Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- ZIDOO médialejátszók
- Siet tisztázni az RX 5000/6000 sorozat jövőjét az AMD
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Croft-21
őstag
Tudom milyen ha nincs bakapcsolva a V sync, tapasztaltam.
viszont én sokat veszek fel videót frapsal és tegnap akartam felvenni, közepes beállításokra levettem a grafot és 30-35 fpsel éppenhogy felvett, közbe leesett 20 alá is itt ott
Azért 8800 Gtvel ilyen gondom nem volt, igaz akkor 19"es monitorom volt, most nagyobb a monitor de a VGA is erősebb! -
Speed®
titán
válasz
Croft-21
üzenetére
Lol..egy csúcs VGA tulajától meg elvárható lenne, hogy tudja, mi az a VSync..
#2491..és megint. Nézz egy picit utána mielőtt még jobban lejáratod magad
A lényege egyébként annyi, hogy a képfrissítés frekije feletti FPS esetén ne csúszhasson el a kép egyik fele. Szóval ha szeretnéd ezt tapasztalni 60FPS felett, kapcsold ki..a jó VGA arra való, hogy minőségi beállításokkal folymaatos játékmenetet biztosítson. Ez ingerküszöbtől függően 30FPS felett van leginkább. Ha neked 100+ kell, nézegess szinkronhibás képet ;p
-
Croft-21
őstag
Sztetek az miért van, h amióta váltottam 4890 Toxicra, játékok alatt 60 fps fölé nem nagyon akar menni. Talán procilimit lehet?
ja és full HDs a monitorom. -
d3lete
aktív tag
szerintetek az mitől van hogy stalker clear sky 1680x1050, DX10.1, 4xaa minden a legmagasabb grafon. elkaezdem a gamet 17-20fps en kimegyek a nádasba ot felpörgö 50-40 re viszamegyek és ezt a 40-50fpst stabilan tartja?

-
q2w3
senior tag
A device id nálam is ennyi, pedig Sapphire OC-s kártyám van.
Más: Szerintetek mennyit számít, hogy sima PCI-E-es a csatim és nem 2.0-ás?
Nálam crysisba 1360x768-on dx10 4x-es élsimításnál minden beállítás csúcson(warhead) 30-50fps-em van. Nagyon nagy bummoknál 20, meg amikor egyszerre 6-an lőnek rám.
V-Sync miatt 60 fölé nem is tud menni. -
d3lete
aktív tag
XfX 4890 Black Edition:

XfX 4890 az enyém: (REF)

amik megvannak jelölve az mniden xfx társamnak annyi vagy csak nekem?
-
-
BullZeye
veterán
Ahogy olvasom, írták, hogy q6600 alapon proci limites egy 4890 esetében....
Mennyire kéne húzni egy q6600-t, hogy tutira kihasználja a HD4890-et? Csak mert most elgondolkoztam, hogy már nem sok lesz az árkülönbség egy 4870 és egy 4890 között, így lehet 4850 után beruházom egyre mostanában .... csak épp az is lehet, hogy 4890 fölösleges, mert nem használná ki a proci miatt egyik játék sem ... és talán 4870 is elég lenne ... szerintetek? Jelenleg nem húztam túl, csak 3.2 Ghzen megy állandóan. Ezen még húznom kéne szerintetek, ha 4890 mellett döntök? -
loki22
tag
Sziasztok!
Köv7en meglesz a gép

Ti melyiket javasoljátok ?
Egy 4890XT xfx-et ?
Vagy 4890vapor-Xet ha csak 2kval több a vapor.alaplap:790fxt
táp:gigabyte 460superb
proc: amd 550be+írjátok már le milyen házatok a géphez! thx
-
d3lete
aktív tag
P87 ----> ez a hűtő van rajta:HŰTÉS
a képedetz meg nem nyitja meg. tedd fel Imageshack-re -
Croft-21
őstag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
ja, hát ilyen nagy felbontásban, amiben én játszom, meg is akad kicsit a physX miatt, ha épp darabokra hullik egy zászló vagy ilyesmi. A 19es monitoromon nem volt ezzel baja,
igaz akkor 8800 GTm volt... -
Vistaboy
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Hát, nekem hiába számolt a 8800GT-m Sacred 2 alatt, PhysX-enabled-en nem tudtam vele játszani.

-
zolisx4
őstag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
akkor valószinű a 4850 kifutotta magát még de ez már nem tudja az gáz cserélhetek procit és a furcsa hang amikor terhelem az mindenkinek van?
-
zolisx4
őstag
Én pénteken vettem egy xfx4890 es vgat de szerintem valami baja van mert a 3DMark Vantage tesztben csak 7000 ezer körüi pontot csinál és mikor terhelem a vga élég furcsa cirmogások jönnek a kártyábol kiterhelés mellett 72 foknál nem megy feljebb autómata venti szabályzás nál valakinek ötlet???

-
d3lete
aktív tag
P87 shotold már le gpu-z VDDC hőfokokat furmark alatt vagy valmi megterhelő alatt alap órajelen meg neked mien nyákon van? nekem fekete oylan mint a BE nem tudom mért.
NYÁK -
d3lete
aktív tag
nekem a PhysX et a 3D vantage vel tette fel, nézz utánna fennvan-e a windows mapában a PhysXLoader.dll meg a hozátartozó fájlok.
-
d3lete
aktív tag
Aztmondják az XFX eknek nagyon jó a hűtése nekem XFX van ez a rev2 es venti van benne ami halkabb mint az elődje a hátrány meg az hogy az elődje alapon kb 48-50°-volt ami nekem van meg fix 58° de teljesítméynben nagyon jó szerintem és standard van a töbi gyártóról nemtudok semmit mondani nem volt velük dolgom.
-
fortune
tag
Sziasztok.Tudnátok segiteni.Egy 4870-es és egy 4890-es között variálok. Nem tudom melyik lenne a jobb és melyik márkábol a következő márkák jönnének szoba mind2 tipusbol:
MSI,GIGABYTE,SAPPHIRE(erről nem tudok semmit hogy jo e vagy nem mert mindenki mást mond), és XFX márkárol érdeklödnék.
A 4890es oc változata az mennyire jo és mennyire melegszik, szintén a sapphire 4890-e sVapor-X milyen lehet???Vagy az xfx 4890es az mennyire megbizhato márka??? -
d3lete
aktív tag
Tedd ujra a Windowst és indítsd ujra a biost nekem prímán működik én ha bekapcsolom a PhX-et ugyis működik.

-
Croft-21
őstag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
már újratettem a játékot és ugyanugy kifagy
-
p87
senior tag
válasz
Croft-21
üzenetére
A Prototype alatt nem is megy neked 50 fölé?
Mert nekem alap 850/975-ön ugyan ezen felbontás + 4AA high on minden
ha repdesek Vsync ig 60fps van amikor meg az utca szintjén futok emberek autók közt
55-57 fps megvan, de azért néha leesik 35-40 ig mikor tölti a terepet de utánna visszaáll 55 körülire ,meg nagy csatáknál azért lemegy 30 ra is.
Assassins-hez nem tudok hozzászólni.
Mirros edge nekem se megy, de nem is bánom. -
Vistaboy
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Mostanában már nem nyúzom a 3DMark-okat, inkább játszok. De az egyik korábbi eredményemet belinkeltem.

-
TazLeacher
nagyúr
Társaim!

Sajna nekem "kicsit" antituningos a kártyám, de ez nem vette el a kedvem egy kis 3DMark-olástól.
Arra buzdítanék minden 4890-es tulajt, hogy töltsük fel egy kicsit a 3DMark06-os listát eredményekkel. 10 perc az egész, és hajrá! Az a 2-3 eredmény ami fent van, nagyon karcsú.
Szebályok itt!
Lista itt!
Akinek van eredménye, az pedig itt teheti közzé a szabályok betartásával.Sok sikert mindenkinek!
-
d3lete
aktív tag
Jah Olyan visítós sercegős? amikor megterheeld a gpu-t akkor adja ki mint a TV de nem venti az nekem is oylan.Bár lehet te nem arragondolsz.

-
Croft-21
őstag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Na megvan nekem is a 4890 Toxic.
Hát eddig prototype alatt próbáltam ki, 1920x1080ban 4XAA olyan 30-50 fps között van.
Assassins creed alatt 1680x1050ben 50-60, 1920x1080ra ha állítóm, akkor multisamplingot nem lehet bekapcsolni...
én meg azt hittem h 100 fpem simán meglesz
Mirrors Edge meg vmiért indításkor lefagy. Ja és ha közel hajolok a kártáyhoz akkor mintha sercegne a ventije vagy nem tom... -
Vistaboy
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Ja, melóba meg nem megyek? A főnököm tutira örülne neki.

Amúgy - hogy ne legyen OFF - tényleg nem hallom menet közben a kártyát. Csak általában ilyenkor hétvégén korán kelek, és az asszonyt mindig felkelti a gép.

-
Lamellus
tag
Ilyet én is tapasztalok, bár mondjuk én nem használnám az iszonyatos jelzőt, de elég zavaró hangra gyorsul a ventillátor és érezhetően melegebb levegő jön ki a tápból (Corsair VX450). Én arra tippelek, hogy a házat jobban felfűti a 4890 mint az előző kártya és azért dolgozik jobban a táp ventillátora is (felül van a tápom). Vélemény? Más nem tapasztalt ilyet?
-
Lamellus
tag
válasz
Vistaboy
üzenetére
Én úgy tudom, hogy bekapcsolásnál azért van hajszárító, mert kell pár mp amíg a PWM-es ventillátort leszabályozza a kártya, amíg nincs áram alatt nem működik a leszabályzás se. Tehát nem hinném, hogy ki lehetne kapcsolni, olyan megoldás kéne ami direkt fordítva működik, alacsony fordulat az alap és onnan szabályoz fel ha szükséges, de ilyenről nem tudok.
-
Vistaboy
veterán
Most lehet hogy hülyeséget kérdezek, de nem lehet valahogy kikapcsolni a bekapcsoláskor jelentkező ventilátor-felpörgést?

Amúgy maga a kártya extrém halk - MSI T2DIG OC -, de a gép indulásakor az a porszívóhang megőrjít.
-
HSM
félisten
De érdekes! Amit én nézegettem korai review-okat, ott a sima refi komponensei voltak rajta a hűtő alatt!
Direkt figyeltem!
Lehet, közben rájöttek, hogy kicsit szűkös...
Mondjuk az a plussz 28W kapacitás nem fog csodákat hozni, bár nem árt...
Jól jöhet végülis ilyen magasságokban. -
-
Zsubi
őstag
Akkor a tápnak valami baja van
Küld vissza gariba, mert ez nem normális jelenség
Ennek a rendszernek bőven elég egy HX450-es ami erőlködés nélkül elvinné
A rendszered nem igazán eszik 350-380watt-nál többet ha még meg is van rángatva, ebből gondolom ezt hogy nem szabadna ekkora terheléstől melegednie a HX620-nak
-
d3lete
aktív tag
akkor mniden príma
ezt a fórumot nézétek végig Ref nyákból 1000+mem és GPU MHZ?
[link] -
HSM
félisten
-
d3lete
aktív tag
Táp melegszik vagy a VGA ?a vga nak forog gyorsan a ventije vagy a tápnak?
-
d3lete
aktív tag
Milyen VGA? 620w táp?
-
Valty
aktív tag
Nem teljesen ide tartozik, de beteszem ide is, hátha tud valaki segíteni: [link]

-
d3lete
aktív tag
Igen ezeket amiket bekarikáztál azok rajta vannk az egész hőleadó testen.Vagyis uygvannak hűtve mnit a vga ramok[link]
-
HSM
félisten
Bekarikáztam neked, mit mér a GPU_Z: [link]
Bár pontosan nem tudom mit is csinálnak, de a kártya tápellátásért felelős áramkör részei, ezeken megy át a kari teljes áramfelvétele. És nagyon hamar felforrósodnak, bár nálam azért kell legalább 20-30 másodperc, hogy felmásszanak 80-90 -re, és még 30-60, hogy 98-ra.....
És hőszenzor van benne, kell is, mert hűtés nélkül nagyon hamar kinyírná magát, kell a hővédelemhez... A nyák hátulja ez a cucc alatt 70+ fokos, ha ez a cucc 100 körül jár, szóval teljesen reális....
-
d3lete
aktív tag
Ez a VDDC nagybátyám szerint valami ellenállás ami a nagy áramtól melegszik és az hüyleség hogy 100°+ba menyen mert megégne az egész itt ez (parasztvakítás)!
a VDDC ben nincs integrált hőérzékelő ezért úgy mutatja a hőt ahogy az áramot veszi fel.Vagyis kiszámolja hogy a felvett áram menyi hőt termel vagy valmi ijesmi.ahogy bekapcsoltam a furmarkot már felugrott 100° ra és ez lehetetlan hogy ijen gyorsan melegedjen!!
-
HSM
félisten
De, csak a Sapphire kékben kéri, az XFX feketében. Ja és ezen nem árnyékolt a DVI. Ja, és rajta van a mókusvakítás, a 8 tűs csati, ami a sima refin is ott van, csak nincs beforrasztva...
De amúgy még az AMD signó is rajta van, annyira refi....(#2416) Keldor papa: Jaja, bár szerintem ez a "stabilabb lesz a tuning" csak mese, a lényeg, hogy enélkül nincs betartva az ATX szabvány, tehát egy finnyás táp lekapcsolhat túlterhelt ág címén.
És még két tranzisztor is hiányzik a simáról, gondolom szintén ezért. Mókás, hogy a táprésznél a tranzisztorok kapcsolják a power-t, gondolom, túlterhelés, vagy túlmelegedés esetén ezek kapcsolják ki a tápot. Szimpi. 
-
keIdor
titán
válasz
AirBooms
üzenetére
Nagy általánosságban megveri. Az igazi ellenfele a GTX-285, azzal kb. egyformák.
Crysis-ban nálam gyorsabb, mint a GTX-280 volt.
Mivel hallgattam már HD4870 X2-t, ezért tudom, hogy a HD4890 sokkal halkabb nála, legalábbis az MSI BIOS-al. (minden gyártó máshogy lőtte be a vezérlést)
De ha tudsz, akkor Sapphire Toxic-ot, vagy Vapor-X-et keress, de én még körbenéznék HD4870 1GB "környékén" is elsősorban az olcsósága miatt! Toxic, Vapor-X, IceQ4. -
d3lete
aktív tag
tudtok oylan progit ami játék alatt méri a hőmérsékeltet?

-
d3lete
aktív tag
NEm tudom az a 141 fok de nekem sem tetszik de hát hogyha igy adták ki akkor biztos bírja am furmark alatt nőt meg így.Alapon:

AZTMONDJÁK : az XFX eknek jó a hűtése!
-
Gergosz2
veterán
akinek HD 4890 TOXIC Kell itt kapja meg szerintem a legolcsóbban.(én is itt vettem)
Új hozzászólás Aktív témák
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 5080 AMP Extreme INFINITY ULTRA
- MSI GeForce GT 710 2GD3H 2GB GDDR3 64bit
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Gaming OC Vapor-X 20G - Konzolvilág garancia 2027.05.07.
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 PURE OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ROG Strix GeForce RTX 3090 OC Edition 24GB GDDR6X
- Csere-Beszámítás! Gamer Notebook! MSI Thin 15 B12UC! I5 12450H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3870
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Nokia 5.3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Viszont amíg ninsc "PhysX jelenet" addig vígan szalad a játék.
Viszont nekem még a 4850-en is szépen hasított maxon, 1680*1050-ben, ha jól emlékszem...