- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blasto
csendes tag
Sziasztok !
Segítséget kérnék.
A kocsiban van 2db rádió (összesen 2x4 hangszóró kimenettel), és egy hangszótó szett (4db hangszóróval). Össze lehet ezt valahogy illeszteni ? Vagy csak relés átkapcsoló megoldás jöhet szóba ? Van erre valami kész megoldás ? vagy létezik ilyen hangkeverő ?Egy kis infó.
Azért van 2 db rádió, mert a gyárit nem akarnám kivenni, ugyanis arról megy a tolatóradar, ODBC üzenetek, hátsókamera, stb, de rádión kívül csak CD-t fogad. A másik rádió meg egy jó kis Blaupunkt, ami mindent (is) tud. Arra gondoltam, a rádió részét használom a gyárinak, de ha pl. Spotify-t akarok, átállok a Blau-ra. -
Blasto
csendes tag
-
Blasto
csendes tag
Sziasztok ! Segítséget kérnék...
Adott egy 2012-es Citroen C4-es Grand Picasso kocsim, benne egy RNEG MyWay gyári rádió, a gyári hangszóró szettel. A rádió nem a legszuperebb minőség, viszont hozza az elvárást, nincs vele semmi gond (leszámítva az elavult navigációt, illetve hogy a telefon bluetooth kihangosító párosítását nem bírja, mert folyton újraindul, de ez egy másik téma....).A probléma, hogy nincs rajta USB, ezért MP3-at csak CD-n/DVD-n tudok vele lejátszani, ami nem igazán mai technológia… (mielőtt valaki felvetné: ez a rádiótípus nem támogatja a A2DP/AVRCP szabványokat, vagyis nem lehet közvetlenül telefonról zenét lejátszani bluetooth segítségével)
A rádión van AUX (line-in) bemenet, de ha arra a bemenetre adok jelet, katasztrofálisan szól, teljesen mindegy, hogy milyen forrást tesztek rá. Minden középen van, nincs semmi dinamika. Érdekes, hogyha a rádió vagy CD szól, akkor nincs vele semmi gond, egész jó a minőség.
Bemenetként próbáltam már mobiltelefont (Samsung S9+), jack dugóval, Fiio X1 DAC lejátszót, szintén közvetlenül jack dugóval és laptop bluetooth kimenet egy Fiio BTR3 bluetooth vevő segítségével, amit jack dugóval csatlakoztattam (a kodek LDAC volt !), de nem lett jobb.
Ezt a Citroen szériát ezzel a rádiótípussal, illetve az RT6-os típussal lehetett rendelni. Az RT6-os sokkal megfelelőbbnek tűnik, de mivel gyárilag is nagyon drága volt, kevés ilyen van, igen nehezen fellelhető, ami az árán is látszik. Csak egy helyről kaptam árajánlatot ami elég húzós volt: ~220 eFt+30 Eft a beszerelés/programozás + ÁFA… és ez egy használt RT6-os lett volna… Ezt az árat egy kicsit irreálisnak tartom, így ez elég felejtős.Más (nem gyári) rádió típus nekem megfelelne, de ha olyat használok, akkor az ugyebár nem kezeli a gyári rádió LCD-jét, így az el fog sötétülni, ami elég nagy gond, mivel fontos infók jelennek meg itt, úgymint; alacsony keréknyomás, motorhiba, ajtó nyitva,
fogyasztás stb.Alapvetően 2 megoldást látok: kicserélem a rádiót vmilyen nem gyárira, vagy valahogy "ikresítem" a külső (jó minőségű) hangforrás jelét az autó hangszóróira, kihagyva az autórádió erősítőjét.
Kérdéseim:
- Ha kicserélem a gyári rádiót:
* Létezik olyan (nem gyári) DIN1-es rádió, amihez _külön_ lehet csatlakoztatni 7 colos kijelzőt, és tudja olvasni/megjeleníteni a kocsi ODB2 infóit ? Kicserélném a gyári LCD a rádió kijelzőjére, és problem solved...- Ha nem cserélem ki:
* Létezik valamiféle illesztő, amivel 2 hangforrás jelét (gyári rádió + külső hangforrás) közösíteni tudom 1 szett (jobb+ ball oldal, elöl és hátul) hangszóróra ?- De ha van valakinek egyéb ötlete, azt is szívesen veszem !
Jó hosszú lett...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- ÚJ Bontatlan Apple Watch Ultra 2 TiTanium 49mm !! aktiválástól 1ÉV Nemzetközi APPLE GaranciáVAL
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- TUNINGOLT Dell Vostro munkához, tanuláshoz, netezéshez (2029-ig támogatott Win 10 és Office 2024)
- IdeaPad 5 Pro 16ACH6 16" QHD+ IPS Ryzen 5 5600H 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest