- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
- Egérpad topik
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
KubanitoS
veterán
Kedves Topiklakók!
A segítségeteket szeretném kérni hangszóróválasztásban. Az autóm egy Suzuki S-Cross, amely gyárilag elégtelen minőségű hangrendszerrel érkezett. Az első és hátsó ajtókban van egy-egy hangfalpár, valamint elől van egy magassugárzó pár. Már alap rádióhallgatáskor is érezhető a Szokol-fíling, hangosítva a dolgot elkezd torzulni is gyönyörűen. Az állapot tarthatatlan.
Semmi extra igényem nincs, mindössze a gyári hangszórókat szeretném kicseréltetni, maradna a fejegység is. A cél a minőségibb hangzás kialakítása.
Abszolút nem értek az egészhez, a beszerelést sem én végezném, viszont aki csinálná ahhoz már hangfalakkal kell érkeznem. Amit eddig sikerült kiderítenem, az az lenne, hogy kell beépítő keret. Ezt néztem ki. Gondolom kettő pár kellene majd nekem.
Most jön a problémás rész: Mit is vegyek előre, hátra? Egyutas, kétutas legyen (akármit is jelentsen ez)? Milyen teljesítményű, érzékenységű (vagy mi a fene)...
Na ebben szeretnék segítséget kérni tőletek. Tudomásom szerint 16,5 cm-es hangfalak vannak a kocsiban, gondolom ez a szabvány.
Máshol olvastam Hertz hangfalpár ajánlást.
Ezek vajon megfelelőek lennének? Vagy esetleg van jobb alternatíva?
Mindenre nyitott vagyok!
Köszönöm a segítséget!
-
Műszakis
tag
Sziasztok! Lecseréltem 16 éves clarion radiót egy jvc kd-x342bt ra , nem volt benne magyar használati utasítás,tudnátok segíteni honnan tudom letölteni? Köszi
-
demars
addikt
válasz
tboy93 #65083 üzenetére
Hello!
Ebben esetleg tudsz segíteni?
Köszi -
válasz
lautnermark #65090 üzenetére
Teherautóba vagy gyárit ami 24 voltos, vagy gányolsz egy 12 voltos szálat valahonnan és úgy raksz be egy fejegységet. Az elsőt egy villamasságis megoldja pár ezerért...
-
snail1981
tag
Én is ezt a fejegységet néztem, árban és tudásban is megfelelőnek tűnik. Véleményeket is jókat olvastam róla. Most is JVC-van a KDR411-es típus igazából ettől szeretnék jobbat.
Jelenleg egy Kicx icq 6.2 szett van az autóben, ezt tervezem egy kétcsatornás erősítővel meghajtani. Mélyládám egyenlőre nem lesz. Az ajtók szigetelve vannak.
Még nem tudom milyen erősítőt vagyek...
-
snail1981
tag
Sziasztok!
Van valamilyen best-buy fejegység 30 ezerig amelyik hangminőségben kiemelkedik a többi közül? Elsősorban mechanika nélküli érdekelne. Ki mit ajánl ebben a kategóriában? -
lautnermark
aktív tag
Üdv.
Na, srácok egy nehéz kérdés: teherautóba, 24V-s, 1 dines, aftermarket fejet honnan, mit? Erős rádió, usb, BT mobilkihangosítást tudjon. Transmitterrel nem akarok foglalkozni. -
csabi324
tag
Pioneer Mvh-x370bt típusú.
Még nem néztem szettet.
De a sal-t nem ajánlják.
A gyári helyére 10cm-es fér be de mondták hogy 13cm átmérő alatt ne gondolkodjak középmély hangszóróban.
A magas meg mindegy milyen fajta és hány frekvenciás? -
-
válasz
csabi324 #65082 üzenetére
Attól függ milyen fejegységed van. Ha gyári vagy valami egyszerűbb típus (passzív), akkor kell hangváltó, mert a fejegység a teljes frekvenciát fogja küldeni a hangszórókábelen a hangszóróknak és a hangváltó felel majd azért, hogy a magas a magas frekit kapja a középmély meg a neki valót. Ha nem kötsz be hangváltót, akkor nagyon hamar ki fogod nyírni a magasokat a teljes frekvencia tartománnyal.
-
csabi324
tag
Sziasztok.
Eslő szettet akarok berakni a kocsiba(magas+középmély) a mostani két utas hangszóró helyett.
Ha a fejegységre kötöm a Frontra a magast és a középmélyet akkor kell e hozzá hangváltó?
A két utas hangszórókba benne van valahogy?
Nem nagyon értek hozzá ezért kérném a véleményeteket hogy legyen valami rálátásom ☺☺☺ -
djgala
csendes tag
Sziasztok.
Tudnátok segíteni a döntésben? kb ugyan abban az árban jutnék ezekhez a fejegységekhez. Fő szempont a hangminőség és a BT. Ez lenne az első eleme a hifi építésemnek, ezután jön a hangszórócsere és a mélyláda. Az első szettet erősítőről szeretném majd hajtani.
Kenwood X5100BT
JVC KD-R951BT
PIONEER DEX-X5700BTVálaszt köszönöm!
-
Joe Swanson
senior tag
Vettem egy Pioneer G710F-et, és az a problémám, hogy az előző hangszóró, ami a kocsiban volt annak 4 kábeles megoldása van. 2- és 2 + csatija van. Rádugtam az egyiket az új hangszóróra és nincs hang. Hogyan orvosoljam a problémát?
-
Tibko8
senior tag
válasz
czanga #65076 üzenetére
Szia én pár hónapja fejlesztettem fel a suzukimat. Nekem ezek lettek beszerelve [kép]
A kalaptartóba lett betéve. Az első 2 db (10cm) hanszóró pedig maradt gyári. Ezt akarom majd még cserélni. Mert magasabb hangerőn a jobboldali nincs a helyzet magaslatán most kb az első kettő 40%-on szólnak a hátsókhoz képest.
Egyébként ahoz képest hogy 23 000 Ft-ba fájt összesen nekem mindennel együtt, nagyon jó lett. Pl az új Vitara (ezzel van legnagyobb tapasztalatom) gyári hangrendszere egy kalap kaki ehez képest.
Ha Vác környékén laksz vagy jársz szívesen megmutatom.Egyébként a Pioneer első 2 hangszóród 100% hogy nem gyári.
Amióta nekem ez a fejegység van azóta jobb a rádió vétele is. Nekem előtte egy egyszerű LG fejes volt bent és beraktam a Pioneert már az sokat dobott a hangzáson. -
pengusz77
senior tag
Ha valakit érdekel, az emagon 23900 a jvc-kd-x342 bt 🙂
-
pengusz77
senior tag
90$ , aktív vágás, időkorr, 3 pár rca 😎
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Átalakításra készülék, és tudom, hogy komolyabbat ajánlanátok, de ennek ellenére hátha tudtok segíteni:
Adott egy régi Suzuki Swift, ami 3 ajtós verzió, és csak a gyári helyen van 2db 10cm-es hangszóró, ami Pioneer. Nem tudom ez a gyári e, de ez van benne jelenleg, illetve egy Lenco CS-321-es fejegység, amitől nem vagyok elájulva. Ez lenne az:
Első részben az érdekelne, hogy ez mennyire jó, mennyire minőségi a fenti Lenco, vagy egy Pioneer MVH-S100UBG azért jelentős váltás lenne e? Mivel ezt néztem ki utódjának:
Nem vágyom komoly minőségre, ahhoz többet kellene bele feccölni gondolom. Erősítő, stb. Ami viszont jelenleg van, mint helyzet, annál lehet bármi jobb lenne.
- A jobb hangszóró néha nem szól, gondolom hanyag bekötési kontakt hiba
- A rádióadók nem jönnek be rendesen, sokszor recseg, lehet ez is csak bekötési gond, vagy antenna, hacsak a fejegység nem elég jó vételben, ezt majd ti meg tudjátok mondani van e ilyen.
- 10cm-es, a műszerfalba épített hangkeltők vannak benne, amik 45fokban lefelé néznek.
- Az ajtóba komoly átalakítás nélkül nem lehetne beszerelni két hangszórót, így ezt elvetettem
- Kalaptartóba gondoltam beszerelni két nagyobbacskát. Vajon ezeket a fejegység meg tudná hajtani valamennyire?
- Rádió adókat hallgatnánk, illetve USB-ről zenét. Műfajt nem tudok mondani, össze vissza a pop-tól a rock-ig.A lényeg, hogy működjön, és lehetőleg jobban mint most. Gondolkoztam mire ezt éeírtam erősítőn is, de ez csak végső eset. Mélynyomó pedig esélytelen, mert kicsi autóban kicsi a hely, nem szívatnám magam ilyennel.
Egyelőre ennyi, így összeszedettlenül, aztán hátha jutok valamire a segítségetekkel.
-
demars
addikt
Sziasztok.
Nem biztos, hogy jó helyre írok, ha így van akkor kérnék útba igazítást, hogy hol kérhetek segítséget.
Tehát a kérdésem: tudtok ajánlani 2 DIN navis fejegységet? Opel vivaro gyári rádióját váltaná, a hang minőség nem szempont (még!), ami lényeges: GPS, usb csati, bluetooth kihangosítás, stabil szoftver.
Az utolsó pont miatt vagyok bajban, piacon rengetek fejegység kapható különböző OS el, viszont azt "hallottam" valahol, hogy inkább windows alapút nézzek, mert az megbízhatóbb. Ez valóban így van?
Segítségeteket köszönöm! -
Gézengúz
addikt
Esetleg itt valakinek Blau fejegység? Másnak sem jegyzi meg a Bass, Treble beállításait? Látszólag megjegyzi, (jól van kötve a fejegység) de mégis anélkül szól. Ki-be kapcsolás után.
-
pengusz77
senior tag
Ma szétszedtem a fejegységemet, tovább kutatva a zajok forrása után.
A képen bekarikázott rész az rca földelése? Hogyan tudom kimérni, hogy el van-e szakadva?
(ránézésre semmi nem látszik)Ami "hibát" találtam, az a BT mikrofon csatlakozásánál egy kis oxidáció, ezzel semmi problémám nem volt.
Máshol semmi égésnyom, oxidáció. -
snail1981
tag
Sziasztok!
Kicx icq6.2-es szetthez milyen sztereó erősítőt ajánlotok?
Nézegettem a használtak között, amik megtetszettek a következők:
- SoundStream XTA240.2
- Audio System M-Line 60.2
- Kicx rts 2.60Ezek közül ajánlható valamelyik?
Előre is köszönöm.
-
merlin996
csendes tag
Hali! Egy kérdésem lenne a következő fejegységről: Pioneer MVH-180UI
Mivel nincs hátsó hangszóróm, lehetne úgy bekötni az első hangszóró szettet, hogy a fejegység első jobb pozitiv kimenetét a hátsó jobb negativ kimenetelével? (a bal oldalt úgyszint) -
hibavissza
veterán
Üdv! Olcsó, jó tunerrel rendelkező, bluetooth-os, FLAC képes, 1 dines egységet keresek. Ultra olcsó "kínai", noname, kocsiban hagyható változatban. 10 ezer körül. Egy városi szaladgálós Fábiába venném. Van ilyesmi a piacon?
-
pengusz77
senior tag
Kicseréltem a magassugárzókat, és generátorzajom lett
-
I'am Dony
őstag
válasz
Akos1994 #65057 üzenetére
A kárpitra is nyugodtan mehet a bitus lap. Kisebb sugarú formáknál, ha kell rámelegítesz és gyakorlatilag bármilyen formára rá tudod alakítani. Ha mégis szivacsot szeretnél, akkor ügyelj rá, hogy az a fajta legyen ami 10mm -ről akár 2-re is zsugorodik, mert másképp sokszor nehéz a kárpitot felrakni. A szerelőnyílásra elegendő egy réteg, viszont arra csinálhatsz még merevítést úgy, hogy "x" hosszúságú lapot levágsz kb. 3-4 cm szélességben és ebből formálsz egy "T" alakot ahol a betű teteje marad az öntapadós (a többi össze van ugye hajtva), amit a már felvitt lapra ragasztasz. Ajánlom neked Rodolpho-t is, aki nagyon segítőkész és vérprofi az autóhifiben. Az Alphard termékeit tőle be tudod szerezni, de akár STP-t is Zsoltitól, ha az kell. Rodolpho: [link], tőlük ezek is: [link] és még: [link]
Sok sikert -
e2170Htlecso
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy új Pioneer MVH-29BT fejegységet. Minden remekül működik, hibátlanul szól a rádió és USB-ről is, de amikor a telefonomról (iPhone 7) bluetoothon megyek rá, akkor a hangminőség jelentősen gyengébb, recsegősek a magasak és a közepek. Amin már túl vagyok:
- telefon EQ kikapcsolva, restart, újracsatalkozások, újrapárosítás, még gyári reset is volt.
- fejegység összes EQ szettingje és menüpontja átnézve..A hibát egyelőre nem sikerült megoldanom. Más BT hangfalakhoz csatlakozva semmiféle hangminőségbéli probléma nem tapasztalható. Van ötletetek, mit tehetnék ?
-
Tibko8
senior tag
Sziasztok.
Dacia Dusterbe (2013) milyen hangszórót tudtok ajánlani ami szépen és tisztán szól?
Ha jól tudom 4 db 13 cm hangszóró fér bele (ajtóba). -
troll81
addikt
válasz
Kazasi #65053 üzenetére
hat lehet a normal is befer
erdekes megoldasok
-
Gézengúz
addikt
Autóban cseréltem fejegységet. A régi minden gond nélkül ment slusszkulcs nélkül, de ha leállítás után visszafordítottam alapállásba a kulcsot, akkor kikapcsolt. (Blau Milano)
Az új, (Blau Brighton) csak a slusszkulcs egyes fordulatán hajlandó bekapcsolni, a magnó mindkét lábára nem akarok fix 12-t adni mert félek leállításkor elfelejtem kikapcsolni...
Ötletek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Formula-1
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest