Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
tzsolesz #1097 üzenetére
Így van, DX10 alatt nincs AA.
Tehát a Radeon 4xAA-val olyan gyors, mint a GeForce AA számítás nélkül!Beowulf: Váó most nézem az OCZ-id HolyShit, WTF kategória!
1180MHz 2x2GB DDR2 kit, ez igen! Nálam 1100MHz felett elhalnak, emiatt most ki se tudom őket hajtani, mert 940MHz-en mennek csak...
nem tudom belőni őket, mert nincs megfelelő szorzó hozzá! A következő lépcső 1130MHz lenne, amit már sehogy se bírnak!
Asszem memória cserém lesz a közeljövőben! A tieid azt az 1180MHz-et mekkora fesszel viszik?
Mod: Most nézem, ezt már priviben tárgyaltuk...
tök kiment a fejemből... ok megvan a fesz.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #1094 üzenetére
40% ventivel megy az 1000/4400MHz 24/7, de azért hallani már a hangját... a 4800MHz memóriát meg meg kéne néznem, csak most időhiány van.
Ja, STALKER kivág? Akkor szerintem az 1GHz-em máris nem biztos, hogy stabil lenne ott... bár... lehet csak ventit kéne még tekerni hozzá, de nem éri meg, vissza is fogom venni, inkább kussoljon, és elég a 950MHz.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1095 üzenetére
Talán azért mert ebben a játékban is csak DX10.1-ben van AA? Ha jól emlékszem valami ilyesmi. Tehát a radeonon AA-val ennyi, a GTX-en AA nélkül. De majd valóban megmondja inkább Abu.
-
Beowulf_78
addikt
Lefuttattam sokak kérésére a STALKER CS bench-et...sok mindenre választ kaptam, és nem azt kaptam végeredményben amit vártam.
[1920x1200 DX10 bench extreme]
[1920x1200 DX10.1 bench extreme]Sajnos a tesztek 960Mhz GPU-val hibáztak, de 940Mhz hiba nélkül lefutottak, és mivel ez egy igen szélsőseges teszt, elsősorban VGA szempontból, azt mondom a 24/7 tuning valahol 940-950Mhz között lesz maximalizálva alapfeszen. Elvileg a STALKER CS ATi kártyákon jobban kellene hogy fusson, de az nV-s tesztemben mért értékek extreme felbontáson összehasonlítva, az ATi jócskán elmarad tőle. Szinte érthetetlen módon. A furcsa az, bár elmarad a 295 teljesítményétől mégis játszhatóbb. SunShafts teszt alatt a min. fps nem mutatott akkora kilengést, mint a 295-nél, tehát a teszt alapján ATi-n játszhatóbb lehet, még ha a 295-től el is marad teljesítményben a többi tesztben.
[1920x1200 DX10 bench ultra]
[1920x1200 DX10.1 bench ultra]Kár hogy a 295-öt ultra beállításon nem néztem meg. Bár az extreme beállításból kiindulva elképzelhető hogy itt is jobb lett volna a 295. Érdekes a végeredmény mindenesetre.
Tény hogy DX10.1-ben u.a. a sebességet produkálta mint DX10-ben, tehát a DX10.1 tényleg gyorsabb, és szebb is ebben a játékban a 4890 CF.
Abu majd hozzáfűzi a mondandóját...ez a meglepő végeredmény vajon miért lehet.295 mérés:
[link] -
Beowulf_78
addikt
Addig egy kis kedvcsináló:
[3d Vantage alapon GPU 18400p P14675]
[3d Vantage húzva GPU 19695p P15251]GTX 295-nél kicsit gyengébben teljesített, alapon és húzva is. De abszolút nem bánom. Valamiben legyen jobb a GTX 295 is.
Egyébként is a Vantage inkább nV-s játékszer, ez köztudott. Ahhoz képest pedig a különbség elhanyagolható.
GTX 295 alap GPU 18303p P14700
GTX 295 húzva GPU 20666p P15534GTX jobban reagált a húzásra, az világosan látszik a GPU pontszámokból.
De végülis ez nem meglepő. Az nV mindig másképp, ill. jobban reagált játékok alatti fps-ben is mint az ATi. De a 960/4400 tuning önmagáért beszél a maga 140Gb/s memó sávszéljével.Fater: A te MSI OC kártyádnak hol a vége tuningban?
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #1077 üzenetére
Persze, kis idö kérdése
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Dark KillerX #1090 üzenetére
Igen, olvastam, és tök logikus is.
Már nyomtam egy hsz-t, én hogy látom az új tények tükrében.
mod: sorry jégkorongot nem nézek.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Beowulf_78 #1089 üzenetére
Ezt láttad?
[link]
Oroszország jégkorong világbajnok.
-
-
fanti
addikt
válasz
Beowulf_78 #1084 üzenetére
Akkor azzal még jócskán ráérünk!
A lényeg, hogy most végre az ATI a jobb és lassan a támogatottabb is, úgyhogy az NV-nek mostmár elő kéne rukkolnia nemsokára valami olyan jelentős dologgal mint anno az Intel tette a C2D arhitektúrával a prescottok után. Mert már ott is az volt a helyzet, hogy mindenki az Athlon64-eket vette a prescottokkal szemben (nem is csoda, mert mérföldkövekkel jobb is volt). És lám akkor alkotott az Intel egy akkorát, hogy az AMD proci terén csak mostanság kezdi lassan beérni őt.
Itt az én kis kareszom :
-
Valty
aktív tag
A HIS márka mennyire jó, milyen kártyákat gyártanak?
-
leviske
veterán
válasz
Momentán hetente változik, hogy mikorra várható a széria. Volt már nyár, ősz... most meg a GT300 után 1-2 héttel...
Pontosan úgyis akkor lehet majd tudni, mikor megjelennek.
-
Zsubi
őstag
válasz
THX! Kíváncsi vagyok már rá nagyon, de szvsz nem csak én hanem sokan mások is, hogy mi válik valósága a sok marketinges dumából
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1081 üzenetére
Azért is írtam, hogy "szerint".
Persze semmi sem biztos, egy másik elképzelés szerint a G300 lesz olyan mint anno a G80 volt.
Nah mondjuk az sem lenne semmi megint.
Én remélem mindkét cég erős karikat dob ki.
-
Zsubi
őstag
válasz
Beowulf_78 #1081 üzenetére
Mikorra várható kb. az 5-ös széria
-
tzsolesz
nagyúr
Az 5xxx-es sorozattal meg így annyira ráérnek ATIék, na csak tervezzék is meg atomállatra és a mai karikhoz képest üssön akkorát mint a 48xx a maga idelyében!
Előzetes infók szerint, nagyobb lesz a különbség a 4xxx és az 5xxx széra között teljesítményben, mint a 3xxx, és a 4xxx között volt. Ha ez igaz, akkor nem marad el az "ütés".
-
fanti
addikt
válasz
tzsolesz #1078 üzenetére
Igen, ez a 60k amolyan lélektani határ!
És ha alá megy (ahogy ment is) akkor sokan rámozdulnak a termékre.
A GTX275-nek esélye sincs így, ami baj, mert egy erős konkurencia az csak jót tehet(ne) velünk vásárlókkal!Az 5xxx-es sorozattal meg így annyira ráérnek ATIék, na csak tervezzék is meg atomállatra és a mai karikhoz képest üssön akkorát mint a 48xx a maga idelyében!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #1077 üzenetére
Ha az ATI így folytatja(59K), akkor nem is csoda.
Kezd elharapózni az árverseny. Ez ellen a GTX275-nek nagyon nehéz lesz fölvennie a versenyt. De a GTX280-nak meg már képtelenség.
Az 5xxx-es szériával ha így folytatják, hülye dolgok is történhetnek.
-
boogie84
veterán
egyáltalán nem bántam meg!!
sajnos nincs összehasonlítási alapom gtx275-el, de jó a kártya.
vga tuninggal kapcsolatban viszont segíthetnétek. 880-ról 900ra próbáltam meg beállítani az órajele, és 15mp játék után fekete kép, és hibaüzenet gridben.
nem csak a gpu órajelét kell állítani?? vele párhuzamosan a memó órajelét is, vagy feszt is kell neki adni? (azt nem akarok, játszani akarok még sokáig)
-
Rexcor
őstag
8800GT eladó! Nagyon ócsó!
-
fanti
addikt
válasz
Beowulf_78 #1060 üzenetére
Szép kártyák!
A teljes gépbelsődröl is dobhatnál egy képet! Szivesen megnéznék egy szép 4890CF konfigot!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Szépek az ikreid.
-
keIdor
titán
válasz
Ilyet mintha már láttam volna valahol...
-
Beowulf_78
addikt
Ezekkel a képekkel még adós maradtam
:
-
gyiku
nagyúr
-
ádikácska
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #1053 üzenetére
Bocsi
-
zuchy
őstag
Van több féle eljárás. Van olyan, hogy az egyik képkockát ez egyik kari a másikat meg a másik kari számolja, de ezt már leírták előttem. Van olyan hogy a páros sorokat az egyik a páratlanokat a másik VGA számolja. Van még asszem olyan is, ami félbeosztja a képet, és a fölsőt az egyik az alsót a másik kari számolja. A két uccsó esetben elvileg össze lehetne adni a VRAM-ot. De szerintem máma az első megoldás üzemel, hogy felváltva számolják a képkockát. DX szabványtól szerintem független hogy miként lehet ezt megoldani. De majd jön Abu és megmondja a tutit
-
fanti
addikt
válasz
Beowulf_78 #1053 üzenetére
Kérdeznék egy elég butát.
Ha két kártya van a gépben (most tekintsünk el, hogy Crossfire, vagy SLI), akkor miért fogy ki a memó olyan hamar, ha ezek a karik 512megásak?
Értem ezt úgy, hogy régebben a 3DFX Voodoo2-nél is volt az SLI, és ugyebár ott valami olyanra emlékszem, hogy minden páros képernyősort az egyik és minden páratlan sort a másik kari renderelt, és a végén előjött a kész kép. Effektíve nem kellett annyi videómemória. A Kyro II meg még tovább tökéletesítette, mert ugyan ott nem volt multi GPU-s rendszer, de 64MB memóval szerelték a kártyákat, mert úgy állította elő a képet a kari, hogy sakktábla szerűen felosztotta a képernyőt, és egyszerre csak egy kockányi képet számolt le (így ennek bőven elég is volt a 64MB vram) majd a legvégén összesítette a kockákat és így lett meg a teljes kép.
Ezt csak azért kérdem,mert ennek az analógiának megfelelően nem lehetne vramot spórolni a mai karikon? Vagy DX9 és DX10 alatt ilyen metódusokkal már nem lehet dolgozni? -
HSM
félisten
válasz
Beowulf_78 #1051 üzenetére
Pedig benne volt az adatlapjában...
-
Crytek
nagyúr
Itt is megkérdezem mint nagyon sok más helyen ahol sehol nem kaptam választ mert mér válaszolna bárki is:
Timedemot hogy kell felvenni játékokból és hogy kell visszajátszani (VGA teszteléás miatt kérdem) ??
Crysisban érdekelne elsősorban és a Stalker Clear Sky!
-
HSM
félisten
válasz
Dark KillerX #1047 üzenetére
Crysis WH, GTA4, FC2 biztosan kimeríti, akár AA nélkül is, 1680-ban maxon....
Odateszed még az AA-t, hű... Többit nem próbáltam 512-es karin.... De nem csak ezek a gamek vannak.....
Pl. van ismerősöm aki a mai napig COD2, CS, meg ilyeneket tol... Oda még a 256MB-os kari is sok....
-
HSM
félisten
válasz
Beowulf_78 #1045 üzenetére
Na de várj.... 512MB-os 4870-hez képest jó ár a +15K és 4890....
Sajnos a 4870-hez nem az igazi az 512MB sok játékban...
Ha ezt a plusszt ki tudja használni nagyon megéri a csere, ha viszont olyan átékokat játszik, amik nem igényelnek 512MB-nál több VRAM-ot, ott semmi értelme a 4870-4890 cserének. (Kivéve: jobb hűtés, kisebb üres fogyasztás miatt)
-
ádikácska
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #1043 üzenetére
Mennyi lenne a reális?
-
-
Crytek
nagyúr
Ez bőven közel sem igaz 8800GTX 2006 ma 2009 lassan közepe van a VGA mindig életképes és szinte mindenre jó igaz nem koximaxon de lehet vele játszani.
Meg ahogy a játékmegjelenések megnézi az ember ebben az éven lószar azaz 0 übergrafikájú game fog jönni szal még a 8800GT is bőven elég.
Lehet hogy én csak jővőre fogok váltani SŐT! -
old gray
addikt
válasz
philoxenia #1007 üzenetére
Elnézést, ha személyeskednek velem akkor hamar eldurran az agyam.
-
keIdor
titán
válasz
ádikácska #1032 üzenetére
512-esről mindenképpen, nekem volt, és egyes játékokban/helyeken 100%-os gyorsulás is tapasztalható!
Crytek: Következő széria valamikor ősszel várható, Q4-ben, az nagyon sok idő várni... fél év... meg szerintem sose érdemes az előző szériát választani, mert hamar elfogy majd. Most pl. ha Te vennél egy HD3870-et képzeld el, hogy hány helyen kevés lenne ma már. Ugye egy HD4670 OC-ről beszélünk.
-
ádikácska
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes lecserélnem a HD 4870-es vga-mat egy HD4890-esre? -
Crytek
nagyúr
válasz
Dark KillerX #1026 üzenetére
Aki teheti az várjon mivel jön majd a következő széri azt ugyis olcsobb lesz még 60 ezernél is !
-
keIdor
titán
válasz
Dark KillerX #1023 üzenetére
276Ft/Euro van most, vajon annak a hatása?
-
Dark KillerX
addikt
Powercolor 4890 60000Ft alatt.
[link]
-
urdongo
tag
Köszönöm a válaszokat. Akkor majd egy komolyabb lappal meg procival....de az is lehet elleszek még így a következő generációig.
Addig el lesz a kis XFX a "színes szíves hodályban" -
urdongo
tag
válasz
boogie84 #1018 üzenetére
Szerintetek 4890 CF-et érdemes belerakni egy ASUS-P5K alaplapba? A lapnak egyik tulajdonsága, hogy 1 DB x16-os és egy x4-es PCI Express foglalat van rajta...szóval nem két darab x16-os.
Az érdekessége viszont, hogy a dobozon is rajta van, hogy CF kompatibilis.
Nekem most per pill úgy tűnik, hogy ez a leggyengébb komponense a gépemnek.
Viszont a C2Q6600 alá már nem akarok komolyabb deszkát....majd talán egy I7-es alá.
Egyébként az egy szem XFX 4890-esemmel is elvagyok....csak megkérdeztem biztos ami biztos alapon. -
boogie84
veterán
válasz
Beowulf_78 #1017 üzenetére
lassan adhatsz rájuk télikabit
-
Beowulf_78
addikt
23%-ról felemeltem 35% a ventit, ami még nem jár zajnövekedéssel. Az idle 64 fokból lett 55 fok.
Ha a bios-t módosítani fogom be fogom állítani ezt a 35% alap venti fordulatnak.
-
cotag
senior tag
Kb mennyivel többet vesz fel %-ban a táp felől 4890-es kari a 4870-hez képest?
Elég hozzá a konfigom??? -
boogie84
veterán
válasz
Beowulf_78 #1012 üzenetére
BIAHH és Crysis Warheadben csinálja, de úgy hallom h ez a tápból jön. legalábbis onnan hallom legerősebben. lehet h a a proci melletti kondik valamelyike...
anno volt olyan kareszom amiben vagy ami mellett egy egész állatkert volt, egerek mókusok stb.. -
HSM
félisten
válasz
Beowulf_78 #1012 üzenetére
A GTX260 is csinálta, csak sokkal halkabban, viszont egyik GW 4850 se, viszont a refi 4850 720Mhz-en igen, de nagyon halkan.... Hmm... Érdekes....
De nem zavaró amúgy, és nem hangosabb a ventinél... De az is érdekes, hogy egy barátomnak egész más gépben is cicergett, és pont így a 4870-e, mint az én 4890-em...
-
HSM
félisten
-
boogie84
veterán
crysis warhead alatt nincs sercegő, magas frekis hang nálatok?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Kérek Mindenkit, hogy a topik témájához ragaszkodva nyilvánuljon meg!
Különösen a törölt hozzászólásokban megjelenő szavaktól és stílustól tartózkodjunk, ha lehet!
Ez fokozottan szól old gray fórumtársunknak! -
Rexcor
őstag
Most akk érdemesebb 2 hd 4770-et venni?
-
Zsubi
őstag
válasz
Beowulf_78 #1000 üzenetére
Nem gyengén adja elő a CF
Mi lesz akkor ha még becsúszik egy kis tuning is, bele sem merek gondolni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest