni, javítani.
junior11
Egy másik adapterrel mindenképp érdemes lenne kipróbálni.
Lehet a feszültséget tudja, attól még leállhat vele. Ezek szerint megtörve tuti nincs sehol a vezeték. -
Grave_444
nagyúr
LENOVO IdeaPad 5 15IAL7 az alany és az a probléma Windows 10 alatt nem működik a touchpad. Gyári oldalról minden driver telepítve van, mégsem aktív. Egérrel ok.
Mivel érdemes próbálkoznom? Olyan nem lehet, hogy csak Win11 alatt működik igaz? -
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Pyttawrx #47027 üzenetére
MX-4 lesz szerintem mindegyikre. MX-6-ot elfelejtettem rendelni.
(Otthon ugye Kryonautot használtam, beszéltük korábban. Kb 10 fokkal melegebb ugyanabban a környezetben az új proci. 10400F -> 12400F és alapból nehezebb hűteni a 12. generációt, plusz még a hűtőm talpa se való 1700-ra, mert itt ugye fizikailag is nagyobb a kupak. Szóval vagy rosszul kentem vagy nem annyira jó a paszta vagy a felsoroltak miatt ez ennyit tud. Sajnos nem tudtam így összehasonlítani a többi Arctic vagy Notcuta termékkel.) -
Grave_444
nagyúr
válasz
Pyttawrx #47024 üzenetére
Így, hogy kipárnáztam sikerült 95 fokra melegítenem a procit, sőt még egy NVS3100-as kártya is van benne, ugyanazon a bordán. Ágyban használták és kikapcsolgatott, biztosan a hőmérséklet miatt. Egyébként asztalon jóval hűvösebb volt az első teszteim alatt.
240GB SSD-re klónozás (alig drágább a 120-nál) + takarítás, pasztázás lesz rajta.
Aztán remélem nem valami rejtett hibája van, amit utána is produkál. -
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Van egy HP 8440P, ami állítólag 10-15 percenként kikapcsol.
Amióta nálam van semmi baja.
Akku nélkül és vele is próbáltam, másik táppal is.
Proci max terhelésen 80 fok alatt van, idle 55-60. Memtest ok.
Azon kívül, hogy itt hagyom órákra szerintetek mit kéne néznem?
HDD 72% és hibás szektoros, gondolom ez lesz a gond.
Bios reset stb még nem volt. Nem egyértelmű, ezért nem cserélek SSD-re, amíg lehet más is a gondja. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Pyttawrx #46989 üzenetére
Világos.
ricsi99
(Szerintem félreértettél. A cégnek kerül ennyibe per dolgozó átlaglan. Nyilván minden költséget összevetve a működésből lett ez kalkulálva. Teljesen más téma csak a "magas" árak mellé írtam zárójelben.)Mint írtam vigye el szervizbe, igen, egyetértünk. Ha viszont ér 30-40 ezret a gép, ráadásul 10 éves, akkor azért nem árt felvilágosítani, hogy nem feltétlen éri már meg vele foglalkozni.
5 perc kitakarítani, de ahogy írtam egy alaplap szerelés a pasztázás miatt már necces lehet.A fenti példával élve a Celeron gépre áldozott volna 30-40ezret, helyette kicsit többért 1-2 év garis használt, üzleti szériás gépet kapott. Ilyenkor igenis csere.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
ricsi99 #46986 üzenetére
Nem én szabom az árakat, de ja, baromira felment az óradíj sajnos. Nyilván nem 20k egy pasztázás, de 40 perces meló sem 5000Ft..
Persze, nem a laptop értéke szabja az árakat, de ha alig ér valamit nem beszélem rá az úgyfelet fejlesztésre stb.
Pont volt a napokban egy 8-10 éves Celeron, HDD, 4GB memóriás gép Win7-el. Rászánt volna annyit, hogy belefért volna Win10, új SSD és +4GB ram, viszont jobban járt egy használt, garis másik notival.Nem tudom ki hogy dolgozik, vállalkozóként én is felezném a díjakat, de cégnél ha csak ülök óránként 5k, hogy létezem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Pyttawrx #46974 üzenetére
Ha olyat hoznak, amiből ki kell bányászni az alaplapot, mert az alján a proci azért simán elmegy vele 1 óra vagy több is. Ha ér maga a gép ~40-50ezret évente egy ilyen műveletre hülyeség szerintem kifizetni 15-20ezret. Ha olcsóbban elvállalják akkor oké, de egy sima portalanítás és egy pasztázás közt rengeteg különbség lehet munkaórában.
Nem mondom, hogy olyan rengeteg laptopot szervizelek, de nem jellemző a visszatérő darabok újrapasztázása sem, ha a hőmérséklet nem indokolja.
Azt hogy nem időtől függ úgy értem, ha szoftveres dologról lett volna szó, hogy ha nem szemeteli tele a rendszert a felhasználó simán elég lehet több évente átnézetni, ahogyan egy karbantartott Windowst sem indokolt újratelepítgetni, ha nincs konkrét megoldhatatlan hiba.
Persze nem szeretnék a szervizesek, így magam ellen sem beszélni.
Szóval mindenki vigye szépen a notikat karbantartásra rendszeresen.I02S3F
Hibát ír ki és melegek is a magok, egyértelmű. Maga a hűtőborda is lehet cserére érett. -
Grave_444
nagyúr
Én is kérdeznék egyet. Azt hiszem Acer laptop bekapcsolva villog az akku led pirosan, sőt kikapcsolva is. Egyébként működik róla a gép. Legutóbb elfelejtette a biosból a boot sorrendet, át is állítódott, nem töltött be az op.rendszer. A dátum, idő viszont maradt.
Így nem valószínű az alaplapi elem hiba, igaz? Esetleg egy új akksi megoldhatja?
Hozzáteszem legutóbb 1 hónapig állt kint valami fűtés nélküli helyen, simán lehet akkor merült le, azóta pedig működik. A villogást nem értem. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Pyttawrx #46740 üzenetére
Nincs nálam a gép és úgy néz ki a töltő csatlakozó halt meg. Dokkolóról töltötte tegnap. Igen, 820 G3-am adapterét (45W) adtam kölcsön, ami biztosan működik, nála viszont nem. Elvileg ugyanúgy mindkét típushoz használható, ahogyan a 65W-os is.
Akksi lemerülés után a laptop nem kapcsolt be, ez a mai végső állapot. Holnap adok hozza dokkolót megnézzük úgy. -
Grave_444
nagyúr
99,9%-ig biztos vagyok benne, de azért megkérdezem.
HP 840 G3 45W-os (19,5V, 2,31A) adapterrel (is) működik? -
Grave_444
nagyúr
válasz
phrenetiX #46686 üzenetére
Pont ma volt szerencsém gyári tápot venni hozzá (3000Ft) és egy utángyártott akksit szállítással 10k körül. Ennyit nem szabadott volna rákölteni, mert az akksit nem tölti a gép, a korábbi szintén utángyárottat legalább érzékeli, bár az is 0%-on marad.
Reméljük a tied tartósabb lesz, ha már SSD-t szánsz bele.
Win10 amúgy fut rajta az említett driverekkel. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Attila2011 #46666 üzenetére
Gondolom már nem aktuális, de pl itt is van. [link]
Szerk. HP Service PN alapján mégsem pont ugyanolyan. (– L47695-001– L47696-001)
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
dellfanboy #46352 üzenetére
Van kimondottan többféle címke eltávolító spray. Én azt használok, ha máshogy nem jön le.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
SeniorTilla #46301 üzenetére
Nem írnám ki, de ha ugyanúgy dolgozik, ugyanannyiért és választhatok én se a multinak vinnék munkát.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
egyedülülő #46060 üzenetére
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Hyacinto #46053 üzenetére
Azért ha csak egy 4-5ezres memória bővítésről van szó, ennyit még rááldoznék a helyedben. Esetleg átnézni a rendszert mitől lassulhatott/újratelepíteni is érdemes.
Ha már most 2x4GB van nem szóltam, annak elégnek kéne lennie.
Facebook amúgy nálam is baromi lassú az adatlapomon lévő pc-n Chrome alatt. Úgy rémlik más böngészővel is.
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Végre kiderült a notebook pontos típusa.
HP 260 G6 (3168NGW), erre kéne 3db monitor.
1db a HDMI, 1db VGA porton menne, a harmadik egy USB-VGA átalakítóval.
Szerintetek is jó lesz így? -
Grave_444
nagyúr
válasz
Tex Murphy #45640 üzenetére
Érdekes megoldás lenne az egyszer biztos.
Alkalmas 10,1" - 13,3" méretű laptopokhoz -
-
Grave_444
nagyúr
Mennyire esélytelen egy laptopra 2-3db külső kijelzőt rákötni a sajátján kívül?
Nem tükrözésre gondolok, tehát mindegyiken dolgozna. -
Grave_444
nagyúr
Asus X412F laptopról van szó.
Windows frissítés után nincs hang.
Friss telepítésnél hibátlan. Szerintetek melyik drivert kéne feltelepítenem, hogy működjön?
A gyári oldalról egyikkel sem hajlandó menni. Win frissítési előzmények között csomó Realtek és egyéb audio driver telepítve van.. Eszközkezelőben egyetlen egy felkiáltójeles : rendszereszközök között az Intel Smart Sound technológia OED. -
Grave_444
nagyúr
válasz
ArthurShelby #45568 üzenetére
Ott is recseg. Köszi mindkettőtöknek, így már egyértelmű.
-
Grave_444
nagyúr
Dell E7440 gépnél hogyan szűrnétek ki, hogy hardver vagy szoftver probléma lehet?
Recseg az egyik hangszórója, próbáltam több driverrel, ugyanaz a jelenség.
Így egyértelmű lehet? Ennél a márkánál régebben új hangszóró sem oldotta meg egy másik típusnál csak azért kérdezem. -
Grave_444
nagyúr
Köszi mindenkinek, meglett.
Előre telepített ASUS gépre kellett volna klónoznom egy másik laptopot.
A szép az egészben, hogy Window 10-es Macbook az alany.
A klónozás és az MBR 2 GPT sikerült is, de nem bootolt vele az új masina, úgyhogy elvetettem az ötletet. -
Grave_444
nagyúr
Tudnátok linkelni egy WD SN530 (256GB) NVME drivert, hogy lássa a Windows telepítő?
Nem találom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Motoros topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest