Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ZIDOO médialejátszók
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
19870820
senior tag
Valakinek van tapasztalata mennyire lehet a feszt levenni ref 4850be 2dbe?
A memória és a gpu mhz-értéke is érdekelne meddig lehet levinni? -
-
brd
nagyúr
válasz
Daffni2 #49275 üzenetére
Ezt nem tudom, honnan veszed, egyedül a PS3 esetén igaz valamennyire (de azt még meg kéne tanulniuk programozni a srácoknak). Az XBOX-ban a mai, PC-n elérhető VGA-nál gyengébb van. A Vii-ről nem is beszélve. Milyen említésre méltó konzol van még? (Nem vagyok konzolban annyira járatos, mert... hagyjuk, nem akarok vitatkozni senkivel, nem topictéma.)
Az más kérdés, hogy ma már a legtöbb nagyobb software-készítő csapat konzolra készít elsősorban játékokat, mert azokat nehezebb másolni (meg persze emiatt drágábban is lehet adni), és azt hiszik, hogy emiatt nagyobb az oda eladott játékokon a haszon, ezért azokra jobban vannak optimalizálva. -
BandiHUN
veterán
valaki esetleg erre ?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
8nemesis8 #49294 üzenetére
Miért ne lenne ésszerű? 6-7 játékon kívül, szerintem közepes beállítások mellett tökéletesen megfelel mindenhová.
Persze AA nélkül.
De inkább itt egy kis ízelítő. KATT (VGASpeed)
-
8nemesis8
veterán
Érdekelne van e itt olyan aki HD4850et használ FullHDhez?
Tudom nem éppen összeillő, de mégis érdekelne. -
Froclee
őstag
Hali.
a gainward 4850 kártyám játék közben max 92 fokig megy fel és olyan 85 fok az átlag. nem magas egy kicsit?
-
törölt tag
Szerintetek egy Sapphire HD4770+8k (ezt adom én) megér egy PowerColor HD4870 PCS (ő adja) cserét? Mármint...remélem érthető voltam, csak kicsit fáradt vagyok!
-
Nem tudom miért ATI-t írtam, mikor a Sapphire-re gondoltam
De a lényeget leírtátok köszi, hogy nem a teljesítményben van különbség. -
gfefe
őstag
válasz
Balázs0916 #49283 üzenetére
a doboz felszereltsége...
-
lsc
nagyúr
válasz
Balázs0916 #49283 üzenetére
A kártya ugyanaz, a hozzáadott cuccokban van eltérés . Egyébként ez csak a sapphire-nál van, nem ati elnevezés .
-
ATi-nál a FULL és a LITE között mi a különbség?
-
D®. GeNy@
aktív tag
Szerintetek teljesítményben egy Sapphire HD 4870 Full Toxic kártyát egy PCI-E 16x 1.0 vagy 1.1-es slot nagyon visszafog egy 2.0-hoz képest?
-
19870820
senior tag
hali érdeklödnék hogy teljesen ref 4850es saphire(512megás) vgára rá lehet-e ezt tölteni biosként?[link]
-
GrG1210
aktív tag
válasz
KaiotEch #49268 üzenetére
Hali , nekem is szinte ugyanez a configom mint a tiéd , és szintén 7-es winfos , és nem a winfos a hibás , mert nekem is akadozott , g15 billentyűűzeten ( lcd kijelzőn ) nézegetem a paramétereket , és bizony az e8400-as procimon mindkét mag 100%-on ment a játék alatt , a vga-m bÍÍrta volna csak háát a procit megette mint a szart, mellesleg a gta4 egy szar optimalizálhatatlan game .
-
Djuree
félisten
válasz
KaiotEch #49268 üzenetére
márpedig jobb. nem is a konzol maga, hanem jobban optimalizálják rá a játékokat. ezért való a konzol inkább játékra mint a pc. még 3 év múlva is minden játék szaggatásmentesen fog rajta menni, ugyanolyan graffal mint pc-n ha fullra állítanád.
D®. GeNy@: az a ps3 amiben cell van...
-
-
BandiHUN
veterán
üdv!Ati tray tools-ból melyiket a legjobb használni 4850-en? a legújabbat?olyan gondom van,hogy sok játék,pl.pont a call of duty-k,ahol ki kell lépni a szervert kezelni,stb nagyon rosszul viselik ezt,lefagynak,és leállnak...a másik az,hogy az xfire in-game nem működik,amivel lehetne játék alatt beszélgetni,screenshot,stb,ha ezt bekapcsolom,akkor minden ezt használó játék appcrsah-al kilép induláskor.lehet ennek az oka az ati tray tools?fraps nincs fent,drivert jópárat végigpróbáltam,de semmi változás,vistám van,32 bites professional,és mintha olvastam volna,hogy néhány anomáliáért felelhet az ATT is...mennyi esélye lehet,és melyikre cseréljem? 1.5.9.1298 van fent,igazából menni jól megy,nem lenne vele gond...
szerk.:a profiljaimat ki tudom valahogy az ATT-ból menteni?
-
brd
nagyúr
válasz
katt777 #49144 üzenetére
Azt hiszem, a te oldaladon olvastam, hogy a HD4xxx-es kártyával akadoznak egyes játékok. Nos, ez az akadozás nem kártyafüggő (másik kártyával is előjön), hanem az XP (vagy a DX9) nem képes azt a bonyolult feladatot megoldani, hogy ha van valami átlátszó ablak a desktopon, akkor ne akadozzon a 3D, 1-2 mp-enként. Ilyen átlátszó ablak lehet pl. a DU-Meter ablaka, vagy a NetMeter ablaka. Ha ezeket az átlátszóságokat kikapcsolod (DU-Meter-nél teljesen ki kell kapcsolni a programban, nem elég, ha nem látszódik az ablak, NetMeter-nél elég, ha hide-olva van az ablak). Persze más program is okozhat ilyesmit, a lényeg, hogy átlátszóság legyen benne. Gondolom, valójában az alpha channel használata okozza a gondot.
-
KaiotEch
nagyúr
Most próbáltam ki a GTA4-et full-on. Érdekes, hogy a VGA sztem bírja, de csomószor beakad a game kicsit. A CPU-m nem bírná? Mert ha felbontást vettem lejjebb, akkor is akadt.
-
Lacika001
aktív tag
Nemrég valahol olvastam a 4850es Vapor-x verziójáról, nekem ebben leginkább az teszett hogy ennél már rendesen működik a powerplay és, 2Dben alig fogyaszt többet mint a 4830.A tesztben az 512Mbos változat szerepel, gondolom akkor az 1GB-os is ugyanúgy tudja, vagy mégsem???Erre szeretnék választ kapni
-
gfefe
őstag
válasz
8nemesis8 #49250 üzenetére
na meg azért tegyük hozzá, hogy az AMD már szerver szinten 6 magosokat gyárt...
asztali szinten pedig akkor már nem sokára fognak ezek is jönni és ha véletlen ezek is kompatibilisek lesznek a régebbi foglalatokkal akkor végképp jó vétel az AMD...csak sajna erről bővebb infót senki sem tud...
-
8nemesis8
veterán
válasz
Balázs0916 #49246 üzenetére
Illetve még fontos szempont intellel szemben, hogy LGA 775nek gyakorlatilag nemsokára vége.Nyártól i5 i7 fog menni nagyon ,bár kérdéses mennyire lesz megfizethető, míg az AMD okosan kompatibilitást megoldotta AM2 AM2+ AM3 között legtöbb lapnál.
A továbbiakban valószínűleg majd lehet AM3mat fejleszteni meg P45ös lap ha már nem lesz elég a proci hozzá akkor nem lehet majd fejleszteni. -
gfefe
őstag
szeretem ha jó az öszhang... jól sikerül mostanság az AMD termék politikája... jót adnak olcsón....
igen jó proc a e8200 de vedd azt, hogy a 710 ban 3 mag van és lassan de biztosan a több mag felé megyünk... vmint ebben ha jól tudom nincs az az új cpu specifikáció ami a win 7 xp futtatáshoz kell... az amd ben viszont van...
na de lehetne annyi érvet és ellen érvet hozni... azt vegye az ember ami neki tetszik.... én AMD párti vagyok... volt intelem , de szimpatikusabb az AMD...
Valaki viszont pont fordítva van ezzel és valjuk be mindenkinek szuverén joga, hogy hol köt ki... -
-
gfefe
őstag
válasz
Balázs0916 #49244 üzenetére
[OFF]bár nem ide tartozik, de azért leírom, hogy pl jó válaszás lehet egy:
gigabyte 770-ds3 rev2.0 esetleg... potom pénzért kapni itt ph-n és nagyon jó tuninglap is...
Bele egy 710 as phenom 2 procit ami megy 3800Mhz en is és sinen is vagy...ez olcsó és jó... 29E kb a proci 14E használtan a lap... és ez megeszik szinte bármit...
MEgfontolandó szerintem.... ellenben egy E8200 és egy p45 ös lap ami kb már jónak számit mennyibe is fáj?
na de ez a te döntésed
[/OFF]
-
-
gfefe
őstag
válasz
Balázs0916 #49242 üzenetére
így már érthető, hogy nagy karit akarsz venni...
alaplap és proci téren most mind két fél jó... mind az intel mind at AMD.
Mind két oldal jó alternatíva... Talán az amd annyival jobb, hogy az olcsó lapok is modernek... lám a 770 es csipszetes lapok is 2.0 pci-express csatolóval vannak felépítve amíg a p35 meg társai csak 1.1 el ha jól tudom....
de itt úgy is a szimpátiád fog dönteni szerintem...
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Balázs0916 #49238 üzenetére
A táp bőven elég lesz.
Ha később cserélsz alaplapot/procit, akkor nyugodtan vehetsz akár HD4870-est is. -
8nemesis8
veterán
válasz
Balázs0916 #49238 üzenetére
650Wos enermax volt a P4 alatt?
Vagy ezt már a leendő új konfighoz vetted?
Ehhez a felbontáshoz jó lesz a hd4870 de igazan a többieknek is, most nem fogod tudni kihasználni.
Mihamarabb ajánlott egy lap és CPU beszerzése.Ha meg tudod oldani. -
-
-
gfefe
őstag
válasz
Balázs0916 #49233 üzenetére
nem akarlak elkeseríteni, de "Pentium 4 D 3,4Ghz" ez a proci nehezen fogja kihajtani a kártyát... és még teljesítmény csökkeneésed lesz az alaplap miatt is mert 1.0 a vga csatolófelülete nem pedig 2.0 .... én egy kissebb karit javasolnák inkább.... 3850 vagy 70 de lehet, hogy még azokat sem tudod így kihajtani
-
8nemesis8
veterán
válasz
Balázs0916 #49234 üzenetére
Hát döntened kell, ha lesz tuning vagy csak kevés és nem akarsz hűtőt cserélni akkor vapor-x mindenképpen, ha lesz tuning akkor meg toxic, de ott szerintem akár egy VGA hűtőn is el lehetne gondolkozni.
Bár mostanság igencsak elég lesz mindenre a kártya, pláne ha fullHD felbontás alatt használod majd. -
lsc
nagyúr
válasz
Balázs0916 #49233 üzenetére
A tápod milyen és mekkora, illetve mekkora felbontás lesz ?
-
-
-
8nemesis8
veterán
válasz
Balázs0916 #49230 üzenetére
Vapor-x jobb hűtésű.
Toxic-ot gyárilag húzták, amit meg tudsz te is tenni otthon vapor-x esetén.Szerintem ezért felesleges pénzkidobás lenne a toxic. -
Sziasztok!
Erről a 4870-es kártyáról mi a vélemyényetek?
http://www.ebolt.hu/product195351_category2550-SAPPHIRE_Radeon_HD4870_1GB_DDR5_TOXIC_PCI_E_Monitorvezerlo.html
Melyik a jobb, a Toxic vagy a Vapor-X hütési mód?Egy Nvidia 6600GT videókártyát cserélnék erre.
Vagy ha más kártyát javasolnátok, azt is szivesen veszem.Köszönettel,
Gábot
-
nepszter1
addikt
Üdv ! Nyáron lehet beiktatok még egy 4850-et és a 550W táp elég lesz hozá + a e8400 3,6 .
Vagy teljesen fölösleges -
finest
addikt
válasz
Marci6p #49199 üzenetére
A Superb-ben is FSB belső van, ha jól emlékszem. A legegyszerűbb, ha kipróbálod a dolgot valami jobb kölcsöntáppal, de ne egy másik Kodegánnyal!
Az én Atimon is van 3 led, ami a tápellátást hivatott jelezni, de nem tom, h jól értettem-e, amit írtál.
A fagyásokról talán találsz némi infót az Eseménynapló - Alkalmazásokban, lehet, h egy részük szoftveres, pl. kiakadás a menüben. -
madgie
titán
Tanúsíthatom, hogy egy jobb minőségű 400-as táp is elég ilyen rendszerekhez. Nekem is egy Chieftec 400-as szolgál évek óta nagy elégedettséggel, annyi, hogy nem a mai szempontoknak megfelelő csatlakozószám van rajta (most is kellett egy plusz hat pines átalakító a 4870-hez), de az ereje bőven elég.
-
siriq
őstag
Ha driver kell akkor ez. Mind Nvidia mind ATI kartyaval mar csak ezt hasznalom. Erdemes kiprobalni.
-
válasz
vzsryl #49216 üzenetére
Akkor remélem csak driver gond volt, bár lehetett gyanakodni mikor írtad,:hogy ezzel a driverrel egyből 1680x1050-es felbontásom lett.
Az új driverrel ezek szerint gond nélkül felismerte a monitorod helyes felbontását.Jó jel.Próbálgasd csak a játékokkal aztán ne felejts el referálni.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Daffni2 #49213 üzenetére
A programok telepítése és törlésénél volt vagy 5 ATI-s cucc. Abból az elsőre rákattintottam, aminek ATI eltávolító volt a neve. Azt elindítottam "tovább-tovább-tovább" majd jött az hogy ajánlott vagy nem ajánlott. Az ajánlottat kiválasztottam, azután asszem már nem kellett semmire kattintanom, csak a "számítógép újraindítása most"-ra. Amikor újraindult a gép, akkor 1024x768 vagy 800x600 fogadott (nemtom melyik, nem néztem, lényegtelen..), majd benéztem a programok telepítése és törlésbe, ahol már csak és kizárólag egy ATI-s cucc volt, még pedig az ATI eltávolító. Aztán mentem a tcmd/program filesba és töröltem az ATI Technologies mappát, amin belül már csak 1 mappa volt, a 4-5 helyett.
Ezekután elindítottam azt a fájlt, amit az előbb írtam, és szépen feltelepült minden, ami kell, és jött a "gép újraindítása most".
Most a programok telepítése és törlésében 4 ATI cucc van: Softver uninstall utility (eltávolító), catalyst control center (CCC), Catalyst registration és Display driver. Nincs itt semmi gond.A játékok egyelőre jól mennek. COD4-et kétszer is elindítottam már pár percre és minden rendben volt vele. Crysis-t is elindítottam egyszer, ami szintén jól ment (1680x1050, minden high, noAA 30-50 fps). És még a GRID-et próbáltam, ami szintén jól futott.
Holnap majd lesz időm játékokkal gyilkolni a gépet, és majd beszámolok. -
válasz
- = Zk = - #49214 üzenetére
Lehet,hogy működik a dolog így is de én nem próbáltam, sok problémáról olvastam már ez ügyben, vannak rendszerek ahol összeakadhatnak dolgok, inkább úgy csinálom ahogyan a hivatalos ajánlásban szerepel.
Nyilván nem véletlenül. -
- = Zk = -
félisten
válasz
Daffni2 #49213 üzenetére
ez érdekes. ismim évek óta CCC-vel frissíti a vga-ját, törlés nélkül
tehát 9,4 fentvan, leszedi a 9,5-öt CCC-vel, és simán expresszben ráinstallálja az előző driverekre.....
voltaképp énis így szoktam. legalábbis a 3870 X2-mnél így csináltam. 4870-nél lehet másképp kell?! -
válasz
vzsryl #49210 üzenetére
Ugyanúgy a programok eltávolítása menüböl indítottad a törlést?
Mert onnan kellene, hiába törlöd kézzel a mappát a registyben benne marad a szemét.
Egyébként nem ördögtől való dolog az ATI driverek frissítése, csak úgy kell csinálni ahogy az ATI javasolja.
Nekem is NV kártyáim voltak mindig, hivatalosan az NV is azt ajánlja, hogy távolítsuk el a régi drivert először.
Bár én is csak elindítottam a driver exe-t.
Az ATI kártyák úgylátszik érzékenyebbek erre.Most hogy megy a játék?
-
Djuree
félisten
válasz
- = Zk = - #49209 üzenetére
igen, már a videóban meg a menüben is
akkor nálam van valami szar.
köszi. -
válasz
vzsryl #49205 üzenetére
Ha azzal indítottad el, akkor újrainditás után nem szabadna a "programok eltávolítása" ablakban megmaradnia.
Az ATI is írja,hogy mindent el kell távolítani onnan.
Utánna lehet az új drivert telepíteni.
Az ATI oldaláról a full Calalyst csomagot töltsd le azt telepítsd. Ez a CCC-vel együtt települ. -
Djuree
félisten
válasz
- = Zk = - #49206 üzenetére
azt megköszönném
ez volt az egyik játék amiért vettem az új vga-mat, a guta üt meg ha nem tudok vele játszani
remélem csak driver probléma... -
Djuree
félisten
fontos kérdés!
valaki próbálta a dead space-t 9.5-ös driverrel?!
nálam színes csíkos az egész kép
de más játék megy jól -
válasz
vzsryl #49167 üzenetére
felraktam ATT-t úgy, hogy ment CCC
Na ezek viszont nem szeretik egymást.
A GPU-Z-t állítsd be úgy,hogy pipáld ki a Log to file pontot, "kicsinyitd le"és indits egy játékot.
Utánna nézd meg a log fájlt.
Aztán, mentsd le a GPU-Z-vel a BIOS-t, nyisd meg RBE-vel és az órajelek ablakról dobj ide egy képet. -
XoZ
aktív tag
válasz
Marci6p #49199 üzenetére
Egyes játékok menüjében nincs korlátozva az FPS szám, ezért az náhány ezer is lehet, és így elég nagy terhelést jelent a videokártyának (fogyasztásmérővel kimérhető, hogy ilyen esetben nagyobb lehet az áramigény, mint a játék közben).
A tápcserét mindenképpen javaslom, itt egy lista a javasolt tápokról ár szerint rendezve:
- Gigabyte 460W (FSP beles)
- Corsair CX400
- Corsair VX450
Ezek közül mindegyik bőven elég a gépedhez, én a CX400-at venném, a VX550 feleslegesen erős, és ráadásul nem Seasonic beles, mint a fenti két Corsair. További tanácsokat a tápokkal kapcsolatban itt kaphatsz: [link].
Aktív témák
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest