-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
abéla
senior tag
válasz
troll81 #65306 üzenetére
Ez a Kenw / Pio reláció bennem is felmerült: Kenwood talán jobb: RCA 4V (vs 2V), meg DSP jobb(?).
Kérdés a hang?Pioneer-t itt topikban inkább hangszeres, rockos vonalra ajánlják, így felmerül
Kenwood -általánosságban- jellemzően milyen stílust "szeret" ?Hasonló kérdés: Alpine magasabb osztályra(193/195BT, 178BT és felette) is jellemző ez a V-forma (közép kevesebb magashoz/mélyhez képest), meg hogy hangszeresnél magasakat nem szereti vagy ez csak az belépő/középkat. sajátja (hisz ezekből fogy a legtöbb, így félő, hogy azok tulajdonságaiból általánosítsunk az egészre).
Vagy vegyek egyet, azt' majd eldöntöm
szerk: Alpine CDE-195BT és 193BT között mi a kölönbség?
-
zsolt19900
őstag
válasz
zsolt19900 #65303 üzenetére
na megnéztem pontosan
ilyen megy a suberősítőnek és egy 10es megy az elsőszett erősítőnek
a connection oldalán 18.xx méretűnek van írva, gondolom akkor ez betudható 20asnak, így akkor ha egybe viszek egy 30ast és azt elosztom 20-10re akkor úgy jó vagyok?
....vagy külön-külön viszem, ahogy jobban kijön anyagilag....
biztosítékot vegyek erre is? vagy testkábelre felesleges? az is tud olyan jóságot művelni, mint a pozitív kábel, amiért arra kell a biztosíték? mert akkor inkább lebiztosítom azt is, de feleslegesen nem fogom
szerk.: most futom át a kínálatot, egybe tuti nem fogom tudni hátravinni, mivel nincsen 30as tápkábel csak 35ös.... no mindegy, akkor megy külön: igaz plusz saru, de nem kell vennem elosztót
-
válasz
zsolt19900 #65300 üzenetére
A főágról oszthatsz tovább nyugodtan, de az osztottak összege ne nagyon haladja meg a főág kereszt keresztmetszetét (más a helyzet, ha van plusz akku). A táp és testkábel keresztmetszete egyezzen. Amennyi áram bemegy, annyi ki is jön. A negatívot nem feltétlen kell elölről húzni, ha csinálsz egy jó testpontot a kasztnira (a csomagtartóban bőven szokott csavar lenni), az is jó, csak szépen tisztítsd meg, csiszold le a festéket, ha van, a saru jóféle legyen (villany szaküzletben keresztmetszethez tudsz venni sarut, olcsó), és jól legyen rögzítve. A kábelek túlméretezése nem feltétlen az áram miatt kell, hanem a feszültségesést elkerülendó (minél hosszabb a kábel, a végén annal nagyobb feszültség esik azonos keresztmetszetnél, ami nem jó, mert feszültségből egyébként sincs sok, romlik a hatásfok, ami AB osztálynak egyébként sem a legjobb).
-
zsolt19900
őstag
válasz
zsolt19900 #65297 üzenetére
de ehhez fűződne még kérdésem is felétek:
ilyenkor le kell biztosítékolni a negatív részen hátramenő vezetéket is, ha már a pozitívon van bizti alapból?
ugye most hátra, megy az első szett erőjének egy 10es kábel és a mély erőjéhez egy 20as, ugyan ekkora KELL, hogy legyen a negatív hátramenő kábel is, vagy elegendő mondjuk 2x10 vagy 1x20as hátul elosztva 10-10 be? vagy ?kötelező? pl. 35öst hátravigyek és azt elosztanom 25 és 10 felé -és akkor így még picit fölé is lőttem- ?
-
abéla
senior tag
nyehehe, esti mese:
Auna tíííízezer Wbár ennek ránézésre egész normalis a belseje --> rá is dobtak egy 5x szorzót
szerk: meg ezzel a hatékonysággal, ráccsal elmegy hősugárzónak is
-
V8engines
tag
válasz
Tdizsolt #65271 üzenetére
Szia Zsolt!
Ne off-olj. Ilyen jöhet privátban is, ha már "sorstársak" vagyunk, meg van már két elérhetőségünk is.
Igen, nem lepődtem meg a méretkülönbségeken. Ügyes, megnézném. Ha a környékeden van, talán egyszer összefutok vele is.
(Azért az durva, Golf ll mérnökei gondoltak a majdani 2 Din-esítésre.-Nyilván nem, csak a véletlenen múlt.)
Na de zárom a témát. -
zsolt19900
őstag
tudom nem adok-veszek, de hát ha:
keresnék 35ös tápkábelt ha van esetleg konkrét hifis márkás az is jó, de ha lenne frankó beszerzés hegesztőkábelre, az is teljesen jó (hajó?!)
azt a tippet kaptam a zsizsegésemre, hogy vigyek közvetlen akku negatívról hátra testet és mivel 20-10es kábel megy hátra, így elvinnék testnek egy 35öst és elosztanám egy elosztóval
ez így járható út?
-
bacsi2
csendes tag
Végül egy Kicx STQ-6.2 került beszerelésre a Yarisba. Ma hoztam el szerelőtől, még nem volt időm meghallgatni rendesen, de az érződik, hogy a 2db gyári 10cm-es hangszórónál bőven jobban szól.
Ajtó nem lett szigetelve most, utólag ez mennyire megoldható? Az ajtóban lévő hangszóró kiszedése nélkül is fel lehet rakni a lapokat, van úgy értelme?
-
Köszi a tippet!
A Bluetooth lényeges szempont, bár az is igaz, hogy szerintem még nem mentem.úgy az autóval, hogy ne kapcsoltam volna be a fejest 😃
Az a baj, hogy nem találtam pesten olyan boltot ahol az x580bt-t megtudnám nézni / nyomkodni.
A Kenwood 5200bt-t elvileg holnap lesz időm megnézni, ha szeréncsém van nem csak készleten van hanem bemutató darab is akad . Váci út - Hungária krt északi sarkán a felüljáró lábánál találtam egy autósboltot, hátha... 😃 -
abéla
senior tag
Naigen jó volna ha vlki hallotta volna mindkettőt, közel azonos környezetben.
Egyébként RCA 2V vs 4V tényleg számít (ok, ok jeleloszlás/sűrűség/mittomén, meg pio 80+ is 5V-on fut), de tényleg számít? mérés, akármi?
Merthogy szubjektíven olvasom, sokan dinamikusabb hangzásról írnak 4V mellett, de ez hogy? Az erősítő kimenetéhez képest elenyésző ez a jelkülönbség.Szóval nem értem, ezért kérem, ha valaki igen, magyaráza el érthetően (tényleg, nem cinikuskodok : ).
-
abéla
senior tag
válasz
I'am Dony #65286 üzenetére
mit szabad, kifejezetten örülök neki
ez az ábra ha jól gondolom az általad említett torzítás-görbe, a kérdésem hogy most melyik a 2 és 4 ohm (gondolom magasabb ellenállásnál hamarabb torzít, lévén több munkát kell végeznie), így a zöld lenne a 4 ohm (meg ugye a csodás német szövegben is a úgy tűnik a 93watthoz tartozik a 4 ohm-os 1 %-os THD... persze lehet oltári blődség amit itt összehordok
nadena, vlmi ilyesmiket keressek?
már csak ezt szeretném ha vlki megfejetené nekem
-
válasz
flash- #65284 üzenetére
A 2.0 mit takar? Komponens (külön vagy egy pár mélyközép, és külön egy pár magas, a 3 utasról nem is beszélve) vagy koax (itt a szettben összesen kettő hangkeltő van)? Utóbbit nem erőltetném.
Fejegységnél azt vedd, amelyik márkás, de olcsóbb. A papíron nagyon szépen hangzó 4x100 wattért nem adnék pénzt, mert 20 körül van egy alap márkás mechanika nélküli fej, a felárból lehet lőni egy jópofa használt kétcsatornás erőt, és máris sokkal jobban jártál. Lehet, hogy az erősítő csak 40 wattot tud csatornánként, de ha feltekered, azt le is adja hallgathatóan. Egy fejnél meg ha tényleg rátekersz, iszonyatos torzítás a jutalmad (a max értéket adják meg, a 4x50W jó ha megvan 20 csatornánként, 1% torzítás mellett, ami már a recseg-ropog kategória. Jó, egy kis erősítőhöz kell még egy kábelszett, és be is kell építeni, de sokkal többet ér.
-
evo87
őstag
Ha fontos a Bluetooth a telefon miatt: a JVC, ezáltal gondolom a Kenwood fejek kikapcsolt állapotban nem csatlakoznak a telefonhoz. Ellenben a Pioneer kikapcsolva is csatlakozik és bejövő illetve kimenő hívásnál bekapcsol. (én ezt tapasztaltam, de erősítsetek meg ha nem így van)
-
I'am Dony
őstag
Még annyiban terelnélek ha szabad
hogy a wattok bűvölete mellett, figyelj rá melyik erőt mennyi % torzításon mérték az adott paramétereken. Ezen belül érdemes megnézni, h pl. 10W/4 Ohm nál melyiknek mennyi a torzítása. Igen beszédes számok ha a gyártó fel meri egyáltalán tüntetni. Amúgy az 1% THD ig nem tekered úgysem, hallgathatatlan már sőt... a fele is. Ettől is Mosconi a Mosconi és Alpine az Alpine.
-
troll81
addikt
válasz
flash- #65284 üzenetére
Hello tizenezres 2.0 hangszoro szetthez ez pontosabban mit takar?
4x50wattos fejegysegek vannak jo aron ez valójában max 4x12 15 maximum. és a minősége is ha olcsóbb a fej hagy némi kivánivalót maga után.
4x100 wattos(pioneer DEH-4800FD) nem éppen valós lehet ha egy valós végfok kb 5 8 kg nem kis fizikai valójában.
A hangszórók terhelhetők,a terhetőséget adják meg mindenhol
-
flash-
veterán
Udv
Erdeklodnek hogy egy tizenezres 2.0 hangszoro szetthez milyen fejegyseg kell?
Gondolok itt a teljesítményre..
4x50wattos fejegysegek vannak jo aron, 32e korul viszont van 4x100 wattos(pioneer DEH-4800FD)
Erdemes ezt megvenni?
Hangszoronal pedig melyik ertek ami ilyenkor(4x100) a megadott?
Névleges vagy a max teljesitmeny? -
Speeedfire
félisten
Akinek MVH-X580BT fejegysége van, kérem nyilatkozzon, hogy tényleg usb-n keresztül ha rákötök egy telefont, akkor közvetlenül a telefonról le tudom játszani? Ergo van a fejegységben egy usb dac?
-
troll81
addikt
Gladen.one- okat én is néztem, de azért a fentebb linkelt Beat-nél azért mégis 30-35-tel több(Gladen One 120.4) azok jók újban drága használtan meg érdemes keresni nem leharcolt darab boldoggá teheti a kocsiban töltött időd.
a gyári (egyébként jó rééégi) volvo 3-way passzív szett kérdés mikori mit kapott az élettől 60 k bol jó 2 way szett akad van.
érdekes ez a Rainbow Beat 4 igen nem mindegy az auna 2000w vagy egy audison 20 éves 4x40 watt ja teljesen más sokkal kevesebb
és élhetőbb és hallgathatóbb.nem mindegy mi adja le az általad keresett watt menyiséget és milyen minőségben..
A mért adat nem mindig egyezik meg a ráirtal.Rainbow Beat 4 többet mértek mint amit ráítrak ez a jobb eset.2x14 w auna 2x200 al nem épp nyerő páros
Gondold át a rá fordítandó összeget itt sokan tudnak irányt mutatni az elköltéséhez (elégedett legyél azzal amiért fizettél) segíteni mit érdemes használtan újan venni.
-
abéla
senior tag
válasz
I'am Dony #65278 üzenetére
oké, kalap off..
és köszönöm mindkettőtöknek az építő kritikát, de mint látszik, lelkes net-huszár vagyok még, gyak. tapasztalat alig-alig, így jó, ha nagy hülyeséget írok, elakad azértérdekes ez a Rainbow Beat 4 gyári adatok 4x100 4 ohm, vagy 2x100 + 1x300BTL 4 ohm kimérve is ez (sőt inkább jobb) jön ki, viszont sok helyen (magyar/német) meg mégis 4x70w-nak írják, nnamindegy tudom nem a watt számít, de azért BTL-ben mégis, nehogy megsüssek még a végén egy Audison AV 10-12-t
ezek szerint a gyári (egyébként jó rééégi) volvo 3-way passzív szett nem is olyan hűdeha, jobban mondva ezekhez a 50-60k-s ársávban lévőkhöz képest?
Hertz Mille alatt nem legendet (MLK), sokkal inkább MPK 165.5 -t értettem, meg nem is germanium, csak SL a Rainbow (mert nna akkor minden ugrana egy szinttel feljebb, az meg nagyon sok).Gladen.one- okat én is néztem, de azért a fentebb linkelt Beat-nél azért mégis 30-35-tel több(Gladen One 120.4), mondjuk nagyobbat is üt mérés
ehh, ebből mondjuk elviselnék egy használtat 50-ért
szerk: a linkelt képek alapján valaki elektro-szaki tud valamit hozzáfűzni (gondolok itt a komponensek minőségére, elrendezés, hűtés, éssatöbbi)
-
Lusu
aktív tag
Az általad felsorolt sítlusokhoz nemigen való a crunch. Személyes tapasztalatom nincs, de az elsők között volt amiről lebeszéltek, hogy az inkább dögös déundisun zenéhez lehet jó.
UP az Alpine 98xx (leginkább az aktív) szériának
Nekem 9887r van.
A pro 6020-ról itt többen is személyes tapasztalatokat tudnak veled megosztani.
-
troll81
addikt
sehol nem irjak de Hifo származék.akkor jó az aktív jó dolog bár én sem jutottam el oda még.......
Dynaudio nagyon jó de nem a kocsival kijött szettek.Az amit megveszel kb 700 eu ert mint szett.
későbbi 3-way én tartózkodom ettől teljes mértékben mert macera a 3 utas első szett mert azzal együtt kell élni állítólag.sokan mondják az sok idő mire összeáll.
régi 98xx-as Alpine-okat, én is keresem de azért akad mindig jó és a régi Sony-kat is.
Erősítőből 10-15 éves cuccok inkább ezek mert ezek még nem a spórolós mennyiség darabok.
Én újban 130.4 Mosconi-kat vettem fent van a szekrény tetején.........egy 15 éves Steg széria van a kocsiban.
ha nem vesz senki újat ez nem igaz újat is veszünk de azt aminek jó a hangja és a felépítése bár az áruk nem baráti.
ez nem kellene
letisztult az elképzelés:
hátra: kalap helyére, osd kiemelővel, szétbitumenezve 2x Alpine SWG-844(RMS:120w), ezt a meglévő Sony N1040 hajtaná (BTL 2x 170w)szettben jó lehet szett: Audison AV / Hertz Mille Legend / Rainbow Germanium de ezek nam az az árkategória ahol kezdtük.
és az erősítőket is félre teheted a fejel együttt....... -
I'am Dony
őstag
A Rainbow SL szettre egy nagy plusz és a Voce is szuper hsz! Viszont a kalaptartós történet az Apine-val egy ökörség Bélám
már meg ne haragudj. Egyrészt köze nincs az említett többi elem szintjéhez, másrészt mindenre jó lesz csak mélyre nem ebben a formában, harmadjára pedig az (swg844) Qts értéke 0.42 ami miatt alkalmatlan az elgondolt beépítésre.
Szerk: SL szettet nálam tudsz hallgatni.
-
abéla
senior tag
válasz
troll81 #65276 üzenetére
Hello, Crunch-ot azért is kérdeztem, mert amcsi oldaluk van csak, de azokon sincs sehol se nyoma ezeknek (ok mondjuk már kb 12-15 éve jelentek meg).
Ha aktív alatt a frekivágást + időkorr. érted akkor igen, amint megvan a jó fej, de komp. szett esetén is újat aktívban néztem.
Mondjuk Volvo Dynaudio passzív, meg használt, meg lehet nem is annyira jó, de mondjuk egy későbbi 3-way-hez jó lenne a masszív kerete, ilyen térhálós masszívum..tudom, tudom berezeg, de amíg nem akarok iparművészeti önkifejeződésdibe bonyolódni ajtópanelügyileg, megteszi.
Speaker/sub-ból újat szeretnék, fejből néztem régi 98xx-as Alpine-okat, de nem nagyon van, meg hát nem tudom 10-15 éves cuccok, erősítőből is kérdés, ha van 40-60k ért új, jó, urambocsá D(ami eleve régieknél kizáró ok), akkor abból is inkább újat, jja.
Tudom ki lehet fogni használtan szupereket és csakazokat érdemes nézni, de nna, gondolni kell a jövőre is, hát kiét fogjátok megvenni, ha nem vesz senki újat?Ha már Kickx, akkor ezvajonmi?
Pro 6020 -
troll81
addikt
szia a zenéhez nézve a mindenhez a Rainbow lehet jó. hallottam volt de nem az újat hanem régit....tetszett nekem az
Crunch MXB-4150i lövésem sincs róla német teszteken jól szerepel... de hallani kellene mindenképp. ha jól tudom a Hifonics hoz van köze valahol..
Aktív vagy passzív lesz az egész?újat veszel mindenből?
Nem feltétlen muszaly mindennek azonosnak lennie.
Kicx GFQ-6.2 erre is érdemes nézni mondták sokan hogy jó szett.és jól lehet terhelni
-
abéla
senior tag
Mondjuk lehet ez a legjobb strat.; legfeljebb addig szépen megveszegetem a többi cumót, egyrészt így összeérik fejben is a téma, másrészt nem fáj annyira az ár külön-külön
addig is, esetleg ezekről valakinek valami info? (hang, minőség, akármi..pl felületi érdesség
)
...és ha gondolom Rainbow erősítő, akkor már az első szett sem árt, ha tőlük van
szerk:
letisztult az elképzelés:
hátra: kalap helyére, osd kiemelővel, szétbitumenezve 2x Alpine SWG-844(RMS:120w), ezt a meglévő Sony N1040 hajtaná (BTL 2x 170w)előre: oem 3-way Dynaudio vagy (közép)jóféle 2/3-way szett
ezt a fentebbi amp-ok közül hajtaná a kiválasztottfej: pio2300ub magas jelszinttel(
), majd fejcsere
drót/bitu: alap-közép(Hanno, KCE-250)szett: Audison AV / Hertz Mille / Rainbow / haelmegyazeszem-Focal FX
(ezeket kellene fülrevételezni, nna de hogy?) -
abéla
senior tag
Rockos, zúzdás-tól, hangszeres-akuszikus-jazzesig terjedően fejegység ajánlás?
Két jelölt:
E fentiekkel valakinek tapasztalat? (Kenwood KDC-X7200 - 7100; KMM-BT304 is érdekelne)
Esetleg Alpine CDE-178BT, Pio X580BT?
ui.: ezek az új Kenwoodok nagyon durva paraméterekkel bírnak, gyakorlatilag a konkurencia 2-3x feljebbi árkategória képviselőivel vannak pariban...sőt.
Pl.: 3x4V RCA, időkorr., durva DSP: 3-way cross, speaker méret, 12eq, anyámkínjaés mindezt már 30k-tól(KMM-BT304), de a dab+cd+megminden is 55k(x7200DAB), ez pedig, ahogy korábban már meg lett említve, tényleg 100k-s kat. máshol...
Kérdés, milyenek az adatlapon túl?
-
Tdizsolt
senior tag
Autóhifis Facebookos topikokban harapnak az Auna márkára,és annak minden tipusára,a hírdetés feladóját kegyetlenül bombázzák a kendőzetlen kommentekkel....én már akkor el kezdem sajnálni őket,mikor szegénykék még fel sem adták a hírdetést....
Botrány,hogy ilyen "képződmények" elhagyhatják a gyártósort...(ha ezek az alkatrészek láttak egyáltalán gyártósort....)
-
Tdizsolt
senior tag
-
RAiN91
őstag
válasz
RAiN91 #64377 üzenetére
Csalódtam, bekerült egy régebbi CD-s Grundig az autóba, és nagyon sok rádió adó bejön, antennaerősítő nélkül. Tehát az autó antennája jó.
Rossz lehet a Kenwood 4047U vevője? Vagy ez ilyen, és ha veszek egy másik fejegységet 15-20e Ft-s árkategóriában, akkor is hasonlóra számítsak?
Jó lenne a grundig is nekem, csak hiányzik az USB.
-
Sziasztok
Ha nem megoldható a 16-osra bővítés és még marad egy ideig a gyári 13cm-es méret, akkor milyen szettet ajánlotok Pioneer x580bt fejhez (egyelőre erősítő nélkül)?
Eléggé tág a zenei spektrumom, de nem tervezem a vonók lószőrszálainak sercegését is kihallani vezetés közben, azt meghagyom szobai körülményekhez
de ezért szóljon szépen.
Tavasszal az ajtók szigetelését is megcsinálom. -
zsolt19900
őstag
válasz
lautnermark #65266 üzenetére
prs80asom van
igen mindkét oldalon megcsináltam az "rca szoknyás" próbát, az összes rca szoknyából kivezettem egy-egy szál vezetéket és összekötöttem az erősítő oldalon is, majd a fejegység oldalon is, de semmi
javításra elvileg lesz emberke a közelben, köszönöm
-
lautnermark
aktív tag
válasz
zsolt19900 #65265 üzenetére
Milyen fejegységed van? Annak a cseréjével próbálkoztál? A rádió- és az erősítő házának a közös testpontra hozását végülis megpróbáltad?
Ha biztos vagy benne, hogy az erő a ludas, akkor mielőtt másikat vennél még kérdezz rá a Mészáros Gyurinál is, hogy van-e valami ötlete!
-
zsolt19900
őstag
válasz
troll81 #65259 üzenetére
steget elvitték aukción
sajnos meghallgatni nem tudom ezeket és nem is igazán van valami nagy választék itt a közelemben
most tesztelgettünk, próbálgattuk a dolgokat, de nagyon úgy néz ki, hogy az erősítővel lesz valami sajnos
amikre még gondoltam -ha úgy alakul-
magnat rx44 -azt hiszem nem a hűdehade finomságáról híres, inkább arról, hogy erős fajta
Alpine MRV-F400 V12 -ez is itt lenne a közelben
Gladen M-Line 95.4 -ez picit kimagaslik árban 36kért van fent csoportban, nem tudom, hogy ér-e ennyit egyáltalán
Phoenix Gold Qx4150 -ez lenne nekem a legszimpibb.... a PG-kről nem olvastam rosszakat tőletek sem, de nem tudom hogy ez a darab is megállja-e a helyét 17k lenne kisebb esztétikai hibákkal
megmondom őszintén nem szeretnék vagyonokat költeni rá jelenleg, de nem is szeretném a legalapabb 10k-s darabbal pótolni a -nagyon úgy néz ki- kieső jr4.300at
szóval ez a csomagküldéssel 20-23k-s ár még remélem, hogy kifogható kategória
ettől feljebb persze találtam, PRS Piot 60k ért valami highend kenit is hirdet a srác 55kért, persze találtam Udim Proxet 72k ért, de most nem igazán volt betervezve a váltogatás és igazság szerint megpróbálkoznék ezen erősítők valamelyikével....
lehetnek "sokkal" rosszabbak, mint a jr4.300? ugye madeinjapan meg stb. stb. de nem tudom, hogy mennyire lenne rosszabb egyik másik, mint amit "megszokott" a fülem
-
czanga
őstag
Hangszóró javításra van ötletetek?
A szétfagyott kezem miatt az egyik ezer éves Pioneer TS-E1088 szélénél sikerült bele tolnom a csavarhúzót, egy apró, csavarhúzó fejnyi lyukat ejtve rajta. Palmatex-nek van valami rugalmas ragasztója, azzal próbáltuk meg, de nem tudom meddig lesz életképes. Hiába a nem túl nagy sérülés, félek, hogy tovább fog szakadni egyszer.
Amíg nem muszáj, nem dobnám ki.
@troll81 - Nagyon köszönöm.
-
czanga
őstag
válasz
czanga #65214 üzenetére
Többet követtétek a kis Swift-em kálváriáját, aminél érdekes hangszóró hangzásbeli gondok lettek:
Nos, tegnap, egy 5 órás melót követően sikerült megoldanunk:
Először is mint megtudtuk, volt benne átalakító, de nem ott, hanem a mögött volt a hiba. Mikor beforrasztottunk mindent, és helyre csattintottuk a csatikat próbaképpen, kiderült, hogy most nem a FADER állításánál áll helyre a hangzás, hanem a balansznál. Furcsa volt...
A lényeg, hogy cseréltük a gyári, ultra-vékony hangszóró kábeleket, mivel valaki keresztben össze kötötte az egyik szálon a két hangszórót, és ezt csak tippelünk miért tették. Impedancia (8ohm 4ohm) miatt lehet, de már nem agyaltunk tovább rajta. Lehet valaki 8ohm-os (lehet a gyári) rádióra 4ohm-os hangszórókat akart kötni.. Csak tipp, de talán igazunk lehet, mert amikor a hangszórók a jó kimeneti kábelekre lettek bekötve, akkor a balansz teljes elhúzásánál is szólt mindkét hangszóró. Mázli, hogy ezzel nem rontott el semmit anno senki.. Szóval szépen átdolgoztuk a rendszert, és jelentem immáron minden tökéletesen működik.
Vatagabb kábelek, rendes elrendezés, és immáron szól rendesen, és cserélhető lesz a fejegység is egyszerűebben. Hátra, teljesen rejtetten behúztunk 1-1 kábelt, ha bármi még bele kerülne az autóba.
Ez nem autóhifi, csak egy 30-as srác öröme, aki szétfagyott tegnap délután, szívtak ketten 5 órát, de most van egy olyan szett az autóban, ami működik is.
-
troll81
addikt
válasz
zsolt19900 #65258 üzenetére
szia Steg AQ105.4X én rászavaznék mindenképp
erős kellemes jó ha van lehetőség hallgasd meg őket.
-
zsolt19900
őstag
amennyiben úgy alakulna
Steg AQ105.4X
Phoenix Gold Qx4150
Udimension EL-A54
Gladen One 130.4
erősítők közül, melyik lenne "méltó" utódja a Jr4.300as erősítőmnek, az első szett hajtására?
-
Ezt most így műszájnak érzem megosztani veletek. Ez egy 2000 wattos (sicc!) Auna erősítő belseje. Facebookon jött velem szembe egy Autóhifis csoportban. Az eladó ebből a szempontból korrekt, belül is lefényképezte.
Van egy kínai 3000 forintos TDA7498 alapú két csatornás végfokom, azon több az alkatrész...Mondjuk LEDek nincsenek rajta és hidalni sem lehet.
Pyle márkát ismeri valaki?
-
troll81
addikt
válasz
zsolt19900 #65250 üzenetére
meg talaltam az jo kis ero de egy szerviz ra nezhetne hogy minden okes e?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- Bluetooth hangszórók
- Xbox Series X|S
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egérpad topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Formula-1
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest