- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silious
tag
Sziasztok
Van egy régi pendriv-om, de anno valamiért sérült a fájlrendszere (software-en), és win7 x64 alól formázáskor, "ismeretlen kapacitás" miatt nem tudja a win megformázni.
Lehet partíciós probléma, szerintem.
Tudnátok ajánlani rá valami programot ami kezeli az USB flash drive-kat is? -
Silious
tag
Sziasztok!
Kicsit nehézkes témába írok, konkrét választ nehéz adni, de a tippeknek is nagyon örülnék, hogy merre induljak el.
Adott egy számítógép konfig, és az elmúlt időkben sajnos első indításnál folyamosan újraindul (win7 64 bit).A folyamat:
-elindítom a gépet
-vagy alaplap boot közben, vagy win7 asztal betöltés után egyből újraindul
-a fenti pontot 2x ismétli
-majd ezek után boot előtt disk read error hibát ír ki, és crt+alt+del-t kér (ez nem mindég van)
-újraindul, és mintha mi sem történt volna tökéletesen belép a windosba
Semmi hiba üzenet, vagy "súlyos hiba után állt helyre a rendszer", semmi.
Innentől a gép tökéletes, akár egész napi üzem (8-10 óra után is) valamint több 10gb ide-oda másolása mellett is.Próbálkoztam hard disk sentinel-el is, minden meghajtó szinte maximális (90% a legrosszabb).
Részemről 2 dolog amire gondolok:
-A C meghajtó 2 partícióra (C és D) volt bontva eredetileg, és pár hónapja a C meghajtó méretét növeltem, a D-ről lecsípve. Ez nem tudom mennyire okozhatta a fenti hibát, most csináltam először ilyet.
-Pár hónapja lett beszerelve egy memóriakártya olvasó (revoltec) alaplapi csatlakozóraTudna valaki segíteni abban, hogy merre induljak el?
Összes hardver ami a gépbe van pár éves (a legrégebbi is max 4 éves) -
Silious
tag
válasz sanyek2 #81465 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
HDD Tune-al, Error Scan-be végigfuttattam a kérdéses C merevlemezt, hibát nem talált, 0%-lett.
"Health"-ba viszont a C7 Interface CRC Error Count-ra figyelmeztetést ír 7es határon 7.(nem tudom pontosan, de ez nem nagy mérték, hibának nem írja)
Néztem egy lemez töredezettséget is, 0% töredezett.Létezik akkor, hogy nem a merevlemez lenne hibás?
-
Silious
tag
Sziasztok!
Egy kicsi hosszabb hangvételű hibával kapcsolatban írok.
Kb. fél éve kezdődött a hiba (win7 64bit) a Windos betöltésekor a gép random újra indult, és csak a 3-4x próbálkozásra tudta magát betölteni, utána minden tökéletes, hibamentes, akár 24 órán keresztül is tökéletesen ment. Ez addig meddig fajult, míg win7 frissítést se tudtam végrehajtani, mert az új fájlok telepítésekor is újraindult. Valamint chdisk automatikusan elindult, és pár fájlt nem tudott javítani. Ekkor döntöttem, hogy akkor nekiülök egy formázásnak, és biztos ami biztos, egy másik winyóra telepítem a win7-et, ami szintén eddig benne volt a gépbe (4 meghajtó, amiből 3 winyó) HDD life, és HDFD Senntinel, mindent tökéletesének lát, csak az egyik winyó 90%-os állapotú.
Az új rendszer kb. 3 hete tökéletesen üzemel, azonban sajnos ismét előállt pár új hiba.
Alaplap betöltésekor megáll a folyamat, nincs csík, ami jelezné, csak annyi, hogy „Loading Asus…” (ASUS P5G41T-M) ezt talán egyszer csinálta.
A másik hiba, ami általában mindég van, hogy nem tud bebotolni a rendszer. Mielőtt a windows töltene be, „Disc Read Error ocurped” üzenete, vagy szimplán fekete képernyő, de a hdd led-je folyamatosan világít, tehát valamit tölt.
Biosban minden tökéletes, mind a 4 meghajtót látja.
Mi lehet a probléma? Alaplap haldokolna, vagy a kábelek? Max 4 éves az alaplap és a táp is. -
Silious
tag
Sziasztok!
Van egy microSd kártyám, ami sajnos formázás közben megakadt (egy pillanatra megfagyott a program). Sajnos már win 10 és 11 alatt se tudom megformázni, Eaesus Partiton master-el is, de sajnos az se birkózik meg vele.
A windows és a partition program is látja a kártyát, látja a tényleges méretett is, de nem sikerül rá partíciót létrehozni.
Próbáltam win11 alatt, futtatásból is, de ott valamiért Raw fájlrendszerre hivatkozik, és nem kezdi meg.
Valami ötlet esetleg, hogyan tudnám megformázni? -
Silious
tag
Sziasztok!
Van egy 4G-s, sim kártyás routerem, cserélhető antennás.
Valaki próbálkozott már azzal, hogy a gyári antennákat (tp-link) lecserélni nagyobbra, esetleg kültérire? (engem konkrétan a 4g vétel miatt érdekelne a dolog).
Esetleg bevált típust ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs