Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
Nem tudja v.ki bennfentes, hogy mikor érkezik M.o.-ra újabb szállítmány a Toxic kártyákból?

-
BullZeye
veterán
Én most csak emiatt felraktam a sima crysist, 1920x1080ban, alap órajelen (900/1000) Crysis ment 25 FPSt átlagban az első pályán....viszont windows 7en igen csak labilisan futott, pl állítottam felbontást meg ilyeneket, és kifagyott
érdekes...nah mind1, lényeg a lényeg az első résznél ahol van az a kis lámpás-tábortüzes rész, ott a füstbe belemenve lement lazán 15 FPSre ... viszont amikor "csak" mentem és lőttem, akkor 25-30 FPSt hozta, még lövöldözésnél is....nem éreztem, hogy akadt volna, megnézem mit megy húzott VGAval is
Azt nem kell mondanom gondolom, hogy W7ből adódóan, alap DX10, minden NAGYON MAGAS, és 8x AA.
Picit csalódtam benne, mert annó 1280x1024ben, 2x AAval, minden NAGYON magas, XPn játszottam vele ugye moddal, és ott azért vitte HD4850, húzás nélkül 30-40 FPSel ...lefuttatok mindjárt még egy Benchmarkot is, az tutira mindenhol ugyanaz, és nem csak én megyek olyan helyeken, ahol "jól" fut

szerk.: jaj és hogy kérdezzek is valamit, meg írjak még okosat is

Na szóval megkaptam a fogyasztás mérőt végre....és Q6600 (3.2ghz, 1.3v) + hd4890OC együttesen, a teljesen alapbeállításokkal fogyaszt 170+30 wattot, amikor csak netezek, +30 watt a Samsung 2494HS monitor.
Prime95 alatt 250W
FurMark alatt 310WAmikor megy egy Prime95 + Furmark egyszerre, akkor 360 Wattra megnő a fogyasztás.
ÉS ! ha valaki picit is öntudatos fogyasztó, aki szeretné védeni a természetet, ha csak egy picit is, és eszébe jut 2Dben levenni órajeleket mindenféle biz basz (ATT) nélkül csak az eredeti Catalyst Control Centerben, akkor a 170es fogyasztásból hirtelen csak 145W lesz (ez csak annyi, hogy 500mhzre leveszi az ember a memória órajelét).
Ha pedig "komolyabban" érdekli a dolog, és feltelepít egy ATT-t akkor a 100/200MHzes órajeleken, 130Wattot eszik csak.
Gyors fejszámolás, és rögtön kiderül, hogy közel 30% áramot spórolhatsz, csak azzal, hogy ha épp nem játszol, leveszed a videókártyád órajelét (ez beállítva túlképp akár egy billentyű combó is lehet, nálam ctrl+shift+alt+page UP/DOWN, és kb 0.5 másodperc)
Szóval komolyan érdemes picit belerágni magad Ati Tray Tools rejtelmeibe, mert hasznos! Jah és NEM LASSUL BE A GÉP egy picit sem, próbálgattam dolgokat, amiről azt hittem, hogy picit is VGA szükségletes, de se ablak váltás, se filmezés, se effektek nézegetése nem hatott neki, jah és 100/200 on ATT teszt szerint valahol az Ati X1800 körül van a teljesítménye XD így általános használat során semmi hátránya nincs, viszont spórolsz 40 watt áramot, hogy legyen mihez viszonyítani, monitorom 30 wattot eszik, egy ventillátor legmagasabb fordulaton 38 Wattot, legalacsonyabban 30 wattot.
És most a kérdés
Belehet ATTben állítani, hogy ha egy bizonyos mappán belül (nem mappában) egy programot (exe-t) elindítok, akkor automatikusan váltson Custom 3D profilra? Azaz meg lehet e valahol adni, hogy ha Games mappán belül, pl a Crysis mappájában az Exe ha elindul akkor szépen ugorjon fel 990/1000-re az órajel 100/200-ról?Másik, az mitől van, hogy max 1000Mhzet lehet megadni Memóriának? de GPUnak úgyszintén....korlátozást kikapcsoltam cakkumpakk

-
syC
addikt
RBE-ban mely 3mas clock értékeket kell módosítani? Igaz az., hogy a 3d clock legalább 1/4-ének kell lenie a 2d clocknak?
-
syC
addikt
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Igen, 2 perce akadtam rá én is
, ez legalább olvassa... -
syC
addikt
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Milyen progival túrkáltál a biosban? Mert a 10.et töltöm le és vagy nem ismerik fel, vagy kifagynak

-
tdd587
őstag
válasz
BullZeye
üzenetére
Írd már meg légyszi, hogy mit visz a 4890-es. Most ültem neki megint a Crysis-nak és 1920x1200, minden very high, noAA és 20FPS körül vagyok (időnként beszaggat rendesen) és még nem esett le az első hó. Ja mindezt egy 512 megás 4870 OC-vel (780/1000) és pont azon gondolkodom, hogy ráfizessek-e egy 4890-re vagy sem.
Ha 20-ból csinál 22 FPS-t, akkor az nyilván nem éri meg a 25 ropogós ezrest.
Szerk: a warhead szerintem meg csak azért megy jobban, mert rondább (azt múlt héten vittem végig).
-
syC
addikt
válasz
Petya2900XT
üzenetére
Hazudni?

Komolyan mondom... Hagyjuk gyerekek, ha tudtam volna, hogy ilyen reakciókat váltok ki, fel sem telepítettem volna a Wars-t.
ON: Turkált valaki 4890 biosban? Ref hűtő vezérlés?
-
Ha tleg Wars-ról beszél akkor,mért ne lehetne....vannak olyan modolt meg eredeti pályák is amelyek nagyon kicsik...és még kevés slotos is...a részleteket nem ártana tudni,mert ha egy modolt 8 slotos szerón volt ami 3*3méter és csak darálni kell akkor előfordulhat,hogy nem hazudik...viszont,ha egy 40 slotos szerón rohangál ami egy nagyobb map van akkor tleg kizárt...

-
Landon
addikt
Namost akkor wars vagy warhead?! Wars az csak MP Warhead meg a kieg. Warhead rosszabbul megy DX10ben sokkal mint a sima Crysis ment anno. Ellenben DX9-ben így gyorsabb sokkal látványos romlás nélkül. de azt h Enthusiast aka Very High 1920x1200 8xAA 30-40FPS azt akkor hinném el kb ha 4xHD4800X2 lenne CF-be kötve lol X_D De tán még akkor sem...
Mert a mellé minimum a legújabb i7-es kéne jól meghúzva. Crysis eléggé cpu igényes játék tudtommal el nem hiszem h alapórajelen nem ütközöl cpu limitbe az E2180-assal... képtelenség.
Bár... 1920x1200ban már inkább VGA limit 
-
Sheltem77
aktív tag
válasz
Petya2900XT
üzenetére
"Sőt én még a 40nm-nek se hiszem,mert mikor a gtx260 55nm-re átállt akkor se volt számottevő különbség a 65-höz képest....akkor,mért várunk akkor megváltást?"
A remény hal meg utoljára...hőfokokban efelé már nem nagyon mehetnek, tehát elvileg (!)vagy ugyanilyenek lesznek vagy jobbak.
Bár azis igaz, hogy hiába lesz 40nm ha több tranzisztor lesz.
Meglátjuk -
zack
nagyúr
"Crysis Wars-ban 1920x1200 8xAA , maximális beállítások mellett 30-40 fps"
Lehetséges, de nem very high-ban és DX10-ben.
Ha legközelebb közölni akarsz hasonló adatokat, közöld azt is, hogy DX9 vagy DX10, és minimum,medium, high, vagy very high beállításban.
Így megkíméled magad a magyarázkodástól.
Mert így hogy 8xAA Wars-ban...és feltételezzük hogy very high DX10....így még a 4890 CF rendszerem se megy 30-40 fps-t 8xAA mellett.
-
Landon
addikt
Hát ne haragudj, noha nem játszottam még Crysis Wars-al, de a sima crysis-ból és a warhead-ből kiindulva kizártnak tartom hogy egy 4890essel és a CPU-dal 40 sőt akár 30 FPS-t elérje 1920x1200-ban 8xAA(!) mellett... ez kizárt... lehetetlen. Én a mostani cfg-ommal és egy 4870essel értem el csont max 0AA 16xAF minden Enthusiast-en átlag kb 25-30FPS-t. Igaz majd talán most a cpu húzás után meg a 4890essel jobb lesz.
De hacsak a Wars-nak nem vmi optimalizálási csoda motorja van én nem tudom elhinni amit monmdasz mert nagyon "durva". 1920x1200 és 8xAA.... az nagyon sok! Pláne Crysis-ban ami még mindíg reggelire eszi a gépeket és pláne hogy ERŐSEN nVidia függő értem ez alatt, hogy láttam már tesztet amibe a GTX260 ojbb volt crysis warhead alatt mint 4890... 
-
justdoit
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkodok egy 4890 vásárlásán csak nem tudom hogy egyáltalán megérné-e.
Konfigom:
ASUS M2N-E alaplap
2GB DDR2 RAM
Chieftec 550W táp
AMD 6000+ processzor
Jelenlegi vid karim: ATI 3870 512MB
Legfőképpen játékra kellene főleg codozni COD2 COD4 COD5.
Ha esetleg tudnátok cod2/cod4/cod5ről még tapasztalatot irni hogy hogy megy (FPS) azt nagyon megköszönném. -
syC
addikt
Hi!
Ma reggel vettem át a kártyám. Eddig elég jónak tűnik (xfx 4890 ref.)
Crysis Wars-ban 1920x1200 8xAA , maximális beállítások mellett 30-40 fps egy Intel E2180-al alapórajelen

-
zack
nagyúr
Kint van a 9.7 Catalyst!

-
Landon
addikt
válasz
zolisx4
üzenetére
Ez rettentően tetszik
"...Mellékesen az Nvidia bejelentette, hogy az ATI-val ellentétben ők kihagyják a DirectX 10.1-es verziót és egyből a DirectX 11-es verziójára koncentrálnak majd...." Ekkora süket hülye dumát... ebben csak az a bökkenő, hogy az ATi-nak az nV-vel szenben már 1,5-2 éve van DX10.1-es támogatása az nV meg cseszheti a DX10-vel jelenleg... DX11 alatt azok a VGA-k nemsokat fognak érni. -
Landon
addikt
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Képminőség alatt mit értesz? Olyan grafikai shader változásokat ill. jelentős különbségeket mint pl SM3.0 és SM2.0 között vagy "szimplán" élesebb szebb vibrálóbb képet mint pl. ha amikor vki áttér 1280*1024-ről 1920x1080-ra vagy hasonló? Mert én attól tartok hogy látványos grafikai megjelenítésbeli különbségek lesznek: konkrét pl-ként megint csak a sm2.0 vs sm3.0-át tudom felhozni... sm2.0-nál ugye no displacement mapping, no HDR (kivéve a valve féle cucc) etc. Vagy pl DX11 alatt látszódni fog a légy segge is a motorháztetőn a DiRT2-ben 10.1-ben viszont már nem.

-
zolisx4
őstag
[link]
ezt olvasgattam elég érdekes jó cikk -
-
válasz
Sheltem77
üzenetére
2007 nyara óta "boldog"(
) tulaja vagyok egy gigás 2900XT--nek aminek módosított a ventivezérlése...játékok alatt 85-90fok..tökéletesen megy...mit kell ennyit parázni...van rá 2-3év gari ha addig nem adja meg magát valószínű utána se...sztem....mintha sokkal jobbak lennének a gtx darabok...ott is alapventibeállításokkal simán nyaldossa a 90fokot... 
Sőt én még a 40nm-nek se hiszem,mert mikor a gtx260 55nm-re átállt akkor se volt számottevő különbség a 65-höz képest....akkor,mért várunk akkor megváltást?
-
Landon
addikt
Nekem erről a DX11ről az a véleményem, hogy majd meglátjuk... lehet érdemes még várni 1 generációt de a rivális szériát mindenképp ami viszont nem fog idén kijönni állítólag. Egyébként a gyakorlatba átültetve: 1 DX11es játékról tudok eleddig és aza DiRT2.
De amennyire hallottam DX11es gamekben elég jól fognak majd teljesíteni a DX10.1-es vga-k. Bár ezt csak hallottam... nem tudom hogy pl látványban mi lesz a különbség a 2 DX között... ha lesz egyáltalán. -
zolisx4
őstag
ami engem speciál rettentően idegesit az a cirmogás ami a vga ból jön ki az borzasztó már fülest használok hogy ne haljam

-
zolisx4
őstag
válasz
Sheltem77
üzenetére
igen az biztosan sok a 90 fok és bosszantó is hogy melegszik 90 fok az nagyon sokszerintem biztosan nem bir ki 5 évet ekkora hőmérséklettel gyakorlatilag az én XFX em is 60 fokrol indult rettentően idegesitett ventilátor 35 % még elviselhető a hangja röktön házat cseréltem aminek az oldalában van egy 24cm ventilátor na most már játék közben sem megy fel a hőfok 55 fok fölé de szerintem ez is sok hiába forró a tipus akkor is idegesitő
-
Sheltem77
aktív tag
válasz
zolisx4
üzenetére
A melegedés jobban bosszant(ott) mint a dx11 hiánya. Nekem ne mondja senki, hogy ezek "normális" értékek mint fentebb is írták, azt ne adja be senki, hogy egy 90 fokos gpu kibír 4-5 évet...(max nagy mákkal).
Remélem az új széria nem ilyen lesz(és nálam ez lesz első számú szempont hogy atit vagy nvidiát veszek) nem az ár / sebesség, nem bírom a forró cuccot a gépemben(ez az én hülyeségem tudom). -
zolisx4
őstag
válasz
Sheltem77
üzenetére
jól jártál ha vissza adtok a pénzt hát már énis bánom hogy megvettem a 4890 est pont azért amiért te megvárod az 5 ös szériát a dx11 miatt de majd kiderür mi lessz a vége ennek mert lassan ugy változnak a dx ek mint az ati driverek azért akkora átütő siker a grafikában nincs kivéve ami tényleg arra van megirva
-
Club 3D Announces HD4890 Graphics Card with High Performance Cooling
A venti lapátjai kicsit furán néznek ki, de az a borda megnyugtatóan hat... bár levgőt nem sokat fiog kapni a ventitől.

-
Sheltem77
aktív tag
Na gyerekek mivel nekem gyári hibás volt a 4890em(5ből 1 szer indult a gép vele) garanciába visszakaptam a pénzem(1 hatalmas piros pont az iponnak! nagyon korrekt cég). Viszont azt hiszem mostmár megvárom a dx11 kártyákat(amúgysem igazán tetszik, hogy 90 fokot is elérte a memio, talán majd az 55nmről 40nm re váltással kisebbek lesznek a hőfokok is nem?
). -
Landon
addikt
válasz
zolisx4
üzenetére
Köszi!
Hát az idővel nem is lenne gond hehe
ON/ Azon filózok mi lehet most a VGA-mal. Mert ugye hétfőn leadtam kedden a srác leadta nagykerbe, gondolom már csak megnézték... ha meg jó lenne akkor meg már szóltak volna, hogy mennyek vissza a fenébe a jó kártyámért és fogjam be a szám.
Gondolom... mert azt letesztelni, hogy most x4-ben fut e csak valóban kb 5 perc. De még hétfő óta egy hangot nem szóltak vissza. Remélem minden rendben megy és nem csak nálam rossz a kártya. 
-
kris75
aktív tag
Hello!
A RIVA a processzor hőmérsékletét is mérni tudja (nem a vga proc.)? Ha igen akkor hol kell beállítani,hogy játék közben is lássam.Vagy van-e olyan program ami ezt tudja ?
Üdv Kris
-
Landon
addikt
válasz
zolisx4
üzenetére
Már cserén van csak nehogy kiderüljön teszt közben, hogy minden lapban megy x16-san csak az enyémben nem

(OFF: Holnap húzzák meg a felvéetli ponthatárokat a felsőoktatásban áááá mr hétfő óta tiszta ideg vagyok mert volt 402 pontom de a célenyelven oktatott szakokon a nyelvvizsgát nem veszik figyelembe így ahova menni szeretnék -50 pontal indulok és így hatalmasat estek az esélyeim
Nagyon kész vagyok... BCE Economics & Management-re jelentkeztem, drukkoljatok
Ha bejutok uhhfuhh.... hát nem is tudom mesztelenül végigfutok az utcán vagy nemtom XD) -
Landon
addikt
válasz
zolisx4
üzenetére
Hmm hát valóban nem. De lényeg hogy a BIOS megoldotta.
Kb milyen időközönként jön ki új BIOS egy laphoz? Nagyon remélem, hogy az én gondom nem lap specifikus... bár még nem szóltak vissza h máshol jól működne a VGA.
De mást se szóltak... úgy hogy egyenlőre marad a totál bizonytalanság. 
-
BullZeye
veterán
ATT is írja, csak ír 4et....vagyis választható a 4 érték között, 100/200on 0.923v, ma elkérem nagybátyámék készülékét, azt megnézem én is mennyit fogyaszt így, meg úgy...
egyébként relatíve meleg van már, 20%os venti fordulaton, ami számomra az abszolút hangtalan kategória, számszerint 1150 RPM, így 48°C a kártya....
automata venti szabályzásmeg be van állítva, hogy
50°C, 20%
60°C, 23%Eddig még az extrém halk kategória
70°C, 26%
80°C, 35%
85°C, 50%
90°C, 65%
95°C, 80%
100°C, 100%Ezekkel egyenlőre jók ki vagyok békülve, délután meg ha minden összejön, akkor kiderül, az is, hogy mennyit lehet ezzel spórolni

szerk.: most már csak azt nem értem, hogyha elmentem a profil-t Túlhajtás ablakban, és beállítom hogy azt a profilt indítsa, akkor miért áll az órajel mindig visza 900/1000re

-
BullZeye
veterán
ATTben elég szépen lelehet, most 100/200on simán ment teszt, az is tény, hogy kevesebb pontot kaptam rá, mint egy X800as VGA XD de a lényeg a lényeg 100/200on fut per pill....viszont hiába rakom fel 986/1000e simán kifagy .... ez mitől van? :S
Jah és ati control centert nem lehet moddolni picit? hogy ne 500/500 legyen az alja? hanem 100/100?
-
bim
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
ATT-ben nézd meg mennyire lehet levinni a mem és gpu órajelet. Szerintem még mehet lejebb mint amit írtál.. Minnél lentebb tudod szorítani ezeket az értékeket annál hidegebb lesz a kártyád.
Én nem írtam át biosban és tökéletesen kapcsolgatja az ATT. Megjegyzem nekem 4870-em van de sokban nem másabb szerintem a 90-es.. A hűtést meg 3 perc alatt le tudod kapni és meg tudod nézni hogy a plusz ventivel jobb lenne e. Még a gyári légkavaró is lecsavarozható róla ha jól emlékszem.... -
HSM
félisten
válasz
BullZeye
üzenetére
Hát nem tudom, miért lehet... Nekem Ati Tray Tools-al ment a dolog, de csak a legfrisebb bétával. (Az tudja csak a 48xx szériát).
Amúgy ha csak a CCC-ben leveszed az órajleket 510/525-re, már akkor nyersz 20W-ot (!!!!
Nem tévedés, itt a hiteles fogyimérő a lábomnál, le is teszteltem egyből... ) üresben.... Egyenlőre nekem is így vannak a profilok CCC-ben kapcsolgatva... 
-
BullZeye
veterán
Egyet értek....20%os ventin, ha leveszem memóriát ati ccc-be 500MHZre...azaz semmi progit nem használok hozzá....akkor 50 fokon tartja....ami szerintem korrekt, és nem mellesleg valóban hangtalan....játék közben Xigmatek hűtő is elkezd duruzsolni, úgyhogy a kettő jól el van

Vehetnék rá hűtőt, ahogy 4850emmel is tettem, de abban mi a kihívás? Attól nem leszek okosabb, vagy nem értek 1el több dologhoz, ha 5 perc alatt rárakok egy Fridge-t pl
így viszont "régi álmom" teljesül, hogy jelentősen csökkentsem gépem fogyasztását 
de egyellőre nem nem megy sehogy, MAIN fülön, a Customize... résznél nekem csak ilyenek vannak: Low Level Refreshrate, és Low Level Desktop color scheme, meg egy Graphics subsystem diagnostic reports
Ahol állíthatnám pl a Fan speedet nincs
meg az sincs, ahol az órajeleket babrálhatnám
ez így elég kiábrándító, és télleg nem használtam még, úgyhogy télleg nem tom mitévő legyen...úgyhogy várok, hátha itt valaki tudja ez mitől van
-
HSM
félisten
Hűh, ez fájt, Vapor-X-et semmi pénzért nem vennék...
Mondjuk ez az én hülyeségem, hogy a víz kiver azoktól a hűtésektől, amik közvetlen az alaplapra fújják az 50-60 fokos levegőt... A Toxic még szimpi (azon a műanyag elvezeti a meleget előre-hátra), csakhát az befűt...
Nekem 4850-emen volt AC S1+12cm-s venti, és nem esett olyan jól a gépnek, jobbezígy.
Amúgy a legviccesebb, hogy én pl. 800/3600Mhz-en használom a karit, 1,2V-on...
Mert elég így is az ereje, és így még viszonylag csendben is van.... 
-
Landon
addikt
Igen speciel a 4870/4890eseken ezt a dupla slotos hűtést abszolút eltalálták még ha zajos is.
Én se cserélném az tuti pláne mivel sztem ennél a VGA-nál már fölösleges a húzás ha csak vki nem 3DMócsing06/Vantage megszállott.
Nekem mondjuk könnyebb dolgom lenne az OC-vel de sztem totál fölös.
Érdekes, hogy régen mg anno az ősidőkben az X800Pro-m-on volt ilyen hűtő mint most ezeken pedig az TOXIC volt... és ma már ez a ref. hűtés hát hiába fejlődünk na!
Reméljük 1-2 év és a Vapour-X lesz a refkó hűtés lol 
-
HSM
félisten
válasz
BullZeye
üzenetére
Nem, itt nem a CMOS-memóriába írod a beállítást, hanem egyből bele a BIOS-ba... Sokkal egyszerűbb azt moddolni, de nem ajánlom, elég sok a buktató, és szerintem nem elég kiforrottak hozzá az eszközök... Az a tuti, ha a gyári bios ott van, és akkor a reset mint CMOS CLEAR hat az elszúrt beállítás után...
Mondjuk mikor megjelent a 4890, próbálkoztam ATT-vel, de sajnos akkor még nem támogatta a karit rendesen (A feszültségeket csak rövid ideig kapcsolgatta úgy, ahogy beállítottam...) Majd mesélj, hogy jött össze a dolog, ha megy, nekiesem én is! 
(#3131) Landon: A gyári hűtő, bár terhelve zajos, de nagy kincs, hogy kifújja a meleget.... Én nem cserélném semmi pénzért...
És még jól is hűt, mellékesen... 
-
BullZeye
veterán
ha nem muszály nem másznék bele BIOSba (de lényegesen egyszerűbbnek tűnik
)Viszont ventit nem tudok vezérelni RivaTunerből pl :S ez elég idegesítő, fent írtam, hogy mi a hiba. túl feszelni eszemben sincs
alapfeszen 986/1100 stabil....fölös több, viszont jó lenne ahogy írták, 160/300 on futtatni....ilyen melegben télleg jó lenne,ha csak picit is, de kevésbé fűtené a gépet ez a szörnyeteg 
szerk.:
asszem Ventit biosban állítom át, aztán holnap szenvedek Rivatunerrel picit, hogy legyen 2 profilom, egy 160/300 meg egy 986/1100....ahhoz nem kell a LOW profile ugye? -
budo82
tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Azért ennyire nem vészes a helyzet. Ha nem ad képet, attól még vakon v. PCI-os kártyával rá tudod flashelni a lementett(!!!), eredeti BIOS-t. (persze csak akkor ha nem égetted mondjuk szénné túl sok fesszel
) Mondjuk ha még nem csináltál ilyet, először persze olvass utána! Vagy marad a szoftveres módosítgatás...
Olvasnivalók így hirtelen:
BIOS
Rivatuner, ha nem akarsz BIOS-t átírni -
Landon
addikt
válasz
zolisx4
üzenetére
Hát nemtudom pontosan milyen lapod van de akkor te nagyon kifogtad mert tudtommal a Giga lapok jók!
Nem véletlen vezető gyártó. Nekem semmi bajom vele, mint mondtam egy másik VGA-t már x16-osan működtette ezért gondolom/nagyon remélem, hogy az én VGA-mmal volt a gond! Egyébként a lapon meg frissítettem BIOS-t.
Azt meg hogy szaggatnak a játékok nem tudom miért okozhatná szerencsétlen alaplap!
Mert "közvetlen" semmi köze hozzá... 
-
HSM
félisten
válasz
BullZeye
üzenetére
Van. 160Mhz-en még jópár W, azonos feszen is. Viszont memóriával vigyázz, mert ha nem kézzel váltogatod a 2D-3D módokat, hanem BIOS-ból, akkor jókis villódzásod lesz jópár helyen, azért van gyárilag is fixálva 2D-3D-ben.
Viszont ha szoftverből lehúzod 300Mhz-re, az sokat számít. Olyan 35-40W-ot lehet így nyerni üresben.
(160/300Mhz, sima 2D feszen.) -
BullZeye
veterán
alapból 240mhzez a GPU, szerintetek van értelme biosban turkálni, és a memóriát is levenni minimálisra 2Dben?
vagy ennek csak akkor lenne értelme, ha feszültségest is csökkentek?
-
zolisx4
őstag
hát igen a gigabyt alaplap elég gázos nekem rengeteg bosszantó gond volt vele szagattak a játékok nem jól ismerte a memóriát fel de a legújabb bios megoldotta minden gondját azért a lap megérne egy frissitést mert nemrég beleraktam a 4 magos procit azt sem ismerte fel vissza régi proci bios frissités egy próbát megér szerintem
-
p87
senior tag
válasz
BullZeye
üzenetére
A Radeon Bios Editor-al talán meglehet csinálni amit akarsz: [link]
Esetleg a GPU-tool-ban is van ventiállítási lehetőség : [link]
Én nem próbáltam egyiket se.
A műanyag burkolatot le lehet szedni, de csak úgy, hogy ha leveszed az egész hűtőt alulról fogja pár csavar, azokat kicsavarod és könnyen lejön a burkolat. -
Landon
addikt
Mindent próbáltam amit lehetett.
BIOS-ban a PCI-E_16 Gen2 nevezetű opciót raktam HW majd SW switch-re, sikertelenül. Kipróbáltam a lapomba egy másik VGA-t (nevezetesen 8400GS ami háznál volt) hogy kizárjam a lap hibáját, na az ment x16-on. Frissítettem azért a lapon bios-t is, ofc nem oldotta meg.
Írtam Sapphirnak levelet, leteszteltek egy 4890OC-t AMD770-es lappal nekik ment x16-ban. Így elvileg csak a VGA lehet a hibás, ma talán kiderül mert tegnap adtam le ma vitték ha minden igaz vissza nagykerbe és akor gondolom ott mielőtt cserélik tuti tesztelik. 
Zolisx4@ a VGA-m vmiért csak x4-es PCI-E sebességen hajlandó menni... -
BullZeye
veterán
Nem mást szeretnék elérni, csak hogy még halkabb legyen
14 centis ventit tennék rá...és mivel ahogy írtam, hátulra hiába fújja a levegőt, 3 centire van faltól....így onnan a levegő nem tud sehova menni, oldalról pedig nyitott, így ha egy 14 centis ventit rátennék, az állítom 2x annyi levegőt mozgat meg akkor is, ha nincs csatorna 
14 centis venti meg kb beborítja az egész bordát....és nem csak egyik oldalról viszi a levegőt, hanem az egészet fújja

Mivel tudom módosítani a bios fájlt? Mert ha nem szedem szét és nem rakok rá ventit, legalább szeretnék egy venti szabályzást beállítani.
-
-
kris75
aktív tag
Hello!
Olvastam 1 cikket a 4890 Toxic -ról :
http://www.guru3d.com/article/sapphire-toxic-hd-4890-vaporx-review/1és abban a Riva Tunerrrel 2,24 nézték a hőmérdékleteket.Nekem ez a program nem ismeri fel a toxic vga-mat.
Mi lehet az ok? Még a driver is ugyan az. Ha valakinek lenne ötlete azt nagyon megköszönném.
Üdv Kris
-
a 10%-ot olyankor méred, amikor mindkét kártya a saját referencia-órajelén megy (4870: 750/900, 4890: 850/975). ebben a tesztben mindketten 750/900-on mentek, mert kifejezetten a chipeket akartam összehasonlítani. a hét végén lesz referencia-órajeles teszt is a két kártyával

-
bim
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
Ha refhűtés akkor csavarok fogják rá a műanyagot legalábbis a 4870-en így van..
De nem tudom mit szeretnél elérni ezzel.. ha bedugva hagyod a gyári ventit akkor hangban ugyanott vagy és úgy ahogy tudod hűteni a WRM-et ha viszont kihúzod a gyári ventit akkor bizony a WRM valszeg túlhevül ami azt jelenti hogy a memok is túlhevülnek mivel egy lemezre vezeti mindkettő a hőt. Megjegyzem mivel egy alagútról van szó lehet így is túl fog hevülni a memo/WRM mert megszünteted ezt a légcsatornát... -
Landon
addikt
Igen ez nekem is rettentő false-nak tűnik... nálam tényleg csontra uazt a pontot csinálta még az OC-s 4890 is mint a 4870 de ennek 2 nyomós oka volt: x4-be ment, alap órajelen a 3DMócsing06-hoz kevés a CPU-m. Játékokba semmi jelentősége de 3DM06 mivel egy kalap sz@r és a tesztek többségénél 1 maggal megy ezért rendesen CPU limitált... mondjuk hozzáteszem 3.2GHz--n már beverte a 4870et a 4890OC még x4-be is... 13800 vs 16300pont. Ha minden igaz akkor még a héten cserélik a VGA-m ha ott is azt látják h x4-be megy és valóban a VGA a hibás.
Hát remélem így lesz kop-kop! 
-
Sziasztok!
Régi tervemet sikerült megvalósítanom - összemértem az RV740, az RV770 és az RV790 GPU-kat.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- Apple asztali gépek
- EAFC 26
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Milyen házat vegyek?
- Battlefield 6
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3317
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

érdekes...
Még ha nem is látszik első látásra.

Kellene mellé egy wolfi olyan 4ghz körül. Bios editorral, órajel állítással foglalkozott máér valaki? Üres járatban is hangos (nekem)

) tulaja vagyok egy gigás 2900XT--nek aminek módosított a ventivezérlése...játékok alatt 85-90fok..tökéletesen megy...mit kell ennyit parázni...van rá 2-3év gari ha addig nem adja meg magát valószínű utána se...sztem....mintha sokkal jobbak lennének a gtx darabok...ott is alapventibeállításokkal simán nyaldossa a 90fokot...

Ha bejutok uhhfuhh.... hát nem is tudom mesztelenül végigfutok az utcán vagy nemtom XD)
De a Rivatuner is, ha bekapcsolod a VT1165 plugint. De az ATT is írja a feszt, ahol állítod az órajelet... (Ha nem írja, akkor nem jó verziót használsz... 
Nem tévedés, itt a hiteles fogyimérő a lábomnál, le is teszteltem egyből... ) üresben.... Egyenlőre nekem is így vannak a profilok CCC-ben kapcsolgatva... 
És még jól is hűt, mellékesen...