-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
így van, így megszünteted az akusztikus rövidzárat a hangszórónál. nálunk olvashattál volna ezekről. az a műanyag izé a hangszórónál pedig elég hitvány, azért egy méretre szabott MDF karika sokkal jobb lenne, masszívan az ajtólemezhez rögzítve szigeteléssel.
magassugárzó + hangváltó merre van? ugye szettben vetted a kickeket velük, nem csak így magukban? -
mtotesz
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni autó-hifi témakörben! (nem tudok kihez fordulni) Van egy mélyládám erősítővel olyan 3 éve tetettem az előző kocsimba 3 hónapot volt használva cirka. Hangszóró: M.N.C. Big gun 10"(25 cm), Láda: Pontosan nem tudom, mert már úgy érkezett, hogy a mélynyomó benne volt, de kottára ilyen mint a képen, Erősítő: MNC Hurricane V-type 640 4/2 CH
Garancia nincs rájukTudnátok segíteni beárazni?
Bármi nemű tippet, segítséget szívesen fogadok!
Linkek:
http://www.toparuk.hu/MNC-Hurricane-V-type-640-4-2-CH-640W-os-4-csatornas-erosito-39612
http://bolthely.hu/mikroshop/id/03959_MNC_BIG_GUN_10_inch__250_mm____700W___2x4__937__35302
http://www.autohifibolt.net/index.php?route=product/product&path=45_81&product_id=1875Képek a cuccról:
http://logout.hu/dl/upc/2014-08/14/298518_i7mndm7jxo2fugf0_20140519_123903.jpg
http://logout.hu/dl/upc/2014-08/14/298518_nscbiltgpu0dymhr_20140519_123535.jpg
http://logout.hu/dl/upc/2014-08/14/298518_i4yd356uerocddp6_20140519_123429_2.jpg
http://logout.hu/dl/upc/2014-08/14/298518_suzgf0jula5ts0to_20140519_123429.jpg -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
cool13 #37594 üzenetére
Nekem egy Melody CD rádió volt az Octáviámban, azt ki lehetett játszani, hogy ne kérjen kódot.
1 verzió: Akku saru le és utánna ki a fejet, majd visszaépítésnél is előbb akku saru le és azután a fej be.
2 verzió: Beülsz a kocsiba, ajtót becsukod vársz egy kicsit (kulcs végig a kezedben, nem rakod be a a gyújtáskapcsolóba) és kiveszed a rádiót. Visszaépítésnél is ugyan ez a folyamat. Én ezt alkalmaztam.
Persze nálad kicsit más, mivel másik autóba akarod beépíteni, ezért lehet hogy kérheti a kódot.
De ha ez a megoldás nem sikerülne még mindig mehetsz a szervívbe a kódért.Ha jól tudom vannak külföldi fórumok ahol megadod a fej adatait és megmondják, hogy mi a kódja.
-
s4tch
veterán
válasz
orbano #37589 üzenetére
Ebből nekem úgy tűnik: "árban 2 éve kb 35-40e között volt a két darab"
(#37590) cool13: nem vagyok skodás, inkább a legközelebbi szervizt kérdezd. Egy telefonba kerül. Általában kelleni szokott az ilyen műveletekhez a forgalmi (hogy igazold, hogy tulajdonosként, nem pedig holmi gyüttmentként kéred a kikódolást). Nincs univerzális kód ezekhez, nem fog 1111-re beindulni, szóval hajrá, fordulj a szervizhez.
-
PiciPeti
őstag
Így van, le kell zárni minden nyílást.
Ha ezt egy "műhely" csinálta, akkor nyugodtan vidd vissza, és csinálják meg normálisan, hogy legyen valós értelme...
Az első hangszóróid szettben vannak (tehát van hangváltó, és magas), vagy csak a két mélyközép?
Ha fejleszteni akarsz, akkor egy kis erősítő mindenképp kelleni fog.
Ha akarsz nyomót is, akkor egy 4 csatis, ha nem akkor elég egy jó hangú, finom 2 csatis.A hátsó hangszórókat pedig nyugodtan lehet száműzni.
-
sgery
őstag
válasz
orbano #37587 üzenetére
Értem, tehát az ajtóban a belsö lemezen található összes lyukat be kellene foltozzam? Mert ezt eddig sehol nem olvastam és a képeken sem láttam.
Amúgy nem gond, van még lap böven, szóval befoltozom holnap, a jobb ajtó pedig még nincs megkezdve se.Igen, az egy gyári beépítö kit. Hol a hiba?
Amúgy a szentendrei úti hifis srácok csinálták (az auchan elött) -
s4tch
veterán
válasz
cool13 #37586 üzenetére
Márkaszerviz...
(#37585) sgery: itt azért komoly lyukak vannak a hangdoboznak szánt ajtóban, ne csodálkozz, hogy nem lett sokkal jobb a hang. Zárt, azaz a lehetőségekhez képest a leginkább zárt teret kellene előállítanod. Ez nyugodtan lehetne a következő lépés.
Hátra nem szükséges hangszóró, inkább csinálj egyelőre egy rendes kétutas rendszert, magassugárzókkal kiegészítve. Az erősítés is sokat dobhat a hangon, főleg magasabb hangerőn.
-
orbano
félisten
tehát csak a lényeget nem csináltad meg az ajtószigetelésben, a szerelőnyílásokat nem zártad le. így tényleg nem csoda, ha nem hallasz egetverő különbséget. a mélyek csak a lezárás után jönnek meg, addig ilyen pénzkidóbásgyanús a történet...
és jol látom, hogy a gyári műanyag beépítőkeretben fityeg a hangszóró? -
cool13
őstag
Sziasztok! Egy barátom/kollégám vásárolt egy Octáviát. Van benne egy symphony CD-s rádió. Neki szüksége van a bemenetre, mivel az nem tud, nekem meg kellene egy gyári rádió, elcserélnénk egymással az én Blaupunkt cuccommal. Egy bibi van, nem tudja a kódot. Egyenlőre nem húztuk ki a rádiót a helyéről hátha rajta van. Ha nincs, akkor mi lenne a megoldás hogy tudjuk a kódját? Nincsenek papírjai a kocsihoz. (kezelési könyv stb.
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Föleg tapasztalat megosztás miatt írok, illetve pár kérdésem lenne.
Van egy 2005-ös Opel Combo-m, pár éve vettem, pár hónap után le is cseréltem a gyári hangot mert botrányos volt. Föleg hogy egy Vectra B-böl ültem át, amiben alapból nincs rossz hangszóró (mármint gyárihoz viszonyítva). Szóval egy alap kiépítés történt az alábbi komponensekböl: JVC X50BT fejegység és elsö két hangszóró cserélve ground zero hangszórókra. Típust pontosan nem tudom, elöbb mikor kivettem gondoltam felírom de elfelejtettem, árban 2 éve kb 35-40e között volt a két darab.
Szólogat, nem mondom hogy hejde rendszer de elviselhetö. Most picit fejlesztgetem, ezért elsö lépésnek az ajtók szigetelésével kezdtem. Ma végeztem a bal elsövel, itt egy kép róla. Jobb lett, nem mondom hogy annyit dobott mint vártam, de nagy hangerön nem zizeg, a jobb oldali ami nem szigetelt az viszont igen. Adtam neki amúgy mindenhol rendesen, kívül, belül, középen, ahova fért, ott kapott. A vékony kivágott részeknél duplán is kapott.
Mit javasoltok következö lépésnek? A gyári kábelek cseréjét? (az nem tudom miért maradt ki eddig) Szerintem az nem dobna rajta túl sokat. Esetleg a hátsó két gyári hangszóró cseréjét? Vagy hangszóróban tovább lépni?A jvc fejegység amúgy tetszik, jól kezelhetö, sok minden beállítható benne, viszont a kihangosító mikrofonja nagyon gyenge (pedig már a kormány mögött van rögtön, tehát nagyon közel hozzám) és nagyon fájó pont hogy .flac formátumot nem játszik le. Nem is értem, hogy ha minöségi fejegység miért pont ezt nem játsza le?
-
s4tch
veterán
válasz
PiciPeti #37582 üzenetére
Igazából az USB a jó dolog a 80-asban: lehet wav-ot vinni az autóba 160 gigás mobil HDD-n. (Ha jól emlékszem, valahol ott van a méretkorlát a 80-asnál.)
Angliából elvileg lehet keríteni kormányillesztőket egész jó áron, kipróbálási garanciával.
(#37583) orbano: ez igaz, tényleg gyenge hangja van az adapternek...
Na már megérte benézni ma.
-
orbano
félisten
ha még adapter is kell, akkor inkább 80prs, az tud mindent, ami kell (az előző rendszerendek a gyenge pontja szerintem az adapter volt, ultragáz hideg, műanyag hangja volt a CD-hez képest). filmet meg lehet nézni egy 20 ezer forintos kínai tabletről is, és nem kell a kocsiban díszelegjen, vagy simán elfér a kettyűtartóban, hátra lehet adni, vagy jobbegyen ölből nézni, stb. persze ez csak az én véleményem
-
PiciPeti
őstag
Kormánytáv segíthet a dolgon valóban, de ugye egy illesztő 20-25e körül van. Feltéve, ha nem Can-bus rendszerű az autó.
Nem tudom mennyit használsz navit, én egy hónapban kb 1x, és akkor is csak a cím közelében. Ilyenkor berakom a telót a műszerfal zsebébe, látom is, hallom is. De Bt képes fejnél a hang megoldott ugye.
88rs-t nem biztos, hogy cserélnék 80prs-re, hacsak nem a Bt miatt lenne rá szükségem.
Mindenkinek mások a prioritások, de én a helyedben nem kötném azt a rendszert egy appradio után.
-
s4tch
veterán
válasz
PiciPeti #37580 üzenetére
Úgy tudom, gyári, kormányon lévő gombokkal kompatibilissé tehető, tehát számot léptetni, hangerőt beállítani a kormányról is lehetne. Inkább zavarna, hogy lent, a váltó mellett lenne a kijelző, így néha le kéne vennem a szemem az útról.
A telefonok kicsik, és macerás őket fix helyre elhelyezni, nem beszélve az esztétikumról. Nem csípem a kocsiban szabadon lógó kábeleket, szélvédőre ragasztott állványokat, ilyesmit. Visszatérve a telefon méretére: az enyém nem kicsi (5"), mégsem kényelmes navigálni rajta, ezen kívül halk, pláne, ha közben zenét hallgatna az ember.
A 80prs-ről annyi véleményt olvastam már... Volt, aki szerint gagyi a 88rs2-höz képest az előlap és gyengébb a hangja, és volt, aki szerint jobban szól, mint az rs2. Utóbbiból már van a portán, ráadásul iPod kiegészítővel, hibátlan állapotban, szóval nem tudom, megérné-e lecserélni egy 80-asra.
(Ne érts félre, régebbről nem ismerjük egymást; nem passzióból tromfolok, csak "hangosan" gondolkodom. Köszönöm a véleményed!)
-
PiciPeti
őstag
Nekem a kényelmetlenség ott kezdődik, hogy nincsenek gombok. (kivéve hangerő)
Tehát ha számot akarok váltani, vagy forrást, vagy albumot, akkor nézni kell a kijelzőt, és ott babrálni. Ez vezetés közben egyrészt veszélyes, másrészt kényelmetlen.
Sok mindent tud, ez nem vitás, de ezeket egy átlagos okosteló is tudja. Amellett meg lehet egy normális fejegység, amin lehet zenét hallgatni, és normálisan kezelni.A sok tudásból is sok hátrány származik. Pl navigáció közben számot váltani, vagy mi van ha a család filmezni akar, te meg navigálni, stb, stb...
Sose voltam híve a mindent egy eszközbe zsúfolásnak, mert egy idő után az alap funkció rovására fog menni.Szóval szerintem okosteló+tartó és mellé egy jó fej. A pio 80prs például teljesen jó lenne sztem is.
Hja, majd elfelejtettem:
Nekem nem volt, de nem is lesz. Két ilyet hallottam eddig, az egyiket egy egész jó körítésű rendszerben Roki 4004, 4002, roki középkat első szett, roki p2 láda. Itt egyértelműen e fej volt a szűk keresztmetszet, akárhogy állítottam, nem lett jó.A másikba csak úgy beültem, máig nem tudom mi volt benne, de ott is ugyanazt a tompaságot, és cukormázat hallottam.
-
s4tch
veterán
válasz
orbano #37577 üzenetére
Összefuthatnánk egyszer, és ha van nálad valami mobil páka, bepróbálhatjuk az enyémbe.
(Olyanra cseréltem a Corollát.)
A helyzet a következő: eladtam a Corollát, kikerült belőle a régi rendszer. (RS2 + iPod adapter, Jr6 mélyközép, ProXT2 magas, Hollywood erősítők, meg valami mikrodim mély, talán jr1004.) Gyurival már egyeztettem, épített Accordot nem is rég, és tetszett neki. Viszont azt nem tudom, hogy hogyan tovább.
- Az Accordnak a gyári rádiója egy kalap szar, nem szeretnék ehhez vonalkimenetet buheráltatni és rákötni az erősítőt.
- Viszont az a szopacs, hogy a gyári rádiónak bent kell maradni a helyén, különben nincs klímavezérlés. (Létezik utólagos beépítőkeret, amibe raktak klímavezérlő gombokat, de rettenetesen néz ki, és a kétzónás klímát sem kezeli.) Magyarul valahogy alulra kell beépíteni a fejet.
- És akkor a dilemma: visszakerüljön-e az RS2 az autóba, és használjam iPoddal, ahogy eddig, vagy kerítsek másik fejet. Ehhez lenne jó tudni, mennyiért menne el egy megkímélt RS2, adott esetben iPod adapterrel, iPoddal.
- Ha meg másik fej, akkor legyen-e 1 DIN-es (kézenfekvő lenne az általad is említett 80prs), vagy valami multimédiás bizbasz, pl. Appradio. Gyuri szerint szép hangot lehet belőle csinálni, ami persze nem lesz olyan precíz, mint egy időkorrekciós fej - viszont egy filmet hosszabb utak alatt szívesen megnézne a família, és a navit is lehet telefonról futtatni, ill. a telefonra másolt flac-et is lejátssza az Appradio. Egyébként létezik aktív, időkorrekciós navis-multimédiás fej is, csak úgy tűnik, nincs hozzá Európa térkép, na tessék, semmi sem lehet tökéletes.Hétfőn vitték el a Corollát, 1-2 nap agyalás után eddig a zagyvaságig jutottam. Le fog ez tisztulni, de egyelőre még nem tudom, mit akarok. Szóval várom az inputokat, legyen szó beépítőkeretről, jó hangú multimédiás fejről, vagy konkrétan az Accordról.
(#37576) PiciPeti: köszi! A kényelemről tudnék vitatkozni, pl. a lakásban telefonon megtervezett útvonalat egy kattintással át lehet lőni a kijelzőre, vagy a pc-n összeállított playlist szintén egy kattintással elindul, vagy mondjuk a spotify radio gyönyörűen megy a kocsiban, azért ez nem a kényelmetlenség csimborasszója. Neked volt amúgy ilyen? Melyik verzió? Van belőle vagy 3 generáció, a frissek állítólag kompatibilisek mindenféle olyan telefonnal, ami tud MHL-t; ez egy hatalmas piros pont lenne.
-
orbano
félisten
sokat nem csökkent az ára az rsii-nek, inkább megéri 80prs-t venni, annyival okosabb és szebb a hangja is. accordost még nem láttam hifizni, de most, hogy járogatok egy 530d-vel, megjött a kedvem egy nagyobb sedanhoz, és elkezdtem fantáziálni egy accordról (illetve arról, hogyan szólhat az xm6 benne
). Szakáll egyébként épített már, az tuti, lehet érdemes nála rákérdezni.
-
PiciPeti
őstag
Appradio-t én nem ajánlom. Egyrészt valódi hifizésre alkalmatlan a hangja miatt. (agyon van színezve, dinamika meg semmi...)
Másrészt ilyesmi nem való autóba sztem. Mindenhez oda kell nézni a kijelzőre, a beállítások agyon vannak bonyolítva.
Jól néz ki, meg hightech, meg minden, de sztem tök fölösleges, kényelmetlen, és még a hangja se jó.
Abból a pénzből csúcskategóriás fejet lehet venni. (hangban) -
Szia! Biztos kell kiemelőkeret? Nem fér be a kárpit mögé egy 16-os mélyközép? Van egy-két szaki aki csinál ilyet, nekem most csak szakálll jut eszembe, ő nem olcsó, de a referenciákból ítélve szépen dolgozik.
Illetve, itt biztos találsz accordost, akinek van hifije
(regisztrálni kell, 1 nap a megerősítés kb)
-
s4tch
veterán
Sziasztok, rég jártam erre.
Pár kérdés:
- 2003-07 körüli, 7gen Honda Accorddal van-e valakinek saját autóhifis tapasztalata? Az is érdekel, hogy hogyan szól az autó, szívesen megnéznék egyet, de elsősorban arra vagyok kíváncsi, honnan kerített a beszerzésen már túlesett Accord-tulaj méretpontos, tisztességes beépítőkeretet.
- Mészáros Gyuri bogarat ültetett a fülembe, a Pioneer Appradio b.ssza a csőröm. Szintén bármilyen releváns tapasztalat érdekel.
- Utóbbi 3-4 évben nem nagyon foglalkoztam az autóhifivel, nem nagyon vágom az árakat; kb. mennyiért mehet most használtan egy Pio P88RS2? -
opeter70
senior tag
válasz
Khaosz55 #37571 üzenetére
Ha mindenképpem meg akarod tartani a ládádat, akkor csinálj belőle zártat! Magyarul dugózd le a reflexcső helyét. Hidd el nekem, hogy zárt ládával nem fogsz tudni akkorát mellélőni, mint egy reflexládával, amelynek a hangolásában nem csak a térfogat, de a csőhossz és az átmérő is szerepet játszik.
Ez a 38 liter körüli nettó térfogat szerintem is inkább zárt ládához illik, mint reflexhez. -
Khaosz55
addikt
A HIVI zárt ládába való jobb eredményeket hoz zárt ládába.
Ezt megnézem akkor azt mondom focal-t a jó választás. Hertz egyértelműen hangerőben és zúzásban a jó.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
Khaosz55 #37567 üzenetére
Szerintem totál rossz lesz amit akarsz.....egy alap 30-as szubnak nagy általánosságban 50l körüli refi láda kell, a wattok meg nem a hangerőhöz kellenek, hanem a szub kontrolljához leginkább..a Dld-nél szerintem kevés érzékenyebb szub van, szóval kétlem, hogy a Focal a valóságban érzékenyebb lenne...nem minden a program, azzal csak kb. érteket tudsz számolni, de szvsz. az a láda nagyon karcsú lesz reflexben.
-
Khaosz55
addikt
Hali,
A mély ládámat kibéleltem ma akusztikai szivaccsal. Úrtartalma 38 Liter. Egy darab átmérő 75mmX200mm-es reflex cső van benne. Elméletileg 38 HZ-re van méretezve így.
Korábban írtam, hogy két mélynyomó között vacillálok.
Mind a kettővel 2 ohmra terhelném az erősítőt vagyis az adatok szerint a valós kb 1,7 Ohm. Erősítőm 1 ohm stabil 2 ohmon 320W RMS-t tud.
Nem tudom melyik lenne megfelelőbb. A Hertz technikai adatait megnézve nagyon hasonlít a DLD-re. Persze ettől a hangja lehet más, viszont minőségibb hangot akarok a DLD500-hoz képest. 200W rms-el hajtom a DLD-t ez nekem megfelel hangerőben. A focal és hertz érzékenysége jóval nagyobb a DLD-nél. Az adatokból az derül ki, hogy a hertz membránja jóval keményebb mint a focal-é. Egyiket sincs lehetőségem meghallgatni, viszont a tapasztalatom, hogy a puhább membrán-pille lágyabb mélyet ad.
Meg tudnátok mondani hogy a hangszóró technikai adatinak mi a jelentése? Nem tudom eldönteni melyiket válasszam.
Persze még harmadiknak itt van HIVI is. Viszont az 4 ohmos és nem tudom kihajtani. Viszont árban 25 Ezer ami több mint jó.
HIVI F12S -
runner 125
nagyúr
válasz
zsolt19900 #37564 üzenetére
Köszi, sajna mar ő sem tud.
Orbano, igen. Beszéltem vele meg a legelején, azt mondta nehéz beszerezni es nem is biztos h megjön, aztán legutóbbi emailemre meg nem válaszolt, gondolom a Szigeten tombol.
-
orbano
félisten
válasz
runner 125 #37562 üzenetére
Újonnan? Szakáll?
-
zsolt19900
őstag
válasz
runner 125 #37562 üzenetére
elküldtem privátban
-
Sziasztok! privibe jöhetne egy kis infó hogy ki hogy ír ki flac fájlokat audió cd-ként..
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Valakinek nincs meg a telefonszáma a pécsi Szécsi Tominak?
Köszi.
mod.
Jó áras u-Dimension forrást kerenék, komplett motyóra.
-
opeter70
senior tag
válasz
Daywalker #37560 üzenetére
Van egy másik hagszórójavító Bp-n, a Csángó utcában, az ő árlistájuk szerint 3500 ft egy 16 centis hagszóró újratekercselése, de őket nem tudom elérni, nem veszik fel a telefont. Meg hát gondolom hangszórója válogatja. Valószínűleg nem ugyanannyiért tekercselnek egy gagyi autógyári hangszórót, mint egy Focal Utopia-t.
-
opeter70
senior tag
válasz
Osynho #37554 üzenetére
Az eladó nem tudta, hogy hibás, vissza is vette volna, de olyan olcsón vettem, hogy inkább szerelőhöz fordultam.
Ugyanez a helyzet nálam is. Nagyon jó áron vettem, úgyhogy én is viszem a szerelőhöz. Főleg, ha még az emberem ki is fizeti netán a javítás árát. Nagyon macerás lenne visszapostázni.
Erről a Bajcsy-Zsilinszky úti hangszórójavítóról jókat hallottam. Beszéltem is velük, azt mondták, hogy ugyanolyan huzalból, pontosan ugyanannyi menetszámmal tudják újratekercselni, mint az eredeti tehát minden paramétere ugyanolyan marad a hangszórónak.
Csak hát a javított az már mégsem ugyanaz, mint egy gyári...
Na de mindegy. A leckét megkaptam. Ezentúl csak személyesen bármilyen műszaki cikket...Daywalker: Nekem 5 ezer körüli összeget mondtak a 16 centis hangszóra.
-
Így-így én is utaztam oda-vissza 250km-t a ZX450-ért
az előtte kinézett JBL-ről meg élőben kiderült, hogy csak 2 csatija szól
-
Osynho
addikt
válasz
opeter70 #37553 üzenetére
Ezzel egyetértek! Lutri a dolog. Viszont néha annyira olcsón lehet jó cuccokat szerezni, hogy az ember bevállalja a kockázatot, sok esetben ugyanis még hibásan is megéri az adott motyó. Egy komponens szettel én is hasonlóan megszoptam, annak le volt szakadva a tekercse, recsegett, ropogott működés közben. Az eladó nem tudta, hogy hibás, vissza is vette volna, de olyan olcsón vettem, hogy inkább szerelőhöz fordultam.
Ez volt eddig az egyetlen peches esetem, de végül is, utána használtam, tehát csak félig volt szopi.
Amennyiben a selejtarány ennyi marad, megéri használt eszközöket vennem.
Sokkal jobban idegesít, hogy anno fiatal fejjel egy komplett rendszert vettem újan, jó drágán, ami sehogy se szólt (mai fejjel belegondolva).
-
opeter70
senior tag
válasz
imi314 #37550 üzenetére
Nem véletlenül volt már abban 25-ös biztosíték.
Valami nincs rendben azzal az erősítővel.
Nézesd meg szakemberrel!Én is postán vettem anno egy RAM3-at és én is jól leizzadtam, mert nem szólt az egyik oldala.
Hál' istennek aztán kiderült, hogy csak a hangváltó kapcsolója volt kontakthibás és egy kis kontakt spray segített rajta. De az alatt a pár nap alatt, amíg ez ki nem derült, öregedtem pár évet.Egyébként postán műszaki cikket venni felér egy orosz rulettel.
Én épp a mai nap folyamán kaptam egy nagy leckét az élettől, ugyanis vettem postán utánvéttel egy hangszórószettet és kibontás után derült ki, hogy az egyik mélyközépnek a membránja úgy be van állva, mint a klinikai halál.
Meg sem mozdul. A hangszóró javító azt mondja, hogy leéghetett a tekercse.
Na ennyit a jó üzletről.
Szerencsémre az eladó közreműködőnek látszik és kifizeti a javítást (legalábbis azt ígérte).
Még talán vissza is venné, de akkor mindketten buktuk a postaköltséget, + postára rohangálás, stb...
Szóval én egy életre megtanultam most már: Műszaki cikket idegentől postán soha többé!!!Nagyon igaz a mondás, hogy az okos a más kárán tanul, a hülye a sajátján.
Ti most tanuljatok az én káromon! -
Joe fiú
senior tag
válasz
imi314 #37550 üzenetére
Elég sok selejtes Ram 3 van, nem csodálkoznék ha kifogtál volna egy hibásat, javítottat, első körben mekkora tápot adtál neki? másodszor meg lecsavarozod a fedelét és látni fogod ha bibi van, a bizti résznél szoktak megolvadni a fetek, illetve kondik púposodnak fel a táp résznél.
-
Adonimus
senior tag
válasz
Viktor89 #37520 üzenetére
- fejegységre az első szett + kábelszett (6000ft) + új MNC aktív sub (17.000Ft) borzasztó gagyi hang (használtan 5-6.000ft spórolás) 23.000Ft
-fejegységről hajtott első szett + kábelszett (6000ft) + 2 csatis erősítő, mélyláda (10-15.000ft) értelmes mély hang 21.000Ft
-4 csatis erősítőről hajtott első szett és mélyláda, kábelszett (6000ft) + 4 csatis erősítő (11.000ft) + mélyláda (8.000ft) ennek már lesz hangja. 25.000ftÉn a 4 csatornás erősítős felállást javasolnám, mert akkor mély is lesz, ráadásul az első szett is nagyot fog szólni. Hátra nem kell hangszóró csak ha az ember egyáltalán nem akar rá költeni semmit csak szóljon valami, így minél több hangszóró annál nagyobb hangerő. De ez hülyeség.
Fejből ez: Pioneer MVH-160UI
De a fejegységről semmi nem fog normálisan szólni.imi314:
Milyen mélynyomód van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest