Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pörp
senior tag
Szóval ahogy írtam bekerült az ajtóba egy-egy mélyközép+magas az oszlopra szettben. Hátul oválok vannak (sajna) , erősítő nélküli a renszer (sajna). Ha leveszem a hangot hátulról, és csak az elsőkre irányítom, akkor nekem eléggé silánynak tűnik. Ennyire nem adnak ezek az ajtóba épített mélyközelek mély hangot, vagy valami nagyon el van baszva? Mi van ha fordítva kötik rá a kábeleket a hangszóróra? Vagy az ajtóban levő sokkal kisebb hely miatt van, hogy mély tulajdonképpen nem jön belőle? Tudom erősítő, meg hangszigetelés, de akkor is silány.
Hátul is mélyközép az ovál, de onnan legalább jön mélyhang, vagy az amiatt van, hogy a csomagtartóban több a levegő, és a hely?
-
Yany
addikt
Végül 34e Ft-ért megrendeltem a Pio 4100SD-t. Remélem, jól járok vele. 23e körül lett volna 2220UB. Kifutó széria, mint megtudtam és csak egy helyen sikerült belefutnom egy elfekvőbe.
A fenti kérdésem még mindig áll, hogy Budapesten tud-e valaki ajánlani megbízható és nem elszállt árakkal dolgozó autóhifis szervizt.
Srácok, nagyon köszi az eddigi segítséget is.
-
Yany
addikt
bocsi, lejárt a mod.
A kérdésem, hogy a +8-10e Ft-ot megérheti-e a fenti komponens-szettel a Pioneer 4100 a 2220 ellenében? (SD olvasó van benne, ami nekem szimpibb, de nem tudom, hogy minőségben, vagy bármi másban hoz-e még valamit ez az egység - látom, hogy ilyen meg olyan szűrő van benne, de nem tudom, hogy a gyakorlatban okoz-e nekem bármilyen előnyt is
).
-
Yany
addikt
-
G.Zs.
senior tag
Alap fejegységnek az a Pio tökéletes, hozzá kell még egy érzékeny komponens szett. Mindenképp az Audio System MX 165, Alpine SPE-17CS, Hertz DSK 165.1 hármasból kellene választani valamelyiket. Ezek a legolcsóbb használható megoldások.
Én az Alpine-t választanám, mert ahhoz adnak egy normális hangváltót is, és be tudod rajt állítani a magas jelszintjét. Ráadásul ez a legolcsóbb is.
Másra nem lesz szükséged, hátsó hangszórókat el is felejtheted.
Ha használtban be tudod szerezni őket, akkor az általad megszabott ár alatt maradsz bőven. Ha a gyári helyre befér a mélyközép, akkor néhány ezer forintért beszerelik pikk-pakk. -
Yany
addikt
Sziasztok,
Egy Mitsubishi Lancer kombiba szeretném lecserélni a recsegő gyári hangszórókat és egy régi rádiót. Totál laikus vagyok és fogalmam sincs a lehetőségeimről, így pár kérdést hadd zúdítsak a nyakatokba. Valamennyire ínyenc is lehetnék, de mivel sajnos nem sz*rom a pénzt, a praktikum és ár nekem mindenek előtt van.
Kérdéseim:
- Egy Pioneer DEH2220 rádióval szemezgetek. Ez jó? Van jobb alternatíva 19-25e Ft intervallumban? (mp3 és rádió érdekel, ha nincs CD lejátszója, az nekem nem számít, csak usb és/vagy sd olvasó legyen, a teljesítmény sem érdekel, tiszta hangzású legyen, nem a hangerő a fontos)
- Egy hangszórópár is érdekelne a két elülső ajtóba, mert az eredetiek már recsegnek, ropognak. Mely típusokat ajánljátok darabonként 7-12e Ft-ért maximum. Itt is a kristálytiszta hangzás és egy finom mély lenne a cél, nincs és nem is lesz külön mélynyomóm.
- Ki, hol és mennyiért tudja nekem beszerelni mindezt?
- Mennyire érdemes kiaknázni mind a 4 ajtó és 4 erősített kimenet adta lehetőséget, ha jellemzően egyedül, vagy 2-en ülünk az autóban? (ár/érték figyelembevételével)Tudom, hogy nem én vagyok az überhifis emberkék legszimpatikusabb alanya az árkategóriámmal, de mégis nagyon örülnék, ha szánna valaki egy kis időt a kérdéseimre. Nagyon járatlan vagyok a témában, minden apró segítségért örök hála.
Köszönöm.
-
eddie17
addikt
Köszönöm a választ. Igazából nem kell gatyaszaggató mély, csak azért legyen benne. Szigetelés nem rossz ötlet. Mivel mobilról vagyok csak a fejet néztem meg, de tetszik. Lehet igényt tartanék majd a Tiédre.
Láttam linkeltétek azt a bicskei csávót, nála lehet szigeteltetni? Az a jo hogy itt lakik tőlem kb. 2 utcányira. -
orbano
félisten
válasz
eddie17 #5787 üzenetére
mélyed nem lesz erősítő és ajtszigetelés nélkül, de mélyecskéd, közeped és magas az igen. itt és máshol is sokan az Audio System MX165 Plus szettjét ajánlják fejről hajtva. Emellé érdemes használtan kukázni egy jóhangú Alpine CDA szériás fejegységet. Pl. CDA-9847. A szettet használtan ~15, újonnan 20k-ért be lehet szerezni, a fej árfolyama olyan 25k (1-2 hónapon belül az enyém is eladó lesz
).
-
eddie17
addikt
Sziasztok.
Lehet elcsépelt kérdés, de 1-2 hónapon belül szeretnék venni autóhifit.
Nekem csak egy fejegység kellene meg 4 hangszóró. Nem szeretnék se erősítőt, se mélyládát. DE! Szeretném, ha azért szépen szólna, mély-közép-magas benne lenne a hangszórókban. Tehát azért ne csak cincogjon a cucc.
Esetleg valami tipp, trükk mit érdemes nézni, vagy valami jól bejáratott szett jó ár-érték arányban. Az egészre olyan 40ezerre gondoltam.
Köszönöm előre is a segítséget. -
G.Zs.
senior tag
Mutatok egy példát:
- A fej ugye már adott
- Steg 45.4 az első szettre aktívban
- Impulse első szett
- AS Radion 180.2 a ládára
- Innen a JBL ládaEzt most kb öt perc alatt kukáztam ki, de nagyjából így kellene kinéznie a rendszernek, ezekhez hasonló alkatrészekből.
Ovál nem kell!!! -
migabi24
nagyúr
Felejtsd el kidobott pénz, én ezt már végigjátszottam, nekem is oválok voltak hátul, olcsóbb fajta, nem volt jó a hangkép, azt hittem gagyi az ovál az a baj, aztán vettem 1 minőségi drága ovál hangszorót és semmi nem változott, aztán idetaláltam erre a fórumra, a tanácsukra kidobtam az ovált, és minden a helyére került, végeredmény 30 ezer forintom porosodik a garázsba, ha hamarabb idetalálok az a zsebembe lapul, vagy ráköltöm az új rendszerre aminek több értelme lett volna
-
orbano
félisten
miért olyan nehéz megérteni, hogy NEM KELL OVÁL!
vagy Te álnéven vagy itt valaki és csak szivatsz ugye? mindegy, ha igen ha nem, azért leírom itt párunk nevében mégegyszer. az alábbi, és csak is az alábbi komponenesekre lesz szükséged:-a pio p88rs2 jegeység, amit állítólag megvettél
-az első komponens szettre (2db csipogó, 2db 16-os mélyközép), lehetőleg bitumenezett ajtóba, ajtópanellal
-ennek meghajtására egy 4 csatornás erősítőre: 2 csatorna a 2db csipogónak és 2 csatorna a 2db mélyközépnek
-egy mélyládára
-egy 2 csatornás erősítőre, vagy monoblokkra a mélyláda hajtásához.ennyi. nincs több hangszóró a kocsiban.
-
Flexy90
senior tag
-
whited
addikt
mondjuk ez az erősítő?
[link] -
whited
addikt
értem és ha azt csinálom hogy most nem veszek hátulra ovált, hanem veszek 1 használt 2csatornás erőset és az hajtaná a ládát, az audison pedig az első szettet és ha lesz kis lóvém vennék hátulra ovált amit szintén az audisonra kötnék rá?
Jah és olyan erősre gondoltam ami olyan 200w körüli lenne mert haverom szerint az már elég lenne a ládához
Ez az audison bika cucc ugye?mert sokan azt mondják ebből amit vettem 1 nagyon jó rendszert lehet építeni.
Amit linkeltem hátulra ovált szerintetek jó lenne? -
Joe fiú
senior tag
Próbáld ki úgy,ahogy Orbano mondta: aktívban meghajtod az első szettet az erőlködővel,ha kevés,akkor carstylingon nézel valami ládát.25 ezer forintért szerintem már igen jó ládákat lehet találni,és így az ovált megspórolod.Ha egyszerre van benn láda is meg ovál is,akkor az már szerintem is értelmetlen kategória,pedig nekem oválok vannak hátul
-
orbano
félisten
teljességgel fölösleges. ha nem akarsz sokat költeni, akkor hagyd a hátsó szekciót. az első szettet paneloztasd be rendesen ajtószigeteléssel, és állítsd be az első szettedet aktívba egy szakértővel. hidd el, fog ez szólni rendesen. ami hiányozni fog, azt pedig egy ovál nem fogja tudni pótolni, csak a mélyláda.
ráadásul Te most még abból a hangból indulsz ki, amit a fejegység produkál az első szettekkel. rá sem fogsz ismerni a hangjára, ha alatta lesz az audison
bár ha még nincs meg, 50-55k-ért van eladó egy 4 és egy 2 csatornás infinity erősítő carstylingon. támadd meg -
whited
addikt
mert most annyit nem költenék hogy megveszem a hátsó szettet és az meg az első menne erősítőröl és még vegyek a ládához 1 2csatornás erősítőt, ezért gondoltam hogy most a láda helyett lesz a hátsó szett és ezek lesznek az erősítőre kötve
-
whited
addikt
én 1 ilyen hátsó szettre gondoltam
[link] -
orbano
félisten
azt, hogy egy baromság? ilyet szerintem itt senki sem mondott
a sztenderd aktív rendszer:4 csatornás erősítő 4 csatornája hangszóróként CSAK az első szettre, és egy plusz erősítő a ládára.
egy ovál, meg egy mélyláda is biztosan nagyot szól együtt. de akkor már olcsóbb a petárda, az még nagyobbat. persze ha azt akarod, hogy nagyon szóljon, és ne szépet, akkor hajrá -
whited
addikt
hello
megvettem a cuccokat amit irtam, és azt kérdezném hogy elv ugy kéne megcsinálni hogy nagyon jó legyen hogy a 4csatornás erősre menne rá az első szett meg 1 hátsó ovál, vennem kéne még 1 2csatornásat és azt kötni a ládára?
Mert azt szeretném(legalábbis ez az elgondolás hogy becserélem a ládát 1 hátsó ovál szett-re
és ezeket kötöm az erősítőre mert ismi szerint ennek is nagyot kellene szólni és ha szükségét érzem akkor még veszek ládát és hozzá 1 2csatornás erősítőt.
Kérlek mondjátok el mit gondoltok -
migabi24
nagyúr
Na ma végre bekerültek az erősítők is a rendszerbe és megszólalt végre, hát mit mondjak kiakadtam mikor összeszámoltam és 350 ezer lett a végeredmény, de azt kell mondjam most először elégedetten hallgatok zenét a kocsiba sőt libabőrösen, köszönöm orbano, és G.Zs. fórumtársnak, hogy segítettek a komponensek kiválasztásában és a rendszer kialakításában, annyi gondom viszont van, hogy a rádió része gyöngébb az alpine fejegységnek mint az előző jvc-nek többet recseg a rádió, mi lehet a gondja?
-
whited
addikt
megvettem a p88rsII-t és már építjük be
majd mesélek -
orbano
félisten
válasz
#25954560 #5757 üzenetére
ne lesz, az a 20 kilo ne szait.
aktív fej: 6 csatorna, állítható időkorrekcóval és aktív keresztváltóval.
kiegyensúlyozott: inden komponens illeszkedik egyáshoz és haronizál, nincs túl drága vagy túl olcsó elem a hifiben.
jeleneg azért ne vagyok elégedett, mert nem tetszik a hangja a jelenlegi fejjel. fejcsere után vigyorgós mosolygós, 200ezret eltapsolást leszarós leszek
ipod kilóg, el is adom, mert USBs adaptere lesz a piohoz (wav-ot játszani USBről) -
BBéci
legenda
10 évvel ezelőtt az Autóhifi magazinban volt egy rovat, Építsünk hifit Suzukiba címmel.
200 és 400000 Ft volt a rendelkezésreálló összeg. 10-12 cég ajánlatát, javaslatát jelentettük meg. Akkori árakon számítva 2 kiló volt a minimum, amiből autóhifinek nevezhető rendszert lehetett összehozni. -
Joe fiú
senior tag
Elmondom miért találom soknak.Erre most nagyon sok érvet fel tudok sorolni.Első és legfontosabb érv,hogy nem nagyon szeretek pénzt költeni,többször is átgondolom,hogy mire és miért is költök.19 éves vagyok "munkanélküli",szóval méginkább át kell gondolnom,hogy költök-e valamire.Most 18 ezer forintot költöttem kábelezésre,hát a szívem majd beleszakadt,hogy ez ilyen sokba kerül.
Másodszor:19 éves autóm van,ki tudja,meddig megy még át a műszakin.Ha lenne mit tudom én,9 éves autóm,gond nélkül költenék rá ennyi pénzt,mert tudom,hogy sokáig tudnám használni,de jelen esetben nem költök rá,egyéb dolgokra is kell most pénz a kocsin(korral jár).
Harmadszor:Általában 15-20 perceket kocsikázok,hosszútávon nagyon ritkán,szóval ilyen kis időre,megintcsak feleslegesnek tartom azt,hogy olyan sok pénzt beleöljek az autóban lévő hangrendszerre.Mivel elég fiatal vagyok így több mint valószínű,hogy egyszer lesz egy másik autóm,és hidd el,azt valóban minőségi összetevőkből,a ti szakmai megajánlásotok szerint építem fel.
Más: Nem tudod véletlenül,hogy a fejegység miért nem kapcsolja az erősítőt?Haldoklik netalán?Aktív szubcsővet kapcsolja gond nélkül,igaz annak nincsenek akkora igényei.
-
Pörp
senior tag
Nem kis farigcsálások árán, de bekerült egy 16-os szett az ajtóba, egy-egy magas a tükörháromszögre. (4 órás meló) Sajna egyenlőre erősítő nélkül. Kicker szett. Szóval a hátsó oválok anyagiak miatt szerintem jó ideig maradnak.
Hogy kell lekötni a magasakat róla? Sokat számít ha nincs mégse lekötve?
-
törölt tag
nem lesz tul nehez a kocsi?
sztem igy teljesen rendben van, amit irsz, nekem egyedul az ipod log ki kicsit a sorbol.
mod: en inkabb elegedettseget ereznek, ha kesz lenne egy ilyen rendszeremmit jelent az 'aktiv' fejegyseg eseten?
kiegyensulyozottrol az jut eszembe h hazimozi eseten a melynyomo csak akkor szolaljon meg, amikor muszaj neki, ne duborogjon folyton. viszont kocsiban szeretem ha a melynyomo aktivan reszt vesz a zenelesben
ne tolakodjon, ne nyomja el a tobbieket, de szoljon. nyilvan sok zene eleve igy keszul, foleg a tucc meg az elektronikus. viszont a szor felallt a karomon, amikor pl apocalyptica szolalt meg eloszor a kocsimban, miutan beallitottam fulemnek kedvesen a melyeket.
-
orbano
félisten
válasz
#25954560 #5755 üzenetére
apránként fizettem ki, októberben kezdtem.
először a fej (25) és az első szett (30), valamint a bitumen még ezek előtt kicsivel (20)
aztán jött az erősítő hirtelen beszerzése (36k)
aztán unalmamban szerváltam egy ipodot és egy adaptert hozzá (30)
később jött az erősítő beépítés, kábelek, panelépítés, szigetelés befejezése, mélyláda (80)
most ehhez még jön plusz egy erősítő és egy jobb fej (kb. + 50)
aztán még jön a padlólemez bitumenezése, illetve talán a plafon is, ez nem tudom mennyi, de még odébb lesz. lehet én oldom meg majd magamnak.egyébként egyetértek: ha nem akarnék aktívot, és kicsit okosabban vásárolok, 150 felett kicsivel megállhattam volna. de mivel beleszerettem egy aktív fej hangjába (rsII), így azt mindenképpen megveszem, és akkor már nem azt a 20 ezret fogom sajnálni a hátsó erősítőre, hogy "tökéletes" (a kiegyensúlyozott talán jobb szó) renszerem legyen.
-
törölt tag
ja, nekem a kocsim sem volt 1m, de en konkretan ilyet kerestem
mondjuk ha gorcsbe randul a gyomrod, akkor lejjebb adhattad volna az igenyeidetvagy tobb reszletben vehetted volna a cuccot.
egyebkent sztem valahol 100-200 kozott lehet az a tartomany, ami azert az emberek donto hanyadanak az igenyet kielegiti. folotte mar a vajtfuluek, az autohifi-maniasok es a sznobok vannak. alatta (mondjuk 50-ig) meg azok a cuccok, amik azert kielegitoen szolnak, de hangosan mar nem szepen. es persze minel kevesebb penze van az embernek, annal inkabb jobban jar ha keves elembol rakja ossze a rendszert. (persze neha tobb penz eseten is okosabb dontes lehet a kevesebb elem) -
orbano
félisten
nyilván azért sokaknak nincs 1m forintjuk ilyen cuccra, és az 50 ezer önmagában is nagyon nagyon sok pénz tud lenni. nekem már a ~200e feletti költségemtől is görcsbe rándul a gyomrom, amikor belegondolok. van aki meg aztán pláne sokkal racionálisabb, és 50-100ezernél nem költ többet a hifire. ezt azért meg lehet érteni. és ez függettlen attól, hogy van aki milliókat költ rá.
persze ettől függetlenül a kalaptartóba tett hangszóró fölösleges pénzkidobás szvsz. -
orbano
félisten
válasz
#25954560 #5751 üzenetére
igen, a ládához lesz külön erősítő, de nem lesz állítható késleltetése, a fejegységem lesz aktív.
én még szerencsére nem tapasztaltam ezt a szuflaelfogyós dolgot, de nem is nagyon hallgatok hangosan zenét, és nem szól erősen a láda, pont hogy csak finoman produkálja a maga kis frekvenciáit. de majd finomhangolás után meglátjuk. ha sz*r lesz, a hifisem gondolom úgyis tetet be kondit. de szerintem még pont nem fog kelleni (4x50 wattot kap majd az első szett, amiből 2 csatorna ugye alig lesz terhelve, mert csak a magasokat hajtja, a hátsó erősítő sem kell több legyen 2x50 wattnál, tehát az sem fogja szétizmolni az akksit. szerintem összességében nem fog számottevően többet enni, mint most)
de majd odafigyelek a jelenségre, eddig szerencsére nem jelentkezett semmi ilyesmi. -
orbano
félisten
válasz
Joe fiú #5747 üzenetére
ezt én teljességgel megértem. de ha visszaolvasol, aztért próbálunk úgy ötletelni, ha valaki tanácsot kér, hogy minél kisebb, vagy egyáltalán plusz befektetés nélkül kapja a lehető legjobb befektetést.
értem én, hogy Neked nincs szükséged a szép hangzásra, és lehet, hogy sok más embernek sincs. de ha valaki bejön ide tanácsért, szerinted azt kéne mondani, hogy áhh haver, neked tuti nem igényed a szép hangzás, mindegy mit teszel a kocsiba?
én is hallottam már kalaptartós rendszert, drágát is, olcsót is, egyik sem tetszett (pedig ezek között is volt olyan ami joban szólt, mint 1-2 drága mélynyomós szett). sőt, semmi pluszt nem véltem felfedezni ahhoz képest, mint ha csak egy tisztességes első szett szólt volna. ahhoz, hogy az ovál különbséget hozzon, többet kell rá költened, mint 50e forint szerintem. míg egy első szettre költve azt a pénzt is, amit oválra költenél, sokkal jobb eredményt kapsz szerintem. sokan azért hiszik azt, hogy kell az ovál, mert szarul van megcsinálva az első szett, és tekernének a hangerőn, de elkezd torzítani (erősítő és szigetelés hiányában). ezért fogják magukat és elköltenek 10-20-30 ezer forintot oválra, hogy hátul is zörögjön valami, mer nem tudják, mitől szól jól egy első szett. én sem tudtam, vagyis inkább nem hittem. én is alig vártam, hogy legyen mélynyomó, mert hát ez az első szet harmatgyenge. aztán kapott egy kis olcsó bitument, meg panelt "fillérekért", no meg egy erősítőt. ha nem lennék maximalista, azt mondanám, hogy mélynyomó sem kell. de ovál meg semmiképp. mert hát minek? mit tud egy ovál az első szetthez képest? elrontani a középhangok tisztaságát, vagy berezegtetni mindent a kalaptartó körül? előbb tekernék fel a basszuson egy kicsit, minthogy hátra betegyek egy ovált.
remélem érted hova akarok kilyukadni. -
törölt tag
nem is konkretan egy bizonyos teljesitmeny felett, hanem inkabb egy bizonyos teljesitmeny+bizonyos tipusu terheles (basszus) felett, csakhogy a basszus elegge alacsonyra teszi azt a lecet, ahol mar hallhato a kulonbseg. kis csoffadt akksival (ugy ertem kisebb autoba valo gyari akkumulator) nem is kell szivmasszazs-tipusu hangerore gondolni, egyszeruen ha gurulsz valahova, jon egy kedvenc szamod es feltekered neki a hangerot h 'na most ezt meghallgatjuk hangosabban', akkor is kijon a kulonbseg: a melyek minden egyes hangnal vegig szolnak, mig egy kondi (vagy meginkabb erosebb akksi nelkul) minel hosszabban szol egy mely hang, a vegere annal inkabb elerotlenedik v torzit.
sajat kocsimban sosem volt kondi, csak hallottam ket autot kondenzator elott es utan. mar irtam tobbszor h en optimaval jartam, de sztem egy jobb exide is megteszi (pusztan a technikai parameterei alapjan, nem tudom h letezik-e olyan h hasonloan eros akksikkal is hallhato kulonbseg legyen, ez mar kicsit szorszalhasogatas).
a ket kulonbozo erositot azert kerdeztem, mert elofordulhat h mint amikor a melyek keslelteteset allitgatod, szukseg lehet a ket erositot is 'egymashoz' allitani. persze ha az egyik erosito csak a melyladat hajtja, akkor ez a problema le van tudva, gondolom olyan erositod van/lesz, amin a melyek kesleltetese valtoztathato.
-
BBéci
legenda
válasz
Joe fiú #5740 üzenetére
"mi a baj a kalaptartóban lévő hangszórókkal?"
Már számtalanszor leírtuk, olyan, mint háttal ülni a lovon, illletve koncerten a zenekarnak, vagy otthon a sztereó hangszóróknak. Az ember fülkagylói nem véletlenül előre nyitottak, abból az irányból tudják a legtöbb információt összeszedni. Próbáld ki, fordulj teljesen hátra, legyél szemben a kalaptartóval, majd vissza a műszerfal felé. Ezt ismételgesd néhányszor, aztán meséld el, mit tapasztaltál! Én is kipróbáltam 20 évvel ezelőtt, akkor megvilágosodtam.
Hiába veri a hátsó szélvédő előre a hangok egy részét, attól még mögüled szólnak. Az sem véletlen, hogy a szubládát 80 hertz alatt (nem ritkán 50-60 alatt) szólaltatjuk meg, úgy (jól beállított rendszerben) nem lehet behatárolni a helyét. Nálam többen azt hitték, valahol az ülés vagy a műszerfal alatt van elrejtve, annyira együtt szól az elülső szettel.Összefoglalva: szubbasszus kivételével a hangszóróknak a hallgató előtt kell lenniük!
Az ajtópaneleket sem véletlenül fordítják - amennyire lehetséges - hátrafelé. a hallgatóság fülei irányába.
Tér/idő processzorokat sem véletlenül alkalmaznak, hogy mindegyik hangszóróból, melyek eltérő távolságban vannak beszerelve, egyszerre érkezzenek a hangok a fülekbe.
Egyre gyakrabban találkozni szubláda nélküli, eszméletlen jó hangú rendszerekkel. Csak egy kétutas elülső szett, semmi más. -
BBéci
legenda
válasz
Joe fiú #5747 üzenetére
Még 50e forintot kellene költened rá? Az sok?
Mostani autómat 2001-ben vettem újonnan, a lehető leghamarabb kidobtam belőle a gyári vackokat és normális hifit szereltettem beléje, ami fejegységből, kétutas szettből, négycsatornás erősítőből, kondenzátorból és mélyládából áll. Némi módosítás történt az első két évben, erősítőben és első szettben feljebb léptem. Munkadíj nélkül, rezgéscsillapító anyagokkal együtt (listaáron) 1,1 millióba került a rendszer. Ezt csak azért árultam el (50000 Ft egy jobbfajta 5 méteres RCA kábel ára) hogy tudj viszonyítani. Ha annyiból sokkal jobb lenne a rendszered, nem szabad sajnálni rá a pénzt, bőven megéri.
Az én szintemen súlyos százezrekbe kerülne egy pici, gyakorlatlan fülek számára alig észrevehető fejlesztés. Erre most egy forintom sincs.
Álmaim hangszórószettje -
Joe fiú
senior tag
Igen-nem.Hallgattam már több szakértők által beszerelt sztereo rendszert.
Én nem akarom azt érezni,hogy koncerten ülök,autózás közben nekem nem az a célom,hogy koncerten üljek,ezért is mondtam,hogy ízlések és pofonok.5744:Hallgattam már több tisztességes komponens rendszert is.Nem akarok senkit meggyőzni,hogy az ovál az jó dolog,én csak azt mondom,hogy a kevésbé nagy igényű embert,aki nem hangminőségre,meg színpadra,meg mit tudom én mire vágyik,annak az igényeit képes kielégíteni a kalaptartós megoldás.
Amúgy szerintem nekem is elég tisztességesen van megoldva a kalaptartós dolog.Vastag,merevített mdf lap,tisztességes kábelezés,normális erősítő.
Meghallgattam haver mélyládás megoldását,nem vágódtam hanyatt az én rendszeremhez képest.Ahhoz,hogy észrvehetően jobb rendszerem legyen kb 50e ft-ot kéne költenem.Szóval maradok ennél,mert ez is elég és jó,és még tetszik is,ahogy a négy hangszóró ott domborít
-
whited
addikt
akkor ez most best-buy?
Pioneer DEH-P88RS -
orbano
félisten
válasz
Joe fiú #5740 üzenetére
annak pont annyira felesleges egy ovál, mert nem alkalmas tisztességes mélyhangok produkálására. akkor inkább egy darab 20-as free air sub: kalaptartót lecserél MDF-re, majd egy hangmérnökkel kerestet egy olyan szubot, ami alkalmas a célra.
de aki elél mélyhangok nélkül, egy tisztességes első szettel is elvan. meglepődnél micsoda basszust képes produkálni egy első szett. -
Joe fiú
senior tag
Tetszett amit írtál,én is pont így vagyok vele,igaz,hogy csak 19 vagyok
de nekem is bejön,hogy a kalaptartóban ott dolgozik a két 20-as mélyközép és a két nagy ovál,és nekem is jó érzés,hogy a zene "körülölel".Szerintem ezzel nincs semmi baj,ízlések és pofonok kérdése,hogy ki,hogyan hallgat zenét.
-
Joe fiú
senior tag
Én még mindig nem értem mi a baj a kalaptartóban lévő hangszórókkal.Az számomra is teljesen világos,hogy egy mélyláda az igazi,de aki nem szeretné feláldozni a csomagterét,illetve meg tud lenni láda nélkül,annak minek?
nem személyeskedésnek szántam,csupán felmerült bennem ez a kérdés.
-
BBéci
legenda
Szubládára 80 hertznél magasabb vágást alkalmazni súlyos hiba. Pár hete egyik fórumtárs panaszkodott a rendszere hangzására. Tanácsomra 120-ról 80-ra csökkentette a vágást és minden a helyére került. Nem győzött csodálkozni és hálálkodni. Ha az elülső hangszóróid 3 kHz-től használhatóak, mi szól 120 és 3000 között?
-
whited
addikt
ja és ez a fej mennyivel jobb a 7200sd-nél?csak kérdem
[link] -
whited
addikt
hello
tényleg kell 20as kábel ahhoz a szetthez amit irtam?
mert voltam ma boltba és azt mondták kevés a 10es -
kisboxi
tag
Ma végre sikerült addig eljutnom, hogy beszerezzem a szettek beszereléséhez szükséges cumót. (az mdf-ből készült "hangszórógyűrű" csak jövő héten lesz meg
) Viszont erősítőt még mindig nem sikerült beszereznem.
orbano: megkaptam a gyorstalpalót, köszönöm. Elolvastam, vannak benne jó dolgok.
Más: ma egy ismerősnél voltam és meghallgattam a rendszerét. Meglepetésemre egy Magnat RX 44 erősítőrvel hajt mindent (Infinity mély, JBL szett). Tetszett amit halottam, úgyhogy lehet megvan a beszerzendő erősítőm.
-
G.Zs.
senior tag
Nem tudom, hogy voltál-e már Tiesto koncerten, de ott biza nem szól minden irányból a zene. Szemből szól a színpadról ahol a DJ áll, meg a zenészek, és a vokálosok.
Így néz ki szerintem egy igényes elektronikus zenei koncert.
Akinek előítéletei vannak az elektronikus zenével szemben, annak érdemes megnézni a hegedűs részt. Ez nem vásári tuctucc.
Amúgy lehet szeretni, lehet nem szeretni, de azt nem lehet rá mondani, hogy gagyi.
És ahhoz, hogy ez normálisan megszólaljon, egy tökéletesen beállított, komoly rendszer kell, különben csak a mély fog dübörögni, meg a magas visítani. A komponenseknek komoly hangminőséggel kell rendelkeznie, és mellette még bírniuk kell a nagy hangerőt is kristálytiszta megszólalás mellett.
Egy elektronikus zenénél is minden hangnak meghatározott iránya van, ugyanúgy, mint bármelyik hangszeres műfaj hangszereinek, beleértve a mély tartományt is, amely különösen zavaró, ha hátul dübörög.
Kb 15 éve hallgatok elektronikus műfajokat (ennél sokkal komolyabbakat is), jó ideje az autómban is, és biztosan állíthatom, hogy ahhoz, hogy a videón látotthoz hasonló élményt adjon a hifi kell egy jó minőségű, elektronikus zene hallgatására alkalmas rendszer és a tökéletesen beállított színpadkép.Sorry, de én nem raknék a kalaptartóba semmit.
-
BBéci
legenda
Sokak szerint bizony belepiszkítanak
Az én rendszeremben van kondi, de csak azért, mert Heinz Fischer úr rakatott számukra a Brax erősítőkre külön csatlakozókat. Nem merem kivenni, félek a csalódástól, attól, hogy kiderül, évekig rosszabb minőséget hallgattam, mint amire az erősítőm képes.Mostanában tesznek a koncerteken hátulra is hangszórókat, mint a mozikban?
Hogyan képes hitelesen hangminőséget bírálni, akinek fogalma sincs, hogyan kell szólnia egy rendszernek?
-
orbano
félisten
-
BBéci
legenda
Diszkóba nem zenét hallgatni megy az ember.
Inkább eljátszadozom egy kecskével, mint szarul összerakott cuccokból áradó, mindent kitöltő hangzavarban autózzam.
Egy jól összeválogatott és beépített kétutas szett + mélyláda összeállítás, teljes mértékben ki(vagy be)tölti az autó légterét.
Rock és heavymetál zenénél legalább annyira fontos a színpadkép, mint jazzen.
Az egy szakmaiatlan marhaság, hogy két erősítőhöz kötelező a kondenzátor. Nézd meg az EMMA honlapján a versenyzők készüléklistáját! -
GReddy
tag
Kondenzátor mánia - azóta van igazából, amióta ezek a Xenonos SZEMETEK lezabálják az autó elektromos rendszerét. Ugyanis - egy 60k-s Xenon annyi áramot zabál, ami a TÉLH (teljes értékű lakótelepi hülyegyerek) szuzukijának megeszi a DINAMÓ által szolgáltatott áramának a 99%-át. Azaz, erősítős zenét hallgatni mellette gyakorlatilag lehetetlen. Én is láttam már olyan kocsit, aminek a zene ritmusára (33% terhelés mellett) pislákoltak a lámpái ÉS a lámpa gyújtási ciklusának megfelelően (ugye gyújt, mint a neon) "lüktetett" a zene hangereje. Ilyenkor vagy belekínlódnak még egy akkumlátort, amivel megy a szívás ezerrel, vagy vesz bele húszezerért egy kondit, ami a generátor szabad töltőkapacitását kihasználva kisimítja ezeket a színuszhullámokat, és eltünteti mindkét hibát.
Ad kettő - megnézi a TÉLH az én régi hifimet, és "nekem-olyan-köll" felkiáltással elrohan, és vesz egy kondit. Dietz-et, mert az olcsó... és világít, és aan vagi! Persze, hogy nem ér vele szart sem. Persze, hogy körberöhögöm szerencsétlent... mert a lényeg hiányzik. Egyébként meg két erősítőhöz meg már gyakorlatilag kötelező.
Fusion - valaki kérdezte. Szkeptikus voltam, kellemeset csalódtam az erőlködőjükben. Kellő dinamika, meglehetős szellősség, és jól hangolható spektrális egyensúly jellemzi őkelmét. (négycsatis hidalható darab volt - TÉLH kedvéért - a ződ ufós világíttós..!) Makkaudio HELYETT mindenképpen ajánlott darab.
De én azért a helyedben meghallgatnék ugyanannyiért egy használt Hifonics-ot... leteszed tőle a hajad.
-
orbano
félisten
"Miért fáj nektek (baszottnagy szagértőknek) az, hogy vannak olyanok, akik szeretik, ha a zene kitölti a teret?"
nem emlékszem hogy az elmúlt hónapokban bárki is azzal a kifejezett kéréssel jött volna ide, hogy szeretné, ha zene betöltené a teret, és kifejezetten nem szeretnének sztereó rendszert. ha jött volna ilyen, nyilván nem próbálja senki sem megtéríteni és tisztességes színpadképet varázsolni a kocsijába a lehetőségeihez mérten.
nyilván a nők nőügyek topikban is mindenkit arra kéne buzdítani, hogy b*sszon kecskét, mert vannak néhányan, akiknek az jön be...
-
törölt tag
persze. a zene pozicionalasanak hianyat csak mint a minoseg csokkenese irtam.
engem nem zavar ha a zene hatulrol szol (mod: hangosabban), csak szoljon tisztan, lehetoleg ahhoz hasonlatosan ahogy felvettek es ha kell, akkor hangosan (marpedig neha kell).mod:
Greddy:
nalam nagyritkan megy komolyzene (Stig filing) es jazzy eleg sokat.
lehet jol fogtad meg: nekunk mas az igenyunk a kocsiban szolo zenevel szemben, mint egy otthoni hifi eseten. -
GReddy
tag
Miért fáj nektek (baszottnagy szagértőknek) az, hogy vannak olyanok, akik szeretik, ha a zene kitölti a teret? Aki nem komolyzenét hallgat kocsiban, (van egyáltalán ilyen?) az konkrétan tesz a színpadképre, és kimondottan szereti a rolling-disco fílinget. Én pl ilyen vagyok. Csak amatőrben, de régebben bíráltam hangminőséget autóhifi-versenyen. ÉN nagyon értem ezt a problémát, amit pont az ilyen trottyosok erőltetnek a fiatalokra, és a szabályzattal is szembementem nemegyszer, a színpadkép-0 pontozásokkal. (és ez nem korfüggő - én pl negyven vagyok) Színpadkép? Diszkóban? Menj már... Én azt szeretem ha kb egyforma hangerővel szól mindenhonnan a zene. Egy zenegömbben szeretek ülni. Erre pedig kiválóan alkalmas a kalaptartó (sajnos nekem a mostani tragacsomban nincs) már ami a zene "hátsó irányát" jelöli ki. És eddig még soha senki nem mondta, hogy szarul szólna Tiesto a kocsimban... Jazzt meg nem hallgatok. Éljen soká a nagyovál a kalaptartóban!
-
:-I
tag
Mind a kettő H-2000 gyártmányú, [link]
Magas: 80mm-es, 90dB@1W*1m érzékenység, átvitele 3k-20k (Hz)
típusa HD8-597Mély:
250mm-es, 88dB@1W*1m érzékenység, átvitele 30-2k (Hz)
típusa HA25-672A mély nyilván ládába van (én csináltam) a magasaknak még nincs hely, de tervezem hogy a műszerfalba kerülnek, süllyesztve. Ha nem sikerül, veszek valami két-háromutasos hangszórót, ami normálisabb minőségű. Azért kérdeztem a véleményeket a Fusion márkáról, mert nem ismerem. SAL-t és társait elkerülöm jó messzire.
-
orbano
félisten
válasz
#25954560 #5712 üzenetére
pedig sokkal macerásabb előkészíteni a kalaptartót egy tisztességes oválra, ami drága is azért.
Ha meg is van, nem helyettesíti az első szettet, mert 80hz fölött a hangoknak még midnig előről ildomos jönniük.
egyébként pedig nem csak a 20khz-t hallod pozícióban, egyészen 60-80hzig fontos a hangszórók elhelyezkedése. és nem olyan nagy kunszt egy 16os szettet szépen beeszkábálni akármilyen autóba. az autózaja sem probléma egy rendes szettnek. az inkább a közepet, mélyet eszi ki, nem a magasakat. ezt pedig a megfelelő hangszínállítással ki lehet kompenzálni, tehát nem indok.ha kicsit kusza az írásom sorry, sietek, csak még muszáj volt okoskodnom egyet
-
törölt tag
egy haromajtosban hogy kene megoldani?
ket pici gyari hely a muszerfal alatt ketoldalt es kesz. az ajtot komolyan at kene alakitani ahhoz h bele tudj egyet tenni es akkor sem tul nagyot. adja magat a kalaptarto. sot, mivel a hatso uveg egesz jo szogben van, viszonylag sok elorejut a magasabb tartomanybol is, ami nem mondhato el a muszerfal alatti hangszorokrol, holott a meretuknel fogva inkabb magas es kozepet szolnak. nyilvan a nagy teret el is felejthetjuk, a hangszerek nincsenek annyira pozicionalva. de konyorgom: az fm radio ugysem tud 20kHz-et, menet kozben meg a jazz finom reszletessege is eltunik. esetleg az a baj vele h allo autoban nem adja vissza ugyanazt, mint egy otthoni zeneszoba?
aztan itt van meg az oval kerdese is: ennyire boszen fikazni... en hallottam rendszert ovallal nagyon szepen szolni. vagy ovalbol csak hasonlo aron nehez jot szerezni? akkor oda kene irni. -
orbano
félisten
-
:-I
tag
Sziasztok.
A Fusion hangszórókról mi a vélemény?
Kalaptartóba kellene nekem pár középhangszóró. Mély már van.Előre is köszönöm.
-
törölt tag
sziasztok,
milyen fejegyseget erdemes, ha nem lesz mogotte erosito, csak 2 10cm-es es ket 16cm-es (+csipogo)? esetleg lehet ket din-es.
cd-s legyen, viszonylag szeles skalan hallgatok zenet.koszi,
-
orbano
félisten
egy márkás erősítő 10-20 évig gond nélkül működik, és a javítása sem túl drága. cserébe viszont használtan kategóriákkal jobbat vehetsz ugyanazért a pénzért. hangszórót amúgy én is újonnan vettem. bár ha cserélném, a következő már használt lenne. de szerencsére olyanokat nem nagyon vesznek barmok
a vehemens ellenérzés nem a pio-nak szól, hanem annak, hogy egy ilyen hangszórót marhaságnak tartok betenni a kocsiba
-
Entryy
aktív tag
Én is így gondolkoztam/om. Ezért is nem léptem még meg ezt.
De neked miért vannak ilyen vehemens ellenérzései a pio cumóval kapcsolatban?Másik meg az,h használtan ilyesmit tuti,h nem vennék,még erősítőt sem. Túl nagy az isten állatkertje.
Napi használat mellett 2-3 hétig különös figyelemmel használtam a hangszórókat,h szépen legyenek bejáratva.
-
orbano
félisten
30e nem sok?
abból már egy rendes erősítőt lehet venni használtan. akár kettőt is.
az mit jelent, hogy az első szett lent van az ajtóban a szokott helyen? a csaipogók a szokott helyen az a oszlop környékén szoktak lenni
ezt az utas dolgot meg nem értem:
-szerintem egyáltalán nem elviselhetetlen az első szett hangja hátul sem
-minek elb*szni a komplett rendszeredet, és kidobni az ablakon 30 ezer pénzt azért, hogy néha a hátsó utas egy kicsit nagyobb hangerőn hallhasson valami hangfoszlányt?no mindegy, Te autód, Te tudod.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Battlefield 6
- Milyen videókártyát?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Samsung PM991 -512 gb m.2 Nvm-e SSD (2242)
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB RAM Dual (A528) Mobiltelefon
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- 7 DARAB! DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló - AKÁR SULIBA IS ) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest