- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elite csúcstáblával készül a Xiaomi
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
válasz horimisi #33398 üzenetére
Boot menüből próbáld, (általában F11). Esetleg rosszul lett kiírva az USB. Erre használj rufus-t és mirofostól beszerzett ISO-t.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
alpihun
senior tag
Sziasztok!
Dell 5558-am van és ha játszok rajta, amit szoktam, nagyon bevadul a hűtés, szóval beruháznék egy hűtőpadra.
Hallottam, hogy ami nem illeszkedik a laptop rendszeréhez, az csak még ront rajta, szóval ehhez a modellhez mi lenne jó?Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
horimisi
újonc
Sziasztok!
Asus E403N laptop BIOS -ban nem tudom elérni, hogy usb ről boot oljon.
WIN10 et szeretnék feltenni az új eszközre.
Tud valaki segíteni? -
törölt tag
Sziasztok!
Az mitől van, vagy lehet, hogy ha lerakom a chrome-ot a tálcára, és újra megnyitom, akkor egy fekete képernyő fogad? Ha rányomok a tálcára ( bárhova ) akkor jön vissza a kép. Illetve, másnál is ugrálnak picit az ablakok? Nem feltűnő, de engem zavar. Mondjuk az Edge-vel nem csinálja ezeket.
Teljesen friss jogtiszta win 10 van a gépen.Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz choco01 #33393 üzenetére
Ha eddig nem volt probléma, akkor akár az akksi is okozhatja. Dell topikban esetleg kérdezz utána - mondjuk én nem hallottam erről a gyártóról.
Bár egy rövid netes keresés alapján akár igazi is lehet. -
Kbali
nagyúr
-
choco01
addikt
Hali.
Vettem eredeti Dell akksit laptopszaki.hu oldalról, aida azt írja hogy Simplo a márkája, ez megfelelő?
Továbbá amióta erről az akksirol meg, azota neha megzavarodik a wifi, fagy a chrome meg a rendszer.. Lehet összefüggés?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
nyuszi
újonc
Sziasztok!
Nem tudom, befér-e ide a problémám.Vásároltam egy Fujitsu A557 laptopot, elég híres áruházból ("megbízható bolt", "ország boltja", stb.). A leírás szerint a laptop Win10 Pro verzióval rendelkezik. Na most az a helyzet, hogy mikor bekapcsoltam, a Windows 8-cal találtam szemben magam.
A termék csomagolásán, a mellékelt driver CD-n is a Windows 10 megnevezés szerepel, a gyártó hivatalos oldalán is azt írja, hogy a gépemen Win10-nek kellene lennie, az összes driver ahhoz van, nem is tudtam őket letölteni.
A laptop alján van egy (szerintem) eredeti "Pro Windows" matrica, színváltós, meg minden. (Képet most nem tudok csatolni.)Mindenképp visszamegyek a boltba, ahol vettem, de hátha valaki tud segíteni, mit érdemes tenni ilyenkor. Eredetileg oprendszer nélkül akartam megvenni a gépet, de az sehol nem volt készleten, másfél hónapot kellett volna rá várni, ezért választottam ezt kb. 40.000 Ft-tal drágábban. Nem volt lényeges eltérés a megvásárolt gép árában a többi bolthoz képest.
Mivel interneten adtam le a rendelést, hiába személyesen vettem át, jogom van elállni a vásárlástól. Szerintetek érdemes lenne ezt tenni, és máshol újra megvenni a gépet? Vagy ezzel a bolttal próbáljak megoldást keresni? Őszintén szólva, megrendült a bizalmam.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
aktív tag
Sziasztok!
hp g62-a58sg laptop.
2 vga-s(mármint chipsethd 4250+)ATI Mobility Radeon HD 5470 grafika (kapcsolható)
Hozták nézzem meg.
Probléma driver felrakása után kékhalál,ha csak a hd 4250-est driver-t rakom fel szépen dolgozik mint az álom.Ha felrakom a 2 vga-s drivert akár win töltése végső fázisában(amikor bejönne az asztal)-bumm kékhalál.
Gondolom kihalt a radeon 5470-es?tökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(
-
ghostrider20
tag
Hello srácok remélem tudtok segíteni!
Következő a helyzet adott egy Acer aspire V7 NITRO (VN7-793G-73GX)
Vásároltam bele egy Samsung 950 PRO M2 256GB PCIe 3.0 MZ-V5P256BW
itt kezdődik a probléma! Bios boot sorrendbe nem láttom ezt a meghajtót!
Rendszer tökéletesen kezeli ,le is klónoztam a gyári windowst erre a meghajtóra.
De a bios nem mutat semmilyen utalást ,hogy ez a samsung meghajtó jelen van a gépben!
Valaki mondjon már valamit mert én ezt rohadtul nem értem ...
Eddig amit elkövettem:
- Bios frissítés
- Secure boot disabled
és más lehetőség nincs ebben a tetves biosban..
Valaki mentsen meg 😊😊 -
tecsu
addikt
Egy Sony laptop, Windows 7 op-rendszerét újratelepítettem úgy, hogy előtte mindent letöröltem (formatálva lett minden paríció, mert nem akartam sok felesleges és letörölhetetlen VAIO-marhaságot csak egy tiszta, friss laptopot).
Sony VAIO VPCEB3F4E-ről van szó.
Az FN-nel előhívható funkcióbillentyűn lévő parancsok (pl. fényerő állítás +-) nem működik.
Melyik drivert kell hozzá letölteni pontosan?https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
Hardver Arc
senior tag
Üdv! Nem tudom jo helyen kèrdezem e.!
Van egy dell vostro notebookom és bekapcsolás töltő képernyő után szomorú smylit dob fel kèk kèpernyővel és Acpi bios error hiba..
És nem tudok tovább menni ujra inditja magát a gép meg sípol..
Ilyenkor mi történik az èterben? Mi a teendő? -
törölt tag
válasz #57527808 #33384 üzenetére
a gyorskeresőt használó utókornak:
hibás ati/amd dedikált kártyás és intel igp-s notebook esetén az alábbiakat alkottam:
-kihúzott töltővel telepítés működött csak
-miután win 10 befrissül teljesen, szintén csak kihúzott töltővel indul
-letiltott dedikált kártya után 1024x768 a max felbontás
-bedugott töltővel nem szabad engedélyezni
-kihúzott töltővel engedélyez, újraindít
-ccc eltávolít
-még mindig kihúzott töltővel eltávolítottam a dedikált kártyát
-ahogy bedobta az általános kártyát, egyből letilt.
-újraindít, és már bedugott töltővel is megy igp-vel natív felbontáson[ Szerkesztve ]
-
ceripapa
aktív tag
Sziasztok!
A helyzet az hogy van egy asus notim(X550J) egy gtx 950m-l eddig néha volta olyan hogy elinditottam photoshoppot akkor dobot egy windows error-t és a nvidias-vga-t nem látta,de most már h ma felfrissitettem a drivert , egy hots esetén is kb ledobja a vga-t .
Rövid olvasás után azt találtam angol forumokon, hogy nem tud elég áramot felvenni és leáll ..probáltam régebbi drivert felrakni , ami most épp áprilisi , de azzal se akar menni .
ui: leszedtem nagynehezen egy tavalyi drivert kicsit kutattam az url-be azzal megprobálom
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tserrof77 #33380 üzenetére
bios-ban és win telepítés első körben van kép, az első újraindítás után csak villog a kijelző. win 7 és win 10 szűz telepítésnél egyaránt, recovery és win 10 upgrade-nél nem volt ilyen, de ugye már nulláztam az amúgy is használhatatlan win 7 pro telepítőjét.
az sshd új nekem, még ebben is látok "fantáziát", amiért csak az ssd részre hajlandó rakni az 500 megás boot partíciót. 10-20 perc guglizással és samsung support oldal nézegetéssel sem találtam bios-t hozzá, vagyis jelenleg a win alapú bios update progival kitörölhetem.
bios-ban nincs lehetőség lekapcsolni a dedikált vga-t, így ha az a hiba forrása, akkor kb kuka az egész (1200€ volt). nem csodálkoznék, ha bga-s lenne a vga, mert gyalázatosan gyenge hűtés van a gépben, még a 45 wattos procinak is kevés lenne szerintem, és még egy dedikált kártyát is el kéne bírnia. újrapasztázás után is pár perc alatt throttilingolt levett alsó burkolattal (kijelzőn "feküdt" a gép egy rövid teszt erejéig).[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz z0d1@Ku$ #33375 üzenetére
Nem tudom pontosan, mivel én nem láttam, de elmondásuk alapján azt hiszem teljesen sötét.
Kis asztali gép alatt mire gondolsz? Én így nagy hirtelenben összeállítottam egy mATX méretű gépet. Eszembe jutottak az ilyen kicsi, asztali, mini PC-k is, de mondjuk ár-teljesítmény/hő/bővíthetőség/javíthatóság szempontjából szerintem nem a legideálisabb. De ez már már topic témája.
-
törölt tag
az itt emlegetett gépet meghozták, már sikerült az őrületbe kergetnie, és teljesen tanácstalan vagyok.
első körben próbáltam win 10-re frissíteni, mert gyárilag samsung telefosta 20-30-40 fölösleges programmal a gyári 7-et, és szűz telepítésnél elvileg nem fogadná el a kulcsot, illetve amúgy is 10-et részesítem előnyben (közel hülyebiztos).
megvolt az upgrade, próbáltam felrakni a creators update-et, de elment a kép egy idő után, és ilyen bootloop szerű valami lett a végeredmény.
most beáldoztam a gyári recovery-t egy szűz win 10 telepítés miatt, de itt csak villogó képernyő fogad.
ilyenkor mi van?
a gyári win7-et nem raktam volna fel semmiképpen sem, mert használhatatlanná tették gyárilag a sok fis-fos háttérben is futó alkalmazásokkal, viszont a 10 nem megy fel.
a villogó képernyő viszont mintha vga problémára utalna, de nem sűrűn találkoztam dedikált kártyás notebookkal, így tőletek várnék némi tanácsot, hogy merre induljak.a legjobb közben, hogy sshd lehet a gépben, mert van 7,5gb-os partíció is, amire rakja telepítéskor az 500 megás boot partíciót. de a legjobb az egészben, hogy csak és kizárólag arra rakja, hiába particionálom és formázom, akkor is csak oda rakja automatikusan.
[ Szerkesztve ]
-
tserrof77
őstag
válasz Krystal_s #33355 üzenetére
Én utóbbi időben inkább motorolajjal olajozok. Érdemes teljesen kibontani, és a rögzítő anyán engedni, hogy könnyebben járjon.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
Vigilante
őstag
13"-os Lenovo Thinkpad. A probléma a következő: Egyik napról a másikra, a billentyűzetét használva elkezdett belaggolni gépelés közben. Betűket emiatt ki is hagy. Na már most, ha rákötök egy külső billentyűzetet, tökéletesen működik. Touch pad volt letiltva, egy ideig jó volt, aztán megint rotty. Vírusirtó nincs. billentyűszűrés kikapcsolva.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Apósoméknak van egy Toshiba Satellite (azt hiszem) laptopja. Nem mai darab már, még vmi C2D vagy Pentium proci van benne talán, meg valamilyen dedikált VGA. Az akksi már rég nem jó, csak hálóról működik. Nemrég perdig elkezdett olyat csinálni, hogy sokszor nincs kép - elmondásuk szerint. Gondolom ez vagy kijelző/szalagkábel, esetleg VGA hiba lehet. Én azt mondtam, hogy inkább asztali gépet vegyenek, mert egyrészt úgysem hordozzák sosem a gépet, másrészt közelre egyébként is szemüveggel látnak, szóval jobb lenne egy nagyobb monitor. Valamint később könnyebben javítható, bővíthető lenne akkor a gép.
Viszont a kérdés az, hogy szerintetek érdemes foglalkozni még ezzel a laptoppal, megnézetni valahol?[ Szerkesztve ]
-
Brown ügynök
senior tag
Ahoj!
Szeretnék új gépet venni (200e alatt) ezért nézegettem notebookchecken teszteket. Ki is néztem a Fujitsu A557-t. Egyetlen bajom van vele: PWM. Más gépeket is néztem és azt láttam, hogy ahol jó a fényerő, ott szinte mindenhol van pwm. Ez csak a mostani gépeknél divat vagy régen is gyártottak ilyen szar gépeke?. Van valami előnye a pwm-nek vagy csak arra jó, hogy fájjon tőle az ember feje? Szoftveresen ezt ki lehet küszöbölni vagy csak úgy, ha másik notit választok? (Pedig annyira tetszik ez a gép )
Köszi a segítséget!
-
veterán
Elvileg igen de ha gond nélkül megy róla a gép és bírja a strapát akkor az akku elektronikája nem tud rendesen kommunikálni a géppel.Próbáld meg az akkut teljesen lemeríteni majd tölteni 14-16 órát, addigra el kellene múlnia a kommunikációs hibának.Ha nem akkor az akku amit a géped mellé adtak hibás.Illetve valamelyik cella hibás.
duree54
-
veterán
-
dugo_
veterán
válasz Cimbee #33364 üzenetére
A kimenetei feszültségnek kell megegyeznie, onnantól nem tudod tönkretenni.
A probléma itt abból adódhat, hogy a gyári adaptered 170W-os, amit hordozni szeretnél pedig csak 135W-os. Szóval vagy nem is működik vele a gép, vagy töltőre dugva is folyamatosan merül, miközben az akkuból egészíti ki a szükséges naftát, vagy csak lekorlátozza magát órajelek tekintetében, mert nem tud a tápból elég áramot felvenni. (Mindez csúcsfogyasztást feltételezve).
Milyen gépről van szó, ami mellé 170W-osat kaptál?
[ Szerkesztve ]
-
Cimbee
aktív tag
Sziasztok!
Laptop adapterrel kapcsolatosan volna kérdésem.
Van egy Lenovo laptop amihez kaptam egy gyári Lenovo adaptert. (100-240V, 2.5A , 20V 8.5A) és van egy másik adapter amit hordozáshoz szeretnék használni viszont ezt egy másik Lenovo laptophoz kaptam és más az adapter teljesítménye. (100-240V, 1.5A , 20V 6.75A) ha ezzel használom a lapotopot akkor tönkre tudom tenni a laptopot és az adaptert?
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Cimbee
-
dugo_
veterán
De. Viszont ha önkisülve ücsörög az akku, akkor degradálódik közben.
Én vettem már -11%-kal is gépet, annyira nem ritka jelenség. Ha nagyon zavar, akkor 14 napon belül elállhatsz a vásárlástól (netes rendelés esetén), de lehet a következő darabot is ugyanabból a raktárkészletből fogják leszállítani...
-
fa4hu
őstag
Sziasztok!
Mennyire normális, általános, hogy egy új notebooknál az aksi wear level szintje 3.7 %? Elvileg nem volt előtte használva, a dobozt frissen bontották fel az üzletben. Egy Asus Flipbook-ról van szó, és most 10 óra felett bírja.
Előre is köszi!
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek kellene laptopot javítanom.
Tipikus LCD szalagkábel hibának tűnik. Gondoltam mielőtt szétszedném, megnézem hogy mennyibe fájhat egy kábel hozzá és....... itt elakadtam.
Egy Acer Extensa 2510 (Z5WBH) gépről van szó, és nem találok hozzá szalagkábelt. Még aliexpress-en sem.
Elképzelhető hogy van valami trükk?
Nem kell helyettem keresni, nekem elég annyi válasz ha valaki tudja, hogy miért nem látok hozzá sehol.Köszönöm szépen a segítséget előre is!
-
Krystal_s
addikt
Van egy 2-3 éves notebookom. (Dell Latitude e6230) Néha, amikor lehajtom a kijelzőt, akkor a jobb oldali zsanérnál egy ponton ad egy kis hangot. A kijelző stabil, nem lötyög, inkább szoros.
Az is furcsa, hogy nem mindig hallani ezt a hangot. Sokáig hangtalan.
A gép alap szétszedése könnyű, de a zsanérnál én nem szedném szét. Tanácsos lenne valamivel befújni?
Egyik szerelő szerint WD-40-el kéne odafújni, másik szerint az nem ajánlott és inkább műszerolajat kellene odacseppenteni.
Itt egy kép róla. Oldalról picit hozzálehet férni. -
Krystal_s
addikt
válasz Thunderzolee #33340 üzenetére
Új (eredeti) Kingston, Sandisk pendrive-ok. (4 - 64GB) Gyárilag van rajtuk NTFS.
4 GB-ig alapból mindegyiken FAT32 volt és van, de a nagyobbakon NTFS az alap. Van jó pár pendrive itthon, de még nem találkoztam olyannal, amin alapból nem NTFS lett volna. (4 GB felett) Ritkán használom őket.
Amiket te árulsz újak és alapból van rajtuk exFAT?
Persze, hallottam exFAT-ről, csak még nem volt rá "szükségem". Megszokás miatt használtam a másik 2 fájlrendszert, de megfogadom a tanácsod.Persze, hogy sok olyan eszköz van...
Win7 topik és még sok másik téma színvonaláról inkább nem mondok semmit... Szakmainak biztos nem nevezném őket. -
5letes Gábor
csendes újonc
válasz Angel2014 #33352 üzenetére
Most ellenőriztem, sem az billentyűzetét(eredeti angol, azzal a beállítással is indul, nem kell keresgélnem, hogy hol van), sem a bekapcsolt numerikus bill-jelét nem engedi használni: ugyanis sípol, tehát a bill megnyomását érzékeli, de nincs engedélyezve jelszóban.
-
Angel2014
addikt
válasz 5letes Gábor #33351 üzenetére
Kötőjel az u szokott lenni azt hiszem...vagy shift és u , de olyan nincs hogy nincs...de egyszerű nyis meg egy dos programot és nézd végig a gombokat shift és alt verióval is
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Angel2014
addikt
válasz 5letes Gábor #33349 üzenetére
Mikor be akarsz írni egy jelszót nem dob fel számokat amikor 3x elütöd? ezeket próbáltad?
12345
DEADBEEF
AAAA-BBBB-CCCC-DEAD-beef
1234-4321-1234-4321-1234
[ Szerkesztve ]
-
5letes Gábor
csendes újonc
Üdv Mindenkinek!
Elfelejtett BIOS jelszavam "van"(vagyis nincs ), mint probléma. 5 éves Fujitsu LIFEBOOK A544, Windows10, Secure Boot beállítással, nehogy konnyu legyen(nem is az ). Windows recovery DVD-t csináltam, de itt elakadtam.
Ötlet? ...vagy esetleg MEGOLDÁS?
("megelozo válasz: az újabb notebook-oknál már nem használható a "kiveszem a BIOS elemet,...éééés már megy, nem találtam reset jumpert, a korábbi Master Boot jelszavak nem jók, 3 rosz jelszó után nem ad számokat a válasz-uzenetben... )
Sajnos fontos dolgokat nem tudok megcsinálni, remélem valaki tud segíteni.
Elore is:
-
Angel2014
addikt
Egy elfelejtett jelszó miatt egy probook gépen próbáltam összezárni a bios chippet...azóta ugy jön be a rendszer hogy visszaszámol a gép...és a boot menüben nincs semmi lehetőség tök üres...
Amikor a gépkapoccsal kapargattam lehet lekapartam a nyákot is körülötte és ezért csinálja? Vagy ez még nem sérülés csak a festék? És csak félig ütöttem ki a chipet?
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Mr.Csizmás #33346 üzenetére
-solved- (cmd, diskpart kínlódás)
(freedost mbr-el új laptopra tenni, 2017-ben, inkább ne tennének rá semmit )
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
szokásos mizéria, Freedos, és GPT-vel szeretnék windows10-et tenni rá (minek MBR, ha elavult) persze sehogy nem megy, rufussal csináltam image-t, nfts, fat32, uefi+bios, stb. a próbálkozások számával csökken a hajszálaim mennyisége is telepítőben a formázásra vagy azt dobja hogy nem sikerült, vagy 0xfd.. hibát...
helpplz
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
cool13
őstag
Sziasztok!
Nem találok megfelelő topikot kérdésemre. Ha zavaró töröljétek kérlek.
Van egy Lenovo X200 gépem ebbe szeretnék egy új akkumulátort. Amiket találok, azokon 10.8V /11.1V van feszültség van feltüntetve. Ami a gépben van és rossz, azon 14.4V szerepel.
Jó lehet bele a kisebb feszültségű is? -
dugo_
veterán
válasz anonimus25 #33343 üzenetére
Szétspórolták, ezért szar minden eleme, rossz használni és szét is hullik rövid időn belül. Nem a gyártóval van gond, csak a belépő gépeit nem éri meg megvenni.
-
dugo_
veterán
válasz anonimus25 #33341 üzenetére
Felejtős az Asus X széria. Viszont ekörül már kapsz HP 250 G5-öt i3-mal, fullHD kijelzővel.
-
anonimus25
aktív tag
Sziasztok erről a gépről mi a véleményetek? Netre illetve filmre kellene, meg néha böngészős játék.
ASUS X540LJ
A majom egy okos állat aki hülyéskedik,az ember meg egy hülye állat aki okoskodik.
-
veterán
Én árulok pendriveokat, SD kártyákat, FAT32, vagy inkább exFAT van rajtuk, ami egyesiti az NTFS és a FAT32 elönyeit.
Nem tudom azok milyen penek, amiken NTFS lenne, nem az eladó által tesztelt, és ilyen módon formázott cuccokról van szó?
Teljesen természetes, h a segédprogram alapból a FAT32-re formázta, az volt a standard flashdrive eszközök fájlrendszere.
Nem tudom hallottál-e az exFAT-ről, arra már lehet 4GB-nál nagyobb fájlokat is másolni.A Win7-es topicban meg nem tudom mi lelhette őket, elég sok olyan külső eszköz van még manapság is (médialejátszók, set top boxok, navigáció, TV, autórádió, fényképező), ami az NTFS-t nem ismeri fel, ezekre mindenképp FAT-et kell rakni, és sajnos olyannal is találkozni, ami az exFAT-et sem ismerte fel, muszáj volt mindenképp FAT32-t rárakni.
Nem a gyakorikérdéseken írták azt? Ott vannak ilyen szakbarbárok.Mindazonáltal természetesen semmi baja nem lesz a pendrivenak ha NTFS-re van formázva, nyugodtam lehet úgy is használni, csak mivel az naplózó fájlrendszer, a módosításokat írja, és mivel a flash eszközök memóriamoduljainak az írási ciklusa véges, segít hozzájárulni, h előbb elérje az eszköz ennek a ciklusidőnek a végét.
Bár tény, h ez kb. ugyanúgy túl van lihegve, mint az SSD-k írási műveletek miatti elhasználódása volt egykor.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Krystal_s
addikt
válasz Thunderzolee #33329 üzenetére
"A pendrive ahogy a kolléga írta, másfajta eszköz, mint a többi usb-be dugható cucc.
Pláne ha a FAT fájlrendszert NTFS-re cserélték (ez utóbbi naplózó fájlrendszer, nem való flashmemóriákra)."
4GB-nál nagyobbak gyárilag NTFS-re vannak formázva. pl 16 és 32 GB-os penre te melyik fájlrendszert ajánlod?
Van egy kis 4 gigásom, amin egy bootolható program van és alapból FAT32-re rakta. Pár hónapja rendesen leszóltak a Win7 fórumon, hogy manapság ki használ FAT32-t pendrivera. -
ZavaBalazs
őstag
üdv!
a thinkpad E széria gariját is a TMX intézi, vagy ahhoz normális szervizháttér van, nem kell-e tartani egy ilyen szériájú gép vásárlásától?
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
bghistvan
senior tag
válasz SunMount3r #33336 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
válasz bghistvan #33335 üzenetére
Én egy nagyon hasonló kérdésemre anno ezeket a válaszokat kaptam.
Amúgy elég nehezen tudom elképzelni, hogy ténylegesen kikapcsolt állapotban bármi, tényleges adat forgalmat lebonyolító (akár 1bit-nyi írás vagy olvasás) lemeztevékenységet is végezne az adott eszköz. Hacsak nem valami spéci, direkt ilyen ficsőrös hardverről lenne szó. (Ha tévednék, javítsatok... )
A Stand-By/Hibernált mód persze lehet más kérdés, ott már lehet közre játszhat az adott OS/firmware is, bár még akkor sem valószínű...
Inkább bekapcsolt állapotnál lehetnek olyan b@na (ritka) programok/app-ok, OS vagy fw frissítések, amik sunyin pörgetik a háttérben a lemezt, akkor is, ha nem kellene. Még, ha nem is konkrét adatforgalommal, de nem hagyják leparkolni/stand-by-ba menni ésatöbbi... De a fent linkelt válaszokból kitűnik, hogy az aggodalomnak úgy általában, inkább nagyobb a füstje, sőt...
[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
válasz Thunderzolee #33329 üzenetére
Értem.....és a külső vinyókkal mi a helyzet,ha mondjuk folyamatosan a médialejátszóra vannak kötve?
(bocsánat,láma vagyok)
Gondolok itt arra,hogy ha az eszköz,amire a vinyó van kötve ,az eszköz kikapcsolt kikapcsolt állapotában is "nyírja" a merevlemezt?
Tanácsos a külső merevlemezt is a pendrive-hoz hasonlóan leválasztani az eszközről? -
SP4C3
veterán
válasz Thunderzolee #33333 üzenetére
Nem számolsz fel, mert benne van az árban...
Thermalpad meg iszonyú, főleg hogy némelyik laptopban az van a gpu-ra rakva -.-"-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
veterán
Hát csak ezekre alig kell kenni valamit, egy nagyobb tubus MX4 se drága, külön én nem számolok érte fel. A szétszakadt. roncsolódott, elhasználódott GAP padok pótlása az költségesebb, vagy a lamellák és a venti közötti réseket elfedő ragasztós fémfólia pótlása.
Vagy asztali gépeknél mondjuk a ramsüniket rögzítő kétoldalú hővezető ragasztó a videokártyán.[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
SP4C3
veterán
válasz Thunderzolee #33330 üzenetére
Sajnos én sem hővezetőpasztát kulázok így azt nekem is vennem kell, az meg nekem is zsetonba fáj, de ha kívánja, akkor hoz olyan pasztát amilyet csak akar és azzal kenem be
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
veterán
-
veterán
-
veterán
válasz bghistvan #33320 üzenetére
A pendrive ahogy a kolléga írta, másfajta eszköz, mint a többi usb-be dugható cucc.
Pláne ha a FAT fájlrendszert NTFS-re cserélték (ez utóbbi naplózó fájlrendszer, nem való flashmemóriákra).Nem lesz baja a vevőnek.
Pendriveot ha bedugod, de nem használod, akkor is átforrósodik, egy idő után érezni, demagóg leszek, de csarkítva azt mondanám, ami meg melegszik, az előbb utóbb elhasználódik.
Pendrive esetében nyilván minél kevesebbet van bedugva, annál tovább üzemel majd.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
.wantííd
tag
válasz Thunderzolee #33326 üzenetére
Nem fut semmi ilyen, Asus appok meg nincsenek fent. Szerencsére még benne vagyunk a 14 napba, úgy hogy marad az legrosszabb esetben.
-
SP4C3
veterán
válasz Thunderzolee #33324 üzenetére
A ventit külön le lehetett venni a bordákról így szépen ki tudtam tisztítani/hozzá lehetett férni. Énis szoktam pasztázni, hamár a hűtéssel vacakolok, de mikor említettem a drága tulajnak, hogy takarításnál újra szoktam pasztázni, akkor azt mondta, hogy csak takarítsam ki, végül muszáj volt pasztázni is. (fukar)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz .wantííd #33319 üzenetére
Hát pedig ez annyira nem rossz hardver, sőt, elég erősnek mondanám, nem feltétlenül kellene kétpercig szüttyögnie, mire leáll.
Nem fut valami a háttérben, ami eddig megakasztja a gépet? Valami biztonsági mentés pl?A ventivel sajnos nem tudsz mit csinálni, ezek ilyenek.
Ezen spórolt a gyártó. Egy picivel más típusú ventit raknak bele, ami nagyobb lenne, nagyobb lapátokkal, az alacsonyabb fordulatszámon is kellő mennyiségű levegőt tudna szállítani, de az tíz centtel többe került volna, így viszont elég hangos ahogy megy a hűtés.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
Ez így van, az összeállt porcicák előbb állják el a levegő útját, mint a paszta megszáradna.
De őszintén szólva nem értelek, a hűtés megbontásakor az ember hozzányúl azért a pasztához is, és érzékeli, h mennyire nedves még, vagy mennyire száraz, kell-e helyette újat felvinni, vagy nem (általában cserélem a pasztát is, ha már hűtés takarítása miatt szét kellett szedni egy gépet).
Szóval nem is tudom mit reagáljak, h hogy tudtad visszarakni rá a rossz minőségű pasztával a hűtést.NEMO1968 pedig azt írta, levegővel ki szokta fújatni a gépet, tehát elvileg nincs benne összeállt porcica, ő csak a pasztát akarta a másfél éves gépben cseréltetni, de szvsz ez maitt nem kell szétszedni.
Az már más kérdés, h kívülről hiába fújat be levegővel, azzal nem fújja ki a gépből az összegyűlt porcicát, inkább csak beljebb tolja, aztán h ott a ventilapátok mit csinálnak vele, az más kérdés; (vagy eldarálják, és kifér a lamellák között, vagy lerakódik valahová ismét).Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Tim82
félisten
válasz bghistvan #33320 üzenetére
Egy pendrive - ami tulajdonképpen ugye flash memória alapú háttértár, kicsit az SSD-khez hasonlóan, de általában kevesebb írás/olvasást bír hozzájuk képest - azért más történet, mint egy adóvevő.
Valószínűleg mindkét esetben (asztali gépnél és a médialejátszónál is) folyamatosan írta/olvasta oprendszer vagy valamilyen alkalmazás a pendrive-okat.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
bghistvan
senior tag
válasz SunMount3r #33317 üzenetére
Azért gondoltam csak ,mert anno egy pen folyamatosan be volt dugva az asztali gépbe,és idő előtt megmakkant,egy munkatársamnak pedig a médialejátszójában volt folyamatosan bedugva ,az is pár hónap alatt kifingott........ez végülis egy bluetooth lézeres egér: HP H2L63AA amit egy HP250 G5-el használok.
[ Szerkesztve ]
-
.wantííd
tag
válasz Thunderzolee #33318 üzenetére
ASUS VivoBook Max X541UJ-GQ024, emagról vásárolva.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz .wantííd #33315 üzenetére
Ha neten vetted állj el a vásárlástól.
Jópár Asust visszaküldettem már (gondolom ez is ugyanaz a széria), kenje a hajára a gyár a sz×r gépeit, meg az idióta mérnökeire, akik komolyan azt gondolták, h 2017-ben ilyen hangos ventilátorokkal majd el fogják adni a gépeiket, és a vásárlók majd elégedettek lesznek.
Már 10 évvel ezelőtt is átlag halkabb ventilátorokkal árulták a notikat.Az okozza, h az Asusnál úgy gondolták, h jólvanazúgy, hadd tekerjen a venti, az ő értelmi szintjük itt tart.
A kétperces downgrade Win10 sajátosság.
Lassú merevlemez, lassú processzor --> túl sok folyamat, amiből ki kell lépnie a Winnek, mielőtt leáll.Egyébként így távolról most megmondani nem tudjuk neked, h mi megy a háttérben, a frissítések elvileg csak párszor eszik így meg a gépet, utána már hamarabb leáll. De amúgy elég ha alvóba rakod, nem kell folyton lekapcsolgatni, onnét fel is hamarabb ébred.
Típusszám micsoda amúgy?
CCleanerrel ellenőrizd mik futnak automatikusan, és ami nem kell, azt kapcsold ki. Nincs fent pl. n+1 rendkívül fontos Asus segédprogram, amik feltétlenül nélkülözhetetlenek a gép használatához?[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz bghistvan #33316 üzenetére
Miért honnan veszed, hogy bármi gondot jelentene, főleg ha ki van kapcsolva a noti?
Bekapcsolva viszont a rádiós vevőknek -elméletileg- vannak bizonyos biztonsági kockázatai, ami révén meg tudják pár méterről hack-elni a géped. Ez a gyártótól függ, hogy adott e ki rá javítást, vagy, hogy milyen típusú az egér (és a receiver). Más kérdés, hogy erre a gyakorlatban mennyi az esély.
De magától attól, hogy benne van, még nem lesz semmi baja. De a wireless egereken szokott lenni kikapcsoló gomb is és még az elem se fog véletlenül sem merülni.
-
bghistvan
senior tag
Mi a véleményetek arról,hogy a wireless egér stick-jét folyamatosan benne lehet hagyni a laptopban,ha ki is van kapcsolva akkor is?
Egészséges ez vajon,vagy hordoz magában hiba lehetőséget a gépre nézve? -
.wantííd
tag
Egy nemrégiben vásárolt Asus laptop zúg, pontosabban a ventilátorok elég magas fordulatszámon mennek, továbbá a gép kikapcsolása több mint két percet vesz igénybe. Ötlet hogy mi okozza? Vigyük vissza?
-
-
SP4C3
veterán
válasz Thunderzolee #33311 üzenetére
Nem is a pasztázással szokott (előbb) lenni a gond, hanem a trágya hűtéssel, bezabál porcicákból és elzárja a levegő útját a hűtőbordák közt. Meg általában hamár gatyábarázás és nem tudja mikor lett a paszta cserélve, akkor kicserélik azt is, biztos ami biztos alapon. Volt már olyan, hogy kitakarítottam de nem pasztáztam újra és összerakás után a file-okat másoltam vissza hálózaton a notira, és már akkor throttlingolt a szerencsétlen, mert be volt száradva. (hűvös levegőt fújt )
-
veterán
-
tserrof77
őstag
válasz SunMount3r #33306 üzenetére
Én 6000Ft-ért csinálom (nyugta/számla) MX pasztával.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
NEMO1968
őstag
válasz SunMount3r #33306 üzenetére
Szia!
Szerintem kèrdezz rà.
Àltalàban 5k szokott lenni, lehùzòsabb szervizekben akàr 8-10k is lehet.
Mondjuk a dràgàbb helyeken lehet hogy a munka is minösegibb.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Nemsokára szeretnék egy full szervizes takarítást/újrapasztázást elvégeztetni a 2011-es R528-as Samu notimban. Mennyi a reális ár ezért egy szervizben? (Magam is megcsinálnám, de félek az apró alkatrészektől/illesztésektől, hogy visszaszerelés közben eltolok valamit, meg még soha nem szedtem szét notebook-ot.)
-
Papooo
senior tag
válasz ZTE_luky #33304 üzenetére
Nagy az esély, hogy az Asus ATK drivered szórakozik. Érdemes újra feltelepíteni. (Legalábbis körbeguglizva más G56 tulaj is szívott már ezzel a hibával)
Két másik Asus típussal már én is belefutottam touchpad problémába, mindkét esetben a driver volt a hunyó.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok, Asus G56JR CN145D típusú gépem van, 3 éve, 2014 szeptemberében vettem, Eddig semmi probléma nem merült fel a géppel kapcsolatban. A kora miatt az akkumlátor teljesen elhasználódott, ezért mindig hálózatra kell kötnöm a gépet. Ma délben is hasonló volt a helyzet, be volt dugva a töltője, és belerúgtak a gép tápjába, ezért kicsúszott a csatlakozó a portból, és a gép azonnal kikapcsolt. Valószínű, szinte biztosnak tartom hogy a meghibásodást vagy a hirtelen áramkimaradás, vagy az alaplap megrántása okozta. A touch paden és a billentyűzeten vettem észre eddig, hogy periódikusan nem érzékelik a mozgást, illetve a billentyűk leütését. USB-n csatlakoztatott egérrel és billentyűzettel ez a hiba nem áll fenn, és kipróbáltuk két operációs rendszer alól, és mindkettőnél hibás volt, driver letörlését követően sem oldódott meg ez a probléma. Tudtok segíteni ezzel kapcsolatban, mi lehet a probléma? Hardveres gondról van szó, ugye?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Asus vivobook S15 Intel i7 1165g7 -16gb ddr4 512 ssd-iris xe graphic
- Dell XPS 13 9310 Prémium notebook (i5-11.gen, 4267 MHz DDR4 memóriával)
- Toshiba Satellite C660 core i3 laptop
- HP Elitebook 735 830 G7 G8 gyári billentyűzet háttérvilágítással + palmrest
- Dell XPS 15 9500 (10.gen.i5/512GB SSD/8GB RAM)