- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- OLED monitor topik
- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
HD4890-re melyik a legolcsóbb, és legjobb hűtés? GFX Chilla már úgy tudom nem igazán hűti le, de akkor mi?
csak meg míg 46kért kap az ember ref hűtős 4890-et...addig +10k a vapor hűtős
és hátha van olcsóbb megoldás is
-
AirBooms
addikt
-
boogie84
veterán
válasz
AirBooms #2893 üzenetére
vitatkoznék én azzal a jobb hűtéssel... ugyanis a refi hőtű kifújja a meleget a házból, míg a vapor nem 100%-ban kifelé fújja..
lehetséges hogy a GPU-t alacsonyabb hőmérsékleten tartja, de a teljes rendszert nézve jobb a ref hűtő. sztem.
linkelj egy tesztet ahol összehasonlítják... -
Morden24
nagyúr
Üdv!
Annyit szeretnék kérdezni a helyi szakiktól, hogy a Sapphire kártyái közül a Vapor-X 4890 egy jó vételnek nevezhető?
Köszönöm előre is a segítséget.
-
lala42
őstag
Egy 3DMark eredmény. Nem tudom, hogy ez mennyire jó, vagy átlagos.
[link]
Ha lehet tájékoztassatok már. -
veba71
csendes tag
Kösz mindenki ötletét, a bios F13A azt mondja a frissítő utility, hogy nincs újabb.
A kártyához a két 6os tápág külön önálló ág a tápból.
A fogyasztószám csökkentést kipróbálom majd. De szerintetek sem lehet 2.0 vs 1.0 gond? -
szacsee
nagyúr
válasz
Atti0925 #2850 üzenetére
CMOS reset megvolt már?
veba : Melyik alaplapi bios van fennt? 965-ös lapokhoz nemrég dobtak ki új biosokat gigáéknál amibe belepakolták az új AHCI rom-ot is ... elvileg gyorsabb boot vagy mi a szöszt eredményez. Kölcsöntáppal én is kipróbálnám... hátha nem olyan erős a 12V-os ága, bár röhögve kellene vinnie. (Kiegtápcsatik külön ágra vannak rákötve, vagy a tápon van PCI-E táp csatlakozóból is 2???)
-
HSM
félisten
Gyanús nekem a tápegység.... Ki kéne próbálni egy erősebbel... A PCIe 1.0 nem lenne szabad ilyent csináljon....
(#2884) strebacom: Áruld már el nekem, minek Win7 egy ilyen karihoz? Nálam full jól megy XP alatt is...
DX10 miatt is alig alig érdemes feltenni... Nálam van Vista64 fenn játékokhoz, de nem sok értelme lenne, ha nem haldokolna az XP-m...
-
veba71
csendes tag
Tapasztaltaktól szeretnék segítséget kérni:
Kb 2 éves konfigomban a VGA-t Radeon Sapphire HD4890 vapor-x re cseréltem.
Gigabyte 965P-DQ6, C2D 6600, 4x1G DDR2, 8 HDD, 1 DVD-R, ASUS 550W táp., 5db 12 cm venti, 24' TFT 1900x1200as felbontásban, XP Pro, Angol 32bit-es oprendsz.
Az újdonsághoz telepített catalyst-tal ok, de induláskor, elsőre leáll, majd 2mp mulva elindul a boot, és működik is, de a HDD-ből az egyiket nem akarja látni,Kábelek (kapcsolat, táp) összes ellenőrizve, alaplap bios utolsó.
Szerintetek kevés az 550W, vagy a PCI-E 1.0 csatoló nem szereti a 2.0-t?
-
TTomax
félisten
Az AI-t folyamat a CPU számolja,ahova nézel ami mozog,és ha nem látod akkor is számolva van az egész város .. a 3.6GHz-re húzott yorkomat megfogja,kőkemény CPU limit... ha nem hiszed nézd meg a feladatkezelőben,mind a négy magod sikítani fog 80-90%-os terheléssel...amugy nekem olyan 40-70 fps-el megy ugy ,hogy nem hajlandó csak két radeont használni azok is 40-60%-on vannak terhelve...proci kell ehhez a játékhoz ,nem is akármilyen...
-
keIdor
titán
válasz
DeckardCain #2879 üzenetére
Akartam egy időben még, akkor még én se tudtam szerezni...
ez úgy Január környékén lehetett...
-
DeckardCain
senior tag
Hm.. Itthon én még sehol se láttam 4870ből IceQ-t. Jól gondolom, hogy ez külföldről lesz?
-
HSM
félisten
válasz
schwartz #2876 üzenetére
Refinek tűnik... [link]
De miért nem veszel inkább egy olcsó 4890 refit?
A 4870-eken nagyon kiszámolták a VRM-et, nem az igazi... Nagyon forró tud lenni, és extrém esetben túl is lehet terhelni, igaz, közelse játék közben, hanem OCCT, illetve speciális kóddal.
Amúgy semmi extra infóm nincs róla, mmint a HIS verziójáról.... -
HSM
félisten
Hát, csekkold le.... Windóz feladatkezelőt nyiss, és nézegesd. Elvileg a GTA4 3magot használ, állísd be neki, hogy 3 magot érjen el (affinitás opció, a processzeknél tudod beállítani), és akkor miután csinálta, meg tudod majd nézni, ez volt-e a gond, mert látszani fog rendesen a feladatkezelős ábrán.
(#2874) AirBooms: Élveznéd, mi?
-
d3lete
aktív tag
áh igy cpu limit?sehol nincs cpu limitem csak ebben a game ben? 45-60fps 60 a max mert a vsny bevan kapcsolva aztán gonodl eyget elmegy 13 ra aztán megin viszamegy 60 ra?
amugy ha több ideig játszok vele nem csinálja csak az elején.és főleg ottcsinálja ahol nemkell megeröltetnie magát pl ha vizet nézem vagy a falat van amikor az eget stb igy pl házak között nem csinálja. -
HSM
félisten
válasz
AirBooms #2871 üzenetére
Hát nekem nagyon úgy tűnik... Most az, hogy kicsit szélesebb az a két kocka, egy normális hűtőnek nem számít. Ugyanazok a furattávolságok is, ahogy nézem, pont ugyanottt van a GPU is. Pl. az XFX Black Edition-nek is ez a NYÁK-ja, és rámegy a refi 4890 hűtő.... De igazból megígérni nem tudom neked, hogy rámegy...
-
HSM
félisten
válasz
AirBooms #2869 üzenetére
Igen, más. A Vapor-X-nek köze sincs hozzá, annyira más. A Toxic majdnem teljesen refi, csak erősebb tápkörrel. Ugyanot vannak rajta ugyanazok az alkatrészek, csak a Toxic-on picit erősbbek. Refi vs toxic: [link] Az a 3 nagyobb kocka darabonként 40A-t tud, míg a pici csak 30A darabja.
(#2868) d3lete: Nekem tipikus CPU-limitnek tűnik az eset.... Esetleg kifogyó memóriás esetnek. Nálam az I7-el is megesik ilyesmi, ha alapon használom. (2,66Ghz) Olyan 3,4Ghz-től felfelé kezd max környékén komfortossá válni a játék.... Sajnos a komoly vizuális beállítások legalább úgy szívják a procit, mint a VGA-t....
-
AirBooms
addikt
Hali!
A Vapor-X és Toxic 4890-eknek más a NYÁK-ja is a ref. kártyákéhoz képest, vagy csak a hűtésükben térnek el (az órajeleken kívül)?
Vízhűtést tennék majd a 4890-re, ezért kérdezem. -
d3lete
aktív tag
Üdv! azon csodálkoztam GTA IV ben: belvárosban frapsal nézve az fpst közben gpu -z,
45-60 fps .Hirtelen gondol egyet lemegy 13 ra és lelassul a venti a vidi karin ,majd lenézek a földre aztán viszanézek viszaáll uyganarra az értékre. aztán megnéztem viszamenőleg a gpu használatot és csak átlagosan 50% ot használja.ez hardver baj vagy csak a játék bugol?
-
Atti0925
tag
Na,most már egyikbe se megy.Mindkettőben csak felpörög,és kész.
-
HSM
félisten
-
Whaazzup
senior tag
Azért mert AMD a lap és a proci,nekünk 3db amd gépünk van ésmindig mást mutat.Az igazság az,hogy vettem Intel lapban,E7400 procit amit 3200MHZ húztam minde cicima nélkül és lás csodát minden eredmény tuti szinte egyforma mindig.Én idáig mindig Amd párti voltam
De már nem.Ez aproci Msi 3850 OC vel a 3Dmarkban 11000pont.4830 lite -meg 13200pont.
Az ámd nagyon levan maradva,ennyi.Teszt:3DMARK-2006 tal 1280X1024
-
HSM
félisten
Ha nagyon zavar, teszteld ki a kártyát, nálam 1,2V 800Mhz stabil, és alig hallani a cincogást. Vagy ha csak 2D-ben zavar, akkor overdrive-ban csinálj kézzel egy 500/505Mhz-es 2D profilt és egy 3D profilt, és megszűnik a cicergés ablakmozgatáskor. (Mondjuk így neked kell majd kézzel váltogatnod, de megéri, jóval kevesebbet fogyaszt is így, olyan 15-20W mínuszba)
-
Atti0925
tag
A probléma a következő:vadiúj Sapphire HD4890 Vapor-X 1Gb,első alkalom a gépben,minden jó,ok.A második bekapcsolásnál már felpörög a venti 100%-on,már be se jön a Bios.Másik kártyával(HD2900XT) jó megy minden.Egy másik gépben pedig jól megy a kártya!
A konfig:
-Asus P5K
-Chieftec 620W
-Intel Q9550
-Geil 2x1Gb 800MHz
-Samu vinyó
Mi lehet a probléma? -
zomatt
csendes tag
Sziasztok!
Ma reggel újítottam egy MSI R4890-T2D1G-OC kártyát. Beüzemeltem, és arra lettem figyelmes, hogy amikor dolgozik, leginkább játék alatt, valami szokatlan cicergő hangot ad ki magából. Például ablakátméretezéssel egér segítségével lehet vele ritmusosan ciceregtetni... Tapasztalt valaki hasonlót?
Van a kártyán négy piros led. Bekapcsoláskor nálam ebből csak három világit. Ez normális?
(Iponban vásároltam, futár hozta Szegedre)
Konfig:
450w-os Chieftec táp
msi k9-n sli platinum alaplap
4Gb Geil RAM
Az előző videokártya egy gef 8600-as volt, azzal ilyesmit nem tapasztaltam.
Széles bytefolyamot mindenkinek. -
lsc
nagyúr
Egy kis segítséget kérnék [link], előre is köszi .
-
loki22
tag
Én msi 4890ennel nem húzva és phenom2 550 4magosítottal 3,4ghzen 11k-t kaptam ami ehhez képest nem rossz sztem
32bites vista ultimatet használok érdemes 64re váltani?,
-
HSM
félisten
válasz
zolisx4 #2832 üzenetére
Najó, de az összpontszám a számítógép 3D-s ÖSSZteljesítményét méri. (Legalábbis próbálja.) Ha CPU-limited lesz minden játéknál, akkor egy lépéssel se leszel gyorsabb a 4850-nél....
Nézd meg inkább a GPU-score-okat, ott milyen szép növekedés lesz....
Nálam ennyit adott a Vantage: [link] -
zolisx4
őstag
na akkor énis elmondom az eredményem a 2 magos procival 3DMark06 11450
3DMark Vantage 7566
a 4850 esem átlag 2000 ezer pontal csinált kevesebbet ez nagyon proci függő -
loki22
tag
válasz
Croft-21 #2827 üzenetére
akkor az én 16900pontom szerintem nem is rossz ehhez képest.
Amúgy furcsa hogy 1 hete amikor vettem az msimet az volt az egyik legolcsóbb(50k) most meg drágább lett mint a toxic.Megjegyzem nagyin halk a kártya nem lehet hallani sem szinte (legolcsóbb coolermaster házban van)Egyedül bekapcsolásnál 4mp-ig ilyen forma 1es feeling -
p87
senior tag
válasz
Croft-21 #2824 üzenetére
Ja láttam 3Dmark 06 topicban, elég procifüggő a 06 és csak ezért olyan kevés neked.
Nekem 3,4Ghz-s quaddal kari alapon 16870 pont.
3,68Ghz-n 17530 pont.
+ 260MHz a procinak és ennyivel jobban kihajtja:
SM2 6326 --> 6511
SM3 7737 --> 8000Jaj meg helyedben azért én játékokhoz is megrántanám a procid mert ha 3Ghz-n megy neh, hiszem, hogy mindenhova elég. Mondjuk egy 3,6 v. 3,8GHz már jobban hangzana.
-
zolisx4
őstag
csak azt nem értem miért minden az Nv majdnem minden játéknál megjelenik a képe
sokan szeretik az Nv régebben nekem is volt a 9800gt ig bezárólag az volt sok minden rá van optimalizálva amikor ezt lecseréltem a 4850 re akkor derült ki számomra de még optimalizálás nélkül is jobb vga az ati
-
d3lete
aktív tag
Üdv az én konfigom:
Gigabyte 790x UD4P
AMD phenom II 940BE -> alapon
XfX HD4890 Standard--> alapon
2x2Gb kingston hyperX BE 1066mhz
És a 3d mark Vantage P10045 pontot kaptam 3 hete!
És most megmértem P9840 pont. Lehet azért mert a Vista már gyengül? vagy nemjó már?
KB fél hónapja van fenn. -
loki22
tag
Sziasztok!
A konfigom:
gigabyte 790xt-ud4p
msi 4890oc
amd b50 4magosított 3400mhz
memória ocz 1600 ddr3 platinum cl7
vista ultimate alatt
16800 pontot kaptam 3dmark 06ban.Ez jó? -
strebacom
senior tag
Linkelt itt valaki nem rég egy olyan tesztet/összehasonlítást, ahol a különbözö 4890 höfokok, voltak feltüntetve, de nem találom ha lenne olyan rendes valaki és emlékszik a linkre(vagy jobb a szeme) betenné megint...
-
zolisx4
őstag
VRM nek hol nézed a hőfokát?
-
Rexcor
őstag
válasz
PowerBuldog #2808 üzenetére
Köszi. Különben azt is kiírta hogy a VPU Recover alaphelyzetbe állította a grafikus gyorsítót,mivel az nem válaszolt a grafikus illesztőprogram parancsaira.Ez mit jelent?
-
Rexcor
őstag
Bekapcsoltam az auto tuningot és felvitte 960 és 1060ra.Beléptem a 3dmarkba és kilépett aztán meg betette a felbontást 1280x1024be. Ez mitől lehet?
-
Rexcor
őstag
Lehet hogy hülyeséget kérdezek,de a GPU órajele és a memória órajelének egy merőlegesre kell esniük a catalystba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- OLED TV topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Horgász topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL T40 EMC Szerver
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest