Hirdetés
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
bancsi87
tag
Sziasztok!
Egy 2008-as GS Suzuki Swift-be szeretnénk majd megvásárolni az alábbi JBL ülés alatti mélyládát: [kép]
Jelenleg még gyári fejegység van az autóban (PACR05): [kép]
a hátulja pedig elvileg így néz ki: [kép]
Azt szeretném kérdezni, hogy ez a mélyláda hozzácsatlakoztatható a gyári fejegységhez? Az RCA hiánya miatt bizonytalanodtam el.
Nagyon szépen köszönöm előre is!
-
szapor_v
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek itt hifonics 5005 dsp erősítője, vagy esetleg ismertek olyat akinek van? Egypár kép kellene a belsejéről mert nem tudok beazonosítani pár alkatrészt.
-
janaman01
addikt
válasz
Ear001 #75445 üzenetére
Elcseszett androidos xarok...igy meg ráadom a gyújtást bekapcsol , de a kijelző ( motoros ) nem jön ki magától...majd ha leveszem a gyújtást és újra ráadom, akkor újra töltődik az android és elfelejt mindent , a rádió , nyelv stb beállitásokat...
Szerintem akkor egyelőre marad a sárga piros közösen az állandó pozitívon még nem veszek egy normálisat -
janaman01
addikt
válasz
lautnermark #75441 üzenetére
Mármint akkor ne kössem össze a rádióból kijövő piros sárgát , hanem egyszerűen cseréljem fel mikor bekötöm? Azaz az autó stekkeréből kijövő sárgát a rádió pirosára? És kijövő pirosat a sárgára? Bocsi a szájbarágós kérdésért
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! mennyire lenne szerintetek elvetemült ötlet meghajtani erősítővel a gyári alap hifim első ajtóban lévő hangszóróit? kicsinálná őket, vagy bírnák azok? gondolom nem 100 wattra tervezték őket... meg csak 13-asok a mélyközepek.. jó lenne hangszórót is cserélni, de ahhoz már nagyon nagy beavatkozásra lenne szükség, nem biztos hogy meg tudnám oldani a kivitelezését.. köszönöm, ha valaki felvilágosít
-
janaman01
addikt
Sziasztok nem tudom volt e már...
Vettem egy noname 1 dines motoros kijelzős androidos autórádiót. Ugye a piros vezeték a gyujtás, a citromsárga a pozitiv 12v a fekete a test.
Namost ha bekötöm , ráadom a gyújtást fajinul müködik mi den addig még le nem veszem a gyújtást utána már ha bekapcsolom a fejegységet , nem.érzékel a kijelző semmit...
Egy esetben működik ha a sárga és a piros vezetéket összekötöm és és az állandó sárgára rakom..magyarul a gyújtást kihagyom a körből...
De ugye így nekem kell feszt ki be kapcaolni a rádiót stb...erre calami megoldás esetleg? -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Blasto #75438 üzenetére
Szia!
Fura ötlet, de voltaképpen váltóérintkezős relékkel megoldható a hangszórók kapcsolása, a vezérlést a Blau adhatja a remote kimeneten.
Vagy ha van a gyárin RCA out, a Blaun meg Audio in, akkor fel tudnád fűzni őket, a Blaura a hangszórókat és nem kell kapcsolgatni.
-
Blasto
csendes tag
Sziasztok !
Segítséget kérnék.
A kocsiban van 2db rádió (összesen 2x4 hangszóró kimenettel), és egy hangszótó szett (4db hangszóróval). Össze lehet ezt valahogy illeszteni ? Vagy csak relés átkapcsoló megoldás jöhet szóba ? Van erre valami kész megoldás ? vagy létezik ilyen hangkeverő ?Egy kis infó.
Azért van 2 db rádió, mert a gyárit nem akarnám kivenni, ugyanis arról megy a tolatóradar, ODBC üzenetek, hátsókamera, stb, de rádión kívül csak CD-t fogad. A másik rádió meg egy jó kis Blaupunkt, ami mindent (is) tud. Arra gondoltam, a rádió részét használom a gyárinak, de ha pl. Spotify-t akarok, átállok a Blau-ra. -
sailon
csendes tag
Szia!
Köszi a tanácsokat. Átgondoltam a dolgokat, úgy döntöttem a bt-s vonalat választom, mivel van aptx-es eszközöm.
Nézegettem már régebben is a Steg sdsp68-at, amiről jókat olvastam és árban is megfelelő, így nagy valószínűséggel az lesz, bár mire odajutok, hogy megvegyem, még bármi megtörténhet. -
samu2062
senior tag
Sziasztok.
Nem találtam ilyen beárazós topikot, talán elfér itt a kérdésem.
Van egy Pioneer ts- wx 205a típusú aktív mélyládám. Eladnám, de fogalmam sincs mennyit érhet. Van rá tippetek? -
PítdB
kezdő
válasz
eisento #75433 üzenetére
Fura ez a fórum...egymás után két kommentet nem enged írni (vagy én bénázom csak)
mert tegnap azt akartam írni (hátha másoknak még ez jó infó lehet ) azért van olyan
utólagos beépítőkeret amihez jár csavar is, mivel a kínai keret nélküliekhez nincs
[link] na mindegy, a lényeg hogy sikerült elintézni! -
eisento
addikt
Na jo en ertem, de most mit csinaljak? a dobozban nem volt (bontott volt mert a kitoltott garlevelet beleraktak) es gondolom visszapakolasnal mar csesztek beletenni... Hivtam a boltot azt mondtak nem jar hanem az altaluk forgalmazott beepito kerethez adjak ami kamu mert a connects2 termeket aruljak es ahhoz nincs... Arra gondoltam, hogy lesz bennuk annyi, hogy mivel autohifi uzlet kuldenek meg ha nem is ingyen... ugye a linkelt kepen az eredeti csavarpack amt adnak a keszulekhez, a hazventi csavar jo lenne csak mivel a csavar feje kicsi igy majdnem atesik a muanyagon kellene egy picivel hosszabb es olyan ami peremes. Holnap meglatjuk. De tobbet nem vasarolok ebbol a hifi uzletbol...
-
PítdB
kezdő
válasz
eisento #75423 üzenetére
Most nem lehet kapni Kenwood rádiókat..az említett pio is ki van fogyva.(csak a kisebbik 320 elérhető.
Így marad ez...
https://audioshop.hu/termek/sony-dsx-a416bt-bluetooth-autoradio-usb-mp3-flac-6rca-nfc-kormanytavvezerlesKormánytávvezérlő nélkül nem fog üzemelni.plusz : autófüggő. 15 vagy 24eft
-
PítdB
kezdő
válasz
eisento #75423 üzenetére
Sajna nem lesz jó..ez egy spéci csavar, asszem 9,2(3) mm teljesen süllyesztett fejű csavar.
Gyárilag kellene lenni a dobozban 6db. A legtöbb rádióhoz elég 4 is,de vannak olyan beépítési megoldások amihez vannak fém rögzítők, ezek 3 felfogatási pontjuk van oda kell a 6 csavar.
Visszatérve a csavarfejre, a fémkeretbe nem fog beférni, mivel ezek a csavarok rögzítik a rádió két oldalán található rögzítőket...és baromi szoros. -
aki955
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném az autómban lecserélni a gyári fejegységet egy 1 DIN-es-re és szeretnék 40k alatt maradni, ha lehet. 3 jelöltem van eddig de nemnagyon tudom eldönteni melyik legyen mert nagy különbséget nem találok a specifikációkban de tény, hogy nem is nagyon értek a témához. Semmi komoly hangrendszerről nincs szó max még a 4 ajtó hangszóróját cserélném jobbra.
Alpine UTE-200BT
Pioneer MVH-S420BT
Sony DSX-A416BT
Melyiket ajánlanátok?
Illetve kérdezem a hozzá értőket, hogy kormányról vezérlés ugyan úgy működik ha átkebelezem vagy van még plusz dolgom is?
köszi előre is! -
Ear001
addikt
válasz
eisento #75423 üzenetére
Te mit szeretnél hova csavarozni? A beépítő keretet tudod fixen berakni a kocsiba a fülek kihajtásával. Abba betolod a fejegységet, bekattan és kész, azt nem kell és nem is tudod hozzácsavarozni, mert akkor kiszedhetetlen lesz az egész. Azok a csavarhelyek a fejegységen csak nagyon néhány, jórészt japán belpiacos modellnél használhatók.
-
eisento
addikt
Sziasztok. Kicsit fura kerdes lesz, de megprobalkozok hatha.
Szoval vasaroltam mult heten egy 2dines fejegyseget (Pioneer MVH_S620BT) es olyan gondom van, hogy a dobozban nincs csavar amivel a beepito kerethez tudom csavarozni a fejegyseget. Hivtam a boltot azt mondtak nem adnak mar hozza hanem a beepito kerethez szoktak, ez persze nem igaz mert a beepito kerethez azt a 6 pici csavart adjak amivel a 2 kis fulet tudom rogziteni a beszerelokerethez. Szoval tudja valaki pontosan mi a megnevezese azoknak a csavaroknak? Egy pioneer unboxing videobol sikerult lonom egy scrnshotot (egy szinte ugyanolyan tipusu pio unboxing videobol van ott meg ott van hozza a csavar. Tudja valaki esetleg a megnevezeset meretet ilyesmit? Ahogy neztem kb 10mm hosszu a csavar nagy pereme van a fejnek es nem "normal" menetes. Elore is koszonom a segitseget. Talaltam itthon pc hazventi csavart meg jo is lenne ha lenne a csavar fejen perem. itt a kep rola:
koszonom elore is!
-
shteer
titán
hali!
beárazást lehet itt kérni vagy arra van külön topik?
megmaradt 2 erősítőm amit valszeg nem fogok visszaépíteni:
STEG QM 75.4 (+ 4kHZ highpass / 2.5kHz lowpass aqxm2 crossovers)
STEG QM 120.2 (+ 50Hz lowpass aqxm2 crossover )külső állapotra elmegy, műödésre hibátlan
-
PítdB
kezdő
Én alapvetően nem értek a Kínai rádiókhoz, de ott első körben a végfok chipet kell megnézni...valami jobb TDA 7850 + legyen benne. Ha van DPS benne (50+% hogy a hang is jobb lesz)
Óriási a különbség hangra.
Számomra ez alap,(és tanácsolom is mindenkinek) mindig ezt kell elsőnek lecsekkolni. -
Fabolous4
csendes tag
Sziasztok, hozzáértő ember segítségére/tanácsára lenne szükségem a következő dologban én kicsit laikus vagyok hozzá.
Adott egy Mazda 6 GH kombi autó nem Bose hangrendszerrel ami azt jelenti hogy gyári benne az ajtóban mind a 4 ovális hangszóró elvileg 25watt és a két magas csipogó is a tükörnél belülről (elvileg talán ezek is 25wattosak,de nem vagyok benne biztos), kapott tavaly egy Eonon fejegységet ami a következő (https://www.eonon.com/Android-Car-GPS/Vehicle-Specific-GPS/Eonon-Mazda-6-Android-10-Car-Stereo-8-Inch-IPS-Display-Car-GPS-Navigation-Head-Unit-with-32G-ROM-Bluetooth-50-Car-DVD-Player.html) elvileg 4*45 watt amit elbír, gondoltam idén lecserélném a hangszórókat is na persze ha érdemes és megéri nagy lesz a külömbség a gyári és ezek között amit kinéztem, olyat szerettem volna ami méretben megegyezik mivel nem akarnák fúrni faragni hanem a leg plug&play-eb változatot használni ezekre találtam rá: https://www.jbl.com/car-speakers/STAGE38627AM.html
Most akkor feltenném a néhány kérdést:
1. Érdemes lenne e a cserét végrehajtani?ha igen jót választottam-e valamint milyen 1 colos csipogót kellene hozzá néznem?
2. Elvileg a csatlakozás már nem passzol mert a mazdásnak saját csatlakozója van ez meg hagyományos két villájú?mennyire macerás azt átcsinálása?van e esetleg hozzá valamilyen átalakító kábel a neten találtam de mennyire beszerezhető?
3. Megéri vagy nem éri meg a csere, hosszútávban gondolkodom az autóban szóval ha nagy változás lenne az eredetihez képest és nem túl macerás a kivitelezése akkor lehet belevágnák.
Köszönöm mindenkinek aki elolvasta és esetleg tippet/segítséget adna hozzá,további szép estét! -
Lusu
aktív tag
válasz
sailon #75415 üzenetére
Szia!
Használt játszik? Mert Helix DSP-k vagy Zapco DSP-k vannak ennyiért, igaz nem HDSP-V
De azt a medialejátszót használni a directorról amúgy is nehézkes. Szerintem telefonról TIDAL, BT-n keresztül bőven kielégíti a napi felhasználási szintet. Ha pedig optikát vagy koaxot szeretnél akkor telefon USB-re akasztani egy külső eszközt (leginkább DAC-ok) amin van a szükséges kimenet és kész is. Persze nem egy beépített dolog, de jól működik.
Alternatívaként vannak erősítőbe épített DSP-k is, pl az Axtonnak, amit ismerek, használható szoftverrel és 100 környékén már vásárolható (audison mindenképp kerülendő)
Ja persze vannak erősítőid...
BT-nél annyi a lényeg hogy Aptx-es legyen, az már bőven jó minőséget nyújt. Nekem legalábbis az aktív 2 út Alpine 9887r fejű rendszertől szebben szól. Szerintem a Keniben csak a telefonhoz való alap BT van.
Ha már építesz és DSP-t használsz, kezdd rögtön 3 úttal, sokkal könnyebb egy tisztes hangot összehozni.
Szerintem RCA nem fog annyiba kerülni, főleg, ha DSP-zel mert akkor kb 50cm hosszúak lesznek
Ha tudsz angolul Youtube PSSOUND videóiból nézegess, lejátszási listák is vannak, sok hasznos infót megoszt. -
sailon
csendes tag
Sziasztok!
Fejegység nélküli aktív 2 út+sub rendszert szeretnék építeni.
Kérdésem az lenne, hogy bt-n keresztül milyen minőségben képes egy jobb kategóriájú dsp (helix, zapco…) zenelejátszásra, vagy van-e olyan zapco hdsp-hez hasonló dsp, ami médialejátszóként is funkcionál és képes usb, vagy memóriakártyáról történő zenelejátszásra, és az ára nem haladja meg a 250.000ft-ot.
Előző rendszeremben kenwood kmm-bt356 fejet használtam, ott elég nagy különbség volt hangminőségben usb és bt zenelejátszás között, nyílván normális dsp ennél jobb.
Másik lehetőség, egy olyan hi-res player amin van toslink kimenet, de azt nem igazán szeretném, mert nincs az autóban olyan hely, ahova kényelmesen el tudnám helyezni.A rendszer meglévő elemei: első szett steg st-650c, ezt egy steg k4.02 fogja hajtani, a sub egy gladen sqx12, amit egy steg qm310.2 fog hajtani.
Hangszórókábelek még nincsenek, de valószínűleg sommer orbit lesz, rca-k szintén nincsenek, arra szívesen fogadok javaslatokat olyan 20e Ft/pár ársávban.
Ti milyen megoldást ajánlanátok? -
Boyrob
csendes tag
Köszönöm a választ. Azóta volt annyi időm hogy a bal oldali ajtót is leszigeteltem és belekerült a Gladen Alpha mélyközép is, a magasakat még nem cseréltem ki, valószínűleg ki kell vágnom majd a gyári helyen a tartót és csak úgy fog beleférni. Így sokkal élvezhetőbben szebben-részletesebben szól, valószínűleg a felemás ajtó és hangszóró sem tett jót a hangzásnak de egyrészt meg szerettem volna hallgatni a különbséget, másrészt nem is értem rá minkét ajtót megcsinálni egyszerre. A polaritás nem lett átcserélve. Erősítőhöz is megérkezett a kábelszett, az lesz majd a következő lépés hogy bekerül és bekábelezem és a mélyláda is bele kerül majd. Úgy tűnik alakul a dolog a végére meglesz a mosoly ha így folytatódik...
A kilépőfény logo már csak a ráadás ha már úgyis le volt szedve a kárpit, egy ideje már rakosgattam.
-
PítdB
kezdő
válasz
Boyrob #75394 üzenetére
Ezzel a jelenséggel sokan találkoznak, sőt bizonyos szempontból van róla említés a téma összefoglalóban is.
Egy két lényeges elem már lett említve "Lusu"-tól..A silány pár wattos gyári hangszóró pehelykönnyű membránja és tekercse, kb. 0 ellenállást feljt ki a 10 Watt alatti gyári autórádióra. Amíg nincs szigetelve egy ajtó addig a vékony lemezek és kárpitok (melyek súlyban könnyűek) könnyedén rezgésbe jönnek, ez adja a látszólagos jó hangzást.
De ez azonnal megváltozik, amikor nagy mágnes (erősebb pille) és súly (szigetelés) telepedik az ajtóra, amelyet csak nagyobb erősítéssel lehet megoldani-ellensúlyozni. De ekkor meg kell kapni azt amiért belefogtál, nevezetesen a boldog és elégedett mosolyt.
Egy banális hibára nem gondolnék, hogy (esetlegesen) levágott hangszóró vezeték ellentétes polaritással lett bekötve az új hangszóró esetében. Ilyenkor ha mindkét oldal szól, jelentősen lecsökken a mélytartomány.
utóirat: szépen leszigetelted látszatra az ajtót, viszont jelentősen közelnek látom a felrakandó kárpit széléhez. Ez csak azért érdekes, ezzel a sötét autóval kiállsz a napra, alul ne jelenjen meg a lefolyó bitumen csík. -
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Octavia 1-ben szeretnék rádiót cserélni.
A fejegységen kívül mit kell még vennem, hogy be is tudjam szerelni? Átalakítók, kábelek stb.
Előre is köszönöm -
HellGábor
csendes tag
Sziasztok, Sony 7300 BD rádiót néztem ki, ( cd ről is akarok hallagtni, valamint Bluetooth, pendrive és dab rádió is érdekel.
Ehhez hasonló rádiót tudtok ajánlani, mert elég nehéz hozzájutni?
A Kenwood radiok hasonló tulajdonsággal tényleg jobbak mint a Sony?A rádió egy 20 éves VW California exclusive ba megy. (Mert jelenleg nincs benne)
Később lecserélnem a hangszórókat is.
Előre is köszi!
-
pityaa23
senior tag
válasz
Ezekiel. #75400 üzenetére
Nekem egy ilyen fejegységem volt, amivel egy pár JL-Audio C1-690x-et akartam meghajtani, de valahogy nekem sehogy nem sikerült úgy beállítani, hogy jó legyen, egyszerűen mintha nem lett volna elég kraft benne. Egy alpine fejegységet betettem próbaképp azzal ég és föld volt. Eladtam a kenwoodot. Persze a gyárinal lehet simán jobb és rengeteg beállítási lehetőség van rajta. Annyit még megjegyeznék, hogy borzasztóan karcolódik.
-
haiiro_o
tag
Sziasztok. Otthon mennyire nagy meló az autóban lévő 4 hangszóró vezetékeit lecserélni? Mindent kárpitot ki kell bontani hozzá?
-
flymi
addikt
Hő és zajszigetelésre alternatíva lehet a parafa? Mert lehet venni belőle több méteres tekercseket 2 illetve 4mm-es vastagságban. Ráadásul úgy tudom tűzálló is.
Csomagtérbe, padlólemezre szerintem elmenne, kevesebb stp anyagot kellene venni, de majd megmondjátok jó ötlet-e. 2mm vastag, 8m hosszú és 0,5m széles tekercs 7500 pénz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dark Souls sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AliExpress tapasztalatok
- Futás, futópályák
- Fotók, videók mobillal
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest