Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Lehet nagyon amatőr kerdes, de:vettem egy seat ibizat, alana markaju auto radio van benne.
A radio leirasa szerint le tudja jatszani az mp3at,de en akarhogy irom ki,mindig data cd-t ir a lejatszo, semmire nem reagal.
Masik lejatszot egyenlore nem veszek,majd csak jovore, de addig is jo lenne, ha nem csak audio cd-t tudnek lejatszani.
Segitsegeteket elore is koszonom. -
opeter70
senior tag
Jófogáson dobozos 9887 22 ezerért!!! [link]
Mondjuk ez már kissé gyanús ennyiért.
De ha igaz, akkor valaki csapjon le rá, mert az évszázad vétele! -
Ozy
tag
Sziasztok!
Van egy Alpine cde-195 Bt fejem. Az vele a probléma, hogy a bluetooth hol csatlakozik a telóra, hol pedig nem. Próbáltam több telefonnnal is és sajna ugyan az a helyzet. Ha van kedve akkor műxik ha nincs akkor nem is látja a teló. Igazából nem is a kihangosítás miatt zavar a dolog hanem nagyon szépen szól a telóról a muzsika...Kerestem, hozzá firmware frissítést is de azt egyelőre nem találtam. Van valakinek valami ötlete/tapasztalat amit kiszerelés nélkül is kipróbálhatnék, mert nem szívesen szerel(tet)ném ki mert elég sokáig tartott a beállítása...
-
Coyot
őstag
válasz
Czimby #48194 üzenetére
A BT kapcsolat az első 20 sec mire összeáll utána gyorsnak mondható telefonkönyv lapozás is és a híváskezelés is - valamint jó a hangminőség. Pio meg Alpine fejekkel az volt a gondom hogy kb 30 ezer pénzzel kerültek többe - amit nekem nem érnek meg - és nagyon meguntam a használt vadászást a bt92sd-ből.
-
Coyot
őstag
Jóreggelt
Régen írtam már ide, azóta sem sikerült még a terveket megvalóístani hifi terén. Sajnos nem sikerült az áhított bt92sd beszerzése még nyugati szomszédainknál is elkapkodták előlem.
De lényeg a lényeg lett egy JVC R90BT fej lett helyette. Nagyon megörültem hogy 2 hátsó usb kivezetés van, csak az kerülte el a figyelmemet ha használnék bluetooth-t akkor az már csak 1 usb maradt hátra, mert a vevő elfoglal egyet.
Most nem tudom hogy ez normális vagy Kenwood is így csinálja de nekem elég nagy csalódás volt hogy igazából csak 1 darab USB-m van.
Az alap terv az volt hogy 1 et kivezetek a kartámaszba telefontöltés+ipod kombóra, egy pedig marad kesztyűtartóba pendrive-nak vagy valami fix adattárnak.Mostanra meglett a zajszigetelő anyag is a következő 1-2 hétben fel fog kerülni az ajtókra, de egyben szeretném cserélni a hangszórókkal is. Audio System MX165 öt néztem ami VW be egyből kocc nélkül szerelhető, természetesen már nem kapható. Ajánlottak helyette Gladen szettet a gondom az vele hogy VW-s szett 40k az előző 23k helyett.
Szemezgetek mélyládával is majd később ha rámszakadna az OTP
Ezt találtam: [link] marhára tetszik is, ugye nem vesz el a csomagtartóból helyet. Viszont nem tudom hogy 15Literes zárt láda 10" subbal mennyire lesz jó?tl;dr:
- BT90SD-n USB kivezetést foglal a BT vevő
- Audio system mx165 helyett mit ajánlatok ami árban is hasonlít
- 15 literes zárt sub láda 10" hangszóróval - csak nekem tűnik nagyon kicsinek a láda? -
peti85
senior tag
Bocsi, tévedtem! Kicsit elbizonytalanodtam és elővettem az SRX4 manual-ját. A bemeneti érzékenység potméter nem lineárisan van skálázva, szóval lehet hogy az csak 2V környéke volt.
-
kacsa7
őstag
válasz
peti85 #48190 üzenetére
Az égvilágon semmit nem kell. Nekem volt 2V-os és 4V-os erősítőm is. Most is 2 régi szériás Alpine van bent (3544, 3549) amik 2V-osak. Fogalmam sincs az elméleti hátteréről az egész gain dolognak, de nálam a 4V-os erősítő is negyed és fél gain között és a 2V-osak is úgy szólnak normálisan. Dinamikában nem szenvedek hiányt. A fej 4V-ot tud, amit max hangerőn tol ki elvileg, de nálam ott sincs gond.
Egyébként akkor az Audison-od is lehet azért pukkant el, mert agyonra fel volt tekerve... 4V állásban van a legjobban feltekerve a gain és a másik irányba tekered le, minél kevesebb V állásban van. Gombi azt mondta, hogy sok erősítő pont azért landol nála, mert alulméretezett erősítővel hajtanak ládát, ami így csak akkor tudja megszólaltatni értelmes hangerőn, ha a gain-t jól feltekerik, ettől viszont tápoldalon meghalnak. -
peti85
senior tag
válasz
kacsa7 #48189 üzenetére
Köszönöm a gyors választ mindkettőtöknek!
Nekem is feltűnt a 15A-s biztosíték, el is felejtettem írni.
Lenne viszont még egy kérdésem. Úgy látom, hogy ezeken a régebbi erősítőkön max. 2V a gain, a fejegységemen papíron 4V-os az RCA kimenet és az Audisonon is valahol a körül volt állítva, hogy még ne torzítson. Akkor ezek az erősítők kiestek számomra? Vagy be kell iktatni valami jelszint átalakítót? -
kacsa7
őstag
válasz
peti85 #48187 üzenetére
Én a 3555-öt venném. MRV-F405-öm volt, az is abszolút jó hangú, de a 3555 régebbi, máig eléggé keresett széria és annak még jobb hangja van. Szép állapotban van. Ráadásul az F405-ben az egyik bizti 15A-es a 20A helyett, úgyhogy valamit már bénáztak vele előtte, ha biztit kellett cserélni. Engem az ilyenek nyugtalanítanak
Alkudj belőle és nem fogod megbánni. -
peti85
senior tag
Úgy néz kell vennem egy másik erősítőt, mert nem sikerült megjavítani az Audison SRX4-emet
Segítséget kérnék, hogy melyiket lenne érdemes megvennem az alábbiak közül, vagy ha tudtok hasonló árban jobb ajánlatot, azt is szívesen veszem. Egy MacAudio CFX 2.16 szettet hajtana, illetve tervezek egy kisebb mélyládát is a közeljövőben, tehát a 3/4 csatornát hidalnám.
- Alpine MRV-F405
- Pioneer GM-X904
- Alpine 3555
- Audison SRX4 Picit sokallom, én 18-ért vettem az enyémet
- uDimension Jr.4-300 Ezt már itt is többen ajánlottátok, de kicsit gyenge nem?
- Gelhard GXV 369 Picit gyengének találom, de jó áron van.
- Kenwood KAC-8452
- Phoenix Gold QX4150Ha tudnátok ebből egy sorrendet felállítani, vagy kiválasztani 2-3-at, ami a legjobbnak tűnik, azért nagyon hálás lennék! Köszi!
-
-
Bubo0530
csendes tag
ma néztem és befér mivel bele próbáltam egy 165 s koaxálist és az befért
az se baj ha használt a cucccsak türhető legyen ha nekem kell a kiskocsival menjek akkor halgatható legyen
-
válasz
Bubo0530 #48179 üzenetére
Ha ennyi az össz amit rászánsz és később se nagyon akarsz fejleszteni akkor:
fej, első szett, illetve 2nm szigetelő anyag ebből az ajtókra
kellhet még iso csati (2-3 ezer huf), mdf kiemelő karika (szintén pár ezer huf) illetve valaki aki beszereli
Dunaharasztin tudok embert ha kell
-
Bubo0530
csendes tag
Sziasztok.
Polo 6n1 be milyen fejegységet és szettet ajánlotok kb 50 ezrem lenne rá . -
-
opeter70
senior tag
válasz
kacsa7 #48176 üzenetére
Ha lenne lehetőségem kipróbálásra, hogy a Morel magas hogy jön ki az R6A-val, gondolkodás nélkül elhoznám.
De mivel a srác vidéki, így próbára nem tudom elhozni.
Bár gyanítom, hogy a jelenlegi magasaimnál (uDimension JR) valamivel azért jobb lehet.
Amúgy ha visszaolvasol, akkor egy korábbi hozzászólásomban (meg a facen is) az iránt érdeklődtm, hogy az a Morel magas mennyire lenne jó barátságban az elektronikus zenével, mert kb 50%-ban azt is hallgatok, az akusztikus zenék mellett.Na lehet, hogy tényleg rámozdulok, mert ennyiért már szinte ingyen van.
-
kacsa7
őstag
válasz
opeter70 #48175 üzenetére
Lehet h. belépő, de van alatta egy 25mm-es magas, ami a Maximo-é. Ráadásul egész terhelhető a maga 80W RMS-ével. A váltó sem egy túlbonyolított darab, egy tekercs a mélyközépnek, egy kondi a magasnak és egy ellenállás a 0 és -3db-hez. Ennek ellenére 60eFt-os cucchoz már tuti nem raknak szar alkatrészeket. 15eFt-ért meg a hangváltó és a magas ajándék. Ennyiért magában normálisabb magassugárzót kapsz talán.
A peremvágott R6 mélyközepet én árultam, de ahhoz Mohawk magas volt. Pont tegnap vitték el. Nem tudom mivel volt vágva, viszont tuti semmi baja nem lett tőle, mert eszement jól szólt. Ráadásul akik elvitték, ott az egyik srác hangnyomásban utazik. Az ő rendszerébe kötöttük be próbára, x-ion 280.2 mögé (260W RMS csatinként). Az ülésen kidobva belőtte, olyan kitérése volt
Én is megkergettem az ajtókban, de tegnap még így is megdöbbentem.
Én azért adtam el, mert megjött a Rainbow szettem és ott a váltóval nagyon egyben van a mélyközép és magas hangja. Na a mostani mélyközepemnél (aminek nagyon tetszik a hangja) is élethűbb volt a hangszerek hangja. Amúgy az a mélyközép előttem Siminél volt. Korához képest egész korrekt kis darab.Hát a 3555 Alpi sem lesz meg sokáig. 20eFt-ért az is ajándék. Vadászott darab.
-
opeter70
senior tag
válasz
kacsa7 #48171 üzenetére
Én pályáztam rá, de mint a "nagyoktól" megtudtam, azért attól a Morel magastól nem kell annyira elájulni, mert az a Morel belépő szintű magasa.
Amikor tanácsot kértem, hogy mennyire passzolna a DLS R6A mélyközepemhez, azt mondták, hogy nem érne fel hozzá szívonalban.
Bár azért így 15-ért ismét elgondolkozom rajta, mert azért mégiscsak Morel.tboy93: Az DLS mélyközép is jó lenne, de valamelyik előző gazdája jó 1 centit levágott a pereméből körben, ami sokat ront a használhatóságon és az esztétikán.
Arról nem is beszélve, hogy remélhetőleg lemezollóval, vagy más forgácsolás nélküli eljárással vágták, mert ha netán flexelték, akkor a mágnes és a tekercs közé jó eséllyel kerülhetett fémforgács.Én inkább a nemrég említett 15 ezres uDimension Jr. 4-300 erősítőre beszélnék rá nagyon valakit, mert ennyi pénzért ajándék.
Még én is elgondolkoztam rajta, de nem hinném, hogy (sokkal) jobb lenne a Steg 45.4-nél. -
kacsa7
őstag
Döbbenet, hogy mennyire nem kell senkinek normális cucc. Én is a normális hangszóróimat meddig hirdettem, mire elvitték. Most is az egyik FB csoportban a gyerek 15eFt-ért adja a Morel Tempo szett (60eFt) hangváltóit és 28 mm-es selyem magasait, és a kutyának nem kell... Bezzeg amikor én vadásztam ilyet, senkinek nem volt...
-
PiciPeti
őstag
válasz
jozsi252 #48168 üzenetére
Emlékeim szerint abban gyárilag ovál hangszóró van, elég rendesen kiemelve, úgyhogy a cseréhez mindenképp kelleni fog egy beépítő/átalakító keret, hogy berakhass egy 16-os mélyközepet.
A fent linkelt Alpine erősítő, és Focal szett jó is lenne neked sztem. Ezeken kívül egy ajtószigetelés erősen javallott, illetve természetesen a beépítéshez szükséges kábelek is kelleni fognak.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Nemrég vettem egy Pioneer FH-X720BT fejegységet. Na most a következő lépés az majd a hangszórók cseréje lesz (Ford Mondeo MKIII FL előtti).
Nem szedtem még szét hogy pontosan mekkorák a gyári hangszórók benne, illetve hány utas. De mielőtt nekikezdenék előtte megkérdezlek titeket hogy mi a véleményetek arról hogy mégis mit lenne érdemes vennem.
A lényeg az lenne hogy szépen szóljon a zene, illetve ha néha kell legyen hangerő is. Nem a legolcsóbb hangszórókat akarom megvenni, meg nem is a felső kategóriásakat, hanem egy normális ár érték arányú hangszórókat.
Na most ti hogy már így ismeritek az autó típusát, illetve a fejegységet, milyen márkájú hangszórót tudnátok ajánlani, hány utas legyen, erősítő gondolom mindenképp fog kelleni.Köszönöm
-
PiciPeti
őstag
válasz
Joe Swanson #48166 üzenetére
-
PiciPeti
őstag
válasz
Joe Swanson #48164 üzenetére
Vagy a CD mechanikát kell elhagyni, vagy a vételárat megduplázni, vagy használtat keresni.
-
Joe Swanson
senior tag
Sziasztok! Autórádiót, azaz fejegységet keresnék, maximum 20.000FT-ig G astra kombiba. Ami jó lenne ha lenne benne: bluetooth, usb, cd olvasó. Melyik típus, ami ennek az árkategóriának a legjobbja? Gyártóból mindegy, milyen.
-
Osynho
addikt
80PRS eladó facebook csoportban! Aki 70 körül keresett fejet...
-
geza844
aktív tag
válasz
geza844 #48127 üzenetére
Na kiderült a baj. Addig méregettem, míg rájöttem, hogy nincs gyújtás jel az ISO csatin. Ezért nem ment semmi, amikor először összeraktam a cuccot. Szóval most oda kell vezetnem egy gyújtás jelet valahogy (pl. biztosítéktáblán keresek), hogy ráköthessen a remote szálra...
-
Fleto93
tag
válasz
Sage83 #48148 üzenetére
Nekem JVC-KD X310BT van bent. Mostmár az utódja a 320-as kapható. Többen ajánlották, és én is elégedett vagyok vele. Egész jó a BT kihangosítója is, valamint játszik le FLAC fájlokat (no, nem a minőség miatt tolok FLAC-et a kocsiban, hanem mert így nem kell konvertálgatni a szobai hifihez letöltött zenéket).
-
Dealer20
tag
válasz
Osynho #48152 üzenetére
A rendszer jelenleg átalakítás alatt van :
Pionner DEH 6400BT
Gladen M165 illetve sikerült vennem egy Alpine 3547-et de még nincs bekötve ezzel a szettet hajtani.
Hertz DCX 165 ez a gyári helyen.
Audison SRX1D Cordial RCA
SUB nincs ,korábban 2DB 30as DLD 122 Reflex ládában- helyette szeretnék másikat :Gladen Audio SQX 12 Extreme - ezzel szemezgetek ,szerintem maradok reflexnél kb 46-48 litetres ládában.
A fej cseréjén gondolkozom, 2 DIN esetleg 1DIN -ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- IPhone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 84%
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest