Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Win10...évek óta működő asztali gép. Pár napja nem hajlandó magától (30perc tétlenség után) alvó üzemmódba kapcsolni. Ha én küldöm alvó módba...az megy neki.
A monitort kikapcsolja de a gépet nem. Mi lehet a gond? Háttérben dolgozó nyomorúság? Megnéztem a task manager-t sehol semmi gyanús.
Energiabeállítási dolgok változatlanok.
Ami még érdekes jelenség: Este elindítok 2-3 sorozatrészt - közben elalszom - és a gép ugye eddig magától leállt. Most meg ha így teszek, akkor éjjel arra kelek hogy a monitor is világít, olyan mint ha csak simán leállna a videó. Tehát amit fent írtam, hogy a monitort kikapcsolja, csak a gépet nem...az csak akkor érvényes ha totál alap állapotban hagyom a gépet 30 percig.
Merre haladjak a megoldás útján? Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz szabesz0524 #140793 üzenetére
AMd-nél nincs ilyen.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
BitRider
senior tag
-
szabesz0524
csendes tag
Sziasztok!
Egyik pcx összeszerelős videóban elmondták, hogy ha a z790 alaplapban a legfelső m.2-be raknak ssd-t akkor az alatta lévő pci-e slot sebességét lefelezi. Nekem ugyan AM5 lapon van (asrock b650e riptide) és a kis könyvében ilyet nem véltem felfedezni, azért mégis csak érdekelne a véleményetek. Más lapok esetében is lehet erről szó? Van esetleg program ennek a kimérésére?
Köszönöm
Jogi megfogalmazás: Az oldalon megjelent képek, videók, írások a véletlen művei! Ha bármely egyezés lenne élő, halott, vagy élőhalott emberekkel akkor az kizárt dolog mert nem tudom!
-
Teasüti
nagyúr
válasz prolad #140788 üzenetére
Egyik se hi-fi minőség. De felteszem ez nem is szempont esetedben igazán. Átlag felhasználó kétlem, hogy hallana igazi különbséget. Profi cuccokkal és trenírozott füllel talán, de amúgy szinte elhanyagolható átlag/gamer fülesekkel. Ha fel kell tenned ezt a kérdést, akkor felteszem te nem hallottál különbséget.
Marad a praktikum: a monitor egy külső DAC-ként funkcionál itt, szóval ha messzebbre kell vinni a jelet (nálam pl 5 méter van a PC és monitor között), akkor lehet vmi haszna. Cserébe le kell mondani az alaplapi hang kodek extra szolgáltatásairól - ha van még manapság vmi extra... Én már évek óta USB DAC-ozok, fogalmam sincs mennyire van megcsonkítva az alaplapi kodek. Mivel nincs hardveres gyorsítás már XP óta, ezért ha jól tippelek, akkor manapság talán csak a gyárilag mellékelt Dolby licenc érhet még vmit (ha van). Igaz, az szoftveres és elvileg bármelyik hangkimeneten bekapcsolható.
Én próbáltam már a fülesemet USB DAC-on és monitoron is. Egy belépő szintű Sennheiser fülessel én nem véltem felfedezni szignifikáns különbséget. Igaz, nem is vagyok audiofil.
Szóval ha nem kritikán aluli búgó szar a monitor audio kimenete, akkor eléggé transzparensnek kéne lennie ahhoz, hogy mindegy legyen.A digitális átvitelnek lehet még előnye. Mint esetemben is, nálam 5 méter USB kábel végén van a DAC. Vagy monitor esetén ugye digitálisan megy át a hang is.
Jobb megoldás annál, mintha ki kéne húzni a Jack kábelt 5 méterre. Ki tudja milyen zajt szed össze az analóg átvitel ekkora hosszon. Szóval ez is még szempont lehet.
De ezek is olyan apróságok, hogy amíg a felhasználó pl nem veszi vissza a Windows hangmixerben az előerősítést kb 15 dB-vel, addig a torzítással vághatja haza a hangzást, kimenettől függetlenül.[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz HoaryFox #140790 üzenetére
Pedig van különbség utóbbinál is. Lehet nem mindegyik monitornál, de nekem a régi LG monitorom is van jack csatlakozó. Össze is kötöttem AUX csatlakozón keresztül 5.1-es hangrendszerrel. Működni működik, de semmit sem tudsz állítani hangminőségen, csak a hangrendszer kezelő részén, viszont alaplapra kötve ugyanúgy AUX és jack a gépben már az alaplapi hangvezérlőn is tudod finomhangolni.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
HoaryFox
Topikgazda
-
prolad
addikt
Sziasztok,
Úgy általánosságban van különbség hangminőségben az alaplap és a monitor fülhallgatókimenete között? -
mezis
félisten
válasz Aftershock11 #140786 üzenetére
Üdv.!
- SSD állapota? (Hard Disk Sentinel)
- PEN drive-ról indítva egy Linux-ot? (Minden SATA lehúzva)
- Csak az egyik RAM-al?[ Szerkesztve ]
mezis
-
Aftershock11
csendes tag
Üdv,
Nem tudom hogy jó helyre írok-e, vagy van-e erre külön topic a fórumon belül...kérlek igazítsatok útba, ha rossz helyen járnék.Adott egy pár éves gép (ASUS ROG B250i, i7-6700, 2x8GB HyperX Predator DDR4 3200MHz KIT, 2 NVMe SSD (SK Hynix PC401 - rendszer, TOSHIBA - minden más), ASUS STRIX GTX 1070).
Már talán több mint egy éve, hogy a beépített Bluetooth meghalt az alaplapon (egyszerűen nem látja már semmilyen rendszer). Talán azóta vannak a problémáim is, bár ezt nem tudom megerősíteni.
Néha előfordul 1-2 BSOD (amennyire meg tudom ítélni, viszonylag generic hibák, nem mutat konkrétan erra, vagy arra), ami már önmagában gond, viszont ennél is gyakoribb, hogy random elmegy kép, felpörög minden ventillátor (konkrétan max fordultra, a hangjából ítélve) és nincs tovább. Ilyenkor power button nyomva tart pár másodpercig, kikapcsol és vissza is lehet kapcsolni. Ilyenkor nyilván BSOD dump sincs.Erdetileg Windows 10/11-et használtam. Pár hete próbaképpen felraktam egy Fedora-t, de az alatt sokkal hamarabb előjött ugyanez a probléma. Most ismét Windows 11 van fent, de sokkal gyakoribb a probléma előfordulása mint a Fedora-val való próbálkozás előtt, ami érdekes. Fedora-val kb használhatatlan volt, bár most sem áll ettől messze.
Ugyanakkor foglalmam sincs mi lehet a gond. Volt, hogy sima letöltés közben (játék, 100GB+) meghalt többször, máskor nem volt semmi. A minap 1 órát Forza-ztam gond nélkül, de a Starfield egy perc után crashelt többször is. Ugyanígy netezés és random, nem túl intenzív dolgok közben is simán előfordul, hogy fagy a rendszer.
Hajlok rá, hogy az alaplappal lesz valami és akkor végülis megoldás lehet, hogy azt lecserélem, esetleg közben platformot váltok AM4-re (5600X egész jó upgrade-nek tűnik, még a RAM is egész jó hozzá, ha minden igaz) - de ez is csak akkor vállalható megoldás, ha biztos, hogy az alappal van gond. Ugyanakkor, ha van más megoldás (e.g. kikapcsolom a WiFi modult teljesen, mert talán ugyanazon a kis lapján van mint a BT, vagy updatelek valami drivert), akkor inkább megtartanám a gépet így ahogy van.
Amíg ezt írtam, addig is megtörtént a fagyás 2x...
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz kisselandras #140784 üzenetére
A gép egy dolog, a másik lényeg meg az áram. Bőven elég az is, ha nincs megfelelően földelve, vagy volt egy spike valami miatt (a szomszéd feldugta töltőre az új megavibrátorát, vagy egy jó húsban lévő katica rövidre zárta a közelben a magasfeszültségűt, ilyesmi), amit a táp nem fogott meg.
Ha meg egy kis viharocska szaladt át az egy óra alatt 1-2 szerencsétlenebbül becsapódó villámmal, akkor meg örülhetsz, ha csak egy alkatrészed távozott. Még barkochbázni se tudnánk ennyi infóból.[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz kisselandras #140782 üzenetére
Proci nélkül nem is fog indulni.
CPU és 1 db memória modul legyen benne .
Ha a CPU-ban van VGA rész , akkor úgy ha nincs , akkor a kép miatt a VGA is legyen benne.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
kisselandras
senior tag
Üdvözlet urak
Lenne egy gyors kérdésem
Mikor el mentem ment a gép mire haza értem 1 órára rá se kép se hang még az alaplapi led se ég csak fel villan 😁 táp Corsair rm650x az alaplap meg GIGABYTE B450 AORUS M
Minden le van húzva proci videokártya hűtés stb
Valakinek ötlet?[ Szerkesztve ]
Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
BitRider
senior tag
Mit jelent a hivatalos? Hanyas verzió, milyen kártya alá és honnan töltötted le?
Az asztal jobbklikkes menüjében hogy néz ki a Nézet rész?
Tudsz mutatni egy programlistát? Ezzel a legegyszerűbb exportálni: UninstallView
Itt van belőle egy neked beállított verzió, amiben csak a név és a verzió oszlopok vannak bejelölve, illetve a megfelelő TXT formátumba exportálja a listát.Teendő: kijelölöd mind (
Ctrl + A
) és elmented (Ctrl + S). A tartalmat meg bemásolhatnád ide. Illetve milyen hack progikat alkalmaztál (bármilyen tweaker app stb.)?[ Szerkesztve ]
-
p2pp
őstag
[kép]
Vmi rendszeresen szétk....a az asztalomat.
Hol tudom ezt beállítani?
Az ikonokat totál széthúzza sajnos.Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
Cs1csó
félisten
válasz Marci112233 #140774 üzenetére
Ez jó hogy szóba került: a ventilátorok lapátját én is kiékelem, erre egy hurkapálca szerűséget rendszeresítettem.
Durva de nálam is van 6 db ventilátor a PC házban: 2 ház ventilátor, 1 a tápegységben, 1 a CPU toronyhűtőn, 2 pedig a VGA-án.
Még a router-em felületébe is beszorul a por azt is ki lehet fúvatni. -
Marci112233
addikt
válasz Cs1csó #140771 üzenetére
Tanúsítom hogy egy kompresszor jó ha van kéznél. Jómagam ebben szerencsés vagyok mert mezőgazdasággal foglalkozunk így van egy fél ipari Fini kompresszorunk 50 literes tartállyal. 8 bár nyomás fölött fúj le alapból, de max 4 bárral fújom a gépet ami mindig elég volt eddig, persze ventiket mindig megakasztom valamivel mikor annak közelébe fújok. Annyi hogy mivel ugye nagy a kompresszor inkább én is a gépet viszem át hozzá.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
BitRider
senior tag
-
Cs1csó
félisten
Igen, ha van. DE ha nincs semmi akkor ennél a 23k-s körüli cuccnál nem tudok semmi jobbat. Nekem még nincs mert kb. 3 havonta átslattyogok a hónom alatt a szomszéd garázsába és ott van kompresszor kifúvatom és kész.
DE egy ilyen eszköz KELL egy háztartásban: billentyűzetet, PC-t, egeret de akár egyéb elektronikai cuccot pl. erősítő, tévé stb. bármi aminél van lamella ahol bemehet a por és az be is fog menni.
Legutóbb átvittem a notebook-ot is - leszedett hátlappal - a réz radiátorai tele voltak porral, a billentyűzet is, vittem át egy pc-s billentyűzetet is na az is durva volt.De ahogy említette a hozzászóló, hogy macerás fárasztó de pl. egy pumpa is megoldja.
-
Cs1csó
félisten
válasz BitRider #140768 üzenetére
Kompresszert.
Ennél jobb nincs ár/érték arányban: [link]
Az a baj hogy a kicsi olcsók 12V-osak, vagy pl. akkusok de akku nem tartozék.
A Lidl-ben volt nemrégbegy akkus 12k huf körüli áron, bár lehet akku ahhoz sem volt de ma már mindenkinek van otthon Parkside akkus terméke és azok akkujával is haaználható.
-
BitRider
senior tag
válasz BitRider #140593 üzenetére
Visszatérve a szerintem kötelező és jópofa számítógép szerelős toolkit-hez...
A rendes nyomású levegő mindig hiányzott, de még nem invesztáltam semmibe , eddig megoldottam műhelypumpa + labdafújó tűszelep meglepően erős, de fárasztó kombinációjával.
Nézegetem az elektromos kancsó méretűt, de nem győz meg, a röhejes wireless fújóka pedig még kevésbé. Az első, amiről azt gondolom, hogy képes megfelelő nyomást leadni, az meg akku nélkül 40 ezer, a Makitáé már 55. Újratölthető sűrített levegős spray-t meg 29-ért találtam csak.
Ezek után ti mit javasolnátok? Kompresszort nem szívesen vennék.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz alratar #140759 üzenetére
Vagy fordítsd meg a tápot, hogy a belülről szívja a levegőt! ...Már ha jó amúgy a szellőzése a háznak és van legalább 2-3 darab 12 centis venti az elején, ami befele nyomja a levegőt. Normális mesh házaknál ez alap. Az a lényeg, hogy legalább ugyanannyi, vagy több nyomja befele, mint ami kifele, hogy meglegyen a pozitív nyomás (a por miatt).
[ Szerkesztve ]
-
sarizsolt77
friss újonc
Szervusztok.
Egy Synology DS 1618+ NAS-al összefüggésben kérnék tanácsot.A NAS hektikus időközönként leáll, mintha nem lenne előtte UPS és áramszünet lenne, majd egyből újra is indul /ez az alapbeállítása/. A NAS előtt egy új APC szünetmentes van. Előtte egy másik szünetmentes volt, de annál is ezt csinálta. A szünetmentes 1000 VA-es és teljesen feltöltött.
Van valami tippje valakinek, hogy a szünetmentessel védett NAS miért áll le?
A hibaüzenet: "A(z) DiskStation1618 eszközön hiba történt, és az elmúlt 24 órában kétszer vagy többször nem megfelelő módon állt le. Ez súlyos adatvesztést okozhat.
Határozottan javasoljuk az SNMP vagy egy USB-s UPS használatát a készülék és az adatok megóvása érdekében, ha még nem használja ezeket az eszközöket. Forrás: DiskStation1618"
Köszönöm -
veterán
válasz Cs1csó #140758 üzenetére
Gégecsővel az a baj, hogy az zárt, ez a flexibilis cső pedig félig nyitott, tehát szabadon vesz ki és ad hozzá kábeleket tetszés szerint.
Van még ilyen kábelcsatorna is, irodában láttam ilyet: [link] Ez nyitható és zárt is egyszerre, viszont kell neki a hely, meg lehet, hogy a falra is fúrni kell. De van benne olyan, ami lapos és nem zavaró. [link]
De a leg-leg-legolcsóbb megoldás szerintem az, ha veszel egy 100 darab kábelkötegelőt, meg ilyen öntapadós kábelrögzítőket: [link] . Ezt a számítógépes asztal alá felfogatod kötözővel és kész a történet.
Persze most csak a gazdaságossági oldalt néztük, nem az esztétikait.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
alratar
addikt
Sziasztok,
Remélem, hogy jó helyen teszem fel a kérdésemet, ha nem töröljétek.
A számítógépem közvetlenül a padlószőnyegen van. Valahol olvastam, hogy ilyenkor érdemes számítógépház alá egy bútorlapot tenni a jobb szellőzés és a kevesebb por miatt.
Igaz lehet ez?10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
BogyóBP
addikt
válasz Cs1csó #140754 üzenetére
Ez ilyen flexibilis kábel cső. [link] Egész pontosan ilyen. Amúgy a használata pofon egyszerű és a be helyezés is szóval egyenlőre marad ez.
Valamo jobb fele asztal van ami 100cm széles csak? A 110-120 már kurva sok nem fér beASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
mhn
tag
Sziasztok!
Olyan dp - mini dp kábelt keresek, aminek a sima dp-s vége nem "gombos". Simán csak ki lehet húzni, mint bármi más kábelt. 1,5 - 2 méternél nem kell hosszabb.
Keresem egy ideje, de erre sajnos nem tudok rászűrni egyik webshopban sem, szóval ha esetleg valaki tudna ilyen konkrét gyártót/típust azért hálás lennék.
Előre is köszönöm! -
Silious
tag
Sziasztok!
Van egy 4G-s, sim kártyás routerem, cserélhető antennás.
Valaki próbálkozott már azzal, hogy a gyári antennákat (tp-link) lecserélni nagyobbra, esetleg kültérire? (engem konkrétan a 4g vétel miatt érdekelne a dolog).
Esetleg bevált típust ajánlani? -
Cs1csó
félisten
válasz BogyóBP #140748 üzenetére
Azzal a sprayel tegyél egy próbát ahogy nézem nem is drága.
A harisnyázás miben lenne jobb? Szerintem méginkább felcsigázná a cicát.
Ha csúnya ha nem kábelvezető a legbiztonságosabb. Az mennyire flexibilis? Mert esetleg gégecsőben is lehetne vezetni, abból van pl. lépésálló ami erősebb is.Vagy kinti cicát csinálni a macsekből.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz BogyóBP #140748 üzenetére
Macskás ismerősöm szerint akár egy ilyen is jó lehet.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Hosssszu
őstag
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Bár kissé furcsa kérdés lehet de ide és oda is tartozhat (fáradt gőzös topic) de ide teszem fel inkább. Adott egy PC aminek a kábelei szabadon vannak ugyebár az összekötések miatt viszont a macska előszeretettel szereti meg rágni őket. Hiába hessegetem semmit se tudok tenni ellene igazából ami veszélyes hogy az elektromos kábeleket is szeretne rágni de azt mindig kiszurom nem akarom hogy megrázza az áram biztos epuaztulna ugyanakkor a jel kábelt és audio kábelt se tennem ki ezeknek. Mit tudok ez ellen tenni?
amit már próbáltam: kabelkotegelo de az méginkább fel izgatta illetve behuztam az alzaban kapható fekete velcostrap kebel csatornába de az olyan borzasztóan ronda volt hogy le kellett vennem.. ha többet teszek egybe marha nehéz jól elvezetni őket és kiállás így is lesz ami szabadon marad. Egyetlen megoldás talán a kabelenkenti harisnyazas lehetne de az meg nemtudom ki bírja e a macska fogait. Az esztétikus is lenne meg praktikus is.. de nincs tapasztalatom. Valakinek esetleg valami ötlet amire meg nem gondoltam?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
gabee jr
tag
-
King Unique
titán
-
gabee jr
tag
Lenne egy 3 éves jobb létre szenderült 1 terrás NVMe meghajtóm rajta pótolhatatlan adatokkal. Valaki légyszi irányítson már egy olyan topikba itt, ahol tudnék kérdéseket feltenni ez ügyben. Köszi
"Csukaharapást szőrivel"
-
BitRider
senior tag
válasz Cs1csó #140742 üzenetére
A másik topikban már tárgyaljuk. Nyilván annak sincs értelme, hogy a 2 TB mellé kerüljön még egy 2-es, szóval itt a 4 TB a megoldás. Ha meg a telepített játékoknak nem elég a tárhely, akkor kell venni NVMe SSD-ből egy 1 TB-osat (használtan 0 perces Samsungokat lehet kifogni tök jó áron), a sima SATA SSD meg mehet a levesbe (külső tokba).
Én amúgy otthoni tárolásra mindenképpen a Purple-öket javaslom, abból a legértelmesebb a 4 TB-os WD43PURZ (árak), hiszen 5-6 ezerrel drágább csak, mint a 2-es. Tartósabb és halkabb, mint a Red, illetve nem parkol, tehát nem is kattan, mint egy őskori vacak. Furcsállom, hogy ez még mindig nem alap.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz mefistofeles #140741 üzenetére
Vagy simán a kvázi legolcsóbb Toshiba P300-at 16,5k-tól vagy ha van erre 10k-val több akkor egy WD RED-et.
De van 27,2k-tól 4TB-os (ahogy ükapám mondta tárhelyből sosem elég) -
mefistofeles
addikt
Üdv az Uraknak!
Nekem rég nem volt ilyen gondom és nem vagyok képben. Egy játék örült ismerősömnek betelt minden tárhelye és azt javasoltam neki, hogy vegyen pluszban egy 2 Tb-os HDD-t.
melyik típust, márkát javasoljátok?bocsánat, most látom van ennek külön topicja.....
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Borisz76
veterán
válasz simpley #140736 üzenetére
Lehet kapni 90 fokban "tört" SATA csatiti is...
Így alacsonyabb és elfér felette a VGA.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz simpley #140734 üzenetére
Az alaplap , adatlapja szerint 23.0 cm x 20.1 cm méretű.
A VGA , az adatlapja szerint 282 mm hosszú.
Tehát az alaplapról le fog "lógni".A kérdés inkább az, hogy :
a házba amibe szerelni kell befér vagy sem ?!Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
simpley
őstag
Üdv!
Ismerősöm nevében kérnék egy kisebb segítséget:
van egy asrock b450m hdv r4.0-as lapja, és szeretne venni egy ilyen GPU-t: [link]Kérdése, hogy ráfér-e a lapra a kártya? (szerintem igen, de jobb lenne ha megerősítenétek )
signed by simpley.
-
Borisz76
veterán
Kevered a szezont a fazonnal....
Szolgáltatásra előfizetsz és nem te határozod meg, hogy " MIN " azaz milyen tipusú "kábelen" érkezik a net....
Ha elérhető nálad a DIGI vagy a T optikája.....akkor fizess elő arra.
Technikailag az optika a legjobb.Kapsz egy szolgáltatói eszközt amibe bele megy az optikai kábel.
Onan tudsz tovább menni LAN csatlakozóval, kábelen.
Ez a kábel lehet Cat5e , Cat6
Vagy nem kéábelezel és a szolgáltatói eszköz-re csatlakozol wifi-n.
Lényeges különbség a TV szolgáltatásuk !!!- Digi eszközéből koax kábelen jön ki a TV adás...
Ezt simán oszthatod tovább 3-4 felé....ahány TV van otthon.
- T eszközéhez 1 db beltérit adnak amivel 1 db TV-re tudsz csatlakozni. Ha több TV van és minden szeretnél adást is nézni, akkor az előfizetésés / hó / box.Az a kis letört pöcök.....
Krimpelni kell rá egy csatlakozót !
Ha tudod vidd el egy számtech boltba.....pár száz forint.
Ha nem vihető , nem mozdítható akkor hívj valakit aki rányom egy új csatit.
Vagy ha csak egy kisebb kábelről van szó...20 cm - 2 m -ig...
Vehetsz egy újat is....kicsit drágább mintha csak krimpelik.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
MaxxDamage
félisten
válasz kriszwells #140730 üzenetére
Szia!
Probalj meg egy proci újra pasztázást is, de szakszerűen!
Sok szerencsét![ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
kriszwells
aktív tag
Üdv! Adott az alábbi konfig. A GPU a 760-as van eredetileg benne, csak tesztre raktam bele a saját 150-esem.
Újraraktam a Win10-et. Működik is a rendszer, viszont ha játék van vagy komolyabban meghajtva a gép, akkor újraindul minden jel nélkül. Előtte ezt nem csinálta.
Elég koszos volt a gép, ezért kitisztítottam, kifújtam a port belőle (ram, GPU, HDD-k, táp ki) a CPU-t hűtőventit is kifújtam, de nem vettem le, ne kelljen újrapasztázni, mert az nincs.
Mindkét videókártyával csinálja az újraindulást. Az AIDA64-et tesztett futtattam, és a GPU teszt során van ez. Előfordulhat, hogy a táp nem bírja, kevés? Bár korábban, akkor miért nem volt ez probléma.
Esetleg valami beállítás lehet, ami bizonyos hőmérséklet felett tilt, újraindít stb? Nem lett a BIOS-ban sem állítva semmi. Köszönöm!
(nBase N-Power N400 400W táp van a gépben)
Köszönöm, ha támogtsz egy kattintással, feliratkozással, megtekintássel, megosztással:: YouTube: https://bit.ly/49G6iNz Weblap: https://www.fotonebula.hu/
-
nagyúr
válasz alex devil #140724 üzenetére
A BIOS-ban le kéne tiltani az USB portok 5V tápját kikapcsolt állapotban.
-
De4d
őstag
Üdv.
Milyen internetkábelt érdemes venni, és miért?
Sajnos az kábel egyik végén a pöcök letört így könnyen kicsúszik a helyéről.
Wifit sajna nem tud az alaplap, asztali pcn csak kábellel tudom megoldani a netet.Minden jó, ha a vége jó!
-
alex devil
senior tag
válasz Csupingo #140723 üzenetére
Sajnos ez nem segített (de a gyors rendszerindítás kikapcsolásánál le is van írva, hogy nincs hatása az újraindításra és a probléma akkor is jelentkezett ha újraindítottam)
A hibaüzenet szövege pontosan:
"A számítógéphez legutóbb csatlakoztatott USB-eszköz működésében hiba lépett fel és a Windows nem ismeri fel."S23
-
Csupingo
veterán
válasz alex devil #140722 üzenetére
Esetleg tehetsz úgy is egy próbát, hogy a win-ben kikapcsolod a gyors rendszerindítást.
-
alex devil
senior tag
Sziasztok,
van egy ilyen [link] usb hubom. Tök jól működik ..de:
ha nem húzom le a gépről de újraindítom a gépet, a gép újraindításakor vagy bekapcsolásakor hibaüzenetet kapok "nem felismerhető eszköz" vagy valami hasonló.
Ha kihúzom és újra bedugom az usb-be megint teljesen jól működik.
Ez így normális vagy valami gáz van, esetleg valamit be kell állítanom, hogy a gép indulásakor is felismerje az usb hubot?S23
-
gabor1974
tag
sziasztok!
alany egy prodesk g5 600 mini pc.
m2 2280 ssd hűtése nem túl hatékony/fájl másolásnál akár 80 fokot is eléri, illetve picit rezonál is.van e hatékony hűtés akár az egész minipc re vagy az ssd? rézcsöves passzív vagy akinek van tapasztalata, akkor bármi is jó lehet.
-
Ablakos
őstag
Windows 11: kb. ötből háromszor sikertelen a hibernálásból visszatérése.
Az operációs rendszer hibaellenőrzés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt:
0x00000124
Amikor elindul a rendszer 100%-osan stabil, soha sincs kék képernyő. Játékok, vagy hardver nyúzó tesztelő alkalmazások (pl. memtest64) hibanélkül lefutnak.
A biosban gyakorlatilag alap (auto) minden beállítás.
Mi vagy milyen hardver okozhat ilyen problémát? -
King Unique
titán
válasz Đusty #140716 üzenetére
• How to Manage Virtual Memory Pagefile in Windows 10
• Manage Virtual Memory Paging File in Windows 11De ha van elegendő szabad terület a C / egyéb meghajtón, akkor felesleges piszkálni a lapozófájlt és annak méretét, mint már említve lett az előbb.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Đusty #140716 üzenetére
Kezd el gépelni a start menüben, hogy vezérlőpult. Ott rendszer, speciális rendszerbeállítások, speciális, teljesítmény, speciális, virtuális memória. Aztán pl. így, ha fix méretet akarsz.
-
Grave_444
nagyúr
válasz King Unique #140714 üzenetére
Igen, ezt észrevettem. A memóriabővítéssel felére csökkent a használata.
Nincs gond vele, egy meghajtóm van csak érdekelt a dolog. -
King Unique
titán
válasz Grave_444 #140713 üzenetére
Ha esetleg probléma hogy szükség esetén több meghajtón is automatikusan létrehozhat a Windows lapozófájlt, akkor a felső jelölőnégyzetből kivehető a pipa, akkor csak és kizárólag a manuálisan kijelölt meghajtón (alapértelmezetten C) lesz. Ha nem gond az előbbi, akkor viszont nyilván maradhat bekapcsolva, meg ha amúgy sincsen a C-n kívül egyéb meghajtó (partíció) ilyen célra.
Egyébként látszik is, hogy intelligensen kezeli a Windows 10/11 a lapozófájl méretét, 32 GB RAM-nál nem foglalja le feleslegesen mind a 32 GB-ot mint egyes régebbi Windowsok, hanem jelen esetben csak kb. 5 GB-ot, amit szükség esetén tovább tud automatikusan csökkenteni / növelni.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz King Unique #140711 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, maradt alapon. [kép]
-
Csupingo
veterán
válasz Grave_444 #140710 üzenetére
Teljesen kikapcsolni nem a legjobb ötlet, mert léteznek programok, amik nem indulnak nélküle. Időnként bele lehet olyanokba is futni, persze az is lehet, hogy az általad használt programokból egy sem igényli és csak 5 év múlva találkoznál ilyen hibaüzenettel. Nekem sokáig ki volt kapcsolva, 1-2 program jelezte és nem volt hajlandó futni. Érdemesebb lehet pl. 2 GB-ra beállítani a méretét. A kezdeti és a maximálist is 2 GB-ra, akkor nem változik a mérete.
-
King Unique
titán
válasz Grave_444 #140710 üzenetére
Van, mivel még sok RAM-nál is igényelhetik a lapozófájl meglétét egyes játékok, XY programok, valamint maga a Windows is, ezért sem javasolt kikapcsolni / letiltani, amit az alábbi példa is jól szemléltet, na meg nem vételenül van alapértelmezetten is eleve bekapcsolva.
A lapozófájl méretét szükség esetén lehet csökkenteni és egyénileg megadott fix méretet beállítani, vagy másik meghajtóra áthelyezni, aminek akkor lehet értelme, ha pl. a C meghajtón kevés a szabad terület és ezért ott nem fér el a rendszer által automatikusan beállított méretű lapozófájl. Egyéb esetben viszont kb. zéró értelme van és teljesen felesleges piszkálni, hagyni kell az alapértelmezett beállításon, azaz hogy a Windows kezelje (automatikusan tudja csökkenteni és növelni a méretét a terheléshez igazodva).[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Szerintetek 32GB ram mellett, ha sosincs teljesen kihasználva van bármi jelentősége a lapozófájlnak? Alapértelmezetten ugye automatikusan kezeli a rendszer.
Lehet értelme kikapcsolni? -
Asador
tag
Sziasztok!
Alábbi problémám van:
otthoni vezetékes netről (asztali gép) és wifiről (laptop, mobil) sem tudok belépni pár hete a munkahelyem webshopjának admin felületére (wordpress), míg ha otthon megosztom a mobilnetet a telefonomról, vagy ha a munkahelyem telephejének a wifijét használom akkor laptoról gond nélkül be tudok lépni.
Itthon ezt a hibaüzenetet kapom:
"Szervereink védelme érdekében az ismételt támadások ellen kénytelenek voltunk blokkolni a "CMS - tartalomkezelő rendszerek" admin felületére szóló bejelentkezést bizonyos országokból. Részletes információkért keresse ügyfélszolgálatunkat......."Természetesen beszéltem az ügyfélszolgálattal (websupport) ők megnézték, hogy nincsen-e tiltás az itthoni IP címemre de semmilyen hibát nem találtak és azóta nem jutok egyről a kettőre, az ügyfélszolgálat és a webshop rendszergazdája is széttárja a karját.
Hívtam a Digit is aki itthon a netet szolgáltatja ők annyit mondtak hogy futtassam le a tracert + xxxx.hu/wp-admin (ez a problémás oldal) parancsot de erre meg ez jött ki: "unable to resolve target system name"
Az xxxx.hu oldalra amúgy be tudok lépni és erre le is fut a parancsValakinek van ötlete ezzel kapcsolatban?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz BitRider #140706 üzenetére
*Vagy elég egy szokásos lapátos is, ha már zajos az eredeti. Az a lényeg, hogy Arctic-ból a P (pressure) széria megy az ilyen bordákra, meg ugye PWM. A PST az lényegtelen.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz robag93 #140705 üzenetére
Akkor itt van egy hasonló teljesítményű 4 ezerért, azt meg el tudod adni ugyanannyiért (és veszel rá valami fasza ventit, vagy olcsóbban egy kevésbé fancy fan-t).
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz robag93 #140702 üzenetére
Vegyél egy új V2-est. Nem kerül sokba, de ehhez már jár AM4-es felfogatás is, ráadás emellett bármilyen mérteű RAM elfér mert enyhén elvan döntve. Nekem is sima 212 volt az i5 6600-on de 1700-as platformra váltás miatt vettem a V2-est és nem bánom.
-
BitRider
senior tag
válasz robag93 #140702 üzenetére
Ha nem a v2-d van, csak a sima, akkor fölösleges, gyári biztos nem lesz hozzá. Különben is belépőszintű méretű. Nézz egyet használtan, jobban jársz.
[ Szerkesztve ]
-
robag93
aktív tag
Sziasztok! Van egy Cooler Master 212 Evo hűtőm, de nem tudom feltenni az AM4 procihoz. Ahogy nézegettem a probléma, hogy nincs megfelelő távtartó csavar, ami a platformba passzolna. Hol lehet ilyet venni, milyen néven keressem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Androidos tablet topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest