- Azonnali fotós kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asztrofotózás
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomate
veterán
-
Silenzio
addikt
Jobb híján itt kérdezem meg... Nemrég vettem egy Fujitsu-Siemens W19-1 típusjelű 19 collos wide TFT monitort. Xp-n is voltak bajaim a Catalysttal, de ott a Refreshlock segített. Vistán nem. Nevezetesen: Szabványos PnP monitor a gépem, az előirányzott natív felbontást, 1440x900, mindenképp csak 60 Hz-en viszi, 2D-ben és 3D-ben egyaránt. Tehát ez nem a jól ismert 60 Hz probléma mert 2D-ben is fennáll. Override-olni nem lehet, makacs mint az öszvér. Driver-lemezt nem kaptam. Mit javasoltok? Drivert a neten idáig még nem találtam. Ötlet? Vistán mivel lehet ilyet felülbírálni?
Más: 3Dmark Vantage-ot próbálta valaki? Siralmas... Nem is túl szép. És az XP-n tökéletesen működő órajeleken szemeteli a képet 8.5-ös Catalysttal.
-
Tomate
veterán
válasz
Petya2900XT #13597 üzenetére
A kártyával semmi baj. Valami drivergubanc van ott. Rakd újra a játékot. Ezen is megy fullon 40-50fps-sel (kanyarban is) saját tapasztalatból mondom!
-
válasz
Tomate #13596 üzenetére
45-50-et ad teljes fullon,a kanyarokban pedig leeseik kb 5-re!Ez a BMW-nél van a Ford Mustángnál el se tok indulni!Egész végig 1-2fps!
Időközben meghúztam a procit 3500Mhz-re a Vga-t meg mag=850-mem=870-re,de így sem jobb!Ugyan az!ATI !Még egy 9600GT-n is megy fullon ezen meg!PFF
-
Tomate
veterán
válasz
Petya2900XT #13594 üzenetére
Mivel ez még csak demo, lehetséges, hogy a játékban van a bibi. Rakj fel egy Fraps-et és nézd meg mennyi FPS-t ad. ott ahol simán megy és ott is ahol akad!
-
Tomate
veterán
válasz
tetrix #13593 üzenetére
Itt egy link ami szépen leírja, hogy kell csinálni. Csak 2900pro 256/512-vel lehet.
-
-
tetrix
tag
válasz
Tomate #13591 üzenetére
-601/925 a 2D-s órajelek nálam és az az igazság hogy nem volt húzva semmi rajta,ezért nem értem a dolgot miért kavarodott össze.bár gyanítom valamit elfigyeltem...
-de akkor jól gyanítom hogy egy új biosflash megoldja a problémát?
-sajna biosflasht még nem csináltam vga-n,mire érdemes ügyelni,tudsz ebben segíteni? -
Tomate
veterán
válasz
tetrix #13588 üzenetére
Alap órajel: 600/800-3D-ben.
2D-ben visszeveszi magát 500/500ra úgytudom.
Ez a nagy kék üzenet kékhalál szerű? Valószínüleg nem bírja a megadott órajel/feszültséget tartani és hibázik a gpu. Tegyél fel rá egy másik biost és próbáld meg úgy.Fr@ps: Petyának 8.5-ös Catalyst van fent.
-
Fr@ps
tag
válasz
Petya2900XT #13579 üzenetére
nekem nem szaggat...pedig ahogy nézem gyengébb konfigom van...sztem tedd fel az uj ctalystot....az talán segit..
-
tetrix
tag
Help!
-a 2900 pronál tudja valaki mennyi az alapórajel driver nélküli indítás esetén?
-nálam 601/925;-ezt a ccc,vagy vga driver telepítése után áll be 501/507 alapra?
-és hiába telepítem fel szűz rendszerre, a vga driver nem működik,olyat ír hogy nem kompatibilis a ccc -vem,meg hibaüzenetként is teljes képernyőn kidobta " az illesztőprogram végtelen ciklusb került" -ehhh (a felbontást és frissítést sem tartja meg )
- VGA biost kéne újraflashelni?
valaki zseni segítsen! -
Skiller
tag
Hello mindenki.
Az a kérdésem hogy mivel kéne megtámogatni a 2900pro-mat?
core 2 duo lenne kitűzve.
De milyen alaplappal meg procival meg rammal?
60k van rá.
-
Tomate
veterán
válasz
Petya2900XT #13579 üzenetére
Nekem maxon 2900Pro-val simán szakít. Igaz csak 1280-1024-ben.
-
Robi BALBOA
őstag
Helló minden kedves PH tagnak!
Lenne nekem két eladó ATI HD2900-as karim, ha valakit érdekel nézzen be![link]
És bocsánat, hogy a fórumot ezzel a hozzászólással piszkítom!
-
Hello mindenki!
Gondolom vki játszik itt a Grid demoval!??Az lenne a gondom,hogy 1490*900-on minden fullon szerettem vna játszani,de szaggat a kanyarokban!Miért?Előre is THX!!
Ja és bocs,a 8.5-van fent! -
tetrix
tag
még mindig kérnék segítséget ehhez a problémához
-az új catalyst(8.5)felrakása után a gép 640x480 as (ultra low) felbontásba lépp be,és azt feltételezi hogy nincs felrakva driver, pedig van;a felbontást és frissítési frekvenciát ha át is tudom állítani(ami nem sikerült mindig) akkor sem marad úgy ha a gépet újraindítom;a megjelenítési beállítások panelnél sem jelenik meg a CCC ablakfül.
-és semmilyen eszközkezelős leválasztás,driver cleaner nem oldotta meg a problémát.-de az kiderült hogy nem az op rendszer a ludas meg sp3,-(bár gyanúsítva voltak ők is)-,és a fennnmaradt driverfoszlányok;
mert a segédrendszeren (külön hdd-n)is ugyanazt a hibasort adja elő,amin az eredti gyári 7.9-es ccc volt fenn;ezen meg semmilyen más atiszoftver nem volt telepítve.
-lehet hogy beragadt valami a videókártya biosában és amiatt nem működik?
- kéne ezekre is cmos clear gomb?!
-vga bios frissítés lenne rá a megoldás?
help! -
Silenzio
addikt
-
Tomate
veterán
válasz
Silenzio #13574 üzenetére
AC 2900Extrém egy betyár jó hűtő. 8-10e ért vesztegetik, akkora mint egy féltégla, 3x8cm-es ventivel. Szerintem a VRM-re hűtőt egy kis tervezés, után lehetne csinálni. Kéne valami hőcsöves süni, mint a durvább ramokon. vagy valami ilyesmi. Van 1 csomó rézcsövem ha kell
fél cm átmérőjü kb, üreges. Amúgy szerintem ne vegyél 9600-at. Tartsd meg ezt. Várd meg amíg kijön a 48XX-széria (júni közepe) az majd lenyomja az árakat és vehetsz egy 3870-et 30 körül lazán. Amúgy 2900 húzva erősebb egy cseppet mint a 9600. 9600nak korán elfogynak az erőforásai a gamekben.
-
Silenzio
addikt
válasz
mokus1 #13573 üzenetére
Ahoy! Mi ez az Arctic Cooling Xtreme 2900? Sose hallottam róla... 1000 Mhz-re fel tudtad dobni?! Atyaég... Akkor lehet a 850 reális lehet... Mennyibe kerül?
Más: nem kell valakinek egy jófajta 2900 pro? 760/1060-on megy 1,15 volton, fagyás még sosem volt... Tiger-bios-szal természetesen.
9600 Gt-re váltanék, de ha le akartok beszélni, azt is meghallgatom
...
Itt a hirdetés:P.S.: bocs, hogy ide írom be, de szerintem nem adom drágán, és csodálkozom hogy idáig még egy normális érdeklődő sem volt...
-
mokus1
addikt
nagyon durva kari ez csak bekéne hűteni.ati tray tools-sal felhuztam 1,3v-ra és 1000mhz-re a GPU-t!!!!nem küldtem rá tesztet de ment az 1ghz!!nagyon durva.
-
Robi BALBOA
őstag
Én is csináltam egy saját ventivezérlésű biosz és 1,2v (850mhz gpu) mellett gyári hűtővel 64-67 fok körül mozog.
-
redgold
tag
válasz
Kabooom #13568 üzenetére
A 2900 xt mag üzemi hőfoka komoly 3d-s terhelés mellett 80 fok körüli. Huzamos terhelés mellett még kicsit több is lehet.
A vga bios átírásával tudod kicsit jobban skálázni az egyébként - szerintem elég gyatra - gyári hűmérséklet és ventillátor beállításokat.
Pl. nálam - mikor csak az asztalt jeleníti mig a kártya - akkor is 50-55 fok körüli a mag hőmérséklete. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Kabooom #13564 üzenetére
Az 1000mhz a memnek az nem olyan biztos mert ha 1,1ns-os ramok vannak rajta akkor lehet nem fogják bírni! Inkább indulj 750/900-ról az a leg biztosabb!
Amúgy ha el is jutsz a memóval 900-ról 950-ig vagy 1000-ig nem fogsz sok különbséget látni!
Inkább nézd meg, hogy hány ns-osak a ramok a karin és használd az alapján a makszimumon,ezalatt azt értem, hogy 1,1ns-os ramot hajtsál 900-on nem sokat fogsz érni azzal a plusz 50-100mhz(x2) és így tuti kiméled a ramukat,mert ügye az sem akarod, hogy pár mhz miatt elszáljonak a ramok! -
Tomate
veterán
Eddigi legjobb eredményem (mai):
-
kavicssli
addikt
Skacok!Holnap nekiállok a tuningnak!Első körben mennyire húzzam amit még gyári hütővel vinni kellene a VGA-nak?
-
redgold
tag
válasz
tetrix #13560 üzenetére
Szia!
Amennyiben az Sp3 nem zavar be - erre nem tudok nyilatkozni még -, és egyéb hardveres változtatások nem történtek akkor minimális inkompatibilitás az, amivel szemben állsz!
Azt teheted, hogy megint uninstallálsz minden ATI drivert, utána takarítasz (driver cleaner) majd újra indítasz.
Ezután az új driver fel, és elviekben mennie kéne rendesen.
Ha mégsem, akkor megint installálni kell, de most már a C:\ATI\Support könyvtárból a setup elindításával, és utána rendben kell legyen minden, megint teljes pompában élvezheted a vga szolgáltatásait.
Ha teheted, használd az angol nyelvű komplett catalist szoftvert.Remélem sikerrel jársz!
Csaó
-
tetrix
tag
-tegnap felraktam a 8.5-ös catalyst drivert teljesen szakszerűen(a korábbi verzió uninstall,mindenhonnan,atitool uninstall,lomtár delete,reboot) töröltem,ezekután megőrült a gép ,újraindítás után belép 480 -as felbontásba,ha átállítom úgymarad,de a frissítés 60Hz-re visszaugrik,és mindemellett a kép két oldala befelé homorú.
-de csinált olyat is hogy az asztal tálcája átment a kontroll monitorra...;volt hogy be tudtam mindent szépen állítani,és újraindulásnál is jó volt, de ha lekepcsoltam a gépet és utánna vissza, újra visszaált 480-ra és ugyanaz a problémasor jött.
-azóta a régi meghajtók ugyanezeket a jelenségeket adják sorra.
próbáltam azt is hogy az sp3-at leszedtem hátha a kettő akadt volna,de úgysem volt jó probléma ugyanaz,
feladtam
-segítség!!!! ötleteljetek valamit!
xp 32bites sp3 a rendszer
-
kavicssli
addikt
Hétvégén kapok kölcsönbe egy 450Wos Csiftek tápot majd megráncigálom a VGA bajszát!
-
Al Brandy
tag
válasz
Bundás22 #13554 üzenetére
Miért nem a saját kártyád topikjában borzolod a kedélyeket?
Az általad idézett cikk írója valószínűleg nem tévedt ide, mert akkor nem szerencsétlenkedett volna annyit a pro-jával, de az is lehet, hogy kifogott egy hibás példányt.
Ezek a kártyák azért váltak be, mert kegyetlenül tuningolhatók, jó a teljesítményük, emellett fillérekbe kerülnek. Ha valakinak nem tetszik a hangja, vesz rá egy halkabb hűtőt, vagy tesz rá egy neki megfelelő BIOS-t.
A keletkezett hőt meg kifújja a házból, úgyhogy teljesen mindegy, hogy 50 vagy 60 fokos levegő jön ki belőle. Ennyit a fontos másodlagos szempontokról.
Majd' elfelejtettem: ha valamit nem ismerek, arról nem írok hülyeségeket. -
Tomate
veterán
Egy kis hőmérséleti adat a 2900pro-m ról 3D-s terhelés alatt. Szerintem elég baba
-
Tomate
veterán
válasz
Bundás22 #13554 üzenetére
Beleolvastam a cikkbe. Azért mert a srác szívott a kártyával, (vagy mert peches volt vagy béna, nemtudom) nem rosszabb kártya ez mint a 3850. Többet eszik 20W-al
naés
Amúgy az általad említett problémákat( melegedés, hang) egy 4000Ft-is Acceleroval ki lehet küszöbölni és garantáltan halkabb lesz mint a 3850-ed! A 3850 gyakorlatilag 2900pro utód szerüség. Kicsit gyengébb lett a kártya, de cserébe civilizáltabb.
Miért kéne visszavenni? Ha végigfutott a 3D mark, a hőmérsékletek nem száltak el, a kép nem esett szét és a gpu nem hibázott ez használható beállítás.
-
Bundás22
őstag
-
Tomate
veterán
válasz
Bundás22 #13544 üzenetére
Bocsi, de nem én állítom kézzel a 2D órajelet! Magától belövi amint kilépek a gameből.
Szerintem nem szakad meg a kártya.Amúgy meg nem fűt, mert nálam 750/1900-on. 1-2 óra game alatt, GPU 50-55C VRM Pedig 60-65C. Ez nem nagyon kazán szerintem. Most raktam fel Rainbow six vegas 2-t fullon, max AA max AF 60-70Fps
1 cikkel szerintem nem fogsz itt meggyőzni senkit.
Egy kis Bios beállítás. Szerintetek mennyire kéne rakni az FSB-t?
(Fent említett game)
-
Bundás22
őstag
válasz
Bagira01 #13543 üzenetére
jó neked adok a véleményedre, mert mind2-t próbáltad
anno én is vehettem volna pro-t szted a tápomat kinyírta volna?350W-os..
azért 10K volt ez a táp anno
tesztekben egyforma teljesítményűek, alapon a 3850 a nyerő tunningban meg a 29pro vezet, sztem attól még mert zúg, nagy, vörös, és zabálja az energiát meg fölfűti a szobát szal attól "brutális" és ezt összekeveritek a leadott teljesítménnyel, a 3850 hasonló tudású kártya csak civilzálva van, ettől még nem szarabb sőt
-
-
san diego
tag
az vicces lenne ha nem venné vissza magát nekem az xt 2d-ben 31%-on 3D-ben 38%-on pörgeti a ventit nekem más bajom van sjnos nem tudom kihajtani sehogy se
-
kavicssli
addikt
Komolyan nem tudom mit vitáznak itt egy páran! Látom van itt 1-2 skót aki nem tudja azt megemészteni hogy 10-20W-al többet fogyaszt mint más kártya.. ..és akkor ne vegyél...A másik meg hétvégén volt alkalmam egy 32.000ft-os origi bontatlan Galaxy 8800GT beszereleni egy házba ÉS elmondanám hogy az én 2900Pro karim ahhoz képest kussba volt!Szerintem itt csak azok irnak hülyeségeket akiknek nem volt lehetőségük összehasonlitani vagy nem volt még kezükbe 2900 Pro... maásik hogy most melyik gyorsabb ez vagy az vagy amaz! mit nevezünk gyorsabnak mert ha te azért a MAX 5-10 FPS ért veszel "jobb" karit vegyen az illető!De ez már annyira uncsi hogy melyik a jobb vagy rosszabb!
Bocska de már kikívánkozott belőlem ez!HD 2900PRO 256/512 POWAAAA
-
Bundás22
őstag
válasz
Tomate #13538 üzenetére
persze mert te magad leveszed mindíg, magától nem csinál ilyet , mind1 neked olyan van nekem ilyen(tehát nem próbáltuk a másikét), a cikkírónak viszont mind2 volt és ő leírta melyik a jobb
cserélhetünk pár napra, nem lennék meglepve ha meg akarnád tartani
de hagyjuk, meddő vita én annak hiszek aki mindkettőt kipróbálta és az mondhat csak jó itéletet, én nem próbáltam a 29pro-t tehát én sem te sembrumi: megyek mert kapok kígyót békát a belinkelt cikk miatt
, csak azért jöttem ezzel mert valaki kérdezte mit válasszon 29pro-t v 3850-est, sztem a cikk alapján eldöntheti, illetve az aktuális árat belekalkulálva, tényleg nem provokálni akarok
kavicssli: más nem így gondolja
persze mindenki a sajátját védi nem rossz a 29pro sem, bár kétlem h a tápom elbírná -
Bundás22
őstag
válasz
Tomate #13533 üzenetére
nekem 60 fok 760 mhz-en akár több óra crysis után
rivatunerben be kell állítani 70% ventit, amit ez a jóember nem tett megpicit zúg de sztem még így is halkabb mint a 29por(bár nekem nem volt olyan thx God!)
jó picit gyorsabb a pro tunningolva ezt aláírom de barbár kártya, például én a gépen 70-80%-ban netezek dolgozok, szal jó az h visszaveszi magát a 3850, a 29pro meg nyomatja magát feleslegesen
de a legnagyobb bizonyíték : [link] az első 3 bekezdés, emiatt is döntöttem a 3850 mellett helyesen -
HolyFire
aktív tag
Tudom nem a reklám helye de ha valaki hd2900-re vízhűtést gondol akkor szóljon mert eladóvá vált egy frankó EK full blokkom....mivel lecserélem a 2900-et egy hd3870-re..
-
-
Bundás22
őstag
válasz
Kabooom #13529 üzenetére
igen a a pro órajele 600mhz a 3850-esnek 670mhz
tehát aki furcsa módon fél a tunningtól az jobban jár a 3850-nel
mennyit mennek általában a pro-k?
a 3850-esek 760-770 mhz-et(feljebb is lehet feszemelős bios játékkal, volt aki 820-at is kihozta de én nem szórakoznék ilyesmivel)igaz egy picit gyorsabbak azonos órajelen ezt aláírom, de egetverően nagy különbség sztem nincs
akinek attól brutális ez a kártya mert zúg, zabál és fűt és a 3850 meg halk, takarékos szal az nem azt jelenti h sokkal lassabb, inkább a korszerűbb gyártástechnológia javára írható(55nm)
-
redgold
tag
válasz
Tomate #13526 üzenetére
Én nem bántom a kártyákat, úgy mennek, ahogy az alap órajelük meg van határozva, csak a hűtésüket mód(modd)osítottam kicsit, mert szerintem nem hűtenek rendesen az alap beállításokkal.
Nem tom, hogy van-e, mert már rég nem nézegettem, de ha jól emlékszem egy lemez takarja hátulról, elöl meg a hűtő.
Szerintem a tipikus felépítés lehet, félkörívben a gpu körül a memőria lapkák. -
-
redgold
tag
Sziasztok!
Sapphire HD2900XT kártyám kisebb kazánnal felérő meleget termel.
Kérdésem: tudtok olyan biost, ami az órajelek (nem akarom tuningolni!!!) meghagyása mellett a venti precízebb szabályozásával valamelyest csökkenthetné a játékok alatt a kártya hőmérsékletét?
Köszi!
Red
-
Tomate
veterán
válasz
raziel01 #13513 üzenetére
3850-et ne vegyél! 2900Pro sokkal erősebb nála. Cserébe többet eszik és kicsit jobban melegszik! Szerintem vedd meg a 2900prot! Volt már 2900-as szériád raziel?
Más: Felraktam Rainbow six 2 Vegast Beállítások fullon, 1280/1024 és 60 FPS alá nemnagyon megy. Az Ubisoftosok tudnak optimalizálni az fix!
-
Pyro007
csendes tag
Csak azert kérdem mert most 8600GT van, de fillérekért tudnék venni egy HD2900pro-t. Teszteket nézegettem nem egy rossz kártya. Csak jó párositás lenne-e??
-
Pyro007
csendes tag
Sziasztok! Van egy core2DouE6300 procim. Sztetek érdemes venni alá egy Radeon 2900pro-t? Vagy az Intel-ATi páros annyira nem szeretik egymást??
-
Speed®
titán
válasz
Scooby #13509 üzenetére
CF alá ilyen nincs, Intel fronton az IX38\48ak 2x16osak csak jelenleg.
A közeljövőben debütáló P45 lesz az olcsóbb alternatíva 2x8 v2.0ával.
De igazából azt tanácsolom hacsak nem vet fel a lé, felejtsd el a CFet.
Rengeteg érvet olvashatsz ellene a CF topikban is, nem részletezném. -
Scooby
aktív tag
Meglett a másik 2900xt-m. Driver lepucolt atitool lepucolt be a másik kártya minden ok driver fel atitool fel. Az lenne a kérdésem hogy az első kártya nem vált le 2d-ba, a másik meg nem vált fel 3d-ba, legalábbis atitool szerint. Meg arra lennék még kíváncsi hogy hogyan kell húzni a két kártyát? Vagy az atitool-ba ha módosítom a frekit akkor azt mind a 2 kártyával megteszi?
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hó jótállással
- iKing.Hu Motorola Edge 60 Pro Green Használt, karcmentes állapotban 512 GB tárhely
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest