- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SSD kibeszélő
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Directors
senior tag
válasz adika4444 #39998 üzenetére
Engedélyezve van de nem mutatja külön a fülest. Csak a hangszòròt. Megpròbáltam a realtek félét is feltenni de nem hozott eredményt.
Nem tudom mi lehet. Max átadom ismerősömnek hogy ha gondolja újra teszem az oprendszert. Egy pròbát megér. Elmondása szerint eddig jò volt. Bluetooth hangszòròval használta, majd hosszú idő után újra szerette volna fülessel de nem sikerült.
Köszönöm azért a segítséget! Neked is Pyttawrx!
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
adika4444
addikt
válasz Directors #39987 üzenetére
Hali!
Vezérlőppult > hang > lejátszás részen engedélyezd a leválasztott és letiltott eszközök mutatását (jobbklikk), ezután nézd meg, hogy külön mutatja-e a fülest és a hangszórót, ha igen, akkor be kell dugni és alapértelmezetté tenni előbbit.
Na meg ha Realtek, akkor lehet jobb lenne az ASUS féle driver helyett Realtek félét rakni, nekem egy X54H-n a laptopgyártó illesztőjével akadt és szakadozott a hang...
üdv, adika4444
-
Gabesz87
veterán
Újrapasztáznám a gépemet, mert már elég rég volt, és kicsit melegszik is. Van itt viszont valami, amiben bizonytalan vagyok.
Felül a CPU, alul a GPU, viszont a kettő közt, gondolom az valamelyik híd, olyan mintha azon nem is paszta, hanem egy heatpad lenne. Nem tudom, hogy azt leszedjem-e, és pasztázzam, vagy hagyjam így, ahogy van inkább. Csak mert ha leszedem, nem tudom, összeér-e a borda meg maga a chip/pasztázott felület. -
tom_77
tag
Sziasztok,
Hátha valaki tudja: "Compaq Presario 1620" retro laptopban levő hangkártya SoundBlaster kompatibilis? Értem ezalatt, hogy tisztán DOS alatti játékoknak lenne hangja?
Képtelen vagyok kiguglizniKöszi előre is.
-
Directors
senior tag
-
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem esetleg ebben a hibába segíteni ? [link]
Annyival egészíteném ki hogy win 10 van a gépen.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Armagedown #39979 üzenetére
Az meg a te általad linkelt odalon ott kell lennie, a drivers and document
vagy itt keress
[link][ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Armagedown #39977 üzenetére
Szia.
Talán ez jó lehet:
[link] -
Armagedown
őstag
Hozzám került egy Acer Aspire ES1-711 laptop, sajnos az aljából hiányoznak a csavarok, de eddig a Google nem volt a barátom, nem találtam hozzá service manual.
Tudja-e valaki, hogy mekkora csavarok kellene az alsó részéhez?
Csavarkészletet már találtam,de ebből nem derül ki a méretűk.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
HARDVERAPRÓD
válasz Loccze #39973 üzenetére
Köszönöm. Ahogy írtad, elindul vele, de a két lcd közt óriási a különbség. a 15.6 az hd, még a 17.3 fhd felbontású. Ugye ha még a lap tudná is a fhd-t, az lcd kábelt is olyanra kellene cserélni, ha van belőle olyan, azt hiszem ebben az esetben nincs, mert ezt a lapost ezzel adták ki. Azaz jó lesz a 17.3 lcd, csak a megfelelő laptopba kell betenni.
-
-
Loccze
tag
válasz Pyttawrx #39968 üzenetére
Toshiba C50B -re kötöttem rá. 15,6os (nem slim, bár a neten a kereső azt hozza) kijelzővel hibátlanul megy.
És valami régebbi acer kijelzje valami ilyesmi arra nem emlékszem pontosan.
https://www.overclockers.co.uk/acer-aspire-7735g-intel-core-2-duo-t6500-2.10ghz-17.3-led-laptop-vista-home-premium-lx.pc70x.007-lt-135-ac.htmlKésőbb a kijelző hátulját esetleg meg tudom nézni.
-
Loccze
tag
Üdv mindenki!
Gyors kérdésem lenne, van egy 17,3colos led kijelzőm, de nem tudom hogy jó-e, rádugtam egy 15,6os helyére adott képet de csak a kép felét széthúzva, a kijelző a hibás, vagy nem kompatibilis.? Köszi előre is! -
Papooo
senior tag
válasz gaborn1 #39964 üzenetére
Első körben feltenném a Lenovo Vantage progit, és hagynám hogy frissítsen mindent amit tud, mert lehet hogy valami driver nyűg van.
Ha nem vezet eredményre, csinálnék egy tiszta win10 telepítést.
(sajnos a driveres nyűgöket a visszaállítás általában nem oldja meg,)Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
gaborn1
tag
Sziasztok!
Problémám a következő: folyamatosan hangosan megy a ventilátor, nem zúg,búg,zörög, csak pörög, mintha valamilyen komoly teljesítményt igénylő programot futtatnék és emiatt hűteni kéne a gépet. Közben GPU,HDD 40fok kb, CPU 35, és CPU-t sem eszi semmi, 10% körül megy, lemez szintén 10% körül pörög.
Takarítva, újrapasztázva pár hete lett szervízben, nem oldotta meg.Lenovo Ideapad 520, mi lehet a gond szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
erer1000
őstag
válasz erer1000 #39907 üzenetére
Van egy HP Pavilion 15-cx0000nh laptopom, Nvidia GTX 1050 kártyával (4GB), és az asztali gépemben is ilyen kártya van.
Miért van az hogy az LG 32UD59 monitoromat ha asztali gépről hajtom, akkor engedélyezi a 10bit-et, és az Nvidia általi freesync-es gsync-et, de ha laptopra kötöm rá a monitort, akkor se a 10bit-et, se a Nv féle freesync-et nem lehet használni. Fel se kínálja a lehetőségét.
Próbáltam már a HDMI-n át, de ott 4k@60hz@8bit megy át, akárcsak a Type-C Displayport-on át.
Lehetséges egyáltalán megoldani hogy a 10bit-et kitolja magából?M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
XeeN
senior tag
Sziasztok!
Adott egy új Dell Vostro 3590 ami post képernyőnél megakad, F2, F12 után a jobb felső sarokban jelzi, hogy indítja a folyamatokat, de nem történik semmi. Caps Lock-ra reagál. Ennél tovább nem jutok. Külső eszközök nincsenek rádugva, töltőt is kihúztam. Van itthoni megoldás, vagy mindenképpen gari? -
Armagedown
őstag
Egy Acer Aspire ES1-711 laptophoz keresek ilyen összekötő kábelt, hol lehet ennél olcsóbban beszerezni?
Ha nem tudom beszerezni, akkor működne-e rendesen egy ssd egy 2-3 dolláros optibay keretben?“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
tasiadam
veterán
Sziasztok!
Ide is kiirom a problemamat (a DELL topicban mar szerepel, de hatha itt elobb kapok valaszt)
Dell latitude E5410-es került hozzám (nem mai csirke, tudom.). 320-as hdd sata2-es, 4gb ddr3 memoria, minden fancy. Felrakom a win10-et, minden faszaul muxik, felrakom a vga drivert és a beépített kijelzo elsotetul, de a VGA-rol megy normalisan. Win10 home es pro alatt is ezt produkalja, amint megkapja az internetet, feldriverezi es maris hasznalhatatlan a sajat kijelzojevel.
BIOs-ban mindent visszaallitottam gyarira.
Van valami tipp, hogyan hozzam vissza a kijelzot? Duplikalva sem kepes kepet adni, de viszont mukodik mind a kijelzo, mind az igpu, hiszen a telepites rendesen zajlik.Még mindig másodrangú állampolgár
-
Tim82
félisten
válasz Pityu. #39950 üzenetére
Nem igazán ez volt kikövetkeztethető abból, amit írtál, de biztosan félreértés akkor.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Pityu.
nagyúr
Most ezt nem teljesen értem,de arra gondolsz,hogy buherálnék a processzorral?Mert ha igen akkor semmi ilyen gondolatom nem volt Hanem kicsit jobb gép vásárlás tanácsolása volt a gondolatom.
Én is úgy gondoltam,de úgy látom mindenki buherálásra gondolt rögtön
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Tim82
félisten
válasz Pityu. #39947 üzenetére
... amit olyan gépbe, ami Core 2 Duo procikat fogad, legfeljebb fizikailag tudsz beletenni.
Úgy értem, ha erős vagy, de okos nem.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
HARDVERAPRÓD
válasz Pityu. #39944 üzenetére
Szia. Sajnos erre bármit teszel, vagy bővítesz a proci miatt nem sok javulás lesz. Ha nagyon nem akar pénzt költeni akkor ssd meg ram a 2gb mellé egy 4gb így menni fog dual channelbe.
SPEC, nyilván gyorsabb lesz mint most a telepítés és ssd miatt, de szerintem ez a nem éri meg kategória. -
Pityu.
nagyúr
Adott egy laptop van benne egy 2 magos celeron T3000-res processzor meg 2gb ram,azt kérték rakjak rá egy windows 10 64bites rendszert,ami ugye memória ügyileg már kilőve. De ha mondjuk fel lenne bővítve a memória ezzel a procival már lehetne jó a windows 10,vagy inkább új gép kéne teljesen?
Közben most nézem a laptop típusa HP 620 és mintha azt írnák az csak 3gb ramot fogad maximum. Ez igaz?
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Remekelek28 #39942 üzenetére
Szia! Hát őő ez egy N4100, itt az N azt jelenti hogy nem szabad megvenni,
Viccet félretéve gyenge nagyon. Inkább használt üzleti notit vegyél, olcsóbban jössz ki, 1-3 év garral is adják és 60-90 közt már kapsz jobbat sokkal. -
Remekelek28
őstag
Sziasztok.
Ennek [link] a laptopnak van olyan erős a procija,mint egy core i3 as ? Nekrm most ijtel pentium p6100 van ahhoz képest gondolom előrelépés lenne. -
Tim82
félisten
válasz Armagedown #39940 üzenetére
Core 2 Duo és első generációs Core i-s notik csak 1,5 V-os (tehát sima DDR3) modulokkal üzemelnek. 4 GB-os modulokból 2Rx8 kiosztásúakat fogadnak, az 1Rx8 kiosztásúakat nem kezelik rendesen az ezen generációs gépekben lévő memóriavezérlők (Core 2 Duo-nál még az alaplap, első generációs Core i-knél már a CPU-ba van építve, de kb. ugyanazok a jellemzők).
Core i 2. generációs gépek (Sandy Bridge) nem érzékenyek a chipkiosztásra, de nem kezelik az 1,35 V-os (tehát DDR3L) modulokat - pontosabban ha a modul nem képes 1,5 V-on is üzemelni, akkor nem fog menni ilyen notiban.
Core i 3. generációs gépek (Ivy Bridge) esetében mind az 1,5 V-os, mind az 1,35 V-os memóriák kezelése megoldott.
4. generációtól (Haswell) tudtommal csak 1,35 V-os (tehát DDR3L) modulok mennek, ha DDR3-at fogad egyáltalán az adott noti és nem DDR4-et.
Csak hogy még jobban összezavarjalak: a DDR3L-nek hirdetett modulok elég nagy része tud 1,5 V-on is üzemelni (tehát a "normál" DDR3 szabványnak megfelelően).
Én egyszer "kevertem" amúgy sima DDR3 és DDR3L (de az én konkrét esetemben 1,5 V-on üzemelni tudó) memóriákat - 2 db 1Rx8-as 4 GB-os modult -, akkor nem volt gond, de ettől függetlenül nem ajánlott tudtommal a dolog.
-
Armagedown
őstag
Mi a helyzet a so-dimm ddr3 és ddr3l memóriákkal?
Normál feszülségü memóriákal kompatibilis laptop működik-e ddr3l ramokkal, vagy ha két slot is van, akkor keverve őket?
A Skylake vagy újabb rendszerek kompatibilisek a ddr3l és ddr4 memóriákkal is, az Intel szerint tönkreteheti a memóriavezérlőt a sima ddr3 magasabb működési feszültsége, mit tapasztaltatok a gyakorlatban?
Ebben az esetben is lehetséges-e keverni őket?[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Thome
veterán
válasz Pyttawrx #39934 üzenetére
Sima WIn7 usb/dvd tool-lal nem bootolt be.
Rufus-szal sikerült.1909-es ISO, ennél nem nagyon van frissebb.
Most próbálok másik ISO-t, hátha valami átok frissítés keni szét.
Ez az egész gép egy átok, Lenovoval már szívtam egy párszor.
Btw amikor beindul az installer, nincs TP. F6 megnyom, és előjön. Szóval valami bug lesz ez, a rosszabbik fajtából.
[ Szerkesztve ]
-
-
Thome
veterán
válasz Pyttawrx #39932 üzenetére
Pontosan, nem véletlen írtam.
Nem volt rajta usb-s egér.Túl vagyok ezen a videón is, hardverileg nem látja, tehát nem tudok mit enable-re kapcsolni.
Most jön a BIOS frissítés, ha ez sem, akkor elkezdhetek agyalni, hogy milyen folyékony segédanyaggal melegítem fel 1000-1100 fokra...
[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
Sziasztok,
Segítsetek kérlek, mert a hajam kihullik.
Adott egy Levonó V130-15IGM noti.
Win 10 installerben van touchpad, azaz működik.
Ha feltelepült a windows, nincs, megszűnik létezni. Az eszközkezelőben sincs, ismeretlen eszközként sem, sehogysem, mintha nem is létezne.Tipp?
F6, FN+F6 nyomkodása sem ér semmit. Biosban nem találtam ide vonatkozó részt, de nem állítom hogy nem lehet itt valami. Btw bios default sem segített.
[ Szerkesztve ]
-
tserrof77
őstag
válasz Beelzee #39921 üzenetére
Akkor pedig a hdd lesz a ludas... Hacsak nem a döglődőről akart elindulni a géped. De ha a sajátjáról, és ez "csak" lefogta, akkor megvan a hiba. HDD csere.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
Yeffy
veterán
válasz Pyttawrx #39899 üzenetére
na, kis update, ha erdekel.
VGA porttal mukodik a kulso monitorom, ugyan csak fHD-ig, de megy. (meg is lepett, h odaig tud skalazodni azzal az ezer eves szabvannyal!) DP-n szinten, HDMI-n nem akar egyedul tovabbra sem.
viszont HDMI megy a ceges laposommal.sz'al en tovabbra is csati/videokarira gyanakszom.
egy ket restart utan, illetve a beepitett kijelzovel egyutt is mennek azok, amiket fentebb taglaltam, h mukodnek.
amit meg eszrevettem, h most a hangeroszabalyzonal a DP csatlakozas ota Nvidia HD Audio-t ir, mint elsodleges audioeszkozt, HDMI-nel nem ez volt, ha jol remlik, Intel-t irt. ez gondolom azt jelenti, h a ket csati a ket kulon vga-ra van kotve?
egyeb tipp/otlet esetleg, mit nezzek/probaljak?
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
-
Vadasz1
tag
Sziasztok sikerült reset factoryt csináltam és most jó,most az lenne a problémám hogy van benne egy dedikált és egy másik vga hogy tudom az erösebbre állitani,a dedikált 512mb a másik 2gb-os
-
Beelzee
tag
Sziasztok!
Került hozzám egy laptop.Bootolás közben elakad,viszont probáltam újratelepiteni,de USB-ről se tud bootolni.
Valami ötlet,hogy mi baja lehet?Előre is köszi!
-
erer1000
őstag
Van egy HP Pavilion 15-cx0000nh laptopom, Nvidia GTX 1050 kártyával (4GB), és az asztali gépemben is ilyen kártya van.
Miért van az hogy az LG 32UD59 monitoromat ha asztali gépről hajtom, akkor engedélyezi a 10bit-et, és az Nvidia általi freesync-es gsync-et, de ha laptopra kötöm rá a monitort, akkor se a 10bit-et, se a Nv féle freesync-et nem lehet használni. Fel se kínálja a lehetőségét.
Próbáltam már a HDMI-n át, de ott 4k@60hz@8bit megy át, akárcsak a Type-C Displayport-on át.
Lehetséges egyáltalán megoldani hogy a 10bit-et kitolja magából?
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
törölt tag
-
Yeffy
veterán
válasz Pyttawrx #39901 üzenetére
ha jol emlekszem, auto mbr.
bar mint ha uefi-nek kene lennie?viszont, ha uefi-nek kellene lenni, akkor megint nem ertem, h safe mode-ban hogy tudott indulni.
mindegy, este megnezem azt is. mar beszereztem VGA, miniDP kabelt, mindenem van
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Vadasz1
tag
Sziasztok vettem egy használt Acer aspire 3 laptopot a régi gazdája a jelszót elfelejtette,ujratelepiteném de nem tudom ,rámegyek hogy miröl bootoljon de semmi,
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Hardcore café
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Újszerű ASUS Rog Strix 1tulajos Magyar Gamer Laptop i7 9750H 16GB 1TB SSD GTX 1650 4GB Dobozában
- Eladó Surface Laptop Studio i7 11th gen 32GB 1TB NVMe SSD Quadro RTX A2000 (3050Ti+) 14.4" 120Hz
- ASUS STRIX GL502VY GAMER LAPTOP
- Dell notebook alkatrészek!!
- HP EliteBook 745 G6 RYZEN 7 3700U/16GB/256 GB/14 " FHD Bang&Olufsen hang garanciával