- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- ASUS notebook topic
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Vettem egy új laptopot, igaz nem volt a doboz bontatlan, de a belső az teljesen. Raktam fel egy eredeti Win 10-t termékkulcs nélkül, hogy kipróbáljam, erre rögtön feltelepedés után be is aktiválódott. Ez hogy a túróba lehet? A gépen freedos volt.
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz atilla100 #32195 üzenetére
Nem, a H magasság kell neked. Ehhez előbb ki kell húzni a meghajtót a gépből, általában egy csavar tartja.
Privátban kár lenne erről beszélni, bárkinek hasznos lehet.
Konkrétat ajánlani nem tudok, mert 1 éve rendeltem utoljára Kínából ilyet (a nagyon sokadikat), nekem eddig mind jó volt, de előfordulhat olyan együttállás, hogy habár a keret jó, de a géppel nem akar együttműködni. Akkor lehet rendelni a következőt másik eladótól, hátha az két várossal odébb jött le a gyártósorról és épp olyan a nyákja, hogy nem veszik össze a géppel. Vagy bevállalod ezt a macerát, vagy keress hardveraprón helyben kipróbálhatót, onnan viszont nem lehet linkelnem a szabályok miatt.Ilyen típusból volt már vagy fél tucat például, működnek: http://www.ebay.com/itm/2016-SATA-2nd-HDD-SSD-Hard-Drive-Caddy-for-Laptop-9-5mm-CD-DVD-ROM-Optical-Bay-/291661100576 - néha előfordul, hogy a képekkel ellentétben nem küldik azt a sima egyszerű előlapot, ekkor vagy csúnya marad a gép oldala, vagy lepattintod az optikai meghajtó lemezét és átrakod a caddyre. Igazából egyedül ekkor fog belesimulni a gépbe, mert az a takarólemez minden notin más.
ODD doboz például: http://www.ebay.com/itm/External-USB-2-0-Enclosure-Caddy-Case-For-9-5mm-ODD-HDD-Drive-Black-HA-/142334720376
Értelemszerűen itt is számít, hogy milyen vastagságú a kiszerelt meghajtó. -
atilla100
tag
Nagyon köszi a segítséget. Ezzel már közel járok a boldogsághoz 12,7 körül lehet az előlap vastagsága ahova a lemez megy az meg olyan 8 körül van. Előlap vastagsága (magassága) a mérvadó? Privátban tudsz ajánlani optibayt? Nem akarok rosszat se venni, de túl drágát sem. Optibay-be kell rakni a kiszerelt ODD-t is?
-
dugo_
veterán
válasz atilla100 #32193 üzenetére
Az SSD-t rakd a HDD helyére, és a HDD-t pedig az optibay keretbe.
A keret a most benne lévő optikai meghajtó vastagságától függ, valószínűleg 9,5mm-es, de azért mérd le előtte (a másik lehetőség a 12,7mm).
Ha jó az ebayes rendelés, akkor kb 1000Ft-ról indulnak az univerzális keretek, "9.5mm 2nd hdd caddy" néven kereshetsz. Vagy aprót nézd meg optibay kulcsszóval. Boltból nem éri meg ilyet venni.
ODD-hez szintén ebayről 3-4k egy normálisabb tok, vagy 1000Ft egy slim sata/7+6 pin/13p sata usb kábel néven futó átalakító, ha nem használnád olyan gyakran.[ Szerkesztve ]
-
atilla100
tag
Sziasztok!
ACER ES1-572-33HB Laptopomat szeretném SSD-vel bővíteni és az ODD-t kivenni. Mennyire macerás ezt megoldani? Milyen alkatrész kell a beépítéshez? Házilag is kivitelezhető egy kis műszaki érzékkel? Tudnátok ebben segíteni? Egy 120 gb-os SSD-vel szeretném felpörgetni a gépet.
-
flash-
veterán
hp 450 g4 notira ssd-re milyen windowst érdemes-kell tenni?
milyen legyen tehát a windows telepítős pendrive: GPT vagy MBR?
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Egy ideje új gépem van, és az lenne a problémám, hogy mikor rákötöm a gépet tv-re, belassulnak a filmek. Ha a laposon nézem, akkor gond nélkül lejátssza mindet. Van esetleg ötletetek, hogy mi lehet a gond? Annyi megvan, hogy mikor rákötöm a tv-re, akkor az IGP-ről átvált az Nvidia kártyára, de miért lassú? Próbáltam a VLC-t, és az alap W10-es lejátszót, de mindegyiknél ez van.
-
Viktor77
titán
válasz Krystal_s #32185 üzenetére
Elég lesz egy hardverileg közeli cuccot választani, én is így használtam.
Persze, értem, hogy megoldást keresel, de ha nem jutsz dűlőre, akkor végső megoldásként javasoltam.
Amúgy nem kell manuálisan állítgatni, te is megadhatsz határértékeket, fordulatszámokat, amiket utána automatikusan betart.[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Krystal_s
addikt
válasz 7Heads Drago #32182 üzenetére
Dell 5521 notebook, semmi erre vonatkozó beállítást nem találtam. Nagyon alap ennél a BIOS felület...
Amúgy milyen beállításra gondolsz pl, ami erre vonatkozóan állítható lenne?Viktor77: A lista szerint nem kezeli ezt a notebookot. Nem szeretném manuálisan állítani, mivel alapból jól működik, csak valami bezavar a vezérlőnek, amikor TV-re kötöm és LANon netezek, szeretnék rájönni mi, mert ez nem normális jelenség.
-
Béka 3
tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo Ideapad 510 15IKB laptopom. Az lenne a problémám , hogy alapjáraton hangos a laptop.
Mi lehet ennek az oka ?
Van rá esetleg valami program vagy valamilyen megoldás ?Válaszotokat előre is köszönöm szépen!
-
Krystal_s
addikt
Feltenném itt is a kérdésem, hátha valaki tud valami tanácsot.
Még mindig a notebook ventilátor megzavarodása lenne a gond. Normál használat közben minden ok, szépen szabályozza alig kapcsol be, DE amikor Full HD TV-re kötöm (ez a monitorom) ÉS LANon netezek, akkor a venti szabályozás nem normálisan működik, sokszor hosszú ideig 4800 RPM-en teker látszólag indokolatlanul. Wifivel netezés közben viszont minden ok tv-re kötve is.
Napok óta tesztelem TV-re kötve. Amikor Wifivel netezek és kihúzom a LAN-t, vagy tiltom az Ethernet kártyát, akkor sosem zavarodik meg a ventilátor. Egész nap csendben van böngészés közben. Komolyabb terhelésnél bekapcsol és akkor is csak 2600-on, nagyobb terhelésnél 3200, max 4800, de pár perc után lekapcsol. A hőfokok átlag használat között CPU 46-49°C, VGA elvileg ugyanennyi , mert integrált, PCH 67°C.
A hőfokokat folyamatosan nézem (Aida64, HWiNFO vagy CoreTemp), mindig ennyi alaphasználatnál, TV-re kötve és simán is.
Amikor bedugom a LAN-t, Ethernettel netezem kis ideig minden rendben, aztán csak úgy hozzá sem kell érnem és a néma venti 4800 RPM-re ugrik hirtelen és hosszú ideig annyin teker. Nem veszi vissza, nem szabályozza. Hideget fúj. Néha leáll kis időre, majd ismét 4800-ra ugrik.
4 féle HDMI kábellel próbáltam, a tv 3 különböző csatlakozójában, 3 féle BIOS-t, újabb VGA driver, Ethernet driver...X akta, mert Wifivel nem teker és TV nélkül sem csinálja LAN bekötve sem. Régebbi HD Ready tv-vel sincs gond.
Ezzel az új FHD TV-vel nem ok, 3 HDMI csatlakozója van és mindegyiknél ez történik. Hoztam ma olyan HDMI kábelt, amiben nincs ethernet, csak sima high speed, azzal kicsit jobb a helyzet, nem folyamatosan pörgeti.Így idegesítő használni (hangos) és nem tudom melyik eszköz a hibás.
Vajon mi változik ha Wifivel használom, vagy ha LANon? Utóbbi jobban terhelné? Az miért nem érződik a hőfokoknál? Amennyiben melegebb lenne miért nincs 2600 - 5200 közötti szabályozás, miért csak 4800 vagy semmi?
Rj45 kábel hiba sem lehet, mert akkor TV nélkül is megzavarná a gépet.
Ötletem sincs ki tudna segíteni, vagy mit kellene még tiltanom, állítanom. A Realtek speciális beállításokban talán, de nem tudom mit...
Válaszokat előre is köszönöm. -
dugo_
veterán
Ezekkel a distrokkal próbálkozz szerintem: distrowatch - old computers
Nálam is volt egy ilyen N270, a Tiny7 valószínűleg jól pörgött volna rajta, de valamiért nem sikerült rendesen feldriverezni, úgyhogy inkább elbontottam az egészet...
-
mmdms
addikt
Sziasztok!
Van elfekvőbe egy Toshiba NB100-as netbookom, milyen oprendszert ajánlanátok, amivel használható lenne ez a kis masina? Winxp, 7, 8.1 mind tetülassú, ubi LTS is, minden verziója. Talán a 8.1 volt eddig a leghasználhatóbb. Valami tipp?
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
ALFA
senior tag
válasz 7Heads Drago #32157 üzenetére
Ez érdekes, mert azóta nem csinálja, de az akku rendszeresen eljátssza, hogy időnként csak 40%-os, egy óra után lekapcsol, máskor bírja a 3-4 órát is.
Ha szerinted a két hibának nincs köze egymáshoz, akkor nem valószínű, hogy megéri javíttatni.
Kérdés, meddig bírja még, mert ahogy nézem az árakat, egy ideig eltart, amíg egy jó új notit találok.Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
Sidorovich
senior tag
válasz Papooo #32173 üzenetére
Nem. A Windows 10 "sima" összegző frissítése viszont lehet, hogy az utolsó sikeres újraindításkor települt és csak nem vettem rögtön észre, hogy eltűnt a WiFi ikon. (A gépet hibernálni szoktam, csak néhány naponta indul újra és frissítések után.)
Bár eddig sose okozott gondot nálam Windows update.
[ Szerkesztve ]
-
Papooo
senior tag
válasz Sidorovich #32172 üzenetére
NVidia drver nem frissült?
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Tegnap bekapcsoltam a laptopom (Dell Inspiron 7559 és Windows 10), de furcsa módon eltűnt a WiFi ikon a tálcáról. A hálózati adapterek között ott volt a WiFi, de a tálcán az ikonja amire kattintva pl. az elérhető hálózatok jelennének meg, eltűnt. Nem tudom, hogy ennek van-e köze a problémámhoz vagy csak véletlen egybeesés, ezért írtam le ezt is.
A gép újraindítása után pedig többé nem indul el, a Windows betöltő képernyőjénél kékhalált kap minden induláskor, ezzel az üzenettel: CRITICAL_SERVICE_FAILED
Közvetlenül a probléma jelentkezése előtt nem telepítettem fel frissítést, ha jól emlékszem. A Creators Update még nem volt felrakva, csak a "sima" frissítésekből volt minden up to date.
Próbálkoztam az itt leírtakkal, de nem sikerült csökkentett módban elindítanom se.
Mi okozhatja ezt? Szeretném újratelepítés nélkül megoldani, ha van rá mód.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
akos86
aktív tag
válasz 7Heads Drago #32169 üzenetére
Vga chip részleges hibája okozza, nem szalagkábel hiba, ha nyomom kézzel a chipet ad képet lcd-re is elmelegedett a vga chip a nyákról. :/
3dfx, gone but never forgotten...
-
Stockbauer79
tag
Üdv.
Adott egy Lenovo Ideapad 110, amire win7-et szeretnék feltenni.
Beállítottam hogy DVD-ről bootoljon, ugye újra indításnál megkérdezi hogy miről induljon, de ha dvd meghajtót választom nem történik semmi. 2 lemezzel is próbáltam, de semmi.https://www.kephost.com/image/wLMu
https://www.kephost.com/image/wLMCÖtlet?
just leave me alone
-
7Heads Drago
veterán
válasz akos86 #32167 üzenetére
Ha külső monitorra ad képet nem lehet halott a vga chiped. itt vagy a szalagkábel (gyakori hiba), vagy maga a panel a halott. De a panel legtöbbször csak külső behatás hatására döglik, ezért írtam szalagkábelt.
Szétesik a kép?[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
akos86
aktív tag
válasz 7Heads Drago #32166 üzenetére
köszönöm a választ! Arra lettem volna kíváncsi hogy van e lcd teszt a sony laptopok esetében úgy mint pl a dell gépeknél, külön lehet ellenőrizni hogy az lcd az rendben van e, még halott vga chip esetében is.
-
akos86
aktív tag
Üdv az Uraknak!
Adott egy Sony Vaio i7 cpuval szerelt noti ami csak külső monitorra ad képet, hogyan tudnám tesztelni az lcd-t hogy az jó e? Van e rá esetleg valami billentyű kombináció?
[ Szerkesztve ]
-
petyus_
senior tag
válasz 7Heads Drago #32160 üzenetére
Nem szoktam álatlában semmi ilyet felrakni a gépre (most is csak a Dell Touchpad van fent, mert ott be lehet állítani, h ha kihúzom az egeret, akkor kapcsoljon csak be a touch pad), ez a Windows saját energiagazdálkodási része.
-
válasz tserrof77 #32162 üzenetére
Köszi!
Azt én is meg tudom oldani. (Rework)L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
tserrof77
őstag
válasz MaxxDamage #32161 üzenetére
Mivel ez nem mai csirke, gyanítható egy kezdődő chipset bga forrasz hiba. Mivel a hiba "csak hidegen" jön elő, ha elindult, a diag már nem mond semmit. Egy rework, és jó lesz. Duree szvsz tud segíteni.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
Sziasztok,
Régóta tapasztalom azt a jelenséget, hogy első bekapcsolásnál nincs kép és a gép (rendszer) sem indul, BIOS check sincs, bill. az világít , stb.. majd a notit kikapcsolom és újra be, majd indul ahogy indulnia kell. (nem minden első indításnál tapasztalható ez, mondjuk 10-ből 2x kb.)
Dell E6510 (300GB SSD -vel , 1TB WD RED Secondary HDD -vel , HUN világítós bill.-el és egyéb extrákkal... 2x USB 3.0 kártyával, stb..stb..) amúgy már jó ideje teszi nálam a szolgálatot, sokszor 24/7 -ben)
Ez a jelenségminek tudható be?
Noti saját diag.programját lefuttatva minden ok vele. (Dell noti topikban javasolták még korábban a Dell diag.futtatását)Válaszokat előre köszi!
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
petyus_
senior tag
válasz 7Heads Drago #32157 üzenetére
Köszi, közben sikerült megoldani, energiagazdálkodási lehetőségeknél a gyors indítást kellett kiakpcsolni (azt nem tudom, hogy miért )
-
7Heads Drago
veterán
válasz whited #32138 üzenetére
A bios frissítés, töredezettség mentesítés nem fogja a gépet érdemben gyorsítani. (bios akkor ha kritikus hibát javít! de ez is inkább a fagyásokat, leállásokat fogja megszüntetni)
A win 7-nél a 2 perc az jó. A régi winneket már nem kicsit lassítják. HdSentinelből a legfrissebb van fent? A friss driverek, böngészők megfogják a win7-et. Anno az xp is jó volt, de ma már teljesen haza lett vágva, ha felengedjük a netre.
Jó éjt![ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Nincs jó hírem. A notiban vga chipet kell cserélni. Ezért esett szét a kép. Mivel ez elégé drága buli, csak újabb gépekben éri meg. Persze attól is függ milyen a chip rajta. Típust írj a szakiknak, az alapján eldönthető, megéri-e.
petyus_: Először is a vírusokat kéne kizárni. Aztán megpróbálni egy rendszer visszaállítást a hiba előtti dátumra. Ha még mindig fentáll, akkor win reinstall. Ha ez se segít. akkor valszeg hardveres.És mielőtt megkérdezné valaki: Én nem javítok laptopot, csak szoftveresen. De mivel sok megfordult nálam, kb tudom mi mire utal.
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz Vismajor01 #32154 üzenetére
Pedig ehhez szét kell szedni. És olyannak aki tudja is hogy hol keresse a gondot.
Nálam az ucso laptop hasonló gonddal akkor volt, amikor a chipsetet újra kellett "golyózni".
De lehet akár szalagkábel is.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
7Heads Drago
veterán
1 tb -nél nagyobb vinyókat mikortól kezelnek a notik?
Gondolom csak köthető cpu generációhoz...Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok
Baratjom laptopja nem mukodik.
Ha megnyomom a gombot akkor a venti felporog maxra 1 masodpercre, aztan siri csend, de a hdd zummog. A gomb ledje vilagit de kep semmi.
Elvileg mar volt ilyen baja 1-2 eve es egy srac megcsinalta, de azt mar nem tudja az asszony h hogy.
Otlet?
Szetszedni nem nagyon akarnam mert lekell hozza szedni a billentyuzetet es ahhoz itt nincs szerszamomSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
rizso
addikt
Urak, help!
Hozzam kerult egy regi HP CQ71 lapos, aminek nem megy a webkameraja, skype azt irja, hogy hasznalatban van, elobb be kell zarni a masik programot.
Egy napja szivok vele, rengeteg mindent kiprobaltam, de tovabbra sem jo. Otlet?
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
ALFA
senior tag
válasz whited #32143 üzenetére
Rákérdeztem a srácokra, csináltak pár mérést, szerintük a két perces beállás normális windows7 Home Premiumnál:
kb. fél perc, amíg feldobja a jelszókérést, utána
kb. egy perc, mire az asztalon megjelennek az ikonok, de még dolgozik, és
kb. újabb egy perc, amíg az automatikusan induló programok elindulnak és billentyűzetről lehet dolgozni.
(Egérrel lehet kattintgatni az ikonok megjelenése után, de mivel más programok is indulnak, besorolásra kerül.)Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
dugo_
veterán
válasz Crytek #32147 üzenetére
Ha brit angol, ISO kiosztással, akkor semmi gond, minden fizikai billentyű a helyén van, átállítod a beviteli nyelvet és máris pötyöghetsz ékezetekkel.
Ha US, ANSI kiosztással, akkor az Ű az Enter fölé kerül, a kis í-t AltGr+j-vel, a nagy Í-t AltGr+i-vel tudod előcsalogatni. Ennyi a kompromisszum, a többi ugyanúgy működik.
US ANSI billentyűzetről küldve...
[ Szerkesztve ]
-
SerkyKrisz1
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Lenovo Z50-75 típusú laptopom. (Fx7500 és r7 m260dx van benne)
A játékoknál csak a prociban lévő vga megy!
Mindent állítgattam már az amd driverén de semmit nem csinál. Az R7 M260DX meg sem mozdul!
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.Tel.:O6 2O 523 92 59 Minden hétköznap reggel 8tól elérhető vagyok.
-
MrDerekas
addikt
válasz Crytek #32147 üzenetére
Elvileg a területi beállításoknál ha magyar bill-re váltasz, akkor mehet a magyar gépelés. Persze a gombokon magán nem az lesz látható, mint amit leütve ír.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Crytek
nagyúr
Lehet hülye kérdés ,de mivel sosem foglalkoztam ezzel a dologgal nem tudom így hát rákérdezek.
Létezik valami olyan program vagy bármi más eljárás, ami azt teszi lehetővé, hogy egy angol billentyűzetes netobookal én normálisan magyarul tudjak gépelni?
Next PC Upgrade: 2022
-
Deion Branch
tag
Üdv!
Van mód arra, hogy ha telepről aksira váltok magától bekapcsolja a touchpadot és vice versa?
Vagy minden egyes alkalomnál marad az FN+ kombináció? -
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Pár hete újratelepítettem a gépem, és azóta folyton előjön egy hiba. Kb minden második bekapcsoláskor nem jut el a Windowsig, bejön a Dell képernyő, és vagy ott megáll, vagy elsötétül a képernyő és onnan nem megy tovább. Ilyenkor a kikapcsoló gomb lenyomására egyből leáll, és a következő indításkor már nincs semmi probléma.
Egy Dell M6800 gépről van szó, Win10 (a gép támogatja), minden frissítés telepítve, minden driver rendben van, frissítettem a BIOS-t is, de ugyanúgy előjön a hiba. Tegnap letöltöttem a Dell SupportAssistot, minden teszten megfelelt a gép (CPU, RAM, VGA, háttértárolók), de a rendszerelőzményeknél minden napra kiír egy hibát, "váratlan leállás". Ahogy elnézem, minden kikapcsolást váratlan leállásnak ír, mert egy nap akár többször is kiírja.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma?
-
-
MrDerekas
addikt
válasz whited #32140 üzenetére
Perifériák mocsokul le tudják fogni a rendszert. Pendrive, külső merevlemez, stb. A boot eszközök engedélyeit is lehet minimalizálni biosban. (Gondolom)
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
whited
addikt
teljesen gyári, szűz windows-t raktam rá, amit hivatalosan vettem, de a helyzet változatlan.
töredezettségmentesítést csináltam de lényegi gyorsulást nem hozott sajna, és barátnőm elmondása szerint mikor még "új" volt a gép, akkor nem tartott eddig, hogy "felálljon"BIOS frissítést segíthet esetleg ?
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
dugo_
veterán
ALFA, SP4C3:
HP=Home Premium
Az OP-nak:
Eddig működött? Ha igen, akkor eltoltad a telepítést, ha nem, akkor próbáld ki másik rendszerrel (újabb Winnel, Linux-szal), ha ott se jó, akkor hardveres.
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz whited #32011 üzenetére
Üdv.
"Mi lehet az oka hogy ilyen sokáig tolt be mert nem hinnem hogy ennyire lassú kellene hogy legyen"
1.) Bloatware -> Szarwarez (HP, szarszung és microszaft is nagyon jól teljesít ezek gyártásában)
2.) Gondolom 5400rpm-es hdd jól tele töredezett adatokkalMegoldás Vagy eredeti érintetlen Win7-et pattints fel, vagy hamár módosítottat, akkor NE a HP-tól, az internet zugaiban elrejtve rengeteg modolt win7 van.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok!
Normál használat közben megfelelően, csendesen működik a notebook Dell 5521 ventilátor. Kb 60°C-os CPU-nál kezd halkan bekapcsolni és csak komolyabb terhelésnél vált magas fordulatra, de aztán szépen visszaveszi és ismét hangtalan lesz.
Viszont, amikor a gépet FHD TV-re kötöm HDMI-n, akkor meghülyül a ventilátor. Egy kis ideig csendben van, aztán bekapcsol és hosszú ideig 4800 fordulaton pörög folyamatosan, mintha beragadna.
Olyankor is, amikor 2-3% a CPU használat, a CPU hőfok 45°C körül van. Integrált VGA Intel 4000. PCH 68°C. Semmi háttérfolyamat nem megy, ami indokolná. Langyos szinte hideg levegőt fúj ki.
Tudom a Full HD tv jobban terheli, de akkor miért nem lesz magasabb hőfok, ami indokolná a magas ventilátor fordulatot?Először azt hittem a legújabb BIOS A14 okozza, ezért visszatettem egy korábbit A12, de ugyanolyan.
Win7 64bit...vga driver dell hivatalos 15.28.7.64.2867
Energiasémák nincsenek hatással, Energiatakarékos módban sem kacsolja le a ventilátort passzívra állítva sem.
Nem találkozott valaki hasonló esettel? -
ph2012
senior tag
Skype-re a Windows 10 appját használom és nem a telepített Skype-ot. A hanggal gond volt a legutóbbi használatkor. Nem lehet, hogy a 1703-as frissítés miatt van? Eddig nem volt probléma és akkor is a Skype előzetes verzióját használtam.
Nálatok minden rendben a Skype app hangjával?
-
ALFA
senior tag
Üdv, a notebookom furcsa jelenséget produkált.
Hirtelen fekete lett a képernyő, és vízszintesen kb 3-4 vékony pontvonalhoz hasonló csík jelent meg, kb. 5 cm-enként felváltva piros és sötétkék és fehér pöttyök, de talán csak 1 pont magasak voltak, majd elsötétült a képernyő, a hangokból ítélve a merevlemez erősen dolgozott és hirtelen a ventillátor is erősen felpörgött, pedig nem volt meleg az alja. (Kora reggel csinálta, talán fél órát volt csak bekapcsolva)
Merevlemez gyorsan leállt, pár perc után ventillátor is lekapcsolt, a gép semmire se reagált, nem tudtam lekapcsolni se. Külső monitort dugtam rá, nem volt jel.Nyeltem kettőt, lekapcsoltam a tápkábelt, majd kivettem az akkut. Vártam pár percet, akkut és tápkábelt visszaraktam és bekapcsoltam, azonnal indult, külső monitoron is megjelent a kép, a rendszer helyreállította magát, ekkor a külső monitoron a kép lemerevedett, csak a LCD-n jelent meg a bejelentkezési képernyő.
Ahogy a rendszer felállt, jött egy hibaüzenet, hogy az akku sérült lehet, a kapacitása 44%-ra csökkent.Bekapcsolva hagytam csak akkumulátoron és meglepve láttam, hogy szépen végigvitte a 3,5 órás üzemidőt.
Most vakarom a kobakom, hogy mi lehet baj, mert látszólag minden rendben.
Azt már látom, hogy az ünnep nem lesz eseménytelen.
[ Szerkesztve ]
Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
törölt tag
Szórakozik a notebookom képernyő-lecsukó érzékelője.... Hogy lehetne hardware-esen letíltani?
-
metaksza
tag
-
A21
tag
Sziasztok!
ASUS K501UQ modellel van valakinek tapasztalta? Mennyire jó gép? Ajánlott vagy kerülendő? Köszönöm!
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Notik procihűtőjénél mindig a piros a +5V a fekete pedig a 0V, vagy a sárga is lehet valamelyik? Tudom, mérjem meg, de kibontott állapotban nem tudom indítani a lapot.
Köszi a válaszokat előre is!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
jobbab
tag
Sziasztok! Valaki tudja, hogy a HP Pavilion 15-ab218nh gépbe M.2 SSD-t lehet e tenni?
Előre is köszi! -
Sari
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
Vettem egy hp 250 g5 laptopot, minden ok vele, feltetem a win 7-et. Egy baj van a fn billentyű és a funkciógombok nem működnek. Telepítettem a drivert a hp honlapról de nem jó, A fényerőt sem tudom állítani
Tudtok valami megoldást mondatni?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
ZsoltG60
aktív tag
-
ph2012
senior tag
Sony Vaio SVF1532A1EW laptopom van. Windows 10 1703-as frissítését ma letöltöttem. A frissítés elején ezt az üzenetet kaptam:
Ez mit jelet?
A frissítés megtörtént és eddig jól működik minden.
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Notebookot hálózati töltőre csatlakoztatva a win. töltöttség jelzője nem reagál, hanem csak kb. 1,5-2 perc múlva, csak utána kezdi el tölteni és csak akkor kezd világítani az adapteren lévő zöld fény is.
Elképzelhető, hogy az adapter hamarosan kuka lesz? (valami ötlet esetleg? ) -
Papooo
senior tag
válasz padi68 #32106 üzenetére
Nyomj egy "Gyári adatok visszaállítását", mert szinte biztos hogy valami szoftveres baj van nálad, vagy csinálj egy tiszta win10 telepítést. Volt már pár tablet a kezemben (Encore is), és még az 1/16 gigás noname vacakoknál sem fagyott a win10.
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
padi68
senior tag
Sziasztok, van egy toshiba tabletem amin win10 van( gyárilag win8 volt )
Megoldható az eredeti win visszarakása ha igen honnan és hogyan, vagy esetleg otthon tudok-e rá androidod is tölteni?
Sajnos a win 10-től állandón lefagy, lassú mint a lajhár....
Kösz Á
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
veterán
Chipset és tápáramkör hiba a legjellemzőbb , de mivel garos azért alaplap csere kell.Ha lejárt utána lehet BGA-zni.Ez a széria teljesen átlagos Asus szintű gép voltak ennél rosszabbak is (K50 széria).E gy ROG 751 gép ami 650 000ft volt most jön megint hozzám alapap cserére immár negyedszer, pedig ez egy felsőkategóriás gép legalábbis kívűlról, mert belül egy fos minden a lapra van integrálva semmit sem lehet cserélni (kivéve a ramokat).Természetesen mindent vállalok.
[ Szerkesztve ]
duree54
Új hozzászólás Aktív témák
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Robotporszívók
- Csak nekem ilyen lassú a PH?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar