-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kacsa7
őstag
Szép estét!
A Phonocar hangszórókról van valakinek tapasztalata? Milyen minőségnek számít? -
Szabi0307
csendes tag
Sziasztok! Volt már közületek valakinek Focal ISS 165-ös hangszóró szettje? Vélemények, tapasztalatok?
-
Milka 78
nagyúr
Helló Urak!
Annó az MM-ből lett véve egy Sony Xplod 2 utas,10cm-es szett hozzá járó magasakkal,amiből az egyik meg makkant.A magas pont így néz ki.
Sajnos több infót nem tudok mondani róla,de durván 2006-2007-körül lett véve és hangváltó doboz mentes (kábelen van egy ellenállás szerű,durván 0.5x2cm-es henger) és ehhez baromira hasonlít ami segíthet a pontos típus meghatározásában...
A lényeg az,hogy kéne két csipogó ami kiváltaná a hibás sugárzót és a párját,mindezt olcsón.
Nagy igények nincsenek,nem vagyok vájt fülű,csak tudja azt mint az elődje.
Gondolom beépített hangváltós magas kéne nekem.
Amiket néztem az az SAL ADT40/55 és az MNC 33607/8/9 (tehát ebben a sávban gondolkodom).
Ezek közül valamelyik technikailag megfelelhet nekem?
Előre is köszönöm! -
peti85
senior tag
válasz
Winchester95 #43743 üzenetére
De, lehet! Egy ezres és 3-4 hét várakozás: [link]
-
PiciPeti
őstag
válasz
Winchester95 #43743 üzenetére
Dehogynem!
Reggel korán felkelsz, még pirkadat előtt, nehogy belesüssön a szemedbe a nap művelet közben. Elég nagy teret kell keresned, ahová kiállsz az autóval, lehetőleg szélcsendes legyen.
A levágott aux kábelt fogd a bal kezedbe, úgy hogy a mutató, és a kisujjad köré, spirálisan van feltekerve, tenyértől távolodva. Tájold be magad keleti irányba (ezért fontos, hogy pirkadat előtt legyél), majd kezdj el óramutató járásának megfelelően forogni. Ha eléred a 40fordulat/perces szögsebességet, akkor elengedheted a kábelt, és már csak egy kis szerencse kell, hogy úgy repüljön be az autóba, hogy pont a jó pinekre csatlakozzon.Szerintem menni fog!
-
prmcsk
addikt
válasz
Winchester95 #43741 üzenetére
Pedig forrasztani a legegyszerűbb. Keress valakit a környezetedben, aki képes is rá, ha neked nem megy.
Olyat persze, aki tud is forrasztani és megfelelő méretű pákája is van hozzá.
Hogyan közösíteni ? A két GND-t összekötöd, majd ráforrasztod az 1 db.árnyékolást.
-
Debesq
tag
Sziasztok!
Megtudnátok mondani mennyit érhet használtan egy Alpine CDE-9870r? -
prmcsk
addikt
válasz
Winchester95 #43738 üzenetére
Ez három eres lesz. Két színezett drót és egy árnyékolás. A két színeset kötöd az auxL és auxR-re az árnyékolást meg közösítve a két GND-re.
-
prmcsk
addikt
válasz
Winchester95 #43736 üzenetére
Veszel egy stereo jack kábelt, elvágod a kívánt méretben, felblankolod a két eret és mindegyikben találsz egy színezett vezetéket és hozzá árnyékolásokat.
Ez így négy "ér" lesz. A színezetteket összekötöd a linked szerinti aux-okra, az árnékolásokat a GND-k re.Ennyi...
-
-
prmcsk
addikt
válasz
Winchester95 #43734 üzenetére
Gondolom stereo, három érintkezős a 3,5mm-es jack dugó.
Itt csak két szálat látok(piros fekete) kivezetve. Ez így nem lesz sztereó.
A külön ereken futó piros és fekete mellett nem volt árnyékolás is, ami csatornánként lenne a külön GND ?
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Hihetetlenül nagy segítséget kérnék, pénz szűkében
Adott egy 6000CD Ford rádió.
Ahova lehet aux kimenetet gyártani házilag.
Itt egy bekötési rajz: [link]
Értem hogy mit hogyan kellene. Annyi a lényeg hogy találtam egy speaker kábelt.( piros fekete egyik fele 4es csatlakozású műanyag másik fele ilyen kerek henger.(alaplap számtech alkatŕeszekhez adják vagy talán házakhoz.)
Levettem róla azt a kis henger részt.
Egy fülesről levágtam a két részét így abból maradt egy jack aljzat meg két kábelvég. Összekötöttem őket: így néz ki:Jobb alsóba kellene bekötni az ábra szerint:
[link]Szerintetek így jó vagy tiszta hülyeség?
-
Newyorker
addikt
Van egy Phonocar WM066 típusú navim a kocsimban, melyen IGO8 van jelenleg fent, az a navija. Sajna a primot nem bírja, legalábbis a korábbi tulaja jelezte nekem. A kérdésem az, hogy az IGO8-nak van vmi frissebb térképállománya?
-
kacsa7
őstag
válasz
opeter70 #43727 üzenetére
Máshol is bedobtam a kérdést és megkaptam rá a legvalószínűbb választ, ami már felmerült bennem is. Valószínűleg így kerül fázisba.
mortalwombat
Főleg h. a 3549 akkora méretű erősítő a 2*100W RMS-re, hogy amikor raktam fel mellé a DLS CA40-et, csak lestem h. majdnem ugyanakkorák... A most vett 3542 (2*70W RMS) kb. harmad akkora, bár azon kb. csak gain-t lehet állítani, szűrő nincs.Viszont h. egy kis tapasztalatot is megosszak, kipróbáltam a 3542-t. A szetthez szerettem volna használni, hátha ki tudja váltani a CA40-et. Első benyomás az volt, h. teresebb a hangja, szeparáltabbak a hangszerek, a mély tartomány alja erőteljesebb, viszont a magas tartomány legteteje is erősebb/élénkebb mint a CA40.
Már sokszor leírtam, hogy a magasaimmal küzdök, ott végre meglett az egyensúly és a jó beállítás a DLS-el. Amiért végül a DLS marad bent, h. semlegesebb, lineárisabb a hangja. A szettem legalja jól hallható, a magasai kicsit harsányak. Ezek a DLS-el teljesen jól a helyére kerülnek, az Alpine-al néha már sok volt. Az biztos h. az Alpine SQ-sabb zenei világot hoz, így ennyi pénzért (8eFt) tuti megtartom, később egy selyem magasnál v. 1 másik mélyközépnél valószínűleg jobban fog passzolni ez a karakterisztika. -
Ispy
veterán
Most lecseréltem a hondába a gyári fejet, és az lenne a kérdésem, hogy a gyári bose erősitőt rá tudnám dugni az új fejre? A régi fejben volt egy 8 pines kör alakú kábel bedugva, az lehetett gondolom az erősítő dugasza.
-
Daywalker
addikt
válasz
mortalwombat #43728 üzenetére
Nálam fordítva van. Prociról vágva, erő full/flat állásban és így jobb.
A fej/proci vágás szerintem nem analóg alkatrészekkel történik, mint egy passzív váltónál, hanem a DSP-ben, szóval az alkatrész méretezés nem játszik be...(hangsúlyozom: szerintem). -
mortalwombat
tag
Pedig ezen nem kell csodálkozni: a fejegységben lévő váltót alkotó alkatrészek mérete, minősége, kontra az erősítőben lévő ugyenezen funkciójú alkatérszek méretével, minőségével.
Az erősítőben van hely rendes kondinak, tekercsnek, ellenállásnak, jóval kisebb az elektronikus zaj, amit a környezetéből összeszedhet a jel, stb.
Persze az igazi egy épített váltó lenne kb ugyanakkora összegből, mint egy közepes használt erősítő ára (25e körül) -
opeter70
senior tag
válasz
kacsa7 #43726 üzenetére
Én is tapasztaltam valami hasonlót. Egy korábbi erősítőmön (PG ZX350) véletlenül bekapcsolva hagytam az LPF szűrőt, miközben a fejen is beállítottam az LPF-et. Amikor észrevettem, hogy bekapcsolva maradt, kikapcsoltam az erősítőn, és meglepődve hallottam, hogy egy kicsit laposabb és kevésbé dinamikus lett a hang úgyhogy vissza is kapcsoltam gyorsan.
Én sem értem a fizikai magyarázatát, de tény, hogy volt különbség, ha az erősítő szűrőjén is keresztül ment a jel.A mostani Signat RAM3-on csak azért nem próbáltam még ki, mert azon a hátlapon van a szűrő kapcsolója és lusta vagyok leszerelni az erősítőt emiatt.
-
kacsa7
őstag
Ha már feljött ez a crossoveres téma. Megint csak az én fülem és nálam a Voodoo, de elképzelhető az, hogy erősítőről vágva a mélyeket, jobban szól a láda mint ha fejegységről vágom?
Az előző fejjel is és az Alpine-al is azt figyeltem meg, hogy hiába állítok be a fejen mindent, itt az Alpine-nál ráadásul már meredekséget is tudok állítani, akkor sem szól úgy, mint ha magán az erősítőn vágom. Én 50Hz-en vágok, nekem így tetszik és illik a rendszerbe. Próbáltam 6-24dB/oct-ig minden meredekséget, de ha az erősítőn vágom, akkor valahogy jobban tetszik amit hallok. Ez létezhet egyáltalán??? -
válasz
kacsa7 #43724 üzenetére
Boostot meg LPF-et tegnap már beállítottam, utánanéztem neten csak előtte fényképeztem le, ezek mind megvannak de ma még egyszer megfülelem. Fejegységem gyári VW, sajnáltam a pénzt 100.000-res fejegységre pedig tudtam, hogy az az egész agya.
Na mindegy, köszi a segítséget srácok!
-
kacsa7
őstag
válasz
-secret- #43721 üzenetére
Most FLAT állásban vannak a szűrők, tehát most az erősítő semmit nem szűr. Remélhetlőleg a fejegységen van beállítva LPF (aluláteresztő szűrő), mert ha nincs, akkor a nyomó a teljes frekvencia tartományt próbálja megszólaltatni. LPF azt csinálja, hogy levágja az adott frekvencia feletti tartományt és csak az alatta lévő szól az adott csatornán. Neked a mélynyomóhoz valahol 50-80Hz között fog kelleni. 80hz a legáltalánosabban bevált, de füleld és ahogy tetszik ott hagyd. Ha fejegységen tudod állítani, akkor maradjon FLAT-ben, de ha a fejen nincs LPF opció akkor mindenképp az erősítőn kapcsold azt be.
A másik, ha azt szeretnéd hogy a mélynyomó ne csak puffogjon, hanem normálisan szóljon, akkor a Bass Boost-ot OFF-ra rakd. Az bizonyos frekvencián kiemel, ha jól látom a képen akkor most épp 6dB-el, ami irtó sok. Persze ha tetszik ahogy most szól, nem muszáj bántanod. -
-
-
Helloka, van egy erősítőm meg a mélynyomó amihez k*rvára nem értek, hogy állítsam be a hertzeket, ahogy vettem úgy van már egy ideje, gondoltam megkérdem, hogy Nektek hogy van, meg mi ez az X-OVER beállítás. Itt egy gyenge kép, de esetleg tudok lőni pontosabbat is ha fontos.
-
Captor
tag
válasz
Osynho #43717 üzenetére
Én magam csináltam a kormánytávvezérlő adaptert az PRS-hez. Szerencsére a Suzukimon még nem CAN-buszon megy a komonikáció, hanem sima feszültségoszással mint a pio is, csak más feszültséget vár mint a kormány előállít, így egy mikrokontrollerrel átalakítom a feszültséget a megfelelőre. A lassú hangerőállítást is megoldottam, hogy ha nyomvatartom a hangerő gombot a kormányon, a mikrokontroller szaggatja a jelet mint ha gyorsan nyomogatnám.
-
Akos1994
aktív tag
válasz
Osynho #43717 üzenetére
A W/R a wired remote-ot jelöli a Pio fejeknél, ha az adapterből figyeg egy jacknek kinéző dugó, azt kéne a fej W/R feliratú aljzatába dugni, ha az adapter a wired remote kimenetet alakítja át az autó gyártó csatijára. A mikrofont én se értem hogy jön ide..
Egyébként az egész úgy működik a pio részéről,hogy a jack különböző részein különböző feszt. ad le és ezzel küld jeleket.. lehet gyári vezetékes pio távot is kapni és annak is ilyen jack dugója lenne. Megtévesztő, de valójában ezen megy a kommunikáció, hogy milyen parancsot küldesz a fejnek, és azért van az adapternek is jack dugója, ami bizony nem mikrofonnak van.. -
Osynho
addikt
válasz
Captor #43714 üzenetére
Nem tudom hova kell kötni azt a jack kábelt, ezért tettem fel a kérdést.
A képen egy jack kábelt egy jack helyre illesztenek. A fejegységhez kapott mikrofonnak is jack kábel a vége. Egyébként van több bemenet is rajta, de kb olyan átlátható a PRS manual-ja, mint a menüje, így abból sokat nem tudtam meg.
Van egy W/R nevű bemenet, az micsoda? Talán wheel remote és ezzel meglesz a boldogságom? Az adapteren látható jack-et hova kell dugni és mi lehet a szerepe?
-
Daywalker
addikt
válasz
kacsa7 #43713 üzenetére
Ez engem is érdekelne ez a téma, de senki sem tud konkrétat mondani. Mindenesetre az tuti, hogy mióta 4V-os fejem van a Gaint lejjebb kellett tekernem. A JBL-en, ami elvileg 6V-ot tud, ott ~2/3 állásban van. Ezzel szemben a Carpower 4V-ot tud max kezelni elvileg, ott viszont nem legalacsonyabb állás a jó, ott ugyanis alig szól, ezért 1/4-nél van (2V-os fejnél fél felett volt picivel). Szóval érdekes ez a Gain kérdés...
Ki kéne mérni oszcilloszkóppal, az nem hazudik a torzításról..csak a baj, hogy már nincs meg szkópom...
-
€uro
őstag
válasz
mortalwombat #43673 üzenetére
Értem, köszi. Írtam privátban.
-
Captor
tag
válasz
Osynho #43709 üzenetére
Ez egy kormánytávvezérlő adapter, miért is kellene a mikrofon bemenetre kötni? Arra van a kormánytávezérlő bemenete. Lehet hogy mindkettö jack, de más a funkciójuk. Semmi köze az adapternek a mikrofonhoz, az csak parancsokat ad a rádiónak, valószínű ugyan azokat amiket a infra távirányítóval is el lehet érni.
-
Necrosis
újonc
Sziasztok!
Ma beszereltem a megcserélt kábelekkel a rádiót,és tökéletesen működik!
Köszönöm a segítséget! -
-
Osynho
addikt
Segítség!
BMW E46 kormány adapter, még mindig. Itt van a bekötés. Engem a kihangosítás része érdekelne, az nem teljesen tiszta. A kép szerint a fejegység mikrofon bemenetébe kell dugnom az adapter jack csatlakozóját. A kérdés az, hogy akkor a mikrofont hova dugom?
Vagy ez a bekötés csak abban az esetben szükséges, ha az autóba gyárilag épített mikrofont szeretném használni? Az esetemben viszont kihagyom az adapter jack csatlakozását, a fejbe kötöm a hozzá kapott mikit, a kormányról pedig simán felveszem és leteszem a hívásokat?
-
kigoi
senior tag
válasz
N.Laca64 #43703 üzenetére
Hali,rákötheted viszont a 3542 csak 2Voltos,így azt tekerd 2Voltra,így a legérzéketlenebb és a fejen fél hangerő legyen a maximum.
Tápkábel szerintem legyen 20as minimum,ha netán később lenne nyomó is és neki plusz erő vagy egy 4csatis ettől erősebb erő.
Lényeg hogy lehetőleg jó minőségűt vegyél (nem rezezett hanem ténylegesen réz szálasat) mert gagyibbnál más méretettel kell számolni.(hegesztő kábel is megfelelő)
Én 2,5mm2-es hangszóróvezetéket vennék,lehetőleg valami jófélét kellene nézni mert bele szól a hangba ő is.
Ajtó szigetelésről ne feledkezz marj meg. -
Osynho
addikt
válasz
Kamikazeman #43705 üzenetére
1. Szerintem megoldás lehet egy plusz fejegység beszerelése valahova, a gyári mellett.
2. Ajtó szigetelése bitumenlappal. Sinus Live adm, Hanno 830, stb. -
Kamikazeman
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Honda Accord kombi 2003-tol gyartott. Ebbe kellene valami normalisabb zene. Sajnos a fejegyseg gyari es nem cserelheto, mivel klimavezerlessel egyutt van. Ebbe kellene valami elso szett+lada kombo(vagy amit jonak lattok). Az elozo autombol megmaradt egy Pio Appradio 2 amit egyebkent szivbol gyuloltem(nem a hangja, hanem a kezelese miatt), de atmenetileg berakhato, ha javasoljatok a gyari fejegyseg levaltasat.
Szoval 3 fo kerdes van.
1, Az egyeduli megoldas amit lattam, hogy masik fejegyseget raknak a kozepkonzolba, ha lehet ezt elkerulnem, de attol tartok nem. Ha valakinek van ilyen tipusa, akkor szivesen vennem a tapasztalatokat.
2. Milyen meretu elso hangszoro fer be atmerore es melysegre? Mivel 16-ost szeretnek ide, ha a gyari kisebb akkor letezik-e kiemelo keret bele.
3, Ajto szigetelese mivel es hogyan?Sajnos nincs lehetosegem sajatkezuleg gyartani semmit, tehat kesz megoldasok erdekelnenek.
Ha ezek megvannak, akkor jon a masik kerdescsoport. Milyen markak legyenek? Utoljara kb. 15 eve kisertem figyelemmel az autohifi markakat es azota nem vagyok kepben.Angliaban lakom, szoval ebay.co.uk-s link vagy kulfoldre szallito magyar cegek oldalai lennenek a legjobbak.
Zeneileg a korombol is adodoan eleg tag hatarok vannak, tehat valami altalanos cuccra lenne szukseg, raadasul a legtobb esetben mp3-ban szolnak, mivel sajnos bizonyos zeneket nem tudok beszerezni jobb minosegben(80-as evekbol 40Gb).
A raszant keret vegre nem elsodleges szempont, de nem is a csillagos eg kb.200.000HUF~£500+fejegyseg. Hasznalt is lehet, mivel itt kint is hatalmas az areses es nem vagyok a penztarcam ellensege.Kabel keresztmetszet meretek es markak is johetnek, szoval en csak klikkelgetnek es fizetnek, aztan beszereles
Sok kerdes ez igy egyszerre, de szepen kitisztul ahogy haladunk a temaban.Ha valaki profi es telefonon is szivesen kommunikal errol, dobjon egy szamot es felhivom!
-
Akos1994
aktív tag
-
N.Laca64
csendes tag
Sziasztok.
Az autómban cserélem a zenét, egyenlőre mélynyomót még nem rakok bele. Vettem egy Pioneer DEH-X8700BT fejegységet és a facebook csoportban hirdetett Alpine 3542-es erősítőt. Később egy komolyabb első szettet akarok még venni,gyűjtöm rá a pénzt. Szóval az volna a kérdésem hogy a fejegységem RCA kimenete 4voltos ezt rá köthetem erre az erősítőre? Tápkábelt milyen keresztmetszetűt vegyek hozzá? Hangszórókábelnek elég a 1.5-es vagy nagyobbat szoktatok használni egy komolyabb szettnél? Bocs a láma kérdésekért de kezdő vagyok a témában.
Válaszokat előre is köszönöm. -
PiciPeti
őstag
válasz
opeter70 #43680 üzenetére
Igen, P480-am volt, réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban...
Amúgy tényleg a márka jobban sikerült darabjai közé tartozik, de mostmár tudom, hogy azért a 10-15e Ft-ért jobbat is ki lehet fogni. (Pl: Macrom 44.07)
Akinek eladtam, neki egy mekkódio mpx erőt váltott, és a crunch minden tekintetben jobb volt.
-
Daywalker
addikt
válasz
Akos1994 #43696 üzenetére
Valaki ki merte mondani a nevemet?
Dremellel csináltam...azaz nem Dremel, csak olyan, ugyanazt tudja, amúgy Aldiban vettem. Az mindenre jó, még a levest is azzal szoktam keverniDe tényleg, annyi mindent megcsináltam vele, okos kis gép, érdemes otthon tartani. Szerintem 110-es flex-szel nem lehet megcsinálni, legalábbis nem könnyű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest