Hirdetés
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kronk
őstag
Sziasztok, 20-25k körül mi most a bestbuy vétel?
B8as passat az alany.
Köszönöm szépen előre is. -
hori-zoli
tag
Üdv.
Érdeklődnék!!
Nekem egy Overmax camroad 6.1 van, és frissítést keresnék hozzá, ha van.
A hivatalos oldalon nincs, de még a kamera típusa sem feltüntetve. -
matyi19
őstag
Sziasztok,
Szeretnék egy kamarát vásárolni, ebben szeretnék tanácsokat kérni.
Melyik most a legjobb vétel körülbelül 30eFt-ig? -
proof88
addikt
Sony-nak van Starvis fantázianéven marketingelt képérzékelője.
Én azt vettem észre, hogy a kicsit drágább dashcam-ekbe valamelyik nem-Starvis képérzékelőt rakják be, pl IMX323, a tiédben mondjuk nem is Sony van hanem más márka valamilyen érzékelője.A legdrágább dashcam-ekbe viszont valamilyen Starvis érzékelőt raknak, és külön kiemelik hogy éjszaka jobb felvételeket csinál. Pl ha a Mio MiVue sorozatát nézem, a legdrágább 792-es típusba raktak Starvis IMX 291-et, ami a Sony SNR1s táblázata (oldal alján lévő táblázat) alapján sokkal jobb éjszakai képet csinál mint a nem-Starvis IMX323.
Szóval szerintem olyan kamerát érdekes keresni ahol kifejezetten hirdetik a jobb éjszakai felvételkészítést, és abban nagy valószinuséggel valamilyen Starvis érzékelő van ami tényleg jobb éjszakai képet képes csinálni. A linkelt Mivue 792 csak egy példa ilyen kamerára, de nézz más márkákat is. A gyártó oldalán vagy említik milyen érzékelő van benne, vagy pl a dashcamtalk.com-on meg tudod nézni. -
nyikszi
őstag
Én is olvastam
De több helyről hallottam, hogy a rendőrök igenis elfogadják bizonyítéknak. Azt hiszem itt is írta valaki. Most voltunk kint Londonban és a double deckereken van vagy 10 kamera, fent és lent monitor, amin láthatod mit vesznek fel. Gyakorlatilag az egész busz, minden kis zuga be van kamerázva, még egy hangya se finghatja el magát anélkül, hogy a kamera ne vette volna fel
A repülőtéri transzferbuszon meg egy monitor középen a sofőr mellett, ami az utat mutatja, vagyis egy dashcam van felszerelve elől. De ezenkívül láttam még legalább 2 kamerát azon is (csak azok képét nem látja a nagyérdemű és ki is van írva, hogy videó felvétel készül az utasokról biztonsági okokból). Szóval elmennek a fenébe a GDPR-rel, meg az osztrákok, németek is a sóhivatalba.
#14137 Debilon: Ja, tényleg, csak lent néztem, hogy optionalra írta, fentebb nem figyeltem
-
Upo
addikt
Már a Yi-vel is bűnöző vagy, jobb lesz ha meghúzod magad...
-
Upo
addikt
válasz
shifty85 #14133 üzenetére
Az a 20 30 50 perc biztos hogy az amit írsz?
Nekem még nem ért ide a kamera, utolsó bejegyzés valami kecskeméti logisztikai üzemet ír.
Csak a súgót és az indiegogo bejegyzéseket tudom alapul venni. A 20 perccel eddig akkor találkoztam, ha fix tápra van kötve a kamera az ajánlott kapcsolt helyett. Olyankor ha a gps szerint megálltál, akkor 20 perc után lép parkoló módba (kapcsolt tápnál ugye ahogy leveszed a gyújtást). Nem hiszem hogy ennyi idő után leállna, mert több napos figyelést írtak rá feltöltött akkuról készenléti módban.
Érdekes, hogy indiegogo-n semmi nyoma nincs a timelapse dolognak, ott azokat írják amit valóban tud. [link]A FAQ és a kérdések-válaszok részt is érdemes átnyálazni, sokat lehet megtudni.
-
WZP
aktív tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani melyik az a kamera ami most az éjszakai képminőség csúcsát képviseli ?
Yi Dash Cameram van most, ami nem rossz, de lehetne jobb is szerintem.
-
Debilon
addikt
üdv!
Viofo A119(S) lenne a jelöltem, van valami olcsósító kupon amiről tud valaki?
Honnan lenne érdemes rendelni? Viofo oldal, vagy ebay, ali, GB-ről? (jó lenne a VÁM-ot/ÁFA-t megúszni)
pl. ez lenne a jelöltem Viofo A119S V2 incl GPS
-
shifty85
tag
70mai PRO + GPS
Parkoló módban elméletileg mozgásra is kellene aktiválódnia, de nem teszi...
A beállításokban 3 lehetőség van, 20, 30 és ha jól emlékszem max 50 perces időtartamban működik, miután leállítottad az autót, tovább nem.
Abban igazad van hogy nem volt róla leírás sehol sem, valamint hogy nem írja a sebességet és a koordinátákat, de pl sz SJCAM-nek van saját videólejátszó szoftvere, ami alapján ezt le lehet követni.
Ez csalódás volt számomra, amúgy nem rossz kis cucc, diszkrét a kinézete, teszi a dolgát, csak nem teljesen fedi a valóságot, amit leírnak róla (pl 24 órás park monitor)...
A GPS modul számomra azért nem csak azt jelenti, hogy tudja az ADAS-t meg a WDR funkciót...+ infó: a beállításokban nem lehet nagyobb videóhosszt beállítani, 1 perces adagokban rögzít!
-
Upo
addikt
válasz
Mtomasz81 #14130 üzenetére
Ha a menüben nem találod akkor 1 percest tud csak. Ez nem akciókamera hanem menetrögzítő, ha egy baleset miatt esetleg nem tudja befejezni a kártyára írást, akkor csak max. 1 perc fog elveszni (mondjuk sovány vigasz ha épp az a baleset).
GPS-t ha rendeltél, és rá is van pattintva a kamerára akkor működnie kell. Érintkezést meg kell nézni, szétpattintani, összerakni, ha nem jó akkor garozás a vége. -
Upo
addikt
válasz
shifty85 #14083 üzenetére
"a parkoló módot, hogy a rossebbe lehet működésre bírni... ?!"
Menj neki egy másik autóval...
Ha az autó helyett a kamerát próbálod lökdösni, akkor lehet hogy ki tudod próbálni.se sebességet, se gps koordinátákat nem lehet elővarázsolni
Ezt a funkciót nem tudja, nem is rémlik hogy bármelyik leírásban ez benne lett volna.
Nekem amúgy tegnap érkezett a magyar posta kicserélő központba, kíváncsi leszek hogy hány hetet kotlanak rajta.
-
Mtomasz81
tag
Sziasztok! Megjött xiaomi yi ultra dash cam menet rögzítő kamera. 1-2 beállítási segítséget szeretnék kérni. Az a gondom, hogy 1 perces fájlokat csinál az sd kártyára. Hol lehet ezt át állítani hogy nagy fájlokat csináljon inkább? Másik gondom, hogy nem találom GPS beállítási lehetőséget sem. Tud GPS -t egyáltalán?
-
CHIPman
nagyúr
Sima 70mai 28,99$ free shippinggel most.
-
TheProb
veterán
Végre rászántam magam a 70mai Pro-ra. Tréfamentes szállítással és biztosítással ~15.600-ért.
[link] -
shifty85
tag
válasz
HornedReaper #14122 üzenetére
Ha úgy mozgatom a kamerát, nálam is bekapcsol. De mozgásra abszolút nem! Ráadásul löködtem oldalról az autót, semmit nem csinált. Ahhoz eléggé bele kell mennie valakinek a kocsiba, hogy aktiválódjon.
Próbáld meg másik telefonnal is a csatlakozást. Hátha?!
Nekem simán csatlakozott, nem volt vele gondom.
-
HornedReaper
senior tag
válasz
shifty85 #14121 üzenetére
Hi!
Igen, a parkoló mód is csak a kamera rázkódására aktiválódik (nálam), nem is tudom miért írták a hirdetésen a képen (ahol burok alatt van az autó), hogy pillanatfelvételeket is készít.. A dobozába raktam, odébb tettem, bekapcsolt és csinált egy rövid felvételt, szóval ha belemennek a kocsiba amíg parkol, valamit felvesz..
Aktív a bejelentkezésem az appban, egy régi 70mai van jelenleg is az autóban, elöl ez a PRO váltotta volna, hátra pedig bekerült volna a régi. De így még nem tudom, mi legyen
-
shifty85
tag
válasz
HornedReaper #14107 üzenetére
Hali!
Az apphoz be kell magad regisztrálni! Addig nem fog tudni csatlakozni. Be kell írnod felhasználónevet meg email címet (hagyd üresen a biztonsági kódot). Utána ha rámész a regisztrálásra, akkor az email címedre kapsz egy 6 számból álló kódot, azt kell beírnod, a biztonsági kódhoz, utána már működni fog!
GPS modul: ha visszaolvasol kicsit, korábbi hozzászólásomban én is ezen mérgelődtem! ADAS-on és parkoló módon kívül semmire sem való! Sem sebességet, sem koordinátákat nem rögzít.
Grátisz: a parkoló mód nálam nem működik... hiába mozgok az autó előtt, nem csinál semmit
hiába van beépített akksi...
Ha működne is, a kamerának elérhető távolságban kellene lennie, hogy wifin megkapd az értesítést!
Esetleg valakit érdekelne... (amennyiben családon belül nem kell senkinek), valószínű eladásra kerül!
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Rendeltem egy Xiaomi 70mai pro eszközt és szeretnék rendelni hozzá egy tápot is.
Akinek van már ilyen vagy biztosan tudja az megmondaná, hogy ezek közül jobb vagy bal kábeles microUSB csatlakozó lenne jó hozzá? (tetőkárpit felé mutasson)Esetleg azt tudja valaki, hogy Ford Mondeo MK4 (2008) esetében szivargyújtó biztosíték helyére ez megfelelő lenne méretben?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv Z.
-
ITI-san
tag
De hogy erre is válaszoljak:
MI Dash Cam -
HornedReaper
senior tag
válasz
HornedReaper #14107 üzenetére
Ezért kár GPS-modulnak hívni.. Hívhatnák csak ADAS-modulnak
-
HornedReaper
senior tag
Sziasztok! 70Mai PRO nem párosodik a telefonommal
Wifi hotspot a dashcam-en bekapcs, ok
Rácsatlakozik a telefon, WPA jelszó beír, OK
70mai program indít (vagy akár már fut és onnan nyílik wifi kapcsolatok menü), connect gomb és semmi nem történik, nem csatlakozik, még a wifi kapcsolat is megszűnik közben.. 70mai app minden jogosultságot megkapott
Xiaomi Redmi Note 6 PRO a telefon, legújabb MIUI
Azt is írja közben a telón az app, hogy villognia kéne a lednek a csatlakozáskor, de nem villog.Ill. a GPS-modul mire való a kamerához?! Komolyan csak az ADAS-t aktiválja?!
-
proof88
addikt
válasz
sambenez #14102 üzenetére
Az a baj hogy az előtte lévő másfajta kamerákkal pl telóval felvett, kicsomagolást - felszerelést bemutató videó részek sokkal jobbak. Ezért gondoltam azt hogy ez nem a youtube miatt van.
Pl Navitel R1000-ről itt egy videó, alig olvashatóak a rendszámok, feliratok, pl mikor befordul a kapujához a videó elején
Aztán itt van ez a Xiaomi Yi-vel felvett felvétel, ne a BMW-t nézzétek hanem az összes többi autó rendszámát, alig olvashatóak ...
Viszont pl a Xiaomi Mijia Car kamera itt összehasonlításban érezhetően élesebb képet ad mint a Yi, előbb olvashatóak le a feliratok, hiába tűnik szebbnek a Yi képe. De azért ennek is lehetne jobb képe.
Concorde HD70, 3 méternél messzebb már itt sem olvasható mozgás közben a rendszám.
DOD LS430W, ez talán a Mijia-ra hasonlít élességben ...
-
lohn
tag
válasz
#15490560 #14084 üzenetére
Ha a ketto közül kéne választani, úgy nézem, hogy a 900s +100 euróért tud 4k-t, ami szerintem felesleges.
Ha nagyon fontos a felho, és találsz valahol, akkor úgy emlékszem, hogy a cloud save-et a 650-is tudta (azt hiszem a 750 ennek az újabb generációja)
A parkoló módhoz egyébként még kell egy Power Magic is, de ez már filléres tétel a kamera árához képestHa ettol és a parkoló módtól (mert sok értelme nincs) eltekintünk, akkor gondolom lényegesen jobban jársz valamelyik wifis kínai kamerával, még ha külön 2db-ot is veszel belole
-
proof88
addikt
Nézegettem youtube-on autós dashcam teszt felvételeket. Csak én érzem úgy hogy az összes sz@r ? Képminőségben ... rendszámot leolvasni kb alig lehet, tök mindegy hogy 10 ezres vagy 60 ezres kamera ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ ÁLLAPOT, 97% AKKUMULÁTOR Macbook Air M1 8/256 Asztroszürke
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Egyedi ékszerdobozka
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest