- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kigoi
senior tag
válasz
mortalwombat #36698 üzenetére
Tudtam volna hogy keresel szóltam volna,én is 1500ért vettem az auchanba őket,egyéb kábel saruk viszont elég drágák az auchanba,azt nem éri meg ilyen helyen venni.
-
Daywalker
addikt
válasz
mortalwombat #36698 üzenetére
Nekem is néha az az érzésem h a Conradban lévő Sinuslive elosztók az ugyanaz mint a SAL
-
mortalwombat
tag
Jah, tanulságként: nem volt egyszerű beszerezni az akksi saruimat, mert személyesen akartam venni, nem akartam a postaköltséggel még megnövelni az árat. Közben meg elkezdett szorítani az idő, így asszem valami 5e-t vettem a kettőt: fogad egy 35-öst, egy 25-öst, meg két tizes kábelt.
Erre mit látok tegnap a dunakeszinél lévő Auchanban 1500 pénzért?! Szép SAL csomagolásban ugyanazt a kábelsarut. Álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyen helyen nézzek autóhifihez cuccot... -
válasz
mortalwombat #36695 üzenetére
Hát a 450L-es csomagtér csak elég a babakocsinak
A fejegységen való babrálást csak azért nem támogatom mert mondjuk a barátnőm az tuti nem fogja tudni ott kikapcsolni a ládát, ha ő utazna a kocsival. Neki egyszerűbb egy on/off kapcsoló.
-
válasz
mortalwombat #36692 üzenetére
Hát tudod most vettem ezt a kocsit, barátnőm meg már a jövőbe néz, hogy mi lesz ha gyerek lesz, meg ez már elég nagy kocsi hozzá és akkor ha ez marad és mélyláda is lesz benne akkor az úgy nem jó és lehessen kikapcsolni na
bár azért remélem még néhány évig nem lesz gyerekem
szerk.: igen-igen már emlékszem
-
mortalwombat
tag
Én voltam az ;-)
-
Joe fiú
senior tag
Kövezzetek meg, a családi autóban a rendszerem ellentmond minden leírtaknak, első-hátsó ajtókban egy-egy 16-os szett, csomagtartóban egy Xion10 láda zárt ládában, alulméretezett, de old-school erősítővel és üt a basszus, és egyáltalán nem zavaró a hátsó szett, ahhoz mérten, hogy az első szett gyári és jóval érzékenyebb, ergo hangosabb így akárhogy figyeltem soha nem hallottam a hátsó szettet, az már más kérdés, hogy nem hallgatok hangszeres zenét autóban.
-
footy
addikt
válasz
tboy93 #36686 üzenetére
Szeretem ha üt a basszus, de az nem okés ha elnyomja a mélyközepet.
Ezert van leirva 100000000000x, hogy melyet kirpobalassal veszunk a tobbi komponens utan.
Nomeg hogy a szigeteles teljes erteku komponens, mert oke hogy erorol megy, de ha nincs kiszigetelve akkor tok mindegy mi mit hajt. -
válasz
PiciPeti #36685 üzenetére
Haver verdájába ami tegnap lett kész, kevés az egy szettnyi mélyközép. (erőről hajtva, kicker 20-22k volt asszem) Szeretem ha üt a basszus, de az nem okés ha elnyomja a mélyközepet.
+ nem árt ha hátul is hallanak valamit a ládán kívül
Szerk: te ugye dunaharaszti vagy? Múltkor valaki mesélte hogy veled építette be a hifit
én is haraszti vagyok, ha majd egyszer ráérsz összefuthatnánk
-
válasz
Alpachino #36683 üzenetére
Én is szeretnék nemsokára hifit az új verdába, úgyhogy fel is rakok néhány kérdést.
Honda Civic 2000 12. hó, 7 generáció, sedan
Fejegységnek valami 30k körüli Pioneert szeretnék majd boltból, 3 pár RCA-val, USB, AUX, levehető előlap (változtatható szín esetleg) fontos, CD nem kell. Ez trükkösen lenne beépítve a kézifék melletti rekeszbe. Az első szettre kb. 20k környékén áldoznék, vagy AS vagy Kicx 16-os szett, de még előtte szét kell szednem az ajtót, hogy megnézzem befér-e ekkora mélyközép. Az ajtóra valamilyen és valamennyi szigetelés ezt még nem tudom pontosan. A csomitartóba először egy 4 csatis erősítő az előző kocsimból lévő Blaupunkt GTB 300 HP ládával, ami sajnos kevés lesz, de majd idővel leváltom nagyobbra.
Ez az alapfelállás, első szett + 4 csatis erő a meglévő ládával.
Aztán a láda cserés lesz valami nagyobb reflexre. Ezután szeretnék a hátsó ajtókba is egy szettet berakni, de ez is képlékeny még mert itt nincs gyári hely, nekem kell kialakítanom
(gyárilag a kalaptartóban van két hangszóró). Ehhez ugye már kelleni fog még egy erősítő. Célszerű lenne a 4 csatisról hajtani majd a két szettet és egy monoblockot venni a mélyhez?
Ha kész az összes hangszóró akkor a 2 DIN fejegység gyári helyre bekerül egy 7"-os androidos tablet, saját szoftverrel, ez AUX-on lesz összekötve a fejegységgel.
Ha egyszer nekikezdek az építésnek akkor szeretném behúzni az összes kábelt, még akkor is ha nem lesznek bent azok a hangszórók meg erősítők aminek kell a kábel. csak egyszer akarom szétszedni és inkább behúzok 3 pár RCA-t egyszerre, még ha nem is tudom majd használni egy darabig.
Milyen és mennyi kábel kell majd nekem szerintetek? Nem kell csúcsminőség, de nem akarok kelletlen zajokat. Akkumulátor 46 AH-s, elég lesz? Vagy esetleg kell egy másik pluszban a csomiba? Nem hiszem hogy előre befér nagyobb
Kondit nem akarok. Szigetelés mennyi, milyen legyen? Egyéb ötlet/tipp/tanács?
Ui.: Ja és jó lenne ha:
- könnyen kivehető lenne a láda
- esetleg bentről kikapcsolható lenne valami megszakítással... (egy mezei on/off kapcsolóval) -
nem tudom milyen minosegu az rca kabel, gyanitom nem a legjobb, de egyebkent kulon oldalon vannak elvezetve. talan a csomiban van egy szakasz ahol egyutt futnak. megprobaljuk szetvalasztani, aztan ha nem jon be akkor vagy rca csere vagy generator csere...
-
kigoi
senior tag
válasz
tboy93 #36679 üzenetére
Nálam is volt ilyen,ahol szükségét láttam ott a tápkábelt be sziget előszalagoztam vastagon mondom talán ér valamit,és az rca-kat is áthelyezgettem máshová hogy az erősítőknél hátul is távolabb legyen a táptól.
Nálam testelési gond tuti nincs,új és elég tutik lettek a testelések.
A zaj nálam ennyitől meg is szűnt,azóta sem hallottam.zsolt19900,azért annyira ne éld bele magad a javulásba,ezt úgy értem hogy biztos hogy lesz javulás de ha elméletben túl magasra rakod a lécet akkor ne hogy még a végén a javulás ellenére is csalódott légy.
-
sziasztok! havernak nehany napja lett kesz a hifije, tegnap hallgattam meg. jaro motornal halk sipolo hang jon a csipogobol, minnel jobban nyomja a gazt annal hangosabb a sipolas. en generatorra tippelek, szerintetek?
-
zsolt19900
őstag
válasz
mortalwombat #36677 üzenetére
én is erre számítok
igaz egy középkatos rendszert hoztam össze kb. de akkor ha ennél is jobb lesz, hát tyü lesz az biztos
-
mortalwombat
tag
válasz
zsolt19900 #36676 üzenetére
Nálam is, amikor már megvolt minden cucc, de csak a fejegyéget pattintottam be ideiglenesen (Pio DEH77MP váltott valami Grundig csodát) a hangszórók MacAudio Street kisoválok voltak. szóval akkora javulást hozott, hogy csak pislogtam. Aztán bekerült a teljes rendszer, és lefo×tam a bokám :-D
-
PiciPeti
őstag
válasz
zsolt19900 #36674 üzenetére
Ezek szerint nem ültél még olyan autóban, amiben van hifi....
Meg fogsz lepődni...
-
zsolt19900
őstag
bászki baj van baj van
eléggé kielégítően szól a gyári rendszer is, ezzel a jvc kd r 502 vel megtámogatva a lupoban
ilyenkor mi a szisztéma? sokkal sokkal jobban fog szólni az izé, ha beteszem az erősítőt meg az első szettet?
nem akarok hülyeséget írni vagy ilyesmi, de tényleg olyan tiszták a magasak és van mélye is.... de a szigetelést azt érzem, hogy hiányzik
-
Daywalker
addikt
Ezt ajánlom konvertálásra: [link] CD-ről rippelj be valamit.
A beállításokkal biztosan el kell játszadozni...de ebben van olyan, hogy bitráta csatornánként 256 kbps. én még nem próbáltam, mert jelenleg engem is jobban lefoglalnak más dolgok a hifi kapcsán, mint az h konvertálgassakNos, a tűzfalon mennek be kábelek ilyen gumis lezárón keresztül gyárilag...aki a mostanit beépítette az lazán átszúrta és befűzte, de valamivel szebb megoldást akarok, mert most egy második tápkábelt húznék be és lehet, hogy máshol menne be.
-
kigoi
senior tag
válasz
Daywalker #36669 üzenetére
Az Iskysoft a flac ből AAC formátumba csak 320asba tud konvertálni,azt is csak elméletben mert mondom soknál a valóság csak 192lett.
AAC formátumú zenét honnét tudok letölteni?Láttam hogy korábban kérdezted a 178bt fejet de nem hiszem hogy használható az én tapasztalatom róla két okból is.
-még csak 320as mp3akat tudtam hallgatni rajta
-első fejegység a rendszeremben nem nagyon tudom mihez viszonyítani,más rendszerben más fejet meg hiába hallgatok az nem olyan,ott más az erő,a szett,a kábelezés stb.Nekem így 320as mp3al sem rossz a hang de tuti hogy tudna újat mutatni a rendszer jobb minőségű hanganyaggal.
Augusztus 8-9edikén lesz Hajdúnánáson autóhifi tali,addigra megakarom építeni az új ládáimat meg kéne jó minőségű hanganyagot szereznem.A tűzfaladon nézd meg mert lehet gyárilag is van legumizott kivágás,nekem is volt csak át kellet szúrni és áthúzni a tápot rajta.
-
Daywalker
addikt
Nah, elkezdtem beszerkeszteni az ülés alá a GTO erőt. Hát rohadtul nincs könnyű dolgom, nagyon kicsi a hely. Vezetőülés alá nagyon necces a magasságállító mechanika miatt. Anyósülés alá jó, de ha befordítom, hogy a hátul ülők lábát ne zavarja, akkor nem egy életbiztosítás, nagyon be van préselve, a csatlakozók is alig férnének el.
Hosszába meg azért gáz, mert van egy keresztmerevítés, kvázi egy lépcső a padlólemezen, de már rájöttem hogy hidalom át, már el is kezdtem kivágni hozzá a faanyagból a "bölcsőt". RCA-nak és hangszórókábeleknek simán van hely, ahol ki tudom húzni, a tápon még gondolkodnom kell. Hol lehet olyan gumikarikát kapni amivel a tűzfalon vezethetem át a tápkábelt? ÉS még egy kérdés, JBL GTO690C-ről vélemény? Tudom nem egy Helix Espirit, de fele annyiba kerül...(és nem is hallgatok komolyzenét, de a rockot jó lenne ha zúzná rendesen). -
Daywalker
addikt
Tudtommal az mp3 szabvány szerint max 320 kbit...szóval ha sikerülne is, nem lesz ami lejátssza...használj AAC-t, az valamivel jobb állítólag, és azt is viszi az Alpine fej.
Milyen a cde-178bt, én is azzal szemezek! Mi volt előtte? Ahhoz képest milyen? Csak mert nem két fillér...Biztosra kell mennem
-
kigoi
senior tag
Tud valaki valami jó konvertáló programot?
Eddig csak 320-as mp3akat tudtam meghallgatni a rendszeremen de jó lenne 500felettit.
Iskysoftot próbáltam de tiszta kamu az a program,a 10megás 320as zenéből 192-es csinált 512es bitsűrűség helyett.
Amit meg úgy tűnik hogy jó lett azt a formátumot meg nem viszi a cde-178bt fejem. -
mortalwombat
tag
válasz
kacsa7 #36665 üzenetére
Persze, akkor zárt lesz. A bibi csak ott van, hogy egy hangszórónak más literszám kell zárt ládába, és más basszreflexben. Persze, csak ha ideális környezetet szeretnél a hangszórónak. Kényszermegoldásként működhet, de nem lesz olyan, mint egy echte, kisebb zárt láda.
Fontos a megfelelő csillapítóanyag használata is még. -
kacsa7
őstag
Egy amatőr kérdés. Ha a reflex ládának a reflex csövét lezárom egy szivaccsal, vagy valamilyen fa lappal pl. az hozhat pozitív javulást? Gondolok itt arra, hogy viselkedhet úgy mint egy zárt láda, vagy ez édes kevés hozzá?
-
zozo 0011
csendes tag
Sziasztok!
MNC Hurrican 200 erősítő alkalmas lenne mélyláda meghajtására?
-
PiciPeti
őstag
válasz
Varesz_86 #36658 üzenetére
Ha minőség kell, akkor inkább zárt ládát ajánlok. Nem fog kocsit bontani (csak nagyobb erősítővel...
), de sokkal lineárisabb, nincs búgás, szuszogás, ami jellemző a reflex ládákra.
Szerintem ami most jó vétel, meg párosítás:
Roki mély 1
vagy
Roki mély 2
ezzel:
Roki erőVagy ha valami újabbat szeretnél, és kellene a hangnyomás is:
Ez meg eléggé best buy-nak tűnik:
Kicx erőEzek közül válogatva lényegesen jobb cuccot kapsz mint a magnat.
Kábelszettel is számolj, 10-15 körül lesz kb. Ezeknek az erőknek min 20-as táp kell, ha a csomiba teszed.
-
-
Cheesy
őstag
Blaupunkt 420BT
Tegnap szerelte be a mester (így kb. 1 hónap után...) egyéb dolgok mellett, ma hoztam el.
Ideírom, hogy más is tanuljon a hibámból, bár lehet ez másnak egyértelmű, csak nekem nem volt az: a fejegység 1 db telefon egyidejű kihangosítására képes.A pairing nem egyenlő a csatlakozással.
Nagy csalódás ez nekem, de egyértelmű utalást a "az egy időben csatlakoztatott" telefonok számára nem találtam sehol, nekem 2 telefonra kellett volna ez a funkció. -
Varesz_86
aktív tag
-
Something_
őstag
Írtam pár hete, hogy elment nyaralni a mélyem. Az infinity hangszóró átvezetőszála szakadt el, a másik szál is gyenge.
Meg kéne javíttatni. Van egy emberke akit ajánlottak javításra, viszont jelenleg a számát nem tudom kideríteni, csak annyit tudok, hogy Kistarcsán lakik. Esetleg nem ismeri valaki őt? Asszem Zsolti a neve
Esetleg más alternatíva, bevált szakemberke erre a célra? -
k-feri65
senior tag
Esetleg valakinek van kedve halózni , bográcsolni, iszogatni, beszélgetni, szívesen várjuk.18.a péntek.délután egy baráti csapatépítő tréningre...ott aludni sátorba lehet, a faházak már elkeltek...
19. szombat pedig SQ verseny..
aki jönne jelezze mert annyival többet főzünk.....
Club Velence Camping
2481 Velence, Cserje u. 54. -
Osynho
addikt
Újabb adalék: 2-es kimenetre volt kötve a hangszóró, de az 1-es bemenetre kötve is van hang, halk és tompa, de van áthallás a 2 csatorna között. Ez mennyire normális? Lehet, hogy az erősítőm a hibás?
-
zsolt19900
őstag
válasz
aimettirlz #36629 üzenetére
dobtam privit
kíváncsi vagyok az árra és a termék milyenségére
-
kacsa7
őstag
18.500-ért már lehet venni Kenwood KMM-100-at, ami FLAC képes, 1 RCA-val. Alsó vágási frekit és sub levelt lehet állítani a fejegységben. Viszont flac-ben 1000 kbps amit még bír, ha felette van, azt már nem játsza. Próbáltam 1800kbps-el, 2800-al egyiket sem viszi. Az 1000-nél viszont ég és föld a különbség a 320 kbps mp3-hoz képest pl.
Lejátszás és hangzás terén pont ugyanezt tudja a JVC KD-X310BT is, ami már 35eFT. Ugyanúgy 1000 kbps FLAC a max amit lejátszik. Tekintve, hogy a JVC és a Kenwood 1 cég, pont ugyanazt fogja tudni az összes fejegységük... Ugyanaz a menü, használati utasítás stb stb. -
aimettirlz
tag
-
jegenye77
addikt
Ezeket a bitumenlapokat ha szükséges milyen könnyen lehet eltávolítani?
Pl ajtó sérülésénél-javításánál. -
kigoi
senior tag
Ha készítek egy olyan ládát aminek hátsó oldala ferde mint sok ládának is de nem sima téglalap vagy kocka alakú a láda hanem háromszög, hogy a nyomó a csomagtartóba 45fokos szögben álljon (ugyan úgy függőlegesen persze) akkor az a reflex cső átmérőjét vagy hosszát változtatja vagy pedig mehet bele ugyan az a cső mint a gyári ládájában is volt?
A tervem az hogy a mostani dupla ládámat két külön ládára akarom cserélni mert így nehéz a nagy 30kg os ládát egyedül pakolgatni ki be mikor kell a csomagtartó.
Ha meg már két ládám lesz gondoltam legyen jól kinéző is mert ha csak két sima kárpitozott láda van be hajítva az olyan bazári kinézetű és később lehet mennék autóhifi talira is ahol nem árt ha jól néz ki.
Működne ez így vagy teljesem másfajta reflex cső kell majd neki? -
Osynho
addikt
próbáltam tobb rca kábellel, próbáltam a fej rear es front kimenetevel is. ugyanaz.
nincs koze a jaro motorhoz, leállítva is csinalja. az rca-k messze vannak mindentol, az ülésen van az erősítő.
kaptam egy olyan tippet, hogy az rca dugóját testeljem le valahova, ha ugy megszűnik, akkor a fej rca biztosítéka ment ki. de a szerelo szerint az hibátlan, ráadásul ez esetben mas körülmények között is zúgna, nem csak az en automban. :-\
-
Osynho
addikt
Újra a zaj problémámmal zaklatnálak titeket. Bocsánat érte, de hátha tudtok valami okosat.
Szóval. Kenwood BT60U, Hifonics TX880, alapzaj rca-n. Csak ezzel az erősítővel, illetve ez az erősítő csak ezzel a fejjel produkálja. Volt szerelőnél hetekig, nem talált hibát, nála a szobában kipróbálva tökéletes a hang. Bepróbáltam az autómba 2 féle fejet, egyikkel se csinálja. Ma a fejegységemet egy másik autóba is bekötöttem, szintén hibátlan. Kicseréltem a testkábelt egy jobb minőségűre, más sarut tettem rá, amivel szépen felfekszik a lepucolt, zsírtalanított fémfelületre. Az akksi negatívjához behúztam még egy kábelt. És mindezek után ugyanúgy zajos. Rögzítettem. A gain poti állításával hangosodik, halkul a zúgás, de a fejegységet hangosítva nem hangosodik, a zene elnyomja a hangját. Számok léptetése, illetve source választása közben csendben van, a zene elindulásakor ismét zúg. KB 50%-os gain mellett a menetzaj elnyomja, nade ez mégsem megoldás.
Minden ötletért hálás lennék!
-
footy
addikt
válasz
runner 125 #36618 üzenetére
Nekem minden automban csak elol volt szett es hatul ulo meg nem panaszkodott, hogy nem hallja vagy barmi gond lenne. A magashangszoro pozicionalasan mulik a dolog nagy resze.
Tuti nincs a tukorharmszogben, A-oszlopban vagy a muszerfal tetejen magassugarzo?
Ha igy van akkor neked jelenleg koax hangszorok vannak beepitve, viszont en meg mindig a komponenset ajanlanam.A szigeteles nem bantja az uregvedelmet, az ajto aljan levo nyilasokat nem ragasztjuk le es ki tud folyni a viz.
Egyebkent mar az is nagyon sokat szamit ha a hangszorofeszket korberagasztod szigetelolappal.Legyen szo barmilyen fejegysegrol, egy hangyaf@sznyi mosfet van beteve erosito gyanant, ha beraksz egy 8e ft-os regebbi analog erositot, azonnal ugrik par kategoriat a hangzas. Nem azt mondom, hogy nincs olyan szett ami fejrol jol szol, de minden hangszoronak jot tesz egy normalis erosito.
-
PiciPeti
őstag
Daywalker: Köszi!
Joe fiú: Hogyhogy nem aktívban használod? CD helyett gondolom Ipod-ról zenélsz, mi kell hozzá, hogy az Ipod-ot rá lehessen kötni?
-
runner 125
nagyúr
Nyilván ott mindenhonnan jön a hang, de nekem pont ez tetszik benne, h a tér "közepén" vagyok.
Noh meg a 2 első hangszóró esetén mi a helyzet a hátul ülőkkel?A Honda-ban az első két ajtóban van hangszóró alul és hátul a kalaptartó melletti oldalsó műanyag borításban.
Ha, rászánom magam és leszigetelem, akkor elég csak az első ajtók belsejét? Mi a helyzet ezesetben az üregvédelemmel?A minél szebb hangzáshoz is feltétlen szükség van egy erősítőre a fentebb linkelt Kenwood mellé?
Köszi.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
PiciPeti #36614 üzenetére
Nekem 9855 van, lassan egy éve van nálam, kb. kétszer használtam a motoros előlapot, mivel nem használok cd-t, de általában elég jól bírják a strapát, egy kis tísztítás és mükődnek, illetve a görgő csere sem bonyolult.
Aktív részében nem tudok segíteni, nem használtam még aktívban..meg kell szokni a kezelést, illetve a glide touchot, de ha megszokod akkor megszereted.
-
Daywalker
addikt
válasz
PiciPeti #36614 üzenetére
Ebben az FB csoportban épp erről a fejről beszélnek: [link]
Hülye kérdés, de mi ez az aktív-passzív dolog? Épp meg akartam nézni, de még nem volt rá időm.
Én most összerakom a rendszert, valószínűleg év vége felé veszek a mostaninál komolyabb komponens szettet (Helix Espritben gondolkodom) és utána meglátom, hogy megéri-e a Sony CDX-GT630UI-t lecserélni...bár egyértelműen kicsit kiegyensúlyozatlan lenne a rendszer, GTO erősítő + Helix Esprit nem egy kategória, de mondjuk a Helix Precision nyomó elé is kéne valami ami combosabb mint a carpower... -
PiciPeti
őstag
Srácok!
Használ/használt itt valaki Alpine 9855 fejet? Kíváncsi lennék a tapasztalatokra. Sok jót olvastam róla, jó hangja van, sokat tud, ez tiszta. De a motoros előlap mennyire bírja a strapát? Nem szokott gond lenni vele?
Illetve mennyire lenne overkill a Carpower szett elé kötni? (csúcskat vs középkat)
Sony 7750-hez képes hangminőségben mekkora a különbség?Igazából szeretném kipróbálni, milyen egy aktív rendszer.
-
Osynho
addikt
Ez a csavar okozna-e bármilyen zavart a magas működésében?
-
xlaxix
tag
Köszi!
Majd ő meglátja, hogy megveszi-e.
Tudnál linkelni olyan átalakítót? Lehet én kerestem rosszul, de nem találtam. -
xlaxix
tag
válasz
PiciPeti #36608 üzenetére
Igazából egy barátom autójáról van szó, csak az egyszerűség kedvéért fogalmaztam E/1-ben.
Nem vagyok benne biztos és most megkérdezni sem tudom a barátomtól, de ha jól tudom a jelenlegi rádiót is lehet kormányvezérléssel használni.
Ebben az esetben is kell az átalakító vagy megvan az autóban és csak be kell kötni az új rádiót?Az előző kérdésem lehet pontatlan volt azzal kapcsolatban, hogy van-e egyáltalán az autóban ilyen kormányvezérlő.
-
Osynho
addikt
A magas sugárzót az A oszlopra rögzítő acél csavar nem okoz-e gondot (mágneseződés)?
Esetleg ötlet, hogy Volvo S40/V40-ben hogy lehetne az ajtóba vezetni a hsz kábelt, fúrás nélkül? A kábeleket vezető cső tömör végű, ha jól látom.
-
xlaxix
tag
Hali!
Peugeot 307-be szeretnék új rádiót beszerelni úgy, hogy a kormány vezérlőjével is használható legyen.
Még nem csináltam ilyet szóval jó lenne valami segítség hozzá. A nagy probléma a kormány vezérlő bekötésével lenne szerintem.
Ilyenkor forrasztani kell vagy valami átalakítóba kell bedugni?
Erről a rádióról lenne szó: [link]
Vagy külön kell hozzá ilyen vezérlőt venni, mert találtam olyan rádiót amiben van kormánytárvezérlés?
[link]Előre is köszönöm a segítséget!
-
PiciPeti
őstag
válasz
Alpachino #36603 üzenetére
Első szettnek nem ajánlom, inkább erősek, mint minőségik. De el tudom képzelni, hogy jobb lesz mint a Mac.
7-ért amúgy nem rossz vétel, ha van rá, vedd meg, tedd be, aztán amelyik kevésbé tetszik azt eladod.
Az AG-t lehet én is átvenném, ha nem tetszik, mert műhelyrádiót akarok építeni.
-
Osynho
addikt
válasz
runner 125 #36602 üzenetére
Az a 8 hangszóró gondolom úgy jön ki, hogy külön számolják a mélyközepeket és a magasakat, Ilyen erővel az itthoni házimozim 14 hangszórós.
footy leírásához még annyit tennék hozzá, hogy ha adott összegből 4 hangszórót veszel az nyilván gyengébb minőségű lenne, mintha 1 pár rendeset vennél.
-
footy
addikt
válasz
runner 125 #36602 üzenetére
Próbáld ki és ha nem tetszik még mindig rakhatsz hátra valamit. A volvoban a dynaudio valóban jól szól, de a sima az nem igazán nyerő. Egy belépő szett erősítővel, szigetelt ajtóban viszont nagyon jól tud szólni.
Kérdés: 8 hangszórónál meg tudod mondani hol áll az énekes? Hol állnak a vokalisták? Előtted van az énekes?
A hifi célja az elő zene reprodukciója, sztereo/2sávú hanganyagot ha 8 helyről szólaltatsz meg, akkor csak katyvasz lesz. (kivétel ha valami nagyon jó hangprocesszorral vannak vágva és időkorrozva a hangszórók, ami gyári rendszer esetén a lehető legritkábban fordul elő)-Szerk-
ez is csak marketing? Igen, mert a laikusok az hiszik, hogy a több hangszóró egyenlő a jobb hangminőséggel.nem vagyok vájtfülű itt kb senki nem az, de ha meghallgatsz egy pár jobb rendszert, akkor tutira kihallod a különséget, ha pedig egy kicsit utánnaolvasol/kérdezel akkor megtudod hogy mitől szól jól egy jó rendszer
nem bömböltetem itt mindenki a hangminőség megszállotja a DBdragos fórumokban vannak az üvöltető emberkék
-
Alpachino
veterán
válasz
PiciPeti #36600 üzenetére
Audio gods amos 2.4ax-et kínáltak most nekem itt helyben 7K-ért. Szerinted ennyit megérne, ill. az első szettek hajtására érdemes lenne lecserélni a Mac Audio MP-161-et erre ?
Egyébként megcsináltam a tegnap beszélt akksi testelését. Igazad volt, jó rozsdás volt szegénykém. Kapott egy új 25-ös kábelt új saruval, valamint fémtiszta csatlakozással a kasznihoz
most már azért sokkal jobb, már ami az elfogyást illeti, mivel közepes hangerőn, nem halványodik le a világító remote logo az erősítőn mint ezelőtt. Tehát érdemes volt megcsinálni. Holnap behúzok még egy 20-as tápkábelt a kisebb erősítőnek ( ami a szetteket hajtja), hogy ne keljen a Signat 600-nak osztozni a 25-ösön. Ezzel szerintem be is fejezem a kábelezés művészetét
-
runner 125
nagyúr
Hm, meglepő volt számomra ez a "színpadkép" kialakítás.
A Volvo-mban pl 8 hangszóró van, és meglepően jól szól (ismétlem, nem vagyok vájtfülű, és nem bömböltetem), akkor ez is csak marketing?
Nagy gáz, ha 4 hangszórót szeretnék? Annyira furcsa, lenne h csak elől szólnának. -
footy
addikt
válasz
runner 125 #36599 üzenetére
Olvasd el az elso hsz-t abban sokminden ke van irva. A hatso hangszorokat le szoktuk kotni mert csak elrontjak a szinpadkepet. Az idealis felallas 1 elso szett (2 magassugarzo-2melykozep) es igeny szerint egy szub. Minden mas csak kavarodast okoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Asustor NAS
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest