Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Bluetooth hangszórók
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude E5520-am. Tönkre ment benne a ventilátor, vettem egy újat, most cseréltem ki. Az egész gépet szét kellett szedni hozzá, összeraktam (pontosan követve a manualt, nehogy valamit elrontsak). Amikor bekapcsolom, felvillannak a LEDek, elindul a venti, és 2-3 másodperc múlva kikapcsol.
Van valami ötletetek, hogy mit nézzek meg rajta, hol lehet a hiba?
Előre is kösz!
-
törölt tag
sziasztok biztos volt már róla szó
útba tudnátok igazítani hogy hogyan kalibráljam a kontrasztot és a színeket aspire 7 laptopomon?
program vagy vmi gyári program? előre is köszönöm -
dugo_
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #33897 üzenetére
-
BUZZLGHTYR
senior tag
vanegy packard bell easynote lm85 i3as laptopom, milyen driver kell rá hogy az internet kábelen is menjen? csak wifit tudtam rá telepteni de lassan tölt ..
tud valaki segiteni? -
prannk
őstag
Hali. Asus n551jw-n hogyan tudom növelni a ventilátor sebességét?
HW infon nincs ventilator ikon a sensorban. fan controlba nincs asus n551jw tipus... -
eStore
csendes tag
Sziasztok!
Ez mennyit ér használtan megkímélt állapotban? Köszi!
HP ZBOOK 17
i7-4800MQ (2.7 GHZ), 16 GB, 32 GB SSD + 750 GB SATA, DVDRW, WIN 8 PRO, QUADRO K3100M -
-
-
törölt tag
Igen, beépítőkeret kell hozzá, 4-6k között mozog.
-
Xaels
félisten
Van lehetőség a döglött ODD helyére SSD-t vagy HDD-t rakni?
-
Camembert
csendes tag
válasz
csabyka666 #33884 üzenetére
Még nincs egy éves sem, tavaly lett vásárolva Black Friday akció keretén belül.
Ami érdekes, hogy hol produkálja, hol pedig nem.
-
-
Camembert
csendes tag
válasz
csabyka666 #33882 üzenetére
Nos, megvilágítottam minden irányból, de sajnos semmit nem láttam.
Mi lehet a probléma ?
-
-
Camembert
csendes tag
válasz
csabyka666 #33880 üzenetére
Köszönöm a tippet, következő alkalommal megnézem, ahogy javasoltad.
-
-
Camembert
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, az alábbi problémával kapcsolatban:
Kb, 5 alkalomból egyszer előfordul, hogy a fedél le/fel hajtás után fekete képernyő fogad.
Se egérre se az billentyűzetre nem reagál.Notebook: HP Pavilion
Op. rendszer: Win 10Energiagazdálkodási beállítások
Képernyő kikapcsolása: soha
Alvó állapot kezdeményezése: sohaFőkapcsolók és fedél:
Fedél lehajtásakor: Nincs műveletVan valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?
-
-
-
overseer
csendes tag
válasz
csabyka666 #33855 üzenetére
Első lépésként feltettem egy másik op rendszert (win8.1 pro) hátha a win10-el van baja. Sajnos ugyanúgy fagy. Úgy ahogy volt driverekkel mindennel együtt elindítottam az Aida64-et, kb 1 perc után már villogott a kép és jött a jobb alsó sarokba a hiba üzenet, hogy a képernyő illesztő program leállt majd újraindúlt. Közben meg már jelzett is az Aida hogy túlmelegedett a proci.. Fagyás nem volt.
-
törölt tag
válasz
csabyka666 #33873 üzenetére
A HDD a hozzákapcsolható billentyűzetben van. Kivettem belőle és úgy indítottam el HDD nélkül, és lecsatlakoztatott billentyűzettel is.
-
-
törölt tag
válasz
csabyka666 #33871 üzenetére
Billentyűzet nélkül is auto.bios
-
válasz
#58682368 #33868 üzenetére
Jajj bocsi, ez valójában táblagép, most látom. Abban lehet nincs is elem, mivel egyben van az akksival a készülék maga. A billentyű + touchpad ilyen könnyű kis dolog szokott lenni, amit rácsatlakoztatsz, a készülék maga nem is bontható abban az értelemben, mint egy laptop.
Ha lehúzod a billentyűs dokkolót, akkor is mindig a BIOS-t erőlteti? USB-s billentyűvel meg tudod próbálni?
-
törölt tag
válasz
Denisking198 #33869 üzenetére
Próbáld meg F12-vel!
-
Denisking198
csendes tag
Üdv. A problémám a kövezkező. Toshiba l775_125 laptopon nem tudok a biosba belépni. Probáltam esc-et a feliratnál, nem reagál rá. Probáltam f2-töt arra sem. 1 masodperc utan továbbugrik, felajálja hogy beléb dos-ba de nem történik meg az sem.Nálam megse jelenik a kijelzön alul hogy nyomjak xyz gombot meg. Csak továbbugrik.
-
törölt tag
válasz
csabyka666 #33867 üzenetére
Egyébként e nem megfelelő feszültséggel rendelkező elem okozhatja ezt a hibajelenséget? Érdekes.
Nem találom benne az elemet
-
-
törölt tag
válasz
csabyka666 #33865 üzenetére
Darabokban van. Próbáljam ki másik elemmel? Indítás / újraindítás után automatikusan belép a BIOS -ba. Próbáltam BIOS -ból is bootolni a pendriven található windows telepítőt és a merevlemezen található rendszert is, ilyenkor 1-2 másodpercre fekete képernyő, aztán megint a BIOS -ban (nem indul újra) találom magam.
-
-
törölt tag
válasz
csabyka666 #33863 üzenetére
Hibátlanul működött, aztán egyszer csak bekapcsolás után ez a hiba jelentkezett. Gondoltam a beragadó billentyűre is, de ha nem muszáj, nem szedem szét.
-
-
törölt tag
válasz
csabyka666 #33860 üzenetére
Igen másik gépen bootol róla, yumival csináltam.
-
TeeJay
félisten
válasz
pinkcc #33856 üzenetére
ha HDMI-n sincs kép akkor 99% hogy alaplaphiba
vagyis a GPU forrasztás megadta magát a melegtől
a proci meg ilyenek azok jók szóval csak egy alaplapot kell szerezned és megy tovább a masinaazért kell szétszedni hogy pontosan lásd milyen lap van benne
mert Asus-nál nekem Asus X53E laptop volt amiben Asus K53SD alaplap volt
ugye valamelyik lapban nincs dGPU csak procifoglalat és ott a procidban lévő GPU fog működni viszont oda meg nem fog stimmelni a hűtőventilátorodneked is szét kell kapni és rákeresni arra az alaplapra ami a laptopban van
7-8körül van ebay-ről és amit linkeltem ők tökéletes lapot küldenek 1hét alatt
fontold meg hogy megér-e neked ennyit egy próbálkozás, meg hogy mennyire vagy szerelői vénával megáldva mert elég macera szanaszét bontani egy laptopot és minden csavart meg kell jegyezni hova megy (telefonnal végig fotózni videózni egyszerűbb)de amúgy nem megoldhatatlan
én szinte minden hónapban szanaszét kapok 5-6laptopot -
-
törölt tag
válasz
csabyka666 #33858 üzenetére
Pendriveról való bootolással nem indul el a telepítő. Nem feltétlen szeretném újratelepíteni a rendszert.
Akármit csinálok, indítás / újraindítás után automatikusan belép a BIOS -ba...
-
válasz
#58682368 #33857 üzenetére
Ha a merevlemezt kiveszed, és pendrive-ról bebootolsz, akkor is be kell töltenie a telepítőt, ezt próbáld meg, hogy egyáltalán ez megy-e. Ott lehetnek még vacakolások, hogy a pendrive hogyan készül, UEFI vagy legacy módban. Ha a noti tudja az UEFI módot, akkor a pendrive is készüljön úgy, és próbálj meg bebootolni róla.
Teljesen még nem látom át a szitut, de ha ilyen gyárilag előretelepített notik jönnek hozzám, akkor durrantom is le róla, bármi is volt rajta, legyen az Linux vagy Windows, mert tele van rakva minden gyártói szeméttel, én viszont jobban szeretem kézben tartani a dolgokat.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha gyárilag volt rajta rendszer, és te úgy akarod újrarakni, hogy csak bizonyos partíciókat törölsz, lehet, hogy produkál ilyen jelenséget, amit írtál. Ha nem gond, le kell nyomni mindent, garanciavesztéssel nem szokott járni, de kérdezz rá a biztonság kedvéért ott, ahol vetted. -
törölt tag
válasz
csabyka666 #33853 üzenetére
Látja a merevlemezt, tehát boot szektor hiba lehet. A gyári Windowst még nem telepítettem újra. Próbáltam a Recoveryt megnyitni, de nem lehet.
-
-
válasz
overseer #33854 üzenetére
Pontosan. A driverek telepítése előtt én futtatnék egy stabilitástesztet, hogy terhelésre nem dobja-e el magát.
AIDA64-et szoktam erre használni, szedd le, aztán eszközök -> rendszer stabilitásteszt. Legyen kipipálva az összes opció, és start. Ha 15 perc után se dobja el magát, illetve nem melegszik túlzottan a noti, akkor ez a része rendben van, jöhetnek a driverek - chipset, videokártya, hangkártya, egyebek...ebben a sorrendben. -
overseer
csendes tag
válasz
csabyka666 #33845 üzenetére
Gondolom ha úgy nem fagy akkor szépen egyesével telepítsem a drivereket amíg nem produkálja a hibát.
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémával kapcsolatban:
A gép indítása után automatikusan belép a BIOS -ba. Próbáltam manuálisan HDD -ről és PENDRIVE -ról bootolni, de eredménytelen, belép a BIOS -ba.
Amiket már próbáltam:
- BIOS default settings
- Hardveres újraindítás (akku. ki, 30 mp -ig lenyomva tartott bekapcsológomb, akku. be, ac adapter csatlakoztat, indítás)
- HDD nélküli indítás
- HDD újracsatlakoztatás utáni indításMi lehet a megoldás?
A segítségeket előre is nagyon szépen köszönöm!
-
-
Xaels
félisten
válasz
csabyka666 #33849 üzenetére
PS4-en játszom, ezen csak Diablo3 ment leginkább.
-
-
válasz
xenom0rph #33846 üzenetére
Jajj ezt felejtsük már el! Az akksinak akkor ártasz, ha kiveszed a gépből, és berakod a fiókba.
Valaki valamikor kitalálta ezt a sületlenséget, és sokan bedőlnek neki. Jött nem egy noti, 2-3 éves, amit asztali gépnek használtak, akksit kivették, és gyakorlatilag ki is lehet dobni az akkukat, mert nem veszi fel a töltést.Egy szó, mint száz, használd töltőről, majd az elektronika szabályozza, mennyi kell az akksinak.
-
Xaels
félisten
válasz
csabyka666 #33844 üzenetére
Ez egy AMD dual graphicsos Lenovo G505S. 8GB RAM és 1TB HDD van benne amire így bontás után láttam, hogy SSHD van írva amit sehol nem láttam külön feltűntetve. Egyébként a minősége csapnivaló, a DVD meghajtó döglött, a gombok hamar szétesnek, a csatlakozók könnyen megadják magukat.
Régebben játszottam is vele, ahol működött a dual ott szépen teljesített, de sokszor volt vele macera és a throttling is jelen volt. Lehet így megint bepróbálkozom valami játékkal, hogy megnézzem hogy bírja.
-
xenom0rph
őstag
valami megoldás van arra, hogy a beépített akksis gépet csak hálózatról használjam? Szeretném kímélni az akkut, és mivel most ezen a héten nem fogom mozgatni a gépet gondoltam akkor az akksit se terhelném, így hogy eleve most többet megy folyamatosan.
-
válasz
overseer #33843 üzenetére
Azt nézd meg, hogy feltelepíted a Windows-t, és ne rakj addig fel se egy drivert, se egy programot, csak hagyd állni. Ne legyen rákötve semmilyen USB-s eszköz se. Ha megfagy úgy is, akkor jobb esetben BIOS frissítés megoldja, rosszabb esetben az alaplap hibásodott meg.
-
Hát ez fura, mert ahol mutatod, ott pont semminek sem kell a hűtés, főleg egy olyan kis nyíláson.
Arra tudok még gondolni, hogy az adott gépet többfajta alaplappal is szerelhették ugyanazzal a házzal, és például egy passzív chipset borda lehet a leragasztott nyílás alatt a másik konfigban. De tényleg passz, én még nem jöttem rá, miért ragasztják, csak tipp.
-
overseer
csendes tag
válasz
csabyka666 #33836 üzenetére
Hali! Semmi OC tunert nem használok. Driverek nélkül még nem próbáltam de a win simán fagy akkor is ha nem csinálok a géppel semmit sem csak be van kapcsolva.
-
Xaels
félisten
válasz
csabyka666 #33841 üzenetére
-
-
TeeJay
félisten
válasz
pinkcc #33837 üzenetére
HDMI porton nézted hogy van-e kép?
tipikusan dGPU-s laptopoknál jön elé pár év múlva hogy a forrasztás hibás lesz a melegtől és már nem ad képet monitorra... van mikor még HDMI-re megy kép vagy VGA portra és használható tovább külső monitoron
ha úgy sem akkor ebay-ről tudsz olcsó venni alaplapot bele
én 6ért rendeltem egy Asus K53E laptopba komplett alaplapot és gyönyörűen működik
igaz azon nem volt dGPU csak a Sandy Bridge HD3000 a prociban de minden megy rajtaln tőlük vettem : [link]
van is nekik K52 alaplap 7ezerért
sajnos mivel ezen van Radeon meg RAM dedikáltan ezért drágább
persze előtte szét kellene kapni és megnézni hogy K52 alaplap van-e benne a többi szám utána nem lényeg már az enyémbe is K53SD volt pedig a gép K53E típus
[link]én kiszedtem a lapot és stimmelt minden, megrendeltem 1hét múlva jött légipostával és gyönyörűen fut azóta is.
-
pinkcc
tag
Sziasztok.
Az ASUS K52JB-SX120D notebookom megadta magát. A notebook bekapcsoló gombjával bekapcsolom, a hűtés is működik, de nem indul be. Lényegébe a kijelző nem kapcsol be. Akkumulátora már nem volt a legjobb, sőt inkább rossz, ezért hálózatról használtam mindig.
Próbálgattam az akkumulátort kiszedve bekapcsolni, nyomni a bekapcsoló gombot 10 másodpercig, amiket irkáltak tanácsként az oldalak, de semmi.
Ha a hiba forrására nem tudok rájönni, akkor érdekelne, hogy szerintetek a hibától függően megéri, vagy meglehet javítani?
-
válasz
overseer #33835 üzenetére
Üdv!
Használsz valami OC tuner programot, amivel teljesítménysémákat lehet beállítani? Úgy is fagy, ha csak a nyes Windows van fenn, se driverek, se programok? Ha igen, szerintem ez BIOS vagy alaplaphiba lesz, de várd meg a többieket is, hátha tudnak valami okosat. A BIOS verziókra nézz rá, hátha van hozzá egy, ami javítja a hibát - ha szoftveres.
-
overseer
csendes tag
Üdv Urak!
Adott egy 1 éves Asus x550v laptop. A gond az, hogy teljesen véletlenszerűen lefagy és felpörög a venti. Van hogy hozzá sem nyúlok csak az asztal látszik erre totál beáll, majd felpörög a ventillátor. Tegnap délután gondoltam újra rakom a windowst. Alig volt fent 5 perce, már fagyott is le. 2 win verziót is próbáltam.
Lefuttattam egy memória vizsgáló programot, ment vagy 3 órát, azt írta nincs hiba. HDsentinel szintén nem jelez hibát.. Ötletem sincs.
(egy észrevétel: Terhelés alatt még nem produkált fagyást soha. Ha játszok filmezek akkor még nem fagyott.
Valami ötlet?
Intel i7 6700HQ
DDR4 1x8gb -ram
Nvidia gtx 950m
Jelenleg Win10 Pro 64bit. -
lionshamlet
senior tag
Nálam nemrég volt cpu csere:
i3-2mag > i7-4mag, mx4-el pasztázvaAz eszközkezelő felismeri az új cpu-t, de mintha lassabban bootolna be a rendszer.
közben volt egy win 10 verzió frissítés is - Fall Creators Update a 1709 - lehet az zavar be?
(közvetlen cpu csere után csak a cpu-z látta az új cpu-t, az eszközkezelő még a régi i3-at érzékelte, el kellett távolítani a listából hogy felismerje az újat)Szóval gondolkodóba estem hogy újra kellene raknom a win-t?
Cpu-z stress 85 fokot mutat. -
haromegesz14
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo ThinkPad S440-en jogtiszta, frissen driverezett Win10-el, ami hosszabb üzemidő után képtelen normálisan leállni. "Leállítás" felirat végig megy, elsötétül a kép, de a LED-ek továbbra is égnek, illetve csak a kikapcsológombot hosszan nyomva lehet csak kikapcsolni ... Valami ötlet?
-
törölt tag
Sziasztok ti milyen méretű laptopot használtok szìvesebben?
Szerintetek 15.6 vagy 17,3 a jó méret?
Az ennél kissebbeket és nagyobbakat most szándékosan nem emlìtettem.
Rendeltem egy 17.3 asat de lehet jobb lett volna a 15.6
Érdekel ti mekkora méretet preferáltok és mire használjátok vagy hordozzátok stb
Esetleg indoklással ki miért vett akkorát amekkorát. -
Prowler
senior tag
válasz
castiels #33825 üzenetére
Szia!
Nekem ugyanez a problémám, kis kutatás után megtaláltam mi okozta, az Intel videó driver beállításainál kell kikapcsolni egy opciót.
Videó -> Képjavítás -> Fejlett beállítások -> Kontraszt javítást kellett kikapcsolni.
Persze ez csak akkor áll ha Intel hardverről beszélünk...
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Remélem ti tudtok segíteni, fekete háttér után, átváltok fehér képre a képernyő mintha levenné a fényerőt, mikor a fekete képet nézem vagy sötétebb árnyalatú képet, akkor ha átváltok fehérre kivilágosodik a képenyő mintha újra felhúzná a fényerőt a fehérnél de a feketénél meg leveszi, ez mitől lehet? -
dugo_
veterán
válasz
dugynok #33818 üzenetére
Bevallom, nem is találok semmit a GX-ről, csak a G végűről.
S1-be jók az alábbiak:
http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket_S1_(S1g4).html -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Van egy kis gondom a TozchPad-el. Thinkpad E530 a gép, és egyik pillanatról a másikra a touchpad úgy tűnik elszállt. Mozgatni tudom az egeret, nagy nehezen lefelé scrollozni két ujjal, bár az sem mindig megy. Van hogy össze vissza ugrál, nagyítja az oldalt, szóval totál kaotikus. A kattintás az egyáltalán nem működik. Szerintetek tönkrement?
-
dugynok
senior tag
Köszi a tippet
Kiolvastam, amd 785gx chipset van benne és úgy olvastam tudja kezelni az Athlon II P340-es procit a V140 helyett.25w-ot írnak mindkettőre, foglalat ugyan az, másik laptopokba olyannal szerelték az alaplapot.
Aprón találtam 2k-ért ilyen procit, annyit megér rápróbálniHa esetleg van 5 perced rám, rákerehetnél nekem,hogy biztos jól olvastam.
Köszönöm mégegyszer! -
dugo_
veterán
válasz
dugynok #33815 üzenetére
Nem ismerem ezeket a régi AMD-ket egyáltalán.
CPU-Z-vel olvasd ki a chipsetet, nézd meg az milyen procikat támogat, ha vannak konkrét típusok, akkor lehet guglizni felhasználói tapasztalatokat az adott gép bővítésének kapcsán.
Nem biztos például, hogy a gyári bios tartalmaz erősebb/újabb/gyárilag nem használt procikhoz szükséges mikrokódot, ez lehet egy buktató.
Vagy eltérő TDP kerethez nem elégséges a hűtés, vagy a proci tápellátása, esetleg többféle alaplappal szerelték az eltérő felszereltségeket stb.Én is csak gugliról lennék okos ezzel a géppel kapcsolatban, ezek mentén nézz utána a dolgoknak.
A legbiztosabb általában a legerősebb gyári konfig prociját belepróbálni. -
Mikeee86
tag
Sziasztok!
Lenne egy komoly problémám.remélem tudtok tanácsot adni nekem!
Egy Lenovo g505s gépről van szó win10-el,a következő hibát produkálja:
Ha rá van dugva a töltő felkúszik a processzor hőmérséklete 90 C. körülire és kikapcsol,ha nincs rajta a töltő akkor 60 C. körül van,Mit gondoltok mi lehet a gondja?
Köszönöm előre is az építő hozzászólásokat!
Üdv! -
dugynok
senior tag
Üdv,
Nem értek a témàhoz, ezért kérdeznék. Van egy laptopom win7-tel (5 éves telepítés), amd v140-es procival (1mag). Ha kicserélem a procit (Athlon II P340 2mag), újra kell rakni a win-t?
-
viiick1899
csendes tag
Sziasztok!
Írtam már pár hete, hogy szállítás közben sikerült "megreccsentenem" az ASUS X554L Notebookomnak a kijelzőjét, és jómagam szeretném kicserélni, mert nem bonyolult művelet. Ekkor még nem tudtam, hogy hány pines a csatlakozója, most kiderült, hogy 40. Ezért érdekelne, hogy van valakinek ehhez a notebookhoz kompatibilis kijelzője? új és bontott is érdekel. köszönöm.
-
válasz
scofield657 #33803 üzenetére
Üdv!
Azt ugyan nem írtad, milyen noti, de ez a jelenség lehet attól is, hogy a boot eszközöd legacy, te viszont UEFI módban akarsz bootolni.
Nincs jelentősége annak, hogy a HDD-n milyen operációs rendszer van, vagy hogy egyáltalán van-e rajta bármi, mert a bootolás egy szinttel lejjebb történik. Csinálj egy bootolható pendrive-ot Rufus-szal, a készítés során a második sorban legyen kiválasztva az "MBR partition scheme for BIOS or UEFI", a fájlrendszer legyen NTFS-re állítva, töltsd be a kívánt lemezképet, és start.
Pendrive-ot dugd be a notiba, a laptopod BIOS-ában a boot legyen legacy-ra állítva. Ha nem találsz ilyen opciót, nem baj, akkor csak a legacy módot tudja. Legyen első helyen a pendrive, ments és indítsd újra a notit. Így - elvileg - mennie kell, ha mégsem sikerül, jelezz, és tovább gondolkodunk. -
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok!
Adott egy Asus K50C notebook frissen teleptett Windows 7 professionallal és az a problémám hogy minden indítás után be kell kapcsolni a wifijét mert másképp nem kapcsolja be magának autamtikusan. ez ellen mit tudok tenni, drivercserét már próbáltam ugyan az a helyzet. -
scofield657
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #33804 üzenetére
fura de boot override es boot lehetosegekre nem ajanl fel semmit. elotte az endless volt bent a listaba. amiota toroltem a hulye particiokat meg se pendrive semmi nincs boot alatt
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
scofield657 #33803 üzenetére
Szia, a cd/DVD-ről való bootolast beallitottad a biosba?
Vagy a boot sorrendet?
Biosba beallitod hogy a dvd író legyen az elsődleges boot, majd a hdd a második... -
scofield657
csendes tag
Sziasztok
Vettem egy notebookot amin ez az endless operációs rendszer van! Próbálkoztam boot lemezről windows telepítővel de mindig elindult az endless ahelyett, hogy a telepítő ment volna. Olvasgattam neten mindenhol és egy külföldi oldalon azt találtam, hogy endless alól le kell törölni a linux particiókat (disks) nevű programmal és utána nem indítja el az endlesst mindig. Így is tettem, viszont most azt csinálja, hogy bekapcsolás után egyből biosba ugrik. Bármikor bekapcsolom egyből biost indítja. Mit csináljak vele? vagy mit lehet vele csinálni?
köszi segítséget előre is -
@ (#33797) Papooo: Értelek, de akkor is azt gondolom, hogy a gép alapjáraton nem rossz, nyilván a kiadás napján se a csúcs szegmensbe szánták, inkább volt középkategória, vagy inkább annak az alja, ennyi pénzért anyagminőséget sem várhatott az ember.
@ (#33798) Hosssszu: Türelem az egyre kevesebb, itt van egy halom gép, meg kellene mielőbb oldani ezt.
###
Srácok, igazatok volt, a DVD meghajtó csinálta a fesztivált! Ilyen ez a szakma, még le is írtam a problémát nemrég, de eszembe nem jutott volna lehúzni a meghajtót...
Az előbb megpróbáltam DVD meghajtóval együtt telepíteni, már a partíciókig is lassan ment el, aztán azokat létrehozni hosszú percekbe telt, ezt követően a meghajtót lehúzva pikkpakk megvolt mindez, majd egy végső ellenőrzésként ismét rádugtam, megint irgalmatlan lassan ment.Egy szó, mint száz, mára elég ennyi, holnap folytatom, pasztázok, majd telepítek egy friss rendszert.
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- A rend őrei
- Fotók, videók mobillal
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Bluetooth hangszórók
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- ROG Strix G16 G614JVR 16" QHD+ IPS i9-14900HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest