Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HP nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VGA hiba
- Milyen videókártyát?
- Acer notebook topic
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Debilon
addikt
válasz
FireFox1996 #14705 üzenetére
nem, olyasmire gondolj mint a polarizált napszemüveg ahogy működik, kiszűri a csillogást és a tükröződéseket jórészt, jó dolog
-
Debilon
addikt
válasz
Moleman #14703 üzenetére
köszi!
közben Ali-n nézegettem és közben eszembe jutott, hogy kéne hardwire kit is ezt találtam:
HW kit+CPL filter19,2 USD a kettő együtt
-
Debilon
addikt
válasz
Debilon #14701 üzenetére
no, felvételek lementve, a mai kis tesztkör alatt kiderült, hogy szükségem van CPL szűrőre
a műszerfal tetején levő rekesz és az utasoldali légzsák fedél kontúrja + a szélvédőre irányuló szellőző (és főleg az) elég markánsan jelen vantotálisan szembe sütő lemenő nap fényében sem annyira gáz (szerintem), de a szűrő kelleni fog úgy érzem, főleg ha megjön a nyár és a folyamatos napsütés
jelenleg 1080p 30fps-re van állítva, ha valakit érdekel tudok sample-t mutatni
valaki tud olcsó lelőhelyet A119S V2-höz való CPL szűrőhöz?
-
Debilon
addikt
válasz
ITI-san #14700 üzenetére
írtam is, hogy jelenleg azért kellene, hogy lássam, jól állítottam-e be, feleslegesen nem venném kis az SD-t, de tényleg az tűnik a legjobb megoldásnak, hogy a kamerával együtt viszem be
amúgy igen, GPS-es talp van, és ebben a verzióban már javítva vannak a csatlakozók
-
ITI-san
tag
válasz
Debilon #14699 üzenetére
Szia! Nekem nem ilyenem van.
Első kérdés, van hozzá GPS-talp? Mert arról könnyen lecsúsztatod.
Így egyszerűbb mi t kivenni a kártyát. Talán ez a csatlakozója tartósabb is, mint esetleg az SD kártyáé.
Bár ebben nem vagyok biztos, de talán ezt is javították (a talpról való lecsúsztatást) valamelyik verzióban.
Másodszor, minek lementeni? ezt párszor megteszed, mert kíváncsi vagy, aztán hagyod, hagy tegye a dolgát.
Így felülírja a régebbi videókat. Én már vagy egy éve nem töltöttem le kész videót. Mit nézegessek rajta. -
Debilon
addikt
üdv!
tegnap végre volt időm és az időjárás is jó volt, "beszereltem" a Viofo A119S V2-met
a kérdés: melyik a jobb verzió a felvételek lementésére a SD mindig kivesz, vagy kamerával együtt vigyem be a géphez? (főleg most érdekes, hogy kell-e állítanom a kamera szögén, a kijelzőjén nem igazán adja vissza)
-
ITI-san
tag
Tudásban, videó képességben hasonlíthat a Viofo A119 V2-re, ami jó, mert az jó. Az OV4689 képérzékelő nem rossz, sőt pár éve még ez volt az egyik topp dascam-ben, de van már modernebb. Nincs vele baj bevált és szép a nappali minőség. Ha videót nézel a Viofo-ra kell hajaznia legalább is hardver alapon. Éjszaka már a Sony érzékelői jobbak tudnak lenni.
Itt annyi a különbség, hogy a Junsun-ban már újabb a proci, ami ennyit tesz, hogy dual kamerás és Wifi-s.
Ebben az árban ha benne van a hátsó kamera is, jó vételnek tűnik. -
Moleman
addikt
Jól gondolkodsz.
Az ilyen autós trafóknál 3A a megszokott, az 5-ösek emlékeim szerint indokolatlanul drágák, és nem is biztos, hogy szükség van akkora tartalékra. Fentebb olvashatod, valaki lemérte, a sima 70mai pl csak 0.7 ampert eszik. Én eddig minden kamerámat 3 amperesről működtettem autóban és motoron is (G1W, mini0806, A119V2, 70mai, Elecam Explorer Elite 4K), nem volt gond.
-
Lomas
tag
Sziasztok,
új vagyok itt, próbáltam rákeresni több módon, de erre nem találtam konkrét választ: szóval vásároltam egy 70mai dash cam pro-t, és az oldalon javasolt módon, fixen szeretném a biztosítéktáblára rákötni, gyújtásos áramu "slot"-ra. Ez a kamera 500mAh beépített aksival rendelkezik, a leírás szerint az input áramfelvétele 5v és 2A. Az oldalon javasolt trafóból több kivitel vásárolható, a 12v-5v átalakítás standard, azonban az áramerősség vonatkozásában lehet vásárolni 1,5-2-3 ampereset is. Vannak elmaradásaim agyilag e téren, de valami olyasmi rémlik, hogy ilyenkor a trafó tekintetében érdemes FELJEBB tervezni az amper "teljesítményt, mint az eszköz leírásban jelzett max áramfelvétele (mint említettem, 2A). (Ezt azért gondolnám így, mert pl. egy 12v-os ülésfűtést, aminek van kb. min 10A áramfelvétele, nem tudsz otthon felfűteni egy 12v-os, 1-2A-es trafóval, illetve ez a megoldás állítólag a trafót is túlterheli, de az eszköznek sem jó.)
Szóval jól gondolom, hogy egy 5v, 2A max áramfelvételű kamerához trafóként 3A áramerősségűt érdemes választani. (Amúgy láttam 12v 5A-es trafót is, az nem lenne még jobb?)
A másik oldalról megközelítve a kérdést úgy gondolnám, hogy az aksinak az sem túl jó, ha jóval fölé lövünk, ezt onnét veszem, hogy a motorokhoz, robogókhoz - amelyekben az autókhoz képest általában kisebb, 4-12Ah-ás aksik vannak - nem szabad autóhoz használatos aksival tölteni, mert nagyon megtolja. Valamikor volt egy 10%-os "szabály" hogy pl. egy 5 amperes motor aksit max 500 mah teljesítményű töltővel szabad tölteni. (Ezen gondolkodás mentén, mivel a kamerában 500mAh-ás aksi van, így egy 12v - 50mAh-ás töltővel lehetne tölteni?)
Szóval mint érzékelhető, kicsit meg vagyok keveredve, ezért valami elektronikához jobba értő szakit szeretnék megkérdezni, hogy miképp illik ilyenkor gondolkodni trafó vonatkozásában?Kitartó figyelmetek köszönöm!
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Erről van valakinek véleménye?
https://gearbest.app.link/RCP4RHjRfU
Köszi, Peti
-
CHIPman
nagyúr
válasz
kalapacsolok #14690 üzenetére
Ahol érdemes lenne használni a motion detectet, ott annyit érsz vele, mint ha bekötnéd állandóra, úgyis állandóan triggerelné valami. (Nyilvános parkoló, út széle stb.) Én olyat vennék, ami támogat 128-as kártyát (értelemszerűen nem a sima 70mait, vagy akár azt is, ha valahol le van írva, hogy támogatja a 128-ast), levenném a felbontást maximum fullHD-ra, és bekötném állandóra, vagy powerbankra.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
CHIPman #14689 üzenetére
Értem. Tudnátok ajánlani egyszerű, megbízható kamerát, amin motion detect van? És akkor két külön kamerát felraknék előre és hátra, rákötném valahogy fixen áramra, power bankre. A 70mai nem jó, mert az folyamatosan vesz és nyolc óra parkolás után kezdi a felülírást, szóval ezért lenne jó a motion detect vagy timelapse.
Ti mit csinálnátok, hogy javasoljátok?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
kalapacsolok #14688 üzenetére
A jobb power bankok általában tűzbiztos anyagból vannak.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
schferenc77 #14685 üzenetére
Miért nem kötnéd szívesen az akksira? Reális, hogy lemeríti egy kamera? Azért bennem ott a félelem is, hogy a kocsiban rendkívül sokat töltődő, akár 40 fokosra időnként felmelegedő akksi elég tűzveszélyes... Mert ezt a powerbanket azért nem erre találták ki.
-
Ciccuka
veterán
-
tomazin
veterán
válasz
schferenc77 #14685 üzenetére
Miert? Ugyanugy a biztositotablara kotod, mint barmi mast.
-
Moleman
addikt
válasz
kalapacsolok #14682 üzenetére
Egy átlagos powerbank 2 amperral töltődik, ha 0.7-et vesz fel a kamera, akkor kb háromszor gyorsabban töltődik, mint merül. Egy 10.000 mAh-s powerbank így elméletben 14 órán át tudná üzemeltetni a kamerát, és 5 óra alatt feltöltődne, ha kap áramot.
Viszont egyszerre a kettőt valószínűleg nem tudja, vagy tölt, vagy etet. Persze mindenre van megoldás, de nem egyszerű, USB kábeleket kéne relézni hozzá, hogy az autótól érkező töltőáram közvetlenül etesse a kamerát, és párhuzamosan a powerbanket. Plusz még valószínűleg nyomkodni kéne a gombot a powerbanken. -
kalapacsolok
senior tag
Nekem az amper nem mond semmit, hogy két ilyen kamera akkor veszélyes-e az akksira avagy sem...
64 gb a maximum akkor számoljunk azzal - akkor 8 órát vesz fel, utána törlődik. Az azért szíves, du 6-kor lerakom a kocsit, reggel 8-ra ha érte megyek éjfél előtti adatok törlődnek... Tehát timelapse vagy inkább motion detectes videó megoldás kellene, akkor nem csak 8 óra fér rá.CHIPman: jó ötlet, de használta bárki a gyakorlatban? Hogy tud-e powerbankról elég energiát adni, na meg mennyi idő alatt merül le - és mennyi idő alatt töltődik fel? Mert ha lemerül 4 óra alatt, de 8 óra alatt töltődik fel, egy merülés után soha többé nem fog működni... Na meg menet közben is arról kéne működnie, szóval ez nem tűnik túl biztos megoldásnak.
-
tomazin
veterán
válasz
schferenc77 #14661 üzenetére
Be kell kötni hátra. Ez bizonyos autóknál kellemes, szórakoztató program.(aka. sok-sok óra gányolás, esetleg túl hosszú az usb)
-
tyielow
aktív tag
Nincs visszaút, 1-2 napon belül megérkezik a Garmin 55
Majd írok ide is beszámolót.
-
Yocee
aktív tag
Akkor marad az Androidos visszapillantó tükör. Azzal megoldható szerintem, mert az rendesen csatlakozott a wifire. Csak meg kell oldani, hogy álltában ne rögzítsen, így egy programmal már megoldható a sugárzás.
Csak az Androidos tükröm meghalt sajnos, bootloopba került egy totál merülés után, másikat meg még nem vettem. -
CHIPman
nagyúr
válasz
FireFox1996 #14675 üzenetére
A Chromecast WiFi-re csatlakozik, ahol internet kell neki, mert ugye a CC nem egy sima miracast eszköz. Ha rácsatlakoztatod a 70maira, akkor nincs internete, tehát alapból rinyál. De ha itt nem is rinyálna, akkor sem valószínű, hogy működne a dolog.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
FireFox1996 #14673 üzenetére
Ezt azért gondold át...
-
FireFox1996
őstag
válasz
cikasz #14672 üzenetére
Nem kell emulátor! Vegyen egy Google chromecast-ot, és máris mehet a tv-re a kép
-
sambenez
Topikgazda
válasz
FireFox1996 #14669 üzenetére
Nehezen fog ip kamerát találni ami elég kicsi és még wifis is.
-
Yocee
aktív tag
Szevasztok!
Átböngészve a témát, nem találtam ilyesmit.
Olyan dash camot keresek, ami wifis, és esetleg a ház előtt állva, a routeremre kapcsolódva, a házból is nézhetem a képét, esetleg onvif kompatibilis ( ip kamera felvevőre tud csatlakozni)
Szerintetek létezik ilyen?
-
bul07
nagyúr
válasz
kalapacsolok #14664 üzenetére
0,7A vesz fel max, én ennyit mértem
128Gb-os memóriakártyára majd 17órát tud rögzíteni
Csak kérdés rendesen kezeli e mert gyári max 64GB -
CHIPman
nagyúr
válasz
kalapacsolok #14664 üzenetére
Feljebb felmerült az ötlet, hogy power bankra kéne kötni a dashcamet, és gyújtásra a powerbankot. Ha használod hosszabb távon, akkor fel tud töltődni a powerbank, és nem meríted éjjel az akksit. 64GB-os kártyára kb 8 óra fullHD felvétel fér, ha jól számoltam.
-
kalapacsolok
senior tag
Értem, de ha jól látom még motion sensor sincs benne, semmi... Szóval nem tudom, egyrészt mennyi idő alatt menne tönkre a benne lévő SD-kártya így, másrészt hány óra fér rá... Lehet, hogy reggelre az estit felülírja?
Na meg kérdés, hogy folyamatosan a kocsi akksijára kötve nem teszi e tönkre azt.
-
válasz
kalapacsolok #14662 üzenetére
A 70mai 1 perces darabokba rögzít.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
CHIPman #14660 üzenetére
Nem fontos egyáltalán! És igen, én is ilyesmi megoldáson gondolkoztam. VIszont a 70mai-nak nincs parkoló módja, nem?
Vagy rákötöm a kocsi akksijára és folyamatosan venne? Nem is timelapseként, hanem konkrétan az egész éjszakánt venné fel loop módban 5 perces darabokban?
Mennyi energiát fogyaszthat ez, nem para, hogy esetleg lemerítené az akkumulátort?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
kalapacsolok #14658 üzenetére
Feltétlenül szempont, hogy egy kártyára rögzítsenek? Én vennék két sima 70mait (éppen most 32$, de szokott lenni 30), felraknék egyet előre, egyet hátulra, és bekötném állandóra mindkettőt.
-
FireFox1996
őstag
válasz
kalapacsolok #14658 üzenetére
Amazonnak hiszem, mert ott több felhasználónak tapasztalata van, ha végig elolvastad, akkor látod a pozitív és negatív tulajdonságait, így könnyebb lesz eldönteni.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
kalapacsolok #14657 üzenetére
A másik, hogy az egyik legjobb dual dash cam az ajánlott kamerás oldalak alapján pl ez a Mini, ami amazonon 3,5-ös értékeléssel elég rossznak számít és rengetegen írnak hibáról... [link] Szóval nem tudom, ezek után merjen-e az ember a dashcames oldalaknak hinni, vagy inkább amazon értékeléseket nézzem. Ti mit tennétek?
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Előre + hátulra szeretnék kamerát, ami parkoláskor is vesz, ha belémjönnének. Ha 24 órán át véd, bírja, az nekem elég.
Kell félnem attól, hogy ha a kocsi akksijáról kapja a feszültséget használja parkolás alatt, lemeríti az akksit? Ez a Junsun, jónak néz ki, de ki is emelik, hogy a 4K miatt nagyon sok áramot fogyaszt, és hogy ha más is rá van kötve a hálózatra, lehet, hogy nem kap elég áramot... Furcsa, szóval ezért félek, nehogy emiatt ott ragadjak valahol.
Néztem ezt a Minit is (ITT), de ez 120 dollár + kb. 50 dollár szállítás.
Azon gondolkoztam, nem éri meg inkább külön venni előre és hátra és Lamax C3-at, rákötni, hogy folyamatosan töltést kapjon és kész? link itt
Olvasgattam itt a fórumban, meg az első posztot is - de abban úgy látom régi infók vannak.
-
proof88
addikt
válasz
schferenc77 #14655 üzenetére
MiVue 792 Wifi Pro-m van MiVue A30 hátsó kamerával, de így hirtelen meg nem mondom hogy duál kamera módban 60 fps-sel vesz-e fel az első kamera. Holnap kipróbálom, ha vezetek. Eddig csak akkor néztem a 30 vs 60 fps különbséget mikor még nem volt bekötve a hátsó kamera.
Azt viszont tudni kell, hogy míg 30 fps-nél 17 Mbit/s a sávszélesség, addig 60 fps-nél csak 20, ez azt jelenti hogy ott erősebb a képtömörítés mértéke, szóval 30 fps esetén kicsit jobb a képminőség, cserébe feleannyi képkockát csinál csak másodpercenként.
A parkoló módot még nem próbáltam, mert még nem kötöttem be fixre.Egyébként a képminőség szerintem hagy kivánnivalót maga után, persze ezt ár-érték arányban mondom, én itthon vettem itthoni bolti garival, de lehet vennék banggood-ról kb feleannyiért Viofo 129 duo-t.
A telefonom jobb minőségű videót csinál, igaz annak sokkal kisebb látószöge van, meg a tartója révén jobban is ugrál menet közben, meg hát ott necces ellátni a navigációs és egyéb feladatokat miközben felvételt akar készíteni az ember, nem erre való.Csak tényként leírom, hogy a 2015-ös telefonom sokkal jobb videófelvételt csinál képminőségre, mint ezek. Talán éjjel jobb a menetrögzítő, de ez is csak azért, mert a MiVue 792-ben a Sony STARVIS érzékelője van, ami éjjel értékelhetőbb képet csinál mint az olcsóbb képérzékelőt ebben a kis miniatűr méretben.
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Már régóta foglalkoztat az autós dash cam beszerzése, most elkezdtem belerágni magam a témába, egyelőre nem lettem okosabb, max több kérdésem van :-)
- Én elölre/hátulra is szeretnék, de ahogy látom, ezzel lemondok a 60fps-ről, mert a legtöbb dual kamera, még ha elöl tujda is a 60fps-t, ha már a hátsó is be van kapcsolva, akkor beáll 30fps-re mindkettő. Ezt ki lehet küszöbölni (talán?), ha két sima első kamerát rakok előre/hátulra. Ez kivitelezhető? Ha igen (pl lehet-e megfelelő szögben rögzíteni a hátsó ablakra (Prius+), akkor így az app úgy tekinti, mintha két külön kamera lenne nem?
- használható parkoló üzemmódot szeretnék. Eddig talán a Blackvue-nél láttam egyedül, hogy memória bufferbe rak kb 4-5 mp-et, és ha mozgást/lökést érzékel, akkor ezzel a 4-5mp-cel kezdi az SD-re a felvétel (tehát látszik az előzmény is). Ilyen funkció van más kamerában is? Vagy milyen típust javasoltok, ahol normálisan és használhatóan van megoldva a parkoló mód?
- a rendszám olvashatósága az kulcsfontosságú, érdekes módon pl a Blackvue esetén sokszor elég gyatrán látható a rendszám a teszt videókon.Egyelőre a Viofo A129 duo és a MiVue 792 wifi pro körül gondolkozom, ez még kb az a nagyságrend, amit beruháznék.
Minden tippet előre is köszönök!
-
sgery
őstag
válasz
Balázs0916 #14643 üzenetére
Nekem 1 éve van egy sima 119 V2, teljesen jó. Bár utóbbi pár hónapban folyton pittyogot, nem tudom mi baja volt, ki is húztam. Most veltettem rá a V4-et, egyenlőre nem pittyog, remélem megoldotta a gondot.
Új kocsi van kilátásba, hozzá keresek új kamerát.
Melyik javasolt most abból, ami van olyan pici mint a 119-es viofo de van rajta wifi is? A szolid méretet szeretem, aminél nem is látszik hogy van, csak csendben teszi a dolgát.
A legidegesítőbb a videókat leszedni róla - még ha csak sd kari kivétel, visszarakás is a feladat...
A legjobb az lenne, ha hátsó kamera is lenne hozzá mint a 129-es viofo-nál, de biztos nem akarok előről hátra kábelezni egy új kocsiba... -
-
vargalex
félisten
válasz
Csápájev #14650 üzenetére
De, szimpi az is. Csak néztem videókat és van, ahol azt írják, hogy az Alfawise jobb felvételt készít (főleg éjszaka). Valamint az Alfawise-n van kijelző, elvileg mozgásérzékelő, nagyobb látószög, stb. A szenzor elvileg azonos a két készülékben.
Gondoltam, hátha valaki próbálta már mindkettőt. Árban nagyjából azonosak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- iOS alkalmazások
- EAFC 25
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 13 kártya-független, apple világ-garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest