- Asztrofotózás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Aktív témák
-
AmperMan
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni.
Boldog tulajdonosa vagyok egy Sapphire 4870 videó kártyának. A problémám a következő.
Counter strike 1.6 és Counter strike source-be random időközönként megfagy a gép.. Semmilyen más játékban nem volt ilyen gondom.(Kivétel gta 4 ott a játék elindult majd azonnal megfagyott ugyan olyan módon mint a cs) Hűtéssel nem bajlódtam semmit de ez szerintem nem lehet probléma. garancia van még..Segítségeteket, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
lsc
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #46789 üzenetére
-
bim
veterán
sajnos dvd nem megy csak emelten. divx az sima ügy. nekem a gyári hütővel 34 fokos volt idle a kártya 100/220-al 4%(!)-os ventifordulat mellett. ez többmint jó szerintem. igaz bele kellett nyulnom a ventivezérlésbe bios szinten mert nekem az ATT-s szabályozás nem jött be. Így jobb. Illetve már nem érdekes de gyári értéken nagyon elszaladtak a hőfokok.
-
Taifa Díaz
őstag
Sziasztok! Információra lenne szükségem egy bizonyos fajta kártyával kapcsolatban, és úgy döntöttem, a legjobb helyre jövök kíváncsiságom kielégítésére
Sapphire 4870 Silent Efficiency. Mit érdemes tudni róla? Linket is szívesen fogadok.
Köszönet előre is! -
bmwsan
senior tag
Hello/ Sziasztok
most még a sötét oldalon állok (nVidia), de nem sokára egy HD4850-st fogok venni...
tudom proci elég kevés de azt majd később...ezt a kettőt tudnám olcsóbban megszerezni :
Sapphire HD4850 Toxic
vagy
Gigabyte HD4850 512mb + ehhez viszont vennék egy hűtőtSzerintetek melyik a jobb?
Tudom Vapor-X lenne jó de azt drágább lenne jóval...
-
ates84
tag
Sziasztok!
A múlt héten vásároltam gépet. A konfig:
lap: Gigabyte GA-MA790X-UD4
cpu: AMD Phenom II X3 720 Black Edition
cooler: AC Freezer 64 Pro
ram: GEIL Ultra Plus 4096mb Dual KIT 1066mhz
vga: Sapphire Radeon HD4850 Vapor-X 512mb
odd: Samsung SH-S223F
hdd: Samsung SATAII 500gb
táp: Gigabyte SuperB 460w
ház: Gigabyte Gz-X1Nos a problémám a következő:
Feltelepítettem a rendszert, minden gond nélkül zajlott. Újraindításoknál is. De amikor a gépet kikapcsolom, aztán újra bekapcsolom, akkor a boot csak a "Windows csíkokig" jut. Utána a képernyő elsötétül, aztán a monitor ki is kapcsol, majd a vga ventije maxra felpörög.
Előfordult olyan is, hogy már megjelent az Üdvözöljük felirat, de elég darabosan, aztán fekete képernyő, de az egér kurzor látszik, viszont ha mozgatom az egeret rá 5 mp-re mozdul el a képernyőn a mutató.Próbáltam ezt Xp-vel és Vistával is az eredmény ugyanaz.
Próbáltam másik memóriával (Kingmax) az eredmény ugyanaz.Próbáltam másik VGA-val (7600Gt) és egyből megoldódott a probléma - rendesen bootolt a rendszer. Viszont az én 4850-es jól működött egy másik gépben!
Mi lehet a gond? Az alaplap és a videókártya nem szeretik egymást?
Netán biost kéne frissíteni?Segítsetek légyszi!
Előre is köszi. -
virkir
veterán
válasz
fzr600r #46777 üzenetére
Miért ne létezhetne.
Használd pár napig vagy akár egy hétig a neked tetsző legalacsonyabb órajelekkel és feszültségekkel ATT-vel beállítva próbálj ki minden lehetséges alkalmazást.
Ha sehol nem hibázik akkor érdemes lementeni profilba vagy beírni a biosba ha tervezel 64 bites vistát vagy 7-t használni.
Ezek mellé érdemes a hűtést is módosítani, hogy a leghalkabban és a leghatékonyabban működjön. -
virkir
veterán
A gyakori villogás csak akkor jön elő ha a biosban rosszul állítják be az órajeleket.
Ugyanis a jó képességű mérnökök az ATI-nál minden üzemmódhoz 3 órajelértéket engedélyeznek hi/med/lo 2D-3D-UVD-ben egyaránt.
Hogy mi értelme vagy gyakorlati haszna van a dolognak nem értem.
Ha itt a bios buhera alkalmával változó memória órajel van beállítva akkor jöhet elő a villogás mivel gyárilag a max 900mhz-s érték van megadva minden üzemmódhoz ezért nem tud villogni.
Viszont fűt és fogyaszt mint a barom de legalább alacsony a selejtarány a gyárban.
Májsztró
Azért érdemes egyénileg kikísérletezni mit bír legalacsonyabban. -
tlac
nagyúr
amikor 2D-és 3D között vált csak akkor villan be. bevallom én mondjuk szemet hunyok efelett a hiba felett
ennyit én is simán eltűrök, csak eddig azt hittem sokkal gyakoribb a villogás
mondjuk cserében ha nem dvd filmet nézel a gépen akkor simán megy a csökkentett órajeles sebességen szinte minden
dvd fim már nem megy levéve?
én inkább nézegetem a villanást aminek jelentős része nem látszódik a betöltések miatt minthogy a gyári órajeleken főjön a kártya 2D-ben is és többet egyen
persze én is
csak érdeklődök, mert nem szeretnék egy kazánt rakni a gépembe, eddig valószínűleg elég alacsony lehet a fogyasztása, és ezt nem akarom elrontani -
Lewzke
őstag
-
Lewzke
őstag
Sziasztok !
Nemtudjátok , hogy Sapphire HD4850 Toxic hűtése milyen hatékony és hangos? -
virkir
veterán
Gép szétszed-> alkatrészek feltesz apróra-> buksztárca kibélel-> keresel valami jobbfajta x38-x48-as lapot + e8400-8500-> megvesz-> összerak-> örül, hogy van ahol megjön a fps.
fzr600r
Amennyiben nem rakod be profilba csak a csúszkával próbálkozol akkor a reset után minden visszaáll a működő értékre.
Pont erre jó az ATT, hogy büntetlenül tudod tesztelni a kártyád képességei. -
fzr600r
csendes tag
Sziasztok!
ATT -ben ha túlságosan leviszem a gpu/memoria órajeleket lehet belőle vmi komoly gond(pl.végleg használhatatlan lesz a kártya vagy csak kifagy és újraindítás után megy normálisan?)? -
Egzee
őstag
válasz
Májsztró #46763 üzenetére
ennyi!
Valaki mondja már meg nekem, hogy a CCC-ben be van kapcsolva a CF, windows 4 megjelenítőt lát, tehát minden rendben van, csak az FPS-ek bújkálnak... 3DMark06-ban mind1, hogy ki meg be kapcsolgatom a CF-et, ugyan annyi az FPS... COD4-ben már 100FPS alatt vok...
-
paprika
aktív tag
Hali van itt valaki? Kéne sürgős segítség
Berakom a 4870 karit a gépbe +rádugtam egy hatos PCI-Express kábelt és pofázik bekapcsolásnál hogy kéne neki kakaó. Dugjam rá a másik hatosat is vagy mi?
Mégvalami. Ezeknek a nyákja meg van kicsit hajlítva a végén? A VGA bal oldalán van az nyém pöppet megívelve. Előre is köszi
-
bim
veterán
A villogást nem értem. amikor 2D-és 3D között vált csak akkor villan be. bevallom én mondjuk szemet hunyok efelett a hiba felett ha cserében le tudom venni ATT-ben 220-ra a ramorajelet. a mag meg 100mhz-en üzemel. mindössze egy századmásodperces villanásról beszélünk ami jelzi hogy váltás történt. szerintem nem kell ezt ennyire drasztikusnak felfujni. mondjuk cserében ha nem dvd filmet nézel a gépen akkor simán megy a csökkentett órajeles sebességen szinte minden.
persze mindenkinek más a fontos. én inkább nézegetem a villanást aminek jelentős része nem látszódik a betöltések miatt minthogy a gyári órajeleken főjön a kártya 2D-ben is és többet egyen.szerk: mondjuk melegedés már nincs a víz miatt csak a fogyasztás érdekes.
-
tlac
nagyúr
válasz
virkir #46754 üzenetére
pont ez volt az egyik fő problémám a 4870-nél, hogy nem lehet rendesen visszavenni a ramot, mert akkor villog, de ezek szerint workaround-onlni lehet
jó hír, akkor már csak az árral van gondommondjuk azt jó lenne tudni, hogy a vrm amper mit jelent és ki lehetne-e belőle számítani a kártya fogyasztását
cáfolni lehetne, ha pl. az amper értéke nem változik a ram órajelének változtatására -
virkir
veterán
Normál 2D-t használ, igaz nálam a 7 van fent a vistát kihagytam.
Nem tudok mérni mert nincs fogyasztásmérőm de én is kíváncsi lennék rá.
Biztos jelentős csökkenést okozhat mert az összes program ami tudja monitorozni az áramfelvételt (GPU-Z, Everest) most 9.5A mutat, gyári biossal meg ha jól emlékszem valami 20+A volt az áramfelvétel. -
nuke7
veterán
válasz
dangerzone #46738 üzenetére
nem ott lakom, csak a háztartási áramkörök 72fokig vannak hitelesítve - ha jol tudom egy műszerész-villamosmérnök ismerősömtől - és ez nem azt jelenti, hogyha feljebb megy, nem működik, csakhát nekem már nincs gari a kari-ra, ezért szeretném, ha minél tovább bírná és az alacsony hőfok még nem igazán tett tönkre vga-t, ha jol tudom
-
igor556
csendes tag
Sziasztok!A problémám ha felrakom ATT a játékok egy része hibával kidob,vagy lefagy
driver 9.4, ATT 1.6.9. 1386, op.:vista64 sp1, vga:asus 4870 1gb.
-
virkir
veterán
válasz
Májsztró #46743 üzenetére
A biosban lévő értékeket beállítja azok közül amiket ki tudsz választani, viszont hiába írsz egyéni értéket azt csak látszólag állítja.
Kéne találni valami voltmodot amivel lehetne aláfeszelni a kártyát.
Nálam most 2D-ben 1.083V 250/300Mhz 3D-ben 1.143 750/900 a biosban beállított érték.
Venti indul 28%-ról és nem is pörög fel jobban, 2D-ben 40-45°-os a kártya.Daffni2
Nem biztos, hogy jó, nálam 1.1000-et ír holott lásd fent a biosban beállítottat.
Illetve az a gyárilag beállított feszültség lesz az 1.263V csak több tizedest használ.
A QIMONDA-nak mi köze az ATI GPU-hoz? -
Daffni2
addikt
Megnézné valaki,hogy a 4870-nél a GPU-Z-ben milyen értéken van a VDDC?
Nálam 1,2625 V
A QIMONDA honlapján 1,5 V a bemenő fesz. max.
Az ATT-ben lehet állítani a mem. feszt?
-
PPSH
őstag
akinek baja van a hofokkal az ne defaulton hasznaja a stock kulert
le kell fixalni min 40% vagy ha valaki nagyott hall() akkor 50-60-70% is mehet
nekem HD4870 alapon 40%-on porgo ventivel a GPU 55 fok a tobbi meg 45.jatekban se megy 70 fok fole! -
patyik75
tag
thx mindenkinek.
kicsit féltem hogy instabil lenne a konfi. -
patyik75
tag
hi all.
mekkora táppal használtok egy 4870-est ,egy olyan konfiggal mint nekem van? -
nuke7
veterán
-
nuke7
veterán
válasz
bossvico #46716 üzenetére
graphics sofware -> 09.4 habár nekem x64-es a win7, és előtte nem volt fenn semmilyen ccc-t..
o_tom: nekem ref.hűtős van, és teljesen nyugodtan szaladgál a memoria játékok alatt 3,8Ghz-n... nem is meleg, 60fölé nem igazán megy, viszont logitech z-4, vagy egy head-set kell, hogy ne zavarjon a hangja a hűtésnek..
btw, a glaciátor-on tényleg nem hűti semmi a memóriát..?!
-
sgteam
aktív tag
nekem glaciátor van 800/1000 belőve és beton stabil
835/1030 volt idáig amit teszteltem vele. [link]
-
o_tom
aktív tag
kösz. Akko' Glaciator lesz!!!
-
o_tom
aktív tag
A Glaciator az egy Slotos? Ugye?
-
bossvico
senior tag
Mért van az, hogy felrakom a 9.4-et, de info centerbe 9.3-at ír.
Meg máshol is.
-
Májsztró
addikt
válasz
palbence #46708 üzenetére
Azt a kártyát nem kell húzni , ahová az kevés oda kell belőle még 1 is
Egyébként van egy frappáns program , Ati Tray Tools a neve , abban lehet kitesztelni az órajeleket. Magától megkeresi a stabilat a gép. Illetve nálam csak kereste volna , mert 720 mhz felett eldobta magát a kártyám. Szerencsére a VPU Recovery be volt kapcsolva , és nem fagyott szét az egész gép
-
virkir
veterán
válasz
palbence #46708 üzenetére
Körülbelül Budapesttől Lepsényig, addigra biztos elkopik.
Feszültséget meg guggolásból egyenes derékkal.Na komolyan
1 Minek tuningolni? 5-10FPS-ér megéri a szenvedés? Többet nagyon úgy sem nyernél vele arról nem beszélve, hogy a e6420 így is a belét kidogozza, hogy kiszolgálja alapon a kártyát.
2 Feszültséget meg szoftveresen nem tudsz módosítani mivel gyári biosokban a max van beállítva minden üzemmódhoz.
3 Ha mindenáron nekifogsz akkor sem lehet erre értelmes választ adni a kérdésedre mivel mindegyik kártya egyéni lehetőségeket rejt. -
palbence
tag
4870 vaporxet meddig lehet húzni? feszültséget meddig, hogyan emeljek? köszi előre is
-
Májsztró
addikt
Az vajh miért van ,hogy crysis alatt a riva tunert belőve GPU terhelésre csak 65-70%-okat ír ki ? Medium beállításokkal megy a játék. Talán magasabbra kéne tegyem őket ?
-
TavariS85
csendes tag
Üdv!
Egy kérdésem lenne: az "normális", ha CCC-ben az ATI Overdrive menüpont alatt a Test Custom Clocks funkcióval ki akarom próbálni, hogy a beállításokat bírja-e, és miközben teszteli átvált egy függőleges csíkozású többszínű képre, bal alsó sarokban egy elég gagyi AMD logóval. Csak azért kérdezem, mert havernál semmi ilyesmi nem jön elő, csak simán lefut a teszt, hozzáteszem hogy nálam is visszavált kb fél perc után és azt írja ki hogy lefutott, csak aggódom hátha vmi rejtett hiba vagy ilyesmi..(alap órajeleknél is előjön, nem csak ha húzom egy picurkát)
Előre is köszönöm a választ, és sry az esetleges buta kérdésért
ui.: ja és 9.4-es driver+ccc van fent
Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- WOT - Roham
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Asztrofotózás
- Napelem
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- 3dfx Voodoo2 12 MB Inno3D Retro videokártya --csütörtök estig JEGELVE!
- Powercolor Hellhound Radeon RX 7600 8GB
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS TUF RTX 3070 Ti - Bármelyik RX 6800 (XT) / 125 000 Ft
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest