Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
A referenciakarik ciripelnek.. (Bár itt is mondták, a tápot ciripelteti, mert nincs benne tekercs, nemtudom, nem is érdekel már) Üresben csendes, nincs ciripelés, viszont minimálisan "zörög" vagy motorhang, vagy nem is tudom, a venti kis fordulaton, halk gépben ha nagyon fülelsz, hallani, bár engem nem zavar. Terhelve indul a tücsök-móka, de szerintem ez se zavaró, feszcsökkentésre halkul...
Sajnos terhelésre nem a halk fajta, bőven csinál szélzajt, de legalább nem a hűzba melegít, ilyen téren nagyon jó a hűtő. De sajnos mindig is ez volt ezeknek a kifújósoknak az előnye/hátránya. (Viszonylag hangos terhelve, de nem fűt be.) Mivel nekem nem volt 8800GTS így nem tudok nyilatkozni az összehasonlításról. A GTX260-nál hangosabb, a 4850 GWW GS-nél szintén, bár üresben mind halk volt, de mindnek hallottam a motorhangját....
(Bár ezeken jelentős csökkentésre/kézivezérlésre el lehetett tüntetni, sajnos a 4890-en a gyárihűtő bármely alacsony is, megmarad pici zörgése....)
Én számítottam ezekre a dolgokra, ezeket elfogadom, a kártyával amúgy teljesen elégedett vagyok, mind a GTX260, mind a 4850-ek után.Remélem tudtam segíteni.
(A GTX260-nál csak icipicit gyorsabb, de nem is azért váltottam...)
-
Rexcor
őstag
válasz
PowerBuldog #796 üzenetére
1680x1050
-
Rexcor
őstag
Jelenleg én is 8800gt-vel tolom de most akarok venni hd 4890-et.
Hol érdemes venni?
Kb hány %-al jobb a 8800gt-nélköszi
-
Rexcor
őstag
Kösz,és kb mennyi fps maxon és 4x élsimításon?
-
zuchy
őstag
Nekem a 8800 GT-m ciripel, de csak olyan 3000FPS-nél, amikor a Crysis intrói mennek.
Máshol nem.
(#793) Rexcor: A proci mindegy mi van alatta, a warhead VGA limites játék, mindegy, hogy egy E6300, vagy egy I7 van alatta, természetesen minden maxon-ra értem.
Lowon már vegyeslimites lesz a warhead.Csak a VGA-tól függ jelen esetben.
-
Rexcor
őstag
Crysis warhead hd 4890-essel és amd phenom II X3 720-assal kb átlagban mennyi fps-t produkál?
köszi
-
Stillxone
csendes tag
Tudom,hogy rakhatok am2+ba,de akk elveszítem a nem lévő ddr3-mat
AM2+ Asus M4A78 PRO (de ott a deluxe is) akartak eladni,hogy ez már viszi a 720-ast...
viszont azt nem mondták,hogy ddr2-esnincs bajom vele,csak ezek phenomok ll-es már ddr3-ra van inkább
Viszont van,majdnem vele megegyező árba Gigabyte GA-MA790FXT UD4P lap
Nehéz lesz dönteni...
Azért még böngészek
Köszönöm a szavazástmeg,hogy figyelembe vettétek /válaszokat/ amit először írtam
-
Crytek
nagyúr
válasz
PowerBuldog #788 üzenetére
Köszönöm szépen a fáradozásodat akkor egy egy nagyszerű kártya.
-
PowerBuldog
veterán
Na így már remélem megfelel.
2009.05.02. 10:22:37 - Vista 64
Beginning Run #1 on Map-island, Demo-benchmark_gpu
DX10 1280x1024, AA=16xQ, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Demo Loops=3, Time Of Day= 9
Global Game Quality: VeryHigh
==============================================================
TimeDemo Play Started , (Total Frames: 2000, Recorded Time: 111.86s)
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 80.76s, Average FPS: 24.76
Min FPS: 17.53 at frame 137, Max FPS: 29.75 at frame 868
Average Tri/Sec: -17133562, Tri/Frame: -691893
Recorded/Played Tris ratio: -1.32
!TimeDemo Run 1 Finished.
Play Time: 75.73s, Average FPS: 26.41
Min FPS: 17.53 at frame 137, Max FPS: 31.51 at frame 69
Average Tri/Sec: -17976716, Tri/Frame: -680686
Recorded/Played Tris ratio: -1.35
!TimeDemo Run 2 Finished.
Play Time: 75.66s, Average FPS: 26.43
Min FPS: 17.53 at frame 137, Max FPS: 31.51 at frame 69
Average Tri/Sec: -17963270, Tri/Frame: -679555
Recorded/Played Tris ratio: -1.35
TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed)
Completed All Tests -
Crytek
nagyúr
válasz
PowerBuldog #784 üzenetére
De ezen meg nem volt AA ott irja is.Game menüben kapcsold be az AA-t ne driverben.Driverbe csak AF-et kell.
-
smoli
aktív tag
Ha valaki még nem olvasta vona: [link]
-
P00By
nagyúr
-
PowerBuldog
veterán
Így már nem olyan rózsás:
2009.05.01. 16:58:32 - Vista 64
DX10 1280x1024, AA=No AA, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Global Game Quality:
Custom Quality Values:
VolumetricEffects=VeryHigh
Texture=VeryHigh
ObjectDetail=VeryHigh
Sound=VeryHigh
Shadows=VeryHigh
Water=VeryHigh
Physics=VeryHigh
Particles=VeryHigh
Shading=VeryHigh
PostProcessing=VeryHigh
GameEffects=VeryHigh
Play Time: 112.15s, Average FPS: 17.83
Min FPS: 12.71 at frame 145, Max FPS: 22.75 at frame 68
Average Tri/Sec: -12657465, Tri/Frame: -709755
Recorded/Played Tris ratio: -1.29
Play Time: 106.94s, Average FPS: 18.70
Min FPS: 12.71 at frame 145, Max FPS: 25.26 at frame 64
Average Tri/Sec: -13084389, Tri/Frame: -699642
Recorded/Played Tris ratio: -1.31
Play Time: 106.85s, Average FPS: 18.72
Min FPS: 12.71 at frame 145, Max FPS: 25.46 at frame 70
Average Tri/Sec: -13051054, Tri/Frame: -697248
Recorded/Played Tris ratio: -1.31
Completed All Tests -
Crytek
nagyúr
válasz
PowerBuldog #781 üzenetére
Igen driverből kell azt bekapcsolni!
-
szacsee
nagyúr
Üdv!
Érdeklődnék, hogy ezek a kártyák közül akad ciripelős példány?
IDLE és LOAD alatt is ciripel, vagy csak LOAD?
A hűtő mennyire hangos? (eléggé hangmániás vagyok és nem szeretném, ha ez lenne a leghangosabb a gépben)
8800GTS-hez képest mennyire hangos kb idle és load?
A válaszokat előre is kösz.. -
PowerBuldog
veterán
válasz
PowerBuldog #780 üzenetére
Most nézem. Nincs is a játékban AF? Driverből toljam rá?
-
Crytek
nagyúr
válasz
PowerBuldog #778 üzenetére
Ha az AF is maxon volt akkor nagyon jó eredmény!
-
PowerBuldog
veterán
Remélem ez megfelel:
2009.05.01. 14:57:57 - Vista 64
DX10 1280x1024, AA=16xQ, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Global Game Quality: VeryHigh
Play Time: 82.11s, Average FPS: 24.36
Min FPS: 16.78 at frame 151, Max FPS: 29.14 at frame 869
Average Tri/Sec: -10403365, Tri/Frame: -427116
Recorded/Played Tris ratio: -2.15
Play Time: 77.73s, Average FPS: 25.73
Min FPS: 16.78 at frame 151, Max FPS: 29.38 at frame 857
Average Tri/Sec: -10674759, Tri/Frame: -414890
Recorded/Played Tris ratio: -2.21
Play Time: 77.59s, Average FPS: 25.78
Min FPS: 16.78 at frame 151, Max FPS: 29.83 at frame 1000
Average Tri/Sec: -10686096, Tri/Frame: -414571
Recorded/Played Tris ratio: -2.21
Completed All Tests -
Crytek
nagyúr
Akinek 4890-es atija van kérem szépen csináljon tesztet a Crysis-al! Bin 32 mappájában lévő benchmarkGPU.battal.
A beállítások ezek legyenek:
1280x1024 minden HIGH (ha xp van) minden very high (ha vista van) legmaxabb AA és legmagasabb AF-el! Élsimitás meg AF-et irjátok le mennyi a max majd.
Előre is köszönöm!
-
leviske
veterán
válasz
olizsoli #774 üzenetére
Szerintem meg pont nem érdemes rá alapozni, lévén, hogy egy valós beállítást sem látni. 1024x768 felbontásban ki játszik?
Valós beállítások mellett meg sok esetben a Phenomok a Nehalem-ek előtt végeznek.
És akkor azt meg sem említem, hogy a HL-nál nem tudni, hogy milyen felbontásban teszteltek, a 720-asról meg szó sem esik a teszt elején. Azt sem tudni, hogy milyen alaplapban/milyen memóriák mellett tesztelték.
Így szvsz nincs értelme erre alapozni.
(#773) Stillxone: Miért kéne AM3-as lap és DDR3 memória? AM2+-os lapba is rakhatsz 720-ast... A későbbiekben pedig egyre inkább ki fog jönni a +1 mag előnye, tehát én inkább arra szavaznék.
-
P00By
nagyúr
-
-
Stillxone
csendes tag
Sziasztok!
Éppen azon a ponton vagyok,hogy processzort válasszak az MSI 4890 karimhoz.
Én pont nem úgy csináltam a gép tuningot,hogy elösször lap azt proci........
Az oka,mert jönnek be az új lapok (AM3) és jobbnak láttam elösször a karit lecsérni.
A kártyát már 2 hete használom,sajnos még egy olyan procival ami tudom,hogy nem elég neki (amd 5200+ 4gb ddr2 800mhz)
Akinek van ilyen kártyája az mit javasol?
Én E8500 néztem ár teljesítménybe,de nagyon csábít az amd-nek 720 black-je csak ahoz viszont meg olyan lapot kéne ami AM3-as ddr3 és az jóval drágább végbe,így is úgyís lap csere....
Elöre is köszönöm ha valaki válaszol -
urdongo
tag
válasz
olizsoli #769 üzenetére
Én a VRM értékeken voltam kiakadva.
Bár elvileg akkor az is úgy kell, hogy működjön mint ahogy leírtad (vagyis beépített szenzoros méréssel).
Viszont ennek tudatában még úgy se vagyok nyugodtabb...rémálmaimban még mindig előjönnek a füstölgő VRéMekkel ijesztgető szőrös fánkfigurák. -
urdongo
tag
Köszi a válaszokat.
Csak azért kérdeztem ennyit mert eddig nem nagyon bíbelődtem ilyen programokkal. (Lévén 8800 GTS + Scytche Musashi kombóról váltottam....és ott furmarkal sem mértem többet ha jól emlékszem 76 celsiusnál
25% OC mellett. Onnantól fogva nem is mértem többé hőfokokat
.)
Tehát ezek a hőmérsékletek így friss ATI-sként megrémítettek. Persze a váltást még így sem bántam meg. Mindenesetre résen leszek és nézelődni fogok valami hathatósabb léghűtés után. Bár nem tudom egyes gyártók hogy fogják megoldani az aprócska VRM-ek hathatós hűtését szimpla bordákkal..az öntapadósak biztos nem lesznek elég jók.Egyébként lenne még egy kérdésem ami a Furmark tesztel kapcsolatban merült fel bennem. Ugye elvileg a GPU hőtermelésével egyenes arányosságban emelkednie kellene a gyári hűtésbe applikált ventilátor fordulatszámának is...de vajon meddig? Füllel érzékelhetően emelkedett is de mintha le lenne szabályozva egy pontnál. Pl: ha manuálisan 50 %-os fordulatszámra rakom akkor már "süvít" (hallhatóan hangosabban mint mikor automatikus hűtés mellett ment a Furmark) és igencsak erőteljesen hűt. Megérzéseimre hagyatkozva kb 40%-os fordulatszámon üzemelhetett az említett hő adatoknál. (tesztelek majd megint...kíváncsi vagyok 50%-on mennyire melegszik a VRM).
Lehet AMD-nél úgy gondolkodtak, hogy fölös decibellekkel nem frusztrálják a leendő vevőket (ha azok "csak játszanak" és nem furmarkoznak?)Tehát nem értem miért nem váltott magasabb fordulatra a venti.
-
olizsoli
tag
Az everest gpu hő-re nekem ugyan annyit ír mint a CCC szóval szerintem hiteles
De egyébbként nem értem hogy ne lehetne hiteles mivel egy érzékelő van ebépítve elvileg a gpu-ba és "onnan kapja az adatokat a hőfokról" mind a gpu-z a ccc az everest és társai, legalábbis én úgy tudom
-
HSM
félisten
Naszóval... Van a GPU-z már az is tudja mérni, jól. Everestet nem próbáltam, nálam nem írja. Feszt visszavenni nálam az Asus smartdoktorból lehet, mivel Asus-om van, de tudja a rivatuner, és előbb utóbb tudni fogja (hacsak nem már tudja is) az Ati Tray Tools legfrisebb HD48XX bétája.
Jelentős eredményt nálam 1,2V/800Mhz hoz, de jópár fokot számít, hacsak 850/1,25V-ra húzom le a gyári 1,312V-ról. És igen, a furmark kicsit jobban megcibálja, mint a játékok, szóval ha a játék nem viszi 90 fölé, teljesen jó vagy.(#767) zuchy: A Furmark-ot a világért se szabad kerülni, ami nem bírja, azzal a karival baj van. Nyilván, ami vszont bírja, annak már nyugodtan lehet ereszteni a játékokat, nem lesz gáz. A procit is prime-al tesztelsz, mégse fogod úgy, nyélgázon használni, viszont a bajok csak így deríthetők ki.... De ha jól értem, itt csak meleg lett, és komoly gond egy szál se...
-
urdongo
tag
Az Everest van annyira hiteles mint a Riva Hardver Monitorozója?
Arra is gondoltam, hogy lehet szoftvermérési probléma.
Feszültséget visszavenni csak Riva-ból lehet? Valamint az a pici fesz csökkentés nálad konkrétan mennyi? És mennyiben befolyásolja (csökkenti) az alapórajelet?Egyébként csak Furmark-al tapasztaltam ilyen pokoli hőmérsékeleteket. Hagyományos használat (több órás Warhead, Unreal 3, Crysis) és 925 MHZ-es GPU-val is "csak" 82-86 Celsius-os VRM hőmérsékletet mértem.
-
HSM
félisten
Ha picit csökkentem a feszt, sokat csökken (kb. 10-15 fokot) a VRM, ha tuningolok (feszemeléssel), akkor 105-115 is megvan 1,35V-930Mhz körül.... Én azt mondanám, ne nagyon engedd 115 fölé!
Elvileg 125 a max, amit elvisel! 80-105 fok között viszont teljesen jó vagy!
-
urdongo
tag
A 3GHZ-en üzemelő Quad mindemellett 39 Celsiuson teszi a dolgát. Tehát nem hinném, hogy a ház hűtésével lenne a gond. A meleg levegő eliminálásáért 5 db. rendszerventilátor felel. (2db. 120 mm-es előlről az alsó két slotban, 1 db 92 mm-es a ház tetejében kifele szív, 1 db 120 mm hátul a proci mögött + felette egy 92mm-es a tápnál + a tápnak is van ugye de azt nem számoltam.)
-
urdongo
tag
Szerintetek az normális, hogy 925 MHZ-es GPU és 1050 MHZ memória órajelek mellett a Furmark 123 celsiusra hevíti a VRM-eket (ráadásul egyenletesen emelkedett a hőmérsékletük...szerintem ment volna feljebb is) ? A teljesítménytesztet indítottam el 1280*1024-ben élsimítás nélkül. Már majdnem a végén tartott mikor az everest már ennyit mért. Inkább kiléptem.
Az imént csináltam egy Benchmarkot (még mindig a szőrös fánkkal) hasonló beállítással XP alatt OC nélkül tehát gyári értékekkel. Így is 103 Celsius-ra emelkedett a VRM hőmérséklete a teszt végeztével.
A GPU 92 fokon tetőzött.
A ventilátor fordulatszám vezérlését sem állítottam át manuálisan.Szóval szerintetek ezek normális értékek?
-
gyiku
nagyúr
-
NFree
addikt
Hali srácok , szeretném megkérdezni, ha van tapasztalat, hogy viselkedik a kari?
Driver problémák? melegedés? tuning? esetleg van e külömbség a külömböző gyártók által forgalmazott karik között, vagy mind1 melyiket veszi az ember?
Ahogy nézegettem a teszteket ,ugymond ha nem is teljesítményben, de teljesítmény/ár arányban most mindenképp jónak mutatkozik, de azért kiváncsian várnám a tapasztalatokat a kérdéseimre.
Thanx -
P00By
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát azt elhiszem, hogy ez szar.
Egyébként ez az egész érdekes. Szabványra épül a dolog, de itt vannak az összeférhetetlenségek. -
arn
félisten
2708 detto. 3008 asszem jo.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Akko ez cuki probléma.
Valszeg ezt a gyártók nem fogják tudni megoldani, így az AMD-nek kell jelezni, hogy vegye fel a kapcsolatot a Dell-lel, és csináljanak egy új Frimware-t a monitorhoz.
-
arn
félisten
a kartya szvsz semmit se erzekel belole (hogy nem jo a kimeno jel), mert akkor azt valamilyen szinten a programoknal is erezni lehet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Jelvesztés lehet. A GDDR5 órajelet visszaveszed manuálisan, vagy minden alapon van, buherálás nélkül?
Ha normál működik, akkor annyit próbálj ki, hogy a PowerPlay profilt megváltoztatod. Asszem az ATT képes erre. Ne vegye vissza 240-ig a frekit, hanem teszem azt csak 500-ig. -
arn
félisten
-
fanti
addikt
Na, egy pici tuningocska Sapphire 4890-es "nagydobozos" karival.
Csak a GPU-t húztam kicsit és utána a FurMark-ot futattam így 1 percen át 2xFSAA és 1280x1024 mellett. 950Mhz-re emeltem a GPU frekijét, szépen ment vele és 72 fokon tetőzött ami tutira ment volna 80-ig is ha mondjuk hagyom még 5 percet futni.
De nekem ez is elég bőven, ugyanis csak azt akartam kideríteni, hogy egy 10% tartalék van-e még a kariban, és van! Alapon használom úgyis, ez csak amolyan kíváncsiság volt.Ezután még megnéztem a 975Mhz-et is, de azzal már hibát jelzett és visszaállt alapra.
Elégedett vagyok, mert így már ott vagyok nyers erőben mint ahol egy GTX285-tel lennék.
-
Rexcor
őstag
amd phenom 2 x3 710-essel ugye nem lesz cpu limit egy hd 4890-es mellett?
köszi
-
HSM
félisten
válasz
Bluegene #742 üzenetére
Azt kéne itt megérteni, hogy az XP gazdaságosabban bánik a rammal, ami mindent megmagyaráz. Megmagyarázza, hogy kevés (1GB > ) rammal miért használhatatlan a Vista, azt is, hogy miért lassab picit 2GB-al, miért egyforma kb. 3Gb-al, és miért gyorsabb sokminden 4, de főleg 6GB-al....
-
-
HSM
félisten
Najó, de 64 bites XP nincs, az egy server-2003 tákolmány, jót még nem hallottam róla...
Amúgy jól teszi, hogy azt az 1gb-ot betárazza magának, mert utána megy, mint a huzat!
(#734) Bluegene: 3 dolog miatt nem raknak netbookokra meg régi masinákra Vista-t: Az első baj, hogy 12GB-ot foglal a lemezen. A második baj, hogy 2GB ram alatt tetű lassú, mint írtad, messze le van maradva az XP-től. A harmadik baj, hogy nincs DX10 a netbookokban, anélkül nincs aero, anélkül meg elég vacakul néz ki...
-
TTomax
félisten
válasz
PowerBuldog #738 üzenetére
Nem,tényleg nem tudtam.Ha lesz egy szabad napom akkor újra fogom rakni az egész rendszert,ami nálam nagyon időigényes mert 2 db 64 bites linuxot is telepítenem kell VMWare work-ben...áhh lehet egy nap nem is elég... majd még elszánom rá magam,meg persze utánakeresek a WIN7-nek...még egyszer köszönöm!
-
TTomax
félisten
válasz
PowerBuldog #736 üzenetére
öhm.... Köszönöm!
-
TTomax
félisten
Ja, meg lehet azért, mert a Vista mind a 6gb ramom látja...
bármi látná ami 64 bites OS...XP is...Csak az OS 1,1GB betöltés után
Tévedés.... annyit foglalt le magának hirtelen... a Vista "betáraz" magának...Amúgy én is 64bites Vistát nyüvök,de csak addig amíg ki nem jön egy WIN7 ami nem beta...
-
Bluegene
addikt
lehet h rossz verzió raktál fel, az xp gyorsabb a vistánál hisz még p3-masokra tervezték, a vistát meg 7ghz-es P4-esekre(sic!), ugye még akkor azt hitték ez lesz
nyílván amit úgy terveztek h pentium 3-mason fusson, az a gyorsabb, pláne ha végrehajtasz néhány alap optimalizációt(az update-ek elcseszettek ilyen szempontból)
a logika szerint is gyorsabb az XP, lehet egy i7esen nem érezni de sokkal gyorsabb, egy p3-mason éreznéd nagyon is
szerinted akkor miért raknak lassú gépekre, a P4-esekre meg az Atomos netbookokra XP-t? mert a vista el sem indul
-
HSM
félisten
válasz
Bluegene #732 üzenetére
aki core i7-nel nyomja annak szinte mind1, aki viszont p4-gyel az leesik a székről h mennyit gyorsult
Hmmm.... Ismerős érzés... Pont mikor a 4850 helyett betettem a GTX260-t, és elindítottam a GTA4-et....
Nekem eddig bejön a Vista64, eszem ágában sincs addig leváltani, amíg nem látok rá nyomós érvet.... Vicces, de tán még gyorsabb, mint az XP-m...(Mondjuk koros XP, friss Vista, de akkor is, azért nincsenek teljesen elhanyagolva pedig...
) Ja, meg lehet azért, mert a Vista mind a 6gb ramom látja...
(Csak az OS 1,1GB betöltés után...
)
-
Bluegene
addikt
válasz
old gray #728 üzenetére
[link] igen erre, itt van még néhány tipp, ezenkívűl nem árt ha a registry is rendben van, illetve lehet találni ezenfelül programokat(GAME XP, még ezt nem próbáltam de állítólag jó) amik ezt azt javítanak(pl cache optimalizáció), hangot ne kapcsold ki mert kell a játékhoz, a defragmentálást meg perfect diskkel, speed disk-kel
mind1 lényeg sok kicsi sokra megy ha mindent megcsinálsz javulhat a játékélmény, akinek gyengébb gépe van, annak érdemes ilyesmikkel próbálkozni, kitolhatja a gépe élettartamát, mellesleg megismer pár alapvető dolgot
google-be be kell írni h xp optimalization, egyébként aki core i7-nel nyomja annak szinte mind1, aki viszont p4-gyel az leesik a székről h mennyit gyorsult(mondom húgom SD ramos gépén jobban fut az XP mint nálam a win7 érzésre)
-
HSM
félisten
válasz
old gray #728 üzenetére
Jaja, ezt kihagytam.
De komolyabb gépen tényleg alig gyorsít valamicskét... (bár én csak régebben próbálkoztam, inkább kevesebb, min több sikerrel)
"Én ha annyira komolyan venném a tuningot, a hálókártyától kezde az usb-n keresztül a hangig/stb. mindent letiltanék."
Naja, de akkor hol marad a használhatóság? Én megmondom az őszintét,nem szoktam ilyesmikkel babrálni... Úgyse a game a fő dolga a gépemnek... Ha meg az elért eredmény nem tükrözi a valós használhatóságot, akkor ugyan mi értelme? Én így állok hozzá...
Ez amúgy kb. olyan, hogyha letiltom az I7-es 2 magját, és a HT-t, és így húzom fel a végtelenségig, akkor jelentősen magasabb memóriakezelési értékeket lehet mérni, akár azonos órajelen is, mivel kevesebbet kell szinkronizálni a magoknak egymás között, valamint több a szabad L3... De van értelme? Semmi....
(Hacsak nem arra vagy kíváncsi, mennyi lenne a max, ami a memóriának a csövön kifér...
De még arra se az igazi...
)
-
HSM
félisten
A GTA4-el nekem személyesen semmi bajom nincs, szerencsére, jól működik, igaz, nincs kiengedve netre, nekem ne frissítgessen ész nélkül...
Nekem újkora óta jól működik, igaz, az 1.0 óta felraktam az 1.03-as patchet. Az meg, hogy a bencsmark része kuka, az meg nagyon nem zavar, egész addig, amíg valaki nem azzal akarna mérni...
Amúgy az alumínium rúd+elég süni egész jó ötletnek tűnik, bár nekem az a külön kapható zalmi borda tűnik a legtutibb megoldásnak.... Esetleg egy kis esztergálás után egy moddolt P4 hűtő, felcsavarozhatóvátéve...
(#726) old gray: Szerintem arra gondolt, hogy ne legyen teleszemetelve, ne fusson rakás felesleges process, stb... Bizonyos esetekben sokat javíthat, bizonyos esetekben szinte semennyit.
-
-
HSM
félisten
Hopp, véletlen elrontottam valamit a 4. mérésnél, szélessávún hgytam véletlen a képarányt...
Itt a javítás:
Statistics
Average FPS: 63.78
Duration: 37.05 sec
CPU Usage: 52%
System memory usage: 43%
Video memory usage: 90%Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (75 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Highest
Reflection Resolution: Very High
Water Quality: Very High
Shadow Quality: Very High
View Distance: 25
Detail Distance: 75
Definition: Off
VSync: OnHardware
Microsoft® Windows Vista" Ultimate
Service Pack 1
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 8.14.10.655
Audio Adapter: Speakers (Realtek High Definition Audio)
Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHzValamint kíváncsiságból megnéztem, mi a max, ami kifér a csövön gyakorlatilag minimum grafon:
Statistics
Average FPS: 66.37
Duration: 36.97 sec
CPU Usage: 47%
System memory usage: 40%
Video memory usage: 39%Graphics Settings
Video Mode: 1024 x 768 (60 Hz)
Texture Quality: Low
Render Quality: Low
Reflection Resolution: Low
Water Quality: Low
Shadow Quality: Low
View Distance: 1
Detail Distance: 1
Definition: On
Service Pack 1
Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHzÍgy kb. egy maszat volt az egész, borzalmas, és így is alig kaptam több képkockát. Szerintem ezek elég gáz eredmények.
Ja, és a 4850-emen (512-es) minden maxon is 40FPS-t mért, pedig úgy aztán totál használhatatlan volt a game....
Nevetséges....
Statistics
Average FPS: 40.37
Duration: 37.65 sec
CPU Usage: 54%
System memory usage: 39%
Video memory usage: 100%Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
View Distance: 100
Detail Distance: 100Hardware
Service Pack 1
Video Driver version: 7.14.10.643
Audio Adapter: Speakers (Creative SB X-Fi)
Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHzÉs a nap vicce:
Megtaláltam a 4850 1GB eredményem is! Picit visszavett graffal, esett 8FPS-t!!!!
Statistics
Average FPS: 32.72
Duration: 37.46 sec
CPU Usage: 47%
System memory usage: 45%
Video memory usage: 86%Graphics Settings
View Distance: 50
Detail Distance: 100Hardware
Service Pack 1
Video Driver version: 7.14.10.643
Audio Adapter: Speakers (Creative SB X-Fi)
Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHzA gyakorlatban pedig mint már írtam, az 512-es medium textúrával, mindn más maxon, 1680*1050 33-as látótávval és 40-50 közötti detail distance-al ment jól, míg a Gigás gyorsabb voltugyanígy, csak 75-ös látótávval és 65-ös detail distance-al, és zéró utólagos rajzolással.
Asszem abszolút no comment....
-
HSM
félisten
válasz
Bluegene #719 üzenetére
Nyilvánvalóan leírtam, nem erről van szó.... CSak épp baromságokat mér.
1. mérés:
Statistics
Average FPS: 52.68
Duration: 37.15 sec
CPU Usage: 86%
System memory usage: 45%
Video memory usage: 93%Graphics Settings
View Distance: 100
Detail Distance: 100
Service Pack 1
Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz2. mérés:
Statistics
Average FPS: 55.30
Duration: 37.03 sec
CPU Usage: 85%
System memory usage: 44%
Video memory usage: 72%Graphics Settings
Texture Quality: Medium
View Distance: 80
Detail Distance: 80
Service Pack 1
Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHzEz a második, így szoktam játszani, hát a bencs szerint 3fps a különbség, felejtős. Gyakorlatban a sebesség tényleg hasonló (de inkább azt mondanám kb 10 fps átlagosan, nem 3), DE (!!!) az első verzió esetén nagyon gáz a játék, tőlem 3cm-re, egyenként, jól kivehetően rakja ki az árnyékokat, fényeket, tárgyakat, hihetetlen idegesítő, elém épül a város, stb. A második verzióból ez 100%-osan hiányzik.
Na, de menjünk tovább. Eddig csak 2 magja ment az I7-emnek, 4,2Ghz-en.
3. mérés (Immár 4db 3,45Ghz-es I7 maggal): Újramértem mennyit számít 2 vs 4 mag, eszerint kb. semmit (Mondjuk tényleg elég neki olyan 4,5Ghz körül már egy 2 magos, de azért láttam én 60-70% körül is 3,45Ghz-en az I7-em játék közben):
Statistics
Average FPS: 56.77
Duration: 37.08 sec
CPU Usage: 50%
System memory usage: 40%
Video memory usage: 71%Graphics Settings
Texture Quality: Medium
View Distance: 80
Detail Distance: 80
Service Pack 1
Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHzÉs 4. mérés:
A Te beállításaid:
Statistics
Average FPS: 58.40
Duration: 37.14 sec
CPU Usage: 53%
System memory usage: 48%
Video memory usage: 97%Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (60 Hz)
Detail Distance: 75
Service Pack 1
Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHzHát nem tudom, de szerintem elég érdekesek lettek az eredmények....
Nagyon nem csípem az ilyen bencseket, aminek az eredményének semmmi köze a valósághoz, és alig mutat valami skálázódást..... Ellenben a Crysis WH bencsekkel, amik remekül mutatják, mire lehet számítani játék közben.
Bocs a hosszú post-ért. -
urdongo
tag
4k-ért? A CD Galaxis-ban 1990 Ft-ért vesztegetik. Gondoltam rá én is, hogy bele invesztálok. Mert Vista Ultaimate x64 alatt nem igazán sikerül elindítanom a x64-es exe-t...csak a 32-est.
Persze így jár aki a tört verzióval próbálkozik. Bár én eddig is csak azért nem vettem meg eredetiben mert nem futott kellő sebességgel. Most már 4890-essel ez változott.
-
HSM
félisten
válasz
Bluegene #716 üzenetére
Igen, velem. És ígértél egy Crysis tesztet is.
Sajnos a GTA4 bencsében nem hiszek, 40FPS-t adott az 512-es 4850-nek is és az 1GB-osnak is, amikor ég és föld a két kártya....
Az 1GB-st utána felhúztam 30-as látótávról 72-re, és még úgyis jobban ment, ugyanazon a gépen... (Vista64-en) Azóta nem hiszek annak a bencsnek....
Szerk.: Itt van, mire lennék kíváncsi: [link]
(#717) hoolla: A Zalmannak van egy szép megoldása rá: [link] És nem is nehéz megcsinálni, ha valaki kicsit konyít a fémek megmunkálásához....
-
Bluegene
addikt
nah veled beszéltem az XP optimalizációról? A kétmagos E5200-am 40-43Fps-t ad gta4-ben, és még lehet tovább tweakelni
Statistics
Average FPS: 40.10
Duration: 37.23 sec
CPU Usage: 88%
System memory usage: 94%
Video memory usage: 90%Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (75 Hz)
Detail Distance: 75Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Driver version: 6.14.10.6936
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
Intel Pentium III Xeon processormsáoknál ugyanez 30-32FPS-t adna, mert kicsit elgazosodott az xp-jük és nem optimalizálták
nah itt egy kirívó példa[link], ennyire el tud fajulni extrém esetben, pedig neki is E5200-asa van -
HSM
félisten
Na ja, de a 4870/90-en a VRM túl pici, hogy bármivel felragaszd rá rendesen.... [link] Itt az az 5 nagyobb és 2 pici kocka a kártya hátsó részén, a ramok mellett, sorban, a fehér hővezető tappancsnyom látszik is a tetején.
Erre üzembiztosan csak megfelelő méretű hűtőt és csak csavarozni lehet sajnos.
OFF: Mókás, itt PH! 4870 tesztben nézték a Chillát rá, és rossz cuccokra tették a süniket!
[link] Egy sorral jobbrább kellett volna...
-
HSM
félisten
Igen, csak a VRM-re ráragasztott ramsüni a leggyorsabb módja a kari kinyírásának.
1. Nem nyomódik rá elég erősen, rossz a hőátadás.
2. Alapból gyenge rá a süni
3. Kicsi a felület, szarul ragad fel, leesés jóeséllyel, utána a kari halála igen valószínű rövid időn belül.Az S1 amúgy kitűnő hűtő.
-
Nikkel10
tag
válasz
PowerBuldog #708 üzenetére
Azt meg tudnád nekem mondani milyen hűtések mennek rá egy 4890-re?
-
Nikkel10
tag
Sziasztok!
Egy ilyen kütyünek mennyi az ideális hőfoka?(idle,load)
Mert nálam no tuningal no ventiszabályozással idle:58 fok -
hoolla
aktív tag
A procilimitben én sem hiszek, mert eddig is 1920x1080-s felbontást használtam majd minden játékban a 2 magos procimmal, és szeretném ezt a felbontást használni továbbra is.
Az i7 920 meg nem tud annyival többet nyújtani a játékokban, mint amennyi pénzösszegbe fájna.
Kösz a válaszokat! -
urdongo
tag
válasz
PowerBuldog #701 üzenetére
Köszi. Mindjárt fel is telepítem valahonnan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mit játszottál végig utoljára?
- Dell notebook topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Óra topik
- További aktív témák...
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Update 04.22. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest