- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elite csúcstáblával készül a Xiaomi
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
-
leweegee
aktív tag
válasz whited #48734 üzenetére
Jahogy... bocs akkor félreértés volt részemről, bár a radírozásal kárt nem teszel, sőt. Akkor marad a fentebb taglalt foglalat fogpiszkálózás, hátha... persze érzéssel, nehogy görbüljenek a foglalat tüskéi, és utána alaposan kifújni a foglalatot. Más ötletem nincs.
Ne nőj fel! Csapda!
-
leweegee
aktív tag
válasz whited #48727 üzenetére
Én ilyenkor egy fogpiszkáló [bambusz, az nem rojtosodik] segítségével szoktam a ram foglalat tüskéit kicsit "felcsiszolni", egy kis kontaktspray és (persze ésszel) végighúzgálom a tüskesoron alul felül. A ramok lábait meg radírral polírozom. Idegen tárgy nincs a foglalatban? Pl. Egy hajszál is tud nagy bajokat csinálni. Az egyik foglalatban megy mindkét ram a másikban egyik sem?
Ne nőj fel! Csapda!
-
veterán
-
veterán
-
veterán
válasz whited #40591 üzenetére
Azért kérdeztem, mert az megmagyarázná a jelenséget. A folyamatos hőtől öregszik a kijelző, és színhiba lehet miatta, pont olyan, amit írtál.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
tserrof77
őstag
válasz whited #40589 üzenetére
Anno ilyen hibákat ASUS F3/F5 gépeknél tapasztaltam, ott az inverter cseréje megoldotta a problémát, de ezek régi, lcd-s gépek voltak még. Itt háttérvilágítás (illetve annak vezérlésének) problémáját vízionálom. Kijelzőcsere vagy panelszintű javítás lesz szerintem a vége...
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
veterán
-
válasz whited #38807 üzenetére
Gondolom az előlapra (Bezel) amire gondolsz?
Az típusfüggő, de általában igen.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz whited #38801 üzenetére
Szia,
Bele éppen bele rakható, csak éppen lötyögni fog picit, de az is ki játszható. :)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
bigsee
addikt
-
-
HARDVERAPRÓD
válasz whited #38370 üzenetére
Szia!
Ebben a formában nem nagy probléma, De nincs vagy nem tudsz UEFI-s telepítőt szerezni, akkor nem tudsz rá telepíteni OS-t. Ha lesz róla számlád, vagy adásvételid, hogy a tied, akkor írsz a HP-nak küld egy smc.bin file-t, és az instrukciókat, így lehet leszedni a BIOS jelszót -
Papooo
senior tag
válasz whited #37251 üzenetére
Elég csak az lcd részt. A youtubeon szerintem találsz róla videót.
Legjobb esetben a csatlakozó mozgott el, legrosszabb esetben a kijelző elektronika vacakol (ami szintén ott található), akkor pedig a kijelzőt kell cserélni.
Megfordult már nagyon sok laptop a kezemben, de lcd kábel hibáról eddig csak hallottam.[ Szerkesztve ]
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
ArthurShelby
addikt
-
Papooo
senior tag
válasz whited #36129 üzenetére
Pakold fel az AMD oldaláról a drivereket.
Több AMD procis vas is megfordult már a kezemben, ez a "porszívózás" a driver feltelepedése után el fog múlni.
Az Aida által kijelzett 5.4GHZ-nél láttam már többet is, azt is AMD procinál produkálta.Én vagyok az egyik legnagyobb kidobáspárti, de ezt még én se dobnám ki.
[ Szerkesztve ]
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Tim82
félisten
válasz whited #35859 üzenetére
Friss w7 OS, ioibit-al minden driver felrakva.
A saját megoldása a Lenovónak miért nem volt jó?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
SP4C3
veterán
válasz whited #33922 üzenetére
Próbáld újra feltenni. Ha másképp nemmegy, akkor a device manager-ből manuálisan.
@Prowler - Driver beállításokban Vsync always on esetleg?
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Theory66
aktív tag
-
7Heads Drago
veterán
válasz whited #32138 üzenetére
A bios frissítés, töredezettség mentesítés nem fogja a gépet érdemben gyorsítani. (bios akkor ha kritikus hibát javít! de ez is inkább a fagyásokat, leállásokat fogja megszüntetni)
A win 7-nél a 2 perc az jó. A régi winneket már nem kicsit lassítják. HdSentinelből a legfrissebb van fent? A friss driverek, böngészők megfogják a win7-et. Anno az xp is jó volt, de ma már teljesen haza lett vágva, ha felengedjük a netre.
Jó éjt![ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
ALFA
senior tag
válasz whited #32143 üzenetére
Rákérdeztem a srácokra, csináltak pár mérést, szerintük a két perces beállás normális windows7 Home Premiumnál:
kb. fél perc, amíg feldobja a jelszókérést, utána
kb. egy perc, mire az asztalon megjelennek az ikonok, de még dolgozik, és
kb. újabb egy perc, amíg az automatikusan induló programok elindulnak és billentyűzetről lehet dolgozni.
(Egérrel lehet kattintgatni az ikonok megjelenése után, de mivel más programok is indulnak, besorolásra kerül.)Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
-
MrDerekas
addikt
válasz whited #32140 üzenetére
Perifériák mocsokul le tudják fogni a rendszert. Pendrive, külső merevlemez, stb. A boot eszközök engedélyeit is lehet minimalizálni biosban. (Gondolom)
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
SP4C3
veterán
válasz whited #32011 üzenetére
Üdv.
"Mi lehet az oka hogy ilyen sokáig tolt be mert nem hinnem hogy ennyire lassú kellene hogy legyen"
1.) Bloatware -> Szarwarez (HP, szarszung és microszaft is nagyon jól teljesít ezek gyártásában)
2.) Gondolom 5400rpm-es hdd jól tele töredezett adatokkalMegoldás Vagy eredeti érintetlen Win7-et pattints fel, vagy hamár módosítottat, akkor NE a HP-tól, az internet zugaiban elrejtve rengeteg modolt win7 van.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
tserrof77
őstag
-
bakter24
őstag
válasz whited #27290 üzenetére
Ha igazam van, akkor ha a feladatkezelő folyamatok fület rendezed memóriahasználat szerint, akkor a legfelső egy svchost.exe lesz több giga memóriahasználattal. Ha jobb klikk, ugrás a szolgáltatásra-t választasz, máris a wuaserv-en találod magad, ami mindent megmagyaráz Ha nem így van, akkor tévedtem, és akkor nem a windows update van a háttérben, de így simán kiderül, mi az. Ok nélkül nem lassú egy gép, ha előtte nem volt az. A memteszt akkor jön képbe, ha mondjuk egy chrome rengeteg füllel kékhalálba taszítja a gépet.
"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."
-
bakter24
őstag
válasz whited #27287 üzenetére
Majdnem biztos, hogy a windows update lassítja, rá jellemző a 90%+ memhasználat is. Mivel ez lefogja a gépet, minden más lassú, amíg nem végez. Vagy letiltod a windows update-t, vagy vársz kb 2 napot, mire mindent feltesz, utána nem lesz lassú. A lassú BOOT-ot ez nem magyarázza, de a többi tipikus.
[ Szerkesztve ]
"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."
-
válasz whited #26543 üzenetére
Linux live CD-ről bootolva lépj be a Gpartedbe., Csinálj előre egy 500 megás primary partíciót , ezt formázd NTFS-re, a maradékot csináld meg primary NTFS partícióra. Az első 500 megásra tedd rá a BOOT Flag-et. Lépj ki a G-partedből.Indítsd újra a gépet a WIN telepítővel és válaszd a tök új telepítés alsó lehetőségét és a telepítés helyeként mutasd meg neki a második nagyobb partíciót. Ennyi. Sok sikert. !!!!!
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
whited
addikt
válasz whited #25450 üzenetére
Közben kipróbáltam az acer honlapjáról letöltött driverrel, elvileg engedélyezve van a touchpad, de nem reagál a mozgatásra.
Az fn gyorsgombja pedig nem tudom megy-e mivel ha megnyomom, kijelezni nem jelez ki, ellenben a többi fn gomb működik ahogy kellHa nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
akoska23
aktív tag
válasz whited #24560 üzenetére
Khbali: nekem sem most akarom eladni ezért elugrok vele a szervízbe igaz 24- órában megy a gép még nem jött elő.
Az Asus-nál majdnem minden esetben le kell szedni a BIOS elemet és hagyni kell majd' 10 percig. Nekem egy szimpla memória cserénél volt ilyen hogy csak az ASUS logóig jutott aztán semmi de megoldódott azzal amit írtam.
[ Szerkesztve ]
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
ravail
senior tag
válasz whited #24507 üzenetére
"Billentyűt ebay-ről szerezzem be?" <-- Ez is lehet az oka, de nem akarok semmi rosszat mondani. Persze, itthon sem drága egy USB-s billentyűzet, de ezt te tudod. Nyilván a nagy előnyét máris láthatod a hazai bolti beszerzésnek, hisz ha gond van vele van bolt, ahova vissza viheted.
Többféle, sima, egyszerű USB-s billentyűzetet is használnak a környezetemben különféle laptopokhoz, de egyikkel sincs olyan gond, mint amit te írsz."A gép saját billentyűzetét nem lehet letiltani valahogy ?" <-- A BIOS-ban az Asus laptopok jelentős részénél az érintőpad letiltható. Nézd meg, hátha letiltható a tieden a billentyűzet is, bár, én még ilyennnel nem találkoztam.
[ Szerkesztve ]
-
ravail
senior tag
-
Tim82
félisten
válasz whited #23372 üzenetére
Nem vagyok biztos abban, hogy ennyire régi VLC-verziónál van már hardveres videógyorsítás.
Nálam 2.2 van.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz whited #23369 üzenetére
VLC-nél itt hogyan van beállítva? (Ctrl + P-re be tudod hozni ezt az ablakot.)
A driverfrissítés sem árthat persze.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz whited #23367 üzenetére
Én utánanéznék, hogy a filmlejátszó alkalmazásod kihasználja-e a prociba integrált Radeon HD7340-et. Maga az E2-1800 elég gyenge procierőben, de az integrált Radeon éppenséggel pont DXVA-támogatásban/HD filmek lejátszásának hardveres támogatásában remek.
-
whited
addikt
válasz whited #21503 üzenetére
sziasztok
lefrissítettem w10-re a gépet, ami jó is volt, de most összeomlott, azóta nem bootol be az OS.
Valaki tudna ajánlani segítséget?
Ha kiírod 1 linux live cd-t azt be fogom tudni bootolni?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
adika4444
addikt
válasz whited #21221 üzenetére
Ezközkezelőben a wi-fi kártyán jobbgomb, tulajdonságok, speciális lapon kellene kicsit állítgatni, Intel 7260-as a netbookomban mindig szakadt, de hogy itt beállítgattam illetve kiteszteltem most már olyan atomstabil mint a másik gép Atheros kártyája.
Ja ha így sem megy, ha gondolod eressz rá egy
[DRP]
-t.üdv, adika4444
-
hoax
senior tag
-
válasz whited #21216 üzenetére
Valószinüleg nem a prérin egy magányos lakóházban laksz.
Szerintem telepíts egy inssider programot és nézd meg, hogy a környezetedben mely wifi csatornák túlzsúfoltak és állítsd át a wifidet egy olyan csatornára amelyik nem foglalt.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
-
NTonee
veterán
válasz whited #18167 üzenetére
nem igazán van különbség, viszont (bár nem akarok bele vau-vau) nem jobb lenne egy olyan gép, amit legalább használni is lehet valamire? 5ezer forinttal drágább mindössze, de legalább pár dolog el fog futni rajta értelmesebben.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Asus vivobook S15 Intel i7 1165g7 -16gb ddr4 512 ssd-iris xe graphic
- Dell XPS 13 9310 Prémium notebook (i5-11.gen, 4267 MHz DDR4 memóriával)
- Toshiba Satellite C660 core i3 laptop
- HP Elitebook 735 830 G7 G8 gyári billentyűzet háttérvilágítással + palmrest
- Dell XPS 15 9500 (10.gen.i5/512GB SSD/8GB RAM)