Új hozzászólás Aktív témák
-
colin81
tag
Hali! ha valaki venni szeretne 4890 bitang jó ára van árak talán veszek
-
twine
veterán
"akár 165 ezer alkatrészt is beültetni egy óra alatt!"
Minket meg hetekig(már akit) szop@tott a mesterünk, a "ráccsal" hogy rendesen tanuljunk meg forrasztani! Elektroműszerész...Lehet hogy lassan ünnepélyes keretek között kishajót hajtogatok a bizonyítványomból és utnak eresztem a Dunán
-
KDavid17
aktív tag
Valaki megtudná milyen gyártó mit ad a karihoz?(gigabyte,asus, sapphire)
Szerintetek melyiket vegyem? Igaz nincs különbség köztük, csak más matrica -
Tomate
veterán
válasz
- = Zk = - #191 üzenetére
Ugyan ilyen fasza bug volt nekem az utolsó 4 driverrel mikor be akartam izzítani Vista alatt a 4850&4870CF-et....
-
Jocy
aktív tag
Amúgy az új drivert próbálta már valaki? Elvileg holnap jön meg az első Ati kártyám (4850 Vapor-x) ,kíváncsi vagyok, hogy jobb e a 9.3 nál....
-
kriszbon
őstag
-
Jocy
aktív tag
válasz
- = Zk = - #183 üzenetére
Ez egy chipbeültető masina......
-
-
kriszbon
őstag
válasz
Bluegene #173 üzenetére
Hát tényleg elég keveset mutattak abból hogy hogyan készül, ráadásul az alkatrész rárakásnál is csak az IC fejet mutatták ahogy rakja a nagyobb alkatrészeket, ami elég lassan megy! Látni kellene amikor a többi apró alkatrészt rakja fel 1 óra alatt 60 ezret nyom fel 1 gép
-
bmwsan
senior tag
Sziasztok
tudna vki mondani egy pontos adatot hogy mennyit fogyaszt a HD4890? - mivel nem nagyon találtan meg...
előre is köszönet. -
bozont
veterán
válasz
- = Zk = - #176 üzenetére
Igen, de ha tovább mész a letöltés szekcióba, ott már 9.4 szerepel és tölthető is, bár elvileg csak holnap kéne megjelennie. Viszont innentől kezdve hivatalos a win7 támogatás!
-
KDavid17
aktív tag
válasz
- = Zk = - #176 üzenetére
pedig nekem már 9.4-t mutat, sőt le is szedtem...
-
KDavid17
aktív tag
-
Bluegene
addikt
csak kérdezzetek bátran!
-
Bluegene
addikt
válasz
PowerBuldog #170 üzenetére
csak kérdezz meg egy profit
-
Bluegene
addikt
válasz
PowerBuldog #168 üzenetére
töldtsd le a 9.4-est
-
PowerBuldog
veterán
Hello!
Tudna nekem valaki segíteni, hogy Win7-re 64bites Ati Drivert hogyan nyomjak fel? Próbáltam a gyári telepítő lemezen lévőt, az felment, de nem indul el a CCC (és a kártyát sem ismeri fel), és a kártyát nem ismeri fel (HD4890), amit meg az Ati honlapjáról leszedtem 9.3-as Win7 kompatibilis drivert, az meg nem csinál semmi, nem ismeri fel szerintem a kártyát, ezért nem csinál vele semmit.
Pls Help!
THX -
- = Zk = -
félisten
köszönöm a segítséget, Uraim! Lehet, hamarosan átszerződöm ebbe a topicba
-
emmm
őstag
válasz
- = Zk = - #163 üzenetére
Egyetértek az előttem szólókkal, ez a kártya biztosan tökéletes választás lehet neked
Nézz csak körül az apróhirdetéseknél, van 60 k-ért mindenféle márka, közöttük gyárilag túlhajtott is.
Ha most le kellene cserélnem a 4850-em, biztosan előjegyeztem volna egy ilyen kártyára, de egyelőre nekem megfelel
-
bozont
veterán
válasz
Ugyan annyira valós a memória mint az 3870X2-n, csak annyi különbséggel hogy ott egy gpu-ra 512Mb memória jut. Vagyis hiába a 2x512Mb ha nem megosztott, akkor max fél gigát használ, kicsit becsapós a dolog.
Ahogy nézem full HD a monitorod natív felbontása és bizony oda már elkél a több memória. Az meg hogy 4870 vagy 90, neked kell tudni hogy megéri-e a különbözetet. Nézegesd a teszteket, de ha jól emlékszem kb 10% a 90-es előnye. Bár én még várnék egy kicsit, most jönnek a gyárilag húzott 90-es kártyák és van amelyik elég szép 925 vagy akár 950Mhz-es gpu órajellel érkezeik (850 ugye a referencia). Ha nem kérnek értük aránytalanul magas árat, én azok közül választanék egyet. -
Skizz
addikt
válasz
A kártya mindenképp kihasználja, csak a felhasználástól függ hogy mennyire.
-
- = Zk = -
félisten
sziasztok!
annyira tanakodtam, hogy gondoltam ink ideírok, nem a 4870es topicba (mivel elméletileg megvan a jelenlegi VGA-m utódja
)
Segítség kéne. Picit tudatlannak érzem magam. Jelenleg egy 3870 X2es VGA-t nyüstölök.(picit bánom) Pont azért vettem, merthogy 1GB memcsi van rajta. Namármost eléggé gáz, hogy nem nagyon kerül elő az az 1GB. Vagylegalábis nem veszem észre. A napokban elkezdtem filózni egy másik 1Gigás karin, de csakis 1GPU-sban! Első körben a 4870 1gigás változata jutott eszembe. De ismim javaslatára akkor már ink 4890! És valahol azért hallgatok rá. Csinált már nekem jó boltot
A lényeg: mennyire VALÓS a 4890-esben az az 1! GB memória? Azt nemis kérdezem, hogy hosszútávra megérné-e, mert ugyanezt gondoltam a jelenlegiről is. Ésmost ott tartok, hogy Iponon fennvolt egy meghibásodási táblázat, amin az Én VGA-m toronymagasan az elsők közé sorolható. Hurá
köszönöm
Zk(#164) Skizz : köszönöm gyors válaszodat!
Értelem szerűen a játékokra gondolok. Ilyen VGA-t én pl arra vennék. De ezekszerint megfelkelő volna.
Érezhető lenne a különbség? Sejtem igen, mivel az enyém épphogy 512MB-ot kihasznál! -
gyiku
nagyúr
-
olizsoli
tag
Aham köszi
Ezt tényleg nem nekem fejtetted ki legalábbis remélem h a memóriám legalább még jó XDAm az szerintem is fura lenne h a sima dx10-et támogató karik bírnák 11-et, de ki tudja
ha tényleg grafikailag nem csinálnak vele túl sok mindent mint 10->10.1 de ennél ez nem is volt elvárás(legalábbis nálam) akkor talán megoldható, de annak megin nem, sok értelme lenne részükről, max h az NV ismét előnyt szerezne vele, kivéve ha... vagy talán mégse... de ez még a jövő amit csak ÓZ lát meg Merlin meg a zöldségeskosarunk fejesei, meg még biztos vannak egy páran...
na ezt aztán jólmegaszondtam-.- -
P00By
nagyúr
-
leviske
veterán
válasz
olizsoli #153 üzenetére
Bár ezt már régebben máshol kifejtettem (nem neked
), de azért leírom:
Az "elméletem" az, hogy mivel a DX11-es játékok kisebb/nagyobb kompromisszumok mellett hajlandóak lesznek lefutni a jelenlegi normálisabb DX10-es kártyákon, ezért a DX11 a DX10 egy nagyobb kiterjesztésének tekinthető. Tesszellátor, fizikai számolás, stb...
Mondvacsináltan a mi érdekünk, gyakorlatilag csak részben. Elvileg a lényeg az volna (a DX10-nél is az volt), hogy kisebb hardverigény mellett szebb látványban legyen részed. A visszaütője pedig az, hogy cserébe új "kisebb hardvert" kell venned...Mivel ugrásszerűen úgysem fognak terjedni a DX11-es VGA-k, ezért várhatóan így is egy darabig a DX10(.1) csiszolt változatának fog tűnni, tehát a legutóbbi kívánságod azt hiszem részben teljesülni fog.
MOD: Bár kérdés, hogy Abu hol foglal állást... az sem lehetetlen, hogy a DX11 nem fog olyan irdatlan lassan terjedni, mint a DX10.1.
-
olizsoli
tag
Am nem igazán értem, hogy mért akarják a dx11-et már idén kiadni... ha megnézzük h a dx9 meddig bírta/ja(!) akkor nem igazán értem h mi ez a gyors váltás... inkább 10.1en csiszolgassanak szerintem
-
Bluegene
addikt
A 956 million-transistor processing powerhouse, a technology statement and dream come true for enthusiast gamers hungry for the fastest GPU ever made.
azt állítja a diamond h ez a világ leggyorsabb GPU-ja, hmmm lehet benne vmi
végülis számolási képessége 1,36 teraflops amivel lekörözi az nvidiákat, de azért nem ilyen egyszerű mert van T.W.I.M.T.B.P. program -
zuchy
őstag
válasz
Real Ghoost #148 üzenetére
Ja, de ne várj csodát a képminőségtől
Mert nálam amikor TV-re kötöttem iszonyat ronda volt, el volt csúszva az egész olyan volt mintha kettős látásod lenne. Meg vibrált. De ez lehet hogy csak nálam volt -
zuchy
őstag
válasz
Real Ghoost #146 üzenetére
Azt szerintem nem lehet összekötni, de egy sima Tv-n nagyon csúnya lesz...Inkább használd sima monitoron. Még a régebbi karikon szokott lenni egy TV kimenet. Azzal lehetett összekötni a TV-vel a gépet. HDMI meg HDTV-hez jó. A táp elég lesz neki.
(#135) PowerBuldog: A hőleadást a nagyobb magméret miatt jobb ugye..., de hogy miképp segítit a tuningpotenciált, azt sajnos nem tudom. Elvileg nagy frekin megőrzi a chip stabilitását. De szerintem ez titok hogy miképpen és mi módón.
-
Real Ghoost
aktív tag
Sziasztok
A Sapphire 4870 Vapor-X es változatain, ugye egy sima analóg vga , egy dvi és egy hdmi kimenet van, az lenne a kérdésem, hogy ezt akkor hagyományos tv-vel hogyan lehet összekötni?
A honlapján 500W-os tápot ajánlanak neki, de szerintem egy 450es Corsair is elvinné egy C2d processzor mellett, jól gondolom? -
olizsoli
tag
válasz
PowerBuldog #133 üzenetére
nem olyan biztos az
Wild_boynál 60k az összes 4890Persze Dubmasternek is upup
-
rocket
nagyúr
Overclocking the Radeon HD 4890
Utmutato azoknak akik meg sose tuningoltak VGA-t
-
rocket
nagyúr
-
MPowerPH
félisten
Am, Diamond kártyákat forgalmaznak kis hazánkban?
-
MPowerPH
félisten
Mit tudhat egy Asus EAH4890TOP 1Ghz -s GPU -val?
Most azon vagyok, hogy egy olyat beszerezzek.
GPU v-mod -al nagyon biztató, csak már jönne meg.
-
PowerBuldog
veterán
RV790-nél ez a kapacitor gyűrű eltudná nekem valaki magyarázni, hogy működik? Azt értem, hogy jobban húzható lesz tőle, meg hőleadást segíti stb, de mégis hogy? Milyen módon?
-
zuchy
őstag
Ja igen, euro nem dollár
SRY
Szép is lenne dollárban -
PowerBuldog
veterán
200$ nálunk = 200€ ~ 59k
Azon még nincs se áfa, se céfa se tréfa.
Szvsz Dubmaster ára verhetetlen. 65k-ért -
zuchy
őstag
A Shapphire már 200 dollár alatt adja a HD4890-t.
-
olizsoli
tag
-
zuchy
őstag
Referencia hűtővel ellátott kártyákon nem hiszem, hogy lesz 1GHz-s kari.
De talán egy komolyabb hűtős kari..., de ennek is kis esélyét látom.(#104) Abu85:Értem, köszi
(#124) olizsoli:Csak ne lenne ilyen szar a forint.
Nyári árakon sokkal olcsóbbak lennének.
De azért remélem az RV870 megjelenésére normalizálódni fog...
-
olizsoli
tag
Most nézem iponba a saphire 4890ét 68ért adják(nettó 56!) úgy látszik komolyan gondolták azt az árcsökkentést már csúszott is 3-4 ezret...
Aztán majd ha jön a gtx275... akkor lesz csak az igazi árháborúlegalábbis remélem
Asszem várok én még azzal a karivásárlással 1-2 hetet annyit még kibírok pár ezres plusszért -
P00By
nagyúr
Vajon lesz olyan kártya aminek gyárilag 1000 MHz-es lesz a gpu órajele?
-
Izzé
őstag
-
rocket
nagyúr
válasz
Bluegene #103 üzenetére
Jo ideje piacon vannak mar az 55nm-es GT200 GPU-k, ami mar "csak" 479mm², szoval az RV790-hez kepest az NV jobb helyzetben hozta magat meret/teljesitmeny aranyban, mint amiben volt a 65nm-es GT200-zal az RV770 ellen.
Ettol fuggetlenul az AMD meg mindig jobban all gyartasi koltseg, es GPU meret/teljesitmeny aranyban, csak a pontossag kedveert jegyeztem meg ezt a tenyt
-
P00By
nagyúr
-
emmm
őstag
Ez tényleg érdekes, a dátum szerint a közlemény 2009-es kiadású. Nem is tudtam, hogy Phenomokon tesztelték a "járgányt"
Mindenesetre ebből tényleg az következne, hogy a második rész szintén a legfejlettebb technológiákra épít, amit ma a Radeon kártyák képviselnek. Ergo akkor DX 10.1 lenne...
Tényleg beindult a fejlődés...de mint ahogy a gazdaságban és a politikában, a "régi rendszer barátai" nem akarnak változást, mert az számukra csak bajt hoz. Pedig a változás megállíthatatlan és szükséges, hála az égnek -
olizsoli
tag
válasz
Bluegene #105 üzenetére
GTX260 minimum 1fps(L) XDDDD 55ezerért
HD4890 minimum 25fps 60ezerért ph-n
DX10.1
bár sima dx10ben sincs lemaradva a 285től sőt stabilabb is
nvidia sucks... csak azt remélem h a gt300 nem lesz sokkal gyengébb az rv870nél...
nem mintha nagyon szívemen viselném nvidia sorsát csak azért verseny maradjon már meg
mer a gtx275el csak magukkal csesznek ki... -
Bluegene
addikt
nem a tranzisztorszám fontos hanem a magméret a költségek szempontjából, ha így nézzük sokkal durvább, az rv790 260-270mm2 a gt200 576mm2, kisebb mint a fele(260X2=520), ez a gáz nem is beszélve az olcsóbb nyákról
ehhez képest a 4890 nincs olyan nagyon lemaradva(10-20%), köszönhetően a korszerűbb felépítésének, a magasabb órajelnek
-
R.Zoli
őstag
Abba senki nem gondolt még bele ,hogy az AMD RV (tehát nem felső kategóriába szánt) jelzésű chipje ami most ugye a 4890-es jelzésű kártyákon dorombol ergo alig van lemaradva DX9 alatt a másfélszer annyi tranyós , DX10.1-et nem tudó felső kategórába szánt legerősebb NV chip mögött... Ha meg ugye a játék tudja a dx10.1-et akkor csúnyán elveri az NV-t ez a "középkategóriás" chip... Ezért áll annyira gázul az NV és szerintem amíg a DX futószalag marad elég kemény pofonokat kap majd még az ATI-tól...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest