- Kína-exkluzív Arrow Lake-S processzorral gyarapodott az Intel portfóliója
- Félkörpanorámás mikrotorony érkezett, ezúttal a SilverStone berkeiből
- Igen nagy külső adattárolókat is kezelni fognak az Xboxok
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Bemutatkoztak az ASUS ráncfelvarrott, CR szériás Chromebookjai
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- RAM topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Táp ventilátor csere
- Házi hangfal építés
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
Új hozzászólás Aktív témák
-
varga911
senior tag
Legújabb ATITool (0.27 béta) tökéletesen kezeli a 3850-em. Lehet húzni, ventiszabályozás működik, kiírja a hőfokot, stb. stb. Ha már írták akkor sry, de ez most új számomra, ugyanis mikor vettem az éppen aktuális verzióval nem ment semmi. Akinek nem tetszik a Rivatuner, annak ajánlom.
-
katt777
félisten
válasz MaSzKa #16495 üzenetére
Így kell ezt:
www.techpowerup.comFunkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
-
rollins
őstag
Sapphire 256mb -os 3850 -re még nincs, de tud valaki olyan biost melyben gyorsabban forog a venti a hőm. szerint? Illetve veszélyes más gyártó biosával frissíteni ha lenne megfelelő? (mikor inno3d 7600gs -em volt simán ment gigabyte 7600gs biosszal, vagy itt ez rizikós?)
-
SAdamm
csendes tag
Hi all!
Most dobtam össze egy gépet ,amiben 2 Db Asus 3870-es Ati dolgozik.Eddig éveken keresztül Nvidiám volt és meg voltam győződve róla ,hogy az Ati csak szart csinálhat ,de tévedtem.Eszméletlen ,hogy milyen szép képe van és ,hogy mennyi tartalék van benne.
Eddig 2 Játékon teszteltem(dx9): 1.A Nfs Pro Street(minden maxon) ,meg se hatja a kártyákat
2.A BF2 sem tudta megfogni őket (a kártyák alap órajelen dolgoznak).Egyelőre nagyon meg vagyok velük elégedve ,majd nemsokára nyomok egy next-gen tesztet (Crysis,Cod4...).Csak jó dolgokat tudok róluk mondani:gyorsak,eszméletlen halkan dolgoznak és relatív nem is olyan drágák.
Egy szó mint száz vegyetek 3870-es Ati-t vagy Atikat ;)
(legközelebb adatokkal is szolgálok majd)Asus P8Z77 Premium ,Intel Core i7 3770K ,2*Sapphire 7970 Vapor-X 6GB ,16GB Geil Evo Veloce@2800Mhz
-
-
helkis
veterán
válasz katt777 #16473 üzenetére
szvsz jobb a 077-es, lehet az újakon a ventin is módosítottak mivel nem sok különbséget hallok a 25% és a 40% között, olyan 55%tól kezd el bedúrvulni...
egyébként a force flash-sel sem lehet elrontani a karit, max nem lesz kép, ilyenkor jó szolgálatot tehet egy PCI-os vga..
ATT-t már én is várom.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
-
Sutty66
tag
Sziasztok. Egy 3850 majdnem boldog gazdája lettem, de egyenlőre csak cumi van. Megprobáltam 3 féle driverrel, saját asus driverrel de csak nem mükszik. Everest nem talál semmit (legujjabb!) smart doktor meg can't not find find graphic card information, 3dmark meg el semindul. Ilyenkor mi a szösz van. Valaki irja le hogy melyik drivert tegyem fel meg melyit ati tool-t vagy riva tunert. Jó lenne látni hogy mi van. Ja XP -t használok. Ennyit nem hoptam még vga-val. THX
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz helkis #16467 üzenetére
Köszi szépen!
Ez a 073-as nagyon jó, kár hogy nem tudom feltenni. CF-hez pedig nagyon kéne. RT-ben nálam 60 fok fölött pörög 60%-on (vagy 50-en ha éppen olyanja van), és ez elég tuninggal is 70 fok alatt tartani a karit, szóval ezzel talán jobban melegedne, viszont a 60 nálam már szépen vissza is hűti a GPU-t, tehát nem lenne gond.
077-es akkor lenne jó, ha lenne 50 fokig egy 25%-os, 50-60 között meg egy 40%-os sáv.
Azt hiszem, megnézek valami hexa editort, csak lehet, nem lesz egyértelmű, mit kell módosítani venti-khez. Ha be tudnám állítani a RT-ben beállított sávokat, rohadt jó, és halk hűtésem lenne.
3870-kompatibilis ATT-t akarok!!![ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
P00By
nagyúr
-
S. Szabi
őstag
Szerintetek az miért lehet, hogy VISTA-ra nem akar felmenni a 8.1-es CATALYST, XP-re felment a 7.12 után?
-
Gaboman
nagyúr
válasz Anthony28 #16465 üzenetére
És a teljes uninstallt már megcsináltad,én előszőr ezt csinálnám meg,letakarítanám a gépet teljesen.
Mert azok a teljesítmény ingadozások azért vannak mert a rajtamaradt NV driver bekever neki.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Beaumont
aktív tag
válasz Anthony28 #16465 üzenetére
Sziasztok!
Srácok van itt valaki, aki használ LCD TV-t 3870-es kártyával? VOlt már nálam ilyen kártya, akkor ha jól emlékszem mikor beállítom milyen felbontást használjon, akkor sokfélét lehetett választani, most csak 3 alapot, és azok is csak NTSC formátumban. Ez lehet driver probléma, vagy esetleg kártya hiba?
Köszi előre is a választ
Beaumont
"Te mondd, hogy gazdasági növekedés, a te hangod mélyebb."
-
helkis
veterán
válasz katt777 #16457 üzenetére
na akkor a különbségek:
073 bios
idle - 25% - 47fok - 300/1126 - 1.258v
terhelve - 40% - 68fok - 777/1126 - 1.300vlookup entry 0 60fok - 30%
lookup entry 1 65fok - 40%
lookup entry 2 70fok - 50%
lookup entry 3 75fok - 60%
lookup entry 4 80fok - 70%
lookup entry 5 85fok - 80%
lookup entry 6 90fok - 100%
lookup entry 7 98fok - 100%077 bios
idle - 40% - 37fok - 300/1126 - 1.258v
terhelve - 50% - 61fok - 777/1126 - 1.300vlookup entry 0 60fok - 50%
lookup entry 1 65fok - 60%
lookup entry 2 70fok - 70%
lookup entry 3 75fok - 80%
lookup entry 4 80fok - 89%
lookup entry 5 85fok - 89%
lookup entry 6 90fok - 100%
lookup entry 7 98fok - 100%remélem kimerítő..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Gaboman
nagyúr
válasz katt777 #16463 üzenetére
Az biztos hogy mindig kellően határozottan kell odaállni az eladóhoz!
És nem szabad engedni nekik mert ha látják hogy meg lehet vezetni akkor meg is teszik ha olyanok!Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
katt777
félisten
válasz Foglalt név #16459 üzenetére
Tényleg vége, most már minősítsék magukat az értetlenek.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
És ha te nem vagy képes - a jelek szerint - megérteni, hogy miről írok, akkor ne próbálj véleményt alkotni az ismeretlenről.
Egyáltalán nem viselked(t)em bűnözőként, és nem is gondolkodom úgy, épp ezt próbáltam a nehezebb felfogásúaknak megmagyarázni, valamint azt, hogy bőven elég, ha azzal, aki beléd köt, el tudod hitetni, hogy bármire képes vagy, mert ekkor okafogyottá válik bármiféle erőszak, és éppen ez a lényeg. Nem jártam teljes sikerrel, mint látom. Viszont, látod, te is elhitted, annak ellenére, hogy külön felhívtam a figyelmet az erőszak kerülésének fontosságára, mert te sem gondolkodsz, csak pár szó jut el a tudatodig, nem egy-egy mondat, vagy - ne adj isten - egy komplex szöveg értelme. Most vagy futtában olvastál, vagy ennyire vagy képes.
Az, hogy valaki téves következtetést von le egy helyzetelemzésből, illetve bizonyos esetekben az ésszerű (és bizonyítottan hasznos) válaszok felvetéséből, nem engem minősít. Számodra a logika kicsavart gondolkodás, számomra meg ez mulatságos. Mindenesetre teljesen különböző dolgokat próbálsz összekapcsolni, kényszeredett izzadtságszaggal, számomra hiábavalóan, de legalább mulattat. Inkább olvasd át többször, amiket írtam, hátha átmegy a lényeg. Egyébiránt nem csodálkozom, elég jól ismerem az embereket, és éppen ezért roppant kevéssé érdekel félre-, vagy meg sem értett információkra alapozott véleményük.
Viszont ha te az a típus vagy, aki boldogan hagyja magát eltaposni, akkor igazán teljes értékű életet élhetsz a mai Magyarországon.
Én tényleg nem magyarázom tovább vakoknak a színeket.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Anthony28
őstag
Meggyüttem...kiengedtek a 3 nap előzetesből!
Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
pisti
őstag
válasz Foglalt név #16459 üzenetére
Ha valaki itt a topikban ír nekem, akkor engedtessék meg, hogy a választ és a részemről lezárást is had tegyem megy ugyanitt, így fair nemde?
-
pisti
őstag
válasz katt777 #16377 üzenetére
Az még inkább szerfölött érdekes amiket te irogatsz itt.
Iszonyat kicsavarodott a gondolkodásmódod:A vadbarom csak a saját nyelvén ért, kénytelen az ember lesüllyedni hozzá, különben átverik/megkárosítják/eltapossák.
Ha úgy viselkedsz, olyan nézeteket vallasz mint egy bűnöző, akkor ne csodálkozz, ha annak néznek. Ez van, még akkor is ha nem a saját hibádból kerültél ebbe a helyzetbe és valójában nem vagy az.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz helkis #16453 üzenetére
Na, ez az, amely az én karimra már nem megy föl a hülye subsystemID miatt.
DOS-os flash-t nem próbáltam, sztem azzal is lenne hiba, aztán ki tudja, nem barmolnék-e el valamit egy kényszerített felülírással?
40%-os alap fordulat számomra kicsit magas, csökkenti a venti élettartamát. Ha nincs 3D terhelés, elég 25% (szóval nekem az jó lenne, ha 50 fok felett viszont menne egy 50%-on), hogy 50 fok alatt, de inkább 45 közelében tartsa a karit.
Bios-edittel (1.6-ost találtam legújabbat) csak feszt és frekit tudok változtatni, amire nincs szükségem, hűtésre viszont lenne.
Rivában a low-level overclocking 2. fülén (hűtés) írja ki a gyári hőfok-venti beállításokat.
Na most, ha meglesz a 2. 3870, akkor nem tudom, hogyan lesznek ezek a bios-ok. A régire nem tudok újat rakni, az újra meg a régit?Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
t.imi
addikt
Reggelt!
Beállok a 3870 sorba én is Ez az új bios ér valamit v. csak a venti fordszámot változtatták meg benne? Érdemes emiatt feltolni?
Köszi -
S. Szabi
őstag
VÉGRE MEGJÖTT A 3870-esem!!!
-
helkis
veterán
válasz katt777 #16443 üzenetére
atiwinflash-el lementettem, majd 38xx biosedittel megnyitottam a biosom, közben sikerült visszaraknom a 073-ast, 1.3v-osnak írja, ezzel a biosszal kb 10fokkal melegebb a gpu, de rájöttem hogy azért mert 25%-on megy a venti, míg a 077-essel 40%-volt alapban, gondolom szórakoztak a szabályozási határokon...
dos-os flash-nél anno volt id-checksum missmatchoverride, azzal nem próbáltad?
ill ez a TPU-mit takar? ill a rivában merre találom a beállításait?
na közben rájöttem, vagyis írtad másnak ilyen az enyém is: [link][ Szerkesztve ]
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
dtss
tag
válasz katt777 #16450 üzenetére
Köszi ott kerestem én is csak valamiért átsiklottam fölötte.
Most 071-es van rajta 875/1250 órajellel. Vízzel hűtve alapon 34 fok terhelve játék alatt eddig max. 45 fok volt (2 óra játék - Test Drive U.)ASRock Z270 Fatal1ty Gaming K4, Intel Core i7-7700K, G.Skill DDR-4 16GB /3200 TridentZ RGB KIT, Sapphire R9 290X + Heatkiller gpu X3 blokk, Patriot Blast (SSD) 240GB, Antec Twelve Hundred, Corsair 850TXV2EU
-
dtss
tag
Hali megkérdezhetem honnan lehet megszerezni a 077-es biost? Kerestem de nem találok.
ASRock Z270 Fatal1ty Gaming K4, Intel Core i7-7700K, G.Skill DDR-4 16GB /3200 TridentZ RGB KIT, Sapphire R9 290X + Heatkiller gpu X3 blokk, Patriot Blast (SSD) 240GB, Antec Twelve Hundred, Corsair 850TXV2EU
-
kalló
aktív tag
válasz Csiborbogár #16364 üzenetére
már nem találom a linket de igazábol nem is 8.2 beta hanem mint később kiderült 8.1 második verzsön csak valaki már 8.2-nek írta
tothl: a crysis vagy a lost planet-et nem próbáltad?
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
sutyi^
senior tag
Emberek, nem akarok nagyon beleszólni, de muszáj szét offolni a topikot???
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz helkis #16440 üzenetére
Basszus, akkor hétszentség, hogy valami új stepping jött ki, azért nem jók nekem (és sokan másoknak sem) az új bios. Csesszék meg a SubsystemID-jüket.
Tuti forrás TechpowerUp bios-adatbázisa.
Egyébként 860/1200, de 071-re alapszik, szóval lehet, ID eltérés megakadályozza azt is, ahogy nekem meg az újabbakat.
Viszont ezek az újabbak mintha 1.3V-osak lennének 1.327 helyett, lehet, ez a gáz. Majd nézd meg TPU-on, melyik mennyi, ott a leírásuk.
RivaTunerrel meg tudod nézni a gyári beállításokat, megköszönném, ha megírnád ide.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
KiriK
tag
Nem volt megfelelő az általam linkelt 3 kép? Szerintem ő is azokat satírozta.
Vagy csak elkerülte a figyelmed? Akkor még1szer --->
Nálam is 1,37ig sikerült a dolog. Viszont a biosedit nem megy. Feszt (gondolom) megemeli, de nincs CCC tuning. Miért? Újra kéne rakni neki a drivert? Kétlem.[ Szerkesztve ]
P5K, C2D E6750@3200MHz, GEIL Value 4x2GB, HIS HD3850 IceQ 512MB, 3*WD500GB, WD640GB, WD1.5TB, Genius SW-5.1 5000, Dell2007WFP, SONY40W5500
-
helkis
veterán
válasz katt777 #16423 üzenetére
na ez érdekes, nekem 073-mal jött a kari, a 071-et ill a 067-et nem tudtam belerakni, a ID-eltérés miatt, de a 077-es belement.. a ccc-ugyanúgy elszáll.. a venti egyébként tényelg mintha jobb lenne auton.. van tuti forrásod ehhez a 800/1200-antilockhoz? megköszönömszépen!
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #16434 üzenetére
No, ha megkésve is, de isten hozott! Gondolom, már el is süllyedtél a tesztekben!
-
katt777
félisten
válasz aginor #16424 üzenetére
Te se magyarázz már félre, légyszí! Senkit nem biztattam erőszakra, csak leírtam, hogy szükséges lehet, ha nagyon beléd kötnek. Más írta, hogy ne biztassak erőszakra, anélkül, hogy ezt tettem volna. Utána külön írtam, hogy senki ne alkalmazzon erőszakot.
Az igazság az azt nem értők számára gyakran önteltségnek látszik. (Mindenesetre van pár dolog, amiben nagyon jó vagyok, és van ezernyi más, amihez meg nem is értek, mert nem érdekelnek.) Sajnos, születési adottságaim folytán gyakorlatilag lehetetlen, hogy nálam intelligensebb emberrel hozzon össze a sors. OK, ez poén volt, de nem hagyhattam ki! Sorry!
De tényleg, amikor olyannal akadtam össze, aki elég intelligens volt - és hozzám hasonló -, rühelltük is egymást rendesen, amíg a legjobb barátok nem lettünk. Egyszerűbb, mint egy végnélküli küzdelem egyenrangú erők között, másrészt együtt hatványozott a hatékonyságunk.
No, a lelkiismeretem az, amellyel soha nem volt problémám, mert pár ifjúkori botlástól eltekintve mindig helyesen cselekedtem. Mielőtt belekötnél: úgy, ahogy az elveim szerint kellett, még ha látszólag kárt is okoztam ezzel magamnak.
Több emberrel összeakaszkodni marhaság. Barátomba is belekötött 5 roma, és hiába nagy kung-fuban, egyet rúgott le, hogy el tudjon menekülni, aztán szaladt ki a világból, amíg bírta a tüdeje. Ez a gyakorlat. Egy oroszlán sem ugrik a bivalyfalka közepébe. Viszont ha nem ijedsz meg fegyvertelenül, ahogy ő is tette, az már elbizonytalanítja a támadókat, így elmenekülhetsz. Az adósságot megfizetni ráérész később.
Ismételten hangsúlyozom: a lehetőség felvetése nem biztatás, legalábbis a magyar nyelv szabályai szerint, abban meg túlságosan is otthon vagyok, semhogy bárki belém köthetne.
Az tuti, hogy hungarizmus téren nagyon összekeversz valakivel. Engem eddig még csak magyarok vertek át és loptak meg. No nem, egyszer egy roma ki akart rabolni, de azzal a táskával vágtam fejbe, amelyet el akart vinni (volt benne 4 kg kotta, sokat nyert volna vele ), szóval nem járt sikerrel.
Azzal jól vigyázz: ex-ellenséged soha nincs, ha csak nem végeztél minddel, és az összes rokonukkal.
Szabad akarat illúzió? Csak annak, aki lemond róla. A rabszolgának.
De privizzünk (főleg megelőzendő a félremagyarázásokat, amelyekre kénytelen vagyok reagálni), ha van kedved vitázni, mielőtt mindhármunkat kitiltanak a topicból![ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz CimbiX #16432 üzenetére
Mert az a motor sem dx10-es szerintem. ha egy hardveresen dx9 motorra rá akarják erőltetni a lefelé nem kompatibilis dx10-et, akkor ez lesz a vége. Majd a teljesen dx10-es motorokban meglátjuk kinek lesz igaza.
Tomboy: üdv a klubban
[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
TomBoy1986
veterán
Csatlakoztam ezennel a klubhoz egy Sapphire HD3870-es segítségével.
aginor:
Köszönöm![ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
aginor
veterán
válasz CimbiX #16427 üzenetére
Ha erdélyi magyar vagy az kicsit változatat a dolgokon.
De te értelmes embernek tűnsz, akkor nyílván belátod, hogy nálunk sosem volt kommonizmus, csak szocializmius, a kettő kicsit más.. (Max a narancs akarja ezt elhitetni velünk)-Politika off
Az kétségtelen tény, hogy a múlt rendszer hagyatéka még erősen jelen van az állami szektorban, ami csak azért probléma, mivel nem erre a gazdasági/társadalmi rendszerhez tervezték, és így többet ért mint amennyit valaha is használt.
Te amúgy magyarnak vallod magad, vagy erdélyinek?katt, 16429-re: ebben nem értünk egyet, ahogy a szabad akarat is csak illúzió-filozófia off
[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
válasz katt777 #16418 üzenetére
Ez nem igaz. Mutass nekem egy teljesen dx10-es játékot, nem fogsz tudni. Talán a call of juarez áll hozzá a legközelebb. Jelenleg azért tűnik lassabnak a dx10 "játszás", mivel a vista több rendszer erőforrást igényel, míg a átékok nem használják ki a dx10 esetleges előnyeit.
"magyarán fejlesztett a MS előre a nagy francba" - ilyen alapon az SM3 is tök fölösleges lett volna, az sem volt vagy másfél évig kihasználva az ati miatt. Most meg az nv miatt nincs egyenlőre esélye a dx10-nek. Majd ha az nv is kínál 10.1-es kártyákat, és azok széles körben el is terjednek, szerintem akkor fog beindulni a dx10 szekér..
-
katt777
félisten
válasz aginor #16425 üzenetére
OK, ne vitázzunk, de ez a "magyar vagyok" + "haza" és hasonlók fogalmak nem mások, mint a nép butítására kitalált szlogenek, hogy eltűrje a hatalmasságok visszaéléseit. Nem véltetlen, hogy minden értelmes ember is lelépett innen. CimbiX-nek totál igaza van.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz CimbiX #16422 üzenetére
Te nem tudsz olvasni? Vagy csak funkci analfabéta vagy?
Idézek magamtól: "A rivalizálásnak semmi köze a háborúhoz, az egy pozitív dolog, ami kihozza belőlünk a maximumot." - szóval az általad említett mondatot a saját fantáziádból ragadtad ki, nem az én hsz-omból. Ha ilyeneket írsz, egyrészt meghazudtolsz, amit nagyon nem tolerálok (ezért nem pü ment most), rossz színben tüntetsz fel, ami mondjuk kevésbé érdekel, mert ostobák véleményére sosem adtam, másrészt leminősíted magad.
Nyilvánvaló, hogy halovány fogalmad sincs a személyiségemről, ha azokat a szavak sem állnak össze értelmes mondatokká a fejedben, amelyeket elolvasol. Mondjuk sok saját gondolatod nem lehet, ha mindig másokra hivatkozol (akiknek érveit a vaslogika törvényeivel pillanatok alatt szétcincálom ).
Milyen kálvinizmus, milyen konkurencia? A vallás üzlet, amely szélhámosságra épül csak ostobák (és szélhámosok) építkeznek rá. (Ezzel kapcsolatban hivatkoztam holmi istenre, amelyet kezdetlegesebb létformák létező valaminek/valakinek vélnek.)
A végső megoldás nem az erőszak, legalábbis nem egyértelműen, de ez sem úgy tűnik, mintha megértetted volna. Véletlenül sem akarok gyorsan nyerni, már írtam, hogy a belém kötő ellenfél módszeres porba alázása, és szellemi megsemmisítése sokkal jobban szórakoztat.
De írj privit, majd megvilágosítalak. Szeretek vitázni.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
CimbiX
aktív tag
válasz aginor #16425 üzenetére
Sry, de ehhez muszal hozzaszolnom: en meg erdelyi magyarnak születtem es azzal szembesültem MO-n, hogy a komm. rendszer hagyateka nem akar sehogy sem eltünni es a puffogason/nagy szavakon kivül bekes uton semmit nem tudok tenni ellene. Csaladi helyzetemböl is adodott, hogy vegül itt kötöttem ki, legszivesebben egy ceggel vissza is ternek, hogy vegre valamit sjat magam epithessek, de addig meg nem artana pl. egy diplomat is beszerezni.
-
aginor
veterán
válasz CimbiX #16412 üzenetére
Sok szempontból egyet értünk, viszon van itt egy nagy különbség is.
"tavaly augusztusban ugy döntöttem, hogy labbal szavazva Nemetorszagba költözöm." - én soha nem tudnék tartósan külföldre költözni, én magyarnak születtem és aként is fogok meghalni. De ezt nem vita indítónak szántam, csupán egy megjegyzés volt részemről.
-
aginor
veterán
válasz katt777 #16414 üzenetére
Annyira nem vagyok naív, mint szeretnéd. És igen kerültem már olyanok útjába akik el akartak taposni(törvénytelen, és erkölcstelen mődszerekkel, még a szóban forgó hatóságokat is megkenték), de mégsem sikerült nekik, és erkölcsi értelemben teljesen győztem, és még jogi értelemben sem kell szégyenkeztem..
A harcban nincsennek győztesek és vesztesek, csak kizárólag vesztesek vannak."én mindig azelőtt győzök, hogy harcolni kellene" - remélem tudod, hogy ez elég öntelten hangzott, mintha te lennél a világ legokosabb embere, akinél csak hyülyébbek, vannak, akiket az elméje erejével aztán lazán térdre kényszeríthet, ha úgy akarja.
"No és szerencsés, hogy nem kerültél olyanok útjába, akik eddig bárkit gond nélkül eltapostak" - Te meg azért vagy szerencsés, hogy mindíg ilyen elmerogyant hülyékkel hoz össze a sors, akiket a megasabbrendű inteligenciáddal, simán lehengerelsz.
"Senkit nem fenyegetek meg soha, csak felhívom a figyelmét a veszítenivalójára" - szócsavarás, a lényeg ugyan az, ezzel max a saját lelki ismeretedet tudod megnyugtatni.
" a család-dolgot meg még soha nem kellett felvetnem, egy barátomnak viszont igen" - ebben nem foglalok állást, mert nem voltam ott, de való igaz, hogy a család védelmében az ember néha messzebre is kész elmenni, mint kéne.
"fegyverre és "támogatásra" mindig a gyengének, a gyávának van szüksége" - mgint csak nem értünk egyet, mivel ha "nekem jön" egy féltucat ember, akkor igen is igénybe fogom venni az esetleges extra támogatást, hogy az erőegyensút kiegyenlítsem, de ezt minden egyenlőtlen helyzetre ráhúzhatod részemről.
"kiállni az igazadért, már félig győztél" - ez viszont nagyon igaz, kipótolva erre, hogy: ha bármikor, bárhol kiálsz az igazadért már félig győztél
"Nálam mindig első a mosoly, és a világ legjóindulatúbb, legsegítőkészebb, legjámborabb embere vagyok, ezt sokan igazolhatják" - mégi látod mást mire bíztattál egyből..(bár a nézeteid ezt cáfolni látszanak, nem csak az a jámbor aki nem üt)
"Másrészt mindig igazam van" - (mert ezt csak szerintem poénnak szántad)
Hidd el én sem vagyok az a meghunyázkodó típús, pl számtalan főnököm igazolhatja is, vagy jóval számosabb ex ellenségem akár.
Kérdezhetek valamit témától függetlenül? Nem vagy te kicsit hungarista beütésü(szigorúan jó értelemben)? Mintha egy másik topocban te kardoskodtál volna az ellen, hogy valaki elhagyja az országot, megélhetési gondokra hivatkozva(ezt nem negatívunként mondom, lásd köv. hozzászólásomat), bár lehet, hogy keverlek valakivel.
-
katt777
félisten
válasz helkis #16421 üzenetére
Mi közöm ahhoz? Nem kenyerem az erőszak. A rá hivatkozás viszont felettébb hasznos tud lenni egy önmagát túldimenzionáló, 1-szerű kis ügyintézőcskével szemben.
Frissíts biost, a 010.071-estől kezdve már nem kapcsol le a CCC. Sajna egyelőre minden kari 010.067-essel érkezik. A 860/1200-as bios meg azért jó, mert a lock-okat is feloldja, elméletileg a csillagos égig tudod húzni a karit. Az enyém mondjuk max 900/1250-et bírt el biztonságosan 3DMarkban, de mondjuk Oblivion kiakasztotta. A játékban fix stabilitás 850-890/1200-1250 körül van egy átlag 3870-nel.
Sajna a 073-as és a 077-es bios-ok SubsystemID hibával nem mennek föl a kártyára. Erről már írtam, de senki nem írt rá megoldást, pedig a 077-esben állítólag jobb a venti-kiosztás.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
CimbiX
aktív tag
válasz katt777 #16417 üzenetére
A valaszodbol egyertelmüen lejön, hogy eszed agaban nincs utananezni (es föleg elgondolkozni) annak/azon, amiröl en beszeltem. Innentöl kezdve elbeszelünk egymas mellet, te lovagolsz a csataparadigmadon en meg baktatok az enyemen, ennek nincs ertelme. De hogy ne kelljen sokat (5 percet wikipedian) olvasni: a kalvinizmus elött gyakorlatilag nem letezett konkurencia. Ha ezt megerted, akkor megerted azt is, amit eddig papoltam. A nös hasonlat: SARKITAS volt, ahogyan irtam is.
Ha pedig a "vegsö megoldas=mindig eröszak" szerint elünk, akkor ez könnyen atcsap fenyegetözesbe es a hatalommal valo visszaelesbe.
De vegülis egy mondatodat kiragadnam, ami sokmindent elarul a szemelyisegedröl: a haboru jo dolog, kihozza belöled a maximumot.
Meg a Pepsi Max is...
Tudod nem az a baj, hogy van eröszak a vilagon, hanem az, hogy visszaelnek vele.
Istenröl meg meg csak nem is beszeltem, nem tudom, hogy kevered ide- de van egy tippen: gyorsan nyerni akarsz. Engem nem zavar, csak probaltam nehany dologra felhivni a figyelmedet. Vegül meg javaslom, hogy most mar valoban priviben folytassuk, ha van meg mit, igeretünhöz hiven (es annak ellenere, hogy mindketten az igazunkat akarjuk bizonyitani a "nyilvanossag" elött meg ugy egyebkent is minden parbeszedben, erröl erdekes dolgokat Deborah Tannen irt...). -
rumkola
nagyúr
röhej
-
helkis
veterán
"Ha a te peldadat követi mindenki, es mindeki ratesz meg egy kis lapattal (kessel, vagy egyeb, a környezeteben levö targgyal), akkor mi lesz itt?" - natural selection?
de ha már írok ide, beléptem a klubba egy sappire 3870-el. de valami nincs rendben. 8.1-es ccc+dd+stb (elég jól megy alapon) de az autotuning a gyári 777Mhz-et max 782.re tudta felhúzni, a memóriát 1126-ról 1131-re és ez még semmi, ha így hagyom akkor egy idő után no signal felirat jelenik meg a monitoromon.. vagyis kikapcsolt a kari?
beállítottam rivatunerrel a ventit 50%-ra, ekkor még csak nem is húzta a gpu-t. toltam bele egy új bios-t azzal is ugyanez.. felraktam a 7.12-es dd-t a ccc-t nem. régebben volt ati-m és akkor a traytools-al ki tudtam váltani ezt az új, lassú ccc-t, a cp anno sokkal egyszerübb és jobb volt szvsz, ill nem kellett hozzá se .net, se vb, se semmi..
na mindegy, atitraytools, sajna régi nem támogatja a 38xx-akat.. így hagytam a fenébe. most simán dd van fent meg a 2.06-os riva, így 810/2394-ig jutok, érdekes, hogy ha 820-at állítok be, akkor is csak 810Mhz-et kap a kari.. így nem lesz no signal. a ram efölött szemetel, talán már itt is, bár alig észrevehető, vagy csak túl fáradt voltam a tegnap esti teszteknél.., szóval elég szar egy példány.. v-core-mem-mod valszeg fel fog menni rá, ill egy blokk is, aztán meglátjuk mi lesz. akinek van ilyen tapasztalata, légyszi írjon, mi a max fesz, amit még be merjek állítani majd, hogy ne löjje ki a gpu a ház alját..
alapon 3200-Mhz-es E6750-el csinált a kari 106xx körül 3d06-ban, proci 3800-on ill 810/2394-el 113xxkörül.. ennyiért felesleges tuningolni, legalább 2d-ben visszaveszi az órajelet, így 37fok. terhelve 60fok max.
még egy kérdés, atiwinlash-el id-mismatch-nál mit lehet tenni? úgy vettem észre hogy régebbi biost nem tudok beleírni csak újabbat..
köszi mindenkienk!"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
katt777
félisten
válasz aginor #16416 üzenetére
Az a gáz, hogy a DX10 lassabb, viszont pedig DX9-ben is meg lehet csinálni ugyanazt, legalábbis Carmack bácsi szerint, magyarán fejlesztett a MS előre a nagy francba, amikor még az előző dx képességeit sem használta ki semmi. DX10 a VGA-piac bővítéséhez kitalált marketing, ha nagyon leegyszerűsítjük a dolgokat.
Állítólad a DX10.1 tekinthető csak igazán DX10-nek.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Te is félrementél gondolatilag.
Vallásokat félmondattal semmisítek meg, vagy is azt a valamiféle istent, aztán a hozzá kapcsolódó, többi dolog nyilván értelmetlen. Azok az olvasmányok meg totál értelmetlenek, amelyek meg akarnak győzni valamiről, mert már innen tudni, hogy hamisak.
Nem tudom, honnan veszed, hogy bárkivel, bármivel is megalkudtam. Én ugyan nem.
Miért lenne az vereség, ha nem tetszem a csajnak? És miért kéne ezért megütnöm? Ez totál marhaság. Itt a győzelem/vereség arról szól, hogy odamegyek-e, vagy sem (mert az egész csak a saját egyéniségemről, ha úgy tetszik, lelkemről szól). Innentől a további filózásod merőben értelmetlen. Megj.: soha nem akartam "megszerezni" egy nőt, mert viszolygok attól, amit lépten-nyomon velem is próbálnak mindenütt tenni, hogy irányítani próbálják az elméletileg szabad akaratomat. Nővel amúgy még akkor is úriemberként bántam, amikor kiderült róla, hogy egy aljas, szarkeverő ribanc, mert ez tett jobbá engem. A harcban (és még mindig nem feltétlenül a fizikaiban) viszont a győzelem.
Azt sem érted, hogy egyáltalán nem pártolom az erőszakot, mindaddig más utat keresek (és eddig meg is találtam max. az illető helyzetének és kilátásainak halkszavú felvázolásában), amíg ki nem derült, hogy valaki kizárólag ezt a nyelvet érti. Akkor meg nincs más választás, vagy eltaposnak, vagy te gázolsz át azon, aki ezt megpróbálja. Szóval, ha az én példámat követné mindenki, akkor normális világban élnénk, mert a normális emberek élhetnének, ahogy kell, a nem normálisak meg pár "kupánvágással" (vagy csupán ennek a kilátásba helyezésével) meg lennének nevelve. De amíg a legapróbb hatalmasság, egy köcsög kis ügyintéző is visszaél a hatalmával, mert megteheti, addig értelmetlen egy jobb világban reménykedni.
A rivalizálásnak semmi köze a háborúhoz, az egy pozitív dolog, ami kihozza belőlünk a maximumot.
Milliókat nem kaptam meg (mert jóval olcsóbb volt a bírót megfizetni), végül is az volt. Így én nem tudok lábbal szavazni (ha csak ki nem rugdalok minden balfaszt az országból, de az rohadt fárasztó lenne). Egyébiránt jóval tapasztaltabb vagyok nálad (aminek nem örülök, de az élet így hozta), ezért jobban átlátom a dolgokat.
No de tényleg térjünk vissza a topic-témához, és +1x bocs mindenkitől a sokk offért.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
aginor
veterán
Az tény, hogy a dx10 nem a plusz efektekről szól, és nem is közvetlenül a látvány javításáról. A dx10 szerintem inkább arról szól, hogy ugyanazt, de gyorsabban meg csináljuk, akkor viszont adja magát, hogy lehet növelni a részletességet és mégy úgy is gyors, tehát elvileg szebb lesz a grafika. Crysis azért jó példa erre, mivel nem dx10-es a motor(hiába hazudták azt) és láthatod milyen sebességet tud produkálni, és hiába szép, ha diavetítés..
Dx10.1-ről vagy microsoft, vagy még inkább Abu-t kérdezd meg. [link]Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
katt777
félisten
válasz aginor #16410 üzenetére
Egyrészt teljesen félreértettél, másrészt totál naiv vagy! No és szerencsés, hogy nem kerültél olyanok útjába, akik eddig bárkit gond nélkül eltapostak, így azt hitték, hogy veled is megtehetik. Az effélék világszemléletét roppant nehéz helyrebillenteni.
Engem nyugodtan felkereshetnek. Tették már meg nem kevés hatalommal bíró emberek, és nem nekem lett bajom belőle (bár volt, hogy valamenyi nekem is, de akkor sem hódoltam be soha senkinek), úgy, hogy semmi törvénytelent, semmi erőszakot nem követtem el.
A harc mindig a vereség, akár győzöl, akár veszítesz, így én mindig azelőtt győzök, hogy harcolni kellene. Legföljebb az ellenfél később jön rá a szerény elméjével. Mindig úgy intézem, hogy az illető saját maga "intézze el" magát, ami nem nehéz, ha te előre látod az ő cselekedeteit, míg ő nem, így a saját, teljesen ártalmatlan tetteiddel kiválóan tudod irányítani a végzetébe. Mert megérdemli, ha már belém kötött.
Senkit nem fenyegetek meg soha, csak felhívom a figyelmét a veszítenivalójára, ezt is csak akkor, ha ez óhatatlanul szükséges (azaz nem ért a szóból a majom), a család-dolgot meg még soha nem kellett felvetnem, egy barátomnak viszont igen, akinek az anyját simán megölték volna a kórházban, ha nem értteti meg az orvossal, hogy milyen jó is neki (ill. az ő anyjának), ha esetleg jatt nélkül is törődik a betegekkel (mert akik fizettek, azok valahogy szépen javultak, nem romlott rohamosan az állapotuk egy szimpla rehab osztályon). (Főleg, hogy előtte az apját hasonlóképp nyírták ki pár évvel azelőtt.) De soha ne kerülj ilyen helyzetbe, hogy meg kelljen ezt értened!
Soha nem volt nálam fegyver, vagy mögöttem brancs, mindig kizárólag ÉN voltam (óvakodom bárkit is érdemtelenül veszélybe sodorni). Ez az igazán hatásos, hiszen fegyverre és "támogatásra" mindig a gyengének, a gyávának van szüksége, ha tehát ezek nélkül mersz kiállni az igazadért, már félig győztél.
Azt, hogy a család érinthetetlen, meg hogy a fiúk nem felelősek az apák bűneiért, mindig a bűnösök, ill. a bűnök haszonélvezői mondják. Nekem is mondta az egyik régi ismerősöm (aki megkárosított 1,5M-val) egy barátja, hogy hát el kell tartania a családját! Tehát, ha nem kéne, nem lopna, szóval ezután senki ne jöjjön nekem ilyen marhasággal! Egyébiránt nem bántanám senki családját (a gazembert sem szívesen), de ezt ugye nem verhetem nagydobra, mert akkor oda a meggyőzőerő.
Nálam mindig első a mosoly, és a világ legjóindulatúbb, legsegítőkészebb, legjámborabb embere vagyok, ezt sokan igazolhatják (persze éppen ezért néznek soxor baleknak), amíg valaki belém nem köt. Soha az életbe én senkibe bele nem kötöttem, éppen a fentiek, és az általak is említettek miatt. De amikor hiába próbáltam bármit szép szóval, és jogi utat betartva elintézni, a megfelelő hozzáállás mindig használt.
A dzsungel-t arra értettem, HA belém kötnek, nem a normális, hétköznapi életre (amit a szóból nem értő, és törvényt nem tisztelő aljanép nem hagy), azt hittem, ez nyilvánvaló. Másrészt mindig igazam van.
Bocs a hosszért, részemről is vége, vagy megérti valaki, vagy nem.[ Szerkesztve ]
-
zso73
veterán
válasz aginor #16411 üzenetére
Valamilyen fórumba ugrottam bele. Ott volt taglalva a DX dolog. Minta fájlok is voltak. Falevelek....... Ott írták a programozók, hogy nem kell. Én nem értek hozzá.
Visszavonva.
Egyébként DX 10.1-re valami van?Tankcsapda :Menyország turiszt!! Hiába vagy bátor,mint egy római gladiátor.....
[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
CimbiX
aktív tag
válasz katt777 #16385 üzenetére
Na ez most nagyon off lesz, ezzel reszemröl be is fejezem ehhez a temahoz itt a hozzaszolast, ha meg valami hianyzik, akkor priviben folyt.
Katt: ajanlom figyelmedbe Max Webernek a protestans etika es a kapitalizmus szellemeröl irt dolgait- na innen ered az, hogy az emberi tarsadalom egy nagy dzsungel, ahol mindenki mindenki ellen van (Weber a Kalvinizmusbol vezeti le, ha nagyon le akarom egyszerüsiteni). De ez nem törvenyszerü. A te vereseged ott kezdödött, hogy megadtad magad, es megalkudtal a rendszerrel az eröszak lehetöseget kilatasba helyezve. A csajos hasonlatodat erintve: odamesz a csajhoz, de nem tetszel neki- akkor is vereseget szenvedtel, de meg ütheted, hatha jobb lesz...
Nagyon sarkitok, tudom, de azert abba a tevhitbe se essünk, hogy a ferfiak döntenek arrol, hogy ki lesz a parjuk- a vegsö döntest a nö hozza meg. Ergo odamegyek a csajhoz akkor, ha ugy erzem, hogy van miert, es nem csak azert, mert en akarom, de ez meg nem haboru/vereseg.
Ketsegtelenül elkerülhetetlen, hogy rivalizaljunk valamilyen szinten a környezetünkben elökkel- de meg KELL huzni valahol a hatart- ez a hatar pedig NALAM minden esetben az eröszak alatt van, mert szerintem hosszu tavon csak igy fejlödhetünk. Ha a te peldadat követi mindenki, es mindeki ratesz meg egy kis lapattal (kessel, vagy egyeb, a környezeteben levö targgyal), akkor mi lesz itt? Nem eleg am csak arra gondolni, hogy most nekem nem szabad, hogy rosszabb legyen... es most gondolhatod azt, hogy "a, gyöker kis gyerek, biztos semmit nem elt meg", de sajna itt ellent kell mondjak, en ugyan nem veszitettem milliokat, csak millokat nem kaptam meg az elvegzett munkamert (konkretan 2x1 milla), mert olyanok vagtak at, akiknek megvolt az altalad is megpenditett ismeretsegük/tapasztalatuk. Na akkor voltam meg viszonylag kicsi (20-21 eves). Most 25 vagyok, es tavaly augusztusban ugy döntöttem, hogy labbal szavazva Nemetorszagba költözöm. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
Az a hozzáértő nem véletlenül Carmack volt? Crysis a jó példa arra, hogy nincs igazad.
"De, ha már 10, akkor az tuti elég." - szerintem meg ha már dx10, akkor inkább a 10.1. Ha másért nem, hát a szabványosítási kisérletéért mindenképp.
-
aginor
veterán
válasz katt777 #16339 üzenetére
Kedves Katt!
Az ilyen hozzáállás nem jó semmire!
A bíróságon(sőt a rendőrségen is) bárki kérhet adatai zárt kezelését, és akkor nem jutsz hozzá a címéhez, csak max ha követed, de azért szerintem az élet nem egy kémregény, de még csak nem is egy Rambó film. Azt se felejtsd el, hogy a számlán rajta lehet a címed, és akkor egy ilyen akció után lehet téged fognak felkeresni. Mást a családjával fenyegetni pedig szerintem ritka undorító dolog. Ha valakivel bajod van, akkor azt vele kell elintézni nem a hozzátartozóival. És akkor még nem is beszéltem az akciód esetleges büntetőjogi következményeivel, de te biztosan szívesen mész börtönben egy videókártya miatt(amit mellesleg máshogy is le lehetett volna rendezni).
Az ilyen hozzáállás mindig csak ront a dolgokon, anélkül, hogy valóban használna. De ha már a Bibliából idéztél akkor én is had tegyem: Kard által vész, ki kardot ragad.
Hidd el egy mosoly sokszor töbebt ér, mint az egész brancs a hátad mögött, vagy kés a kezedben. Nekem általában beválik.
Egy ismerősöm mondta egyszer(aki egyébként sokat mozgott bűnöző körökben), hogy mindig van egy erősebb, és senki sem golyóálló, így nagyon jól nézd meg, mikor kibe kötsz bele.
Az a baj, hogy túl sokan gondolkodnak úgy, mint te, hogy dzsungel, alol le kell vadászni a másikat, vagy háború, ahol el kell tiporni, nem biztos, hogy igazatok van..szentbeszéd off
-
katt777
félisten
Próbált valaki PCMark Vantage-t 3870-nel? én kivártam a másfél órát, amíg lefutott (hiba nélkül), aztán semmi pontszám, és meg sem jelentek azok a game tesztek, amelyekről screenshot-ok vannak a Futuremark oldalon. (Lent írta, hogy most éppen folyik game-teszt, de csak a DMark06-os Forest jelent meg ablakban.) Ja, és a javított verziót futtattam (07nov). Megnéztem online, ott írt ki eredményeket, de összpontszámot ott sem. Nem ismeri a 3870-et, vagy mi a tököm? Vagy kell neki külön a Futuremark-patch is?
[ Szerkesztve ]
-
Flow
senior tag
válasz Foglalt név #16396 üzenetére
Nem hiszik el... Micsoda népség...
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
dokar
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 3
- Xiaomi Robotporszívók (robot vacuum, Roborock)
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Óvodások homokozója
- Hegesztés topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest