- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
Segítsetek, mert megbolondulok! A 8.3-as catalystot akartam felrakni, de valami MOM.implementációt hiányolt, így a CCC nem indult el. Aztán egy fórumban olvastam, hogy le kell gyalulni az egészet, aztán a .net-et is, és mindent újrarakni. Meg is történt, de a CCC szabálytalan műveletet hajt végre indításnál. Még a 3.0-s .netet is felimádkoztam. A 8.2-vel ugyanaz a helyzet. Már az uninstallálás is gondot okozott, mindig lefagyott, és az eltávolítás után is minden maradt a régiben.
CCC nélkül meg nem tudom 75 Hz-en használni a monitorom 1440x900-ban. 60-at enged maximum, és ebben az Ati Tray Tools sem segít. A desktop mód lehet 75 Hz, de játékokban 60 a max. Refreshlock-kal is, sajnos. Mi a francot csináljak? Windows reinstall? Sose volt még ilyen probléma.
-
kavicssli
addikt
Ez nem lesz így jó
[link] Mióta megvan a karim most szemetelt először de tuti a meleg miatt! Holnap kivágjuk a ház alját egy plusz ventit odarakok és kitámasztom 4 féltéglával...
-
Zimmi91
addikt
hali!
lenne egy kérdésem 2900XT.vel kapcsolatba!
2900xt
ami bevan karikázva az levan törve róla!
ez miben korlátozza a kártyát?
megérné megvenni 10.000FT.ért?
Léccives válaszoljatok -
Picco
addikt
jah en is sirtam amikor eladtam a remek ramjaimat mert am2-re valtottam....nem tudtam h ennyire szar a ddr2...naiv voltam.
megneznem melyik ram uberelne a regi memjeimet: 400 3 3 3 8 2T@600 3 3 3 6 1T stabilan, 2.8V, 2*1gbtom5: a tap necces...foleg ha tuningolod is a procit/vidkarit...marpedig a lapod gondolom nemhiaba DFI
-
Silenzio
addikt
Ha kő valakinek a 2900 pro-m, szóljon! Előre kéne utalni, vagy megvárni április elejét, akkor megyek a fővárosba. 9600 GT-re is cserélek, értékegyeztetéssel. 32 az irányár, mert Pécsett nem nagyon van konkurencia, de alkudni lehet. Ha jó kedvem van éppen
-
Tom5
addikt
Sziasztok!
Megérne egy Sapphire 2900 Pro (512MB/256Bit) doboz + minden cucca + némi gari 28K-t?!Gépem az adataimnál,táp eléglenne neki?!
-
hakos1987
őstag
válasz
HolyFire #12162 üzenetére
Üdv!
Korábban olvastam, hogy vízhűtés bővítésén töröd az agyad. Én is elkezdtem beleásni magam a témába, bigwaterrel kezdtem... rájöttem, hogy fölösleges 12k-t adni egy pumpáért!
Hydor Seltz L20 pumpám van. 3-4-ért használtan tudsz venni. 1 baja lehet, a rotor, amit 600 forintért ugyancsak tudsz szerezni. 700 L/órás... innentől kezdve harmada annyiból megúsztad a pumpát. Cső ára elhanyagolható... CPU blokk... na igen... az húzósabb... persze vannak nagyon jó blokkok, de nem hiszem, hogy megérnék az árukat, cserébe 1-2 fokért... Az én rendszerembe egy MAG CPU blokk van, amit 6 k-ért szereztem, csak 1X volt használva teszt erejéig. A phenomomat alap 36-40 fokon tartja, terhelve 50 fölé nem nagyon megy, de úgy, hogy a rendszerbe van még kötve NB blokk és a 2900XT-men egy egész karit lefedő EK-FCR600 blokk.....Vagyis, ha bővíteni akarsz, sztem 10k-ból meg lehet úszni! Ami kevesebb, mint egy drágább, de nem jobb pumpa ára....
remélem tudtam segíteni! ha kérdésed van, írj nyugodtam akár privibe is!
-
mope
tag
Sziasztok
Lenne egy gyors kérdésem,
adott egy 2900 XT, rá tudom tenni a Thermalright HR-03 hűtőt? esetleg ennek a PLUS változatát is?
(sajnos nem egyértelmű a kompatibilitás)köszi,üdv
mope -
HolyFire
aktív tag
Volt elfekvőbe itthon egy thermaltake bigwater vízes cucc....8/6-os csövekkel és csatikkal....gondoltam rárakom csak a vga-t....tody blokkja 10/8-as csatikkal jött....nahh én rámelegítettem a csövet a csatikra...ment is rendesen, csak elfáradt....azt felkúrtam az agyam azt visszaraktam a gyári hűtőt mert többet nem szenvedek ezzel a szar bigwaterrel....inkább kibírok pár hetet így azt összerakokegy komolyabb vizes rendszert amibe a proci is benne lesz...már csak pumpa, cpu blokk kell hozzá meg csövek....
A VRM ollan 65-67 fok körül volt terhelve....amúgy meg 40...
Jahh értem...azt hittem a procimra mondod...
amúgy tényleg jó ez a kari...jól el lehet vele szórakozni
-
HolyFire
aktív tag
ezt miért mondod?
keveslem a procimtól a 3300-at...
3400-3500 körül lenne jó
mondjuk még csak 1,44 voltnál járok....asszem tolok neki majd 1,5-öt meg a memónak is 2,3-at...azt csá
de kár hogy eddíg bírta 2900 vízhűtése....nahh de majd ha meglessz a rendes rendszer
szétküldöm
-
HolyFire
aktív tag
Nem tom mit csináljak.... most így elgondolkodtam a kari váltáson fűrdés közben.... lehet inkább rendes vízhűtésbe kéne ruháznom hogy a proci is azzal menjen és visszatenni a karira
is a vizet....azt ezzel ki tudnám húzni a 4000-es szériáig...nem tudom mitévő legyek...az tuti hogy mindenképp vízhűtést akarok a gépbe csak egy komlpett 10/8-as rendszer nem két forintmondjuk már csak egy jó pumpa kell meg cpu blokk mert radim már van új, meg rendes tartály is, ott vannak a szekrényben
-
HolyFire
aktív tag
Nem lett baja mert a karitól lefele csöpögött rá a tv tuner hátlapjára...szal nem rá a videokarira...annak sem lett baja....tényleg csak pár csepp volt de nem kockáztattam.....eddíg bírta a 8/6-os cső a 10/8-as csatin.....
Hát elvileg 41-ért lenne egy 3870 black box-al, valami extra hűtővel.....most eggyezkedem a sráccal.... de jó lenne elpasszolnom a 2900prom mert most írt a srác hogy ha lehet akkor a kp lenne a jó....szal ha valakit érdekelne a prom akkor szóljon...adok hozzá vizes blokkot, ramsüniket meg a vrm-re faragott réz hűtőt...
egy baja van a karimnak....az alulfeszelt bios-okat valahogy nem bírja
vagy 5-öt tettem fel rá és nem volt neki jó....3dmark06 kifagyott mindíg....de egy 1,08/1,20-as biossal vígan ment mint az állat.... samsung memók vannak rajta...szal jó cucc...
amúgy meg honnan tudod hogy hosszú a hajam...?
hogy írtad hogy lenyírod ha a fogyasztás miatt cserélem le
-
HolyFire
aktív tag
nem a fogyasztás miatt váltok....az nem érdekel.... hanem azért mert megcsináltam a faszán a hűtését...vízzel, ramsünik, a vrm-re is ment hűtés......erre látom az eggyik csatlakozónál csöpög a hűtő lötyi....elrepedt egy cső....nahh erre bezizzentem kiszedtem a vizet, eredeti hűtés vissza azt ha minden igaz beszámítják egy 3870-be....ennyi a sztori....
De éppen hogy csak szivárgott.....szal pár csepp pár perc alatt...de akkor is...de szerencsére nem a blokk szar vagy valami hanem egy csatlakozónál elhasadt a cső azt az mentén ici pici szivárgás de megelőztem a bajt....
-
serito
senior tag
Hali!
Mivel lehet VGA ventillátor sebesség állítani? Ati CCC nincs fent.
THX
-
Picco
addikt
válasz
keszegduda #12134 üzenetére
sztem ennyit vehet fel...ez elmeleti hatar...szerintem.
-
Picco
addikt
válasz
keszegduda #12132 üzenetére
pfff, kizart dolog h 150W folott fogyasszon gyari orajelen.
-
keszegduda
őstag
válasz
Petya2900XT #12131 üzenetére
210W körl van, mert a sín ad neki 75-öt, az egyik csati +75, az már 150W és a 8 tűs, ami szerintem nálad 6-al megy+75, szóval 210-220W, természetesen terhelt állapotban. Alapjáraton bőven 200 alatt van.
De olvasd el a 2900XT tesztet itt a PH!-n. -
Petya2900XT
aktív tag
Hy mindenki!Vki meg tudná mondani mennyit eszik a 2900XT-m?(Mármint úgy kérdem,hogy maga a kártya,nem az egész rendszer 2900XT-vel szerelve?)
-
Bagira01
veterán
Mondtam én hogy nem hajtja ki
-
Bagira01
veterán
Itt egy kis 512bit-es eredmény
-
Qru
MODERÁTOR
Ezt a fogyasztásso dolgot nem értem. Páran ezért váltottak. Jó termeli a hőt mint állat, de végülis a hűtése nem olyan szar, főleg vízzel, akinek az van rajta. 3870 egy fikarcnyit sem erősebb szvsz nem érdemes váltani. Bár most engem is megkísértettek egy 8800GTS 512-vel... de ellen állok! vagy mégsem...
-
HolyFire
aktív tag
Gondolkodik valaki hogy bevizezi a hd2900pro-ját??? ha igen akkor szóljon mert van eladó vizes blokkom rá....tudom ez nem a reklám helye...de így talán segítek máson és ő is rajtam
-
HolyFire
aktív tag
tud valakai valamit arról hogy a hd3870-et mennyire lehet tuningolni és mit tud?
-
Silenzio
addikt
válasz
Joci?? #12104 üzenetére
Tök mindegy, milyen géped van. 2 dolgot tehettél idáig: vagy tuningolhattál mint állat, vagy megvárhattad, míg összekapják a játékot. Utóbbi megtörtént. Most már az én lassúcska procimmal sem olyan szar a helyzet. Az ilyen helyzetre remek alternatíva lehetett volna egy felső kategóriás, 4 magos processzor, de a 4 magot meg nem használja ki a Crysis. Ami azt illeti, nagyon nem.
A ddr meg adott esetben partiban lehet a ddr2-vel, egyedül a nagyobb sávszélességet igénylő, tehát sokmagos (2, de inkább 4 magos) rendszerekben mutat fel előnyt. A 939-es chipsettel szerelt gépek sem lassabbak, mint az Am2-esek. A ddr2 megjelenési idején gyakorlati haszna nem volt az új szabványnak. Ugyanez van a ddr3-mal is. A vga-k gddr memóriáival persze tök más a helyzet.
Úgyhogy a fejlődéshez nem elég a 2x akkora órajel (mert nőnek a késleltetések), kell a hardver is, ami kihasználja a sávszélt.
Bagira01: nekem meg 40-ért adtad a 256 bitest. Ejnye, hogy felengedtél
-
Joci??
senior tag
válasz
Silenzio #12098 üzenetére
dánke sön! én nem mondtam egy szóval sem hogy a ddr2 2x olyan gyors lenne! de persze ne feledjük azt sem el hogy jobb az 1-hez képest nemdebár? na meg a mai lapokba csak ddr2 avgy 3-mat rakhatsz! ha olcsóbb lenne a ddr3 én is azt raknám bele de várok még!
aztmondja úram hogy az 1.2-es pach megoldja a dadogást? nah akkor letöltöm hozzá!
mondjuk én még nem multizok csak singli megy mert nagyon tetszik a tröténete! majd ha végigvittem akkor multi go!A rendszerbusz lassúsága miatt van, hogy "bedadog" a Crysis. Egy ponton túl tök mindegy, mennyi ramod van, ha nem tölti után elég gyorsan, akkor mindenképp beszaggat a memóriacseréné
rerdszerbusz lassúsága a hiba? mért milyen gépe kellene már hozzá NASA? ezt nem hiszem el szerintem nem gyenge a konfigom és nagyon szépen megy a crysis és még ilyen problémák merülnek fel!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Windows 10
- Xbox Series X|S
- E-roller topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Gigabyte GTX1060 6GB
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Eladó megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest