- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
borat26
aktív tag
válasz
simi811118 #51996 üzenetére
Akkor üdv!
Én kasztiimre.
Hányan vagyunk itt CS-ről?
-
pengusz77
senior tag
válasz
Rastary #51991 üzenetére
Én nem vagyok szakértő, csak én is hasonló cipőben jártam, mint te. Én hátulra raktam be a gyári helyre 13-as szettet, és előre meg 10-es koaxot. Ég és föld volt a gyárihoz képest. Most raktam be erősítőt, az megint hatalmas javulás volt, viszont én a többiek által ajánlott utat választottam, ezért rakok be előre 16-ost, a láda még a jövő zenéje. Szerintem előre fölösleges 10-es szett, sőt ha nincsenek óriási elvárásaid, akkor hátra is mehet a koax 13-as. Erősítővel. Hidd el, nagyot szól ( a hangszórók méretéhez képest nyilván) Ha Pesten jársz, meghallgathatod az enyémet, még kb. 1-2 hét lesz a panel építés, addig marad a fent leírt felállás. (Ha kevés a mély, esetleg rakhatasz be egy aktív ládát).Ja és ha szigetelésre adod a fejed, a csomagtartó ajtóra szánd rá azt a pár kis darab anyagot, óriási javulás lesz menetzaj tekintetében.
-
kacsa7
őstag
válasz
freelanced #51994 üzenetére
Igazából a kérdést sem lehet érteni. Az 1. képen a fejegység ISO csatija van. A 2. képen egy utólagos autó oldali ISO amiből a fekete a táp rész, míg a barna a hangszóróké. Rosszul nem lehet összedugni, mert máshol van a pöcök.
-
freelanced
addikt
válasz
freelanced #51962 üzenetére
Valaki esetleg erre?
Ha nem látszik jól csinálok másik képet!
-
Rastary
csendes újonc
válasz
simi811118 #51983 üzenetére
Hát lehetőség szerint nem nagyon szeretném átalakítani ha nem muszáj. Egyenlőre akkor azt tudom elképzelni, hogy mivel az első szett nem rossz még csak a hátsó ezért az kuka és a helyére akkor berakni egy mélyládát meg ami kell hozzá. Meghallgatom, hogy így nekem megfelelne-e és ha igen akkor valami jobb első szettet betenni, ha meg nem akkor nincs mese át kell alakítani az ajtókárpitot. Szóval akkor ennek tükrében tudtok segíteni ?
-
borat26
aktív tag
válasz
simi811118 #51982 üzenetére
simi te az a simi81 vagy CS-ről?
-
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #51973 üzenetére
Az én fejegységemnél ír egy olyan bekötést, hogy a sárga üres (akku felől), a piros meg szét van osztva a sárgára meg a pirosra a fejnél. Ez nem lehet megoldás?
-
The DJ
addikt
válasz
lautnermark #51973 üzenetére
Szuper.
Még egy dolog. A kulcs kivétele/bennmaradása befolyásolhatja ezt a dolgot? Arra gondolok, hogy ha nem veszem ki, akkor lehetséges, hogy a feszültséget sem veszi el a rádiótól?
-
pengusz77
senior tag
válasz
simi811118 #51982 üzenetére
Akkor azok a demo autó sokkal szarabbul szólnak, mint a 2 és 3 utas rndszerek?
-
pengusz77
senior tag
válasz
simi811118 #51983 üzenetére
A 10-est nem tudja bedobozolni. Én koaxot raktam be a gyári helyett, és nem tud "aláépíteni" dobozt.
-
simi811118
aktív tag
válasz
Rastary #51970 üzenetére
Ajtópanel nélkül kompromisszumos lesz a dolog. Van 10cm-es szett ami jó, viszont ott azt a 10-es közepet is zárt dobozba kell tenni, és kicsi, gyors, kick-es subot kell mellé illeszteni. Egyik út sem lesz olyan nagyon könnyű. Nálad a döntés, hogy átépíted az ajtót, vagy a jelenlegi állapotot maximálod ki.
-
pengusz77
senior tag
Nézegettem a fészbúkon azokat az emmás képeket, de már máshol is láttam már, hogy az itt favorizált 2 és 3 hangszórós + sub rendszerekkel ellentétben ott nagyon sok autóban 4-25 hangszóró van / ajtó
Szeretném kikérni a hozzáértők véleményét, mert akkor nem dobom ki a 13-as (borzalmas) Hertz szettemet, hanem berakom a 16-os mellé -
kacsa7
őstag
válasz
lautnermark #51963 üzenetére
Indila - Dernière Danse
Van benne néhány -
Rastary
csendes újonc
válasz
lautnermark #51974 üzenetére
Igen a műszerfal tetején van. Hát ennek szerintem elég húzós ára lehet...
-
The DJ
addikt
válasz
pengusz77 #51961 üzenetére
Na megnéztem, amit tudtam, de nem lettem okosabb. A Pioneer fejegység sárga szála a "battery", a piros az "acc", ergo a pirosat kellene a gyújtásra kötni, ahogy azt eddig is sejtettem. A gond az, hogy kimértem az autóból jövő kábelköteget, ami a fejegység energiaellátásáért felel és az összes szál, amiben feszültség van folyamatosan adja a 12 voltot
Amiben meg nincs feszültség, az gyújtásra sem változik. Ergo a sárga és a piros szál is konstans kapja a 12Voltot, ez lehet a gond. Próbáltam megcserélni az átalakítóban a pirosat és a sárgát, de ahogy az várható volt nem történt semmi, ugyanúgy kapcsolt ebben az esetben is gyújtás nélkül.
Tippem szerint az Audiban ez a normális viselkedés, mert a gyári Concert rádió is kapcsolható volt gyújtás nélkül is, mint ahogy a legtöbb gyári fejegység (a családi Renault Thaliaban is kapcsolható a gyári rádió gyújtás nélkül).
Ilyenkor mi a teendő? Tudok én itthon tenni valamit? Egyelőre lehúztam a fejegységet, hogy ne merítse az akkut, de ez nem megoldás és elég vicces minden induláskor visszakötni és 10 percig állítgatni mire úgy szól, ahogy akarom.
-
Rastary
csendes újonc
JVC KD-X220 USB fejegység, és Suzuki ignis-be lesz. Még régebben itt olvastam volt valaki aki próbálkozott azzal nem sok sikerrel mert lehurrogták. Mielőtt írtam kipróbáltam egy olcsó első szettel és hátra olcsó nagy oválokkal és az én igényeimet kielégítette, de mivel olcsóak voltak ezért már kukák is. Ezért szeretnék cserélni meg ilyen autóba rakni.
-
Rastary
csendes újonc
Sziasztok
Szeretném cserélni az autóban az első szettet és mellé venni egy mélyládát meg ami kell hozzá mindent. Ebben kérném a segítségeteket, hogy melyikeket vegyem. Tudnátok ajánlani kombót meg, ha szükséges hozzá kábelek ilyesmik. Árban nem szeretnék semmi esetre 70ezer fölé menni. Mélyládából és erősítőből jó állapotú használt is szóba jöhet.
Előre is köszi !
-
bojti175
tag
Hali. Biamposítottam a szettet... Ti hogy szoktátok beállítani az időkésleltetést? Eddig jobbnak tűnik amikor több szuflát kapott a 4 csatiról hídban és csak a jobb ball volt korrekciózva
-
lautnermark
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Küldtem, válogass.
-
simi811118
aktív tag
válasz
Tina Turner (private dancer), Shania Twain (you still the one), Dana Glover (maybe)
-
lautnermark
aktív tag
Tudnátok ajánlani tesztelésre egy olyan dalt, amiben nagyon sok "cs" és "sz" hang van?
-
freelanced
addikt
Üdv!
Köszönöm a segítséget, meglett a rádió (végül a JVC).
A kérdésem még annyi lenne a beszerelés kapcsán, hogy a piros a jobb oldalára megy a nagy feketének amit a rádióhoz adtak a fekete meg a bal oldalára? És ahogy olvastam először csak bekötöm az antennát aztán a többit és annyi? Kicsit mintha a fekete máshogy lenne bekötve, vagy jó ez így? Abszolút nem értek hozzá
Elnézést a homályos képért
Köszönöm előre is!
-
pengusz77
senior tag
válasz
The DJ #51954 üzenetére
"Pedig azt hittem ezek az átalakítók úgy vannak kialakítva, hogy ne kelljen utólagosan mókolni."
Úgy vannak kialakítva (csúszósarukkal), hogy az autódnak megfelelően fel tudd cserélni pl. a sárgát a pirossal (meg van egy harmadik bekötés is). Ezeket a bekötési rajzokat megtalálod a fejegységed használati útmutatójában, vagy letölthetsz.
Nekem alapból a piros-piros sárga-sárga bekötés volt, de így elfelejtett minden beállítást. Felcseréltem őket , és máris rendben működött. Amikor az erősítőt bekötöttem, akkor a remote szálat is rossz helyre kötöttem (az előbbi felcsrélésből evidens), így nem kapcsolt ki az erősít a kulcs kivétele után sem (nálad ugyanez van) -
pengusz77
senior tag
Lehet, hogy a fejegység "töltője" gyenge. Nekem tabletnél van 2000mAh-s töltő. Egyszer tönkrement. A telefonom (Navon buta) töltője 500mAh. Rádugtam, a tablet felvillant, de nem töltött (tehát az USB bedugását érzékelte). Új 2000 mAh-ás töltővel töltött újra. Ha mondjuk ugyanez van, és a fejegység 500mAh-ás, a telefon töltője meg 2000-es, akkor nem fog fejről tölteni soha
-
The DJ
addikt
válasz
MunezXBK #51952 üzenetére
Akkor úgy néz ki csak nem úszom meg a dolgot és kerítenem kell valakit, aki ért hozzá. Pedig azt hittem ezek az átalakítók úgy vannak kialakítva, hogy ne kelljen utólagosan mókolni.
Közben olvasom a Pio manualját és ezt találtam benne:
"If this unit is installed in a vehicle that does not
have an ACC (accessory) position on the ignition
switch, the red lead of the unit should be connected
to a terminal coupled with ignition switch ON/OFF
operations. If this is not done, the vehicle battery
may be drained when you are away from the vehi-
cle for several hours."Szóval a piros kábelt kellene a gyújtásra kötni. Most már nem megyek ki, de holnap megnézem egyáltalán be van-e kötve az átalakítóba a piros vagy csak lóg valahol magában. Bár ha megtalálom akkor se fogom tudni, hogy hova kössem, úgyhogy biztosan fog kelleni segítség.
(#51953) kacsa7: Az előző autómban is ment gyújtás nélkül. És ott is leszívta az akkut pár nap állás után
Ki kellett hajítanom a 2 hónapos nagy teljesítményű akkut, mert meghalt a folyamatos töltögetés/lemerítés miatt és a végén már nem is vette a töltést egyáltalán.
-
kacsa7
őstag
válasz
The DJ #51951 üzenetére
Ez a gond, bár attól még nem kellene leszívnia. Úgy van kötve, hogy állandóan áram alatt van. A fej ISO csatiján a piros és sárga vezeték nincsen összekötve? Akkor lehet állandó áram alatt. Ha nincs, akkor már előtte az autó kábelezése olyan, vagy valamelyik átalakító közösít. Az állandó pozitív van a fej állandó pozitívjára és gyújtás utáni pozitívjára is kötve.
Az előző autódban amikor volt ez a fej, ott hogy volt kötve? Gyújtás után vagy akkor is ment gyújtás nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest