- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szasanyi
félisten
válasz
boogie84 #5491 üzenetére
Ez nem lehet ok. Uo. konfigban és uo. felbontásban minimum ua. a teljesítmény kell hoznia. Az viszont nem biztos, hogy lényegtelen milyen órajelekkel ment a régi 4870, és milyeneken az 4890... az igaz, hogy az XFX Radeonjaira többen is panaszkodtak, és több hiba előfordult.
-
szasanyi
félisten
válasz
boogie84 #5461 üzenetére
Köszönöm! Én lusta voltam, de tényleg ideális az összehasonlításhoz úgy, hogy - adott esetben, és persze jó ár mellett - egyértelműen Gigabyte.
jegenye77: ezt viszont továbbra sem tudom: fordulatszám-vezérelt a venti vagy sem? Bár nem annyira lényeges, ha nem hangos, csak tudni szeretném.
-
HSM
félisten
válasz
boogie84 #5372 üzenetére
Hát, nekem Vista SP1 64 bitem van, és egyszer, ha kaptam csak ilyen ablakot.... Elég megbízható a játék. Viszont olyanom volt, hogy egyszer az égbe rakta a füvet.
Szerintem mert túl kevés feszt kapott a VGA... (1,1875V-on használom 775/925Mhz-en
Az optimalizáltsága meg tényleg kaki a játéknak, de sztem még belefér....
Sajnos vannak ilyen gamák, ez van....
Sajnos nem emlékszem, melyik pályán csinálta, de majd megnézem a ZondaF-eset.(#5371) zolisx4: Én vagy egy 720BE-t vettem volna, vagy egy 955BE-t, pénztárcától függően.
Intel C2Q azért nem az igazi szerintem...
-
zsuzsi50
csendes tag
válasz
boogie84 #5054 üzenetére
Köszi,felment a 9.9 most rendesen,de a probléma szerintem a következő volt:
Volt egy Gainward HD 4850-esem,tegnap ugye kivettem és sebesen betettem helyére az XFX XT 4890-es karit,valami nagyon nem tetszett ezen a Windows-nak,be is állt tőle,újra kellett húznom!
Viszont most gond nélkül felment a meghajtó-program és nem kavart be semmi!
Azt hittem már valami gubanc van,tudom,hogy új hardwer esetén az új oprendszer a minimum de nem bírtam megállni,hogy ki ne próbáljam a kártyát és maximálisan meg vagyok vele elégedve!
Paraméterek: AsusM4N78SE,7750 Black Edition AMD,2X2GB Geil és persze az XFX HD 4890 XTMikor az NFS SHIFT-et feltettem 1440X900-ba 16-szoros anisotrop-al és 8X élsimítással és nem szaggatott 15 autónál sem azt hittem bekattanok az örömtől,aztán jöttek a Crysis gámák,ott is minden max ezen a felbontáson és röcc nélkül ment hát ne hiszem el,hatalmas a különbség a 4850-es és eközött a kártya között végre viszonylag "elérhető" áron meg lehetett venni,alig várom már az új Cod Warfare-t!
-
odorgg
addikt
válasz
boogie84 #4928 üzenetére
Nekem 32bites win7 van már hónapok óta de semmi bajom vele
Persze sok progi van ami nem megy win7-en, de ezért találták ki a virtualXP-t ami megoldja a problémát! Próbálkoztam már énis 64bites OS-el is de ott elég sok kompromisszumot kell kötni azért a kevéske gyorsulásért amit nyújtani tud
(sajna még mindig nem elég támogatott sem programok, sem driverek terén szerintem) Azis igaz hogy XP-n jobban mennek a gamek mert nincs DX10! Szóval win7-el csak Vistához képest fogsz gyorsulást tapasztalni
-
-
szabadosb
csendes tag
válasz
boogie84 #4772 üzenetére
Szevasztok!
Köszi a tippet Boogie. Sajnos több, mint 4 windows telepítésen vagyok túl kevesebb, mint fél év alatt, pont emiatt a probléma miatt.
Volt már XP SP3/SP2, Vista, Windows 7.
Viszont a probléma nem oldódott meg.Jelen pillanat windows 7-et raktam fel (RC) és feltettem a megfelelő drivereket is.
Így elindult mind két progi, és szépen végigfutot, nem volt hiba. (Aquamark 3 és 3DMark Vantage).
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy átraktam a kártyát egy másik slot-ba.
Sajna lesz megint egy XP install, mert a jelenlegi elhasalt a sok driver telepítések és egyebek miatt.
Így kipróbálom ismét XP alatt is a teszteket, és a játékokat. Ha működni fog, akkor az alaplap lesz a ludas. Vagy nem tudm.
Bár ciki megint visszavinni, mert az első alig élt 3 órát.De sebaj. Gari van rá.
Powerbuldog kérdésre a válaszom:
Eszembe sem jutott, hogy hotfixet rakjak fel.
Lehet, hogy nem kaptam volna hibát, de gyanítom nem segített volna. Ki fogom próbálni így is.Majd megírom a fejleményeket.
Üdv!
-
Daffni2
addikt
-
-
Chalez
őstag
válasz
boogie84 #4056 üzenetére
Videókártyák terén volt hátul a Giga? Mondjuk nekem volt már Giga 7800GT, 8800GTS, de nem volt velük semmi baj, igaz nem voltak valami nagy tuningosak...Meg igazából az ár is számít, és 5k-val olcsóbban kijönne, ráadásul helybéli cégnél venném, semmi webshop vagy ilyesmi.
-
Digitalis
senior tag
válasz
boogie84 #3771 üzenetére
Br.43.5k-ért mennek a ref gigák kisker árlistában, csak sajnos kézzelfoghatóan nincs.
Itt az új konfigom már két hete: Phenom2 x3 720Be@Phenom2 x4 3400 (alapfeszen) / 4gb DDR3 1600mhz 7.7.7.21.1t / samu 22" 2233bw / 7200.12 segate stb... és most figyelj. Mindez egy s3trio64 512kb pci kártyával. Itt sz()pok, mert nincs normál vga-m.(Vapor-x karim sajnos hibás szériából való volt, most per/pill várom a visszautalást)
Szal, kéne valami. -
tdd587
őstag
válasz
boogie84 #3633 üzenetére
Kössz a tippet. Egy ilyen nagy oldalventis házba egyébként kell az a sok 12-es venti? Próbálom elképzelni, hogy fűt a VGA, fűt a proci és akkor oldalbakapja a friss levegő egy 25-ös ventiről. Nagyon kifújni sem kell, kiszorul az magától is. Vagy nem.
Kellett nekem vapor-x...
-
AirBooms
addikt
-
HSM
félisten
válasz
boogie84 #2704 üzenetére
Menne, a P45 2db 8X-os slotot ad így nekik. Amíg a játék befér az 1gb vram-ba, addig vígan menni fog, semmi lassulás nélkül. Ha túl gyakran kell cserélgetni a kártyában a textúrákat, stb, akkor vesztesz picit a 16-16-al szemben. Ja, és mivel a P45 PIe2.0-s, ezért gyakorlatiag olyan, mintha 2db 16X-os 1.0-s portot kapna mindkét kari.....
(#2705) zolisx4: Szerintem te a P35 csonka cf-ről beszélsz, ami 16X-4X elosztásban működik... Na, az felejtős, ahogy mondod.... -
Execute
tag
válasz
boogie84 #2326 üzenetére
Azt hiszem ez lesz, de a telefont tegnap óta nem veszik fel... 50x próbáltam... Hol foglalt, hol kicsöng, de semmi válasz.
Az e-mail amit visszaírtak:
Téma: Re: 34235346565van rajtuk egy átlátszó fólia sztem azt nem vette le a cd meg passz, adunk másikat...
Tisztelt Vásárló!
Jutassa vissza hozzánk a terméket lehetőleg gyári állapotban, összes tartozékával, és egyéni elbírálás alapján dönteni fogunk hogy ki tudjuk e cserélni, függően a termék állapotától, és visszaérkezési idejétől.
A termékhez a főoldalon tudja megrendelni a futárszolgálatot, vagy az alábbi linken keresztül:http://www.ipon.hu/site/guarantee
Tisztelettel:
Rozgonyi László
iPon Computer Kft.ft. -
zack
nagyúr
válasz
boogie84 #2275 üzenetére
Így van!
A 4890 velejárója a hangosabb hűtés...én alap 2D-ben is feljebb állítottam a BIOS szinten. 31% 2D-ben és kb. 43% full 3D-ben. Ez 55 fokos 2D hőmérsékletet és 65 fokos full 3D hőmérsékletet eredményez. Tény hogy kicsit hangosabb, de ez be volt kalkuláva. Inkább legyen hangosabb és hűvösebb mint fordítva. Játék közben egyébként is tök mindegy mekkora a zaj. 2D-ben meg nem vészes 30-32%-ig...
-
zuchy
őstag
válasz
boogie84 #2150 üzenetére
Jövő nyáron
Még idénSzeptemberben fog jönni a DIRT2 demója, a DIRT2 pedig DX11-es lesz. Hogy a demó az lesz-e azt nem tudom.
Amióta megszűntek az Nvidia TWINTBP szerődései, nem fogja vissza majd a fejlődést.
Sőt a jó op rendszernek köszönhetően (win7) gyorsabban fog terjedni mint a DX10.
Márpedig a fejlesztők szeretnék kihasználni az új API nyújtotta új lehetőségeket.
PL tesszelálás, compute-shader...Croft: Meghogy minél nagyobb a felbontás, annál kevesebb szerepe van a procinak, mert már a VGA dolga a többi.
Ez így van. Meghúzod 3,5 GHz re oszt jólesz. De le is tesztelheted majd, hogy kell-e 3,5-4GHz alá. Ha nem gyorsulnak a játékok, miközben húzod a procit, akkor nem kell húzni.
Abban a prociban van elég sok tartalék, netaláltán kevés lesz. -
fanti
addikt
válasz
boogie84 #1967 üzenetére
Egyetértek!
Szerintem a referencia hűtéssel nincsen semmi gond. Nagy előnye a többivel szemben, hogy a keletkezett hőt szépen kitolja a házból. És 100%-on meg ki a franc használja, úgy iszonyú hangja van, de akkora légszállítása is, hogy előretolja a gépházat ha fal van közvetlen mögötte
Persze ha ekkora légszállítást akarunk a vapor vetijéböl is kicsikarni, akkor az sem lesz néma tovább.
Nekem egy refi 4850-em volt anno, no annak csakugyan volt hangja, és a házban hagyta a meleget, de a mostani refi 4890-em auto vezérlés mellett szépen csöndben teszi a dolgát, ja és mivel a hő kifelé megy, az északi híd és a cpu hűvösebb mint a 4850-el volt.Jó a refi is, jó a vapor is, kinek mi tetszik, szép az annak
-
HSM
félisten
válasz
boogie84 #1811 üzenetére
37%-on nem hallod a refet????
Te hány méterre ülsz a géptől?
Nekem 37% fölött már kezd nemtetszeni a hangja.... Igaz, nálam megáll 37% körül, ha leveszem 800Mhz 1,2V-ra.... 27-28% felett már egyértelműen a leghangosabb dolog a gépemben, jól hallhatóan.... De amúgy ennek ellenére szerintem élhető a kari hangja....
-
schwartz
addikt
válasz
boogie84 #1198 üzenetére
Errol a Sapphire hutesrol eddig csak jot hallottam . Tolem lehetne 130 fokos is a GPU meg kevergethetne a levegot ahol akarja, ha halkabb mint a ref...
(#1199) Zoli1222
A legjobb vetel most szerintem egy Sapphire HD4870-1Gb Toxic. Lattam 50k-ert ujonnan. (2ev garival). Miert akarod lecserelni a GTX-et? -
HSM
félisten
válasz
boogie84 #1110 üzenetére
Én anno a 4850-emmel toltam végig, AA nélkül, maxon, semmi gond nem volt vele, zsírul ment, XP-n, viszont a folyamatos játékhoz bőven 3Ghz felett kellett tekernem az akkori Q6600-am... (Talán olyan 3300 körül ment, és úgy már jó volt...) ha jól emlékszem, a magok száma nem érdekli 2 felett, de az órajel igen...
Szóval a kártyának, procidnak bírnia kéne.... És a drivernek is vinnie kéne....
-
-
urdongo
tag
válasz
boogie84 #1018 üzenetére
Szerintetek 4890 CF-et érdemes belerakni egy ASUS-P5K alaplapba? A lapnak egyik tulajdonsága, hogy 1 DB x16-os és egy x4-es PCI Express foglalat van rajta...szóval nem két darab x16-os.
Az érdekessége viszont, hogy a dobozon is rajta van, hogy CF kompatibilis.
Nekem most per pill úgy tűnik, hogy ez a leggyengébb komponense a gépemnek.
Viszont a C2Q6600 alá már nem akarok komolyabb deszkát....majd talán egy I7-es alá.
Egyébként az egy szem XFX 4890-esemmel is elvagyok....csak megkérdeztem biztos ami biztos alapon. -
HSM
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zotac Gaming AMP Holoblack RTX 3070 8GB GDDR6 256bit!!! Beszámítok!!!
- HP Omen RTX 2080 Ti 11GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- Asus GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! ELKELT!!!
- RX 6650 XT 8GB Core Gaming 3 év Alza garancia.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Egyedi ékszerdobozka
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged