- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
schwartz
addikt
válasz
joshua7 #1898 üzenetére
Szajcseplesen kivul dobhatnal egy linket is. Mondjuk egy olyan uzlethez ami AFA-s szamlat ad nem pedig "bazarosat"...
Kulonben a HD4890-Toxic sem er 15k-val tobbet a HD4870-Toxic-nal. Vagy egy refhutos 4890 10k-val, amire startbol dobhatsz egy 10-15k-s normalis hutest... -
A_ScHuLcZ
addikt
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
schwartz #1889 üzenetére
4870-esből a sima 44-ért kapható most, a toxic változat pedig 55-ért, megér ennyit, jobb ennyivel? Simának az órajelei 750/900, toxicnak 780/1000 és a hűtés jobb rajta, de ha lehet, én rátenném ezt az Accelero Twin Turbo-t
-
strebacom
senior tag
Hali!! Most lenne lehetöségem elcserélni a GTX-et 2db 4890-re, gondoltam kipróbálom a CF-t,pénzt(üa.ár 150km) és fáradságot nem kimélve,elkocsikáztam egy ismeröhöz, aki már vett ilyet, hogy mégis milyen???
Nagyon faxa tényleg jó,gyors meg minden, de olyan orbitálisan hangos hogy szörnyű....viszont hüvös alapon olyan 56-60C loadban max 80C a Crysis alatt is...Beo is irta anno itt ,hogy 70C könyékén úgy megy a venti mint a GTX 100%-on....és tényleg igaza volt....most ezért aztán elgondolkodtam egy kicsit, +10% teljesítményért meg éri egy jóval hangosabb rendszer....Tudom aki halk rendszert akar az használjon vízhűtést....
-
schwartz
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #1888 üzenetére
A Crysis nalam is megfogta a GTX285-ot.
(igaz 1920x1200-ban) Ahogy most alakulnak az arak en a helyedben megvarnam az uj RV8xx-es generaciot. Vagy meg egy HD4890-es aresest. Jelenleg jobb vetel szerintem az 1Gb-as Sapphire HD4870 VaporX vagy Toxic. (40-50k kozott mozog). Halk es nem sokkal lassabb mint a 4890.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
schwartz #1887 üzenetére
Hát nem tudom, nekem pl a crysis wh megfogta elég rendesen win7 alatt (ugyebár dx10) 20-30 fps volt játékos beállításon, sőt volt hogy 20 alá is leesett. Ugyanezekkel a beállításokkal xp alatt 40-50fps-t produkált. Maxra nem mertem felnyomni, élsimítások nem voltak ráküldve természetesen!
-
schwartz
addikt
válasz
PowerBuldog #1884 üzenetére
Attol fugg, milyen felbontast hasznal.
-
PowerBuldog
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #1883 üzenetére
4850-ről szerintem mindenképp megéri cserélni. Jóval gyorsabb és 1gb-os a 4890.
Twin Turbo az AC holnapja szerint kompatibilis a 90-essel is. -
A_ScHuLcZ
addikt
Szerintetek Sapphire 4850 512MB-os kariról van értelme erre fejleszteni, megéri, vagy túl drága ahhoz képest, amennyit hoz? Van rajta egy Accelero Twin Turbo hűtés, ami elég jó, elégedett vagyok vele, de ipon szerint 120watt-ig elegendő, szóval az új kártyához cserélni kellene azt is!
-
newa1984
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek milyen 4890-et vegyet, ha szeretném 60k körül meguszni?
Asus,MSI,Gigagyte és Saphirekat néztem, de nem tudom melyik a jobb.
A helpet előre is köszönöm! -
HSM
félisten
Ez okés, de nálam nem is működött az ATT, hol beállította a feszt, hol nem, tök szar volt. (Ez pár hete volt, azóta nem próbáltam)
Viszont a rivatuner remekül állította a feszét, és szerintem más kariknak is állította volna, mivel simán a VT1165 csipet programozza a riva, ami pedig az összes refi 4890-en ottvan.
Csak sajnos rivában nem tudom, hogyan lehet 2D-3D feszállítós profilokat létrehozni... -
bim
veterán
-
lala42
őstag
semmiképp sem huznék a procikon.
Celeron 1,7 Gh. S 478 foglalatu lapban
( de jó a FCPGA-s lap is Cerka 667-es prockóval) Azt sem kell húzni
Basszus amire pénzed van. Ha nem húzod, teljesen mindegy.
Melyiket vegyem ez értelmetlen kérdés. Te tudod mire akarod a gépet használni. Ha csak szövegszerkesztés, némi NET-el fűszerezve, Játékokból az Admirális, akkor elég egy kis teljesítményű. Ha FarCry, Crisys Cod 4-5, GTA4 akkor meg ezeket úgy sem árt egy kissé megpiszkálni. -
Nikk
senior tag
Ha nem húznád a gépet akkor:
ASRock AOD790GX (ez CF-es alaplap és húzás nélkül egy szinten gyors kb. a Gigabyte lapokkal)
Vidkariból ha veszel és hosszú távra, akkor valami turbósított hd4890-et vegyél, amin jó csendes a hűtő.
A 940-es Phenom meg 940-es Phenom... Azon nincs mit tovább taglalni...
-
loki22
tag
Sziasztok!
Szeretnék összerakni mostanában egy gépet főleg mmorpgre kéne pl aion, kb 3-4évre kéne(ennyi időközönként szoktam cserélni) 17es a monitorom.
Egy dolog biztos a 4890es kártya.
Abban segítsetek,hogy milyen procit válasszak hozzá .Ezek nettó árak:
E8400-at-34k
Q9400-at-44k
x-48as lappal, ami24k vagy
amd x4 940 ami 39k ahhoz is valami crossfireös lap kéne még nem tudok hozzá.
Főleg a 8400as illetve a 940es phenom felé húznék,mert semmiképp sem huznék a procikon.
Előre is kösz a segítségeteket -
lala42
őstag
Úgy látom, nagyon új még ez a kari
Kevés az infó, kevés a tuning. Nálam 1 PowerColor sima ref.-es van, igaz elég magas hőfokokat mutat a GpuZ. Alapon kb 54 fok, terhelés alatt 65-68 fok is szokott lenni. De ez valszeg. betudható annak, hogy csak beraktam oszt.had menjen. Nem volt időm átrendezni semmit a házban. Majd holnap állok neki elrendezni. Egyszer a CCC-vel automata tuningot csináltam, ott a GPU elment 960-ig, a Memó 1040 körül. Nos a hőmérséklet fel is ment 90 fok körülire. (most melózok, azért nem tudom a pontos értékeket.) PrintScrn-em van. majd holnap bemutatom. Igy első rálátásom, hogy jó a kártya, de a hűtése nem kimondottan nyerte el a tetszésemet.
Nézni kell rá valami komolyabbat. ( már ha marad ez
)
-
BullKoxa
őstag
Hi!Én úgy látom Dangerzone kollegának igaza lett ebben a Topikban ritkán járnak az emberek!Ha meglesz a 4890-m akkor is szerintem a 4850/4870-s topikba fogok irkálni ha valami infó kell.
-
keIdor
titán
Radeon BIOS Editor-al sikerült valakinek feszültséget emelni? Én hiába állítom be az 1,4V-ot nem lehet kiválasztani... egy ismerősnek kéne.
-
zuchy
őstag
válasz
Tommmmka #1861 üzenetére
Ki van az hajtva, 3,7GHz-el simán. Nem sok játék használja ki rendesen a 4 magos CPU-kat. Ha rám hallgatsz leszarod a Vantage-ot és veszel egy E8400-at, megrántod 4GHz fölé. Jobban fogsz járni.
Meg egy MARK-ból nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni...
Plusz 2 magtól megőrül a MARK, ellenben a legtöbb játék nem ismeri a 2-nél több magot... -
Tommmmka
senior tag
Még egy hülye kérdés:
Mit lehet kezdeni a 2d-3d mód váltása során fellépő villódzással? ezt ki lehet küszöbölni valahogy (Gondolok itt fix 3d órajelre állítással) vagy hagyjam a villódzást:S
-
Tommmmka
senior tag
válasz
joshua7 #1854 üzenetére
Megtörtént
A cél a délután során, hogy a kis e5200-met feltuszkoljam a 3dmark vantage 10k+ fölé
Amúgy egy jobbféle 2 magossal mennyivel lenne több kb? (e8400) vagy szerezzek be egy tuningos fajta q6600-at?
Jéééééé most nézem, hogy 8.612-es driver van fenn
nesze neked win 7 már túrom is fel a 9.5-öt és újramérem
-
Tommmmka
senior tag
Nah csináltam kis tesztet a powercolor 4890-el.
1,4V-n 40%-os fix ventivel lefutott a vantage minden hiba nélkül. 1000/1150-en
Lehet megy feljebb is ez volt az első érték amit feszemeléssel próbáltam, még finomítok rajta kicsit
így 3dMark Vantageban: GPU score: 11851 CPU Score: 6674
Konfig: E5200 @ 3,75ghz
Asus P5QL-E
2*2GB Kingmax MARS 800mhz
Powercolor HD4890 1Gb -
kozi71
senior tag
válasz
TazLeacher #1850 üzenetére
Szia!
Én is ugyan ezt kérdeztem korábban. Senki sem reagált rá. Végül elindítottam, és hagytam míg befejezi. Sacc/kb, 20 perc.
Elvileg szép lassan felviszi a frekiket a maximumig. Ki is jött egy nagyon pofás eredmény. Amit el is fogadott a kártya. Csak hát elkezdtem játszani, és első 10 perc után lefagyott az egész kártya, Vista újraindít. Visszavéve mindent kicsit alacsonyabb értékre és újra jó volt minden.
Szóval az a progi nem igazán jól működik. De arra jó, hogy lásd mi a maximum, amitől már nem műxik a kártyád. Az alá érdemes bekalibrálni és kész. -
arn
félisten
válasz
TazLeacher #1842 üzenetére
ne hasznald mert semmire se valo - gputoolal probald, hatha rendesen mukodik. a ref 4890en jo.
-
TTomax
félisten
Kellett nekem meglátnom ezt...
-
Tommmmka
senior tag
Esetleg egy biost dobhatnál fel valamerre illetve h. milyen fan speed van belőve alapban+ mennyi az alap gyári fesz amivel ezt tudja.
Nézem Techpowerupon de sehol nincs oc bios fenn pedig kíváncsi lennék 1-2 oc modell alapfeszére. Mivel az enyém alapfeszen 1,312V-on 970-ig megy hibamentesen stabilan namármost hallottam 1,5V alapfeszről is de sz.tem 1,4V is elég lenne az 1Ghz-hez
-
TTomax
félisten
Sziasztok... eldöntöttem végre,igaz a GTX-em még gariban van de ettöl függetlenül holnap megyek érte...
-
TazLeacher
nagyúr
Hali! Első radeonom...
Tudna valaki segteni, hogy hogy máködik ez az autómata tuning? Elindtom, és bejön egy szines kép amd logoval...és ennyi. Ennek egyszer vége van? Valaminek történnie kellene?
Az automata tuning alatt mennyire álltsam a ventit? Kipróbáltam 100%-on, de majdnem megsüketültem... -
bim
veterán
válasz
joshua7 #1830 üzenetére
mennyit megy 24/7 stabilan?
engem a vantage nem nagyon izgat.
nekem is ment az MSI OC 4870-em vantage 850-es gpu órajelen, stabilan mégis csak 820 volt a vége. Ebből kiindulva olyan 1040mhz lehet auto ventivel a vége ennek a toxicnak?
Meg tudnád nézni furmarkal hogy meddig megy stabilan? -
Crytek
nagyúr
Van valaki itt aki már rendelt dolgokat a pixmania.hu-ról??
Mi a véleményetek erről a helyről?? Mert én csak fújólást hallok róla de indokot nem sikerült találnom hogy miért! -
joshua7
veterán
Nekem egy dolog számított csak a Toxic-nál, a max órajel, azt megtaláltam (1065/4840), innen nem érdekel más.
Ha valaki tovább akarja tesztelni saját kezűleg, nézze meg az aláírásom.
-
bim
veterán
Már van pár toxic tulaj a PH.-ról. Nem volna rossz ha némi infót tolnának a kártyáról...
-
HSM
félisten
Mármint úgyértem, hogy gyárilag jó volt a BIOS, de ha kézzel átszerkesztettem, akkor bolondult meg. ATT szintén elszúrta a feszállítást. De pl. a Rivatuner, meg a smartdoktor hibátlanul szabályozza a feszt, szóval nem értem...
A TPU-s Ati-bios-t próbáltam, de nem igazán kedvelte a kari, atiduag.dll vagy miaszösz BSOD volt, ami érdekes, hogy windóz betöltése után.... DOS-ba röhögve bootolt vele.... -
HSM
félisten
Jut eszembe, próbálkoztam múlthéten kicsit megpiszkálni az üresjáratot, hogy kisebb fesszel és 160/250 legyen az üresjárat, viszont a BIOS beállítást figyelmen kívül hagyta a driver, és nem engedte a közepes profil alá, az ATT meg nálam össze-vissza állítgatta a feszültségeket, ami nagyon zavart, használhatatlanná téve az egész mókát... Neked megy rendesen a dolog, ha igen milyen verziójú ATT-vel, vagy mivel?
Szerk.: amúgy 900 a minimális fordulata a ventinek, ami asszem 20%, az alá már csak mérni tud, de a venti marad...
-
lala42
őstag
Szerintem nem a kari lehet a hibás. Inkább arra gyanakszom, hogy a win megérett már újratelepítés nélkül 3 lap és 3 videokari cserét
Holnap , vagy vasárnap rászánom az időt és megnézem, hogy mi a helyzet egy új win-el. (lehet 7-es lesz.) Addig a gyerek használja a másik gépet, oszt játtszon ott
Eredméynről meg majd beszámolok.
Egyébként véletlenül letöröltem a 3D eredményét, de 14900 körüli pontot adott, míg 8AAA val
14100 körül. Nem rosz ez a kártya, csak lehet én voltam a Balf@sz.(Kicsit lusta vok.
De az asszonynak azt mondom, hogy megfontolt, nyugodt
)
-
HSM
félisten
Driver nekem semmi kékhalált nem adott, se XP32 sp2, se Vista64 sp1 alatt, hacsak nem hajtottam túl túlzottan vagy a CPU-t vagy a VGA-t. 9.4-et használom hozzá. Próbáld meg a Furmark-ot, vagy a Crysis-t, nekem az kidöntötte, ha túlzottan túlhajtottam. Ja, és ami lehet, legyen alapórajelen.
Csak mert lehet, hibás a karid....
Amúgy a 4890 terhelés alatt +40W a 4870-hez képest, üresben takarékosabb csak, vagy azonos órajelen. A tápodnak szerintem elégnek kellene lennie.
(#1818) lala42: Úgynézem, Nv-s karikat ugyanúgy érinti, szóval nem az Atiék pancserkodtak el valamit.... Pláne, ha eddig a 4850-ed műkdött....
De ha ez volt a para, akkor:
(#1816) boogie84: Nekem szerencsére nagyon csendes a gépem.... Mondtam, elviselhető, de nem halk... Pedig nekem az asztal alatt van a masina...
Mondjuk én még a ventije motorhangját is hallom üresjáratban, olyan 22-23% felett.....
Valamire csak jók a Coolink SWIF 12cm-s ventik meg a házam gyári CM-jei, potméterről hajtva, takarékon....
-
lala42
őstag
válasz
PowerBuldog #1801 üzenetére
Köszi a tippet, Ezzel már találkoztam, és miután adtad a linket kipróbáltam. Nos végig tudtam hajtani a Bf2-ben két menetet is kékhalál nélkül. DE!!!! hogy ennek mi a f@sz köze van a rohadt ATI dríverhez?
Mi a nyavajáért nem tud ez a tetves cég normális meghajtóprogramot írni? Jól van megérdemeltem, kellett ez nekem?
-
lala42
őstag
A kékhalál szerintem is hiba
Vagy természetes jelenség?
Előtte a 4850-em nem csinálta a fenti jelenséget. Inkább a driver kiforratlanságára tippelek. Esetleg a tervebe vett winreinstall korábban következik be.
Megjegyzem érdekességképpen, hogy a 3DMark hibátlanul lefutott, De a Bf2, Bf2142 játékokban jelentkezett a hiba. Nos a tápegységre (chieftech 550W) is gyanakodtam, hogy kevés, de ez ki van zárva. 450-el 4870 elemgy, a 90-nek elméletileg kisebb a fogyasztása. A fentiek alapján én a driver kiforratlanságára gyanakszom. -
ImI87
őstag
Hány W-ot eszik meg max egy jól meghúzott 4890?
(pl Sapphire Toxic)
-
HSM
félisten
válasz
boogie84 #1811 üzenetére
37%-on nem hallod a refet????
Te hány méterre ülsz a géptől?
Nekem 37% fölött már kezd nemtetszeni a hangja.... Igaz, nálam megáll 37% körül, ha leveszem 800Mhz 1,2V-ra.... 27-28% felett már egyértelműen a leghangosabb dolog a gépemben, jól hallhatóan.... De amúgy ennek ellenére szerintem élhető a kari hangja....
-
BullKoxa
őstag
Hi!Én Toxicot fogok venni mert a 4870 Toxic-om is jóval halkabb volt mint a sima 4870 hűtő kártyám.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Radeonnal látni fogja, mert a tesszellálást az AMD Tessellation SDK-val csinálja minden stúdió (ennek az az előnye, hogy Xenos, Radeon HD és DX11 kompatibilis lesz az egész). Az első DX11 címek csak a Tesszellátort fogják használni, és azért lettek DX11-re írva, mert a DX11 kártyák nem támogatják a Xenos kompatibilis kódot, így kicsit gáz lenne, ha a tesszellátor csak a DX10 és 10.1-es Radeonokon működni.
Ami majd később megjelenítésbeli hiányosságokat fog szülni, az a Compute Shader. Az SM5.0 támogat pár extrát az SM4.0-hoz és a 4.1-hez képest. -
Sennalacy
aktív tag
Ami a Dx11 vs Dx10.1 kérdést illeti, ott én épp ellentétes véleményt olvastam emlékeim szerint. Mivel a dx10.1-es ati kártyákban van tessalator meg egyéb nyalánkságok, ezért látványban ott nem lesz különbség, csak lassabb lesz mint a nativ dx11-es kártyák, sima dx10-es kártyáknál(nvidia) lassabb is lesz és néhány effekt se fog működni, tehát látványban sem lesz olyan.
Persze ezek után az a kérdés, hogy mennyivel lesz lassabb egy dx10.1-es, de erre vonatkozó infot még sehol nem láttam. És ha igaz, hogy játékokban nem is jelenik meg a dx11 még két évig ahogy itt az egyik kolléga írta, akkor nem is lényeges. Azért én ebben annyira nem hiszek. Legalább promó céllal a Win7-hez lehet hogy fejlesztenek egy két játékot, vagy külön dx11-es patch-eket adnak majd ki régebbiekhez.. persze ez csak feltételezés. -
Sennalacy
aktív tag
A sapphire Vapor X-nél nézzétek meg a kártya kimeneteit is, nekem pl. a két DVI kimenet jobban fekszik mint ami azon van, de persze átalakítókkal onnan is menne a két monitoros dolog. Fura az is, hogy a kimenetek miatt a levegőkiáramlás is csökkent ott úgyhogy így még több meleg maradhat a házban ami szintén nem tetszik. A ref hűtés tolja ki a levegőt. de a kártya végén még a házban is süvít ki meleg, úgyhogy az se tökéletes, és persze hangos is. Víz kéne ezeknek.
Egy jó kis full-face waterblock. Ahogy láttam a 4870-eseké nem is jó, bár olyanom sincs.
Ami a ref modelleket illeti. Az én Sapphire-om kék PCB-s, amit nem hiszem hogy az Ati gyártott volna le nekik. Pedig sima, se OC, se Atomic, se Vapor, se Toxic. És volt hozzá CF híd is.
-
lala42
őstag
válasz
PowerBuldog #1801 üzenetére
1 próbát megér
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-roller topik
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- EAFC 25
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest