- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
BUZZLGHTYR
senior tag
vanegy hp probook g2 470 gépem de a drivert nem tudom felrakni, a vga ét. win7 miatt lehet?? valami open gl 2.0 át ír ki hibának miaz?
-
ArGab
őstag
Van itt valakinek ötlete mihez tudok kezdeni 4 teljesen beszorult csavarral?
A héten tűnt fel hogy kitüremkedett a touchpad, erre most mikor szétszedtem ez fogadott: [link]
Az akku teljesen fel van puffadva. 5 kicsi csavar tartja a helyén de csak egy jött ki, a többi menthetetlenül szorul. Hiába próbálkozom, csak a menet megy szét. -
Papooo
senior tag
válasz pékember08 #32991 üzenetére
Az N-es és U-s intel procik az alaplapra vannak forrasztva, nem lehet őket kicserélni.
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
pékember08
csendes tag
Üdv mindenkinek.
2 hete vásároltam egy Toshiba c50-b-14d notit.
A gyári cerka procit szeretném lecserélni.
De sehol nem találok leírást mekkora a legnagyobb proci amit bele dobhatnék.
Ez a gyári N2830 cerka elég gyenge!!!!Köszike előre is
-
NEMO1968
őstag
válasz mcwolf79 #32982 üzenetére
Viszont vedd figyelembe,hogy ha asztalikènt hasznàlod a notit, akkor a benthagyott akku szünetmentes tàpkènt funkcionàl.
Àramszünet, vagy egy vèletlen töltökiràntàs esetèn megmenthetheti a munkàd,vagy akàr hardvert is.
Jòmagam is ìgy hasznàlok notit.
Havonta egyszer lemerìtem az akkut,feltöltöm.
Kèsz!
Semmi baja.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
choco01
addikt
Hali.
Van egy Dell Inspiron 7520-as laptopom, 4-5 éves lehet, semmi baja nagyon megvagyok vele elégedve, de az akkumulátora elgyengült kb. fél éve, olyan 20 percet bír maximum!
A kérdésem hogy hülyeség nagyobb de gyári Dell akksira cserélni? Konkrétan ezt a 9 cellásat néztem hozzá.
Gyári 4400mAh-ssal bírt olyan 4 órát kb. talán ezzel tudna egy 5-6 órát az nekem bőven elég lenne!
Szerintetek érdemes?Kárt nem kéne hogy tegyen ugyebár..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
gabriel26
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problemam, hogy van egy razer blade stealth laptopom egy 256gb-s samsung pm951-es m 2 ssd-vel. Kicsereltem egy samsung pro 1tb-ra es rohadtul nem latja biosban...
Valami otlet esetleg? -
natë
nagyúr
Régi ASUS X54L-t érdemes bővíteni? 2 Gb ram, Pentium procis, bűn lassú...
-
veterán
válasz mcwolf79 #32977 üzenetére
Nem töltödik folyamatosan, mivel inteligens elektronikája van a mai akkuknak és általában 90 százalék alatt indítanak csak töltést.Ha 100 százalékon van akkor nem vesz fel semmit.Egyébként az akku élettartalmát jelentösen javítja ha az akku állandóan 40 és 80 százalékos töltötség között tárolodik.Ilyenkor a legkisebb az önkisülése.
[ Szerkesztve ]
duree54
-
natë
nagyúr
Sziasztok, DELL E6330-ra mi a jobb választás, Win 7 vagy 10?
-
haromegesz14
aktív tag
válasz mcwolf79 #32977 üzenetére
Erről eléggé megoszlanak még a gyártói vélemények is. Ha újabb modellről van szó, nem okoz gondot neki ha folyamatosan töltőn van. Túltöltés elvileg nem is lehetséges. Teljesen lemerített állapot nem tehet neki jót. Persze az aksik véges töltési/merülési ciklussal rendelkeznek.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
mcwolf79
veterán
Üdv!
Ha folyamatosan hálózatra van dugva a noti az árt az aksinak?
Nem a túltöltés miatt, hanem az élettartamát nem rövdidíti,hogy folyamatosan töltődik?Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
Kbali
nagyúr
válasz haromegesz14 #32964 üzenetére
Lehet, hogy haldoklik a VGA.
-
hawrlantb
tag
válasz KubanitoS #32972 üzenetére
A cpu-z program az jó ötlet volt! Azt írja, hogy csak az egyes foglalatban van memória. A gépet azért nem szedhetem szét, mert akkor a kiterjesztett gari az ugrott
Az biztos, hogy jót rendeltem. Úgyhogy marad az, hogy vagy rosszul rakták bele a modult és nem érzékeli vagy elfelejtették
Köszönöm a segítséget!!
-
KubanitoS
veterán
válasz hawrlantb #32971 üzenetére
Hello!
CPU-Z program kiírja, hogy melyik foglalatba milyen memória van.
Amúgy elsőre nekem az ugrott be, hogy a "szaki" 32bites Windowst telepített a gépedre, ez csak 3,5 gigáig tudja lekezelni a memóriát. Ha rossz lenne a memóriamodul, akkor vélhetően el sem indulna a gép.
Amúgy ilyen Y700-ast lehet án kapni 4 giga memóriával is. Nem te nézted be? Mi a pontos típusjele a gépnek?
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
hawrlantb
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem
Szóval vettem egy Lenovo y700-as naotebookot. A problémák ott kezdődtek, hogy nem voltam otthon, és így mással kellett feltelepíttetnem. Megjött a gép és akkor látom, hogy az elvileg benne lévő 8gb ramból csak 4et lát.
A kérdésem az lenne, hogy megbontás nélkül hogy tudnék megbizonyosodni róla, hogy benne van a második 4gb ram is illetve, hogyan tudnám utólag telepíteni?
Próbáltam ugye a rendszerinfóknál, a parancssorba a wmic memorychip parancsokkal illetve keresgéltem a biosban (ez utóbbi semmilyen sikerrel nem járt), de mindegyik csak 4gb-ot jelez.
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
tserrof77
őstag
válasz Lallerboy85 #32968 üzenetére
Régebben a finom masszírozós módszer a hiba kialakulása után néha megoldotta a problémát. Ellenben mostanában ez már nem szokott beválni...
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
marquuard
veterán
Sziasztok! Remélem jó helyen teszem fel a kérdést. Ahogy a nagyított kép is mutatja, van egy beragadt pixelem/subpixelem, ami zölden világít. Ezzel lehet valamit kezdeni? Működhetnek a gyors RGB színváltós videók? Köszönöm előre is!
PSN ID: marquuard
-
w.miki
veterán
bocsi, melyik a notebook beárazós topik?
vagy ide írjam be? hirdetést linkelhetek, vagy csak a szöveg?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Tim82
félisten
válasz beherit #32961 üzenetére
A Te T420-adnak is van az említett HP 3D DriveGuard-hoz hasonló szolgáltatása (Active Protection) bekapcsolt állapotban.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Kbali
nagyúr
válasz haromegesz14 #32960 üzenetére
VGA drivert raknám újra - win csökkentett módban meg tudod nézni esetleg, ott van-e kép?
-
haromegesz14
aktív tag
Adott egy régebbi Lenovo noti (pontos típust hirtelen nem tudok mondani), aminek a kijelző nem ad képet alapjáraton, sima háttérvilágítás sincs. Külső monitoron van kép, illetve live ubunturól bootolva az eredeti kijelzőn is megjelenik a kép, de csak ha továbbra is rá van kötve a külső monitor. Ötletek?
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
marquuard
veterán
válasz bandi0000 #32955 üzenetére
Touchpad nem ébreszti a gépet, tettem vele egy próbát, billentyűkre szintén nem reagál.
(#32956) Papooo: Teszek egy próbát a letörléssel. Nem értem minek raktam fel, SSD van berakva, optika helyén meg HDD van, ahol gondolom nem érvényes ez a drive guard.
-
Gyuree91
tag
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/asus/k61ic-jx146d-p40517281/
Ez a gép elég retro de mennyit érhet most..?
Ha nem lenne elektromos áram, gyertyafénynél kellene tévéznünk... :)
-
marquuard
veterán
Egy elég fura problémám van nekem. Adott egy HP Elitebook 8570p. Alvó állapotba helyezem (fedél lecsuk), elalszik annak megfelelően, ahogy Windows-ban beállítottam. Megemelem a laptopot, arrébb rakom, vagy elég egy ütődés oldalról és automatikusan felébred a gép, pedig a fedél továbbra is le van csukva. Ez valami biztonsági feature, vagy valós probléma?
-
Gallac
senior tag
Sziasztok,
ASUS X550C típusú notinál Win7 alatt, hogyan lehet a touch padot ideiglenesen kikapcsolni?
thx Gall
''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''
-
Met
nagyúr
Köszi, a YT még nem állandósult mint keresési felület az agyamban, úgy mint a google.
20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Van nálam egy Lenovo ideapad 110-15IBR, hogy kell kiszedni az akksit belőle? Ha ki lehet egyáltalán.
A használatijában nem találtam.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
válasz #28752640 #32937 üzenetére
Mivel a laptopok egyenfeszültségről üzemelnek, de a monitorok is legfeljebb az 50 Hz-es hálózati feszültségből készítenek maguknak megfelelő jelszintű (általában 50 V alatti) DC táplálást, a CCFL-es (fénycsöves) háttér világítás által igényelt nagyfrekvenciás szinuszosan váltakozó, jóval nagyobb jelszintű (bizonyos esetekben akár néhány kV) feszültséget az inverter segítségével állították elő. A LED-es háttér világítás már egyenfeszültségről működik (így oda nem kell inverter), illetve PWM-es fényerő változtatás esetén oszcillátorral előállított egyedi (változtatható kitöltési tényezőjű, de továbbra is törpefeszültségű) négyszög jelalakról.
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
Sziasztok!
Létezik Toshiba notikhoz a Lenovos Power Managerhez hasonló szoftver Win7 alá? Ez egy olyan program, amiben az akkumulátorral kapcsolatos okosságokat lehet beállítani. -
törölt tag
válasz cinemazealot #32936 üzenetére
Nem oly rég még nagyon menő volt. Mi történt azóta?
Nem jó? -
válasz #28752640 #32934 üzenetére
Ha az a gép még garanciás, akkor nagy valószínűséggel már LED háttérvilágítású a képernyője, amiben nincs inverter. Az imént belinkelt képernyő is LEDes, tehát ehhez sem fog kelleni inverter, viszont nem IPSes. Kérdés, hogy ezt az IPS dolgot mennyire akarod erőltetni.
-
törölt tag
válasz Papooo #32930 üzenetére
Esetleg ez full hd ban?[link]
Annak lehet jelentősége hogy ha eddig nem ips volt és most meg ips t tennénk bele? Kellene akkor mást is cserélni? Most hirtelen nem jut eszembe annak a kis kütyünek a neve ami szintén a monitorba van építve és a panelt vezérli. Esetleg akkor a panel vezérlőt is cserélni kellene?
[ Szerkesztve ]
-
Papooo
senior tag
válasz #28752640 #32929 üzenetére
Ebayről rendelj.
Egy hét alatt megjön angliából a vadiúj nullkilométeres kijelző bombabiztos csomagolásban.
Az a vicc, hogy annyit esett az új kijelzők ára, hogy a hardveraprón drágábban lehet megvenni a gépből bontottakat.[ Szerkesztve ]
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
törölt tag
Van egy garanciás Acer aspire e5-575g-52y7, aminek elrepedt a kijelzője. Mivel garanciálisan nem cserélik, nagyon drágán cserélné a szervíz 50-60 ezer körül. Ezért úgy döntöttünk hogy sz@runk a garanciára és itthon megoldjuk. Mivel régebben asus notimban már cseréltem ezért ezt is megoldom valahogy.
A kérdésem az lenne hogy hol lehetne bele venni kijelző panelt a legolcsóbban, esetleg jó állapotú használt is érdekelhet. -
iltirisz
csendes tag
-
prannk
őstag
Hali. Notebookomat összekötöttem hdmi vel a tv vel. rámentem a csak a második képernyő és mintha nem full hd ba jelenne meg a tv én. De ha arra megyek,hogy kiterjesztés akkor viszint full hd úgy néz ki viszont akkor megy a notebook képernyője is amit nem aakrok. valami tipp?
-
tserrof77
őstag
-
iltirisz
csendes tag
Sziasztok!
Hogy tudnám megnézni, hogy normálisan megy-e laptop ventillátora?
Most valamiért nem akar felpörögni és melegszik is a gép. -
Angel2014
addikt
Sziasztok! Lenne egy hp 450 amin elfelejtett bios zár van Hp nem nyitja mert nincs meg az igazoló papírjai...
Mivel a boot menüben az usb ki van kapcsolva usb-ét nem ismeri fel bootolásnál...
Ezzel a progival elvileg ki lehet nyitni...NDBMIFIT
Kérdésem az,hogy lehet valahogy kényszeríteni usb-és bootolást...ha nem valaki elmagyarázná hogy lehet win10 64bit alá ezzel [link] a progival egy dosos boot lemezt csinálni? Vagy esetleg aki ért hozzá nem csinálná meg nekem?
Vagy esetleg mit lehet csinálni ilyenkor..? Nyitott már valaki probokot?
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
dugo_
veterán
Mennie kéne.
Maximum digital resolution: 2560 x 1600Ezt pedig már egy HDMI 1.3-on is ki lehet küldeni monitorra. Azért próbáld ki, mielőtt 100ezres költségekbe vered magad, pont az elmúlt hetekben volt egy anomália, ahol az UWFHD felbontás nem ment ki hasonló ATI-s notin, pedig elvileg minden stimmelt.
[ Szerkesztve ]
-
tag
HDMI-n lehet-e külső monitort FHD-nál nagyobb felbontásban használni? Laptopban AMD HD6770 vga van.
-
spyduck
nagyúr
válasz Lallerboy85 #32914 üzenetére
Ez a cikk úgy született, hogy egy laptop akkumulátorokat gyártó cég vezetőjével készült interjú: [link]
laptop tesztelő, köztük akkumulutár tesztelő programot pedig itt találsz: [link] - cikk vége
[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
Az adott energiaséma beállításainál tudod szabályozni, hogy a gép hány százalékos töltöttség esetén mit csináljon. Gyárilag az akkuvédelem miatt 5%-nál kikapcsol a gép.
-
spyduck
nagyúr
Ezt hol mondtak neked?
-
Lallerboy85
tag
Hali!
Amikor megvettem a notebookot azt ajánlották, h az akkumlátornak 20-80 százalék közt a legideálisabb lennie...ill hetente vagy 2 hetente 1x merítsem le 5 százalékra, és feltölteni 100ra!
10százalék alá sosem hagytam, viszont mai nap levittem 6 százalékra, mondom rákapcsolom a töltőt, erre abban a pillanatban kikapcsolt a gép!!!...Nemértem h ez mi lehetett? 5százalék könyékén már kikapcsol a gép??? Na most ajánlott ez h néha eddig lemeríteni v nem???-hisz olyan források is vannak h nem érdemes kikapcsolást megvárni mert ez nem jo az akksinak...
-
tserrof77
őstag
-
Papooo
senior tag
válasz bandi0000 #32902 üzenetére
Zavaró (pl túl sok környező wifi hálózat ugyanazon csatornán) vagy gátló (pl fal) tényezők?
A fallal nem lehet mit kezdeni, de ha túl sok környező hálózat van egy csatornán, és az kavar be, akkor egy kevésbé terhelt csatornára való átállással meg lehet oldani a gondot.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
bandi0000
nagyúr
válasz bandras54 #32901 üzenetére
köszi
még egy kérdés, frissen telepített GL552VW a feladatkezelő szerint semmi nem használja a netet, a letöltés mégis lassú wifin, pl egy drivert kezdtem letölteni alig töltött pár 100 kb-al, aztán megállt, elkezdte megint de akkor csak 30kb-al kb, gépen meg 2 mega fölött stabilan töltötte
Xbox One: bandymnc
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Gitáros topic
- Asszociációs játék. :)
- Küszöbön a Galaxy A-széria generálfrissítése
- OpenWRT topic
- Akciókamerák
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X13 Gen2i 27% 13.3" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple MacBook Pro 2020 M1 16GB , 512GB , retina 13 col
- Lenovo ThinkPad L490 i5-8265u / 14" FHD IPS / 8GB / 256GB m.2 SSD / jó akku / jogtiszta win11
- DELL LATITUDE 7280
- HP Elitebook 2540p eladó (12", i5-540M, 4 GB RAM, 120 GB SSD)
- Lenovo T495 Ryzen 3300u / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD /IPS full HD / kamera
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest