- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Vaku topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
Ez az erősítő nem tudja majd kihajtani ezt a hangszórót. Ez nem is gond, szerintem zene hallgatásra elég a teljesítménye, viszont akkor olcsóbban is meg lehetett volna úszni a hangszoró vásárlást, mármint ha új volt. Elég lett volna egy 300W RMS terhelhetőségű DLD hangszoró is. Persze cserélni nem érdemes.
-
Khaosz55
addikt
válasz dseres #38497 üzenetére
Akkor 4 ohm hidalva mit tud RMS-ben?
Belinkelem a mély láda tervezőbe beírt paraméterek alapján milyen lesz a hangszóró hangja zárt illetve reflex esetében. Hozzáteszem nem vagyok profi de ezek az értékek relevánsnak tekinthető.
A sárga a zárt láda ebben az esetben 15 Liter a javasolt láda méret.
A világos kék a reflex láda. Látható hogy brutális mélyre lemegy majd.
A reflex láda esetén 50Literes láda méretet adtam meg. Ehhez a következő paraméterek jöttek ki:
50L láda
Refelx cső hangolása 38Hz
Reflex cső mérete 10cm átmérő 26cm hossz !!!Ha kisebb a láda egyre nő a reflex cső hossza.
Ha kisebb a reflex cső átmérője lehet rövidebb a cső viszont 100% hogy szélzaj lesz.Hozzá teszem hogy refelx esetén 38 Hz-nél lesz egy kb 22ms késése a hangnak.
Szóval reflexben nagyot fog szólni de ez pop disco zenére jobb.
-
Khaosz55
addikt
Mosconi One 120.4 erősítő esetén nem derül ki számomra hogy hidalva hány ohmra lehet terhelni. 2 vagy 4 ? Illetve akkor mekkora a teljesítmény.
Ahogy nézem biztos nem 1 ohmra kötötted a dld-t hanem 4-re. mert szerintem ez az erősítő nem tudja stabilba az 1 ohm-ot.
-
Khaosz55
addikt
válasz dseres #38491 üzenetére
A DLD DL 12 megnézem Win ISD-ben. Egyértelműen reflex ládába való. Nagyon jó lineáris átvitele van és nagyon jól mélyre megy reflex esetében. Megpróbálok egy képet majd berakni. Viszont nagy átmérőjű reflex cső kell hogy ne legyen szélzaj. Ebben az esetben viszont nagyn hosszú cső kell. Megkeresem.
Mekkora ládát szeretnél reflexre kb ?
A DLD DL12-es dupla tekercses. 2 db 2 ohm. Ezt te most 4 ohmra kötöd be vagy1 ohmra?
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz dseres #38491 üzenetére
Nem a zárt ládával van a baj, hanem a gyenge erősítővel. Bár az ilyen dld-k inkább veretésre valók, mint elmélyült komolyzene-hallgatásra, így gyakrabban teszik reflexbe. Ettől még lehet jó zártban is, csak egy erőművet kell rákötni, de reflex ládában is sokkal nagyobb erősítőre lenne szüksége. Az a mosconi nagyon jó, hajtsd a szettet aktívban (ha olyan a fejed), a subnak meg vegyél egy combos 2 csatornást.
38493: Igen.
[ Szerkesztve ]
-
dseres
tag
Pár oldallal előrébb bejelentettem, hogy a mélynyomó (DLD DL12) vételével végre elkészült az autóhifim. Az igazság az, hogy kicsit elégedetlen vagyok vele. Zárt ládát vettem, mert mindenhol dicsérik a pontosságukat. Viszont a hangerejével nem vagyok kibékülve.
Az erősítőn (Mosconi One 120.4) az érzékenységet 8-0,4V között lehet állítani. Az első szett 5-6 közé van téve, a mélynyomó meg 0,4-re, a legérzékenyebbre. Nagyjából így érzem úgy, hogy vannak mélyek, és szól is valami a csomagtartóban.
Ezek a beállítások nem nyírják ki a mélynyomót? Ha erősebb mélyeket szeretnék, akkor inkább cseréljem le egy reflex-re a ládát? Valószínűleg elhamarkodtam a vételt. Pontosnak pontos, de nem mindig hallom a nagybőgőt brummogni.
[ Szerkesztve ]
-
Adonimus
senior tag
Sziasztok. Kèrdèsem az lenne, hogy Jbl gt5 2402br làdàt meg tudnàm-e hajtani 2 db jbl gt5 a402 erősitővel, ami ugye a 1204br làda gyàri erősìtője. Ès, mit jelent, hogy a dupla làda 2ohm, hangszòrònkènt annyi? 4ohmos erősìtő meghajtja normàlisan? Ha megoldhatò, holnap addig megyek még nem szerzek egy olyan làdât. Köszönöm vàlaszotokat.
adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
Márton
nagyúr
válasz tboy93 #38487 üzenetére
na, azért csak jobb lesz mint egy gyári daewoo magnó?
akkor miért raknának bele 4x50W mosfetet? Az nem ér semmit??Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz tboy93 #38485 üzenetére
De még mindig igaz az az állítás, hogy gyári hangszórókkal
és erősítő nélkül a Kenwood valamivel szebben szól mint a pio?
Ez az ami visszatart a vételtől, amúgy tetszene.
És a 24bit D/A sem jelent sokat egy autóban?[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
kelly7
aktív tag
Ma meg jött a Pio MVH-170 fejegység. Jól gondolom, hogy a piros illetve sárga vezetéket kössem direktbe pozitívra memória végett?
-
gabber01
addikt
válasz Pr0GrEsSiVe #38445 üzenetére
Ránézésre nem tűnik rossznak, kicsit a Hertz High Energy szériájára hajaz a membrán kialakítása. Kipróbálod, meghallgatod, véleményt/tapasztalatot megosztod velünk, ha nem tetszik eladod, veszel másikat. Deal?
B-enji: ez nem úgy működik. Az hogy 180-nál épp fordítva mozdul meg az véletlen egybeesés, vagyis nem véletlen, de az ok-okozat nem így áll fenn. Ezt inkább úgy képzeld el, mint a hangsáv vmilyen irányban és nagyságban történő eltolását. Lényege, hogy ezzel a többi hangszóró késleltetéséhez, tehetetlenségéhez és a hangszóró akusztikai pozíciójához lehet finomhangolni a nyomót. A pontos részletekkel sajnos én sem vagyok tisztában.
[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
B-enji
tag
Sziasztok!
Egy elméleti kérdésem lenne, van olyan erősítő, amin 0-180°-ig fokozatmentesen fázist lehet fordítani. Gondolom, ha 180°-ra állítom, akkor pont ellentétes irányban fog megmozdulni a membrán. De mi történik a két végállapot között? 90°-nál pl. milyen irányban mozdul a membrán? lehet láma kérdés, de nem tudom
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Lehet rossz helyen kérdezem, de gondolom a kategóriába bele fér...
Szeretnék tanácsot/ajánlatot kérni, mert szeretném lecserélni a gyári magnót a kocsiban.
Olyan kellene, amin van USB/SD kártya olvasó és SUB kimenet hátul ( aktív mélynyomónak ). CD mechanika nem lényeges, nem gond, ha nincs, sőt!
Keret nem sok sajna, így egy max 20k-t tudnék rászánni.
Tudtok ajánlani valamit? -
HeroGod
csendes tag
válasz Osynho #38462 üzenetére
100%-osan elfogadom az álláspontodat, de valahogy nem hiszek abban, hogy a menetzaj és a város zaja mellett elfogadható hangminőségben élvezhetem a zenét, bár ebbe belejátszhat az is, hogy nem hallottam még autóban igazi SQ rendszert. Meg félek attól is, hogy az otthoni rendszer hangját venném referenciának és sosem lenne olyan, ezért gondolom józan ésszel úgy, hogy jó lesz ez is .
-
HeroGod
csendes tag
válasz Osynho #38460 üzenetére
Én egyelőre(!) nem panaszkodom a hangja miatt, legalábbis a régi fejegységnél nem volt vele problémám (mondjuk most sincs, mert nem szól ), de lehet az új fejegységgel már lesz, viszont nem akarok az autóhifi építés ingoványos mocsarába süllyedni és kemény pénzeket beleölni, úgyhogy e fajta késztetéseimet megpróbálom csírájában elfojtani .
-
HeroGod
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Pioneer MVH-160UI fejegységet, amit sikeresen applikáltam a régi helyére. Namost a hátsó csatornák az istennek nem akarnak szólni. A régi fejegységgel szólnak, az újjal nem, viszont feltűnt, hogy a régiekkel is hangosabbak, mint az elsők. Azt logikáztam ki, hogy lehet a hátsók 2 ohmba vannak kötve, és ezt érzékelve a fejegység letiltja a kimenő jelet. Ha a hátsó csatornákra kötöm az első hangszórókat akkor is szól az első, tehát erősített jel kijön rajtuk. Azért szeretném, hogy szóljanak, mert nem akarok rá költeni, de az első szett önmagában elég vékonyka hangon muzsikál .
Van ennek így alapja, vagy full hülyeség, amit leírtam? Egyébként egy 2002-es Audi A3-as gyári rendszeréről van szó, amin van egy gyári mélynyomó is általam elképzelhetetlen módon bekötve, lehet ez is bekavar a képbe.
Előre is köszönöm.
-
Daywalker
addikt
válasz MunezXBK #38455 üzenetére
Ismerem sajnos Már megvan az utódja (JBL GTO 609C, kíváncsi vagyok mit tud - már megvettem) de még nem kezdtem hozzá az átépítésnek mert nem volt időm bitulapot venni, A-oszlopot farigcsálni, erősítőt kábelezni stb és egyben akarom megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
kigoi
senior tag
válasz kacsa7 #38452 üzenetére
A magas sugárzó irányáról eléggé megoszlanak a vélemények. Igazából legjobb ha össze rakod a rendszert de a magasokat nem fixálod még hanem haverokkal tartatod a magasokat még te fülelsz a sofőr ülésben hogy hol milyen magasságban és irányban lenne jó elhelyezni.
Látni SQ autókat úgy is hogy sofőrrel szembe néz a magas de olyat is hogy A oszlopban vannak és szélvédővel párhuzamosan sugároznak.[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz runner 125 #38447 üzenetére
Sokszor van gyári hely, de minek... Nekem pl. Astra G-ben a tükörháromszögben ott a gyári hely, csak épp telibe egymással szembe néz, párhuzamosan a szélvédővel és olyan durung rács van rajta, hogy teljesen lefolytja. Akkor van normális magas hang, ha behajolok a szélvédő elé, hogy a fülem a 2 magassal legyen 1 vonalban. Egyenlőre fogtam, és kivettem a tükörháromszögből a 2 magassugárzót, a tükörháromszög burkolata alatt kibújtattam a kábelt és közvetlenül elé odatapasztottam az ajtóra, hogy az utastér felé nézzen. (Kaptam a szetthez ragasztó tappancsot, viszont csak az egyik van meg, a másikat simán tépőzárral oldottam meg) Lehetne ennél esztétikusabb is, de rondának semmiképp nem mondanám.
Képek -
footy
addikt
válasz runner 125 #38447 üzenetére
Azt nem hozzaragasztani szoktak, hanem a panel reszet kepezi(mu/epoxigyanta kell neked.). ITT van egy nagoyn jo bemutato, de az elso panelt altalaban elszarja az ember, a 2-3 mar jo ha magadnak csinalod.
[ Szerkesztve ]
-
kigoi
senior tag
Ezt nézte már meg valaki,elég alul árazott ahhoz képest hogy elvileg hibátlan.
[link] -
runner 125
nagyúr
Hi,
A gyári belső tükörháromszögemben nincs gyári magassugárzó hely, így utólag akarom beleinstallálni.
Vettem bontóba karcos panelpárt 2k-ért, h ne a gyárit faragjam szét. Mivel tudnám minél jobban hozzáragasztani a magassugárzó paneljét? Illetve mire kell figyelni, merre nézzen, stb.?Ilyen eredményt akarok elérni:
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
tag
Valami vélemény errő Krüger & Matz KM380T11 (500W RMS)? 2 darabot hajtanék párhuzamosan egy macAudio ZXS 1500D-vel.
-
runner 125
nagyúr
válasz barack1997 #38442 üzenetére
Nem high end fej, nincs FLAC, stb, de legalább mindent tud. Navi, BT kihangosítás, tolatókamera, multimedia, stb.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
LógaGéza
veterán
válasz barack1997 #38442 üzenetére
Ilyen összegnél én nem tenném, megéri azt a +10%-ot a biztos garanciás háttér.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz barack1997 #38439 üzenetére
Interstore az szlovák cég, csak szállít Magyarországra is. Egyedül ha garanciális ügyintézés van, akkor az lehet problémás.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
runner 125
nagyúr
válasz barack1997 #38439 üzenetére
Ez biztos, h nem magyar nagykertől származó termék, de maga a shop sem magyar számlát állít ki, ugyanis a br. 80.508ft-nak magyar ÁFA (27%) szerinti nettó ára 63.392ft, nem 67k.
-
barack1997
senior tag
[link] Innen meg merjem venni a 80PRS-t ? 15-20k-val olcsóbb mint máshol ami azért nem mindegy
-
Alpachino
veterán
válasz kacsa7 #38435 üzenetére
Azért ez sem teljesen igaz, mert pl. egy Suzukiba hangolt cucc, nem biztos hogy az én Audi A4 limusinomban ugyan olyan jól szólna egy két komponens azért simán vándoroltatható...pl.. a fejegység biztosan
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
hamika93
csendes tag
Sziasztok én szeretném felbecsültetni ezeket a hangszórókat ha rossz hejen járok bocs és akkor mondjátok már hova is írjam.?
Magnat.ls 693 védörácsal
Blaupunkt GT-317 3 UTAS
Tel szám:06/70-341-04-62
-
kigoi
senior tag
válasz kacsa7 #38421 üzenetére
Sose nézd az autó árát,ismerek régi swiftest akinek milliós rendszer volt benne,most is több 100 ezres van benne.
Az én rendszerem is drágább mint az autóm főleg hogy olcsón is vettem a kocsit de ez nem gond,a hifi költözik autóból autóba nem megy el kocsival együtt potom összegért hanem boldogít hosszú éveken át tovább. -
opeter70
senior tag
válasz Pr0GrEsSiVe #38429 üzenetére
Természetesen ez esetben az erősítő által leadott teljesítmény megoszlik a 2 hangszóró között, tehát ha igaz a 900W (nem néztem utána az erősítődnek), akkor elméletben 450-450 wattot fognak kapni a hangszórók.
-
nagyúr
válasz Pr0GrEsSiVe #38429 üzenetére
Mi a cél? Hangnyomás? A hangszóróra írt wattok nem lényegesek, csak annyit jelent hogy mennyivel lehet terhelni, de pl. rockford-ra ráírják hogy 200w aztán attól még bírja a 800-at. Az erősítő gyenge lesz szerintem.
Én inkább 1db mélynyomó + valami jobb erősítőben gondolkodnék. PiciPetinek volt itt egy SPL ládája + Signat erője, szétszedte a Corollát 700w valódi RMS watt 2ohmon
de majd mindjárt jönnek a szakértők és segítenek
-
tag
Sziasztok.
Építeni szeretnék egy mélyládát ami 2 darab 2x4 ohm-os (dupla tekercses) mélysugárzóból állna aminek darabja 400W RMS.
Ha párhuzamosan kötöm a tekercseket ugye 2 ohm lesz darabja (2+2 ohm) , ha ezeket egy monoblokkra kötöm akkor már 1 ohm. Na most a kérdésem az hogy ez így ugye 2x400W azaz 800W összesen, vagy ezt már másképp mérik? Illetve érdemes e így csinálni ahogy leírtam az erősítő kihajtása végett?
Az erősítő egy Mac Audio ZXS 1500D ami 1 ohm-on 900W tud.
Köszi. -
KRISSTUS
aktív tag
Egy ismerõsömnek van egy eladó Alpine CDA 9813R rádiója, elfogadható állapotban - a kijelzõ kicsit karcos de az elõlap nem kopott, gombok jól mûködnek, az elõlap mechanika kicsit "nyöszörög" visszahúzáskor. Gondolkozom hogy megvegyem, bár számomra az hátrány, hogy nem kezel USB-t és ha jól olvastam a leírását csak 1bit-es a DAC.
Mit érhet manapság egy ilyen állapotú készülék?[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
S4tch, 2011-ben ezt írtad:
No, múlt pénteken voltam gmAudiónál, és okosabb lettem. Egyrészt kikerültek a magasak a tükörháromszögből egy-egy alugömbbe, ott figyelnek az A-oszlopon, egészen más a zene térbeli leképzése, és a tükörháromszög gyári rácsa nélkül is szabadabban teljesítenek.
Nekem nincs a tukorharomszogben gyári kiépítés, de utólag oda akartam tenni, úgy mint ahogy itt is. Nem éri meg, inkább helyezzem el en is az A oszlopon?
barack1997
Meglátjuk, ha bezavar kiveszem es eladom.
-
Daywalker
addikt
válasz barack1997 #38418 üzenetére
Vigyázz az ilyen olcsó vételekkel, mert sok helyen nem hivatalos és rövidebb garival adják a piókat. Ha nem a Basys a beszállító akkor kerüld el.
-
Osynho
addikt
válasz kacsa7 #38413 üzenetére
A nem high-end és a belépő fej + olcsó szett között van pár lépcsőfok, szerintem. A lépcsőkbe beletartozik a forrás is, a rendszer meg olyan, mint a leggyengébb láncszeme. Ettől függetlenül elfogadom a véleményedet, ráadásul te hallgatod, nem én. Nekem más a tapasztalatom. A másik dolog, hogy sok felvétele eleve tompa, dinamikátlan, így hiába flac, ha az eredeti masterelés gyenge. Nem kevés ilyen album van.
Új fej esetében naná, hogy a flac-os verziót érdemes választani, hisz mégiscsak többlettudás, ráadásul itthon csak flac-et hallgatok, tehát még konvertálni se kellene. A fejegység csere, ami szerintem már nem biztos, hogy megéri. Legalábbis azonos kategóriásra, ráfizetéssel. Remélem hamarosan elterjed a magasabb kategóriákban is ez a formátum.
Egyelőre maradok az ipod + ALAC-nál. Itt a hdd lassúsága zavar még, ezt igyekszem CF-re cserélni. Footy-t már bombáztam privátban, esetleg mások véleménye is érdekel.
-
barack1997
senior tag
válasz runner 125 #38422 üzenetére
csstuning.hu-ról rendeltem, de nem bízok benne, hogy megjön. De te meg ne légy már makacs, felejtsd el azt a qrva koax-ot Nagyon jó rendszered lesz egyébként Nekem van shteer kollégátol fél éve egy JR 4.300-am és látszik rajta a japán minőség.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Te is kipróbálod az u-Dim-et? Kitől veszed?
Már piszkosul várom, múlt héten csüt rendeltem meg a teljes a pakkot.3.-ra futottunk neki mire összeállt a teljes pakk, legvégül ez lett belőle:
- u-Dim ProZ Comp 6 (a magasára kíváncsi leszek, Gyuri szerint ezt már nem kell cserélni, mint az elődnél)
- Excursion HXA-45 (félaktívban hajtva a ProZ Comp 6-ot)
- u-Dim El Coax 5 hátra fejről hajtva
- u-Dim ProX-410
- Excursion HXA-1K-ról meghajtvaS, persze minden kábelt rábíztam, ő válogatta össze, illetve az első ajtókat kiszigitelem természetesen.
Hétvégén nekiesek a mélyládának is.
Tipp esetleg h kárpitból hol van nagy választék?"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kacsa7
őstag
válasz barack1997 #38420 üzenetére
Azért abba az autóba 200eFt-ért hifit
-
kacsa7
őstag
És mindezt milyen autóba?
-
barack1997
senior tag
válasz Daywalker #38417 üzenetére
Igen igen én lennék. 17 éves fejjel egyből belecsaptam a közepébe u-Dimension EL-6 lesz aktívba, u-Dim JR 4.300-ról, ha megjön, mert elvileg a szlovák importőrnél geb@sz van. Néztem Focal PS165-t is csak abból is van 10 féle és olyan 35-öm van hangszóróra, szóval max az EL-6 maradt ami jó darab. Remélem sikerül eladni a fejest, akkor lesz egy vatta új 80PRS-em 80-ért lehet kapni egyébként egy helyen újonnan. Kicsit furcsa mert 15-20k-val olcsóbb mint a többi hely
-
Daywalker
addikt
válasz barack1997 #38416 üzenetére
Te hirdeted faszbúkon a 117-est? Szép darab, ha lenne pénzem már megvettem volna tőled
-
barack1997
senior tag
CDA-117 mellé érdemes PXA-H100 procit venni, vagy jobban járok egy vadiúj DEH-80PRS-el ?
-
gabber01
addikt
-
Alpachino
veterán
válasz gabber01 #38404 üzenetére
Na beszereltem a SAMS 4x150-es erőt......így 2ch-án az első szetteket hivatott hajtani, híd nélkül.
De azt kell,mondanom, hogy így is nagyon brutálul szól, már ami a hangerőt illeti, de minőségben sem panaszkodhatom. Főleg a magas hangok tekintetében érhető tetten a pozitív változás, a korábbi erőimhez képest.Kellemes csalódásnak tűnik ez a SAMS egyelőre....
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz Osynho #38412 üzenetére
Én továbbra is úgy érzem h. a FLAC részletgazdagabb a nem high-end rendszeremen is, de ez megint egyéni megítélés kérdése. Viszont ha lehet választani ugyanabban az árkategóriában FLAC és MP3 között, akkor még jó h. a FLAC-et választom. Gyakorlatilag 30eFt-ig bezárólag majdnem ugyanolyan tudású fejek vannak. RCA-k száma, SD kártya lehetőség és a HP/LP a különbség kb. (Újról beszélünk, tudom, lehet használtan high-end fejet venni ennyiért, de én pl nem vagyok hajlandó CD-t írogatni 2014-ben, amikor 16GB-os pendrive 3eFt)
A másik része, hogy olcsó Alpine erősítő szemben a fejről való hajtással az megint sok minden függvénye. Én megint csak a saját rendszerem alapján tudom leírni a tapasztalataimat. A 13eFt-os Pioneer szettemet próbáltam fejről hajtva (Kenwood KMM-100) és az Alpine 3549 erősítőről is. Gyakorlatilag dinamikában annyira minimális volt a különbség az Alpine javára, hogy nem láttam értelmét egy külön erő beszerelésének. Nyilván egy komolyabb szettel más lenne a helyzet, de ezt a szettet a fejegységem is meglepően jól kihajtja.
Lehet, hogy egy high-end fejjel hajtva rögtön érezném az erősítő előnyét, de itt erről nincs szó. -
Osynho
addikt
válasz kacsa7 #38411 üzenetére
És mi értelme egy ilyen alsó kategóriás fejről hajtott rendszer esetében a flac-nak a jó minőségű, 320-as mp3-al szemben?
Ezért biztos nem cserélném le a fejet, a macerát, az anyagi bukást beleszámítva. Akkor már vennék inkább egy olcsó, régi Alpine erősítőt. Persze azt meg kábelezni kell, stb, de 320-as mp3 mellett is jobb hangja lesz, mint a fejről szóló hangszórók flac zenével.
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz kelly7 #38409 üzenetére
Nekem Kenwood KMM-100RY van. Amiket linkeltél Kenwood-ok, azok kb. SD kártyában, Ipod kezelésben és +1 RCA-val tudnak többet. Azt tudom mondani, hogy teljesen vállalhatóan, korrektül szól, és a végfoka elég jól kihajtja a szettet, nyilván fejegység erősítős szinten. Viszont nincs benne felüláteresztő szűrő, ami a Pio-ban van. Én ha most vennék fejet, biztos az MVH-170UI-t venném. Jelenleg nincs annál jobb ár-érték arányú fej a palettán. Most, hogy megjelent a Pioneer kínálatában is FLAC-es amin van HP, én el is gondolkoztam a cserén. Kb. az MVH-160UI Flac-et lejátszó verziója, így akinek van MVH-160, el tudja mondani milyen.
-
kelly7
aktív tag
Akkor be linkelném az összeset ami kb képbe van, és amikből dönteni kéne. Tettem bele olyat is amibe van cd is. Segítsetek már dönteni. Sony-t annyira nem preferálom, régebben csalódás volt számomra bár nem tudom azóta mennyit fejlődött.
1
2
3
4
5
Ha mást tudtok kb ennyiért, ne tartsátok magatokba.
Köszönöm -
-
kelly7
aktív tag
Asszony öccsének első autójába (3 golf) kéne valami a mostani rettenet helyett. Nem decibel versenyt akarnak nyerni vele.
És azért gondoltam mechanika nélkülit, mert még cd-t sem nagyon írtak ebbig bármilyen furcsa.
Kb ilyesmire gondoltam: [link]
Ajándék lenne, ezért mellőzném a használt dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
válasz gabber01 #38401 üzenetére
Ma beszerelem, normálisan Az Audi A4 hátsó üléstámláján, a sub Signat Fury 600-ával jól ellesznek szerintem...
De így első nekifutásra, annyi biztos, hogy sokkal dinamikusabb, tisztább hangja van,( 2x75w RMS) mint pl. a korábbi Magnat Crusader 560-nak volt.
Majd beszámolok a fejleményekről.
[ Szerkesztve ]
-
atti1848
senior tag
Sziasztok. Haldoklik az autos magnóm, így le szeretném cserélni. Egy Chevrolet Lacetti-be tenném, amiben vezérelni lehet a kormányról is.Ezt a funkció
t meg szeretném őrizni.Ehhez szeretnék segítséget kérni, hogy milyen lejátszót vegyek.Eddig ezt ajánlották: kenwood kdc-161ug
[ Szerkesztve ]
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
gabber01
addikt
válasz Alpachino #38400 üzenetére
Hát, pontosabban azt írta vmelyik hozzászóló, hogy "összehasonlítva" a mai modernebb végfokokkal nem olyan jó a hangja, de ahhoz képest nem rossz, hogy milyen régi. De tényleg, ilyen katasztrofális hatásfokkal még nem találkoztam. Télen jó lehet fűtőtestnek is, ha ülés alá teszed.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmgyűjtés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen autót vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- új Oversteel Ultimet gamer szék zöld-fekete!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
- iKing.Hu Honor Magic 6 Pro - Black - Használt, újszerű állapotban - 2027. 09. 30-ig Bizti
- Oversteel Ultimet gamer szék kék-fekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RTX 3080 GDDR6X + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest