- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- OLED monitor topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Dubmaster #32658 üzenetére
Hát, én igyexem azt feltételezni, hogy valaki azt mondja, amit mondani akart...
Tetszik ez a vita az ATI/nV harcról és fejlesztésekről (egyébként inkább egy monolitikus GPU, mint A szar dupla GPU-s megoldás), amely közben mindenki megfeledkezik arról, hogy a technológiai marketing nagy elnyomása alatt már rég nem jelent meg élvezhető JÁTÉK (értelemszerűen attól nem tartók JÁTÉKNAK egy csomag gépi rutint, hogy ezt mossák bele a maflább felhasználók agyába). Szóval részemről mind2 bekaphatja, hóóó!
butcher eu: Tényleg hülye kérdés. Most milyen 2 VGA-ról van szó éppen?
Ha a CF-re gondolsz, akkor szimplán engedélyezed a CF-t, lekapcsolod a Cat. AI-t, oszt jó napot!
Amúgy AI kikapcsolásával elveszik a játékokban a kényszerített mód, de még magas AI-val is. Mielőtt elfeledném: ha egy játék nem használja a 2. kari, vagy csak alacsony mértékben, az a szokásos CF szarság. -
- = Zk = -
félisten
válasz
Dubmaster #32574 üzenetére
igen.tökéletesen igazad van
annó mikor itt PH!-n összedobtuk a gépet(meg úgy alapból is),felhívták a figyelmemet az Intelre....Eredetileg 4magos Phenomot akartam.de vki azt mondta nincs kiforrva!elhittem.most megint elkapott a gépszíj h proci,4mag!de abbamaradni látszik mivel jön a 45nm Phenom.jónak igérkezik!inkább várok..addig kihúzom 3,2es 2magos AMDvel
igyhát várok...de mivel h ne maradjon a zsebemben a pénz,kénytelen vok monitort venni!mivel jelenlegi monitorom max felbontása(1280*1024) kevésnek tűnik a jövőre,és ehhez a rendszerhez nézve!Robi86:lehet tuningolni,de akkora előrelépést ne várj tőle sztem!
-
Robi86
senior tag
válasz
Dubmaster #32573 üzenetére
Tudom, itt rakattam össze a gépet, 90K volt házhozszállítással, szóval nem egy nagy durranás. Általában netezésre használom+néhány új játékot kipróbálok rajta, ha tetszik, akkor végigviszem...ilyen pl.a Colin Dirt is, ami szépen megy rajta max.grafon.
Igazából csak kiváncsi voltam, hogy mit lehet kihozni belőle később, de ezekszerint nem egy tuninggép
-
lsc
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Dubmaster #31632 üzenetére
Köszi, egyelőre ATI-láma vagyok, ez az első :-) A hőmérsékletekekkel elégedett vagyok, rosszabbra számítottam az 1 slotos hűtés miatt. Idle 60 fok (50%), terhelve 80 volt a max. Kicsit ciripel a kari 2D módban, 3D-nél elmúlik. Szerintem ez nem a többek által írt kondi-ciripelés lehet, mert ha egy pillanatra lefogom a ventit mintha abbahagyná. Mindegy, majd megszokom
-
katt777
félisten
válasz
Dubmaster #21004 üzenetére
C-t én végigtoltam 7.12-es Catalyst-tel, minden graf hiba nélkül (kivéve logo, amelyhez Vista patch kell). Tényleg, jut eszembe, lehet, hogy Vista patch kell neki, mert azokat kereste nálam is a telepítés során. Ha csak nem XP-n tolod.
Nálam annyi gondja volt, hogy az öbölben eltűntek az ágyúk, mire odaértem, így találgatnom kellett, pontosan hol robbantsak (nem kevés visszatöltéssel), hogy a négy semmit felrobbantva teljesítsem a pályát, de ez C hiba.
Sajna, amióta nem e téren dolgozom, leszűkült a tesztelhető lehetőségek köre. Ha csak nem adsz tesztelni valamit.Amúgy nem kevés játékban jobban teljesít a 9600GT a 3870-nél (az a fránya textúrázás).
-
katt777
félisten
válasz
Dubmaster #21002 üzenetére
Miért is?
A közelemben nem volt még 9600GT, szal nem tudok nyilatkozni az ügyben, de talán ForceWare hiba. Miért pont az nV-nál lenne OK egy sokkal újabb VGA teljes támogatása, mint ATI-nál egy régebbié?
Ne huncutkodj, a konfigodnál ott virít, hogy "Galaxy 9600GT OC Xtreme Tune"Módosítottad egy vásárló kedvéért?
-
katt777
félisten
válasz
Dubmaster #20281 üzenetére
Vagy a kisker csak hivatkozik a nagykerre, nem ez lenne az első eset.
Mondom: Vásárlók könyve, FVF, de az elsőt ki is hagyhatod. FVF majd megszorongatja a töküket. A kiskerét is, amiért nem cserélt, miután már látta a hibát, mert kutya kötelessége lenne, aztán lerendezi majd a nagykerrel, ami téged még annyira se kell, hogy érdekeljen, mint őket a te problémád. Melyik kisker egyébként? -
katt777
félisten
válasz
Dubmaster #20209 üzenetére
Fent van többféle bios editor, illetve a linkek winflash és ATI flash progikhoz!
És ami a legújabb (most tettem fel éppen):
Működő ATT beállítások HD3870-es karikhoz! CF is működik!!!
Minden happy!!!Újra műxik az én régi kis kedvencem, gond nélkül!
Monitor összegző grafikonokat ad, szal RT-t felteszem megnézni a karikat külön-külön.
RAM seb.et nem lehet 1126 alá vinni, fesz-t állítani (VGA korlát), ahhoz kell a bios szerkesztés, ha valakinek arra van gusztusa, de fölösleges, azt olvastam, bizonytalanná teheti a karit -fűteni meg az nem fűt. -
katt777
félisten
válasz
Dubmaster #19574 üzenetére
Na, eljutottam eddig, sebaj, már belinkeltem. Halkan megjegyezném, hogy nem kevés bánatomra az X2 a tesztek többségében hajszálnyival jobb a HD3870CF-nél (viszont a különbségnél olcsóbban volt meg nekem a CF, ez tény), ami persze 1 következő driverrel változhat. 3870CF ráadásul PCI-E2.0 és GDDR4, ha valaki maximalista.
-
Speed®
titán
-
Mike 32
aktív tag
-
katt777
félisten
válasz
Dubmaster #18670 üzenetére
Windows XP kompatibilitást próbáltál (F1C-nél nekem bevált), igaz 8.1-essel nem próbáltam, 8.2-es birtokában meg már nem is fogom. Én DX9-es game-eket inkább XP alól szalajtok, túl sokkal vacakol a Vista.
F1CNekem, amióta ATI kártyám van, nincsenek visszapillantó-tükreim.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Dubmaster #18396 üzenetére
Sőt van ahol ott sem. Játékfüggő is egyben. Pl. a Computerbaseen elég jól összeszedett teszt van.
A mostani ~20$-os árcsökkentésnek következtében pedig az RV670-ek versenyképessége megmarad.
rollins:
Jól mondod, nekem is problémázik már az X700Pro emiatt (nem is beszélve a 3DMark06-ról). Én megtanultam, hogy a technológialag fejlettebb a jobb beruházás hosszú távon - ezért van 790X és RV670.
Amúgy ennyire nem is kell visszamenni. X1950Pro vs. 7900GS. Nekem volt mindkettő (bár a Pro meghalt, míg a GS egy Galaxy féle 30%-kal túlhajtott model). Manapság a GS teljesítménye már a COD4-ben sem igazán kielégítő (best quality @ 1280-ban meg pláne). Ezzel szemben egy Pro ezzel megbirkózik (ha visszaszámolok az X1950XT eredményéből 30%-ot, akkor is jóval a GS előtt végez).
-
katt777
félisten
válasz
Dubmaster #18008 üzenetére
Valaki gondosan szállította (lásd még: földhöz b.szás.) Tudom, ez nem vigasztal.
Én RivaTuner szabályozást tesztelgetve pörgettem mindenféle fordulaton, kapcsolgattam ide-oda, semmi zaj. +1 Up Elrondnak.Szerencsére nekem még tuninggal sem pörög 60% fölé (oda is csak néha) akár a 077-es bios-t használom, akár a RivaTunert (-3-4°C).
Azért nézd meg, nem csak egy csavart kell-e meghúzni. Esetleg a hűtőt szétszereled, majd vissza. (Csak a hűtőt, bordákat, stb. nem, pasztázni nem kell.) Vigyázz a csavarokra, ne karcolódjanak meg! (Gar. vesztés!) -
CimbiX
aktív tag
válasz
Dubmaster #17521 üzenetére
En is elegedett vagyok, megis itt skubizok^^
De az is teny, hogy ugy kerültem egyaltalan a forum közelebe, hogy valami nem ment, ezert panaszkodtam egy sort
No meg az emberek szeretnek meg akkor is panaszkodni, ha jol mennek a dolgok, mert mehetnenek meg jobban is... -
t.imi
addikt
válasz
Dubmaster #17305 üzenetére
..........Vagy mégsem?...... én 3 hétig görcsöltem rajta, amennyivel olcsóbb mint a gt, annyival (nem) tud kevesebbet pontszámilag, de én játszani vettem nem érdekel a haver 3d eredménye
Jha, és ezt meg tudtam venni, nakkerben dec. közepe óta hitegetnek hogy jön GT, aztán mégsem..
48+fa egy normálisabb gt, ez kevesebb volt áfával, tehát akit nem a pontok érdekelnek, annak megéri és a maradék ~10-12k ból vesz még 1 vinyót vagy bármit. -
-
Armando_19
őstag
válasz
Dubmaster #17168 üzenetére
Hát jaja, én is így vagyok vele... Nem akarok kinyírni a majdnem zsír új tápom... Na mind1, azért 1 teszt erejéig beüzemelem ezt a szörnyet, pénteken meg CF-CF teszt várható.(de ahoz már rendeltünk egy 1200W-os Chieftec tápot)
Milyen deszkát lehet ez alá vágni, amiben még talán tuningolni is lehet? E8400-al akarok benchelni... -
floxet
tag
válasz
Dubmaster #17026 üzenetére
öccsnek lesz ajándékba és sajna aktuális már most a dolog.... nekem x2 tulajok arra hivatkoztak, hogy szerdai új driverrel talán jobb lesz a kari, de amúgy szebb képet ad filmeknél stb. többen is elismerték azt, hogy szerintük ultra jobb. nekem egyszerűen egy top sorrend kéne csak egy gts oc, ultra oc és x2-nél, hogy melyik hol állhat. tom mindegyik progi alatt más lesz a gőztes de egy átlagolásból kiderűlne melyik összesítve a jobb, csakhogy ellentmondó tezstekkel van tele a net.
-
katt777
félisten
válasz
Dubmaster #16998 üzenetére
Hűtésben. Most fejből nem tudom, de mintha a 073-as 1.327V-os lenne. Ha igen, abban is jobb a 077 az 1.3V-tal (ettől is hűvösebb, és nem csökken a teljesítménye).
Valaki írta anno, hogy a 073-assal melegszik a kari, mert 25% a min. ventije, és későn viszi fel a venti-fordulatot, vsz. ezt orvosolták a későbbiben.
Viszont, ha gyárilag 073-as a bios-od, akkor vsz simán felteheted az újat winflash-sel, és ha nem tetszik, vissza a régit.Boot-olhatóra kell formázni a pendrive-ot, ha azt használsz, vagy külső floppy meghajtóval ua, mint belsővel. De jó WinME CD (Számítógép indítása CD támogatás nélkül), aztán C:\-ről atiflash (csak előtte másold oda a 3 fájlt).
-
-
-
Anthony28
őstag
válasz
Dubmaster #16670 üzenetére
Így is van!
Miért nem lehet egyszerűen leírni hogy az Alien-be BRUTTÓ 113k alatt nincs X2? Fasznak kell csűrni csavarni 2 értelműen fogalmazni.Aztán 2 nap múlva mindenki azzal fog jönni hogy neki is kell 95k-ért Alien-es X2 mert azt olvasta ott ennyi...
Persze a kártya még nagyon sehol sincs raktáron, Asus-ból asszem több jött az országba mint Sapphire-ból...de a 113K szvsz. sok érte.Én 102K-ért vettem a Sapphire-t.
-
katt777
félisten
válasz
Dubmaster #16666 üzenetére
"Belinkelnéd Elrond árát! Mert a 88 szinte hihetetlen!"
Ez volt a hsz-odban. Miért is nem mernéd megvenni? Ugyanolyan ref. kártya, mint bármely másik, nagy valószínűséggel ugyanarról a szalagról jött le, és ugyanúgy van rá 2 év gar. is. (persze nincs hozzá CoH, meg bőr CD-tartó, meg videoszerkesztő/lejátszó szoftver, amit az ASUS szokott csomagolni).
A 88k-s ár azért hihetetlen, mert nem tudod, mekkora extraprofitot tesznek rá a kereskedők. Illetve most már tudnod kell. Az én 45.590-es áram idején a kereskedésekben 55k körül nem lehetett kapni a 3870-est. Szóval ne csodálkozz, hanem rendelj (bár te már nem fogsz egy 3870-nel, azt hiszem). Szóval rendeljen, aki nem hiszi, aztán majd meglátja.Akkor a 88GT már 3k-val olcsóbb lett, wow!
-
katt777
félisten
válasz
Dubmaster #16653 üzenetére
Hányszor idézzem/linkeljem még be?
De itt van.
Ez meg az X2 javított ára, amikor kiszúrtuk, milyen olcsó (elírták először).
Ez a heti, kedden este lesz új, lehet nézni, és rendelni.
Én tőle vettem a 3870-et anno 46k alatt, bár a dec.-i hiány miatt várnom kellett pár hetet. (Meg vettek még jó páran, akik nem hitték el az árakat.) De nem variált az árakkal, mint sok neves kereskedő, v. online cég. Sztem van annyi esze, hogy ne pár vevő átverésével, gyorsan gazdagodjon meg, hanem legyen egy hűséges ügyfélköre, akik visszajárnak hozzá. Ennyi elég a normális árakhoz. Ha nincs, de megrendeled, tuti megkapod, mihelyt megjön. Rendelésedkori ár számít, nincs olyan, hogy most jött meg, és 15k-val több.
Még én is úgy kaptam meg várakozással, hogy akkor másutt még nem volt, főleg ennyiért. Én spec 22k-t spóroltam a 3870-en, annyival drágábban kaptam volna meg itt bármely üzletben, mert olyan tisztességesek a kereskedők.Akik annyira hiszik, hogy a magánkereskedők ÁFÁ-t, vámot, stb.-t csalnak , azoknak itt a lista az adóhiányos cégekről, jó pár számtech nagykerrel, aztán lehet eldönteni, kik a csalók, és ha már csalnak, mi miért olyan qrwa drágán kapjuk meg a cuccokat. (Lásd még: vám- és ÁFA-csalási botrány.)
Amúgy muris nézni, milyen árakon vitáztok.
-
katt777
félisten
válasz
Dubmaster #16647 üzenetére
Számlával, 2 évgarral.
Még mindig 88k. Bár nem 100%, hogy érkezik -
Sutty66
tag
válasz
Dubmaster #16581 üzenetére
Az everestet innen szedtem 4.20 a száma. A hömérsékletet az itt emlitett rivatunerrel tudtam megnézni, mivel az everst alatt semmit nem jelzett. Hogy a hömérséklet valós-e illetve mennyire pontos nem tudom de a nyák hátulja sem és a borda sem igen taperolható. Ventillátor alig vagy legtöbbször semennyire nem forog. Most itt fut a 850 xt alap 36fok terhelés alatt meg 50-55, na ezt még kellemes meleg. A kareszt már visszaküldtem, leghamarabb hétfön tudja a haverom beadni gariba.
(Hozzáteszem ASUS, tudom refi karesz de akkoris a 3. asus ami a kezeim közt hal el. Ezt csak érdekesség képpen irom le tudom nincs jelentősége.) Hát ennyi
-
Sutty66
tag
válasz
Dubmaster #16559 üzenetére
Szia kösz a válaszod és maszka-nak is.Everesttet az utólsót tőltöttem le. A 3D markbol letöltöttem a futuremark oldalrol az ujjat csak hogy legalább fusson valami. Elindult de hibával kilépett Az elözö verzió rögtön indulásnál elszállt. Aztán van még érdekesség a kártyával pl hogy 105 fokos gpu hömérséklet mellett a venti cseszik indulni, a windows mire elindul a gpu már 65-70 fokos. Ugydöntöttem hogy megy vissza a vásárlás helyére azt törjék a fejüket rajta ők. Ha megjön a csere vagy lessz másik akkor jövök és beszámolok mi lett vele. Addigis ati marad a gépbe csakhát kicsit elszomorodtam. Addigis kösz mindenkinek
-
katt777
félisten
válasz
Dubmaster #16533 üzenetére
No, auto-n is csak 25%-os sávokban vált, azaz 60-nál felkapcsol 50%-ra, 65-nél viszont nem a 60-ra. 70-et nem éri el (játékban persze majd biztos), de ma délelőtt majd megpróbálom a 68 fokos sávhatárt, hogy felvált-e 75-re. Szóval nekem csak a 25/50/75/100-as ventik maradtak. Ha viszont 50-en (igazából 48-on pörög) képes 70-75 fok alatt tartani (megnézem ezt is játék alatt), akkor az hűtésnek meg venti-kímélésre is jó.
-
katt777
félisten
válasz
Holnap van, úgyhogy itt az info:
Kézzel csak 25/50/75/100%-on hajlandó váltani, azaz min. 25%-kal kell a csúszkát bármely értékről fel- vagy lehúznom, hogy alkalmazza a megváltoztatott fordulatokat. Azért megpróbálom auto-n a többit is, de továbbra sem hiszem, hogy működne. -
katt777
félisten
válasz
Tudom, hogy még ma van, de mire befjezem, talán már holnap lesz.
Most állítgatom a profilokat, és nem vált. Most is fel kell tolnom 100%-ra, aztán vissza a kívánt értékre, különben bármit állítok, az előzőre ugrik. Szívás. Nem hiszem, hogy auto-ban megcsinálná, mert ezelőtt is ez volt. Mindegy, ha 60%-ra felvált, nekem már OK. -
katt777
félisten
válasz
Dubmaster #16526 üzenetére
1000+1 köszönet.
Teljeset, vagy csak rtu-t? Igyexem nyitva tartani a szemeimet, és nem elszúrni megint. Amúgy érdekes, hogy látszólag ugyanaz a fájl.
Közben letöltöttem egyet, de az is ugyanannak látszik mint az enyém.
Csak egy NOD kép jött. Azért raktam smiley-t az AVG mellé, mert túl óvatos néha a kicsike. De az azért jobb, mintha átengedne valamit. Egyébiránt a NOD-ot cseréltem le rá, mert 5-féle trójai fertőzést azonosított a NOD által tisztának talált vinyómon. -
katt777
félisten
válasz
Dubmaster #16521 üzenetére
Basszus, most meg kitöröltem véletlenül! Álmos lehetek...
Ha kérhetném +1x, vagy a linket, ahonnan működőképeset töltöttél le (az enyém guru3D-s)
Sávok OK, ismerem a számokat és a betűket, nem kell kép (ne is fáradj ennyit miattam).
Beprogramozom, aztán megnézem, ill. várom, hátha elküldöd nekem +1x v. a linket.
Kikapcsoltam a sávokat/hűtésvezérlést RT-ben, aztán futtattam egy 3DMarkot. Vazze, cseszett rá visszaállni a normális hűtésre (lehet, uninstallal jó lenne, de most inkább állítgatok), csak 40%-ra váltott (biztos azért, mert jobban melegedett így a kari, mert amúgy 50-re vált). 91 fok volt max a 40%-os hűtéssel az emelt órajelekkel (860/1200), szóval azért így sem rossz a 3870 hűtése, de jobban örülnék, ha sikerülne visszavinni 70 alá.
Amúgy ilyen értékekkel hogyan váltogat neked? Kimonitoroztad? Nálam 60%-os hűtés simán 70 fok alatt tartja tuningolva, tehát nem is menne feljebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Samsung LCD és LED TV-k
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Plágiumvádak a Bungie ellen, ezúttal a Marathon érintett
- Nintendo Switch
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest