-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
M43g
aktív tag
válasz icp1970 #37595 üzenetére
Én a helyedben bootolnék egy Linux ISOt, ha az sem ismeri fel (terminálban lspci parancs, megnézni, hogy listázza e), valószínűleg vagy rosszul van a csatlakozó, vagy a kártya sérült meg. Ha felismeri, és nem talál hálózatot, akkor az antenna vezetékek vannak fordítva rádugva.
Hátha ez segít valamit. Nem vagyok profi, de én így állnék neki, Windows alatt bármi IS lehet a probléma, és sosem tudod meg...
-
icp1970
senior tag
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.Haveromnak van egy HP Probook 470 G5 [link] amiben gyárilag Intel® Dual Band Wireless 8265ngw wifi kártya van.[link] Ki cserélte egy Intel® Wireless-AC 9560-ra [link]ami eredetileg HP ZBook 15v G5-be volt.És azóta nincs wifi,a probook-ba.Kérdésem az lenne hogy esetleg az lehet e probléma hogy a két csatit helytelenűl húzta le szereléskor(bár érzetre ugyan úgy be kattanak a helyükre) vagy ez a két kártya nem kompatibilis egymással.Köszi a választ előre is.
[ Szerkesztve ]
-
DrSoul
őstag
válasz DrSoul #37583 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Sajnos én is tudom, hogy ennél több kéne, de nincs rá pénz...
Most is szerkesztek videót, de jelenleg egy i3 4005U-t használok, 4GB Rammal és integrált videokártyával, VideoPad vágóprogival. Így is lehet, de sajnos nehézkes. A renderelési idő annyira nem érdekel, de azért fontos, hogy nagyjából real time legyen a vágás, vagy ne kattogjon/fagyjon le...
A hordozhatóság fontos, és 200ezernél többet nem tudok rászánni...
Mindegy, azért köszönöm!Mindig az X jelöli a pontot...
-
Papooo
senior tag
-
hmatyas
tag
Sziasztok,
Adott egy régebbi noti. 4GB DDR4 ram van benne (1066). Bővítés esetén még mindig áll, hogy ugyanakkorát rakjunk bele odafigyelve a pontosabb típusra, vagy már bőven mehet bele akár 8GB is?
Előre is köszi, -
HARDVERAPRÓD
válasz DrSoul #37580 üzenetére
Szia!
Ha pl ezt nézted, vagy
Illetve hasonlóakat, akkor vélemémyem szerint, amit írtál arra felejtős. Én inkább még egy picit rádobnék, asztali gépet tennék össze. Abból az árból sokkal komolyabbat tudsz összerakni. Mivel a laptopok U szériás procik, már ha te is ezt nézted ki, gyengébbek, hiába a jobb vga.
Sajnos ez az árkategória nem feltétlen alkalmas erre ha főprofil lesz a videoszerkesztés.
-
DrSoul
őstag
válasz prabhu #37582 üzenetére
Igen, tudom, és néztem. Átolvastam, illetve rá is kerestem külön, de sajnos nem igen találtam erre választ. Megköszönném, ha hozzáértők segítenének, mert én azt vettem észre, abban a topicban sokan kérdeznek de válaszok nem igazán érkeznek....
Mindig az X jelöli a pontot...
-
DrSoul
őstag
Sziasztok!
Notebookot tervezek venni és elsősorban a netezés/videózás mellett a videoszerkesztés lenne a fő profil.
Nincs pénzem nagyon komoly gépre, ezért az Acer Aspire 5-öst néztem ki. Több konfigurációban érhető el, de nem tudom, melyik jobb a célomnak.
Kb hasonló árban (200K körül) van i7-es (8. gen), de ott a videokari a gyengébb (GeForceMX130), vagy az i5 (8. gen), egy GeForceMX150-el.
Mindkettőnél a RAM 8Gb.
Melyik a szűk keresztmetszet, melyik verzió jobb a célomra?
Remélem elfér itt ez a kérdés!Mindig az X jelöli a pontot...
-
Marc864
tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne (szóljatok ha rossz topicba írok köszi) hogy van egy Lenovo Ideapad 520-as laptopom. Ennek 1.4-es HDMI-je van.
A tévém 4k HDMI 2.0, van kábelem ami 2.0-ás szabványt tudja.
Ha ezen felállással összekötöm akkor az 1.4-es HDMI miatt csak 24Hz a tv-n a kép (4K felbontáson of course).A kérdésem az lenne, hogy ez a gép tud olyat, hogyha veszek egy type-c dokkoló/adapter/átalakítót amin van 2.0 HDMI, úgy meglenne a 60Hz? Sajnos próbáltam túrni neten hogy pontosan milyen típusú/fajtájú/verziójú type c van benne és ez tudna-e ilylesmit csinálni, de nem sokra jutottam.
Ötlet? Bármilyen okosító linket is NAGYON szívesen fogadok
-
ace05
senior tag
A következő problémával találkoztam. Asus gl752vw laptopom van. Egyszer csak a beépített sdkártya olvasó nem olvasta be a kártyát. De ha betettem egy usb olvasóba, akkor más gépen igen, de ezen a gépen még usb olvasóval se ismert fel több kártyát. De mivel a hd sentinel látta, így bementem lemezkezelőbe, adtam betűjelet a meghajtónak és utána már megjelent az intézőben is. Ezt mi okozhatta ?
-
bzoly
aktív tag
Sziasztok,
Van egy Lenovo T61-es notebookom, aminek a kijelzője egy idő után berózsazsínesedik, illetve alapból érdekes színei vannak, vibrál. Megdöglött a kijelző? Vagy esetleg csak az inverter?
-
onlineair
tag
Hello, adott egy érintőképernyős fujitsu siemens laptop, aminek a képernyőjét "hagyományos" módon nem lehet tapicskolni, csak egy bizonyos wacom pen-nel, ami nincs hozzá régóta. A képernyő régóta nagyon karcos, homályos, kopott volt. Gondoltam szétszedem a monitor részt lehet-e valamit csinálni. Sikerült leszedni egy műanyag plexi réteget a kijelző elől most kristálytiszta éles és fényes a kép. A kérdés hogy ez így okozhat bármiféle problémát vajon, a működésben vagy jobban ronthatja a szemet, vagy bármi egyéb? Nyilvàn az érintõrész miatt lehetett ez a plexi lap a képernyőn, nem tudom fura az egész konstrukció... Küldök képet ha valakit érdekel.
-
embe
nagyúr
válasz prabhu #37561 üzenetére
Kollégám régi gépe, megkért hogy ha van valami tippem osszam meg vele. Ami volt, azt ő megcsinálta, én még a cmos elem kivételét javasoltam kis időre. Volt olyan gép nálam, hogy ez oldotta meg a gondját, addig hülye volt.
A "használt üzleti laptop megéri-e" témában valamennyire képben vagyok. De most nem vásárlásról van szó.
-
prabhu
senior tag
Ezekről az X szériás Asus-okról nincs jó vélemény, ha jól emlékszem. Egy használt üzleti jobban megérheti.
BIOS-ban hagyd 30 percig menni, elvileg ott is leáll, ergo nem OS + egyéb a hiba forrása. Ha a legfrissebb bios nem segít, akkor alaplap. Volt már ilyen probléma itt is a fórumban (pontosan 30 perces kikapcsolás) + neten is találni belőle.[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Kollégám Asus X550Ca gépe azt produkálja, hogy szinte perc pontosan 30 percenként kikapcsol.
A gép tiszta, nem melegszik túl. Vinyó rendben, de másik rendszer lett telepítve egy SSD-re, ott is jelentkezett a hiba. Akksi, töltő kicserélve. Ram kicserélve.....
És ugyanúgy kikapcsol 30 perc után.
Semmi hibajelenséget nem produkál, nincs kék halál.Van valami ötletetek mi a bánat miatt lehet ez?
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Ha egy notebook 1,5 éven keresztül asztali gépként volt használva (nem nonstop, de olykor napi 8 órát vagy többet is akár), tehát folyamatosan töltőre dugva, akkor az akkumulátor élettartama higyan változott, mennyit gyengült új korához képest?
-
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok.
Ma úgy kapcsolt be a HP620-as laptopom, hogy nem ment többé a WIFI.
A touchpad környéke tűzforró volt ráadásul 5 percen belül, úgyhogy ki is vettem (pont alatta volt).
Kérdés, mennyire kompatibilis más WIFI+BT kártya ebbe?
Mert a neten van rengeteg, hasonló típusú, és méretű.
Volt itthon egy rossz Lenovo laptop, kivettem belőle, de arra indulás után kiírta, hogy nem támogatott Wifi kártya, kérem távolítsa el, majd indítsa újra a gépet. -
bandy13
aktív tag
Üdv!
Van egy Lenovo yoga 920 laptop amit usb-c töltök.
[Van egy Apple usb-c dock (usb 3.0,hdmi,usb-c kimenetekkel). ]
Mivel a töltéskor nem 5v, hanem 20v-al tölt a kérdésem az lenne:
A töltő usb-c kábelt lehet az említett adapterbe dugni és az adaptert pedig a laptopba dugva tölteni a laptopot?
Ha a dockolóba beledugok az usb-c táp mellé még egy pendrivet, az nem fog elfüstölni ? Biztos megfelelően meg van tervezve, de inkább megkérdezem mint utána vakarózzak.
Köszönöm a választ!
Üdv! András -
SZIGMA
aktív tag
válasz Tóth_Balázs #37537 üzenetére
Szia!
Tim82 jól összefoglalta a lényeget, talán annyit tennék még hozzá, hogy én régebbi oprendszert tennék fel (win7) és ha szükséges,akkor a grafikai programból is az ennek megfelelő verziót.
Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
prabhu
senior tag
válasz anonymus89 #37534 üzenetére
SSD-t neki!
-
Tim82
félisten
válasz Papooo #37543 üzenetére
Tény, de léteznek és ha mégis a konkrét gép bővítése mellett dönt annak tulaja, akkor azért jó, ha tudja, hogy ezt is megteheti, ha rászán annyi pénzt.
Én is tudom, hogy nem gazdaságos a dolog, de a szubjektív szempontjaimat nézve, megérte az R61-emben a bővítés: nekem fontos volt, hogy még 4:3 és 15" gép (amibe így IPS panel is került olcsón), 8 GB RAM-mal, T9300 procival, 256 GB-os SSD-vel meg normál hétköznapi használatra (Office, böngészés, levelezés, 720p filmek, Spotify) még teljesen jó.
Ha nem ragaszkodnék a 4:3 képarányhoz legalább másodgépnél, akkor nyilván én is elengedném.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz Tóth_Balázs #37542 üzenetére
Micron, Hynix modulokkal szerintem nem lősz mellé a 4 GB-os modulokból. Nekem utóbbiak vannak, szerencsém volt, mert egy rövid ideig egy megbízható Hardveraprós eladónál is be lehetett szerezni ezeket, akkor csaptam le rájuk.
Ezeken felül egy negatív tapasztalatom is van, egy Komputerbay nevű noname gyártóval - na, az ilyen modulokat kerüld.
2 GB-os modulokból szerintem bármilyen márkás (Samsung, Kingston, Hynix, Micron, Elpida) jó lesz. Mindegy, hogy DDR2-667 vagy DDR2-800 modult veszel, nem lesz kompatibilitási gondod emiatt.
Nagyjából annyit, hogy Memtest86+ programot futtasd viszonylag sokáig (akár fél-egy napig is, legalább 6-8 "pass", ciklus erejéig). Ha van valamilyen hibája a moduloknak, akkor szerintem annyi idő alatt kijön, pirossal jelezni fogja a program. A Memtest-et nagyjából bármilyen pendrive-ra kiírható live Linux tartalmazza, ha a pendrive-ról boot-olsz be, ki tudod választani, hogy az fusson.
Van, aki Windows alól a Prime95 nevű program Blend tesztjére esküszik, én nem szoktam használni, mert nem nagyon Windows-ozok már, szóval ennek jóságát nem tudom sem megerősíteni, sem megcáfolni.
Ami a beszerelést illeti, a Hardware Maintenance Manual (pdf, kattintásra letölti/megnyitja a böngésző) nagy segítség. Ezzel a géppel azért egyszerű dolgod van, az alján van egy kicsavarozható ajtócska, az alatt vannak a memóriafoglalatok (a linkelt doksi saját oldalszámozása szerinti 58. oldal).
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Papooo
senior tag
Tudom, de a 4 gigás modulokkal nem számoltam, mert ritkák és rettentő drágák.
Az a gond az x61-el, hogy hiába a plusz ram és az ssd, ha a proci öregecske ilyen célra.
Ami még wacomos alternatíva lehet, az valami tablet. Sony waio tap, samsung (talán xe700t széria, de nem vagyok biztos a nevében)
50000 körül szaladgálnak használtan.
A samu és a sony msata ssdvel, és 4 giga rammal szerelt, és ha jól rémlik csak az ssd bővíthető a ram nem.[ Szerkesztve ]
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Tóth_Balázs
csendes tag
Köszönöm a segítséget, igen ez a tablet verziója az X60-nak, wacom tollal
Milyen típusú 4GB-os Ddr2-t tudtok ajánlani hozzá?
Mire kell ügyelnem, ha Ddr2-t akarok venni hozzá?
Elnézést a sok kérdésért, DE a notebookok világa tényleg idegen tőle. -
Tim82
félisten
válasz Papooo #37539 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő, azért külön.
Tabletverziója van, amihez feltehetően a Wacom toll és a 4:3 képarány jelen esetben hasznos mivolta miatt ragaszkodik. Ilyenből nem fog találni újabb, modernebb notit.
Ha nem ragaszkodik a 4:3-hoz, akkor még a jó pár generációval későbbi utód, az X230 tablet, ami decens megoldás lehet. Igaz, 16:9 és 1366*768-as felbontás, de szintén Wacom érintős-tollas, cserébe 3. generációs Intel mobil Core i, mSATA és SATA 3, valamint 16 GB (2 db 8 GB-os modul) laptop DDR3 vagy DDR3L a maximum. Windows 10 alatt meg még teljes körű támogatást kap a Lenovo-tól.
Lehet, HP EliteBook és Fujitsu LifeBook-vonalon is van valami hasonló, azzal nem vagyok képben, a Thinkpad-eket ismerem alaposabban.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Papooo #37539 üzenetére
Ramból 2 max 4 giga ddr2-t támogat
Nem. [link]
Persze a saját, ugyanilyen chipset-es, szintén Lenovo Thinkpad R61-em hardverinfóját is linkelhetném, mely vígan megy 8 GB RAM-mal (2 db 4 GB-os modullal), mit sem tudva arról, hogy ezt neki nem lenne szabad.
[ Szerkesztve ]
-
Papooo
senior tag
Az egész gépet cserélni kellene.
Ramból 2 max 4 giga ddr2-t támogat. A ddr3 vagy ddr4 mem jó hozzá.
Az ssd jó ötlet, de a proci és a ram miatt nem sok hasznát fogod venni.
Nézz szét az aprón, és meg fogsz lepődni, hogy mennyire olcsók a 3.-4. gen i3 vagy i5 laptopok. A 4 gigás ddr3 vagy ddr3l ram modulok is elég olcsók.
A ddr4 ram ha jól rémlik az 5. Gen intel prociktól jött be.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
A RAM-ot legfeljebb laptop DDR2-re tudod cserélni és legfeljebb 2 db 4 GB-os modulra, ami jó drága beruházás a gép jelenlegi értékéhez képest (15-20k-nak megfelelő összeg eBay-ről, itthoni boltban szerintem nemigen kapható). Racionálisabb 2 db 2 GB-os modul beszerzése, az az itteni Hardverapróról 5-6k összegbe kerül.
Ezen kívül még a HDD-t tudod SSD-re, bármilyen 2,5", SATA csatlakozós SSD jó lesz bele.
Gondolom, ez a tablet verzió, Wacom tollal, azért ragaszkodsz hozzá. Az SSD fog az általános sebességérzeten dobni, de a rajzprogramjaidnak meg valószínűleg minél több RAM kell.
-
Tóth_Balázs
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Van egy nagyon régi Lenovo x61 notebookom.
Főleg képszerkesztő, és rajzprogramokat futtatnék rajta.
A gépre pár hónapja feltelepitettem a Win 10-et, igazából van asztali gépem, emiatt nem kimondottan használom, viszont az aktív kijelző jól jönne grafikus munkákhoz, sokkal könnyebb lenne vele dolgoznom mint egérrel, vagy kijelző nélküli táblával.
A gond az, hogy például a clip studio paint, elindul a gépen, de egy idő után, főleg miután több réteget skicceltem laggol.
Jelenleg 2GB ram van rajta, és 80GB HDD
Intel Core 2 duo processzorral van szerelve.Növelni szeretném a gép ramját, esetleg egy 16GB DDR4 szabványúra cserélném, illetve az HDD-t is lecserélném Ssd-re. Egy ilyen Notebookon mi az amit ki lehet cserélni?
Nemigen volt más notebookom, főleg asztali gépek világában vagyok otthon, ott meg lényegében, mindent ki lehet cserélni, lehet fejleszteni, nemtudom, hogy ez notebookoknál is így-e van.A kérdésem az lenne, hogy grafikai munkákhoz, képszerkesztéshez, mit cserélnétek ki egy Lenovo x61 notebookon?
-
Papooo
senior tag
válasz anonymus89 #37534 üzenetére
A win10 telepítés utáni első egy-két indítása mindíg lassú, akkor szedi le a frissítéseket, és csinálja meg a víruskeresést.
4.gen A6 procis gépnél majdnem tökönszúrtam magam, annyira lassú volt (és üvöltött a maxon menő ventije) , amíg az összes driver és frissítés fel nem ment.
Miután minden kötelező kezdeti műveleteit lefutja, már jobb lesz a tempó.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
syberia
veterán
https://howbad.info/
-
anonymus89
addikt
válasz anonymus89 #37533 üzenetére
1,5 perc kell míg a tálcát meglátom, a windows defender feszt keres indításkor tudom nem egy erőmű ez a Lenovo Ideapad 320 AMD A6 7th gennel de hdd-vel picit lassú.
Mit lehetne még tenni a gyorsítás érdekében?
Már vírusirtó sincs rajta mert kegyetlenül belassítja.Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
anonymus89
addikt
válasz adika4444 #37524 üzenetére
Köszi a választ, az a szép az egészben egyáltalán nem is ismeri fel az eszközkezelő csak miután az egyik synaptic drivert felpakoltam.
Visszatoltam a win10 mentést most elkezdtem gyomlálgatni meglátjuk mire jutok.Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
HARDVERAPRÓD
válasz apollo12 #37528 üzenetére
Szia!
Egy másik fórumon itt (Dell) írta egy másik fórum társ:
az eszközkezelőben megkeresed a kívánt eszközt (hiányzó driver esetén sárga alapon fekete felkiáltójel), azon dupla klatty, majd a tulajdonságlapon a Részletek fül. Itt a legördülő menüből kikeresed a Hardverazonosítók menüpontot. A "VEN_xxxx" és "DEV_xxxx" részek a fontosak, ezek beazonosítják a gyártót és az eszközt (vendor, device). Ha erre rákerestek pl. ezen az oldalon, ki fogja dobni, mi is az pontosan.
Hátha segít neked is
-
NextError
tag
Sziasztok!
Testvérem kapott egy Dell Vostro 3578 N2073WVN3578EMEA01 laptopot és a benne lévő Radeon R5 M520X kártya elég szánalmasan teljesít. Fortnite lenne az amit szívesen játszana rajta viszont full lowon 3D resolutionnal 100-on 30-40 fps van, ha 60 ra le van nyomva a 3d resolution akkor 40-60 fps között van. Kérdés annyi hogy még egy 8GB-os ram segítene valamit? hogy van a dual chanel laptopoknál? (egyéb alapbeállításokat, akut beállításokat, drivereket elintéztem) Valami tipp? Csodát nem várok mert gondolom ennyit bír az a gpu de azért megkérdezem mi a véleményetek.
Előre is köszi! -
-
adika4444
addikt
válasz anonymus89 #37520 üzenetére
eszközkezelős hardverazonosítóval keress drivert, de lehet, jobb lenne Windows 10-re váltani hacsak nincs valami nagyon erős speciális Win 7 specifikus követelmény.
üdv, adika4444
-
Wictor
őstag
Sziasztok. Bővítési kérdéssel fordulnék hozzátok. Egy Lenovo Legion Y530-at (81FV00T5HV) használok viszonylag nagy megelégedéssel, viszont szükség lenne SSD-re, mivel a bootolási és általános sebessége a gyári 1TB-os HDD-vel (5400) hagy némi kívánnivalót maga után. Optikai meghajtó, szerelőnyílás nincs a gépen és mivel garanciális még majd' 2 évig, nem szeretném azt sem elbukni. Amennyiben M.2 SSD-vel bővíteném, háztól-házig garanciafutárral a szerviznek kell elküldenem és ők megoldják? Ha igen, ennek keletkezik többletköltsége? Természetesen az SSD-t már beszereztem hozzá (Samsung 970 Pro NVMe), de akármennyire is vállalkozó kedvű vagyok, nem akartam itthon belekezdeni a szerelgetésbe, többet ér számomra a garancia.
[ Szerkesztve ]
-
Papooo
senior tag
válasz Pyttawrx #37519 üzenetére
Akkor valószínű valami számomra is ismeretlen driver nyűg.
Anno sokat gugliztam a témában, de nem sikerült működő megoldást találnom.
Elméletileg magától át kéne váltani megfelelő grafikai terhelés esetén, de hiába ment diavetítés üzemmódban a WoT, akkor se volt hajlandó váltani.
Próbáltam pár segédprogramot, direktben átkapcsoláshoz, de akkor sem.Az volt a vicc az egészben, hogy az eredetileg rajta lévő windows 8.1 (és vagy 50-60 különféle vírus, malware és egyéb finomságok) alatt rendesen ment a gpu, csak én barom csináltam rajta egy win10 frissítést és utána egy clean installt, hogy eltűnjön a sok szutyok.
anonymus89
Win10-es gépre jó eséllyel nem csináltak Win7 drivert, és ha nincs valami speciális igény, akkor érdemes inkább Win10-zel hadználni.[ Szerkesztve ]
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Lenovo ideapad 320-17ast gép típushoz.
Win 10 volt rajta win7-et szeretnék rápakolni, ami meg is történt viszont a touchapadot sehogy nem tudom életre kelteni.
Semmilyen driver-rel nem hajlandó működni, intel serial multipont touch drivernél ezt írja: "A Windows nem tudja ellenőrizni az eszközhöz szükséges illesztőprogramok digitális aláírását. Egy nemrégiben történt hardver- vagy szoftvermódosítás hibás aláírással rendelkező, sérült, vagy akár ismeretlen forrásból származó kártékony fájlt telepíthetett. (Kód: 52)"
Ha pedig Amd synaptic driver akkor Kód: 38 -ra vált.Drivereasy pro-val próbáltam még kerestetni hozzá de sajnos sikertelenül.
Mit lehetne még kipróbálni?
Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
csudri
őstag
Sziasztok!
Adott egy laptop (Acer Es1-131), amiben kicserélném a benne lévő HDD-t SSD-re. Tud abban valaki segíteni, hogy az SSD jobban melegszik-e, mint a normál vinyó? Azért kérdezem, mert ebben a típusban nincs semmilyen mozgó hűtés és tudni szeretném, lehet-e attól baja, hogy kicserélem.
Köszi!
-
Papooo
senior tag
válasz Pyttawrx #37516 üzenetére
A feszkó lehet a bibi, mert én általában párban vagy egyedül használtam a duálfeszkós ramokat
FX-7500-as procis változattal volt dolgom.
Kb 15-20 órányi küzdelem után feladtam a harcot.
Látta a gpu-t, de csak az fx igp-je döcögött, de az is valami tragikus lassúsággal.Csak megerősített abban a tapasztalatomban, hogy az amd-s lenovókat kerüljem.
A Control center se látja?
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Papooo #37513 üzenetére
ebebn viszont hátha tudsz segíteni nekem ezzel nem boldogulok, és nem is találkoztam ilyennel a szervizeléseim során:
Adott egy noti Z50-75 Laptop (Lenovo) - Type 80EC
A dedikált vga kártyát nem bírom használatra bírni. Furmak is csak az integráltat használja. Egydül a Lenovo diagnosztika programjára reagál, másra nem. BIOS frissítés megvolt.
A másik érdekesség:
Elvileg egy r7 M260DX a kártya, ami tud lenni R5 M230 is
Valakinek estleg ötlete?
Köszönöm -
HARDVERAPRÓD
Vannak notik amik nem kezelik ezeket ramokat, vagy csak akkor, ha a másik is olyan, mivel neki fix 1.35V-os a másik ezért nem kezelheti most. Képek alapján jól volt betéve.
Igen vannak olyanok is amik csont nélkül viszik. Ez ezek szerint nem.Sokszor a gyakorlat felülírja az elméletet!
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
5x vagy 6x volt berakva, mindkét foglaltba is többször
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Papooo
senior tag
-
bul07
nagyúr
válasz Pyttawrx #37510 üzenetére
Hát ez jó, fene a dolgát
Biosba se lehetne semmit mókolni ezek szerint, semmit nem találtam a biosba[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
HARDVERAPRÓD
Ha másik gépbe megy a képen látható ram, akkor valami inkompatibilitás lehet. Nem sokszor fordul elő, de mint a mellékelt ábra is mutatja, nem szeretik egymást (a gép és az új ram), illetve, szerintem a volt miatt, még megnézek vmit, szerintem ez az oka:
HMT451S6AFR8A:
Backward Compatible with 1.5V DDR3 Memory module.
Azaz amit beletettél Ramot az 1.35V/1.5V és a noti nem tudja kezelni, azaz csak olyan ramot vegyél ami 1.35V
Ugye ezekben is van olyan PC3L de a nagyobb V-on is megy (1.35V/1.5V), illetve ami csak (1.35V), és neked az utóbb a jó ezekszerint.[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz Pyttawrx #37507 üzenetére
Akkor ezt[link] belerakva miért csak addig jut el hogy a bekapcsoló gomb villog?
Videó[link]Próbáltam minden foglalatban, egymagában, a régivel együtt, de nem jut el csak villogásig ha a fenti képen látható modul benne van
-
HARDVERAPRÓD
Így van DDR3 van benne a (PC3L) 4GB
Pontosítás kedvéért ez:
RAMAXEL 4GB DDR3L PC3L-12800 laptop memory 1600MHz
SPECIFICATIONS
CAPACITY
4GB
STANDARD
PC3L-12800 (DDR3L-12800)
MEMORY SPEED
1600MHz (DDR3-1600)
CAS LATENCY
CL11
ERROR CHECKING
Non-ECC
REGISTERED
Unbuffered
VOLTAGE
1.35V
FORM FACTOR
204-Pin DDR3 SO-DIMM memory module
CONFIGURATION
Double-sided 4GB DDR3 SO-DIMM memory module
-
bul07
nagyúr
LENOVO Z510 59-403839 [link]
Kérdés ebben milyen memória van?
Mert kaptam egy ilyen választ (hogy DDR3L)
[ Szerkesztve ]
-
Adott egy Lenovo T430 amelyet egy MiniDP to HDMI kábellel TV-hez csatlakoztattam és egyik kábellel van kép+hang (ez tökéletes) másik kábellel, nincs hang, csak kép (ez újabb HDMI kábel lehet) amivel egy G752VSK-t csatlakoztattam (és ezzel a kábellel van FHD/120Hz is, mivel a noti G-Sync FHD/120Hz) és ezzel van kép+hang is a ROG notival.
Újabb kábellel miért nincs hang a T430 esetében? (más gyártás tech.?)
Mind1 is, mert már átcseréltem vissza és a T430-al is van hang átvitel, nem csak kép.
Azért érdekelne, hogy ez mitől is van?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500