Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Azonnali fotós kérdések órája
- Valami baja van a tápomnak
- Mini PC
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
win7777 #20995 üzenetére
Én annak idején bizniszeltem vele, bár az nem ma volt, korrekt volt.
Hát nem tudom, első körben, milyen tápod van? Nah meg a másik, 1 slotos hűtő van a kártyán? Mert az úgy van, hogy bekapcsoláskor felpörög, utána lehalkul, nem kikapcsol.. bár ha nem meleg, akkor az is lehet, hogy leállítja, bár nem biztos.
Most ahogy meghallottad, hogy lehallkult, kapásból kikapcsoltad a gépet?
-
win7777
aktív tag
válasz
hackeeeee #20994 üzenetére
sziasztok egy hd4850 vga-t vásároltam jubiii fórumtárstól.
haza értem vele,betettem a gépbe és rádugtam a 6-pines csatlakozott.
felpörög a venti 3másodpercre és leáll,aztán kikapcs..és lehúztam róla úgy nem áll le csak ugye nem add képet na erre mondjatok valamit!?++kikapcsolta a telefont remélem nem csapot be mer huu... -
vazul73
csendes tag
válasz
hackeeeee #20992 üzenetére
Összesen 28 alkalommal (Program Files-Ati-CIM-Report)próbáltam telepíteni, három különböző verziójú csomaggal, úgy is, hogy csak a drivert külön egyéni telepítéssel, a vége mindig az, hogy a telepítéskezelő adja az infót, hogy a driver telepítése sikertelen. A magam megnyugtatására azért még megpóbáltam így teljesen külön is, de a vége ugyanaz. Net Framevork fent van, azt mindjárt az első alkalommal kérte. Délután felteszem a Win 7-et, ha az alá felmegy akkor oké, ha oda sem megy fel, akkor beújítok egy másik kártyát, ezt meg kipróbálom egy másik konfigurációban valamelyik havernál, azt ha jó, akkor elpasszolom, ha ott sem megy akkor kuka.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
vazul73 #20986 üzenetére
Csak display drivert próbáltál telepíteni? Tehát ne komplett csomagot. Mert CCC-nél XP alatt előfordulhat, hogy nem megy fel, mert kell neki .net framewok keretrendszer.
Tehát: Innen, ->Individual downloads->Package Includes: Display Driver Only Hátha.
Amúgy max próbáld meg azt, hogy a kicsomagolt drivert "kézzel" telepítsd, tehát eszközkezelőben betallóz.
-
vazul73
csendes tag
válasz
Narancs #20990 üzenetére
Nem a vga volt a probléma. Két felhasználói fiók volt a gépen, az enyém és a páromé. A családi fotókat időnként kiírtam cd-re és amikor a párom az ő felhasználói fiókjában vissza szerette volna nézni a cd-ről akkor egyszerűen nem ismerte fel a lemezt (az én felhasználói fiókomból gond nélkül olvasta ugyanaz a lejátszó a lemezt), vagy pl. ha mappát v. fájlt próbáltam kukába dobni, v. törölni, akkor fagyott az alkalmazás (nem az egész gép), a párom fiókjából meg rendesen lehetett ilyesmit csinálni. Szóval ilyesmi volt, ilyen apró kényelmetlenségek, ezért töröltem, de nem vga hibára vezettem ezt vissza. A játékoknál nem volt semmi gond egyébként, a Crysis-nál volt néha kisebb lagolás, alig észrevehető. Na valami lehet, mégis volt, jó, hogy eszembe jut így a végére, egy két hete úgy böngészés közben feltűnt, hogy néha meg-megrándul a kép (az éppen nézett weboldal) oldalirányban, de nem az egész, csak egyes részek. Ez olyan 1-2 mm-es elmozdulás volt tized- vagy inkább csak századmásodpercekre, és nem folyamatos volt, inkább alkalomszerű. Na ennyi. Most még annyi van, hogy holnap bepróbálkozok egy win 7-tel, addig lehúzok egy drivert, meglátom mi lesz a karival egy másik oprendszer alatt. Ja, ha ez a kép rángatózás esetleg kártyahibát valószínűsít, akkor van valami program, amivel meg lehet vizsgálni a kártyát (driver ugye nincs fent, nem tudom ilyenkor látják-e az ilyen progik a kártyát)?
-
vazul73
csendes tag
Van egy sapphire 4850-esem, kb két éves. Eddig Vista volt az oprendszerem, ezt rakták rá amikor megvettem a gépet, de mivel egyre több furcsaságot csinált mostanában, úgy döntöttem XP-t teszek fel helyette. HD Wipe Toolssal végigmentem rajta, újrapartícionálás, XP fel, minden oké, amíg nem került sor videokártya driverére. A videokártya illesztőprogram az istennek nem akar felmenni,próbálkoztam a telepítő lemezével is (ekkor Zero Display Service Error hibaüzeneted ír ki, aztán a restart után az oprendszer betöltésekor a monitor egyszerűen kikapcsol), és próbáltam a legújabb, 11.2-es verzióval is gépről, úgy legalább nem kapcsol ki a monitor restart után, de a videokari driverje nem megy fel. Az alaplap cuccai a legfrissebbek. Amit a kari telepítője kért, Net Framework, Windows Installer fent van, nincs több ötletem, mit lehetne még csinálni? Nem vagyok nagy spíler, de az előző gépemet jó párszor raktam újra, ott egyszer sem volt ilyen gubanc.
-
Rick4
félisten
válasz
csucsbicep #20984 üzenetére
Én egy 47"-os LCD tévét használok monitornak HDMI kimeneten keresztül, szerintem itt a full rgb üzemmódhoz és a skálázáshoz eleve kell a ccc...
-
Rick4
félisten
válasz
csucsbicep #20982 üzenetére
De, az fent van. Csak nem ott lesz a gond?
-
Rick4
félisten
válasz
csucsbicep #20957 üzenetére
Nekem vacakol, valamivel össze szokott akadni...
-
jolti05
őstag
válasz
Ger_man #20974 üzenetére
Jesszus, ez nem rövid. Úgy érzem, ennek egy ideig nem fogok tudni nekiállni, ettől függetlenül köszönöm.
Ha rábukkannál valami pár kattintásos egyszerű megoldásra, nagyon megköszönném, ha dobnál egy privátot
( Beérem 300 körüli órajellel is, ha nem igényel nagy munkát)
Szerk.: Nem olyan régen vettem a videokarit, ha tehetem, játszom is, de az egyetem ezen félévében enni meg aludni járok haza. Tervezek újítani, egyrészt energiagazdálkodási céllal, másrészt, hogy ha mégis elővennék valami játékot, mondjuk nyáron, akkor ne legyen gond.
-
Ger_man
senior tag
válasz
jolti05 #20973 üzenetére
De most látom hogy te egy Athlon X2 4400+hoz vettél egy 4870est
Mivel ezzel a procival úgy sem használod ki a kártyád szerintem vegyél egy 4830at (bár még ez is erős a procidhoz, én 4830at 5000+BE mellett használtam de így se tudtam teljesen kihasználni), annak nagyon jó a powerplay-e, vagy valami kisebb HD56**-as karit.
-
Ger_man
senior tag
válasz
jolti05 #20973 üzenetére
Szia,
én is ezen akarok változtatni már egy ideje, Ati Tray Tools helyett azonban inkább a könnyebbség végett BIOS módosítással a Radeon Bios Editor-ral.
De sajnos nem sikerült még ezidáig stabil beállítást találnom, az én 4870em nem szeret 300mhz alá menni, akkor már villódzik a kép, hiába kisebb a feszültség is
Ha több időm lesz akkor még is csak fel kell majd raknom a ATT-t, mert ott lehet tesztelni azt hiszem a 2Ds órajeleket is.
Szóval ajánlom figyelmedbe ezt az írást, de szólok előre nem egy rövid dolog a kártya finomhangolása az biztos
-
jolti05
őstag
Sziasztok.
100%ig biztos vagyok benne, hogy amit felhozok, volt már téma nem egyszer, de hétköznap reggeltől estig az egyetemenen vagyok, nem tudom végigolvasni a fórumot, ezért enézést kérek.
Egy 4870 tulaja vagyok. Jelenleg egy AC TwinTurbo Pro borda két Scythe Kaze Jyu Slim hűtővel van rá felszerelve, így terheléskor ~65fokos a gpu. Ez jónak mondható? (Később vissza fog kerülni rá két 8 centis hűtő, azokkal 53 fok fölé nem ment anno.)
A fontosabb: miután sokat kell használnom a gépet, de csak jegyzőkönyv és egyéb dolgok készítésére, így szeretném, ha a VGA nem zabálna 90Wot, csak mert be van kapcsolva a gép. Olvasgattam a powerplayről még régebben, és hallottam, hogy vissza lehet venni a kártyák órajeleit, de nagyon amatőr vagyok
Szeretném, ha lényegesen kevesebbet fogyasztani a gépem, ebben kérnék segítséget. -
-
Alister71
nagyúr
válasz
Balázs0916 #20970 üzenetére
Ezt, hogy érted, hogy nem ismeri fel a kártyádat?
-
-
Ger_man
senior tag
válasz
Balázs0916 #20968 üzenetére
Szia,
Szerintem ez 4870es betegség, nekem is csinálta, azóta új biost tettem rá, Radeon Biso Editor-al, fixáltam a venti bugot (ki kell pipálni ezt az opciót és ennyi), azóta nem csinálja...
de végül is nem is rossz dolog az legalább kitisztítja magát -
Sziasztok!
4870-es Vapor-X kártyám van.
Mostanában feltűnt, hogy néha fogja magát, és pár mp-re teljes fordulatra felveszi a ventilátor fordulatszámát, utána visszaáll normál üzemre.
Szerintetek mitől lehet ez? (nincs semmi túlhúzás)Bocs, ha már volt-e az kérdés.
Üdv.
-
Siera
senior tag
Oké. Köszönöm mindenkinek ismét!
Amúgy Gigabyte alaplapom van. Az nem baj ugye?
Mert korábban hallottam,hogy pl a Zotac,nem komálja a giga alaplapokat. -
Siera
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem nekem egy 4830 is elég lehetne,mert egy E5400as,valamint 2 giga ram dolgozik a rendszeremben,és DX9 alatt játszok.
Mi a véleményetek róla,akkor 4850,vagy 4830?Erről mi a véleményetek? Ahogy nézem Zalman hűti a kicsikét
-
Storms
őstag
válasz
csucsbicep #20959 üzenetére
És az árthat neki hogy ha ugrál a kép mikor átvált 3D-be?
-
Storms
őstag
Ez igy Ok? link mi az a 95 fok?
BIOS-ban ha átirom 2D-s órajelet akkor néha windows-ba villanik a kép, de ritkán, igy visszatettem az eredeti BIOS-t. PEdig úgy IDLE 40 fokos volt és halkabb sokkal, valaki segithetne hogy ATT-ben ez hogy tudom megcsinálni. Köszi -
Rick4
félisten
válasz
csucsbicep #20955 üzenetére
És ha vacakol az ATT?
-
Storms
őstag
üdv
Valaki ért aki ért a BIOS modosításhoz az megcsinálná a 4870-em BIOS-át hogy visszavegye 2D-ben is az órajeleket meg hogy valamivel jobban hűtsön? Elég régi a BIOS rajta 2008/12. hó. Sima ref hűtős sapphire 4870 1GB-ról van szó. Vantage teszt szépen lefutott de egyáltalán nem volt hangos jelenleg így igy néz ki a hőfok stb... KÉP Vagy esetleg BIOS frissitést lehetne leszedni?
-
Ger_man
senior tag
Szia,
Hát én bátran tudom ajánlani ezt a típust:
SAPPHIRE HD 4850 1G GDDR3 PCI-E Dual Slot FansinkIgaz nem volt 4850esem, de volt egy ugyan ilyen Dual Slot Fansink-es 4830am.
Tudom hogy a 4850 jóval erősebb ketyere, de az én 4830am 700/1000mhz-en dolgozott, ami 575/900ről elég nagy tuningnak számít, szóval a lényeg az hogy így húzva kb 70°C-ig melegedett fel, és nem találtam hangosnak.
De szerintem nagyon nehéz már újat találni boltokban, szerintem nyugodtan nézz szét aprón, lehet h még garis is van fent
-
Rick4
félisten
Nekem egy powercolor van, a címke és a weboldala szerint:[link] az Arctic Cooling tervezte, alapon 40°C körül van, tesztelve sincsen 70 fölött nagyon, elvileg ezek közül csak kapható még valahol: [link]
Egyébként meg veszel egyet, és ráteszel egy köztudottan jó hűtőt, kb ennyi. A gyári hűtők nem arra vannak, hogy hűsen tartsák, hanem olcsó legyen (mondjuk 100ezer darabnál ez biztos számít) és bírja ki a kártya a gari végéig. Hogy közben félig megsütöd, és ezzel lerövidíted az életét, az másodlagos az ő szempontjukból...
-
Siera
senior tag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi,hogy melyik 4850es kártya a legelfogadhatóbb hőmérsékletű? Lehetőleg olyat ajánljatok,amit még lehet kapni újan!
Volt már régebben egy referencia gainwardom,de az 80 fok körül tanyázott terhelten és terheletlenül is,ami számomra nagyon idegesítő volt.előre is !
-
totyax
aktív tag
Helló, Asus ATI4850 Win7 x64 alatt az új driverekkel csinál olyat, hogy fekete képernyő jön be windows indulkáskor, max az egér látszik. Drivert le kell szedni csökkentett módban, úgy lesz jó ismét. Mennyire jelentkezik ez nálatok és mi a fene okozhatja? Catalyst topikban nem igazán kaptam választ azért itt kérdezem...
-
Zsooca
csendes tag
Srácok!!!!
Egy kis helpet légyszives!!!
Van 2 kártyám. Hd4670 és Hd4850.
Mit kezdjek vele?
1.tegyem be a nagyobbat és jóccakát.
2.Tegyem be mind2-t.
3.kössem össze őket crossfire haddal? (Itt szeretném megjegyezni hogy fogalmam sincs arról hogy működne e eggyütt a 2 kártya. Ezért írok nektek.)Alaplapom Asus P5kc
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv: Zsooca
-
chungee
addikt
Még nem kaptam árajánlatot. De nagyon úgy fog kinézni a dolog, hogy:
Asus 5770 és Giga 6850 mind2 1GB-os és nem lesz köztük nagy ár különbség. Viszont Asus 2 hetes magyar garis, Giga külföldről hozott no gari. Hát én a Giga felé hajlok. De majd a részletes ajánlat után döntök.
-
Speed®
titán
válasz
csucsbicep #20942 üzenetére
Használtam is 25 körül vannak..annyit szvsz nagyon nem ér a teljesítménye.
-
Speed®
titán
válasz
chungee #20940 üzenetére
Ha az E6550edet 3GHz körül járatod, inkább GTX460/768, jobban kifutja magát gyengébb procikkal is..és garanciálisan lőhetsz 35 alatt apróban.
Ha nem fullhdban tolod, elleszel vele újabb 2 évig kényelmesen szerintem.
Persze a 6850 sem rossz kari, de 1 léptékkel feljebb van árban, picit sok.. -
chungee
addikt
Akkor gyúrjak rá a 6850-re inkább
-
Speed®
titán
válasz
chungee #20937 üzenetére
5770 szerintem vicces áron van, ahhoz képest, milyen teljesítménnyel bír.
1GBos 6850 vagy GTX460..ha Gigabyteot veszel, mindkettőn jó hűtő van..
Esetleg, ha nem akarsz sokat költeni, 768as 460 használtan, az is gyors!
Ha az S1et akarod továbbra is használni, a GW/Palit karikon megteheted.
Viszont ehhez is szabni kell picit rajta, szóval inkább add el és Gigabyte.. -
chungee
addikt
Nézegetem az utódokon. Melyik lenne a ideális
4870 vagy 5770
Mindkettő 1 GB-os. És kb. 1 árban vannak.
Köv. pedig 6850 erről még nincs pontos memo infóm.
Az Accelero S1, ami van a 4850-sre az yó valamelyikre
-
shteer
titán
nincs itt valakinek egy hibás ref 4850-ese alkatrésznek és hűtődonornak?
-
Capa
csendes tag
válasz
Storms #20925 üzenetére
Én csak a szubjektív véleményemet közölhetem.. az utóbbi 15-17 évre visszamenőleg...
Nekem ATI vga.m tönkre nem ment..Pedíg volt egy pár..
Ha már teljesítményorientált vagy miért nem adod el a kártyád és dobsz hozzá egy tizest egy 5850 re?
Én a soha nem tuningolt 4870 -t soha el nem cserélném egy ki tudja mennyire széthajtott ( vagy nem széthajtott) de nagyjából ugyan olyan teljesítményű kátyára..
Én eladnám a helyedben és egy kis pótlással vennék egy nagyobbat, ha már nagyobb teljesítményre vágysz.... és még garanciád is lenne rá..
-
Storms
őstag
üdv
XFX GTX260 Black 216SP-re érdemes elcserélnem ezt? link -
Capa
csendes tag
No!
Nem xaroztam vettem egy FSP 400w os tápot..
Kösz az infot... ez a táp hűvösebben teszi a dolgát ,mint a tönkrement enermaxom..
adom neki az ívet de még csak nem is langyos a levegő, amit kinyom..Csak tartós is legyen..
Igaz, hogy ez az FSP a Chieftec alkatrészeiből készül?
Halottam efféléket, nem tudom igaz lehet e..Lényeg, hogy a 4870 emmel hűvösebben megy ,mint az 500 as Enermax..
-
-
Speed®
titán
A Glaciatoros ASUS 4870emet 2 hétig hírdettem 21ért, végül S1el és 12es ventivel szerelve vitték volna el 23ért..aztán megdöglött átadás előtt közvetlenül. És még azt mondom szerencse, hogy nem a vevőnél halt le 1 hónap után, mert annyi garit szoktam vállalni a lejárt garis cuccaimra is..égett volna a fejem.
TE megvennél egy zacsiban, mindennemű tartozékok és garancia nélkül árult 512MBos 150Wot kajáló 4870et 24ért, miközben tele van az apró 26-27ért garival árult dobozos-tartozékos DX11es <100Wot fogyasztó 1GBos HD5770ekkel? Magadhoz legyél őszinte, hozzánk nem muszáj..
-
KAPÁL
tag
válasz
csucsbicep #20912 üzenetére
Nehogy már a Doboz miatt essen az ÁRA mert ha igen akkor nyalogassa akinek a doboz számít és nem kártya+teljesítmény.....
-
valaki tudna mondani nekem 4850 valami ertelmes dirvert mert letoltottem az uj ccc-t de ok hogy 1 jatekot probaltam ki de 2-50 fps a league of legands ami eddig ment maxon plusz textura hibas lett... es hat a gepemet nem ennek kene megterhelnie
szoval melyik verziot szoktatok hasznalni? illetve van valami tuning lehetoseg az ati overdrivon tul? 3 eve vettem kb szoval kicsit keson kerdezoskodok de jobb kesobb mint soha
-
Capa
csendes tag
válasz
Storms #20903 üzenetére
Hali!
ilyen vga-m van... a gyári hűtője szerintem igen jól meghűti ,igaz, ha kéri a gpu a hűtést, akkor elég hangosan teszi...
Nekem nyáron sem volt vele semmi gond
Most 22-23 fokos szoqahőmérséklet mellett 70 fok fölé nem megy átlagban 63-65 fok terhelés alatt!
Igaz 20% az alap ventifordulatszám... ami halk... 40-45 % tól felfelé már eléggé zavaró lehet....
A ventit 40% ra téve még elviselhető és szinte mindenben 70 fok alatt tartja.. legalábbis én ezt tapasztalom,... -
KAPÁL
tag
válasz
csucsbicep #20909 üzenetére
A kártya teljesen OEM és is igy "vettem".Garancia sztem már nincs rá.
-
KAPÁL
tag
Szevasztok!
Az lenne a kérdésem hogy 4870 Toxic kártyát 24-25ezerbe jó ára van? Ennyiér szeretném eladni de mindenki csak alá ajánlanak!
Mi lenne a megfelelő összeg?
-
Storms
őstag
üdv
Nemsokára lesz egy ilyen kártyám. Link 8800GTS 512-ről váltok, az lenne a kérdésem hogy a gyári hűtéssel azért birni fogja a nyarat is? Esetleg valaki tud segiteni a BIOS-át megcsinálni hogy visszavegye az órajelet 2D-be meg a ventiszabályzást beállitani? megköszönném az Infokat erről a kártyáról
ja akitől lesz a kártya, futtatott 3dmark-ot ez reális eredmény tőle alapon? link
-
bluyoo
nagyúr
válasz
sirdenis #20898 üzenetére
Én Accelero Twin Turbo prot használok.Kb. 50C° játék alatt 40C° terheletlenül.
Nekem is hasonló hőmérségleteket produkált.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest