- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vill80
újonc
Sziasztok!
Kis segétséget szeretnék kérni RAM órajelével kapcsolatban.
Van egy Lenovo W500-as Notebook-om és ennek elvileg 1066MHz. a RAM órajele.
Az enyémben viszont csak 532Mhz-et mutatnak a hardware elemző progik és a "wmic memorychip get speed" parancsra pedig 667-et ír ki a command line-ban.
Egyébként 1066Mhz-es RAM van benne. Próbáltam már SAMSUNG (2rx8 pc3-8500s) és KingSton (TP1066/2G) RAM-mal is.
u.a.Van valakinek valami ötlete?
Hol lehet ezt beállítani?A BIOS frissitve van a legfrissebb verzióra.
A segítségeteket előre is köszönöm,
Üdv:
Vill -
Kbali
nagyúr
válasz
bandras54 #30998 üzenetére
Biztosan a képernyőbeállítások nincsenek jól megadva. Ha két képernyőt használok, akkor én általában nem klónozok, hanem kiterjesztett asztalt használok (elsődleges a notebook kijelzője), a külső kijelzőt mindig annak natív felbontásán járatva (pl.: filmet oda húzom ki).
Ha csak külső kijelzőt használok, akár összecsukott géppel, akkor pedig összecsukás esetén kiküldöm a képet a külső kijelzőre, majd összecsukom a gépet. Ehhez kell az is, hogy az összecsukásra a "ne csináljon semmit" opció is be legyen állítva a windowsban. -
bandras54
aktív tag
most sikerült kipróbálni és sajnos változatlan a helyzet. Viszont annyit észrevettem, hogy ha az alsó idősáv magasságában "matatok" az egérrel akkor átvált tenyér ikonra a kurzor. Szóval valójában ott van minden ahol lennie kell csak kép nincs.
Fejlemény:
duplikálásra visszaállítással + nyitott laptop -> van teljes képernyős kép.
Lassan nem értem mi van... -
BRIKLY
veterán
Sziasztok!
Valaki meg tudna nekem mérni egy ilyen HP laptop töltőt multiméterrel? Arra lennék kíváncsi,hogy a külső széléhez,és a közepében lévő kis tüskéhez tartva a műszert hány V van.
Adott ugyanis egy HP 6910P laptop, ami kb 1 hete kapott új töltőt,aztán állítólag egy áramszünet után nem ad képet. Bekapcsol,villog párat a némítás "gomb", aztán semmi.
Szétszedtem, égési nyom nincs a gépben, másik RAM-al próbáltam, semmi.
Viszont a töltő említett középső tüskéjén csak 15V van, a külső és belső szélén mérve megvan a 19V. Lehet ez a probléma? Vagy kuka az alaplap?Előre is köszi a választ!
-
prabhu
senior tag
válasz
Armagedown #30993 üzenetére
Arra a laptopra már Win10 kellene.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Armagedown #30993 üzenetére
Ha az ASUS oldalán csak Win10-es driverek vannak, az jelzésértékű lehet. Próbálj meg egy Win10 telepítést.
-
Armagedown
őstag
Egy Asus X550VX-XX015D laptopra telepítettem Windows 7et, sikerült minden drivert telepítenem a Driverpack Solution segítségével, az Asus támogatási oldalán csak a Windows 10 driverek vannak.
Semmi gond vele, amíg el nem indítok egy játékot, a játékból való kilépés után maximális fordulatszámon pörög a ventillátor és úgy is marad, sima újrainditás után is, csak a teljes leállítás és újbóli bekapcsolás után áll helyre.
A BIOS frissítettem a legújabb verzióra, akárcsak az integrált vga és a GTX 950M driverét is.
Mi lehet a gond?Windows 10el normálisan működne? -
Diplomata
aktív tag
Üdv!
Adott egy Packard Bell tk81-sb-474hg típusú laptop amd p360 2 magos procival jelenleg. Az lenne a kérdésem hogy kompatibilis e ezzel az alaplappal egy phenom 2 n830 3 magos cpu?
-
Fortum
tag
Sziasztok !
Van egy Samsung SF511-es laptopom és az lenne a kérdésem,hogy miért nem látja az 5Ghz-es wifinket ?
Túl régi a hálózati kártya benne ?
-
Mtt
tag
válasz
Lacielvtárs #30980 üzenetére
@ELACielvtárs és @KubanitoS, köszönöm szépen a segítséget!
-
Kbali
nagyúr
válasz
Soldier321 #30983 üzenetére
Ez nem ugyanaz?
-
Soldier321
csendes tag
Sziasztok!
Egy hete nagy csinnadrattával megjelent a Dell XPS 13 2in1 verziója, az USA-ban már kapható. Várhatóan mikor jut majd el Magyarországra is? Jellemzően mi ilyenkor az átfutási idő?
http://www.dell.com/hu/kis-es-kozepvallalat/p/xps-13-9365-2-in-1-laptop/pdKöszönöm!
Üdv
Attila -
simbio
csendes tag
Sziasztok! Kezembe kaptam barátomtól egy újracsomagolt,de újként eladott Asus K555LB Notebookot. Ugye Freedos rendszerrel. Akarok rá telepíteni windows 10-et, mert támogatja. Pendrive-ról akarom. Eljutok odáig, hogy partícionálás és onnantól folyamatosan csak felpörög és leáll a HDD. Kb 4 órába telt, mire felment a windows, sztem hibás a HDD, vagy más benne, alaplap, táp? Vagy küldje vissza és kérje vissza az árát. BIOS-ban nem lehet így elállítani vmit, hogy ezen módon működjön sztem. Valami ötlet esetleg? Előre is köszi a válaszokat
-
KubanitoS
veterán
válasz
Lacielvtárs #30978 üzenetére
Igen, ezt a win 7 updét dolgot jó is, hogy írtad. Elképzelhető, hogy az fut a háttérben és az bizony 100%-os terhelést is képes nyomni a procira folyamatosan. Ez saját tapasztalat is. Nekem van egy többéves win 7 telepítőlemezem, ha erről rakom újra szüleim laptopját, akkor a windows update elindítása után nekiáll keresni az updéteket. Látszólag folyamatosan megy a jelzőcsík úgy, hogy nem történik semmi. (Ezzel amúgy tele van a net is, mint hiba.) Pedig nem hiba ám, csak idő kell szegénykének, hogy megtalálja a frissítéseket.
Ez esetemben akár egy egész éjszaka lehet. Berakom a windows updétet este, másnap délelőttre talán meg is van az összes frissítés. Az updétek után a gép használható.
Elképzelhető, ez áll a dolog hátterében a kérdezőnél is, szóval a win updét futtatása megoldás lehet, de jobb lenne a windows 10.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Jaja, a win 10 vagy a win 8.1 jelentősen felporgeti a sebesseget.
Az sshd, ott nem tudod az op rendszert ra telepíteni, tekintve hogy a 8 gb keves erre.
Az sshd szoftvere fogja batarazni a surun használt alakalmazasokat, progikat hogy gyors legyen a mukodese.
Vagyis hogy pontos legyek , inkabb gyorsabb.
De az igazi sebesség egy ssdvel jönne meg, az garantáltA vga driverben be tudod állítani hogy melyik program használja a dedikált vgat es melyik az igpt
Szerk. A win 7 esetén futasd le a live updatet, mert nekem is volt anno olyan egy hasonló lapossal hogy az updeta felrakott javitasokat, valamint az igp driverre is erdemes odafigyelni hogy mindent rakja fel ami kell neki, mert nekem volt hogy lomha volt a gép es az intel chipset driver hianyos volt...
-
-
Mtt
tag
válasz
Lacielvtárs #30971 üzenetére
Köszönöm a segítséget srácok!
Igen-igen, SSHD lenne az. Az egyszerű logikám azt mondja, hogy arra kéne telepíteni az op. rendszert, de erre nem találtam lehetőséget a telepítés alatt. Kellett volna?
@KubanitoS: Nem játékra vettem, (mert nem játszom), hanem 3D modellezésre, filmvágásra, animációra. De már az alapvető böngészős feladatoknál is el-el akad, programok megnyitása, bezárása is sokszor fényévekben mérhető, még a régi 5 éves i3-mas gépemhez képest is... Bekapcsolásnál, vagy ha csak lehajtom, 10 perc alatt szedi össze magát. Valahogy azt érzem, hogy nem megfelelően tettem fel valami drivert. A videokártya esetén pl. mindig a dedikáltat használja? Vagy itt is van alaplapi, és át kéne váltani valahogy?
Egy SSD vagy a Mac-re váltás között gondolkodom...
-
KubanitoS
veterán
Pontosan mit jelent az, hogy lassú? Hol lassú? A Windowsban, vagy a játékok alatt? Ha a Windowsban, akkor egy SSD valóban megoldás lehet. Ennek a gépnek minimális játékra is jónak kell lennie. Amit a felettem lévő írt valóban igaz, ez nem "igazi" i7-es proci, de azért még alaphangon is 2,8 GHz-es, ami felmehet 3,1-re is. Szóval nem olyan rossz ám az.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Az első gond az U végű cpu...
A második a hdd, érdemes lenne bele egy ssd, attól megtaltososna.
Viszont sajnos az u-s latop cpu egy magas kategóriás mobil telefon sebesseget tudja elérni...A +8 GB-os valami alatt, az sshd ertheted?
Mondjuk az dob a sebessegen, de nem várd az asztali gep sebesseget egy ilyen laptoptol.
Sajnos hiába i7. -
Mtt
tag
Sziasztok!
Van egy LENOVO IdeaPad Y40-80 gépem, egy i7-5500U procival, 1000GB HDD +8GB valamivel, 8GB RAM-mal és egy Radeon R9 M375 4GB videókártyával. Amikor vettem, azt gondoltam, na ez olyan gyors lesz, hogy lerepül a hajam... De... Szörnyen lassú.
Gyárilag Free DOS volt rajta, sokat szenvedtem mire legyalultam róla, és feltettem rá egy 64 bites Win7-et. Feltettem azokat a drivereket amiket a Lenovo honlapján találtam, igazából minden működik, de nem erre számítottam...
Mi lehet a hiba? (Azon kívül, hogy nem értek hozzá.) Tudom, hogy látatlanba nehéz megoldani ezt a sokváltozós egyenletet, de szívesen veszek minden segítséget, tippet.
-
Kbali
nagyúr
válasz
bandras54 #30965 üzenetére
A klónozás a probléma: mert kijelző lehajtásra gondolom az van beállítva, hogy kapcsolja le a képet. Azt kell beállítani, hogy lehajtásra ne csináljon semmit és lehajtás előtt kilőni a képet a külső megjelenítőre, de nem klónozást választva, hanem, hogy csak ott legyen kép (ha nem megy a saját kijelző, felesleges mind a klónozás, mind a kiterjesztés használata).
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
bandras54 #30967 üzenetére
én sem vagyok szaki a témába, a puding próbája az evés
meg kell sajnos próbálni, bár a biztos működés az azonos RAM-ok használta a biztos
de hogy megcáfoljam magam, a jelenlegi laptopomban is két eltérő gyártó ramja van, de azonos órajel, azonos feszültség.
bár az óra jel sem minden esetben probléma, mert hajtottam én már gépet külön órajelű ramokkal, minden gond nélkül, ez esetben az alacsonyabb órajelen megy mind a két ram -
bandras54
aktív tag
válasz
csbalint #30966 üzenetére
Elvileg régebben volt "divat", hogy nem szerették egymást az eltérő ramok. Ha minden igaz akkor csak a feszkóra kell figyelni, h egyezzen (és talán javítana az esélyen az is ha a chip gyártója megegyezik). De én csak egy kontár, hobbi PC "szerelő" vagyok, várjunk meg egy szakit is.
-
csbalint
csendes tag
válasz
bandras54 #30958 üzenetére
Megnéztem cpu-z-vel és elvileg ez a samsung van benne, de már sajnos nem forgalmazzák. Hagyjam akkor mert muszáj h mindkettő kottára megegyezzen?
Bálint.
-
bandras54
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne (amit régebben egyszer, egy másik laptoppal sikerült megoldani, de már nem emlékszem rá hogyan), hogy a laptopra kötöttem egy külső kijelzőt és
A probléma:
külső kijelzőn youtube videó teljes ablakos módban nem ad képet, csak hangot. Viszont, ha a laptop nyitott állapotban van akkor ez a "hiba" megszűnik. Legtöbbször viszont a gép csukott állapotban van. Gondolom pofon egyszerű a megoldás, de nem találom a megfelelő beállítást. 2. kijelző klónozva nem kiterjesztve, nvidia vga-val. -
KubanitoS
veterán
válasz
smallmer #30963 üzenetére
Az utolsó lépést hagyd ki és használd a gépet csak SSD-vel egy pár napig. Úgy próbáltad már? Ha ekkor is előjön a probléma, akkor cseréld meg és a HDD-re rakd fel a windowst és csak azzal használd a gépet. Ha valamelyik háttértároló rossz, akkor így ki kell derülnie.
-
-
malisonX
aktív tag
Sziasztok!
Vett ismerősöm egy HP 250 G5 típusú gépet. SSD-re váltáshoz, vagy memóriabővítéshez le kell szedni a komplett alját, de állítólag ennek könnyedén törnek a pöckei, az pedig nem szerencsés, ha esetleg gariztatni kéne. Ha egy caddybe tenném az SSD-t, az optikai meghajtó helyére, az nem lenne jó megoldás? Erre menne az oprendszer. Köszi! -
smallmer
őstag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni egy ASUS G751JY laptop hibával kapcsolatban.
Decemberben rákötöttem a laptopra a monitoromat, Egy újraindítás után minden hálózat lan/wifi teljesn befuccsolt. Hiába dugtam hálózati kábelt a laptopba, hiába szerettem volna csatlakozni wifi-hez. Sehogy nem működött. Na mondom akkor jöhet egy újratelepítés, majd az megold mindent.
Megtörtént a WIN10 újratelepítése, driverek fel, programok fel. 1-2 napra rá kért a windows egy lemezellenőrzést. Újraindítottam, megcsinálta magától az ellenőrzést. Teljesen meghalt a tálca és start menü. Bármit csináltam vele nem jött rendbe. Megint újratelepítettem és megint kb 7-szer de minden telepítés után 1-2 nappal kéri a hülye lemezellenőrzést és valami elromlik a windowsban. Nem mindig a tálca. Van hogy a fényképnézegető program. Van hogy a chrome, van amikor az intézőt zárja be másodpercenként. De volt olyan is, hogy egymás után 2-szer ugyanazt csinálta. A laptopban hdd és ssd is van. SSD-re van telepítve a windwos. Hd sentinel szerint 100/99-es az ssd, a hdd 100/100-as. Az ssd gyári programa szerint nagyon jó állapotban van az ssd. Memóriákra memtest86-ot ráeresztettem és semmi hibát nem dobott. Van valami ötletetek, hogy mi okozhatja a hibát?köszönöm
-
csbalint
csendes tag
Sziasztok.
A kérdésem az lenne, hogy van egy hp 4530s-em és lehet, hogy bővíteném az alap 4gb memóriáját plusz 4-el.
Win10 van rajta alaphelyzeten 40%-50% körül mozog netezés közben kb 60%, Nem tudom,hogy mennyit dobna a rendszer teljesítményén plusz 4gb,
ha mégis a mellett döntenék, hogy rakok bele akkor milyen paramétereknek kell megegyezniük az új és a régi esetén? Ilyen van benne egész pontosan.
Gondolom ddr3 1333mhz de ezen felül van még valami?Előre is köszönöm.
Bálint. -
maxika15
tag
Hali. Toshiba Satellite c55-nél hogyan tudom elérni, hogya cpu mindig a max órajelen menjen ha épp játszom valamivel? Mert játék közben néha vissza veszi magát, és olyankor belaggol az egész.
-
Józsió
újonc
T Csoporttársak!
Segítséget szeretnék kérni egy laptophiba megoldásába.
A hiba a következő. Van egy Lenovó G 50-70 tip. laptopom és nem tölti az akkumulátort.
A töltő és az akku biztosan jó. Volna valakinek ezzel kapcsolatban ötlete, hogy mi lehet a hiba?
Üdv. Józsió -
Pisszty2
csendes tag
Sziasztok.
A notebook cd olvasó helyére nem lehet usb 3.0ás port ot rakni? vagy nincs erre vmi megoldás? -
-
q13579
senior tag
Nem idős a gép, nem hinném, hogy a kosz a gond. (pár hónapos mindössze).
De persze ez is benne van. Ilyen esetben akkor semmi megoldás nincs a hőmérséklet csökkentésére? Teljesítmény leszabályozás esetleg? Vagy egy jobb minőségű notebook hűtő? (bár ahogy említetted, ezt nem szoktátok javasolni).
-
Kbali
nagyúr
-
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Van egy Lenovo Y50-es notebook-om.
I7-es CPU (4 mag), gtx 960m vga, 8 gb ram.
A kérdésem az, hogy normális-e, hogy a CPU és a GPU 90 fokosra is felmelegszik egy-egy játék alatt? Van egy Zalmann hűtő a laptop alatt, de pár fokot segít csak.
Köszi a válaszokat előre is.
-
kizio
csendes tag
Sziasztok
Szeretném bővíteni SSD-vel a ideapad 700-15ISK notebookomat.Az érdekelne, hogy belefér az eszközbe és garanciamegtartással hogyan lehet ezt megoldani?(merevlemez megtarással)
Előre is köszi
-
oliver7777
tag
-
Dell XPS
veterán
válasz
oliver7777 #30937 üzenetére
másik ISO, pendrive, program (rufus), hátha...
ilyen jelenségeket okoz pl, egy nem megfelelően törölt merevlemez is (linux OS, OEM partíció).
-
Butcher82
senior tag
válasz
oliver7777 #30937 üzenetére
Mindegyik USB portban próbáltad?
-
Butcher82
senior tag
válasz
oliver7777 #30932 üzenetére
Elvileg System Configuration fülnél keresd azt, hogy a Legacy Support "Enabled" legyen a Secure Boot meg "Disabled". Remélem így néz ki BIOS-a.
-
válasz
Flowtation #30928 üzenetére
Nem az enyém, csak kolléga odaadta, hogy lassú csináljak vele valamit. Most inkább nem küzdenék meg azzal, hogy "de hát ott az asztalon a firefox ikonja, akkor mégi mit nem értesz a linux-on"?
Ahogy néztem hamar megtelik a RAM és soha nem teszteltem(és nem is olvastam ilyen jellegű tesztet), hogy melyik ad jobb eredményt.
- a többb RAM később fogy el, így később kezd el a lasú merevlemez swappolni.
- a swap egy gyors SSD kezeli, ami jóval tempósabb egy laptop merevlemeznél.Tudom hogy már nem éri meg sokat rákölteni, de ha pár ezressel javítani lehet a helyzeten, miért ne?
Persze a pakliban benne van, hogy rázendít az update (lányának a barátja újrahúzta nemrég), akkor az is megeheti a "kraft" felét. Szóval most elkedztem kézzel frissíteni.
-
panzer2
csendes tag
sziasztok! van egy razer blade 2014-es laposom gtx870m-el és olyan problémám lenne, hogy a rainbow six siege nem a dedikált gpu-t használja hanem az integrált hd4600-at. Hiába állítok bármit az nvidia vezérlőpultban. Más játék normálisan megy illetve 3d mark és más programok is. A legfrissebb driverek vannak fent a gépen.
-
Flowtation
őstag
Szia!
Nekem 8 Gb ram van a notiban (lenovo g585), de olyan gyenge a proci, amd e1-1200, hogy semmi haszna szinte. Több böngésző oldal és már fos...Legalábbis nem észrevehető a 4 vs. 8 gb. Pl. ha itt a komment részben jobbkattintok egy helytelen szóra, megáll az élet, a smile-ok is megállnak, akár másodpercekre is...
Még azért tervezem az ssd-t, de nekem is azt mondták nem valószínű, hogy sok eredménye lesz.
De ha jól emlékszem, Te otthon vagy linuxban, lehet jobb választás lenne. Vagy nem a tiéd? -
Butcher82
senior tag
válasz
oliver7777 #30922 üzenetére
BIOS-ban UEFI boot helyett Legacy kell, engedélyezd a BIOS-ban.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Bal o. alsó, ill a jobb oldali port biztosan 2.0
-
prabhu
senior tag
válasz
1. Inkább 10-est raksz.
2. USB 2-ben raksz 7-est.
A Win10 tudja alapjáraton az USB 3-as telepítést. Legalábbis általában -
oliver7777
tag
Sziasztok!
HP 250 G4 (i5) laptopra pendriveról Windows 7 telepítése közben az alábbi problémába ütköztem:
Kiírja, hogy"Egy CD/DVD meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik. Ha az illesztőprogram hajlékonylemezen, CD-n vagy DVD-n, illetve USB flash meghajtón található, helyezze be a lemezt, vagy csatlakoztassa az eszközt most"
Majd ezt követően, hogy
"Nem található eszközillesztő. Győződjön meg arról, hogy a telepítési adathordozó tartalmazza a megfelelő illesztőprogramokat, majd kattintson az OK gombra."Utánaolvastam, és talán USB 3.0 port lehet a probléma. Biosban viszont nem találom, hol lehetne kikapcsolni. Illetve az is furcsa, hogy három USB port van, csak nem mind a három 3.0
Tud valaki megoldást?
Köszönöm! -
Adott egy alap netbook 1GB-RAM-al, W7 starterrel. Mi dobna nagyobbat a felhasználó éléményen (gyorsaságon)?
A z1GB RAM lecserélése 2(4)GB GB-ra, vagy a merevlemez lecserélése SSD-re? -
Dell XPS
veterán
válasz
kaposznyak #30912 üzenetére
igen, vagy amit a kolléga is ajánlott Neked.
(#30914) RRamstein: ránéznék a memóriákra (+ dell diag), de lehet még OS, ill. driver probléma is.
-
Kbali
nagyúr
válasz
kovacs.dani #30917 üzenetére
Az adobe cuccok automatikus indítását kellene kilőnöd, de fut még a defender frissítés is. Egy ccleanerrel megnézném, hogy melyek az automatikusan indulók és a feleslegeseket letiltanám.
Már persze, ha leírásod nélkül, pusztán a képről jól következtetek. -
RRamstein
tag
Sziasztok, kb 1 éve van nálam a gép 2 hónapja kezdte el a következőt csinálni random időközönként lefagy játék közben nvidia driver kernel blabla összeomlott majd helyreállt , van hogy mázlim van és ctrl alt deletével be tudom zárni van hogy "hard reset " kell ,eddig semmi ilyet nem csinált most totál meg van hülyülve win 8.1 el és win 7 el is ezt csinálja
dell xps l502x a gép illetve a hdd 100/100as kifogytam az ötletekből sajnos
-
tserrof77
őstag
válasz
kaposznyak #30912 üzenetére
Van vindózból is.
Vagy.. ilyenkor én azt csinálom, hogy bevágok egy win telepítő lemezt, és egy usb-s egérrel letesztelem a portokat... (Mármint NEM telepítem újra, csak a telepítő első ablakában megmozgatom, oszt' jónapot
)
-
Dell XPS
veterán
válasz
kaposznyak #30908 üzenetére
nézd meg live rendszer alatt is, ha nincs változás akkor valóban port hiba lesz.
-
Flowtation
őstag
válasz
riolobo #30902 üzenetére
Szia!
Azok a dolgok amik a képen olvashatók azok azt jelentik, hogy a hálózatról akar boot-olni. Ez akkor van ha direkt onnan szeretnél vagy a Te esetedben, ha nem tud a helyi lemezről. Akkor jól értem, hogy eddig csak ssdről csinálta ezt, de most már a hddről is? Ha lehúzod az ssdt, akkor is csinálja? Biosban a meghajtó beállítások milyenek? Uefi vagy legacy módban telepítettél? Bár ha a telepítéssel nem volt gond... -
Dell XPS
veterán
válasz
kaposznyak #30905 üzenetére
Nyugodtan végezd el, semmi nem fog elállítódni.
-
Dell XPS
veterán
válasz
kaposznyak #30903 üzenetére
-
riolobo
tag
Üdv!
Van egy HP 620 laptopom és kb két és fél éve vettem bele egy 128-as Transcend SSD340-et, a HDD helyére szereltem be és windows 7-et, később 10-et telepítettem rá. A közelmúltig minden tök jól működött, a gép relatíve fürge volt. Egy nap aztán azzal szembesültem, hogy bekapcsoláskor a jó öreg "Non-System disk or Disk error" felirat fogad. Ezután újratelepítettem a windowst, ekkor is úgy tűnt, hogy minden rendben van, sokszor újra is indítottam. Másnap aztán ismét a fenti hibaüzenetbe ütköztem. Visszatettem az eredeti HDD-t, feltelepítettem, hetek óta semmi gond vele. Tegnap sikerült beszereznem egy keretet, hogy a DVD-író helyére is bepakoljam az SSD-t. Windows délután remekül felment, egyéb cuccok is, sok újraindítás, este némi múltmédia, szóval minden király. Ma délutáni bekapcsoláskor már megint a szokott hibaüzenet.Előtte még a képen látható dolgok olvashatók.
Jelenleg az eredeti HDD-n van a windows, az SSD szimpla meghajtóként látható, írható, olvasható, HD sentinel is rendben találta.
Valami ötlet, hogy mi lehet a probléma? -
Dell XPS
veterán
válasz
kaposznyak #30894 üzenetére
Szia,
reset ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest