Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ZIDOO médialejátszók
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
sgteam
aktív tag
hali
srácok miért van az, hogy a gpu-z mutatja a hőfokokat mondjuk a gpu memo 60fok és néha hirtelen felugrik 98.5-re aztán következő pillanatban vissza is áll 60fokra furmark szintén így mutatja.
-
sellerbuyer
őstag
Nincs valakinek felesleges TV kimenet kábele Gigabyte 4870-hez? Nem S-video, hanem a speciális csatlakozós, ami szétosztja a jelet több felé és abba lehet bedugni az S-video kábelt. Privi is jöhet! Köszi előre is!
-
Wukiwo
senior tag
-
Badi82
tag
Sziasztok!
A közeljövőben kellene vennem egy procit, mert a mostani kicsi a 4870-hez.
A legkisebb processzort keresem, ami már kihajtja a nevem alatt olvasható konfigot, mert azért 9700 pont 3dmark'06-ban kissé gyászos eredmény.Előre is
-
DEV_NULL
őstag
Üdv!
kb 3-4féle ATI driver verzió (8.11-9.4) + kb 3féle (0.24-0.26) ATT verzióból se tudok működőképes ATT-t összehozni.
Nem bírja kiolvasni az órajeleket, oprendszer reinstall is volt. Elindítom és semmi..
Core -1 MHz Mem -1 MHz.. Ráadásul be is van fagyva.. Bármi help ?
4850 (GAIN 9566) -
sellerbuyer
őstag
A 3DMark-ról volt szó, pontosabban arról, hogy nem fut, hanem fagy. Ahhoz, hogy az fusson, nem csak a VGA-ra van szükség, hanem az egész rendszerre, aminek a proci is része. Ha az FSB-t húzod proci tuninghoz, az már kihat a 3DMark-ra, tehát okozhatja a problémát, erről akartam regélni. Persze nem jól fogalmaztam, nem VGA-t kellett volna írnom, ez igaz.
-
<MZ/X>
őstag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy egy AMD Phenom II X4 920 ki tud-e hajtani egy 4870-et, nincs-e CPU limit? Ezenkívül még érdekelne, hogy szerintetek a jövőben megjelenő RV870-es kártyákkal mi lesz a helyzet ilyen téren? Nyilván ezt még nem lehet pontosan tudni, de tapasztalatok alapján elég lesz-e ez a processzor mondjuk egy HD5850-hez?
Előre is köszönöm!
-
lsc
nagyúr
válasz
sellerbuyer #47469 üzenetére
Hiába nem húzod a VGA-t, a proci húzáshoz a rendszert magát húzod, ez a VGA-ra is kihat. Ezt komolyan írod ? Mert azon kívül hogy a proci jobban kiszolgálja a kártyát más nem történik, hiszen a videokártya alapon megy . Mondjuk nem árt fixálni a pcie frekit 100-ra, de pont amiket írtál /autotuning és hasonlók/ azt nem igazán jó a lapra hagyni .
-
Departed
őstag
válasz
Májsztró #47474 üzenetére
Te ki tudsz ezekből bármit olvasni?
Ebből a szempontból sose értettem ezeknek a 3dmárkoknak a létjogosultságát, azok óriási megkötésekkel max vga-k összehasonlítását segítik...inkább amikor tuningot teszteltem, toltam előtte & utána egy-egy Crysis benchmark-ot, és máris jól látszott a különbség fps-ben...merthát az számít szvsz
-
Májsztró
addikt
Most ,hogy megy minden rendesen , bár igazándiból nem tudom ,hogy mi rakta rendbe. No mind. Meg aztán az eredmények is egy kicsit furik lettek
Értékek:
proci/gpu/vram
2800/625/933 12149 pötty
3200/625/933 12505 pötty
3400/660/1000 12731 pöttyDe legalább most működik
-
zolee95
csendes tag
szal ez azt jelenti, hogy semmi extra nincs benne, csak egy átalakító, egy tápkábel, meg a driver cd?
-
Májsztró
addikt
válasz
sellerbuyer #47469 üzenetére
oksa , minden alapon , már nézem is
bekockásodott , VPU recovery kidobott az asztalra ....
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Májsztró #47468 üzenetére
Én értettem elsőre is, csak te nem olvastad az erre adott válaszomat..., te tudod....
Hiába nem húzod a VGA-t, a proci húzáshoz a rendszert magát húzod, ez a VGA-ra is kihat.Nem VGA OC, hanem mindenféle OC kiakasztja a 3DMark-ot (legalábbis nálam)! Elegendő az is, hogyha csak a proci van húzva (FSB emelés)! Próbáld már ki, hogy visszarakod alapra a procit, FSB-t, mindent és minden, amit kell automatára állítasz, kikapcsolod a C.I.A. 2-t is és úgy futtatod, totálisan OC nélkül....le fog futni úgy rendesen.
-
Májsztró
addikt
válasz
sellerbuyer #47467 üzenetére
OC nélkül hajtottam eddig is.( vga OC nélkül ) Most sem jó. Pedig most direkt másik drivert tettem fel ami alapból is volt, 9.3-mas. Gyanítom ,hogy egy XP újratelepítés nem ártana neki. De most tettem újra , én ezt már nem bírom
Másnak nincsen ilyen problémája ?
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Májsztró #47463 üzenetére
Pontosan ugyanez van nálam is, elegendő bőven neki, hogyha csak 400-ra emelem az FSB-t, már nem fut le rendesen...persze minden más jó nagyjából...érzékeny a kicsike.
Egészen biztosan nem táp gond. Ez VGA gond egyértelműen. Remélem, hogy az új hűtővel meg tudom majd szüntetni, de hogyha nem,... az érdekes lesz...
Egyébként az is érdekes, hogy ha automatára állítom a tuningot, vagyis az alaplapra bízom, akkor ugye csak akkor emelkedik a CPU órajel, amikor nagy a terhelés és olyankor a 3DMark fut is addig, amíg komolyabban terhelő részhez nem ér, majd amikor elkezd lecsökkenni a terhelés miatt az fps 8-7-4 körülre, akkor már lép is ki fekete képernyővel Win-be és error... Szóval egyértelműen összefügg a jelenség az overclock-al.
Próbáld ki úgy, hogy mindent alapon, ill. automatán hagysz BIOS-ban (kivéve a szíájéj kettőt, az legyen disabled, szóval semmilyen overclock ne legyen). Úgy le kell futnia simán.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Májsztró #47463 üzenetére
Hát az a HKC táp nem vmi jó de ez csak max a vga-t nyírja ki mert semmi túlfesz védelem nincs benne, de ha eddig ment most is kéne. Illetve akkor játékok alatt is kéne hibáznia.
Egy regcleanert is rányomnék biztos ami biztos. Ez amúgy is ajánlott miután drivercleanerrel takírítottál csökkentett módban a drive uninstall után.
-
Májsztró
addikt
válasz
sellerbuyer #47462 üzenetére
Akkor nem vagyok egyedül. Most megint ledarálok a gépről mindent. Csökkentett módba is leirtom , hátha marad fent valami amit nem szeret.
Egyébként nálam tuning nélkül csinálja ezt. Illetve a proci húzva van , de a vga nincs. talán a táp lehet kevés neki ? De akkor a játékok miért mennek ?
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Májsztró #47458 üzenetére
Pontosan ezzel szívok én is. A 3DMark Vantage csak és kizárólag overclock nélküli állapotban hajlandó lefutni. Minden egyéb esetben az általad vázolt fekete képernyős, kihalós mulatság vagyon. A legtöbbször közli, hogy a device ki lett kapcsolva és a Win is erről regél. Szóval ilyenkor az történik, hogy a VGA nem bírja a rendszertuningot és kikapcsol, majd visszaadja a 2D-t, nagyjából ennyi. Én még vacilálok, hogy milyen VGA hűtőt aplikáljak, egyelőre a Musashi nagyon-nagyon erős, valószínűleg ez lesz a befutó. Ha ezen túl vagyok, akkor újra megnézem, hogy mit mutat tuningal a 3DMark...
És az a legszebb az egészben, hogy a gémek simán futnak nálam is fullon (4870), gond nélkül és a ref hűtővel, a módosított VGA BIOS-al is tökéletesek...bár egyes tuning beállításokon volt egy-két fagyás, de a 3DMark semennyi tuningot sem tolerál nálam. Egyéb tesztekkel is gondom van, a szőrös fánk pl. el sem hajlandó indulni, indításkor azonnal dob egy hibaüzit.
Ja, 9.4-es WDM driver van fent nálam kezdetektől (pontosabban előbb sima, aztán WDM-es, de mindíg 9.4 volt). DX10-el van valami gondom, nem tökéletes, olyanokat írnak alkalmazások, tesztek, mintha hiányoznának belőle összetevők, ilyesmi. Szeretném a DX10.1-et Win Vista x64 SP1-el telepíteni, de nem megy fel az SP1 semmiképp, folyton hibákat ír ki...szóval egyelőre meg vagyok lőve én is a tesztekkel és a tuningal. Pedig 3.5-ön lehetne a 2.33-as procimat is húzni, de 3.1-en atomstabilan mindenképp...Vhogy úgy érzem, a VGA miatt nem megy a dolog... Ha lesz normális hűtő, többet fogok tudni. Ref hűtő még tuningolva is harmatos overclockingra.
-
-
zolee95
csendes tag
sziasztok!!
az egyik webshopban láttam egy úgynevezett Sapphire Radeon HD4850 Lite típusú videokártyát. 31000 ft volt, szóval megörültem, hogy ien erős vidkártya ien olcsó. De aztán láttam, hogy a hd4830 olcsóbb volt. A kérdésem: ez a Lite szócska befolyásolja a a videokártya teljesítményét ??
-
Májsztró
addikt
válasz
bmwsan #47457 üzenetére
azzal a hűtővel 30 fokos szobában , zárt házban sem szabad ilyen fokoknak lenni.
Apropó !
Valaki találkozott már olyannal ,hogy nem hajlandó lemenni a 3dmark 2006-os teszt ? catalyst 9.3 volt fent. Elindítottam a progit, betöltötte az első teszet, középen villanás , fekete kép , majd pislog a monitor. Sehogy sem tudom visszahozni az XP-t. Leszedtem a 9.3mast , driver cleaner pro-t is nyomtam. Újraindítás után catalyst 9.4-et tettem fel , újradobtam a 3dmarkot is , hotfix-el. Ugyan az. Vagy ha el is indulna a teszt , össze vissza lila-zöld négyzeteket pakol ki a képre. És se előre , se hátra. Legutóbb lehalt valami dll-em , átváltott a monitor 640*480-ba ,16 színre. csak az restart segített rajta. Valaki tud mondani valamit ,hogy mitől lehet ?
Játékok tökin mennek. GTA 4 -el még nem volt gondom. A Crysis négyzetezett be 2x hasonló képpen. De újraindítás után probléma nélkül ment megint.
-
-
jucye
tag
válasz
Májsztró #47451 üzenetére
A hűtő rajta van rendesen, legalábbis a magon. A VRM-eken is rajta van a SÜN
de az szerintem olyan mint halottnak a csók. A memóriákon meg nincs sün, mert szar a ragacs, ha rajta volt akkor sem volt jobb érték.
Kínozni nem fogom, inkább kiveszem addig, amíg nem sikerül beszereznem normális süniragacsot. Sajnos nem volt a boltban.
Egzee: nem futtattam túl sokáig, mert félek hogy elillan a frissen szerzett kártyám.
-
jucye
tag
Sziasztok!
Nemrég ruháztam be egy ref. 4870 512 MB vga-ba.
Felszereltem rá Accelero Twin Turbo hűtőt.A hőmérsékletekkel viszont gondjaim vannak.
FurMarkban Stability Teszt alatt ezeket hozza (640x480 8xMSAA):
Ventik 70%.
Core 72
MemoryIO 118
Shader 102
VRM1 104
VRM2 111
VRM3 104Idle:
50
83
69
59
62
59Ez gáz? A 100 felettiek kissé aggasztanak. Vissza szereljem rá a gyári hűtést?
-
lsc
nagyúr
válasz
Elite Master #47448 üzenetére
Nem , csak egy szériásakat, tehát radeon 3850-3870, illetve 4850-4870 . De ugye párba a legjobb, mert ha az egyik gyengébb akkor a gyengébbik teljesítményen hajtja mindkettőt .
-
Elite Master
tag
hi
*lenne egy kérdésem ha nem gond!
*ati radeon 1950-et össze lehet crossfireX -be kötni egy hd 4870-nel? -
lsc
nagyúr
válasz
sellerbuyer #47444 üzenetére
Semmi gond, még a 8500-as óta /98 vagy 99 környéke/ ati kártyám van de mindig elég volt a gyári cucc, neked meg sok sikert a kereséshez, ennyi .
-
Májsztró
addikt
azért nem engedi feljebb tolni mert 512 megás a karim ? Száradjon el az összes ....
Annyira nem érdekel. Csak azt hittem ,hogy a gépemmel van valami. Nekem így is tökéletes minden.
Bár valami tutira van a driveremmel. Mert egy effekt teljesen biztos ,hogy hiányzik. GTA4-ben is volt olyan meg Crysisban. Ha gyorsan mentem autóval , akkor egy idő után elmosta a képet. Crysisban meg ha elrántottam a képet jobbra vagy balra , ugyan csak elmosódott. Most ezek nincsenek. Meg a 3dmark 2006-sem fut le. Eddig Dx hibát észlelt. De egy srác mondta ,hogy töröljek valamit a mark progiból. Most már fekete képernyő fogad az első teszt helyén
Szóval valami hiányzik a lelkivilágából
-
sellerbuyer
őstag
A buherált driver azért kellett még a kezdeti ccc-s időkben, mert a ccc szó szerint a használhatatlanságig bugos volt...és ez így ment sok-sok verzión keresztül. Hiába jelezték a felhasználók felháborodva, hogy egy rakás kaki és javítsák már ki, rájuk sem bagóztak. Mára már annyira azért kijavítgatták (talán hála az Amd-nek), hogy átlag felhasználóknak nem okoz gondot, de a vérbeli, régi motoros Ati-sok Control Panelt használtak/használnak, mert az legalább tutira megbízható...már ha lesz egyszer a 9.4-es driver-el is mindegyik oprendszerre rendesen.
Nekem jelenleg a TV out-al van problémám (valószínűleg nem a ccc hibája), de egyébként is amikor épp Ati kártyám van, akkor a cp-s verziójú drivert szeretem használni, mert a ccc csak parasztvakítás (finomabban: üzleti fogás).
-
DJ.Gróf
aktív tag
Kérdésem lenne, hogy vajon a proci miatt(6650-es), gyengécske a 4850-em teljesítménye. Néztem neten pár tesztet. Pl a GTA4-et .sokan szinte full grafikával futtatják. Nekem közepes beállításokkal is szaggat.
-
lsc
nagyúr
válasz
sellerbuyer #47438 üzenetére
Mondjuk nem tudom miért kellene buherált driver, ahogy olvastam sok embernek megy a ccc-vel is, de akkor bocsi, félreértettelek .
-
sellerbuyer
őstag
Hát lsc, komolyan mondom....
Ennyire már rég néztek hülyének....
Najó, csak azért, hogy megértsd a kérdésemet/kérésemet: cp-s verzió már millió éve nem készül hivatalos Ati driverből, csak ccc-s. A cp-s verziókat szorgos kezek elkészítik home-buherában, aztán közzéteszik itt-ott, ezeket le lehet vadászni a netről. 9.2-ig, 9.3-ig találtam is valamit, de 9.4-est végképp nem találtam olyat, ami futna Vista 64 alatt is....szóval mielőtt legközelebb ilyen jellegű (fentebb jeleztem) tanácsot adsz......
-
lsc
nagyúr
válasz
sellerbuyer #47436 üzenetére
Pl itt, mondjuk ez az oldal azért van .
-
sellerbuyer
őstag
4870-emen a TV-out nem akar működni semmiképpen sem, pedig WDM-es drivert használok ccc-el.
Az Ati Catalyst 9.4-ből talált valaki Control Paneles verziót valahol a neten? Vista X64 alá kellene, de nagyon...
-
Zalaymate
senior tag
válasz
sellerbuyer #47434 üzenetére
GPU-Z vel még nem, majd meglesem.
-
Zalaymate
senior tag
válasz
Májsztró #47400 üzenetére
Hali!
4850 Vapor-X
Auto Tune: 690/1188 -ra lőtte be!
A kérdésem arra irányult, hogy én csak szeretném mindig látni az aktuális GPU hőfokot és ezt mivel tudnám megtenni????
RivaTuner teljesen jó lenne, csak a Vista szarakodik vele és minden indításnál engedélyeznem kell.
Lustaságból ezt az 1 kattintást szeretném elkerülni!
-
Wukiwo
senior tag
phenom 720 +[link]4870
-
Májsztró
addikt
válasz
ALONSO11 #47414 üzenetére
Azért ezt nem mondtam volna ,hogy a kétmagos procid elég a 4850-hez
Én is arról váltottam . Hidd el ,hogy fizika igényes játékokban szabályosan fellendül a gép. Nem egy mai darab már az az architektúra .
Nem azt mondom ,hogy nem lesznek játszhatóak a játékok. De kb ugyan úgy fognak menni 4850-el mint a mostani kariddal.
-
Tidus
addikt
válasz
ALONSO11 #47408 üzenetére
Hasonlítás:
HD 4850
GPU kódneve: RV770
Gyártástechnológia: 55 nm (TSMC)
Tranzisztorok száma: 956 millió
GPU órajele: 625MHz
Shaderek száma: 800 stream processzor (160 komplex/640 egyszerű skalár stream processzor)
Textúrázók száma: 40
ROP-egységek száma: 16
Támogatott DirectX® verzió: 10.1
Támogatott OpenGL verzió: OpenGL 2
Memóriavezérlő: 256bit hub-vezérelt
Memória órajele: 1000MHz (effektív 2000MHz)
Memória-sávszélesség: 64000 MB/s
Memória típusa: GDDR3
Memória mérete: 512 MB
HD-videó gyorsítás: Avivo™ HD (UVD 2.0)
Referenciahűtő: 1 slot-os
CrossFireX™ támogatás: VanGTX 260
Grafikus motor: NVIDIA GTX 260
Video memória: 896 MB GDDR3
GPU órajel: 600MHz
Memória órajel: 1000 MHz
Shader Clock: 1242 MHz
Csatoló felület: PCI Express x16
Memória sávszélesség: 448 bit
RAMDAC: 576 MHz
Max Felbontás: 2560x1600
VGA kimenet: Szabványos 15-tűs D-sub (átalakítóval)
TV-kimenet:HDTV / S-Video Out
DVI Kimenet: 2xDVI-I
Táp csatlakozás: 6 pin / 8 pinA Gainward hűtését nem ismerem, de az én giga gyári hűtésem kevés volt a tuninghoz, és állat hangos volt!!
-
Májsztró
addikt
válasz
ALONSO11 #47408 üzenetére
Itt találsz méréseket [link]
Most ez csak egy oldal , van kismillió másik ahol minden más a mért érték.
Tuningra ? Pont annyira alkalmas amennyit megy vele a kártyaCCC-ben nyomsz majd egy auto-tune gombot és megtudod ,hogy meddig lehet menni azzal a hűtővel
Tidus: Konkrétan 20 alatti FPs-em volt mindenbe , még a passziánsz is akadt
-
Májsztró
addikt
válasz
ALONSO11 #47405 üzenetére
a Gainward egy jó választás, főleg ha jó áron jutsz hozzá
A driver úgy működik ,hogy egyben (driver+CCC) is le lehet szedni az AMD honlapjáról. de leszedheted csak a drivert is. Ha CCC-t is akarsz használni , akkor kell a Microsoft NetFramework 2.0. annélkül az nem megy. [legújabb driver]. Ez a 9.4-es driver ,nekem ezzel voltak gondjaim. Ezért én a 9.3-mast használom.
-
Májsztró
addikt
válasz
Departed #47403 üzenetére
1100 mhz-et érnél el vele
Annyit gond nélkül mennie kell. Az enyém sztem anti-tuning kártya, mert amint látszik nem nagyon akar menni
De a ramja tud 1100-at. Sztem semmivel nem lennél előbbre.
Egyébként ezt az óriási alulhajtást ,hogy sikerült ? Nekem a legkisebb fesszel , 500mhz környékén szétesett a kép. alá meg nem is tudtam menni , mert fagyott.
Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Autós topik
- Path of Exile (ARPG)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest