Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz
Májsztró #47194 üzenetére
A tuning nem gyári dolog, vagy megy vagy nem, a 30-as és az 50-es között 10% körül van, a 70-el ez szűkül . Az más kérdés hogy a 4770 már 25 körül kapható, a 4850 meg 33 körül, ár/értékben a 70-es üti azt is . Egyébként olvasd el mire válaszoltam . A 4770 a 4830 helyett jön, az hogy ennyire jól sikerült az már legyen az ati gondja .
-
Májsztró
addikt
válasz
vergilx #47195 üzenetére
Igen , de alap órajelen meg fej-fej mellett van a két kártya. Én azt mondom ,hogy egyik sem jobb a másiknál. Mert hiába 128 bites , ugyan úgy bírja a szűrőket a gyors ramjának köszönhetően. Szóval a 4770-es nagyon el lett találva. Meg egyébként a 4770-est is lehet tuningolni , szóval ... Ha már az egyiket húzod , akkor húzd a másikat is
Apropó , ezt kaptam 3dmark próbálkozásaim után [link]
Mindenféle telepítgetés nélkül kicseréltem tegnap a procit X2-ről X3 Phenom-ra . De ettől még nem kéne összeesni a 3d-s rendszernek. Egyébként tegnap Crysisban is kaptam egy ilyet , 20 perc játék után , bekockásodott a képernyő lila és rózsaszín színekbe, majd kitett GPU Recovery-vel az asztalra. Ez miez ?
-
Májsztró
addikt
Ha jól emlékszem a 4830és a 4850 között sincsen olyan sok teljesítményben. 4830 OC-vel eléri a 4850 szintjét. Szóval ha a 4830-at váltja le az Ati a 4770-el akkor most lényegében a 4850 helyett tesznek be egy új kártyát. És nem a lukat töltik ki , ami amúgy sincs a 48xx szériában. Vagy mégis ?
-
vergilx
őstag
Asus SmartDoctor al biztonságosan emelhetők a feszek igaz?
-
sellerbuyer
őstag
A 4770 nem azért készült, hogy leváltsa a 4850-et azzal, hogy jobb nála. Ez egy alternatíva akart lenni kevesebb pénzűeknek, akik megelégednek a kártya tudásával. Ezért is nevezték el szép hazánkban "népkártyának". Betölteni szándékoztak vele egyfajta űrtet AMD bácsiék...
Igaz, majdnem egy árban van a két kari, szóval értelme talán nem sok volt a dolognak...
-
Egzee
őstag
Gyerekek én most ezt rohadtul nem értem... A 4770-es újabb gyártástechnológia, GDDR5 és mégis szarabb mint a 4850... Miért?
Ennyire downclockolva lenne?
-
Egzee
őstag
válasz
Zalaymate #47182 üzenetére
Vapor-X-el jobban jártál volna sztem...
Driverből a 9.3 vagy a 9.4. A 9.4 FPS-ben visszafog kb. 1.-et, de jó kis Auto-Tune funkciója van, ami belő neked egy stabil órajelet.
Nem tudja valaki véletlen, hogy rámegy-e Criton passzív hűtője a referencia modelre?
Tényleg megvenném, csak nem tudom, hogy rámegy-e... A képeken a rögzítés ugyan ott van, de nem tudom, hogy a ramok, hogy lennének hűtve és, hogy nem akad-e bele semmilyen kondiba... Criton merre laksz?
-
Zalaymate
senior tag
Hali!
Na hát az iPon árpolitikájának köszönhetően mégsem Vapor-X-es kártyám lesz, hanem Gainward 4850 512MB Golden Sample
Az lenne a kérdésem, hogy milyen drivert ajánlotok hozzá? (Vista 64bit alá)
-
vergilx
őstag
inkább a rivatunerre meg a furmark stability testre bíztam a dolgot
eddig 720/2300 nál járok,de álmos vok,holnap nyúzom még.
jó8 mindenkinek -
Criton
veterán
nekem Gigabyte-nál volt ilyen problémám. 100fokos volt, megfogni se lehetett egy ideig olyan forró volt (mondjuk nekem passzív hűtés volt, nuku ventilátor) .
Vettem rá egy Accelero-t+ Arctic Accelero Turbo Module-t és most vígan 32 fokos a kari idle-ben. Használat alatt olyan 40 max. 48 fokos
-
thakl
csendes tag
Sziasztok ! Van egy MSI Radeon 4870 OC kártyám és arra lennék kiváncsi, hogy normális ha a VDDC hőmérsékletek 100 fok felett vannak?
válaszokat előre is köszi
-
vergilx
őstag
hi all!
ma vettem egy asus hd4850 glaciatort.
beraktam a gépbe,leszedtem a 9.4 es catalystot,ujra indul,betölti a windowst,semmi gond,de amikor a drivert is betöltötte elkezdett pixelezni mindenfelé..
ujraindíotom a gépet,csökkentett mód,eszközkezelő és töröltem a drivert.
ujra raktam,utána game közbe beakadt,a hang is.ujra indítom,megin pixelez.
föltettem a 9.3 asat is.ott is.
utána jutott eszembe,hogy 40% ra korlátoztama ventilátort,át tettem automatára,még nem játszottam,mindjárt megnézem.
de észre vettem,hogy ha tuningolok,a gpu egymagába bírja 740 ig,de ha a ramokat huzom 700/1100 nál is beadja a derekát.pedig a ventit 100% ra tekertem.
amugy atitool ban scan articfact al tesztelem.
aki tud segiteni,ill nem ért valamit irjon!
nem tudom h valamivel nem fér e össze,nem hiszem h az sli-s lap zavarná be,mondjuk az elmult 1,5 hét alatt 3 vga járt a gépembe,2 ati meg 1 nvidia(9600gt,2400pro,meg ez)
előre is köszi -
palbence
tag
nem tudja valaki, nem várható egy olyan driver, amivel a 4870 rendesen visszaveszi órajeleit 2D-ben? mert így még a vapor-x-es verzióm is eléggé melegszik.
-
Haart
addikt
Egy sima 4870-el el lehet érni a 4890 órajeleit? Simán elérhető, vagy lehetetlen? Nemtudom mennyire húzhatóak ezek a 4870-ek.
-
lala42
őstag
Hali!
Lehet,hogy kártyaváltás előtt állok. Jelenlegi GW 4850 GS 512-ről gondolkodom a Sapphire Radeon HD4890 1GB PCIe vagy ilyen,de más gyártó kártyáin. Van e valakinek tapasztalata már ezzel a kártyával?
Infókat előre is köszönöm.
Még annyit,hogy árban a 4870 1 Gb.-os drágább
Ezért a törpölés
Igaz feldobtam már a témát a találgatós topikban is, de semmi reagálás. Hátha itt többet tudtok a dologról. -
end09
tag
válasz
sellerbuyer #47150 üzenetére
-
Májsztró
addikt
válasz
sellerbuyer #47150 üzenetére
szép
-
Májsztró
addikt
válasz
sellerbuyer #47148 üzenetére
gondoltam én ,hogy a word miatt volt minden
én is azért vettem 4 giga ramot , radeon 4850-et
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Májsztró #47146 üzenetére
Neeeemisigaaaaaz. Csak a tesztek miatt tettem fel.
Videó szerkesztés az én világom (mostmár fullHD), most kicsit vissza akarok térni a 3D-re is (gyerekkoromban volt kis 3DStudioMax-ozgatásom, most trueSpace-t gyakorlom), hétköznapokban office alkalmazások, ilyesmi... Szóval a Word-höz muszáj volt egy 4870-et beújítanom...az a sokfajta truetype font...árnyékolás, miegymás...
Oksa, kitöltöm.
-
-
Egzee
őstag
válasz
sellerbuyer #47142 üzenetére
akkor mégis mire használod a géped?
-
Májsztró
addikt
válasz
Daffni2 #47141 üzenetére
Csak a Furmarkot hagyd a fenébe, rövidtávon jó lehet de képes hazavágni a kártyát és nem is életszerű amit művel.
Furmark@99C
Crysis@89CVagy valami ilyesmit mértem ki, éppen ma néztem. Szóval a Furmark megtalálja a hibát , ha van persze. Valszeg ott omlik össze leghamarább a vga
Olyan ez mint az IntelBurnTest vagy mi fene a neve, csak gpu-ra
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Daffni2 #47141 üzenetére
Hát igen, sajnos a sima 3DMark06 nem fut Vista 64 Ultimate-en, legalábbis nálam (bár ma tettem fel egy rakás frissítést a Win-hez, kitudja...
A 3DMark Vantage-et használom tesztelésre, ez még ezt az izmos karit is meg tudja izzasztani simán.
A játék remekül megy most már a kártyával, az biztos, egy rakást gémeltem ma a Dirt-el. Amúgy nem vagyok nagy játékos, de hát a teszt miatt most muszáj ugye...
-
válasz
sellerbuyer #47140 üzenetére
Csak a Furmarkot hagyd a fenébe, rövidtávon jó lehet de képes hazavágni a kártyát és nem is életszerű amit művel.
3DMark többszörös futtatása megfelelőbb a tesztre, ha azok hiba nélkül lefutnak, a játékoknál sem lesz probléma.Persze a játék futtatása a legmegfelelőbb, ha jól megy akkor tök mindegy mi a 3DMark eredménye.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Daffni2 #47138 üzenetére
Köszi.
Amint lesznek bővebb, kicsit hosszabb távú tapasztalataim, leírom. Pár napig biztosan tesztelgetem kicsit nagyobb terhelés alatt a cuccot, szükség esetén módosítgatok a beállításokon, illetve még egy új procihűtőt is beillesztek a rendszerbe, annak már lesz PWM szabályzása és szeretném a VGA-ra irányított rendszer hűtőt is kicsit gyorsabban hajtani... és aztán leírom ide, mit hogyan...
-
válasz
sellerbuyer #47137 üzenetére
Gratula
Tegyél közzé azért egy két GPU-Z értéket, 3DMark futás alatt.
Ne felejtsd el azt sem,hogy melyik BIOST tetted fel,mit modoltál benne,stb már csak azért mert másnak is jól jöhet a tapasztalatod. -
sellerbuyer
őstag
Nna, minden megoldódott, kis szerencsével.
Mivel csökkentett módban is ugyanazokat a hibajelenségeket produkálták a flash-elő programok, így végső elkeseredésemben még kipróbáltam, hogy mit reagálnak arra, ha "DOS"-os parancssorból indítom őket...abszolúte semmit nem vártam el ettől, de nem volt mit veszítenem.
Parancsor indít...Atiflash nem megy, Flashtool nem megy, AtiWinFlash néhány mp múlva simán bejön egy windows-os(!) ablakban..."DOS" parancssorból indítva! Volt nagy meglepi, majd mivel láttam, hogy tökéletesen fut, BIOS betölt (módosított) és Program gombra kattintással már csűrte is felfelé.
No a lényeg, hogy azóta már finomítgattam is az értékeken és flash-eltem vagy háromszor. Most már tökéletesen megy a VGA megfelelő GPU frekivel, megfelelő hűtősebességekkel és természetesen nem kell a háttérben futnia az AtiTrayTool-nak sem!
Köszönöm mindenkinek a tippeket és a sok segítséget!
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Daffni2 #47135 üzenetére
1. Volt valamilyen mindent tudó DOS-os CD-m, amin az összes létező DOS-os alkalmazás rajta van, valami fura neve volt, de nem jut eszembe, így nem is találom....
2. Sajnos nincs elérhető ismerősöm, aki be tudná tenni.
Csökkentett móddal próbálkozom még esetleg...hátha...
-
válasz
sellerbuyer #47134 üzenetére
Van még valamilyen alternatívám a flash-elésre? Van még valami, amivel fel tudom tölteni a BIOS-t a VGA-ra?
1.Floppyról DOS flessel.
2.Másik gépbe tedd a kártyát és ugy cserélj BIOST.Nincs ismerősöd aki hajlandó lenne berakni a gépébe a kártyát? -
sellerbuyer
őstag
válasz
Daffni2 #47133 üzenetére
Nem hiszem, nem a BIOS-al van a gond, az editorba simán betöltődött, szerkeszteni is tudtam gyönyörűen és menteni is, ennek semmi baja.
A programok valamiért nem futnak rendesen Vista 64-en, ami azért is fura, mert azt írják róluk, hogy mennek...
A Gigabyte VGA @BIOS feltelepült rendesen, de indulásnál kiírja, hogy: "Initialize GBDriver Fail!!!"
A (WinAtiFlash nem telepítős) el sem hajlandó indulni, az AtiFlash pedig élből közli, hogy ez nem az a Windows verzió, amin ő futni szeretne, holott arról is írják, hogy megy ez alatt... Mindenből a legújabb, megfelelő verziót szedtem le és mégis ez van...talány...Van még valamilyen alternatívám a flash-elésre? Van még valami, amivel fel tudom tölteni a BIOS-t a VGA-ra?
-
válasz
sellerbuyer #47132 üzenetére
A Giga programja felteléepült rendesen?
Azzal mennie kéne.
Vagy pedig,mivel mondtad,hogy használtan vetted a kártyát, az előző tulaja jól elbarmolta a BIOS-t.
-
sellerbuyer
őstag
Nem a BIOS nem megy fel rá és nem halt meg.....a többi stimmel.
A BIOS flash-elő proggikat nem tudom elindítani. Az Atiflash nem indul, a WinAtiFlash nem indul, az atBIOS elindul ugyan, de közli, hogy valami gondja van, így fel sem ismeri a BIOS-t, tehát flash-elni sem tudja, mivel minden betöltött bin-re kiírja, hogy nem egyező verzió...mivel nem ismerte fel a VGA-ban lévőt sem...hibásan műxik ez is... Hát itt tartok...
-
Egzee
őstag
válasz
sellerbuyer #47129 üzenetére
akkor ha meghal a kari és nem tood rá visszarakni a biost süsd ki rendesen XD
sgteam: köszönjük szépen az építő jellegű hozzászólást...
tökre elég a vidkarid 1600x1200-ra full hd-t nem erőltetném... én se látom a különbséget pedig hárklis vok rá... procit cserélj meg tápot és tökéletes lesz... itt a fórumon még a házad is eladatják veled, csak hogy jó géped legyen!
-
válasz
sellerbuyer #47123 üzenetére
Nagyon f@szán meg lehet buherálni a BIOS-t, szépen érthetően le van írva.
Én az előző 4850-es kártyám hűtését lőttem be.
[link]
Most már a BIOS rátöltéséhez nem kell a WINFLASH mert a Gigának nagyon jó és egyszerűen használható programja van erre. -
-
sgteam
aktív tag
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Májsztró #47121 üzenetére
Nekem az már jó lenne, ha valahová be tudnám írni azokat a határértékeket, amiket megadtam a ventinek az ATT-ban. Most nagyon jól műxik, semmi fagyás, van teljesítmény és hűtés is dögivel, úgyhogy kafa, lehet, még hűtőt sem kell majd vennem. Csak tudná ezt alapból...meg a 750-es GPU frekit is ugye...
Priviben tudnál segíteni, hogyan kell a BIOS-ban pl. a GPU sebességet, venti szabályzást átírni? Hexa editor kell hozzá, vagy vissza kell fordítani?
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Daffni2 #47111 üzenetére
Sajnos már nem garis és hűtő csere is volt már előzőleg rajta, kéz alól vettem. Visszatetettem a gyári hűtőt, mert egy vizes blokk volt rajta, amire nem szeretnék áttérni semmiképp.
Most még bütykölök kicsit a gyári hűtővel, aztán amint lesz rá lóvém, cserélem a hűtőt egy normálisra és meglátom, mit lehet elérni vele.
Köszönöm mindenkinek a helpet!
-
Májsztró
addikt
válasz
sellerbuyer #47120 üzenetére
Legegyszerűbben a BIOS átírásával tudod ezt megoldani. Én is át akartam írni BIOS-ban a venti szabályzását. De nem nyúltam hozzá. Mert sokkal jobbat én sem tudnék kitalálni.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
sgteam #47117 üzenetére
Nem tűnt kevésnek, 2700 körül pörgött, nem volt vele gond, de időközben már automatára állítottam és megadtam kézzel a határokat, mikor mit állítson.
Az alapvető gond az, hogy miért kell ehhez futtatnom mégegy alkalmazást, leterhelve ezzel a gépet (még ha nem is nagyon), miért nem tudja ezt alapból?
Nincs esetleg valamilyen ini, vagy inf, vagy akármi, amibe ezeket be tudnám irkálni, betöltődne a Windows-al és akkor nem kéne futtatnom az AtiTrayTool-t a háttérben?
-
-
samfishR
senior tag
Én is így vagyok vele, yó lenne a 4 mag, de most a 955 70k körül van már ahol lehet kapni, yó, tuti menne lejjebb az ára, de addig nem fogok várni, a 940 is 54k, szal sztem marad a 720BE
A vga-t meg meglátom, h lecserélem-e, csak előbb legyen meg a monitor
Kösz mind a hármótoknak a tanácsot -
Májsztró
addikt
válasz
samfishR #47108 üzenetére
Ha lehet hinni a [link]-nek akkor minden bizonnyal menni fog. Igaz ilyen felbontáson már nem erőltetném a szűrőket.
És ami még fontos ,hogy a mostani procidat cseréld le ha játszani akarsz rendesen, sztem.
Ahogy előttem említette a kolléga () Egy Phenom II X3 720-as lenne talán a legjobb választás. Egyenlőre még nem látom értelmét a négymagos prociknak.
-
válasz
sellerbuyer #47104 üzenetére
Szerintem,ha a memoria tipusának megfelelő BIOS-t rátolod annak jónak kell lenni.
Ha mégsem,akkor gariztasd mert nem stimmel valami a kártyával.De úgy, amennyiben elindul "rendesen" csinálj egy BIOS Flash-t de közben kapcsold ki a gépet.
Igy simán cserélni fogják.
Még mielőtt hűtő cserét fabrikálnál, mert utána nehezebb a dolog. -
sellerbuyer
őstag
válasz
szacsee #47106 üzenetére
Én úgy értelmezem, hogy ezek, amik ott fel vannak sorolva BIOS verziók, úgyhogy mindegy, hogy milyen a RAM, egyszerűen letöltöm a legújabb verziót, ami már tartalmazza az összeset és kész. A mellettük található magyarázatban csak arra céloznak, hogy már ezt és ezt a RAM-ot is támogatja az a bizonyos verzió, nem pedig arra, hogy ahhoz a RAM-hoz azt töltsd le...
Csak hát ugye még mindig az a gondom, hogy ez nem az én kártyám....kifejezetten az enyémhez való BIOS-t pedig sehol sem lelek... Ezt ami a honlapon van már csak azért sem merem feltenni, mert teljesen más a gyári hűtője, ergo még ha fel is menne, a hűtőt tök másképp vezérelné, mint ahogy kellene, akkor meg minek ugye...nem oldanám meg vele a problémát...
-
Egzee
őstag
válasz
samfishR #47108 üzenetére
szinte bármelyik új... azt ajánlom less meg egy vidkari tesztet és azokat próbálgasd! Egyébként Far Cry 2, Crysis, Company of Heroes DX10, komoly beállításokon Call od Duty 5 (keményebb mint a 4 1920x1020-asnál már eléggé izzasztó). A processzorod pedig bátran kijelenthetem már lóf@szt nem ér, mert az enyém a legerősebb abból a szériából és az sem elég neki! Azt mindenképp cseréld, de tökre elég lenne neki egy Phenom II X3 720BE.
-
samfishR
senior tag
hát pl 4x-es (vagy 8x-os) AA, minden szűróbizbaz rátolva, ultraveryfullhigh
na yó pl a krájziszt tudom h nem menne szépen ultra highon, de az nem is érdekel
Mely játékok számítanak vga igényesnek mostanában, mert /pill nem vagyok képben ezen a téren? És ha nem lesz elég a 4850, akkor milyen vga-t vegyek (bár ez már lehet h nem ebbe a topikba való). Előre is kösz
-
szacsee
nagyúr
válasz
sellerbuyer #47104 üzenetére
Nem csak a méret számít, hanem az is, hogy milyen... Quimonda, Samsung etc.
Időzítés és a memória órajel is fontos. -
samfishR
senior tag
Sziasztok!
Van egy 512MB-os HD4850-em és most fogok venni egy fullhd monitort. Kérdésem az, hogy elbírja-e a 4850az 1920x1080-at, vagy érdemes lenne cserélni vmi jobb vga-ra? Kérdés még, h ekkora felbontáson elég lesz-e a mostani 3800+(
), vagy érdemes lenne beújítani pl egy 955BE-re? Előre is kösz!
Üdv
-
válasz
sellerbuyer #47102 üzenetére
Van több is, melyik memoria van a kártyádon?
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Daffni2 #47101 üzenetére
Hát igen, pont ez a gondom.
A BIOS-t már lementettem korábban. Viszont a neten egyetlen egy 2008.10. havi BIOS-t találtam kifejezetten Gigabyte 4870 1GB kareszhez, ráadásul ez pontosan ugyanaz, mint ami jelenleg fent van.
A gyártó honlapján már csak az új típusú (nem X2) 4870-eshez van BIOS, amit nem nagyon értek:
[link] -
válasz
sellerbuyer #47099 üzenetére
Melyik BIOS van a kártyádon?
A GPU-Z vel mentsd el a BIOST,majd nyisd meg szerkesztővel és az első sorokban látni fogod milyen gyártmányú memória van a kártyán.
A Gigabyte honlapján keresd meg a kártyádhoz tartozó BIOST szintén onnan töltsd le a FLASH programot hozzá.Kérdezz ha nem világos valami.
Aktív témák
- Autós topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Acer notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest