Új hozzászólás Aktív témák
-
zuchy
őstag
Annak a tápnak tuti elégnek kell lennie. Lehet valami szoftver hiba lesz, ha a furmark megy rendesen. Majd a szakik megmondják, hogy mi a probléma, mert nekem most hirtelen nem jut eszembe semmi. Talán hibás a kari, de akkor nem menne a furmark.
(#4619) vhunor:Nem éri meg, esetleg ha 5-8k-t kéne ráfizetni akkor...
-
zuchy
őstag
Elször is milyen a tápod? Ha Codegen be se kapcsold a géped, addig, amíg nem veszel egy minőségi tápot. Lehet nem kap elég áramot a kártyád, azért megy a venti alapon. (Ahogy látom 3 vinyó is dolgozik bennt.) Amúgy a procid kevés hozzá, tessék meghúzni 3GHz-körülire minimum, de nem ez miatt dob ilyen kevés fps-t.
1680x1050-s felbontásba már kielégítő lesz a 3GHz. -
zuchy
őstag
válasz
ricshard444 #4049 üzenetére
Háát necces lesz.
-
zuchy
őstag
válasz
killer1203 #3916 üzenetére
Döntsd el te. Ha jövőben váltani fogsz nagyobb monitorra, akkor leszükséged lesz az 1 gigára. Ha nem az 512 is elég.
Azt OFF vége...
-
zuchy
őstag
válasz
killer1203 #3913 üzenetére
Oda nem igazán eget verően fontos. A több memória nagyobb felbontáshoz kell. De ha esetleg váltasz nagyobb monitorra, akkor már 1680-ba is jól jöhet.
Ha nem kerül sokkal többe az egy gigás, akkor azt kell választani. -
zuchy
őstag
Nem érdemes felhúzni szerintem, elég erős így alapon is.
De ha húzni akarod, akkor kis lépésekben kell haladni és nézni hol szemeteli teli a képet, vagy mikor fagy és akkor egy kicsit lejjebb kell állítani az órajeleket, ahol már nem hibázik.
Általában 950-ig mennek átlagban ezek a karik. Memót nem tudom meddig megy. 1000ig tuti. -
zuchy
őstag
válasz
szasanyi #2938 üzenetére
Jó ez a hűtés, több trükk is van benne.
Egyrészt a lamelláktól messze van a venti, így csökken a szélzaj, másrészt a venti jó nagy, alacsony fordulaton lehet pörgetni, nameg a lamellák (heatpipe-os) kifelé nyílnak szét, így felgyorsul a szél közöttük, olyasmi diffúzorként működik.Bár a vastagabb hőcső értelmét nem látom, csökkenti a lamellák felületét, és kevesebb levegő jut oda, ez inkább marketing fogás...
-
zuchy
őstag
Ha egy kártyán jó a hűtés, akkor a sima órajelnöveléstől nem halhat meg. Max kékhalál, vagy újraindulás. Ennél a kártyánál a VRM-eket kell figyelni, azok szoktak túlmelegedni. Asszem 125 fokig bírják, de nem szoktak ennyire felmelegedni. Olyan 90 körül szokott lenni általában. A legegyszerűbb: ventillátor maxra, azt nézni, hogy hol hibádzik.
De lehet játszani is a venti sebességével... Hogy hol fagy le, azt nem lehet megmondani, minden kari más és más.
-
zuchy
őstag
válasz
Croft-21 #2652 üzenetére
Bemész bios-ba felnyomod az fsb-t 400-ra, a ramokat 2.0 ba osztot vissza.
Mást nem kell piszkálni. De ahogy látom, neked 800-as ramjaid vannak, szóval
előbb utóbb az lesz a limitáló tényező. Javasolt tuning esetén a lehető legnagyobb frekire hitelesített ramokat venni, nem kell velük szopni. -
zuchy
őstag
válasz
Croft-21 #2635 üzenetére
Ha 120fps-ed is lenne akkor is leesne 30-ra ezért mondtam hogy mind1, hogy 60 vagy több fps-ed van felvételkor, mert a proci dolgozik, nem a VGA. Hiába van 60-ra állítva, ha nem bírja a proci a felvételt. Talán húzz rajta, akkor lesz kb 40FPS-ed felvételkor. De mielőtt azt mondanád, hogy akkor nem elég 3GHz: de elég, játékra bőven. Egy videofelvétel még egy i7-et is megfog, amint azt korábban is írta asszem HSM.
De nem értem, mért nem elég 60fps single playerben.
(#2638) Croft-21: Mér ne menne feljebb? Tedd fel a cod4-et indítsd el a multit, kapcsolj ki mindent, a vsync-et is, és írd b e a konzolba, hogy /com_maxfps 500.
-
zuchy
őstag
válasz
Croft-21 #2633 üzenetére
Nemérted...A táp elég, a proci elég, valamit nem jól állítasz be. Itt szoftveres probléma van.
Vagy maga a játék ilyen. Akkor meg ez van. 60fps elég mindenre, kivéve multi, de ott lehet állítani úgyis az fps-t. Videofelvételnél meg nem számít, hogy le van korlátozva 60fps-re. -
zuchy
őstag
Határeset. Hozz annyit ki a procidból amennyit tudsz, értelmes feszültség mellett.
De ez igazából játék függő is. Van amelyiknek nem kell erős prockó, de valamelyiknek a csillagos ég a határ.De nem eget rengetően vészes, de már 1280x1024 be gond lenne. Milyen VGA-t cserélnél?
-
zuchy
őstag
válasz
PowerBuldog #2513 üzenetére
Hát attól függ, milyen felbontásra. 1280x1024 be valóban kevés, de nem tudni mekkora monitorja van.
(#2514) Croft-21: Amúgy minek neked 60 fölötti fps Mirrors Edge-ben?
Lehet le van korlátozva a motor. UT3 is ilyen volt. -
zuchy
őstag
Játék alatt megnyomod a 0-át, a bal oldalon, beírod hogy: /cg_drawfps 1 majd enter. Ezzel kííratod az fps-t a monitorra, nem kell frapsolni stb...
Aztán úgyanúgy 0 és beírod, hogy: /cg_maxfps 250, vagy akármennyit beírhatsz 1000-ig, akár 1-et is. Amúgy a COD4 az a VGA-t eszi, proci nem kell alá olyan erős.(#2504) Croft-21: Ha megvan még a 8800GT beteszed.
-
zuchy
őstag
válasz
Croft-21 #2177 üzenetére
Akkor ott valami bibi van. Nálam tökéletesen működik, de hát még béta os, ezért lehetek nálad a hibák, nincs talán rendes diver. Amiket kipróbáltam eddig, és rendesen működött:
Crysis, FEAR 2, COD4 (igaz a multi nem jó a pb-s hiba miatt, de haveromnak meg jó), STALKER Clear Sky, HAWX. Eddig nem találkoztam még olyan játékkal, ami nem ment volna win7 alatt.
-
zuchy
őstag
válasz
schwartz #2171 üzenetére
Pedig ez így volt. Nv azt akarta, hogy majd a G80-al kiüssék az ATI-t és akkor nem lenne DX, hanem CUDA lett volna. Ezért nem gyúrtak a G80-al arra, hogy DX10 alatt jól menjen, mert ott lett volna a CUDA helyette. Viszont amíg ki nem ütik az ATI-t addig lett volna egy csomó DX9-es játék, amiben elég erős a G80. Ezek a TWIMTBP szerződéses játékok,
olyan API-t követeltek, amiben jó a GeForce, tehát DX9-t, vagy CUDA-t.
Az X360-ban benne van a xeonos tesszelátor, ami az összes DX10.1-es ATI kártyában benne van, tehát meg van a kompatibilitás. pl Bad Company 2
Nameg közebszólt a vista gyatra terjedése és a fejlesztők nem akartak olyan only DX10-es játékot írni, amit nem veszik meg, mert az userek 10%-nak volt akkor vistája.
De a win7 az más. Azt kifejezetten szeretik a felhasználók, én is, meg szerintem sokan itt a PH!-n -
zuchy
őstag
válasz
boogie84 #2150 üzenetére
Jövő nyáron
Még idénSzeptemberben fog jönni a DIRT2 demója, a DIRT2 pedig DX11-es lesz. Hogy a demó az lesz-e azt nem tudom.
Amióta megszűntek az Nvidia TWINTBP szerődései, nem fogja vissza majd a fejlődést.
Sőt a jó op rendszernek köszönhetően (win7) gyorsabban fog terjedni mint a DX10.
Márpedig a fejlesztők szeretnék kihasználni az új API nyújtotta új lehetőségeket.
PL tesszelálás, compute-shader...Croft: Meghogy minél nagyobb a felbontás, annál kevesebb szerepe van a procinak, mert már a VGA dolga a többi.
Ez így van. Meghúzod 3,5 GHz re oszt jólesz. De le is tesztelheted majd, hogy kell-e 3,5-4GHz alá. Ha nem gyorsulnak a játékok, miközben húzod a procit, akkor nem kell húzni.
Abban a prociban van elég sok tartalék, netaláltán kevés lesz. -
zuchy
őstag
válasz
cstomee #2142 üzenetére
Ezekeb a procikban benne van 3,6 GHz. Persze ez hűtéstől is függ.
Az enyém pl 3,7-et megy.
Milyen felbontású a monitorod?(#2144) Croft-21: Hogy kevés-e hozzá a procid, azt a felbontás határozza meg a leginkább, mert a VGA jelen esetben adott. De asszem neked 1920x1080-as monitorod van?
-
zuchy
őstag
válasz
Croft-21 #2112 üzenetére
Az a táp elbírna a gépeddel egy X2-őt is, igaz fullon menne, vagy kicsivel felette, de megvan az tervezve rendesen. De ezt már kitárgyaltuk egyszer, igen elbírná a tápod a gépeddel együtt a 4890 plusz bármilyen verzót, ide értve a Powercolor egyedi tuningos kariát is. Amin mellesleg 1.5-on megy a GPU
(#2113) tzsolesz: Az enyim is ciriűl.
-
zuchy
őstag
-
zuchy
őstag
válasz
TazLeacher #1997 üzenetére
Igen, de én 1680x1050-re értem. Nem tervezek egyenlőre nagyobb felbontásra váltani.
Néztem teszteket, pl 8800GT 100%, 4890 meg 190%. És kb mindenhol megvan ez a különbség, persze AA-val még nagyobb lehet a rés a két kártya között.
Meg amúgy is mire lenne 4890-re pénzem addigra már itt lesznek a HD5-ösök. -
zuchy
őstag
Nem csak olyanokkal játszok, de azok is érdekelnek, amik olyanok lesznek.
De nem csak a DX11-ért veszek olyat. A sebességért is, mert a 4870/90 nem hoz 2x növekedést 8800GT-hez mérve, kb 90%-ot. Többet meg nem akarok köletni VGA-ra, mondjuk egy X2 vagy egy GTX295-re.Ha már cserélek, akkor az a kártya legyen minimum 2x olyan gyors, mint az előző, és az ára olyan 60e körül mozogjon.
-
zuchy
őstag
Szeptemberben fognak jönni, win7 startja előtt és jó esély van arra, hogy pár DX11-es játék is megjelenjen ebben az évben még. Ez sokkal gyorsabban fog terjedni, mint annó a DX10. DX10-hez ugye kellett a vista. Namármost a vistát nem nagyon kedvelték. E miatt nem volt érdemes fejleszteni DX10-re. Viszont a win7-et sokkal jobban kedvelik az emberek.
-
zuchy
őstag
válasz
Tommmmka #1861 üzenetére
Ki van az hajtva, 3,7GHz-el simán. Nem sok játék használja ki rendesen a 4 magos CPU-kat. Ha rám hallgatsz leszarod a Vantage-ot és veszel egy E8400-at, megrántod 4GHz fölé. Jobban fogsz járni.
Meg egy MARK-ból nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni...
Plusz 2 magtól megőrül a MARK, ellenben a legtöbb játék nem ismeri a 2-nél több magot... -
-
zuchy
őstag
Nem készít több AMD videokártyát a Gainward
-
zuchy
őstag
válasz
Zsozsooooo #1768 üzenetére
De elég lesz neki a második foglatat 8x sebessége.
De egy 4870X2-hez már kevés a 8x. -
zuchy
őstag
válasz
Zsozsooooo #1762 üzenetére
Ne váts i7-re, hacsak nem dolgozol a gépen, mint pl Photoshop...
A játékok kis része használja ki a kettőnél több magos rendszereket, de azokat is nem jó hatásfokkal. Most a PCX-nél 27e ért van Giga X48-DS5 lap.
Érdemes lenne rá lecsapni, valszeg a giga akciózikMeg vegyél a erős hűtőt, oszt rátsd meg az E8500-at 4,5 GHz-re. Az bőven elég lesz neki. De gondolom nem 1280x1024-be kell a CF?
-
zuchy
őstag
válasz
Beowulf_78 #1710 üzenetére
Nem kevés az neki. Nekem a 8800 GT-m megy PCI-E 1.1 8x-ba sajnos. És az ugye PCI-E 2.0 4x. Szinte meg sem érzi szerencsére. A 8800 GT meg 4770 kaliberű kártya, jó egy kicsivel gyengébb...
A PCI-E 2.0 16x GTX295, vagy 4870X2-nek kell. Ott viszont már azonnal megérzi a sávszélesség csökkenést.
Meg azt ne felejtsd, hogy a te 4890-ed 1 gigás, az övé meg 512-es. -
zuchy
őstag
válasz
Beowulf_78 #1662 üzenetére
Érdekes, mert nekem nem megy a Crysis win7 64-bit alatt...
32-bit alatt ment, de most nem.Nekem 7100-as van fent. Lehet azért nem jó?
-
zuchy
őstag
válasz
zed1983 #1567 üzenetére
HD4890: Az RV770 GPU továbbfejlesztett változata, csendesebb hűtéssel, idle-ben kissebb a fogyasztása a HD4870-hez képest. Egyetlen negatívum az, hogy nem veszi vissza a memória órajeleket 2D-ben. Meg hogy kicsit hangos a hűtése. De időtállóbb, a jövő játékait nézve. Pro: DX10.1
GTX275: GT200-as lapka, 448-bittel, de 240Sp-vel. GT260 és GT285 között helyezkedik el.
Pro: Nvidia Physix. Kontra: A jövő játékaiban lemaradhat a vetélytársaival szemben, valódi DX10 alatt gyengébb a teljesítménye. -
zuchy
őstag
válasz
Dark KillerX #1327 üzenetére
Szerintem is szándékosan csinálják.
Azt megy a zsebbe minden bevétel. Azt majd megint le fog menni, ahogyan eladták az olcsón megszerzett pénzt, hogy megint tudjanak venni belőle. Itt szórakoznak egy országgal.
Mocskok(#1329) philoxenia Rendben
-
zuchy
őstag
válasz
Croft-21 #1321 üzenetére
Szinte mindegy, hogy melyiket veszed, mindegyik referencia, csak a dobozban lévő tartalom és a garanciában különböznek. Bár mintha, az ASUS ventivezérlése hangosabb lenne a többiekénél.
Aimt Izzé mond az is jó./OFF Megint megy föl a forint. Már azt hittem, hogy lemegy 200 forint alá a dollár, de megfordult.
-
zuchy
őstag
válasz
schwartz #1175 üzenetére
Elhiszem, hogy jó minősége van, de kétlem, hogy egy nullszaldós kártyánál beleteszik a legdrágább, ergo legkiválóbb minőségű alkatrészeket. Írtak is cikket róla, hogy gyengébb minőségű alkatrészeket tesznek a GTX-ekbe, ez sem lehet kivétel alól. Szerintem
[B]
(#1176) Croft-21[/B]: Elég lesz neki a tápod.Win7 nálam is csinál néha lassabb betöltéseket, de hát még meg sem jelent a végleges verzió, itt ott lehetnek és vannak is anomáliák.
-
zuchy
őstag
Én is csináltam benchmarkot Win7 vs XP.
Crysis-t meg CoD 4 et néztem, Crysis alatt fél FPS-t gyorsult, de nagyobb lett a maximum FPS-is. De viszont CoD 4 ben nem számítottam ekkora különbségre a win7 javára.
XP160 FPS, Win7 alatt 200és úgy néztem a különbséget hogy mindkét op-rendszer-nél beálltam ugyan oda egy adott pályán. Képek sajnos nem ezen a gépen vannak, ha valakit érdekel majd beteszem.
(#1172) Croft-21: 4890-t érdemesebb szerintem, jövőt állóbb az ATi 4890-e mint a GTX275. Meg ugye az Nvidiából mindenhonnan spórolnak ahol lehet, a nagyobb haszon miatt... Meg a DX10.1 miatt is.
-
zuchy
őstag
válasz
Beowulf_78 #1118 üzenetére
Keresem keresem, de az istenért sem találom azt ami neked van jelenleg.
Pedig az olyan király -
zuchy
őstag
válasz
Beowulf_78 #1094 üzenetére
Honnan leszed ezeket a marha jó hátereket? Ahogy láttam volt Nv-s is meg most ATI-s van
-
zuchy
őstag
Van több féle eljárás. Van olyan, hogy az egyik képkockát ez egyik kari a másikat meg a másik kari számolja, de ezt már leírták előttem. Van olyan hogy a páros sorokat az egyik a páratlanokat a másik VGA számolja. Van még asszem olyan is, ami félbeosztja a képet, és a fölsőt az egyik az alsót a másik kari számolja. A két uccsó esetben elvileg össze lehetne adni a VRAM-ot. De szerintem máma az első megoldás üzemel, hogy felváltva számolják a képkockát. DX szabványtól szerintem független hogy miként lehet ezt megoldani. De majd jön Abu és megmondja a tutit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest