Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Bluetooth hangszórók
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Thunderzolee #33297 üzenetére
Köszi a linket! Azthiszem ez már pont az a határ amit én nem lépek át (Billentyűzet/fedlap feszegetés). + a fóliák és a pici (spéci?)csavarok. "Öreg vagyok én már ehhez"
-
regica
csendes újonc
válasz
Thunderzolee #33298 üzenetére
-
válasz
regica #33296 üzenetére
Én kivenném a bootból azokat, amiket nem használsz. Tehát ha van rá opció a BIOS-ban, akkor a másodlagos, harmadlagos boot lehetőségeket állítsd diabled-re, csak egy boot eszköz legyen, azaz a HDD.
Másrészt az önteszt során a LAN-ra hibát dob ezek szerint.
Remélhetőleg nem halálozik el, és tudod még emiatt sokáig használni a gépet. -
Igen, ismerem azt a processzort is.
De nem az számít ilyenkor, h mennyi a TJmax, hanem a processzor környezete mennyire melegszik fel. Ha a hűtés lamellái el vannak tömődve összeállt porcicákkal, akkor hiába megy a ventilátor ezerrel, folyamatosan meleg marad, és előbb utóbb meg is hal.
Ezen pl. már nem megy át a levegő.Szóval első körben szétkapnám, és megnézném mennyire van eltömődve.
Aztán ha tiszta volt, akkor nem ez volt az oka, lehet agyalni más hibán.
A ram meg azért nem logikus, mert ha amiatt hisztizik a gép, akkor eddig miért nem tette, miért csak most kezdett el kiabálni miatta.
Idleben mennyi a processzor hőfoka, vagy netezéskor?
Nekem soknak tűnik a 76-79 már. -
regica
csendes újonc
Sziasztok!
Egy lenovo thinkpad edge e431-es gépem van 4 éve, és amióta pendrive-ról újratelepítettem a windowst, azóta néha ez jön be bekapcsolás után (először ez: [kép] aztán ez: [kép]Ha kiveszem az akksit és várok fél-egy percet, utána általában újrabottol rendesen, de nem jövök rá, hogy hogyan lehetne megszüntetni a dolgot. A boot sorrendnél a hdd meghajtó van megadva elsőként, úgyhogy nem értem mi ez. És ha a második képen lévő lehetőségnél nyomok egy entert pl arra, hogy ATA HDDO: Crucial... nem történik semmi. De a többinél sem.
?? -
cigam
titán
válasz
Thunderzolee #33294 üzenetére
Szerintem teljesen szétszedve nem volt. P6100 van benne, DA03HU a pontos modell.
Egy tippem van, hogy utólag egy 4GB-os modult tettek a gyári 2GB-os mellé. Talán a nem egyforma méret és sebesség miatt dob egy hátast? Most kivettem a 4GB-os modult, és a gyári 2GB-al ketyeg (79 fokos most a memtest futása közben. Az Intel spec szerint 90 fokig oké a proci) -
-
cigam
titán
Kollégának van egy Samsung 538-as laptopja, és véletlenszerűen kikapcsol. Hűtéssel nincs (nagy) gond, hallani, hogy pörög a venti, és a memtest alatt 76 fokot mutat a CPU. A túlmelegedést ezért nem valószínűsítem, de volt már olyan is, hogy a BIOS-ban bogarásztam, és akkor kapcsolódott ki, szóval tuti valami HW-es gondja van. De mi? Hogyan tudnám házilag beazonosítani?
-
NEMO1968
őstag
válasz
qwertly #33286 üzenetére
Szia!
Szerintem akkor valamit nem jól nézel.
Eszközkezelő>Jobb klikk a problémás hardverre>tulajdonságok>megnyíló ablakban részletek>ablakban eszközleírás>katt a nyílra> menűben kikeresed hardverazonosítók.
Annak az első sorát bemásolod a Gúgliba + hozzáteszed "driver download " + OP rendszer.
Valamit találnia kell. -
Angel2014
addikt
válasz
Thunderzolee #33288 üzenetére
Billentyűzet megy csak a touch pad van letiltva ...egérrel használtam ...de jobb lenne a toch hiszen ha utazok a vonaton nem igazán jó az egerezés...és ha netán eladnám ez árban is visszavesz igencsak...
Arra gondoltam nem e lehet kényszeríteni valahogy windows alatt vagy linuxal.
-
-
rep3at
őstag
Nem feltétlenül csak laptopokhoz kapcsolódik a kérdésem, de azért felteszem: Hogy lehet elkerülni azt hogy a Win 10 keverje az angol és a magyar nyelvet? Csak angolt szeretnék de mindig valami furcsa egyveleg lesz belőle.. Máshol (pl. mobilok) tök jól működik. A kérdés típusfüggetlen sajnos..
-
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Nem boldogulok a wlan driver településsel ennél a tipusnál nem tudom milyen drivert kellene feltennem ha mert leszedtem mindent a lenovo honlapjáról a win7 64-bit op rendszerhez.De nem működik a wifi hol rontom el? vagy nincsen egy olyan gyári alkalmazás amely egyértelműen letudja szedi a hiányzó drivert vagy legalább adna egy összesítést a noti driverel kapcsolatban. -
-
Angel2014
addikt
Sziasztok lenne egy HP Probook gép a biosa zárolva van elfelejtett jelszó miatt viszont a touchpadja a bisban tíltva van...
Kérdésem az,hogy lehet valahogy a toucpadot kényszeríteni,hogy működjön?
-
FerNandor
őstag
Sziasztok. Adott egy új laptop, amitől valószínű elállunk 14 napon belül. DOS-os volt, win 10-et raktam rá. Hogy lehet törölni a win10-et és elérni azt az állapotot, ami első bekapcsoláskor volt?
-
regica
csendes újonc
Sziasztok!
Nyitottam egy új témát, de javasolták, hogy inkább ide írjak a problémámmal. Ugyanitt amúgy eddig a bajomra azt is javasolták, hogy csináljak egy bios resetet, de sajnos nem vagyok benne biztos, hogy azt hogy kell. Az emberi hard-és softverrel ellentétben ezekhez nem nagyon értek.
Szóval a probléma a következő:
Egy Lenovo Thinkpad Edge e431-et használok már vagy 4 éve, és valamit elállítottam egy windows pendrive-ról való telepítése során pár hónapja, és nem tudom visszacsinálni, és mostanában többször - főleg ha alvó állapotból hívom vissza - megjelenik egy BIOS-os ablak, és a következő szerepel benne: Boot Menu, alatta Windows Boot manager, ATA HDDO: Crucial...(ez gondolom az SSD meghajtóm, amin a Windows is van), ATAPI CDO... és PCI LAN: Realtek... egyikre kattintva sem történik semmi, nem Bootol. Illetve a Boot Menu mellett beléphetek egy Application Menu-be is, ahol a Boot priority order-t lehetne állítani, select item-nek a +/- - kéne megnyomni, ami sajnos nekem numerikus hiányában nincs.... Itt amúgy a az első a Windows Boot Manager a második az ATA HDDO: Crucial
A dolog amúgy megoldódik úgy, hogy kiveszem az akksit, várok 1 percet, aksi vissza, bekapcs. és onnantól rendesen Bootol.
Remélem tudtok segíteni, mert elég idegesítő dolog! Előre is köszönöm a segítséget! -
dugo_
veterán
válasz
#57527808 #33263 üzenetére
Ha van opció rá a biosban, akkor működhet. Nekem is hibázik a T500 Ati-ja, biosban csak Intelre rakva tökéletesen megy. Annyi van, hogy ilyenkor általában valamelyik kimenet is arra van drótozva, szóval lehet ugrik a hdmi port is. Nincs konkrét tapasztalatom az adott típussal, ki kell próbálni.
De akkor is mennie kéne, ha normálisan feldriverezve energiatakarékos sémán van a win, akkor nem vált át a switchable graphics. -
törölt tag
régóta nyaggatnak a géppel, de mivel osztrák rokonról van szó, így nem egyszerű a mutatvány.
telefonos segítséggel csináltunk egy recovery-t, de úgy is kékhalálozik a gép. képhibát is emlegettek, ezért gondoltam a dedikált kártyára.
netes videókat nézve mintha az alaplapon lenne a dedikált kártya, így csere nem opció. úgyhogy kizárásos alapon maradna a szoftveres letiltás, csak nem vagyok rutinos igp+dvga-s notikkal kapcsolatban (intel+ati).
ha opció lenne az én verzióm, akkor kapna egy ssd-t is a gép, csak amíg garanciális volt, addig nem szedtem szét.
szóval összegezve:
működhet ez a szoftveres letiltás, és használhatnám az igp-t? -
Szaszati
tag
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
ismerősöm laptopja(Packard Bell EasyNote TS) mikor hangfalat csatlakoztat hozzá, elkezd búgni, de csak akkor.
Ahogy néztem, sztem nem eredeti a töltő. Amiatt lehet?
Rá is van írva töltőre, hogy:
"this device may not cause harmful interference..."
-
Szaszati
tag
Sziasztok!
HP Probook 430 G2 laposban jelenleg egy 4 GB DDR3-1600 Samsung M471B5173DB0-YK0 CL11 memória modul van. Ezt cserélném 2x4GB DD3-1600 HyperX Impact HX316LS9IBK2/8 CL9 dual channel párra.
Fog ez így működni és kell valami spécire figyelni? Illetve teljesítményben mekkora növekedés várható?
-
D@reeo
aktív tag
Sziasztok,
Compaq 615-ös lapi VGA IC-je megadta magát (caps lock 5-öt villan és bevizsgáláson is volt).
Érdemes ezt még javítani. Egyáltalán lehetséges, mert ha jól tudom az IC be van gyantázva és nem is lehet hozzáférni.
Köszi -
rétisün
veterán
sziasztok, egy elég alap(?) kérdésem lenne, alighanem tudom is a választ, de azért erősítsen meg valaki hozzáértő(bb): egy laptopnak hálózatról akkor is illik működnie, ha nincs benne az akksi, ugye?
feltéve, ha az adapter jó, de ezt hirtelen nem tudom sehogy ellenőrízni.
-
törölt tag
válasz
jozsikka #33242 üzenetére
win 10-ből próbáltad az gép alaphelyzetbe állítást?
(#33244) rétisün
persze. -
törölt tag
sziasztok!
egy rokon nyaggat a samsung np700z5a notebookjával kapcsolatban egy ideje, ami állandóan kékhalált dob.
vakon szerintem a dedikált videokártyával van baj, és az a kérdés merült fel bennem, hogy ez szoftveresen letiltható-e? illetve letiltás után használhatóvá válik-e a gép az integrált hd3000 igp-vel?
jövő hét végén hoznák el a gépet, addig próbálnám körbejárni a témakört. csak netezés és office ment a gépen új kora óta, és később is csak erre használnák.a válaszokat előre is köszönöm
-
regica
csendes újonc
Sziasztok!
Nyitottam egy új témát, de javasolták, hogy inkább ide írjak a problémámmal. Ugyanitt amúgy eddig a bajomra azt is javasolták, hogy csináljak egy bios resetet, de sajnos nem vagyok benne biztos, hogy azt hogy kell. Az emberi hard-és softverrel ellentétben ezekhez nem nagyon értek.
Szóval a probléma a következő:Egy Lenovo Thinkpad Edge e431-et használok már vagy 4 éve, és valamit elállítottam egy windows pendrive-ról való telepítése során pár hónapja, és nem tudom visszacsinálni, és mostanában többször - főleg ha alvó állapotból hívom vissza - megjelenik egy BIOS-os ablak, és a következő szerepel benne: Boot Menu, alatta Windows Boot manager, ATA HDDO: Crucial...(ez gondolom az SSD meghajtóm, amin a Windows is van), ATAPI CDO... és PCI LAN: Realtek... egyikre kattintva sem történik semmi, nem Bootol. Illetve a Boot Menu mellett beléphetek egy Application Menu-be is, ahol a Boot priority order-t lehetne állítani, select item-nek a +/- - kéne megnyomni, ami sajnos nekem numerikus hiányában nincs.... Itt amúgy a az első a Windows Boot Manager a második az ATA HDDO: Crucial
A dolog amúgy megoldódik úgy, hogy kiveszem az akksit, várok 1 percet, aksi vissza, bekapcs. és onnantól rendesen Bootol.
Remélem tudtok segíteni, mert elég idegesítő dolog! Előre is köszönöm a segítséget! -
choco01
addikt
Hali.
Milyen pasztát ajánlanátok újrapasztázáshoz? (Dell 7520 i7)
Lényeg hogy minőségi/tartós legyen és jól vezesse a hőt!
-
bghistvan
senior tag
válasz
IMIIKE1998 #33227 üzenetére
Ez alatt mit értesz?
-
bghistvan
senior tag
válasz
bandras54 #33218 üzenetére
Persze néztem.
Eddig az energia séma opcióknál ott volt a csúszka amivel a fényerőt lehetett állítani,azóta már nem csak win7 pro-t hanem win7 home premium-ot is toltam fel,azon sem megy egyik se! A billentyűzeten lévő dedikált fényerő gomb sem reagál........vicc!A dedikált kártyát meg egyből tiltja,és még az AMD supporton sincs fenn driver hozzá,meg sehol máshol,ami a Hp-n van az meg fos.
Hiába telepítek mindent egyszerűen nem értem.
Win10-em meg nincs,bár nem gondolom az a probléma mert a HP supportról szedtem le a 64bit win7 drivereket,én még géppel ennyit nem szoptam...... -
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Van egy 1,5-2 éves Toshiba SATELLITE L50-B-27N laptopom. Mivel 99%-ban hálózati csatlakozó közelében van, ezért kivettem az aksit és feltöltve felraktam a polcra, hogy kíméljem. Jól tettem?
Amúgy amikor nincs bent a gépben az aksi és kikapcsolt állapotban kihúzom a 230V-ból, akkor a következő bekapcsoláskor kéri, hogy adjam meg az időt és a dátumot. Ez normális? Az akkumulátoron kívül semmi egyéb ideiglenes tárolásra alkalmas dolog nincs bent (pl. alaplapoknál a 2032-es gombelem)?
-
bghistvan
senior tag
Még annyit kérdeznék,hogy ugyanezen laptopon a fényerőt hogy tudom állítani? Hiába van dedikált billentyűn a jel nem működik,és az energiasémákban sem találom...........
-
bghistvan
senior tag
Szeretném a segítségeteket kérni ......
Feltelepítettem egy Win 7 Profession-t egy HP 250 G5 gépre,és gondom akadt a dedikált AMD Radeon R5 M430 videókártyával.
Az eszközkezelőben a win leállította az eszközt,a hibakód:43 valamint kiírja azt is az asztalra hogy: Radeon Settings:Hot application működése leállt,aztán kijön egy másik ablak is amiben OpenGl 2.0 blablabla.........
A drivereket a Hp supportról szedtem le,és raktam fel,az oldalon található illesztőprogram lapkakészletéből 2 driver nem ment fel....de azok csak feleslegek(érintőtábla,realtek bluetooth)
Szerintetek mi lehet a baj? -
tserrof77
őstag
válasz
Thunderzolee #33212 üzenetére
-
válasz
Angel2014 #33208 üzenetére
ProBook4330-ast használok itthon.
Ez van benne: (40pines)
AU Optronics B133XW04 V1 -
Papooo
senior tag
válasz
Hardver Arc #33210 üzenetére
Egy hét alatt megjön, és így kell beszerelni.
Max fél óra alatt megvan. -
Hardver Arc
senior tag
Üdv!
Van egy dell vostro 3558 notebookom aminek a képernyője teljesen bepókhálósodott mármint le esett az asztalról és ripityára tört a képernyő elem.
Most néztem ebayről egy hozzá való kijelzőt!
Két kérdés.
Jó kompatibilis a hozzávaló kijelző? (linkelem)http://www.ebay.com/itm/NEW-15-6-LED-HD-AG-DISPLAY-SCREEN-PANEL-FOR-DELL-VOSTRO-15-3558-3000-SERIES-/152545992822?epid=870293219&hash=item2384732076:g
3sAAOSweW5VLiBv
Mennyivel jobban éri meg így hogy megveszem 10k ért ebayről és beszerelem?
mert ha jól láttam itt magyaroszágon egy ilyen kijelző 15-20k plussz 8k a beszerelés. -
Angel2014
addikt
válasz
Thunderzolee #33191 üzenetére
-
w.miki
veterán
válasz
Thunderzolee #33206 üzenetére
köszönöm a tanácsokat mindenkinek, akkor egyelőre a Tiny-t elkerülöm
-
válasz
tserrof77 #33205 üzenetére
A különféle Windows7 verziók között érdemi különbség nem nagyon van erőforrásigény tekintetében, szóval inkább teljes verziót tegyen fel, amiben minden beállításhoz hozzáfér; másrészt a "Home" az nem takar semmit, abból konkrétan pont kétféle van, gondolom nem a Basicre, hanem a Professionalra gondoltál.
A loadert pedig ne ajánlgasd itt a Prohardveren, max privátban, mert valakinek szemet szúr és megkér, h ne használd a fórumot többet.
w.miki:
Az E-450-es CPU az az AMD Brazos platformjához tartozó, netbookokba való AMD processzor, annak idején elég jól sikerültnek ítélte a szakma, az Intel féle Atomnál nagyságrendekkel hatékonyabb volt, az már más kérdés, h nem 15"-os laptopokba kellett volna építeni. :/
Ezért tűnik lassúnak. Tegyél alá SSD-t, az némileg megdobja a sebességét.Tiny Win7-et kipróbálhatod, bár ha jól emlékszek, csak 32bites van belőle; de sanszos, h nehezen megy fel rá, mert nemcsak a Win erőforrásigényét sikerült lecsökkenteni a készítőnek, hanem a telepítőkészlet drivereinek mennyiségét is, így lehet már telepítés megkezdésekor hiányzó driverhibába ütközöl.
A Mag-ra tudok meghívót küldeni, ha még nem vagy fent, ott elérhető.Egyébként használtam ilyen gépet, még a régebbi E-350-essel is jól ment a Win7 (Ultimate, ha már a verzióknál tartunk), szóval nem kell félni tőle, de mondjuk egy pdf megnyitásával felülsz a sz×pórollerre, sajnos ez a platform csak erre elég.
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Battlefield 6
- Bluetooth hangszórók
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Elektromos cigaretta 🔞
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- ROG Strix G16 G614JVR 16" QHD+ IPS i9-14900HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest