Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victoryus
addikt
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Ricardo128 #38295 üzenetére
Szia,
Úgy néztem a tiédbe 9.5mm -es ODD megy, így az a Caddy jó bele.
ODD-t kiveszed és vagy leméred a vastagságát, vagy megnézed a "Model Number" -t és ezzel csekkolod, de én gyártói spec szerinti ODD-t vettem alapul és az 9.5mm -
ph2012
senior tag
Tudnátok olyan tesztet belinkelni ahol a laptop háttértárak sebességét mérik? Ezeknek:
5400 rpm HDD
M2 SATA3 SSD
PCIe SSDEsetleg a Windows 10 indulásának sebességét tesztelik.
Köszi. -
Ricardo128
senior tag
Sziasztok!
Optibay keretet szeretnék venni a laptopomba, ami egy Asus N551JW, viszont nem tudom, hogy milyenek a paraméterek, amit még enged. Láttam itt hardveraprón 9.0mm, 9.5mm és 12.7mm verziójút is. Nincs azzal gond, ha szét kell kapni a lapost, megnézem szívesen, csak annyit mondjon meg valaki, hogy mit kell lemérnem? Az ODD magasságát? Ha valaki vakon meg tudja mondani, hogy melyik illik bele, esetleg alá is tudja támasztani, azt megköszönném. Hivatalos oldalakon nem szeretnek a gyártók ilyeneket megosztani.
Előre is köszönöm!
-
chop
őstag
Sziasztok,
kamionozni fogok hamarosan es szeretnek venni egy normalisabb, jatekra is jo notit. A gondom az, hogy egy kamionban az aram erosen korlatos, ezert nezegetem, hogy melyik gepnek mekkora aramerosseg kell es gyakorlatilag nem talalok olyat, ami megelegedne mondjuk 4-5 Amperrel. Az osszes toltoje 9 Ampertol indul.
Inverterrel nem szeretnek egyenarambol valtoaramot, aztan meg valtoarambol egyenaramot csinalni, mert eleg sok a veszteseg, emiatt eleg hamar leszivna az akksit, ezert direkt vettem cserelheto feju autos laptop toltot, ami viszont osszesen 80 Watt korul tud.
Neztem pl. a Dell G3-as gepet, ami tetszene is, viszont a toltoje elvileg 19.5V 9.23A (tehat 180 Wattos, ami egy kamionban rengeteg. Marmint szivargyujtorol, valoszinuleg nem lesz kivezetesem direktbe az akksirol..). A feszultseggel nincs gond, 24 Voltos rendszeren tudok neki adni 19.5 Voltot, viszont a toltom elvileg csak 3.6 Ampert tud. Mi van ilyenkor? Szetcseszi a gepet, el se indul, elindul, de lefagy vagy mi van akkor, ha alacsonyabb az aramerosseg, mint aminek lennie kene?
Vagy csak csucsuzemben doglene ki a gep, amikor pl. jatszok? De akkor akksirol hogyan mukodne, az tud neki adni 9-10 Ampert is? Az megoldas lehet, hogy sosem veszem ki az akksit es amolyan puffertartalykent mukodne? Tehat alapvetoen akksirol menne a gep, de hasznalat kozben toltom az akksijat is.
Koszi a valaszokat!
-
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
ph2012 #38288 üzenetére
Szia!
Olvass utána, itt is vannak jó sztorik, a Tékozló homáron is, meg találtam egy békéltető testületi jegyzőkönyvet is.
Szlovák lokalizációs gépeket árultak magyar billentyűzetesként, amik csak matricázva voltak. A garanciával is voltak gondok. Ezek jórészt régi bejegyzések, nem tudom változott-e valami azóta, de a többség lebeszélne erről a webshopról. -
-
ph2012
senior tag
válasz
MaxxDamage #38287 üzenetére
Még nem láttam a PH-n radium.hu reklámot.
A radium.hu-n nagyon olcsón árulják ezt a laptopot: [link]. Mi lehet az oka? Nincs valami feketeimport vagy ilyesmi? A gari rendben lehet? -
ph2012
senior tag
Mit tudtok a [Radium.hu] boltról? Megbízható bolt?
-
Pandimakaay
tag
sziasztok, vettem egy hp pavilon gépet, minden fasza vele. Kicsit paranoid vagyok a kijelzővel kapcsolatban. Mikor filmezek -és alul felül fekete csik van- mintha túlságosan is megvilágitaná a kijelzőt alulról közép tájon világosabb fekete. Nem hiba ez? Túl parázom? Vagy csak a keret szoritja jobban a kelleténél? Előre is köszi a válaszokat.
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok, vettem egy hp laptopot, minden nagyon jól működik. Van hosszú "i" betű is a billentyűzeten, de bárhol nyomom le, nem irja be. Tudom az altgr+j megoldást, de ha rajta van a kiosztáson valahogy tuti elő lehet hozni nem? Segtségeteket előre is köszönöm.
-
ph2012
senior tag
Ez a laptop mikor válik kifutó termékké amikor komolyan leakciózzák: HP 250 G7 6EC69EA?
-
sb
veterán
Sziasztok!
Bedobom ide is:
Type-C dokkolót keresek (HDMI, LAN, PD töltés, USB-k, vmi noname is jó a jóval drágább márkások helyett), de nem igazán világos mire kell figyelni.Vannak TB3 kompatibilisek és TB3 nélküliek. Pl. Dell-nél is kétféle verzió létezik, ha jól láttam eszerint.
99%-ban viszont nincs semmi érdemi infó, max a TB3 kompatibilitás. Ahol ki van emelve DP Alt. Mode ott is összevissza, láttam már TB3-as és TB3 nélküli verziókon is. Technikailag viszont úgy tudom igazából mindkettő Alt. Mode-on keresztül tolja ki a képet.A kérdés, hogy akkor mit is kell figyelni, ha én TB3 nélküli notihoz keresnék dokkolót. (És talán S10 telefonhoz, de ezeknél legtöbbször legalább a modell oda van írva támogatottként, ha a konkrét technikai elvárás nincs is. Elvileg ehhez is elég az Alt. Mode)
Köszi!
-
Stirbi
addikt
Üdv!
Egyszerű Hp notimhoz szeretnék beszerezni autós töltőt, viszont nem találok olyat, ami 19,5V-ot tudna, mint a noti gyári töltője. - a 19V vagy 20v-os tudná tölteni?
Köszönöm
-
válasz
Kocsis Gyula #38274 üzenetére
Szia!
Lehet benne van a chipset driverben, azt tedd újara, vagy tedd fel a support assist progit, vagy az SDM-et (softpaq download manager) -
iref-h
tag
válasz
SZIGMA #38271 üzenetére
Szia!
Köszönöm az ötleteket, átnéztem, átmozgattam mindent forrasztási hiba nem látható, hőmérséklet is rendben, összecseréltem a satakábeleket is sehol semmi.
úgy döntöttem hogy
a rossz hdd-t kiszerelem, másik még most jól működik, rakok rá valamilyen windows-t.
AverMedia AVerTV Hybrid Volar HD H830 USB tunert használtam, úgy felmelegedett, hogy a kezem nem állta, szét is szedtem, hátha látok valami forrasztási hibát, de nem találtam semmit.
Elindítom a "beruházást" veszek egy másik ugyanilyen tunert, a linuxot többet nem próbálom, a kísérletezést egy időre befejezem.
Üdv.: -
Gergello
addikt
Notebook beárazás topic miért szünetel ?
Valaki beárazná: Köszi.
Dell Precision M6600
17"
Intel Core i7-2620M
NVIDIA Quadro 3000M
Memória: 2x 4 GB M471B5273DH0-CH9
SSD 120 GB KINGSTON SV300S37A120G
Akku: wear 16% capacity 93%
Átlagos esztétikai állapot. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
iref-h #38270 üzenetére
Szia!
"Kérdésem az lenne, hogy véleményetek szerint előfordulhat olyan hogy egy ilyen telepítési folyamat (linux) egy időben tönkrevágja a hdd-és a tv tunert."
Ha nem a csillagok végzetes együttállása okozta, akkor elsősorban a tápegységet és a kábeleket nézném meg. Másodsorban a hűtést. Az alaplapi kondenzátorokra sem árt ránézni.
-
iref-h
tag
Sziasztok.
Első kérdésem az lenne, mivel nem laptopos a téma, hogy melyik topikba írjak, de hátha tudtok itt is véleményt mondani.
A következő a helyzet:
Az ezt megelőző hozzászólásomba részletesen irtam a problémáról, most nem kezdem előről.
Van egy asztali gépembe 2 db hdd van. Az egyiken a win 8.1 a másikon win 10 volt. Úgy gondoltam, hogy az egyik hdd-re felrakom a linuxmind 19.2-t DVD-be, indul a telepítés, format, stb.egy helyen elakadt a folyamat,újra mindent, s egyre lassul az újra kezdett telepítés, egyszer csak megállt minden. Mini xp-s DVD-t be, format kb 1órányi idő, újra telepítő, megint ugyan az. Újra minixp, de már ez sem látja a hdd-t. Hdsentinel totál károsodást mutat. Ezzel egy időben üzenet a monitoron, "ismeretlen usb eszköz". Ki szedtem egyenként az usb csatlakozókat. Az eddig több éve hibátlanul működő Avermedia tv tuner végleg megadta magát, így az eszközkezelőben sem lelhető fel, ez volt az ismeretlen eszköz.
Kérdésem az lenne, hogy véleményetek szerint előfordulhat olyan hogy egy ilyen telepítési folyamat (linux) egy időben tönkrevágja a hdd-és a tv tunert. Sajnos az anyagi veszteségen túl ott a bizonytalanság, hogy egy újabb tv tuner(kb.22 000,-)egy másik hdd(12 000,-) beszerzése után megismétlődhet a helyzet. Nem tudom érdemes e kísérletezni ezzel a linux telepítéssel.Üdv.: iref-h
-
tasiadam
veterán
válasz
Lalikiraly #38265 üzenetére
nekem 90-en kezd el az órajel csökkenni, csak mivel nem megy a VGA, a 2 hűtés teljesen jól elbírja 50% fordulaton
amúgy fix 80 fokon megy ha tanul, de alap esetben amikor fut a robot, már csak 10%on megy a processzor, passzívan.
-
ph2012
senior tag
Ennek a laptopnak a procija Intel® Core™ i5-8265U: [link].
Amikor 3,9 GHz turbóra kapcsol akkor nem hangos a hűtés? -
ph2012
senior tag
Ennek a laptopnak az SSD-je PCIe csatilakozós: [HP 250 G7 (6BP04EA)]. Ez lassabb mint az M2 csatlakozó? Köszi.
-
válasz
Lalikiraly #38265 üzenetére
Ezek is megfelelő értékek igen.
-
tasiadam
veterán
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem:
elkezdtem algoritmust tanulni egy oldal segítségével a laptopon, és most is másfél napig "tanul" a robotom, ezalatt a processzor 60-80% között megy. Ez egy zenbook ux32vd. Másfél nap alatta egy hűtővel nem gondolom soknak, főleg hogy belül is 2 venti hűti a procit (mivel a gt60m ilyenkor nem üzemel, és egy hőcsövön vannak).
Kibírja ez a gép 20-60% terheltséget akár 1-2 hónapon keresztül? Csak teszüzem lenne. -
válasz
Zoli Durden #38259 üzenetére
De van még 32gb sdd is, csak egy 120gb ujonnan is hasonlo arban van. Annyi előnye van a creation toolnak, hogy az érintetlen image-ből dolgozik, de nyilván az aktiválás módjától függ, hogy jogtiszta lesz-e a windows vagy nem. Illetve nincs állítási lehetőség, minden megcsinál. De ha a legújabb buildet akarod, akkor rufus, és az általad leszedett image kép.Nagyjából a fő különbségek, persze biztos van még.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Kocsis Gyula #38260 üzenetére
Szia!
A HP oldaláról a gyári VGA drivert tedd fel, utána a HOTKEY drivert és mennie kellene.
-
Kocsis Gyula
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy HP250G6 laptoppal van bajom!
Pár napja vettem, rendszer nélkül. Feltettem rá a Win10 Pro verziót ,azonban a fényerőt nem lehet változtatni a billentyűzettel. Mi lehet a gond?
Már a videókártya drivert is újra raktam de nem változik semmi! -
Zoli Durden
csendes tag
válasz
Lalikiraly #38257 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ mindkettőtöktől.
Ebben is csak HDD van.
Igen, egy SSD, +RAM sokat dobna a teljesítményén, de a srác keveset használja, és csak facebook, index, youtube, online sorozat nézésre használja.
6 éve megvan neki a gép és azóta egyszer sem lett újratelepítve, szóval lelassult meg mondta, hogy valami fertőzést is összeszedhetett, mert egy index megnyitásakor is rengeteg lengén öltözött lányok oldalait is megnyitja a böngésző.Természetesen én is javasolni fogom neki hogy Blakc Fridaykor nézzen valami laptopot. 100-150 ezer környékén biztos lehet kapni egy jó netezős laptopot (elég lenne 64 Gb SSD+HDD+8 Gb RAM, de ilyen kis SSD-k nem hinném, hogy még léteznének xD)
Mi a baj a RUFUS-sal??? Én is azzal tettem fel a jó asztali gépemre a Windows10-et. Egy viszonylag jó 250 ezer forintos laptopra is azzal tettem fel.
Nekem a célra megfelel, vagy van valami nagy előnye a Media Creation Tool-nak? -
válasz
Zoli Durden #38256 üzenetére
Szia! Bírni fogja, én tennék bele még azért ramot. 8GB-val azért jobb lenne, de ez igaz a win7-nél is, illetve ha tutira akartok menni egy kingston 240gb új ssd már 10 körül van.
-
Lalikiraly
addikt
válasz
Zoli Durden #38256 üzenetére
Szia!
Szerintem elfogja bírni, nekünk egy Acer notink van Core i3 3217U val. És simán elvan rajta. Pedig HDD vel megy.
Minek a rűfusz meg ilyesmi? Media creation tool, megcsinálja a pendriveot és kész felrakod. Kb mindent felfog ismerni alapból... Nem hiszem, hogy nagy gond lesz vele. Viszont egy SSD még itt is sokat dobna. pláne több ram, jó tudom a gép nem ér lassan annyit.
-
Zoli Durden
csendes tag
Sziasztok!
Újra kell telepítenem ismerősöm laptopját: Fujitsu lifebook a544.
Proci és a VGA benne:
Intel® Core™ i3-4000M
4 GB DDR3 1600 MHzJelenleg Win 7 van rajta, de nekem csak Win10/64-em van.
A kérdésem az lenne, hogy el fogja bírni a Win10-et?
Továbbá nincs, DVD írom, így csak Rufus-sal tudnám feltelepíteni USB-ről, de ez eléggé megijesztett:
https://logout.hu/bejegyzes/adika4444/fujitsu_lifebook_a544_windows_7_x64_telepites_eros.htmlKöszönöm szépen előre is a válaszaitokat!!!
-
Zsidaaj
tag
válasz
Tibiajax #38201 üzenetére
Ugyan így jártam múltkor..
HP fényerő állítás nem ment.. Régi windows 10 2015-ös verzióval igen, de a 2019-es nem..
Megoldása nálam:2015öst windowst feltettem, utána radeon drivert majd a hotkey..
lefrissítette magát 2019-es windows 10-re majd utána a gyári hotkeyt ami fent volt újra feltettem és működik most nekem is.
Szívtam fele vagy 1 hetet mire rájöttem -
ph2012
senior tag
válasz
Lalikiraly #38246 üzenetére
A HP 255 G7 6BN10EA jobb felszereltségű, Full HD kijelzős és olcsóbb mint a HP 250 G7 6EC83EA#AKC, de a szürke műanyag kinézete rosszabb mint a másik ezüst kinézete. A HP 255 G7 6BN10EA szürke kinézete nem ronda műanyag? Vagy ne zavarjon a szürke műanyag?
-
Papooo
senior tag
válasz
ph2012 #38249 üzenetére
Gyors, és lényegesen kisebb méretű.
Arra kell odafigyelni, hogy van ngff és nvme változat.
Ugyanaz a kinézet, de nem csereszabatosak.
A méretre is figyelni kell, mert háromféle hosszúságú van (talán 2220, 2242, 2280), és a legnagyobb nemfog beférni a kisebb méret helyére. -
ph2012
senior tag
Ha laptopban az SSD háttértár csatlakozója M.2 SATA az gyorsnak számít?
Köszi.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Lalikiraly #38244 üzenetére
Szia!
A 8.1 újabb, bevált rendszer, mint a win7, hosszabb támogatással, több alapdriverrel, jobb SSD kezeléssel.
Sokablakos, soklapos böngészéshez a memóriakezelése mintha jobb lenne, mint a 7-nek.
Többnyire már ezt teszem a gépemre.
Nincs a win10-nél jelenlévő szopófaktor, amikor a frissítések Skynetté változtatják a gépet.
A 7-est is szeretem és jó is, néhány modell sokkal gyorsabb 7 alatt, mint 8.1 alatt, ezt próbálgatni kell, persze.(Többnyire HP laptopokkal találkozom, így ez nem egy széleskörű, reprezentatív minta.)
-
válasz
ph2012 #38245 üzenetére
Szia!
Én Intel párti vagyok, nem vennék AMD-t, mindig Inteles gépeim voltak. Játékra talán az előnyösebb lenne az AMD. De a kérdésedre, amit írt Lalikirály, egyet értek vele, ár/érték arányban olcsóbb az AMD. Nekem lassabbnak tűnnek még így is az AMD procik, mintha görcsösebbek lennének. Én bevállalnám az intelt, és ha lehet cserélnék, vagy bővítenék ramot. -
Lalikiraly
addikt
válasz
ph2012 #38245 üzenetére
Nem vitás hogy a 255 öst az AMD set venném, egyrészt olcsóbb is. Az egy nagyon jó proci, a 8GB ram eleve nagyon jó tétel. SSD, Oprendszer.
Másrészt megvan a lehetőség további rammal bővíteni így a Dual channel miatt még jobb teljesítményt kapsz.
Persze ez az Intelesnél is megvan, de az drágább és csak 4GB ram van benne. Sajnos ma már még a Chrome vagy az Edge is több giga ramot is betud zabálni.
Más esetleg? -
ph2012
senior tag
Internetezésre kellene egy laptop.
E kettő közül melyik a legjobb:
HP 255 G7 6BN10EA
HP 250 G7 6EC83EA#AKCKis indoklást írnátok?
-
iref-h
tag
válasz
SZIGMA #38241 üzenetére
A baj ott kezdődött, hogy sajnos mindig variálok. Jól működő win7 a laptopon, az asztali gépemen meg szintén jól működő win 8.1 Miután az ssd megvettem, arra gondoltam, hogy ne veszítsem el a megszokott win7-t lehetőségét sok programmal, berakom az odd helyére. Így használhatom akár op.rendszerként, akár tárolóként. Az aszaligépemen (2db. hdd) mint írtam az egyiken a win 8.1 a másikon meg a win 10 próba verziója futott, gondoltam a win 10 helyére felrakom a linux mind-t, mivel a laptopomon ott lesz a win 10 teljes verzió. Egyébként ebben az esetben működött is a boot választás. Nem tudom hol követtem el a hibát, de a linux telepítése közben egyre több probléma jelentkezett. Sajnos nem a win 10 hdd-re hanem a win8.1 hdd-re kezdte telepíteni a linuxot, hiába jelöltem meg a win 10- es hdd-t. Amikor elkezdte a telepítést, már láttam hogy baj lehet, de visszaút nem volt, aminek az lett a vége, hogy a hdd win8.1-el együtt végleg elszállt.(Az biztos hogy javíthatatlan,sok féle teszttel, javító programmal próbálkoztam, de egyre rosszabb eredmények jöttek) Amin a win10 volt az a hdd teljesen jó maradt. Az asztali gépemet úgy vettem használtan, a win 7-el együtt, ghost-tal elraktároztam számítva ilyen esetre is. Sajnos az épen maradt hdd- re nem tudom feltenni a Ghostolt win 8.1-et,
még annyit próbálok, hogy a partíció méretét akkorára állítom mint amekkora a meghibásodotté volt.Összefoglalva: én is a win 8.1 mellett lennék megszoktam, de sajnos mivel nem kaptam meg annak idején a géppel együtt a win 8.1 kódját, fel sem tudom telepíteni. Nem is nagyon forszíroztam, úgy gondoltam ha gáz van, ott lesz a Ghostolt anyag, bármikor visszaálíthatom a rendszert. Mindezt csak azért írtam le hogy ilyen is van, érdemes jobban vigyázni, igaz hogy még most sem tiszta, hol követhettem el a hibát. -
iref-h
tag
válasz
Lalikiraly #38239 üzenetére
Köszönöm a gyors válasz, akkor újra felrakom a win 10-et, úgy hogy benne legyen a win7-es hdd.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
iref-h #38238 üzenetére
Neked a dual boot kell, a boot sorrend nem segítene, mert akkor a sorrendben első elérhető rendszer boot-olna és nem kérdezné, mit is szeretnél.
Ha benne lett volna a HDD a win10 telepítés idején,akkor valószínűleg felismerte volna és eleve dual boot-osra telepíti.Lalikirály beelőzött!
Amúgy tényleg inkább 8.1, kivéve pár típus,ahol a 7-es szárnyal, a többi meg éppen csak működik. -
Lalikiraly
addikt
válasz
iref-h #38238 üzenetére
Hat mert nincs így választható boot menüd. Úgy kéne felrakni anWin10 et hogy lássa, hogy van ott egy win 7 is. És a gép bekapcsolásakor majd kiválaszthatod melyik rendszertbakarod indítani. Véleményeem szerint bar a win10 sok erőforrast kér, de azért ideje a 7-est váltani
-
iref-h
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Laptopomba ssd-t tettem, a hdd-t pedig beraktam a dvd író-olvasó helyére, amit egy usb-s keretbe helyezve csatlakoztattam a géphez. A hdd-t még nem tettem be az odd helyére, az ssd-re felraktam a win 10-t. Ezután pedig beraktam a hdd-t az eddig használt win 7-el, azzal a tudattal, hogy lesz egy használható ssd-s win 10 és egy hdd-s win 7. laptopom. A win 10 telepítésével végeztem, a legszükségesebb programokat felraktam. Eredmény a win 10 kifogástalanul működik, a hdd ettől kezdve csak adattárolásra alkalmas, nem boot-ol, A lemezkezelőben megjelenik a win 7 három partíciója ( korábban: "C", rendszer, és a" D" amit tárolásra használtam). Azért raktam fel az ssd-re a hdd berakása előtt a win 10- et, mert azt olvastam valahol, hogy így marad meg a lehetősége annak, hogy ha egyik elromlik az egyik meghajtó a másik függetlenül tovább működhet. Végül is mindkét meghajtónak megvan a rendszer particiója, de induláskor még sem kínálja fel a gép a választás lehetőségét. A biosban a bootsorrend:usb cd rom, ssd, IDE1, usb hdd, usb fdd, network boot. A sorrend összes lehetőségét kipróbáltam, csak win 10 van, és egy csak adattárolásra alkalmas hdd. Mit lehetne tenni, hogy mindkét op.rendszer használható legyen?
Üdv.: iref-h -
-
Papooo
senior tag
Első kérdés: milyen proci van benne?
Ha N-es, azon nem segít a plusz ram.
Az ssd csere ad egy kis plusz sebességet.
A videokártya a prociban van, esetleg az alaplapra forrasztva, azaz fix, nem cserélhető.
Ha csak az N-es prociban lévő intel hd van, az rossz hír, mert az energiatakarékosság jegyében egy rendkívül kiherélt változat van benne, amivel a 3d játék szinte reménytelen. -
SI-ZO
csendes tag
Hello,
Van egy Acer Aspire ES14 laptopom. Azt szeretném kérdezni, hogy, a notebook videókártyáját, ki Lehet-e cserélni, fejlettebbre, illetve a HDD-t ssd-re. Továbbá 8GB DDR-t tennék bele. A processzor, szerintem már forrasztott, így sem lehetséges a cseréje?
Köszönöm.
-
abdulka1
őstag
válasz
Pyttawrx #38222 üzenetére
Hiába állítottam át magyarra, az alkalmazás után automatikusan visszaállt Angol(Amerikai) beállításra.
Töröltem ezt a lehetőséget, csak a Magyart hagytam, így működik, csak hosszú "Í" -t nem lehet írni vele, mert kevesebb a billentyű, de a többi természetesen megvan.
A gazdája majd felmatricázza magának. -
válasz
Lalikiraly #38223 üzenetére
Matrica. Kb 300-700ft max.
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Egy Amerikából behozott, és ennek megfelelő billentyűzettel rendelkező Toshiba Satellite L305-S5921 típusú gépen, hogy lehet megoldani az ékezetes karakterek írását, külső klaviatúra nélkül?
-
törölt tag
Van-e valami instant buy pentium silver ultrabook, ami 14"-os?
-
Victoryus
addikt
Packard Bell laptophoz van hasonló program, mint a Lenovo vantage? Szeretném erre is beállítani, hogy ne töltsön, hanem maradjon 60% körül az aksi.
-
Lalikiraly
addikt
Megkérdezném, a nagyérdeműt, hogy lehet azt megoldani, illetve melyik médialejátszóval, hogy a filmekbe lévő 5.1 es hangot stereora lekeverje...? Mert ugye a Windows lejátszója nem tudja.
Előre is köszi.
-
iref-h
tag
Sziasztok!
Win 8.1 -t használok, jó ideje percenként a következő ablak jelenik meg a monitoron:
"Ismeretlen usb-eszköz
A számítógéphez legutóbb csatlakoztatott usb-eszköz működésében hiba lépett fel, és a windows nem ismeri fel".
Bezárom és minden folytatódik ugyan úgy.
Format "C", újra húztam a win 8.1-et, ugyanaz a helyzet. Tudna valaki segíteni, hogy mi a teendő ilyenkor, hogyan lehetne ezt a jelenséget megszűntetni?
Üdv.: iref-h -
wolfman
veterán
válasz
Pyttawrx #38208 üzenetére
Igaz nem írtam, hogy mindezt sima böngészés közben produkálja, de ha hagyom a gépet simán nem csinálni semmit, akkor is ez van.
Holnap ha hazamegyek, nyugiban kitakarítom és átpasztázom a hűtőt. Por, kosz nincs benne, azt néztem.Én inkább olyan dologra gyanakszom, hogy a gép bár kompatibilis a win10-el, valamiért nem kezeli a gép energiagazdálkodását. Vagy már eleve BIOS szintű a gebasz. De tegnap újraraktam a legutóbbi BIOSt, lefuttattam a BIOS szintű öndiagnosztikát, nem talált problémát, de a ventinél csekély volt a max és minimum közti difi (4200 - 3800rpm).
-
válasz
wolfman #38207 üzenetére
Igen, de mivel ez nem üres járat arra írtam, hogy egész jó. Az már nem jó, abban igazad van, hogy nem veszi vissza teljesítményt, ezért írtam, ha a windowos nem megy, akkor próbáld másik progival, hátha az segít. Elnézést ha félreérthető volt.
Akkor még megnézheted, hogy a cooler, illetve, ahol szellőzik, ott tiszta-e, szabad a levegő útja, mikor volt pasztázva stb -
MaxxDamage
félisten
válasz
anonymus89 #38205 üzenetére
Hmmm.... Gyártói drivert is próbáltad, ezt is, mást is. Nincs több ötletem.
-
anonymus89
addikt
válasz
MaxxDamage #38197 üzenetére
Köszönöm, kipóbáltam sajnos nem jelenik meg az első részlegben ahol le lehetne frissíteni a drivert mert azt írja naprakész.
-
válasz
martontoms #38202 üzenetére
Szia. Esetleg biosba valami beállítás? Esetleg tedd vissza progit, hátha. Talán a microsoft storeban is van, azt töltsd le.
-
martontoms
újonc
Üdv
Most vettem egy ASUS ROG strix iii g531gt-al004 laptopot.
RGB-s a billentyűzete és a laptop alján egy csík is.
Telepítés után letöltöttem a ROG Aura Core alkalmazást.
Állítottam rajta másik színt de csak a billentyűzet módosult a csíkot pedig kikapcsolta és nem tudom sehogy visszaállítani. Letöröltem az alkalmazást és úgy maradt minden.
Hogy lehet hogy a csík is világítson újra? -
Tibiajax
nagyúr
feladtam. elég volt. délelőtt óta fel-re rakosgatok, restartolom a gépet, hogy hátha majd most mennek a gombok..
amit sikerült elérnem maximum, h szabályoztam -egyszer!- a fényerőt, de természetesen kijelzés nélkül. tehát ment a hotkey, osd nélkül.. ez akkor működik, ha uninstallálom a radeon drivert a fenébe eszközkezelőben. ahogy leszedem hopp, már megy is a szabályozás az F7/F8-cal. ha visszarakom, semmi. a probléma ezzel persze csak az, hogy akkor csak szabvány vga-ként látja a win a gpu-t és hát ugye úgy elég lassú meg szaggatós..raktam fel összesen 5 verzióját a hotkey-nek, amit a tipushoz ír, meg még másik négyet is - semmi, meg se nyikkan.
csak azért nem baszom ki a kukába, mert nem az enyém. vicc ez az egész hp
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Sorozatok
- E-roller topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- BestBuy topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- Thinkpad L14 Gen2 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Gigabyte AORUS 7 9KF 17.3" FHD IPS i5-12500H RTX 4060 16GB 512GB NVMe IR kam új akku gar
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 IPS 256GB notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest