- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Megjöttek a legfrissebb BIOS-ok az MSI AMD X870/X870E platformos deszkáihoz
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyix
őstag
válasz dr.radon #26936 üzenetére
Még 1-2 napig nem rakok fel semmi más driverest a gépemre (armahoz meg kell daemon tools), hogy full biztos legyek benne hogy a cnq miatt fagyott a gépem, aztán mehet a telepítgetés.
[ Szerkesztve ]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
katt777
félisten
válasz dr.radon #26267 üzenetére
Mint a műfajt általánosságban nem szerető gamer, javaslom a KotOR 1-2-t és Oblivion-t, FPS-ben Republic Commando-t, Jedi Knight-ot és Academy-t, esetleg Bioshock-ot, Riddick EfBB-t, Blacksite-ot, Doom 3 sem rossz, de mondjuk én Doom-fan vagyok az 1 floppy-s shareware óta. Ja, persze ezek többsége sem mai játék. Nálam azért NOLF-ok és AVP-k maradnak a csúcson. Ott a hangulat és a játékélmény. Ezek nagyon tetszettek. Nekem.
Mellesleg régen nem telepítettek gyári vírusokat a játékokra, amelyek tönkrevágták a lemezt, meghajtót, esetleg még a gépet is (ennyit a "vásáló" jogos igényeinek tiszteletben tartásáról). Amit nem kéne, ha jó lenne a játék, mert akkor a gamer tutira megvenné. Minden igazi gamer megveszi a szeretett játékát, és amelyek nem futnak, azok is kiemelt helyen csücsülnek a szép dobozukban a polcomon. Ez olyan, mint amikor a "zenészek" kiadnak egy rakás szar lemezt, ami a kutyának sem kell, aztán sírnak, hogy ők mennyire meg vannak károsítva!
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
-
fagy53
nagyúr
válasz dr.radon #22371 üzenetére
Ha felhúzod a 3850-est a 3870 es GPU órajelére a memória freki változatlanul hagyásával, akkor természetesen nem lesz gyorsabb. Én azt mondtam, ha minden paramétere, amit változtatni tudsz, egyenlő, akkor picit gyorsabb a GDDR3-as 3850.
A picit, az valóban 1-2 FPS-t jelent 70 FPS-nél, azaz a gyakorlatban elhanyagolható, de tény, hogy gyorsabb.
A GPU-nak feltehetőleg elég az 1000MHz körüli frekivel meghatározott sávszél, de ha a GPU 900-1000MHz-es akkor mindenképpen szükség van az 1.2GHz felett járó GDDR4-re.
Azt meg nem kell magyarázni, hogy az eladhatóságért mit meg nem tesznek a gyártók![ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Miminálisan gyorsabb, sok jelentősége nincs. GDDR4 korszerűbb, kisebb fogy. Az összehasonlításnak azért nincs sok értelme, mert ha a 3870-et is felpörgeted kicsit, röhögve állva hagyja a feltuningolt 3850-est. Bundi persze ezt mindig figyelmen kívül hagyja.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Foxmulder89
senior tag
Nem lesz gyorsabb, az időzítés ugyan számít de ennyit nem
Szvsz 80 helyett lenne mondjuk 81 max 82 fps-ed, azonos gpu és memó órajelen egy 3870-essel szemben, vagy még annyi sem.A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
Bundás22
őstag
válasz dr.radon #22355 üzenetére
soroltad magad, akiknek van fogalma a mikroarchitektúráról itt a PH-n.Nem gondoltam volna h ezt még visszakapom . Én akkor magamat is a nemtudók közé soroltam, te tudnál megtervezni egy GPU-t? mégha nagy vonalakban is. Az h tudod mi a gpu meg memória meg rop attól még fogalmad micro-nano szinten nincs a felépítéséről max sejtéseid vannak, felületesen. Ha igen magyarázd el nekem ezt a 666(több mint ahány ember él az EU-ban) millió tranzisztort és egyebet ami a chipben benne van hogyan és mi módon kombinálják h a PCI-E bemenő, a digitális adatot a kimenő kábelen crysis-t varázsoljanak szép pálmafákkal meg szörnyekkel... Nem hinném h lenne olyan itt a PH-n aki vágná ezt a dolgot ilyen szinten, max nagy vonalakban.
a nem csak a GPU sebességkülönbsége számít, hanem a memóriájé is. ez esetben nem igaz a gddr4 lassabb mit a gddr3, magasabb késleltetésű, a 3850 512 azonos órajelen gyorsabb, egyedül a gyárilag húzott gpu ami előny, na meg a hűtés ami állítólag még hangos
Ego sum magister vitae - I am the teacher of life
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Nintendo Switch
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- GTA V
- DIGI internet
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Eredeti játékok OFF topik
- Megjöttek a legfrissebb BIOS-ok az MSI AMD X870/X870E platformos deszkáihoz
- További aktív témák...
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 350.000.-
- ZOTAC GeForce GTX 1070 Ti AMP Edition 8GB
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest