- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- DUNE médialejátszók topicja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
losi73
senior tag
üdv egy érdeklödnék hogy van e valakinek ilyen 3870-e ill hogy ez a hütés jobbe szerintetek mint a gyári ref hütés?[link] S.O.S
"Elmebeteg emberek irányítják világunkat elmebeteg célokkal. És az egészben az a legelmebetegebb, hogy aki erről beszél, azt azonnal elmebeteggé nyilvánítják." - John Lennon
-
Bundás22
őstag
jó nekem akkor se svappol
én 1 gigával elgépészkedek, eddig nem svappolt semmi, főleg meztelen XP sp1-gyel ami 170 megát foglalt a task manager és az everest szerint
lol 1024-170=854 mega kevés gémnek kell
a 2 gigát csak a hülyéknek írják akik gépe tele van szarokkal(letöltő,tűzfal, spyware, mindenféle hulladék és csodálkoznak hogy c2q-juk 4 gigával lassú)mike32: minek kapcsoljam ki? hülyének nézel? nekem 1 giga ramom van
gaboman: hát ne haragudj nekem érdekes módon nem svappolt [link], úgy toltam végig
arról nem tehetek h rosszul használod az egyébként több ramodat
nézd meg mennyit foglal a 2 gigából, majd megnézem én is 800mb-nál nem többet, különben nekem is svappolt volna[ Szerkesztve ]
Ego sum magister vitae - I am the teacher of life
-
Gaboman
nagyúr
válasz Bundás22 #16894 üzenetére
Az de jó is lenne ha csak 1gigát igényelne XP alatt.
Mert addig 2GB mem volt bent csak a gépemben addi jó sokszor töltögetett és akadozott játék közben,hírtelen fordulásoknál is szinte mindig.
Amikor a 3GB mem meglett hozzá onnantól lett jó![ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Bundás22
őstag
válasz Mike 32 #16893 üzenetére
xp alatt nem svappol
vista alatt nem próbáltam
krájszisz egyébként XP alatt 1 gigát igényel lásd system requirements
de csak high-medium-on ugye a 86GT miatt(50-50%) végigtoltam
egész belelkesedtem a vista managerrel, lehet gépészkedni a beállításokkal nekem való tényleg begyorsult jó pattogós lett eddig az xp volt ilyen már a vista is[ Szerkesztve ]
-
Bundás22
őstag
válasz katt777 #16890 üzenetére
jah nekem 1 gigával fut szépen 600 megát foglal a vista
ennyit a 4 gigáról
az XP-m sp2 nélkül 170MB sp2-vel 250 megabájt-ot foglal
ott van a gémnek 800MB szal a 4 giga lámáknak való küldhetek bizonyítékot is és nem svappol, de ez a vista manager tényleg jó, tök reszponzív lett a gép, klikkelek és rögtön pattan az ablak eddig ennyire nem volt pattogós csak az ixpé[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
válasz katt777 #16885 üzenetére
0.9Beta
Egyébként meg ez azoknak jó, akiknek nincs kártyájukhoz tuning BIOS (még), vagy más a memória vagy iződítés a BIOS-ukban, mint az "átlagos" kártyáknak, így meguknak megcsinálhatják. Persze akkor ha van elszántság, és türelem hozzá, na meg megfelelő felkészültség.
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
katt777
félisten
Mivel többen is kérdeztétek pü., mindenkinek a 010.077-es bios flash-eléséről:
Boot floppy-t készítesz, erre felmásolod az atiflash.exe és az atiflash.chg fájlokat, valamint a 077-es biost, mondjuk 3870.bin néven, hogy ne kelljen annyit gépelni. (Ha nincs elég hely, a keybrd3/4.sys, és az ega2/3.cpi fájlokat törölheted, nincs rájuk szükség, vagy egy másik floppyt használsz a flasheléshez, de biztonságosabb 1.)
Aztán bebootolsz a floppyról, és beírod:
atiflash.exe -f -p 0 3870.bin
-f: force bios flash
-p: flash bios
0: 1. VGA kártya (2. VGa kártyánél természetesen 1)Képekben itt.
Pár másodperc az egész. Winflash sajnos nem alkalmazza a -f kapcsolót.SAPPHIRE VGA SAPPHIRE BIOS-szal!
Más gyártóknál meg kell nézni, műxik-e (ref. kártyánál valószínűleg igen), ill. hogy TPU-on van-e azokhoz.[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz sutyi^ #16879 üzenetére
Kár, hogy pont a ventit nem lehet állítani.
Amúgy 3870-hez is van 1400/1500-ig állítható bios, de ettől sem megy gyorsabban a VGA, 890/1250 körül stabil minden játékban. Azt meg alapból is lehet állítani, és még az emelt ventis, csökkentett feszes (1,3V) bios-szal viszi a kari.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
size
tag
Pár hét múlva lesz nekem egy Giga 3850-em 512Mb rammal.
Ahogy nézegetem a topikot jól modositgatott bios is lesz bele
Ha meglesz jövök a klubaMegbizhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=size
-
sutyi^
senior tag
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
dokar
addikt
válasz Foglalt név #16875 üzenetére
Márkafüggetlen, de majd hexeditorral is bele kéne nyúlni, mert vhol eltárolja az alap értékeket, azaz olyan, mintha 2x kéne beírnod. A másodiktól függ pl a CCC csúszka is. 38xx Bios Editor-al csak az elsőt tudod állítani, ezért maradt ott a 770-es limit.
[ Szerkesztve ]
extra - SEXRay
-
dokar
addikt
Akinek HD3850 256MB karija van, az letöltheti ezt a BIOS-t.
Ez egy spéci vbios 780MHz GPU órajellel, +0.1V emelt fesszel, alacsony idle fogyasztással, 2000MHz GDDR3 frekivel. Többet nem akartam húzni, de ha van igény, akkor megcsinálom a 800/1000 vbiost.
Letöltés: HD3850 256MB spéci vbios 780/1000Érdekessége még, hogy CCC-ben a csúszka nem áll meg 770-nél.
[ Szerkesztve ]
extra - SEXRay
-
Mike 32
aktív tag
Olvastam valahol ,de haagyon ütnek sem tudom hogy hol hogy az XP 32bit csak max 4G ramot kezel a Vista 32is ,de az XP csak alkalmazásonként 1G ramot ad a Vista meg ami van üresen).
Anthony kapcsold ki lapfájlt és meglátod.
Velem is elöfordult hogy ment a Crysis és már böven Vmemora irt amikor még volt szabad memoriám XP alatt.
DE EZ CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM NEM AKAROK VITATKOZNI SENKIVEL RAJTA
de várom a tapasztalatokat evvel kapcsolatba.
Egyébként 3D szerkesztésre használom a gépet.
A Q6600 meg nem szar csak azt kell nézni hogy ki mire használja játéra elég a 2 mag ,de nagyszámitásra meg a 4 kell.Azért jobbak a 8xxx sek játékra mert nagyobb a teljesitményükÜdv Mike
Kerti butorok eladók, 3D munkáin https://www.deviantart.com/mikewhite71
-
Yutani
nagyúr
Próbálta valaki a Penumbra: Black Plague demót? Villogó, össze-vissza mászó textúrák, eltűnő-megjelenő polygonok, iszonyat rossz a megjelenítés nálam. Másnál hogy megy, aki RV670 kártyával rendelkezik?
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
barni00
tag
A rivatuner automatikus ventiszabályozása rendesen működik nektek?
Alapon szeretném járatni a 3870-et. atitool nem jól megy automatikus beállítással.
Fix hőfokra állítva felpörög.Csak a rivatuneres bonyolult profilos megoldás létezik?
Előre is köszi.Hol? A nyúlon túl???? Nem! A nyúl az!!!
-
SAdamm
csendes tag
Ez vhogy nem akar összejönniXD
Asus P8Z77 Premium ,Intel Core i7 3770K ,2*Sapphire 7970 Vapor-X 6GB ,16GB Geil Evo Veloce@2800Mhz
-
SAdamm
csendes tag
BF 2 (2048*1536,MAX)
[ Szerkesztve ]
Asus P8Z77 Premium ,Intel Core i7 3770K ,2*Sapphire 7970 Vapor-X 6GB ,16GB Geil Evo Veloce@2800Mhz
-
katt777
félisten
3870 010.077 bios jelentés:
3DMark06 885/1250 teszt alatt a maximális GPU-hőmérséklet 66 fok volt, teljes terhelésen 65-66 fok között ingadozott (RT graf. szerint). A venti egy-egy pillanatra ugrott 60%-ra, amúgy 50%-on hűtötte a karit (aztán vissza is vett 40-re), szóval még csendes is. Nem kell 75-re pörgetnem 70 fok fölött, mint RT-rel (igaz, az is csak elvétve kapcsolt be), és még a hűtési teljesítmény is 3-4 fokkal jobb. CF-höz tényleg ez kell.
[ Szerkesztve ]
-
Kucsek
aktív tag
Nekem 1986 óta van Commodore 64-em,floppy meghajtóval.Még faterék hozták osztrákból.Nálam lógott a fél osztály..Akkor még csak 4 éves voltam.Aztán váltottunk ( a család) Amiga 500+-ra valamikor a 90-es évek elején.
Neked Kell Lenned A Legeslegjobbnak, Mert Ha Szar Vagy Akkor Lenyomnak!!!!
-
Kucsek
aktív tag
Ok Anthony
Köszi
Neked Kell Lenned A Legeslegjobbnak, Mert Ha Szar Vagy Akkor Lenyomnak!!!!
-
katt777
félisten
Van ismerősöm más topicból, aki szerint szintén nincs különbség a 8-as széria és az új ATI-k között. VISZONT: a képalkotási metódus miatt az SLI a büdős életben nem fog olyan minőségű látványt nyújtani, mint a CF. Ráadásul önmagában a CF gyorsabb is, mert ált. csökken a különbség a kétkaris rendszerekben az 1 VGA-sokhoz képest.
-
katt777
félisten
válasz Anthony28 #16850 üzenetére
3-szorra is, ha már nem gépeled be a címsorba: Yamicsoft. A többihez mássz bele a Vista Szolgáltatásokba, ill. a rendszerbeállításokba. Leírásokkal ott van minden, eldöntheted, mi nem kell.
Én is benéztem anno Vista topicba, tanultam is pár dolgot, de aztán annyi marhaságot olvastam, hogy rég nem látogatom.
Cikket nem írok, senkinek semmit nem bizonygatok (mit bizonygassak egyáltalán azon, hogy a RAM gyorsabb, mint a HDD?), sosem fecsérlem az időmet felesleges dolgokra. (Már ez is időpocsékolás, részemről be is fejezem.) Én leteszteltem a magam rendszerét, ami nekem bőven elég. Aki akarja, beállítja a sajátját, ha meg nem megy neki, hajtogatja, hogy az emberek 98%-a szerint lassabb a Vista az XP-nél.
Mellesleg egy hipermarketben is megnézheted, hogy az emberek 98%-a megveszi a kirakott, drága "akciós" árut, és csak 2%-uk megy be a jóval olcsóbbért a polcok közé. Szóval arra ne hivatkozz, hogy milyen sokak vannan negatív véleménnyel a +2GB RAM-ról.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
SAdamm
csendes tag
Én 6600-as GT-ről váltottam ,de láttam 8800GTS-t is ,de nem haltam el tőle .Sztem Ati és kész
-
SAdamm
csendes tag
Egyébként sztem Vista alá télleg kell 4GB DDR 2 ,ha DDR3-ad van ,akkor elég a 2GB sztem
-
munky
őstag
Eléggé meglepett mennyien írták, hogy az ATI-nak szebb a képe. (még mindíg)
Én azt hittem, hogy a 8-as szériával már kiegyenlítődött ez a dolog.
Mondjuk nekem nincs ilyen tapasztalatom mert az utolsó Nvidia kártyám még a 6-os szériából volt...
na mind1 bocs az offért.
-
sutyi^
senior tag
Én pénzügyi megfontolásból vettem 3850-et, ennyiért nem volt jobb. Most sincs.
Na jó azért az is közre játszott hogy már untam kicsit a ződséget ( ), meg akkor volt pénzem és nem sok értelmét láttam a várni 9600GT-re.
[ Szerkesztve ]
-
SAdamm
csendes tag
Hát igen idén jönnek a 10.1-es NV-k ,majd meglátjuk mit alkotnak
Sztem az Ati sokkal jobb az Nv-nél ,eddig csak Nv-s kártyám volt de azt vettem észre ,hogy az Nv mindent izomból oldott meg ,sokszor nem vmi jól.Asus P8Z77 Premium ,Intel Core i7 3770K ,2*Sapphire 7970 Vapor-X 6GB ,16GB Geil Evo Veloce@2800Mhz
-
Anthony28
őstag
válasz katt777 #16839 üzenetére
Sokat látogattam a Vista topikot...akik bővítettek 2gb-ről 4-re mindenki csóválta a fejét, mert nem vettek észre különbséget.
Meggyőzően érvelsz.Most már csak a linket várom amit beteszel hogy hivatalosan is megerősítést nyerjen a megállapításod, miszerint a 4gb-tól gyorsabb a Vista mindennapos használat során.Ha prezentálsz egy ilyen cikket holnap veszek még 2x1gb Ballistix Tracer-t. De jelenleg az esetek nagy részében csak negatív véleményeket kap a 2gb-ről 4gb-re váltás.Tehát ha gyorsabb lenne gondolom mindenki észrevenné. De jöhetnek még az érvek!Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #16846 üzenetére
Ünneprontó! De majd meglátjuk, nV is képes lesz-e gyorsaságra, ha kénytelen a korszerűbb eljárásokat beépíteni a VGA-iba.
Én mondjuk nagyon örültem volna annak, ha 512 bites lesz a 3870, mint azt a legelején tervezték. Akkor csúcskari lett volna ez is.Azért azt megnézem, hogy a friss, és elméletileg csak 1,3V-os 3D-s bios mit tud tuningban, mert az elődje elszaladt 900 (RT szerint 891)/1250-en
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz katt777 #16837 üzenetére
Ezt kifelejtettem, de fontos bios force-olás előtt (sima bios flash-hez nem volt szükséges):
Távolítsatok el minden ATI drivert/programot a rendszerből, különben bios-flash után megbolondul az egész! Én elfelejtettem, aztán győztem is pucolgatni a rendszert, amikor a megjelenítő önálló életre kelt.
-
TomBoy1986
veterán
válasz katt777 #16841 üzenetére
Erre egyébként jó példa még a történelemből a DX9.b és 9.c esete is. Mert az X széria ugyan gyors volt 9.b-ben, de volt 9.c => mostanában (sőt már korábban is) sok játék megkövetelte a szép megjelenítéshez.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
-
katt777
félisten
Mivel állítólag a DX10.1 az igazi DX10, reménykedem, hogy az ATI-k lemaradása csökkenni fog, amikor végre szükség lesz a tudásukra. Elvégre ha nem használja ki egy progi a lehetséges extra utasításokat (ahogy nem is teszi szinte egyik sem), akkor nyilván nem jön ki belőle a maximum, a tudatlanabb nV karik meg száguldhatnak az ő utasításkészletükre írt játékokkal.
-
katt777
félisten
válasz Anthony28 #16834 üzenetére
Nekem meg már C64 óta van gépem, bebeee , én nyertem!
Biztos játék alatt is volt virtuális memóriád, mert egy rakat játék már XP alatt besikít 1GB RAM láttán (illetve a többi nem láttán). Vagy csak régi játékokkal nyomulsz, amiben persze, a mai felhozatalt nézve, nem kevés ráció van.
És ha mindenre kell a rendszer, akkor főleg nem árt Vista alá a 4GB RAM. Videokódolás, 3D renderelés, ilyesmi...Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Pala
veterán
válasz sutyi^ #16835 üzenetére
Ismerem a dolog parasztvakítás mivoltját.
Egyetlen darab DX10-es játék sincsen jelenleg a piacon (nem, sem a Crysis, se Bioshock, se Lost Planet, se World in Conflict nem az, és a Call of Juarez sem, bár még abban van a legnagyobb különbség), szóval nem tudni, hogyan fognak teljesíteni a mostani kártyák.
Mindenesetre már az is elég kiábrándító, hogy ezek az ál-dx10-es megoldások is lassabbak.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Hogy topic-téma is legyen, sztem érdekel pár 3870-tulajt:
Az eltérő dátumok okozta SubSystemID hibát ATI Flash-sel lehet megkerülni, mivel WinFlash figyelmen kívül hagyja a force (-f) kapcsolót.
ATI Flash-sel, -f (force) kapcsolóval (nem elfelejteni a -p - bios írás, és a 0 - 1. VGA kapcsolókat!) felülírható a régebbi (vagy az újabb, ha vkinek újabb bios-szal szállított karija van) bios. Nemrég kockáztattam meg, és működik a VGA gond nélkül, immár az okosventis 077-es bios-szal.
Azzal kezdett, hogy a rendszer-újraindításkor felforrósodó GPU-t két sávváltással felpörögve lehűtötte normál hőmérsékletre, mielőtt egyáltalán felállt volna az XP.
60 foktól indul az 50%-os sáv, az alatt RivaTuner szerint 40%-on dolgozik, 35 fok körül tartva a VGA-t.70 foknál már 70%-on dolgozna, viszont RT-rel szabályozva nekem 71-ig is alig jutott el 50% hűtéssel, tuningolva, szóval szerintem CF-höz mindenképpen érdemes ezt "felforszolni", mindenféle extra progi helyett, amelyek lassítják a rendszert, nekem legalábbis amíg nem lesz kompatibilis ATT.
Egyébiránt 20%-kal vannak megemelve a ventifordulatok a régebbi (-071) bios-okhoz képest. 85 foktól csak +10%, de addig úgysem fog melegedni a GPU. Én most le is szedem a RivaTunert.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
sutyi^
senior tag
DX10-nek csúfolni a Vista "exkluzív" Very High beállítást, elég mókás tekintettel, hogy egy szál GS utasításban kimerül.
VH lomha Vista-n, meg lomha XP-n is config fájlból kapcsolva.
-
Anthony28
őstag
válasz katt777 #16832 üzenetére
Ebben nem értünk egyet.Jelenleg nem játszottam még olyan játékkal ami 1GB több memót igényelt volna.
Persze megpróbálom azt a progit, amit mondtál de csodát nem várok, de az se kizárt hogy tényleg jó lesz.Mindegy hányan mondjátok, tizenéve van gépem, értek is hozzá, igaz nem csak játékra kell. Egy OP rendszer akkor jó ha univerzális, az az mindenre egyformán tökéletes.
Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
katt777
félisten
válasz Anthony28 #16829 üzenetére
Tényleg utánanézhetnél pár dolognak. 2GB-tal Vista alatt jó pár játék nem megy, csak virtuális memóriával (lapozófájl), úgy meg sokkal lassabb (FEAR pl. nálam). A rendszer, nem a játék, viszont a több RAM-tól annál gyorsabb lesz a játék, minél rendszermemória-igényesebb. Azért, mert nem a vinyóról dolgozik, hanem a memóriából, ha van neki 4GB. És persze maga a rendszer is gyorsul.
Hányan mondjuk már, és még 98%-ozol![ Szerkesztve ]
-
Anthony28
őstag
válasz DeSanto #16825 üzenetére
Hagyjuk már ezt a 4 gigás baromságot...ki ne találd hogy gyorsabb a rendszer tőle.
2gb mindenhez elég! Pedig a 3x disc on the fly copy 8x + Bioshock 1680 fullba azért odamasz a memóknak, és egyszer se riccent meg, pedig ennél durvább környezetet mint otthoni felhasználó nehéz elképzelni...tehát az a helyzet a 4gb memóval is mint a Q6600 quaddal.Mire létjogosultsága lenne a 4gb-nak jön a DDR3 olcsóééé.Kb. ennyi az értelme.A felhasználók 90%-nak egyébként is "a méret a lényeg" nem az hogy esetleg a kevesebb akár több is lehet ha az minőségi. Ez egy örök igazság a számítástechnikában.Sokakat ez nem érdekel.Őket tudom sajnálni.Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
katt777
félisten
válasz Anthony28 #16820 üzenetére
Már írtam, de íme +1X: Egyrészt a rendszerből kikapcsolható, fölösleges szolgáltatások leállításával, másrészt a VistaManager nevű frankó kis progival, amellyel egész apró dolgokat is beállíthatsz, valamint felülvezérelheted a memória- és hard disk kezelést (még betöltést, menüt is gyorsíthatsz), meg ilyen nyalánkságok. Ha pl. a netes keresgélést levágod, sokkal gyorsabban fog indulni a rendszert Yamicsoft oldalán megtalálod, próbáld ki. Mellesleg mindezeket XP alatt is beállítottam.
Egyébiránt a hsz-okat nézve az arány távolról sem 98% a vistabénák javára. Én legalább nem jelentem ki, hogy tuti gyorsabb a Vista, csak azt, hogy sok esetben, megfelelő beállítással ez lehetséges. Nem ismerek minden konfigot, így nem tagadhatom, hogy esetleg lehet lassabb a Vista az XP-nél bizonyos konfigokon, de amikor ennyi ellenpélda van, legalább ne jelentse ki senki kategórikusan, hogy az XP gyorsabb a Vistánál. Persze attól te még hihetsz benne, csakhogy attól, hogy valamiben sokan hisznek, még semmi nem vált valósággá.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
-
Gabis
őstag
hello skacok
nem tud valaki valamilyen info-t a 3690 érkezéséről ? -
Pala
veterán
válasz Anthony28 #16820 üzenetére
Egyszerűen ki kell kapcsolgatni azokat a háttérben futó szolgáltatásokat (elsősorban a superfetchinget), amelyekre nincsen szükséged.
Egyik rokonokmnak még a tiednél is brutálabb gépe van, és nála is gyorsabb a Vista, olyannyira, hogy a boot-képernyő után kb. 5mp alatt teljesen betöltődik az egész oprendszer, csak így néztem -
Anthony28
őstag
válasz katt777 #16802 üzenetére
de egyébként határeset konfigokon lehet lassabb a Vista, ahol nincs meg az optimális hardverkövetelmény (pl. megfelelő mennyiségű memória).
Nos...ez a helyzet nálam nem áll fenn. Csak annyira hangoztatod ezt a vista beállítást...tudom hogy off de igazán leírhatnád mivel gyorsítottad fel a vista-t.Vagy titok? Érdekes hogy az emberek 98% lassabnak tartja a Vista-t, pedig gondolom nem csak te ismered ezeket a különleges beállításokat.Amiket remélem le fogsz írni.Feltéve ha tényleg van ilyen.
Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
pumpum
csendes tag
vista alatt melyik driver-t hasznaljatok??? 7.12 v. 8.1eset???
masturbating not a crime!:D
-
CimbiX
aktív tag
-
rollins
őstag
válasz Bundás22 #16798 üzenetére
Itt van ez a csoda bios. Nem mertem feltenni, mert nem tudom milyen időzítésű ramokra van. Ezt írja: This is the PLL_VCO fixed BIOS, passes 860MHz on the core with no problem! Hiszem ha látom. Majd ha lesz 3850 -ed ki is próbálhatdnád. Egyébként próbálta már valaki?
Van bioseditor, amivel lehet a vcore -t emelni, de állítólag csak 1.214V -ról max 1.241 -ig lehet, 1.327V valamiért nem megy. Lehet ennek sincs túl sok értelme. Meg amúgy sem veszélytelen ez a bios flash, buherálás.[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz sutyi^ #16807 üzenetére
Így van, az az egyetlen egy, ami alacsonyabb, de nem értem, hogy miért. Mert csak itt alacsonyabb! Ha más tesztprogival nézem a cpu teljesítményét, akkor kb. ugyanolyan értékeket kapok, mint xp-nél.
Markban XP alatt 1940, Vista alatt 100-zal kevesebb. A játék tesztek mégis mind gyorsabbak. -
Fel
addikt
válasz sutyi^ #16804 üzenetére
Volt itthon elfekvőben egy VF900-as Zalman, ráraktam: 30fok körül van unalmában, erős izgalmi állapotban 50-55 környékére ugrik a hőmérséklet (750/1000MHz-es órajeleken).
Mellesleg...csak a nem túl friss programok nem ismerik még fel teljesen a kártyákat, vagy ezekről tényleg lespórolták a mem/vrm hőérzékelőt? (nálam csak a gpu hőmérsékletét jelzi ki a riva)
-
Pala
veterán
válasz Bundás22 #16798 üzenetére
Valószínűleg akkor az játszik közre. Mert ahogy elnézem, mindenki mást tapasztal. Amikor utoljára nv karim volt (Asus 6800LE@GT), az nekem is lényegeseb gyorsabb futott XP alatt. Utána volt egy X1950Pro-m, az úgy nagyjából egál volt, a mostani HD3850 meg már gyorsabb Vistán. Ja és nem is buheráltam a Vistát, csak a superfetchinget lőttem ki, meg a power optionst állítottam legmagasabb teljesítményre.
Bár van egy nagyon fura jelenség, mégpedig az, hogy a 3DM06 tesztjei egyenként szinte mind gyorsabban futnak 2-3fps-el, mint XP alatt, az összpontszám mégis kevesebb. Mondjuk nem mintha annyira érdekelne, csak fura.[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
-
katt777
félisten
válasz Anthony28 #16791 üzenetére
Mint már említettem: én tapasztaltam és teszteltem, hogy Vista alatt az én konfigommal minimális mértékben gyorsabbak. Tehát 1000 millió tesztnek sem fogom elhinni, hogy ez objektív tény, mivel számomra bizonyosan létezik néhány konfiguráció, ahol a Vista gyorsabb. Be kell állítani a Vistát. Ahol másnak beállítottam, ott is gyorsabb volt, ez megint saját tapasztalatom. Konfigokat nem én írtam, de egyébként határeset konfigokon lehet lassabb a Vista, ahol nincs meg az optimális hardverkövetelmény (pl. megfelelő mennyiségű memória).
-
troooper
tag
Tsákány!
Valki nem tudja véletlenül, h Powercolor 3850 PCS esetében hány voltot ad a vga alapból a ventinek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Autós topik
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- MIUI / HyperOS topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Gainward GeForce RTX 4070 Ghost 12GB (RGB) eladó! Még közel 36 hónap Alza garanciával!
- GTX970-GTX780-GTX670 Retro csúcskarik (Lehet hibásak)
- Eladó a képen látható Gigabyte radeon rx 560 4gb!
- MSI Radeon RX 560 AERO ITX 4G OC (4GB GDDR5, 128bit)
- SAPPHIRE Radeon PULSE RX 6600 8GB GDDR6 128bit (11310-04-20G) Lite Edition Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest