Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
Virtualbox7.0-ban futtatok egy windows10-et. A gépen is windows 10 van. Minden hibátlanul fut, kivéve, hogy nem tudom telepíteni az integrációs szolgáltatásokat. Rákattintok, de nem történik semmi, mi lehet a gond?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Grave_444
nagyúr
válasz thedivision2 #140496 üzenetére
Ahogy írják minimum 80+ Gold, de inkább Platinum. Önmagában ez se garancia, de általában minőségi alkatrészekkel társul. 4-500W jobb tápok vannak annyiért, mint a fent említett 700W-os FSP.
-
Marci112233
addikt
válasz thedivision2 #140496 üzenetére
Nem hiszem hogy változott persze manapság 80+gold vagy 80+platinum misősítéssel rendelkező táp az ajánlott. Ezek minőségiek általában, és ezt az áruk is tükrözik. Nekem FSP HydroG 650-esem van az aláírásomban lévő gépemhez, de előző platformhoz lett véve, és már gari sincs rá, de elbír a gépemmel.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
kenwood
veterán
válasz Csupingo #140494 üzenetére
Szerintem teljesne tevuton jarsz, mert az alapertelmezett eszkoz nem ezt jelenti,nem ez a funkcioja. Viszont megis megoldottad a problemat, mert eddig a win 10 automatikus driverevel hasznaltam, ami altalaban frissebb, jobb,mint amit az alaplap support lapjara x eve felraktak (Z370H laprol van szo) Kivancsisagbol leszedtem az asus oldalarol realtek drivert a hangkartyahoz, es azota nem csinalja. Van ket kis megtorpanas miutan kikapcsoltam a monitort,de megy tovabb a hang, szoval koszonom
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Csupingo
veterán
válasz kenwood #140493 üzenetére
Azért nem aktív nálad, mert már ez az alapértelmezett. Emiatt is furcsa, hogy elvált. Ha telepíted a hang drivert és lesz hang vezérlőpultod is, ott is meg lehetne próbálni beállítani alapértelmezettnek. Úgy néz ki, erre tojik a win, holott épp ez lenne a funkciója.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
kenwood
veterán
válasz Csupingo #140491 üzenetére
Tudom, hogy nem kene, de megis elvalt. Szerintem itt nincs olyan ,hogy "beallitas alapertelmezettnek". Azt automatikusan osztja ki a windows az aktiv eszkonek.
Mivel nalam minden mas le van tiltva, igy nyilvan ez az alapertelmezett. Vagy tevedek, es van valahol ilyen opcio ?
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
mezis
félisten
válasz BitRider #140485 üzenetére
Ha két teljesen különböző op. rendszerrel is ugyanazt a hibát produkálja, akkor ott a hw.-el vagy annak gyártója a hibás. Minden elromolhat. Van olyan routerem, aminek a WAN portja döglött. A 4 LAN port rendben működik. A WAN port impulzus (leválasztó) trafója is rendben lévőnek látszik.
mezis
-
Csupingo
veterán
válasz kenwood #140490 üzenetére
Erre gondolok. Ha itt beállítod alapértelmezettnek a jack kimenetet, akkor nem kéne elváltania róla kijelző kikapcsoláskor, vagy kijelző váltáskor.
-
kenwood
veterán
válasz Csupingo #140489 üzenetére
Nem ertem a kerdest. Milyen alapertelmezett ?
Az a gondom,hogy a monitor kikapcsolasa valamiert elveszi az erosito fele meno hangot.
Sajnos nem latom, hogy mi tortenik, hiszen kikapcsolom az egyetlen kijelzot.
Delutani szunyahoz szoktam podcasteket,dokumentumfilmeket berakni kep nelkul.
Ha a tv-n inditom el a videot, akkor a tv kikapcsolasa utan is van hang az erositon.
Ha a monitoron inditom el a videot, akkor amint kikapcsolom a monitort, elmegy a hang az erositon.
Mindket esetben ugyanazon az jack kabelen megy ki a hang az integralt hangkartyabol az erosito fele, igy ez valami bug, es jo lenne ha valaki tudna a megoldast ra. Probaltam azt is, hogy letiltom az spdifet es a monitort,mint hangeszkozt, igy nem tud atugrani egyikre sem,csak a high definition audio device maradt. Sajnos tovabbra is csinalja.
Egyebkent a monitor egy HpZ27n, a bement pedig egy HDMI/MHL. Nem tudom,ez szamit-e valamit.Amugy nem csak az erositot hasznalom, szoktam a tv hangkimenetet is hasznalni, de az most nem relevans, hiszen a monitor, mint egyetlen aktiv kijelzo kikapcsolasa okozza a gondot. A tv fele ilyenkor se kepet,se hangot nem kuldok.
[ Szerkesztve ]
-
-
kenwood
veterán
Windows 10 alatt belefutottam egy zavaro hibaba. A Monitorom HDMI-vel, a tv-m pedig egy dvi-hdmivel van rakotve az alaplapra (i3-8100 proci, dedikalt gpu nincs).
Van egy erositom, ami sima rca-jack kabellel van az integralt hangkartyara kotve.
Ha a tv az egyetlen kijhelzo, es elinditok egy youtube videot, majd a tvt kikapcsolom, akkor tovabbra is jon a hang az erositon at. Ha a monitor az egyetlen kijelzo, akkor amint kikapcsolom, elmegy a hang is. Mi lehet ennek az oka ? Vagy inkabb mi a normalis megoldas ra ? Nyilvan a kerulout az lenne, hogy eloszor kirakom a tvre a kepet,es azt kapcsolom ki. Ez nem opcio nekem.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
pjen
félisten
válasz thedivision2 #140478 üzenetére
Az, hogy mi van írva egy tápra és mi a valós, sokszor köszönő viszonyban sincs. Igaz régebben volt, vettem + Hdd t és már nem bírta a táp. Megmértem a gép táppal együtt fogyasztott kb fele annyit ami a tápra volt irva mint teljesítmény.
-
Doky586
nagyúr
válasz zsolti_20 #140473 üzenetére
Saját szerver beállítás
FTP letöltés
SFTP helyett szerintem FTPS-t használj. Pl filezilla. Abban van autoban funkció, ami jó a jelszópróbálgatók (tippelők) ellen.Ingyenes sftp szerverről nem tudok, legfeljebb a win-ben van egy parancssoros (használhatatlan).
-
BitRider
senior tag
válasz mezis #140484 üzenetére
Ebből a csomagból telepítettem eszközkezelőn keresztül a drivert, frissítette is, de semmi. Aztán az installerrel az Intel PROSet-et is feltoltam, és egyszer átment a kábel teszten, egyszer nem. Értelmes diagnosztikát nem tudtam bleőle kihúzni. Tök random működik.
Természetesen több router portban több kábelt is kipróbáltam. Most egy friss live Linux Mint alól sem volt hálózat. Akkor ezt elengedem, úgyis találtam 2500 forintért kis USB-s gigabites LAN kártyát. Ennyi időm nics már szarakodni vele. De azért köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz thedivision2 #140480 üzenetére
Nem feltétlen Wattban gondoltam többre, csak minőségibbre.
750-850W is tökéletes lett volna. -
BitRider
senior tag
HP EliteDesk 800 G4 DM 35W (TAA) - Két kérdésem is van.
1. Virtuális környezetben nevelek egy Windows-t, amit Macrium Reflect-tel mentek és állítok vissza a szerelendő gépekre. Több esetben volt már, hogy sikerrel jártam NVMe-re klónozáskor, még úgy is, ha driver-t kért. Erre a gépre viszont nem sikerül, és mivel a Macrium Reflect fizetős verziójában van meg a Boot Fix dolog, ezért nem tudom, mihez nyúljak, vagy mi lenne a megoldás. (Nyilván újra tudom húzni nulláról, csak nagyon nem szeretném).
2. A másik problémám a benne található Intel Ethernet Connection I219-LM LAN port, amit semmilyen módon nem tudok működésre bírni. Sem a hivatalos support oldalról letöltött driverekkel, sem külön letöltött driverrel. Ez valami pro széria, aminél valamiféle Intel driverrel annyit értem el, hogy egy konfiguráló panel előjött, amin millió érték állítható, és meg is tudtam villogtatni a ledjeit a panelből egy erre való paranccsal, de működni akkor sem működik (júliusi, friss telepítésű Win 10-zel és 11-el is próbáltam).
Manuálisan frissítettem a BIOS-t, de pl., a BIOS-ban az update keresés is csak hálózatot konfigurálgat eredmény nélkül. Itt is az van, hogy meg tudom oldani egy USB-s egyszerű hálókártyával a dolgot, de mégis jó lett volna a beépített megoldást használni.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz thedivision2 #140474 üzenetére
Ennek ellenére én biztosan minőségibb tápra bíznám azt a gépet.
-
thedivision2
aktív tag
Kipróbáltam, megy vígan a 700 wattos táppal is a konfig.
-
tpotyka
tag
válasz totron #140472 üzenetére
Az eddigi géphasználatomhoz az alapbeállítás a gyorsindítással éppen passzolt is. Ezután megfontolom az átállást az intelmek fényében, valamint az újgép paramétereivel is inkább összeegyeztethető.
„Miféle szerelő gyerek ez?...”
- mondhatni részlegesen értő szerelő. A szakértelem talán ott kezdődik, hogy valaki tudja, mihez ért, ill. mit ne bátorkodjon elvállalni. Mint ismeretes, ha valaki tévképzettel vagy helytelenül „tud” vmit - ez rosszabb, mint ha tudja, hogy nem tudja.
Irdatlan plusz munkát és időrablást csinált ezzel nekem, az irreverzibilis kárt meg nem most fogom felmérni. Jórészt még ahhoz is haditerv kell, hogyan csekkoljam (célszerűen egy hozzáértő 3. személlyel) ezt az elbaltázott beavatkozást, legalább az újgépen, miközben nem tudni, pontosan mit művelt. S hát a telepítések nagy részével muszáj volt haladnom, de még kérdés, tartható lesz-e legalább az újgépen ez a kialakult rendszer vagy ez is likvidálandó, és teljes újrázás. -
Rick4
félisten
válasz thedivision2 #140474 üzenetére
Biztosan elbír, mert nálam egy i7-13700K és inno3d 3060-as arctic aio-val meg 4 ventivel semmiféle szintetikus teszt alatt nem képes 420W-nál többet felvenni, a max 418W volt, s az már a táp fogyasztását is beleszámolta a mért értékbe, egy EVGA 750BQ van mellette. Ez a cpu belekarcol a 220W fogyiba is, a maradék 170-et elviszi a vga, szóval kb ugyanott vagy te is, de fogyimérőt gondolom rá tudsz dugni.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
thedivision2
aktív tag
Sziasztok.
Adott egy FSP Hyper K Pro 700 wattos táp. Elbírhat egy i7-13700 (játék alatt max 130 wattot fogyaszt, néha néha amikor pl shader optimalizálás van akkor 220 watt körül) és egy Asrock RX6900XT ( átlag 285 wattot fogyaszt maxon hajtva) kártyát? Mellette van 3 adattároló, 8 darab ledes ventilátor, egy AIO vízhűtés pumpa és 2*8 GB DDR4 ram.
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék hostolni egy sFTP szervert IP whitelisttel.
Milyen lehetőségek vannak erre? Gondolok ezalatt a windowsban lévő IIS-re vagy filezillára. Ezek támogatják az IP whitelistet? Vagy érdemesebb más programokkal próbálkozni? -
-
Rick4
félisten
válasz Simivok #140468 üzenetére
Régi bankkártyából szoktam 2 perc alatt vágni ilyesmi helyre alátétet. Jobban érzem magam tőle, a direkt kontakt egy dolog, de így egész biztosan nem nyomorítja meg a lap felületét.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Simivok
senior tag
Sziasztok,
Épp rakok össze egy gépet. Bequiet Dark Rock 4 hűtőről van szó. Most raktam fel a backplatet, és a képen látható spacert csavarozom fel az alaplapra. Ennek nem kéne az alján ilyen gumi vagy műanyag alátétnek lennie? Mert így a fém érintkezik végig az alaplappal és futnak az alaplapon ott ilyen áramkör erek.
Régen Hyper 212 evo hűtőm volt és ott volt ilyen alátét, és a backplaten is volt ilyen filces anyag. És gondolom az se gond hogy Dark rock 4 esetén nem filces a backplate egyik oldala sem?
Valaki kérem erősítsen meg ebben a 2 dologban
Galaxy S23 256GB Cream
-
tpotyka
tag
Köszönöm a sok infót. Valszeg kikapcsolva nem volt a gyorsindítás a Win10-en (én nem kapcsoltam ki, az illető pedig nem tett ilyenről említést). A nekem tök új Win11-nél egyelőre ezt nem találtam meg, vagyis előrelépéseknél egyszer csak kihajít böngészőbe. De vegyük úgy, hogy nem lett itt sem átállítva. A Windows 10 topic-ban is említették, hogy ez baj.
Viszont ott is jeleztem, hátha érdemleges, hogy én újraindítás után, lecsukást követően adtam át a gépet (azaz a kiszerelés előtti bekapcsoláskor gyakorlatilag semmi elindítva nem volt, kb. csak intéző). Egy ilyen minimális rsz működés is problémás? Ha pedig problémás, az a rendszerfile-okra korlátozódik, vagy érinti az összes tárolt bármit az SSD-n? Vagyis mit kell valószínűsítenem: a mindenféle adatok, munkafile-ok is, vagy ezeknek az elérésük is sérülhettek random akár mindkét SSD-n, vagy odáig nem ér ez a kihatás?
S ami a sérülést illeti: fájlrendszer sérülésre, visszaállításra megoldás sincs? -
Zoz
őstag
válasz tpotyka #140453 üzenetére
Az eredményen már nem változtat, de szerintem 99%, hogy ott lett elrontva a dolog, hogy nem lett mind a két rendszeren kikapcsolva a gyorsindítás (Gépház/Energiagazdálkodás/További energiabeállítások/A főkapcsoló funkciójának megadása/A jelenleg el nem érhető beállítások módosítása/Gyors rendszerindítás bekapcsolás, innen kivenni a pipát)
Bekapcsolt gyorsindítás mellett a Leállítás valójában nem végez teljes leállítást! Nem zárja le a fájlrendszert, és ráadásul az elmentett memória tartalomban a fájlrendszer adatok is benne vannak, induláskor azokból fog dolgozni.
Ha ilyen állapotban van átpakolva a meghajtó másik rendszer alá, különösen ha aztán abban sincs letiltva a gyorsindítás, igen nagy eséllyel fájlrendszer sérülés lesz a vége. Ahogyan az történt is nálad, de ha visszakeresel a Windows topicokban, akkor találhatsz még több tucat ilyen esetet. -
tpotyka
tag
válasz mezis #140463 üzenetére
Win11: Eddig elhessegettem a gondolatot, hogy a Win11 kívülről ennyire bezavarhatott, habár miért is ne telne ki ilyesmi a Windows-tól.
Linkelt dal: Köszi az andalító dallamot, a helyzet, hogy a dal üzentével nem tudok egyetérteni, természetesen kb. a kiemelt sor kivételével - bár arra is feltételesen bólintok.
120GB SSD: Annyi bizonyos, hogy a gyászfolyamatban máshol, hátrébb tartok, vagyis nem adtam fel (még). Előbb fogok önkezűleg sebészeti kimetszést művelni, pl. lepusztítom kezdetnek a Photoshopot, plusz most néztem, hogy a Win10 is bepakolt az elmúlt nap alatt a Tempbe vagy 6 tucat, egyenként átlag. 20megás eseménynapló file-t (mihaszna? ), hátha mindez a hely már elég lesz rendszerjavító mozgástérnek és nem is lesz felfalva. Amúgy a 120-as SSD nincs partícionálva, s az eredeti elképzelésem szerint, miután minden rendben történt (volna), ez az SSD babrálás nélkül ment volna az archívumomba, csak átmenetileg lett volna használva, és nulla új rámentéssel, csak amíg párhuzamosan ellenőrzöm az adatmentés eredményességét és a jelenlegi (volt) mindenféle beállításaimat átvezetem az újgépre. A régi gép új SSD-vel élt volna tovább, s igen, a Win10 muszájos újtelepítésével.
Biztonsági másolatok: Ha az újabb op.rsz-ek leöldökölhetik a régebbi SSD-ket, akkor további aggodalmam van adatmentési témában, ami érintett már nem egyszer fájdalmasan. Kettő működő rendszer mellett terveztem következő körben a másolásokat és adatmentéseket végezni, friss ropogós adathordozókra. Ez a sorrend most borult, illetve most mentegetek, ahova hirtelen tudok.
-
mezis
félisten
Talán megártott a 120GB SSD-nek az adatmentéskori "saját használatba vétel" a Win11 részéről.
Adatok lementve, örülj neki és gyorsan készíts róluk BIZTONSÁGI MÁSOLATOT! "Örökké semmi se fáj..."
120GB: Win újra installálása a particiók törlésével kezdve.
mezis
-
veterán
Sziasztok
Gödöllő Pécel Isaszeg fele van esetleg valaki akitől ki tudnék bérelni pár napra egy tápegységet? Sajnos villámkárom volt, és ki akarom deríteni hogy a tápom halálozott-e csak el vagy más is.
550w-os Be Quiet Straight Power tápom van most. Szóval hasonló lenne jó. RTX2070 kártyám van, i5-10600 proci, ehhez lenne szükségem egy tápraKöszönöm!
iPhone 16 Pro Max
-
embe
nagyúr
válasz Aryes #140455 üzenetére
és Pyttawrx!
Nem ment tönkre. Másik Fordos fórumtársnál is ez a helyzet. Működik a navival hibátlanul. Valószínűleg valami gyári program kellene hozzá.
Van másik kártya, 64GB-os, azt használom. De felesleges olyan nagy, mert egy 8GB-os partició van kialakítva rajta, és azon van.
Ha tudnám írni a gyárit, akkor az lenne az igazi.
Na de majd legfeljebb felhajtok egy 8GB-os SD kártyát, vagy microSD-t.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
tpotyka
tag
válasz Pyttawrx #140454 üzenetére
Természetesen azzal kezdtem ma reggel, hogy felhívtam, és rákérdeztem. Nem nézte meg előtte a gép működését, én pedig nem tartottam előtte bemutatót, csak be lett kapcsolva gép. Természetesen elhiszi, hogy rendben működött. S állítja, hogy nem csinált mást, mint amit megbeszéltünk. A helyzet megítélése annyiban eltérő, hogy ő nem lát összefüggést a szerelés és a nem-működés jelenségek között, én pedig természetesen igen, feltételezek összefüggést (mégha valóban csak ki-beszerelés történt, semmi más nem). Felajánlotta, hogy ha visszaviszem, ránéz és akár újra ki-be szereli. Ezzel viszont épp mostanra fokozott fenntartásom van.: A hibaelhárítást talán inkább ne ő végezze, vagy ne úgy, hogy ki-beszereléssel. Pyttawrx, Te mernéd visszaadni a géped az illető kezébe?
Sajnálom, ha katyvasz a leírás, lehetőség szerint próbáltam informatív lenni.
Érdekes lenne bárkinek hasonló tapasztalata és megoldása. -
HARDVERAPRÓD
Szia. Nézd ez így annyira “katyvasz”. Ezt vissza kell neki dobni, nézze meg ő, de ha ő nem látta működni a művelet előtt, akkor csak mutogatás lesz.
Pl ha úgy állt le hogy frissített, de nem indítottad újra, vagy nem tudott végig menni a frissítés… stb, addig csak találgatás lesz. Főleg nekünk látatlanba. -
tpotyka
tag
Sziasztok!
SSD baj, vagy mi lehet?
A probléma: új laptopom beszerzése (Dell Latitude Rugged 5430) után napirendre került a régi, épp 10. évében járó, napi működésben lévő Win 10 op.rsz-ű laptopom (Dell Latitude E5430) 120 GB méretű Gigabyte típusú, amúgy 1 éve betett SSD-jéről az adatok átmásolása az újra (ami nWin11 Pro van és 1TB-os az SSD-je, bár ez itt most talán lényegtelen is). Ezt az adatátmentést egy szgép üzletben úgy végezte az illető, hogy a régiből kiszedte az SSD-t majd adatmentés után vissza, visszacsavarozva. Más nem történt. Állítása szerint. Viszont azóta a régi gépen nem működnek a programok, a legváltozatosabb hibaüzeneteket írja ki. Sajnos ott helyben tegnap nem ellenőriztem a programok működését. (Az adatok elvileg az SSD-n vannak láthatóan, de ugye programindítások híján ez nemigen csekkolható.) Eddig csak a Word-öt sikerült elindítani, de még az sem úgy működött, mint előtte: pl. az egyedi, korábban pluszban betett fontokat sem ismeri, vagyis nem tölti be.
A kiírt hibaüzenetekből tallózva:
- AutoCAD (2022): "Exception in acmgd.dll ARX Command Unhandled Exception [... blabla akámbákom kód]" "Unhandled exception (...) Error Compiling Expression (...) " "Data Privacy ..." -sosem látott üzenet.
- Thunderbird elindulás helyett "Felhasználói profil kiválasztása" felé terelne
- Firefox szintén uez az üzenete
- Chrome meg se mozdul
- Opera sem: az asztalon az ikonja ott van, de csak fehér mezőként jelenik meg
- Skype: a tálcáról el is tűnt, az asztalon megvan, de nem indul "A Windows nem tudja elérni a megadott eszközt, elérési utat vagy file-t. Lehet, hogy nem rendelkezik a hozzáféréshez szükséges engedélyekkel."
- Photoshop: Configuration error (...) Problem with (...) licensing (...) Error 213:10
Olyan, mintha lényeges rendszerfile-ok elvesztek volna, vagy nem találja, amit előtte simán.
Óra, dátum rendben van a visszaszerelés után.
A szerelést végzőnek távolról gőze sincsen, mi lehet a baj. Javasolta a Windows diagnosztikát.
Windows memóriadiagnosztika: lefuttattam, nem talált semmit, újraindítás után sem történt helyreállás.
Automata lemezkarbantartás: a probléma észlelése utáni kb. 2. újraindításkor automatikusan elindult a laptopon "Lemezhibák kijavítása". Ez nem tudom, milyen okkal ill. sikerrel, hiszen előtte-utána semmi különbséget nem észleltem. A tulajdonságokban az SSD mint eszköz pedig "megfelelően működik".
Most próbálkozva a gépen erre-arra, az eseménynaplón belül, a Felügyeleti eseményekben van - általam eddig sosem nézett - jó sok hiba és figyelmeztetés található. S jelentős mennyiségben korábbi dátummal, mint a ki-beszerelős hozzányúlás történt. A gép átadás előtt, az átadáskori üzletben bekapcsolás, és az esti visszaszerelés utáni bekapcsolás idejéhez is sorolja a különféle hibaüzeneteket. A legerősebb talán a 'teljes Chkdsk futtatását igényli" - de ezt elvileg végrehajtotta. Amennyiben valóban. Olvasok fájlrendszer-struktúra sérülésről (na de miért???), ez-az nem betöltéséről, hibát okozó alkalmazásról, a hazaérés utáni bekapcsolás utáni első hibaüzi Microsoft.LockApp blabla nem betöltéséről szól.
Nyilvánvaló: informatikus nem vagyok. Viszont mindkét gép működése szükséges, a régié is, aminek eddig baja sem volt, bár az SSD-n gyorsabban fogyott a hely, mint szerintem indokolt, amit Windows update-ek sem orvosoltak. Perpill nem bírok honnan sok GB-nyi helyeket felszabadítani, mert nem merek vagy nem tudok mit törölni, sőt, az újraindításokkal felfalta azt is, ami eddig rendelkezésre állt. Pedig az új laptop Dell supportos illesztő prg-ok sora, frissítés halom végzése okán felmerült bennem, hogy a régivel is végigszüttyögve elvégezhetnék ilyesmit, hátha valami jobb lenne.
Kérdésem hozzátok:
1. Mi lehet a probléma oka?
2. Időben miért éppen egy fizikai szereléshez időzítve ütött ez be, amikor a gép "amúgy" nem volt bolygatva?
3. S még inkább: mi a probléma megoldása?
Nagyon köszönöm a hozzáértő, segítő válaszokat! -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Van egy 8GB-os SD kártya, Ford gyári navi térkép van rajta. Szeretnék frissebb adatot rámásolni, de azt a qrva írásvédettséget nem bírom leszedni róla. Formázni sem sikerül.
Természetesen az oldalán a kis pöcök átállítva. Próbáltam a regedites megoldást is, az sem vezetett eredményre.
Fényképezőgéppel sem sikerült.
Megpróbáltam egy Linux Mint rendszer alól, de ez sem vezetett eredményre.Van esetleg ötletetek?
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
w.miki
veterán
válasz mezis #140447 üzenetére
jaj...
és melyik a legegyszerűbb egyszer használatos live linux, erre a célra?
edit: megpróbálom a TC-t is
edit2: nálam nem megy, átugrik az E-ről a C documentsandsettings könyvtárára, rendszergazdaként isÚgy néz ki Win10-es gépen megnyílik a hibásnak vélt SSD, amiről nem indul el a Win7
70% a kondíciója. Lehet mégsem az SSD romlott el a Dell e6540en?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
cof
veterán
válasz w.miki #140443 üzenetére
Nem érdemes vele nagyon szórakozni. Amit linkeltél 29$-ért rablás, de Aliexpressen már 1000-500 Ft körül kijössz postaköltséggel.
Én tőle vettem Lenovohoz [link] 2 hét alatt itt volt holland postával. Nem tudom a tied pontosan milyen csatlakozós mert van pár fajta.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
w.miki
veterán
válasz AlyrArkhon #140442 üzenetére
Milyen egy ilyen gombelem tartó?
-
w.miki
veterán
válasz w.miki #140436 üzenetére
Vagy az is jó, ha a gépben lévő dby gc02001lw00 akkut szétszedem, és kicserélem a benne lévőt egy sima CR2032-es elemre?
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Cmos akkut honnan érdemes rendelni?
Dell e6540hez keresek cmos akkut.
Alin ajánlott eladó?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
BitRider
senior tag
válasz Enigma1945 #140433 üzenetére
Értem. De sokmindenre tényleg nem jó, így nem érzem kardinálisnak a kérdést. 13+ éves kártya, 5 éve nincs hozzá friss driver... Bárkié is a kártya, kell min. egy 1050-es helyette.
[ Szerkesztve ]
-
Benhill
senior tag
Hali.
Raijintekkel próbált valaki üzletelni emailen? Hiányzó tartozékokat vajon pótolnak, ha megkérem őket, mint pl az arctic?
-
Enigma1945
őstag
válasz BitRider #140431 üzenetére
Az alaplapomon a legfrissebb bios van. Egy 11 gen i5 van melette, csak tesztelesre van benne par napra.
Elvileg 2.0 modot tud, megy is rajta de neha nem ugrik fel. Azert nem mindegy hogy 1.1 vagy 2.0 a sebesseg mert az fps ertekekrol egybol eszre veszem hogy milyen modban megy.
Magatol lekapcsol ugye a sebesseg es neha nem ugrik vissza ha terhelve van. Az nv beallitasokban mindem a gyari.Csupingo: Igen driver telepul megy minden ahogy kell a gpu z programban figyelem. Hofokok jok. Nem csikoz nem hibazik. Megy szepen. Majd egyszer fogja magat ha ugy van kedve es nem ugrik vissza 2.0 modba. Peldaul jatszok rajta megy minden szepen. Fel ora mulva mar nem ugrik vissza.
Komolytalan emberek kíméljenek!!
-
Csupingo
veterán
válasz Enigma1945 #140430 üzenetére
Esetleg próbáld ki másik portban ha van, vagy frissíts bios-t, vedd ki, tedd vissza a kártyát. Amúgy jónak tűnik? Driver települ, 3d programok elindulnak vele? Gpu-z -vel is nézted a render tesztet, ott is mutatja, éppen milyen szabványon használja.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Enigma1945 #140430 üzenetére
Az a BIOS-odon múlik, hogy hogyan kezeli le a kártyát... De kiindulva abból, hogy egy elavult, 5 éve driveresen sem támogatott kártyáról beszélünk, szerintem teljesen mindey, hogy az milyen módban van....
Helyette egy fele annyit fogyasztó, 2x olyan erős 1050 Ti 4 GB memóriával 25 ezerért megkapható, ami ha bármilyen 3D-t futtatnál, iszonyatosan belépőszint ma már. Az ajánlott jó vétel meg egy 1660 Super.
[ Szerkesztve ]
-
Enigma1945
őstag
Sziasztok!
Miért lehet az, hogy egy GTX 470 nem akar terhelés alatt PCIe 2.0 módba váltani?Komolytalan emberek kíméljenek!!
-
Rick4
félisten
válasz tizenketto12 #140423 üzenetére
Ezt már leírtam neked tegnap mindenféle plusz infó nélkül, a tünetekből gyakorlatilag borítékolható volt, hogy ez történt. Ha elolvasod, és 2 perc alatt megcsinálod amit mondok, az 5. percben már a win telepítést csinálod..
-
Rick4
félisten
válasz tizenketto12 #140416 üzenetére
Nade akkor minek orvos, ha a vakbélműtétet simán lenézed a youtube-ról? Csak nyissz- nyissz, és kész is..
Pont az a baj, hogy az ilyen esetek többségében a Dunning- Kruger hatás érvényesül!
Minél kevesebbet tudsz egy adott dologról, annál inkább elhiszed, hogy az egy egyszerű valami, és amit te tudsz, annél többet a hozzáértő szakember se tud.
Aztán majd jön a meglepetés.
Ennek ellentéte viszont az, hogy minél többet tudsz egy adott dolgoról, annál inkább látod, hogy nem vagy a téma mestere, és igyekszel nem véletlenszerűen döntést hozni arról, mi legyen a következő lépés.Ahogy az ilyen eszközöknek is megvan a felépítése, és annak egy bizonyos sorrendet kell követnie, úgy bármi más is hasonlóan néz ki, a hozzá nem értők nem értik, hogyhogy nem megy.
Fogadd el azt a néhány apró tanácsot amit itt adunk, és meg tudod magad is csinálni. Nem bonyolult, de néhány alapszabályt be kell tartani.
-
w.miki
veterán
válasz Pyttawrx #140414 üzenetére
Semmilyen frissítés nem volt, sem BIOS, sem Win7, örültem, hogy ez az öreg gép ment, ahogy volt, nemhogy frissítgessem
Teszt alapján a memória rendben van.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
nagyúr
válasz Kristof_94 #140424 üzenetére
A Google tele van ötletekkel a hibaüzenetre keresve.
-
tizenketto12
csendes tag
válasz Doky586 #140422 üzenetére
Végül újra kellett formázzam mindkettőt. Az lehetett a baj egyébként, hogy az egyikre mbr-t a másikra meg gpt-t tettem, és nem ertettem hogy mi baja van, az egyiket miért csak legacyban látja a másikat miért csak uesi-ben. Így órás szarakodás után már nyilvánvaló, csak érthetetlen hogy minek van legacy, minek van uesi, az egyik miért jobb mint a másik, meg egyáltalán mi a francnak vannak.
-
Doky586
nagyúr
"De őszintén, 2023-at írunk, még mindig ugyan ott tartunk mint 20 éve? Egy hétköznapi felhasználónak miért"...
Mert 20 éves hibásan berögzült módszereket próbálnak alkalmazni sokan. Pedig a blogomban egyszerűbbnél egyszerűbb módszereket ismertetek hozzá, de sokan a legegyszerűbb lépéseket sem tudják követni. A régi megszokások miatt.Illetve sokan régen a biosban is mindent elállítgattak ami állítható volt.. Aztán egy biosfrissítés után csodálkoznak hogy nem indul a gép amikor minden visszaáll alapra és már nem illeszkedik a hibásan telepített oshez.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz Kristof_94 #140418 üzenetére
A látó Asszonyok épp a nyári szabadságukat töltik, szóval ahogy mondják az ördög a részletekben rejtőzik. Milyen telefon, Android vagy iOs? Hogy másolod?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Cs1csó #140417 üzenetére
De minek telepíted rendszeresen újra?
Egyébként egészen addig míg valamiért az 1 TB-s HDD-t ki nem veszed, nem fog a Win reklamálni, főleg, hogy az 1 TB-n nem is működő oprencert tartasz, hanem gondolom tároló. Nekem is volt olyan laptopom amin W10 mellett linux mint is volt ugyanazon a HDD-n, és gond nélkül működöttAz emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Igen ez kb a win7 óta ismert dolog. De ha be tudsz rakni a gépbe egy +SSD-t, akkor a másikat kivenni miért nehéz, hogy szervíz kéne hozzá?
Windózt telepíteni ma már szinte bárki tud. Ezért keresnek jól az IT szakemberek.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Kristof_94
nagyúr
Sziasztok!
A feleségem telefonján elég sok kép összegyűlt és alig van már helye, ezért szeretném felmásolni a gépre, majd egy külső hdd-re is, hogy utána lehessen belőle törölni.
Viszont már szinte a legelején falba ütköztem. Egy ideig másolja fel a képeket majd kiírja, hogy "a kért értéket nem lehet megállapítani."
Mit tudok tenni? Próbáltam már másik USB portot, gépet is újra indítottam... -
Cs1csó
félisten
Nyugi, nem kell semmi ilyesmi. Nekem van a gépben egy 120GB-os SSD és egy 1TB-os HDD és rendszeresen újratelepítem a Windows-t az SSD-n.
Van egy másik gépem amin egy Windows 10 mellett egy 7-es is van és semmi gond. -
tizenketto12
csendes tag
válasz Essejó #140415 üzenetére
De őszintén, 2023-at írunk, még mindig ugyan ott tartunk mint 20 éve? Egy hétköznapi felhasználónak miért kell informatika felsőfokot végeznie ahhoz, hogy egy kva windowst fel tudjon telepíteni gond nélkül? Miért kell rögtön szervízbe rohannom, mikor csak egy sima telepítésről beszélünk? Én mint mezei felhasználó szeretnék telepíteni valamit, elindítom a telepítőt, és normális esetben minden egyéb szarakodás nélkül lehet használni a gépet. Persze ezekszerint mégse. De idáig ilyen jellegű bajom még nem volt. Vicc az egész.
-
Essejó
veterán
válasz Rick4 #140411 üzenetére
Meg a régi nóta, hogy úgy nem telepítünk Windozert, hogy 2 üzemelő HDD/SSD van a gépben. Főleg hogy az eredeti SSD-n is Oprencer van, mert az új telepítése közben a régebbi boot szektorába is hajlamos belefirkálni. Aztán lőn a csoda, hogy a régiről nem indul, és a régi nélkül az újról sem.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
tizenketto12
csendes tag
válasz Rick4 #140411 üzenetére
Az az igazság, hogy elegem van belőle. Most nagy nehezen, valahofy elindult a samsung ssd-ről (amiről az oprendszer nem megy?!) A toshiba op.rendszere, innen szeretnék kezdeni valamit ezzel hogy a saját gépben legalább mutassa a samsungot. Gondolom hogy teljes káoszt csináltam, nem tudom most mit kellene kezdjek ezzel. Az a baj, hogy nagyon nincs másik gép, ahonnan újra kezdhetnék minden a nulláról, ezért is nehéz...
-
w.miki
veterán
válasz w.miki #135622 üzenetére
Korábban említett Dell E6540 laptopom már el sem indul a Win7.
Videó
Csökkentett mód sem A hibajavítóban lefuttatott CHKDSK C: /F /R sem segített.
Lehet még valamit tenni, hogy vissza hozzam az életbe?
Van másik mSata SSD-m szeretném arra átmenteni a rendszert, ha lehetne...[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz tizenketto12 #140410 üzenetére
Szerintem ez az okból történik, mert nem igazán vágod, mi történt. Nem tudjuk, mi mellé mit telepítettél, a win boot manager melyiket látja, melyiket nem, melyik milyen módban van, a sata vezérlők achi módban vannak-e, stb stb.
A bios frissítéssel együtt valószínű egy default beállítást is "összeszedtél", ami nem az, ahogy addig működött a noti.
Az előbb írt megoldással próbálkozz, szerintem ez 3 perc bios és 5 perc telepítés, és kész.[ Szerkesztve ]
-
tizenketto12
csendes tag
válasz Rick4 #140409 üzenetére
Az msi oldaláról töltöttem le pontosan ehhez a típushoz, minden gond nélkül telepítette is. Ha kiveszem a samsung ssd-t, akkor sem indul el. Ha beteszem az asd-t, akkor elindul, de problémát észlelt az op.rendszer, ezért újraindul, és visszadob a biosba. Próbáltqm már wlindítani UEFI with CS-vel, legacyval, uefi-vel, folyamatosan van valami nyügje. Komolyan mondom mintha a 90es években lennék, hihetetlen hogy ilyenekkel kell szarakodni még mindig.
-
Rick4
félisten
válasz tizenketto12 #140408 üzenetére
A bios tuti a te típusodra való volt?
Ha igen, én kivenném azt az SSD-t, ami nem kell, a másikat kivéve asztali gépben, vagy másik eszközben formáznám MBR helyett GPT-re, visszatenném, és akkor raknék fel egy win11-et.[ Szerkesztve ]
-
tizenketto12
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy kis problémám, és szeretném a segítségeteket kérni, mielőtt az ablakon vágok ki mindent.
Van egy msi laptopom, qmi tartalmaz egy toshiba ssd-t, amit alapból tartalmaz, és van benne egy samsung ssd, amit utólag raktam bele. Az samsung ssd-n is és a toshiba ssd-n is van 1-1 operációs rendszer. Mivel úgy döntöttem, hogy megválnék ettől a rakás szeméttől, ezért úgy akartam tovább adni, hogy frissen rajta van egy win10, ezért van mindkét ssd- op. Rendszer. A gondom az volna, hogy a gyárilag a laptopban lévő toshiba ssd-t nem ismerte fel a bios, ezért frissítenem kellett. Tehát most, hogy már látja, így sem tudok a toshibaról bootolni, csak látja, de legalább most már a samsung ssd-ről sem bootol be, csak azt írja, hogy sérült az op. Rendszer... alapból uefi+cs-n volt legelőszőr, a kezdetek kezdetén a beállítás, amikor még látta a (nem gyári) samsung ssd-t, de amióta frissítettem a biost, azóta szarakodik. A gyári toshiba-t csak legacyn látja. Ha viszont uefi+cs-re állítom, ugyan látja a (nem gyári) samsung ssd-t, de mint ahogy írtam is, sérültként kezeli. kérlek benneteket áldjatok meg egy tanáccsal, mert tényleg megőrűlök ettől. -
Rick4
félisten
válasz SZULTA #140406 üzenetére
Ha TX-1000, akkoismert hiba ennél meg a 850-esnél a nem túl stabil 12V-os ág baj... Több lapot nyírtak már ki ilyen tápok, bár nekem sose volt, csak hallottam több sztoriról is, a gyártó elég hamar visszahívogatta az eladottakat..
Az a kilógó műűanyag sincs ott jól, én kivenném, és levéve a burkolatot, belenéznék..[ Szerkesztve ]
-
SZULTA
tag
sziasztok!
segítségeteket szeretném kérni.
egy ideje kernel power hibát dob a gépem.
játék vagy benchmark közbe elmegy a kép vagy lekapcsol.
vga hiba elvileg kizárva mivel 2 kártyával is produkálta.
a tápom esetleg csinálhatja mivel az egyik csati kijebb van mint a többi csatolok képet
nem tudom nem ismerem a belső szerkezetét a tápnak hogy ez okozhat e bármit is. nyilván ezt a csatit direkt nem használom
próbáltam vissza nyomni de fixen van és nem mozog
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Androidos tablet topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest