Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hosssszu
őstag
válasz detroitrw #141169 üzenetére
Szia!
Nem tudom. Nekem volt olyan (már nem emlékszem milyen kártyával) hogy 6+2 pinból a +2 nem volt jól rádugva. Akkor még a BIOS előtt beszólt a kártya hogy így nem fog működni. Tehát baja nem lett, csak közölte hogy így nem jó.
Csak azért írtam le, mert ez alapján egy próbát megérhet a dolog. -
Hosssszu
őstag
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Egy nVidia GTX 970 (4GB RAM) kártyát szeretnék letesztelni eladás előtt.
Kb. ezer éve nem játszottam és nem használtam dedikált VGA-t (emiatt jön most a kérdés).
Van valami nagyon-nagyon egyszerű tesztprogram, amivel le tudom tesztelni?
Régen tudom hogy volt a "szőrös fánk, meg 3DMark". De szerintem ezek már ehhez a kártyához túl újak, illetve a "szőrös fánkot" kihagynám, mert ha jól emlékszem az izzított minden kártyát.
Szóval létezik valami ehhez a kártyához (ingyenesre gondolok) passzoló tesztprogi ?
Köszönöm szépen a segítséget! -
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Tudom nem beárazós topik, de hátha tudtok segíteni.
Van egy Cisco 892 típusú routerem.
El szeretném adni, mert már nem kell, de elveszett a tápja.
Érdemes keresni hozzá tápot, vagy nem tudnám annyiért eladni hogy megérje vele szenvedni?
Hosssszu
őstag
válasz Rowon #139170 üzenetére
Szerintem biztos hogy nem.
Szerintem (de ez csak feltételezés) az EFI partíció egy BOOT partíció, nincs köze a BIOS/EFI beállításokhoz. Illetve biztos hogy az EFI beállítások nem az EFI partíción vannak, hiszen akkor ha máshonnan boootolna az ember akkor elveszne minden beállítás és ez nem így van.
Viszont az újabb OS-ek bele tudnak írni az EFI-be. -
Hosssszu
őstag
válasz mezis #137886 üzenetére
Pedig megoldható: [Logout cikk] Elég jó leírás és ért is hozzá az fórumtárs.
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
(A példák miatt kicsit szürke zóna lehet a kérdésem, de tulajdonképpen nem azokat keresem. )
Tudtok ajánlani Linux alapú olyan ISO-t, mint a Hirens Boot CD (USB), vagy a Sergei Strelec's WinPE?
Fontos hogy ne WinPE alapú legyen, hanem Linux és természetesen legyen benne jó sok tool (recovery, tesztelő, infó, stb.)
Próbáltam keresni, de annyira nem az én világom a Linux hogy elvesztem.
Köszönöm szépen! -
Hosssszu
őstag
válasz King Unique #137725 üzenetére
Köszi!
Ez a program nagyon jó lesz egy "mindenes" boot pendrive létrehozásához.[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
válasz aprokaroka87 #137491 üzenetére
Sőt már a DOS-nál is.
-
Hosssszu
őstag
-
Hosssszu
őstag
válasz Dency01 #136217 üzenetére
Szerintem az lenne a megoldás hogy a speaker-hez szerzel windows drivert és azt használná a dosbox.
Most kicsit kerestem, de ilyen driver win3.1-hez esetleg win98-hoz volt. Ezek nem hinném hogy mostani windows-hoz megfelelő lenne. Ha egyáltalán akkor ez működőképes volt. -
Hosssszu
őstag
válasz MikeWazowski #131694 üzenetére
Aida64 egész jó program, semmiképpen sem szemét.
Ha a prociba integrált GPU-ról van szó, az a rendszermemóriát használja, nincs saját memóriája.
Cs1csó: Feladatkezelő is jó lehet: teljesítmény fül->GPU[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
válasz lenoma #128141 üzenetére
Start menü-> cmd (lehetőleg rendszergazdaként)
cd\
majdc:
(ha a c meghajtó a cél)dir /s >akármi.txt
dir/?
kérdőjel, ha más formátumot szeretnél. Ott leírja hogy milyen kapcsolókkal lehet viszonylag testreszabni a végeredményt.
Szerk: Doky586 megelőzött.[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
válasz Aryes #123988 üzenetére
Nem feltétlenül az, bár nevezhető annak is.
Ma már alap hogy böngésző egyik tabján szól mondjuk a youtube ami megeszi a procit, mert a 10 éves laptopban nincs olyan vga ami gyorsíaná, a proci meg gyenge hozzá. A másik tabon meg végtelenségig görgeti az ember a facebookot, ami meg a maradék proci mellett a memóriát zabálja fel.
És ez a felállás még csak azt jelenti hogy "szórakozik az ember", nem nyitott meg a két böngészőfülön kívül más semmit.
Tudom, alapvetően Te nem ezt kérdezted. Én csak azért írtam le, mert az igények változtak ennyi idő alatt bőven. -
Hosssszu
őstag
Szerintem elbeszélünk egymás mellett.
Te azt írod hogy mi az amin elindul, én pedig azt hogy mi az amin életszerűen lehet használni.
Ez nem gond, valakinek az egyik is megfelel, másnak pedig a másik.
Csak személyes vélemény: én már coe2duo procis gépet senkinek sem mernék az orra alá dugni. Nagyon jó procik készültak abban a korszakban, de ma már bőven eljárt felette az idő.
Van néhány ilyen procival szerelt laptopom eladó, kb. gombokért sem kell senkinek. -
Hosssszu
őstag
válasz simpley #123840 üzenetére
Szerintem túlkombinálod a dolgot.
Még ha kis kínai spórolt is a hosszabbítóban a vezetékkel, és mondjuk 0,75mm2 cuccal szerelte (ami eléggé meredek lenne, de azért megeshet), akkor is elbír 2000 wattot minden gond nélkül.
Egyébként jellemzően 1,5mm2 vezetékek vannak a mezei elosztókban, hosszabbítókban, aminek valahol 3000watt fölött van a "vége".
Szóval no para, használd bátran!
[terhelhetőség] -
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Jól tudom hogy egyszerre több Bluetooth eszköz is csatlakozhat ugyanahhoz a cucchoz?
Pl. Bluetooth egér és Bluetooth billentyűzet használható egyszerre egy pl. laptopon? (4.0)
Ven egy egerem és vennék mellé egy billentyűzetet is, de ha mégsem működik együtt a kettő, akkor inkább nem veszem meg. Ezért kérdezem.Köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
válasz Satyricon #123570 üzenetére
Üdv!
Ha driver gond van, akkor telepítsd fel a "Lenovo System Update" programot, az tutira jó (gyári) drivereket fog felrakni.
Az fn+F5 emlékeim szerint a wifi-t is tudja kapcsolgatni, nem csak a bluetooth-ot. Egyébként wifi van? Mert ha az sincs, akkor lehet hogy fizikai kapcsolóval van kikapcsolva a cucc. [link] -
Hosssszu
őstag
válasz King Unique #123478 üzenetére
Ez komoly?
"Persze az FM és társai külső programok tesznek rá nagy ívben, hogy felhasználó / rendszer, illetve általános / védett mappa, NTFS engedélyek, mit számítanak azoknak ilyenek..."
Mert ha igen, akkor az FM-et fogom használni.
Néha szívok újratelepítésnél az USERS mappákkal, jó lenne egy ilyen egyszerű megoldás. -
Hosssszu
őstag
válasz SP4C3 #123470 üzenetére
Tudom hogy tudja.
A flags alatt ezt is bekapcsoltam (illetve ezzel kezdtem tegnap): Override software rendering list
Persze semmi változás nem történt. Sőt ha görgetek egy weboldalt (pl hardverapró) akkor is a CPU-t terheli, nem a GPU-t. Persza ha a win10 feladatkezelőjének lehet hinni. -
Hosssszu
őstag
válasz SP4C3 #123468 üzenetére
Én is ezen gondolkodtam, de nincs frissebb, sem az intel sem a hp oldalán.
Sajnos quailstorm által linkelt moddolt driver sem akar felmenni. Mindenféle hibakód nélkül kilép.
A H264ify feldobtam tegnap, de nem lett jobb a dolog.
Igazából így is megy a youtube, a CPU megoldja izomból, csak azért bosszantó a dolog.
Lehet a vége laptopcsere lesz, de azon azért még gondolkodom. -
Hosssszu
őstag
válasz quailstorm #123464 üzenetére
Köszi a linket, kipróbálom.
Hát alapból az a driver amit a win10 feldobott, konkrétan intel 9.17.10.4459
Igen, teljesen igaz hogy nem túl erős. De én úgy gondoltam hogy netezni, filmet nézni pont megfelel (8GB RAM, 240GB SSD).
Sub-ZeRo: Dehogy néztem. A tegnapi nap nagy részét Dreher Antal és valami Zwack nevű haverjával töltöttem. Majd talán ma meglesem.
SP4C3 : A gpu ezt mutatja:
-
Hosssszu
őstag
válasz quailstorm #123462 üzenetére
Köszi a tippet!
Működik is a dolog a youtube szerint:
Viszont a CPU load ugyanúgy az egekben, illetve (win10 pro) a feladatkezelőben 0% a GPU load.
Tehát átváltott a VP9-ről, de ugyanúgy a CPU-t zabálja.
Egyébként egy HP 8560p laptopról van szó, 2520M CPU társaságában.
Lehet hogy ennek itt a vége videó gyorsítás tekintetében? -
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Kicsit szívok a youtube hardware-s gyorsításával.
Pontosabban van egy régebbi Sandy Bridge laptop integrált "csoda" Intel VGA-val.
Wikipedia [link] szerint nem képes gyorsítani a VP9 videókat, gondolom emiatt eszi a CPU-t a youtube elég szépen.
Továbbra is maradva a Wikin leírtaknál. Jól látom hogy Intel fronton csak a Kaby Lake, vagy utána kijött cuccoknál lehetséges a VP9 hardware-s enkódolása?
Vagy van valami más megoldás a dologra?
Nem kritikus, de azért valahol piszkálja a csőröm.
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Ha a képen látható eredményt kapom itt https://haveibeenpwned.com/ , akkor az azt jelenti hogy nincs feltörve az email címem, csak olyan helyen regisztráltam vele amit feltörtek? Tehát ha különböző jelszavaim vannak mindenhol, akkor elvileg nem kell aggódnom?
Elnézést a hülye kérdésrt, de annyira nem jó az angolom hogy egyértelmű legyen számomra a leírás.
Köszönöm szépen a segítséget!
[kép] -
Hosssszu
őstag
-
Hosssszu
őstag
válasz XboxGamePass #121477 üzenetére
Én a saját helyemben hdd/SSD nélkül adnám el.
-
Hosssszu
őstag
válasz shadow1901 #121137 üzenetére
Van kényelmesebb is: kontrol gomb és mellé bal kattintás.
De persze ez nem megoldás az eredeti problémára. -
Hosssszu
őstag
válasz carl18 #120883 üzenetére
"Persze más rajtam kivül nem találna a vonalkodos rendszerre, mert itt falun nem sokat értenek hozzá."
Ezt nevezik alkupozíciónak. Én a helyedben elkérném a Samsungos fizetésem (minimum) és még mellétenném azt hogy az ingyen kaját így is bukod, tehát még jó fej is vagy hogy "mínuszba mész" mindent összeadva.Ezen kívül, ha nem ért hozzá senki, akkor messzebbről kellene találnia munkaerőt, az meg még kevésbé esélyes hogy ennyiért utazna is. Szóval szerintem ha határozott vagy, akkor simán ki tudod úgy kerekíteni a dolgot hogy ne csökkenjen a béred és helyben dolgozz.
[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
válasz Tompo92 #120829 üzenetére
Elvileg a Windowsban (ha windowsról van szó) is van rá mód.
A hálózati résznél ki kell jelölni a vezetékes és a wifis kapcsolatot és hídkapcsolatot kell létrehozni.
Régen csináltam ilyet, ha jól emlékszem Windows 7-ben így volt.
Elvileg bármilyen USB wifi stick-el kellene működnie.
Persze ha hülyeséget írtam, vagy rosszul emlékszem, akkor a tőlem okosabbak majd kijavítanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest