Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz prolad #140788 üzenetére
Egyik se hi-fi minőség. De felteszem ez nem is szempont esetedben igazán. Átlag felhasználó kétlem, hogy hallana igazi különbséget. Profi cuccokkal és trenírozott füllel talán, de amúgy szinte elhanyagolható átlag/gamer fülesekkel. Ha fel kell tenned ezt a kérdést, akkor felteszem te nem hallottál különbséget.
Marad a praktikum: a monitor egy külső DAC-ként funkcionál itt, szóval ha messzebbre kell vinni a jelet (nálam pl 5 méter van a PC és monitor között), akkor lehet vmi haszna. Cserébe le kell mondani az alaplapi hang kodek extra szolgáltatásairól - ha van még manapság vmi extra... Én már évek óta USB DAC-ozok, fogalmam sincs mennyire van megcsonkítva az alaplapi kodek. Mivel nincs hardveres gyorsítás már XP óta, ezért ha jól tippelek, akkor manapság talán csak a gyárilag mellékelt Dolby licenc érhet még vmit (ha van). Igaz, az szoftveres és elvileg bármelyik hangkimeneten bekapcsolható.
Én próbáltam már a fülesemet USB DAC-on és monitoron is. Egy belépő szintű Sennheiser fülessel én nem véltem felfedezni szignifikáns különbséget. Igaz, nem is vagyok audiofil.
Szóval ha nem kritikán aluli búgó szar a monitor audio kimenete, akkor eléggé transzparensnek kéne lennie ahhoz, hogy mindegy legyen.A digitális átvitelnek lehet még előnye. Mint esetemben is, nálam 5 méter USB kábel végén van a DAC. Vagy monitor esetén ugye digitálisan megy át a hang is.
Jobb megoldás annál, mintha ki kéne húzni a Jack kábelt 5 méterre. Ki tudja milyen zajt szed össze az analóg átvitel ekkora hosszon. Szóval ez is még szempont lehet.
De ezek is olyan apróságok, hogy amíg a felhasználó pl nem veszi vissza a Windows hangmixerben az előerősítést kb 15 dB-vel, addig a torzítással vághatja haza a hangzást, kimenettől függetlenül.[ Szerkesztve ]
-
HoaryFox
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Path of Exile (ARPG)
- Horgász topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- World of Tanks - MMO
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Óra topik
- Akvarisztika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest